Krups espressomaskin test 2019 – Här är experternas favoritmodeller

0

Den här artikeln handlar om espressomaskiner från märket Krups. Vi kommer här att presentera och gå igenom några av Krups bästa espressomaskiner samt ett par alternativa maskiner från andra tillverkare.

Alla espressomaskiner i artikeln har bedömts i officiella undersökningar från olika expertkällor. Vi har tittat på tester från Råd & Rön, det danska konsumentrådet Tænk, Goodhousekeeping.com, Which.co.uk, BeanToCupCoffee.co.uk, Blackheartscoffee.com, Coffeeness.de, Trustedreviews.com, Cnet.com, Digitaltrends.com och Coffeedino.com.

Om du vill veta mer om experternas undersökningar hittar du länkar till alla recensioner som vi hänvisar till längs ner i artikeln.

Den här artikeln innehåller:
🔸 Genomgång av marknadens bästa espressomaskiner från Krups
🔸 Genomgång av alternativa espressomaskiner från andra märken
🔸 Goda råd som hjälper dig att välja rätt espressomaskin
🔸 Kaffeguide
🔸 Fakta om kaffe
🔸 Information om Krups
🔸 Genomgång av alla testkällor

Observera att Konsumentmagasinet inte testar några produkter själva. Vi samlar däremot resultaten från oberoende tester för att du lätt ska kunna få en överblick över de bästa produkterna på marknaden.

Krups espressomaskin – Bäst i Test 2019

Här nedanför hittar du en genomgång av fem espressomaskiner från Krups som har klarat sig bra i olika tester. Vi på Konsumentmagasinet har analyserat ett flertal framstående granskningar och presenterar här de modeller som experterna anser vara bäst.

För att du snabbt och enkelt ska kunna se vilka återförsäljare som är billigast finns det även en prisjämförelse för varje modell.


Krups Calvi

✅ 78 av 100 poäng hos brittiska Goodhousekeeping.com
✅ Medelbetyg hos testsajten Which.co.uk

Krups Calvi

Butik Pris Frakt Totalpris Läs mer
2 032,00 Kr. 0,00 Kr. 2 032,00 Kr. Läs mer
2 249,00 Kr. 0,00 Kr. 2 249,00 Kr. Läs mer
2 649,00 Kr. 0,00 Kr. 2 649,00 Kr. Läs mer
2 649,00 Kr. 0,00 Kr. 2 649,00 Kr. Läs mer

 

Krups Calvi har testats och recenserats av brittiska Goodhousekeeping.com och testsajten Which.co.uk. Båda expertkällorna tycker bra om den här modellen och ger den därför fina betyg på 78 av 100 poäng respektive ett medelbetyg.

Experterna från Goodhousekeeping.com tycker bäst om den goda espresson och den snabba uppvärmningen. Which.co.uk verkar istället vara mest positiva till maskinens enkla design.

Ingen av experterna hittar särskilt många nackdelar med Krups Calvi. De skriver dock att de inte tycker särskilt bra om droppbrickan samt att kaffesmaken inte är riktigt lika bra som hos vissa andra modeller.

Experterna: Enkel maskin som brygger en god espresso

Enligt experterna är Krups Calvi en simpel maskin som är enkel att använda. Which.co.uk skriver till exempel att espressomaskinen har en enkel design som passar bra in i de flesta kök.

Experterna från Goodhousekeeping.com verkar hålla med om detta.

De nämner dock även att Krups Calvi värmer upp snabbt och att maskinen blir varm på mindre än 30 sekunder. Experterna är väldigt positiva till detta eftersom att man därmed inte behöver vänta särskilt länge på sitt morgonkaffe.

Which.co.uk framhäver dessutom att maskinen har många valmöjligheter som gör att man kan få sitt kaffe precis som man vill ha det.

Båda expertkällorna förklarar att den här maskinen framställer en god espresso. Goodhousekeeping.com skriver till exempel att Krups Calvi brygger en espresso som har rätt temperatur och färg samt en en tjock crema. Experterna påpekar dock även att kaffet har en lite platt smak.

Vad gäller nackdelar nämner Goodhousekeeping.com att det stora hålet i mitten av droppbrickan är frustrerande. Hålet sitter nämligen direkt under filterhållaren och gör därmed att espressokoppen står ostadigt.

Kompakt espressomaskin med ThermoBlock-system

Krups Calvi är en kompakt espressomaskin som inte tar särskilt mycket plats varken på köksbänken eller i skåpet. Maskinen har ett ThermoBlock-system som förvärmer vattnet på bara 40 sekunder. Det finns alltså alltid varmt vatten när man behöver det.

Den här espressomaskinen är dessutom utrustad med ett patenterat tampningssystem från Krups. Detta system anpassar tampningen till mängden kaffe i filtret och säkerställer på så vis att man får ett optimalt och konsekvent bryggresultat.

Vattenbehållaren på Krups Calvi är löstagbar och har en kapacitet på 1,1 liter. Vattnet räcker därför till ett par koppar kaffe. Espressomaskinen har dessutom en motoreffekt på 1460 watt.

Speciellt ångmunstycke och universell filterhållare

Krups Calvi är en enkel och användarvänlig espressomaskin som kontrolleras med en vridknapp på fronten. Det finns tre inställningar att välja mellan: Espresso, Förvärmning och Ånga.

Den här maskinen har dessutom en universell filterhållare som kan användas med färdigmalet kaffe. Filterhållaren är till för en eller två koppar kaffe. Eftersom att mängden kontrolleras manuellt har man alltid full kontroll över hur mycket kaffe som används.

Espressomaskinen har dessutom ett speciellt ångmunstycke som används för att skumma mjölk. Detta ångmunstycke skapar ett optimalt mjölkskum oavsett om man vill ha en latte eller en cappuccino.

Specifikationer för Krups Calvi:
🔴 Typ: Espressomaskin
🔴 Märke: Krups
🔴 Vattenbehållare: 1,1 liter
🔴 Pumptryck: 15 bar
🔴 Höjd: 28,6 cm
🔴 Bredd: 14,3 cm
🔴 Djup: 30,8 cm

Fördelar med Krups Calvi:
🔵 ThermoBlock-system
🔵 Krups patenterade tampningssystem
🔵 Ångmunstycke för mjölkskum
🔵 Löstagbar vattenbehållare
🔵 Universell filterhållare

I den här videon kan du se hur man brygger en god espresso med Krups Calvi:

https://www.youtube.com/watch?v=LsfAuYtjff0

Krups EA8150

✅ 5 av 5 stjärnor hos brittiska Blackheartscoffee.com
✅ Medelbetyg hos brittiska BeanToCupCoffee.co.uk
✅ 77 av 100 poäng hos brittiska Goodhousekeeping.com

Krups EA8150

Butik Pris Frakt Totalpris Läs mer
3 673,00 Kr. 0,00 Kr. 3 673,00 Kr. Läs mer

 

Krups EA8150 har testats och recenserats av tre olika expertkällor: Blackheartscoffee.com, BeanToCupCoffee.co.uk och Goodhousekeeping.com. Den här modellen går hem hos alla experter och får därför ett betyg på 5 av 5 stjärnor, ett medelbetyg samt ett betyg på 77 av 100 poäng.

Experterna motiverar de fina betygen med att Krups EA8150 brygger en god espresso och att maskinen har ett ångmunstycke för mjölkskum.

De är dock mindre positiva till att den här maskinen är dyrare än många andra modeller. De anmärker även på att espressomaskinen väsnas ganska mycket när man använder den.

Experterna: Användarvänlig modell med flera praktiska funktioner

Alla tre expertkällor verkar eniga om att Krups EA8150 är en bra espressomaskin som passar in i de flesta hushåll. Blackheartscoffee.com skriver till exempel att den här modellen håller en hög kvalitet och att den är byggd för att hålla i många år. De skriver även att maskinen brygger en utmärkt och välsmakande espresso med en läcker crema.

Experterna från Goodhousekeeping.com håller med om detta och skriver bland annat att espresson har en väldigt god och intensiv smak. De påpekar även att Krups EA8150 är lätt att använda.

Experterna skriver till exempel att det går snabbt att komma igång med maskinen tack vare de enkla knapparna och den lättöverskådliga LCD-skärmen.

Experterna från BeanToCupCoffee.co.uk skriver att en av deras favoritegenskaper hos Krups EA8150 är maskinens dubbla behållare. De menar nämligen att espressomaskinen blir enklare att använda eftersom att den har både en vattenbehållare och en bönbehållare.

Ingen av expertkällorna hittar särskilt många nackdelar med Krups EA8150. De anmärker dock på priset och nämner även att espresson inte har en särskilt hög temperatur.

Även om Krups EA8150 är en dyr maskin avslutar Blackheartscoffee.com sin recension med att skriva att du inte kommer att bli besviken.

Stor modell som kan brygga flera kaffesorter

Krups EA8150 är en ganska stor och rymlig espressomaskin. Den här modellen har nämligen en vattenbehållare på 1,8 liter och en bönbehållare som rymmer 275 gram kaffebönor.

Man kan dessutom brygga flera olika kaffesorter med den här espressomaskinen. Krups EA8150 kan till exempel brygga espresso, ristretto och cappuccino, något som bland annat är möjligt tack vare maskinens speciella ångmunstycke. Detta munstycke används nämligen för att skumma mjölk och gör därmed att man kan skapa mjölkbaserade kaffedrycker med maskinen.

Den här espressomaskinen kan även ge användaren hett vatten om man till exempel vill ha en kopp te eller varm choklad. Det går även att justera höjden på kaffeutloppet för att göra plats för olika typer av koppar och glas.

ThermoBlock-system och enkel rengöring

Krups EA8150 har flera inställningar som låter användaren anpassa kaffet till sina egna behov och önskemål. Man kan till exempel justera malningsgraden, vattentemperaturen och vattenmängden. Tack vare dessa inställningar kan man få kaffet precis som man vill ha det.

Den här maskinen är utrustad med ett ThermoBlock-system som ser till att uppvärmningen går snabbt. Tack vare detta system behöver man därmed inte vänta särskilt länge innan kaffe är färdigt.

Sist men inte minst har Krups EA8150 flera olika rengöringsprogram samt ett avkalkningsprogram som underlättar rengöringen. Tack vare dessa program behöver man nämligen inte rengöra maskinen manuellt. Både droppbrickan och vattenbehållaren kan dessutom tas lös och rengöras.

Specifikationer för Krups EA8150:
🔴 Typ: Espressomaskin
🔴 Märke: Krups
🔴 Vattenbehållare: 1,8 liter
🔴 Bönbehållare: 275 gram
🔴 Pumptryck: 15 bar
🔴 Höjd: 36,5 cm
🔴 Bredd: 25 cm
🔴 Djup: 33,5 cm

Fördelar med Krups EA8150:
🔵 Flera justeringsmöjligheter
🔵 Kan brygga flera olika kaffedrycker
🔵 Speciellt ångmunstycke för mjölkskum
🔵 Enkel rengöring
🔵 Höjdjusterbart kaffeutlopp

I den här videon från Krups kan du se hur man brygger en god kopp espresso med Krups EA8150:

https://www.youtube.com/watch?v=Uk-AWsBuS5Q

Krups EA8108

✅ 3 av 5 stjärnor hos Coffeeness.de
✅ 62 av 100 poäng hos brittiska Goodhousekeeping.com

Krups EA8108

Butik Pris Frakt Totalpris Läs mer
2 728,00 Kr. 0,00 Kr. 2 728,00 Kr. Läs mer

 

Både Coffeeness.de och Goodhousekeeping.com har provat och bedömt espressomaskinen Krups EA8108 för att komma fram till vilka för- och nackdelar modellen har.

Espressomaskinen får fina recensioner hos båda expertkällorna och tilldelas i slutändan betyg på 3 av 5 stjärnor respektive 62 av 100 poäng.

Experterna från Coffeeness.de skriver att fördelarna med Krups EA8108 är att maskinen är lätt att använda samt att den är ganska liten. Goodhousekeeping.com tycker däremot bäst om det faktum att maskinen är enkel att justera.

Även om experterna överlag tycker bra om den här modellen hittar de även flera nackdelar. De nämner bland annat att Krups EA8108 ser lite billig ut på grund av alla plastdelar samt att espresson inte blir lika bra som hos andra modeller.

Experterna: Kompakt och användarvänlig maskin

En av anledningarna till att experterna tycker så bra om Krups EA8108 är maskinens storlek. Coffeeness.de framhäver nämligen att maskinen är relativt liten och kompakt och förklarar att den därmed får plats i mindre kök.

De skriver dessutom att den är ett bra alternativ för dig som bor i lägenhet eftersom att maskinen är ganska tystgående.

Den här espressomaskinen har även granskats av Goodhousekeeping.com. Experterna därifrån framhäver bland annat att det är enkelt att justera kaffemängden på den här maskinen.

De anmärker dock på att instruktionerna inte är särskilt användarvänliga och nämner även att creman är ganska tunn och intetsägande.

Experterna poängterar å andra sidan att Krups EA8108 är billigare än många andra modeller. De nämner även att maskinen värmer upp snabbt och att kaffet därmed också blir färdigt snabbt.

Elegant maskin med koppvärmare och ThermoBlock-system

Krups EA8108 är en elegant espressomaskin med en svart design. Maskinen är försedd med ett ThermoBlock-system som gör att den värmer upp snabbt och att kaffet bryggs mer effektivt.

Det sitter även en koppvärmare högst upp på maskinen. Denna värmer upp koppen så att kaffet hålls varmt efter bryggningen. Den här maskinen har dessutom ett höjdjusterbart kaffeutlopp som kan anpassas till flera olika typer av glas och koppar.

Krups EA8108 har en motoreffekt på 1450 watt, vilket är standard för Krups espressomaskiner.

Rymlig maskin med enkla kontroller

Krups EA8108 är en rymlig espressomaskin med en löstagbar vattenbehållare på 1,6 liter. Maskinen har dessutom en bönbehållare som rymmer 500 gram kaffebönor.

Den här espressomaskinen har en inbyggd kvarn som kan ställas in på tre olika malningsgrader. Krups EA8108 är dessutom enkel att använda. Alla inställningar och funktioner kontrolleras nämligen med hjälp av en vridknapp och några vanliga knappar på fronten av maskinen.

På vridknappen kan man välja kaffemängd för att brygga antingen en eller två koppar kaffe. Sist men inte minst har Krups EA8108 ett cappuccinatore-system som gör att man kan brygga kaffedrycker med mjölk.

Med den här modellen kan man alltså brygga mer än bara espresso, americano, ristretto och andra svarta kaffesorter.

Specifikationer för Krups EA8108:
🔴 Typ: Espressomaskin
🔴 Märke: Krups
🔴 Vattenbehållare: 1,6 liter
🔴 Bönbehållare: 500 gram
🔴 Pumptryck: 15 bar
🔴 Höjd: 48,3 cm
🔴 Bredd: 28,7 cm
🔴 Djup: 38,1 cm

Fördelar med Krups EA8108:
🔵 Inbyggd kvarn med tre malningsgrader
🔵 Cappuccinatore-system
🔵 ThermoBlock-system
🔵 Koppvärmare
🔵 Vridknapp som justerar mängden kaffe

I den här videon från Krups kan du se hur man brygger en god espresso med Krups EA8108:

https://www.youtube.com/watch?v=442rVtj2CKQ

Krups EA8298

✅ 3.5 av 5 stjärnor hos testmagasinet Trustedreviews.com
✅ 64 av 100 poäng hos testsajten Which.co.uk
✅ 68 av 100 poäng hos brittiska Goodhousekeeping.com

Krups EA8298

Butik Pris Frakt Totalpris Läs mer
8 739,00 Kr. 0,00 Kr. 8 739,00 Kr. Läs mer

 

Krups EA8298 har testats och recenserats av tre olika expertkällor: Trustedreviews.com, Which.co.uk och Goodhousekeeping.com. Den här maskinen får fina kommentarer av alla experter och tilldelas i slutändan betyg på 3,5 av 5 stjärnor, 64 av 100 poäng samt 68 av 100 poäng.

Experterna tycker otroligt bra om användarvänligheten hos den här maskinen och skriver dessutom att den är lätt att rengöra. De är dock inte lika positiva till smaken på cappuccinon och påpekar även att maskinen kan kännas lite billig.

Experterna: Användarvänlig maskin och enkelt underhåll

Krups EA8298 får mycket beröm av alla tre expertkällor. Experterna menar till exempel att maskinen är ett bra alternativ för de flesta eftersom att det vanliga kaffet håller en hög kvalitet. Experterna från Goodhousekeeping.com är dessutom väldigt förtjusta i creman på espresson och skriver att den är både tjock och krämig.

Experterna från Trustedreviews.com skriver att Krups EA8298 är användarvänlig och enkel att underhålla. De förklarar att maskinen har en lättöverskådlig LCD-skärm som gör att den inte är särskilt besvärlig att komma igång med. Experterna påpekar även att maskinen är lätt att rengöra.

Detta är något som experterna från Which.co.uk också verkar hålla med om. De framhäver dock även att maskinen har en funktion som gör att man snabbt och enkelt kan brygga en cappuccino.

Experterna hittar dock ett par nackdelar hos Krups EA8298. De anser till exempel att temperaturen borde vara högre och att cappuccino-funktionen kan vara svår att komma igång med.

Välj mellan flera olika kaffedrycker

Med Krups EA8298 kan man välja mellan flera olika kaffedrycker, till exempel espresso, stark espresso, vanligt kaffe, lungo och cappuccino.

Man kan dessutom välja om man vill ha en stark eller mild smak på sitt kaffe eller sin espresso. Den här maskinen kan även ge användaren en kopp hett vatten om man hellre vill ha te eller varm choklad.

Krups EA8298 har dessutom ett mjölkskumningssystem och en automatisk cappuccino-funktion. Tack vare denna kan man brygga en cappuccino med en enda knapptryckning

Espressomaskinen har även en inbyggd kaffekvarn med tre olika malningsgrader. Genom att ändra malningsgrad i kvarnen kan man justera kaffestyrkan så att smaken blir precis som man vill ha den.

Den här modellen har en vattenbehållare på 1,8 liter samt en bönbehållare som rymmer 275 gram kaffebönor. Motoreffekten ligger på 1450 watt.

Flera praktiska egenskaper

Krups EA8298 är utrustad med flera praktiska egenskaper. Maskinen har till exempel ett ThermoBlock-system som ser till att kaffet är varmt och att uppvärmningen går snabbt. Vattentemperaturen hålls dessutom runt 92 grader för att kaffesmaken ska utvinnas på bästa möjliga sätt.

Den här espressomaskinen har även ett tampningssystem som pressar kaffet jämnt. Detta bidrar också till att aromen utvinns på ett optimalt sätt ur det malda kaffet.

Krups EA8298 är försedd med automatiska rengörings- och avkalkningsprogram. Dessa underlättar rengöringen i och med att man slipper rengöra maskinen manuellt. Behållaren för kaffesump är dessutom löstagbar för att den också ska vara enkel att rengöra.

Specifikationer för Krups EA8298:
🔴 Typ: Espressomaskin
🔴 Märke: Krups
🔴 Vattenbehållare: 1,8 liter
🔴 Bönbehållare: 275 gram
🔴 Pumptryck: 15 bar
🔴 Höjd: 29,5 cm
🔴 Bredd: 36,3 cm
🔴 Djup: 39 cm

Fördelar med Krups EA8298:
🔵 Kan brygga flera kaffesorter
🔵 Automatiska rengörings- och avkalkningsprogram
🔵 Tampningssystem
🔵 ThermoBlock-system
🔵 Inbyggd kvarn med tre malningsgrader

Här kan du se en presentationsvideo för espressomaskinen Krups EA8298. Videon är gjord av Krups:

https://www.youtube.com/watch?v=Mz-f4bPiZwU

Krups EA9010

✅ 4 av 5 stjärnor hos amerikanska Cnet.com
✅ 9.5 av 10 stjärnor hos Coffeedino.com
✅ 8 av 10 stjärnor hos tekniksajten Digitaltrends.com

Krups EA9010

Butik Pris Frakt Totalpris Läs mer
14 468,00 Kr. 0,00 Kr. 14 468,00 Kr. Läs mer

 

Både Cnet.com, Coffeedino.com och Digitaltrends.com har testat och recenserat espressomaskinen Krups EA9010. Alla tre expertkällor tycker bra om den här modellen och ger den i slutändan betyg på 4 av 5 stjärnor, 9,5 av 10 stjärnor samt 8 av 10 stjärnor.

Experterna motiverar de fina betygen med att de älskar maskinens espresso och mjölkskum. De tycker dessutom bra om att Krups EA9010 både har ett OneTouch-system och flera olika anpassningsmöjligheter.

Ingen av experterna hittar särskilt många nackdelar med Krups EA9010. De nämner dock att den här modellen är ganska dyr och att maskinen väsnas en del när man använder den.

Experterna: En espressomaskin för nästan alla

Enligt de tre expertkällorna som har granskat den här modellen är Krups EA9010 en maskin för så gott som alla. De enda som inte skulle bli nöjda med den här maskinen är enligt experterna de som vill ha ännu fler anpassningsmöjligheter.

Coffeedino.com nämner dock att Krups EA9010 ger användaren massor av kontroll trots att den har ett OneTouch-system. Detta är något som experterna lyfter fram som en fördel.

Experterna från Cnet.com har också provat Krups EA9010. De skriver bland annat att den här maskinen brygger en utmärkt espresso och att den framställer högkvalitativt mjölkskum. De är dessutom förtjusta i den inbyggda kvarnen som kan mala hela kaffebönor.

Detta är något som experterna från Digitaltrends.com också verkar hålla med om. De lägger dock mest vikt vid att maskinen rengör sig själv och att man därmed slipper slösa en massa tid på rengöringen.

De nämner dock även att Krups EA9010 brygger vissa kaffedrycker ganska långsamt, vilket är något man bör ha i åtanke.

Kan brygga flera olika kaffedrycker

Med Krups EA9010 kan man välja precis den kaffedryck man vill ha. Den här maskinen kan nämligen brygga allt från espresso till cappuccino, latte macchiato, ristretto, vanligt kaffe, caffe latte och americano. Man kan dessutom få varm mjölk ur maskinen om man behöver det.

Eftersom att Krups EA9010 är en helautomatisk espressomaskin har den en OneTouch-funktion. Denna funktion gör att kaffet bryggs snabbt efter en enda knapptryckning. Maskinen har dessutom en funktion för dig som snabbt och enkelt vill kunna brygga en cappuccino.

Den här espressomaskinen har en mjölkskummare som skummar mjölken i två steg: den värmer först upp mjölken och skummar den sedan när den nått rätt temperatur. Krups EA9010 har en motoreffekt på 1450 watt.

Snabb uppvärmning, kaffekvarn och individanpassade inställningar

Eftersom att Krups EA9010 är utrustad med systemet ThermoBlock värms maskinen snabbt upp till en optimal temperatur. Detta innebär att maskinen kommer igång med kaffebryggningen på nolltid.

Krups EA9010 är dessutom utrustad med en kaffekvarn som automatiskt anpassar malningsgraden till den dryck man väljer att brygga.

Med den här espressomaskinen kan man spara upp till åtta favoritrecept. Tack vare denna funktion behöver man inte komma ihåg receptet för alla drycker som man gärna vill brygga fler gånger.

Maskinen har en vattenbehållare med en kapacitet på 1,8 liter samt en bönbehållare som rymmer 250 gram kaffebönor. Vattenbehållaren är dessutom löstagbar.

Specifikationer för Krups EA9010:
🔴 Typ: Espressomaskin
🔴 Märke: Krups
🔴 Vattenbehållare: 1,8 liter
🔴 Bönbehållare: 250 gram
🔴 Pumptryck: 15 bar
🔴 Höjd: 39,5 cm
🔴 Bredd: 29 cm
🔴 Djup: 38,5 cm

Fördelar med Krups EA9010:
🔵 Kan brygga många olika kaffedrycker – både med och utan mjölk
🔵 ThermoBlock-system
🔵 Kan spara upp till åtta olika recept
🔵 One Touch-funktion
🔵 Inbyggd kaffekvarn

Här kan du se en presentationsvideo för espressomaskinen Krups EA9010. Videon är gjord av Krups:

https://www.youtube.com/watch?v=aAXn5gbXG04

Alternativ till Krups espressomaskiner

Här ovanför har vi gått igenom ett antal espressomaskiner från tillverkaren Krups.

För att du ska få en bredare överblick över utbudet på marknaden kommer vi nu att presentera några alternativa espressomaskiner från andra tillverkare. Alla modeller i det här avsnittet har också fått bra recensioner hos olika expertkällor.

Vi går igenom de alternativa modellerna på samma sätt som espressomaskinerna från Krups. Här fokuserar vi alltså också på experternas recensioner för att skapa en enkel överblick över alla specifikationer och funktioner hos de olika modellerna.


DeLonghi PrimaDonna Elite ECAM 650.75.MS

✅ Testvinnare hos det danska konsumentrådet Tænk
✅ Testvinnare hos Råd & Rön

DeLonghi PrimaDonna Elite ECAM 650.75.MS

Butik Pris Frakt Totalpris Läs mer
14 290,00 Kr. 0,00 Kr. 14 290,00 Kr. Läs mer
14 290,00 Kr. 0,00 Kr. 14 290,00 Kr. Läs mer
14 694,00 Kr. 0,00 Kr. 14 694,00 Kr. Läs mer

 

DeLonghi PrimaDonna Elite ECAM 650.75.MS har granskats av både Råd & Rön och det danska konsumentrådet Tænk. Båda expertkällorna provade modellen i ett omfattande test av flera olika espressomaskiner.

Den här espressomaskinen får fina kommentarer och utnämns till en av testvinnarna i båda undersökningarna. Experterna tycker till exempel bra om maskinens espresso och mjölkskum. De framhäver även att den här modellen har en hel del praktiska funktioner.

Varken Råd & Rön eller det danska konsumentrådet Tænk nämner särskilt många nackdelar med DeLonghi PrimaDonna Elite ECAM 650.75.MS. De skriver dock att den andra koppen kaffe bryggs lite långsamt.

Rymlig och elegant espressomaskin

DeLonghi PrimaDonna Elite ECAM 650.75.MS är en helautomatisk espressomaskin med en elegant design i rostfritt stål. Den här modellen passar därför bra in i de flesta köksinredningar.

Maskinen är dessutom rymlig. Den har nämligen en vattenbehållare på 2 liter och en bönbehållare som rymmer 400 gram kaffebönor.

Kontrollpanelen på DeLonghi PrimaDonna Elite ECAM 650.75.MS sitter högst upp på fronten av maskinen, precis ovanför bryggenheten. Kontrollpanelen består av en användarvänlig färgskärm där man kan hitta alla maskinens funktioner.

Kan brygga många olika kaffesorter

DeLonghi PrimaDonna Elite ECAM 650.75.MS har en inbyggd kaffekvarn med flera olika inställningar för malningsgrad. Med den här maskinen kan man därför justera styrkan på kaffet genom att helt enkelt ändra malningsgrad i kvarnen.

Maskinen har även en inbyggd mjölkskummare och kan därför brygga kaffedrycker både med och utan mjölk. Det ingår dessutom en mjölkbehållare som håller mjölken fräsch längre.

Med DeLonghi PrimaDonna Elite ECAM 650.75.MS kan man välja mellan många olika kaffesorter, till exempel espresso, lungo, cappuccino, americano, latte, ristretto och latte macchiato . Det går även att göra varm choklad med den här maskinen.

Enkel rengöring och möjlighet att brygga två koppar samtidigt

DeLonghi PrimaDonna Elite ECAM 650.75.MS har flera olika program som gör det enkelt att rengöra maskinen efter att man har använt den.

Dessa rengöringsprogram är nämligen automatiska, vilket innebär att maskinen sköter rengöringen själv. Det finns även ett avkalkningsprogram.

DeLonghi PrimaDonna Elite ECAM 650.75.MS har dessutom ett temperatursystem som säkerställer att kaffet bryggs vid en optimal temperatur. Man kan även välja att brygga två koppar kaffe samtidigt.

Specifikationer för DeLonghi PrimaDonna Elite ECAM 650.75.MS:
🔴 Typ: Espressomaskin
🔴 Märke: DeLonghi
🔴 Vattenbehållare: 2 liter
🔴 Bönbehållare: 400 gram
🔴 Pumptryck: 15 bar
🔴 Höjd: 37,5 cm
🔴 Bredd: 26 cm
🔴 Djup: 48 cm

Fördelar med DeLonghi PrimaDonna Elite ECAM 650.75.MS:
🔵 Enkel rengöring
🔵 Kan brygga två koppar kaffe samtidigt
🔵 Många olika kaffesorter
🔵 Inbyggd mjölkskummare
🔵 Inbyggd kaffekvarn

I den här videon kan du se hur man gör en god cappuccino med espressomaskinen DeLonghi PrimaDonna Elite ECAM 650.75.MS:

https://www.youtube.com/watch?v=OfzZxuawsWc

Philips 3000 Series HD8821

✅ Toppbetyg hos Råd & Rön
✅ Testvinnare hos det danska konsumentrådet Tænk

PHILIPS HD8821-01

Butik Pris Frakt Totalpris Läs mer
4 148,00 Kr. 0,00 Kr. 4 148,00 Kr. Läs mer
4 472,00 Kr. 0,00 Kr. 4 472,00 Kr. Läs mer
4 472,00 Kr. 0,00 Kr. 4 472,00 Kr. Läs mer

 

Philips 3000 Series HD8821 har testats och recenserats av Råd & Rön och det danska konsumentrådet Tænk. Eftersom att båda expertkällorna tycker bra om den här modellen blir den i slutändan testvinnare i en undersökning och får en topplacering i den andra.

Experterna motiverar de fina placeringarna med att Philips 3000 Series HD8821 brygger en god espresso och framställer bra mjölkskum. De blir dock inte lika imponerade av maskinens energiförbrukning och tidsåtgång.

Helautomatisk espressomaskin med mjölkskummare

Philips 3000 Series HD8821 är en helautomatisk espressomaskin och sköter därmed kaffebryggningen helt själv. Maskinen har dessutom en mjölkskummare och kan därför brygga kaffedrycker både med och utan mjölk.

Den här modellen har en vattenbehållare på 1,8 liter och en bönbehållare som rymmer 250 gram kaffebönor. Behållaren för kaffesump rymmer avfall från 15 koppar kaffe och är därmed större än hos många andra maskiner på marknaden.

Philips 3000 Series HD8821 har dessutom en inbyggd kaffekvarn. Denna kvarn är keramisk och kommer därför inte att överhetta kaffebönorna och skapa en bränd smak i kaffet. Kvarnen har fem olika inställningar för malningsgrad och kan därmed justeras för att anpassa kaffesmaken.

Enkel rengöring

När man köper Philips 3000 Series HD8821 får man en espressomaskin som är enkel att rengöra. Den här modellen har nämligen ett automatiskt sköljnings- och avkalkningsprogram som ser till att man inte behöver göra detta manuellt.

Maskinen rengörs nämligen automatiskt med vatten när den startar och när den är färdig. Den meddelar även användaren när det är dags för en avkalkning.

Både vattenbehållaren och själva bryggenheten går dessutom att ta lös för att man ska kunna rengöra dessa manuellt vid behov.

Justerbart kaffeutlopp och ventil för kokande vatten

Philips 3000 Series HD8821 har ett justerbart kaffeutlopp som kan anpassas till höjden på den kopp eller det glas man använder. Man kan därför själv välja om man vill använda en liten espressokopp eller en större kaffemugg.

Maskinen har dessutom ett dubbelt utlopp som gör det möjligt att brygga två koppar kaffe på en gång. Om man vill ha en kopp te eller varm choklad finns det även en ventil för hett vatten på den här maskinen.

Specifikationer för Philips 3000 Series HD8821:
🔴 Typ: Espressomaskin
🔴 Märke: Philips
🔴 Vattenbehållare: 1,8 liter
🔴 Bönbehållare: 250 gram
🔴 Pumptryck: 15 bar
🔴 Höjd: 33 cm
🔴 Bredd: 21,5 cm
🔴 Djup: 42,9 cm

Fördelar med Philips 3000 Series HD8821:
🔵 Automatiska rengöringsprogram
🔵 Dubbelt kaffeutlopp
🔵 Keramisk kaffekvarn
🔵 Justerbart kaffeutlopp
🔵 Inbyggd mjölkskummare

Här kan du se en presentationsvideo för Philips 3000 Series HD8821. Videon är gjord av Tretti.se: 

https://www.youtube.com/watch?v=z4QlCEJMRrI

Siemens TE655203RW

✅ Toppbetyg hos Råd & Rön

Siemens TE655203RW

Butik Pris Frakt Totalpris Läs mer
11 670,00 Kr. 0,00 Kr. 11 670,00 Kr. Läs mer
12 990,00 Kr. 0,00 Kr. 12 990,00 Kr. Läs mer
13 999,00 Kr. 0,00 Kr. 13 999,00 Kr. Läs mer

 

Siemens TE655203RW har testats och recenserats av Råd & Rön. Experterna därifrån tycker otroligt bra om den här modellen och ger den därför toppbetyg i sin stora undersökning av espressomaskiner.

Råd & Rön motiverar det fina betyget med att kaffet som maskinen brygger smakar gott och håller en bra temperatur. De framhäver även att maskinen är användarvänlig och lätt att rengöra. Experterna är dock inte lika nöjda med tidsåtgången för bryggningen.

Helautomatisk modell med innovativt värmesystem och OneTouch

Siemens TE655203RW är en helautomatisk espressomaskin som sköter hela bryggningen själv.

Maskinen har dessutom en OneTouch-funktion som gör att den brygger alla kaffedrycker med en enda knapptryckning. Detta gäller även om man vill brygga två koppar kaffe samtidigt.

Eftersom att den här modellen har en inbyggd mjölkskummare kan den brygga kaffedrycker både med och utan mjölk.

Värmesystemet på Siemens TE655203RW kallas för SensoFlow. Detta system säkerställer att bryggningen sker vid en konstant temperatur och bevarar på så vis den goda smaken hos kaffet.

För att spara ström är den här maskinen även utrustad med en automatisk avstängningsfunktion. Denna funktion stänger av maskinen om den inte har använts på en längre stund.

Siemens TE655203RW har en vattenbehållare på 1,7 liter och en bönbehållare som rymmer 300 gram kaffebönor.

Många olika kaffedrycker

Med Siemens TE655203RW är man bara en knapptryckning bort från en mängd olika kaffedrycker. Maskinen kan till exempel brygga espresso, espresso macchiato, svart kaffe, cappuccino, latte macchiato och kaffe med mjölk.

Man kan dessutom spara sina personliga preferenser för olika drycker och sedan enkelt använda samma inställningar varje gång.

Siemens TE655203RW har även en aromaDouble Shot-funktion som brygger extra starkt kaffe utan att försämra aromen.

Med den här maskinen kan man även anpassa koppstorleken genom att välja mellan tre förinställda storlekar: liten, mellan eller stor.

Siemens TE655203RW har ett justerbart kaffeutlopp som kan anpassas till höjden på de flesta koppar och glas. Man kan därför välja om man vill använda ett högt glas eller en liten kopp.

Enkel rengöring

Siemens TE655203RW har flera olika rengöringsfunktioner och är därför garanterat enkel att rengöra.

Maskinen har bland annat en Calcn’Clean-funktion och en funktion som kallas för SinglePortion Cleaning. Calcn’Clean sköter både rengöring och avkalkning i en och samma process medan SinglePortion Cleaning gör att kaffet alltid bryggs på färskt vatten.

Den här espressomaskinen har dessutom ett system som automatiskt rengör mjölksystemet efter varje användning. Själva bryggenheten är slutligen löstagbar för att man enkelt ska kunna rengöra denna för hand.

Specifikationer för Siemens TE655203RW:
🔴 Typ: Espressomaskin
🔴 Märke: Siemens
🔴 Vattenbehållare: 1,7 liter
🔴 Bönbehållare: 300 gram
🔴 Pumptryck: 19 bar
🔴 Höjd: 38,5 cm
🔴 Bredd: 28 cm
🔴 Djup: 46,5 cm

Fördelar med Siemens TE655203RW:
🔵 Enkel rengöring
🔵 AromaDouble Shot-funktion
🔵 Kan brygga flera olika kaffesorter – både med och utan mjölk
🔵 Höjdjusterbart kaffeutlopp
🔵 SensoFlow värmesystem


Hitta rätt espressomaskin för dig

Krups EA8108Om du är på jakt efter en ny espressomaskin har du säkert redan börjat utforska dina möjligheter. I så fall har du märkt att det finns många olika espressomaskiner att välja mellan på marknaden.

Det stora utbudet kan dock kännas förvirrande om du inte riktigt vet vad du ska titta efter. I det här avsnittet går vi därför igenom vad du bör tänka på för att hitta en espressomaskin som passar bra till dina behov.

Vilken typ av espressomaskin vill du ha?
Till att börja med bör du fundera på vilken typ av espressomaskin du vill ha. Det finns nämligen flera olika typer:

💠 Halvautomatiska espressomaskiner
💠 Automatiska espressomaskiner
💠 Helautomatiska espressomaskiner

Det finns ett par väsentliga skillnader mellan dessa tre maskintyper, så ta reda på vilken maskin som passar bäst till just dina behov. Tänk även på att helautomatiska modeller i regel är dyrast.

Vilka kaffedrycker vill du brygga?
När du har kommit fram till vilken typ av espressomaskin du vill ha bör du fundera på vad för kaffe du vill att maskinen ska kunna brygga. Du ska givetvis välja en espressomaskin som kan brygga de kaffedrycker du tycker bäst om.

Vilka kaffedrycker vill du brygga?Det kan dock även vara så att du vill ha en modell som kan brygga andra typer av kaffe om du till exempel får gäster.

Vissa espressomaskiner kan bara brygga kaffesorter utan mjölk. Det finns dock många modeller med inbyggd mjölkskummare som kan brygga mjölkbaserade kaffedrycker också.

Idag kan faktiskt de flesta espressomaskiner brygga cappuccino, caffe latte och andra kaffedrycker med mjölk.

Hur användarvänlig ska maskinen vara?
De flesta vill ha en enkel och användarvänlig espressomaskin som kan brygga en kopp kaffe snabbt på morgonen eller när de kommer hem från jobbet eller skolan. Det är därför alltid bra att välja en modell som inte är svår att använda.

En maskin som kan brygga en kopp kaffe med en enda knapptryckning kan till exempel vara ett bra alternativ om du vill att kaffebryggningen ska gå så snabbt och enkelt som möjligt.

Har du några specifika krav eller önskemål?
En annan sak som du bör fundera på är om du har några speciella krav som du vill att espressomaskinen lever upp till. Detta skiljer sig från person till person och beror helt och hållet på dina egna individuella preferenser och behov.

Det kan till exempel röra sig om att espressomaskinen ska ha en inbyggd kaffekvarn, att den ska kunna brygga två koppar samtidigt eller att maskinen ska kunna spara individuella inställningar.

Hur stor är din budget?
budgetEftersom att det finns ett så stort utbud av espressomaskiner kan man hitta maskiner i alla möjliga prisklasser. Genom att komma fram till en budget kan du därför snabbt avgränsa din sökning.

Detta gör det enklare att få en överblick över dina alternativ eftersom att du därmed slipper slösa tid på att undersöka modeller som ligger utanför din budget.

Hur stor ska espressomaskinen vara?
De flesta har en gräns för hur stora deras köksapparater får vara. Eftersom att detta gäller för espressomaskiner också är det viktigt att kontrollera storleken innan du köper en maskin.

I och med att espressomaskinen oftast står på köksbänken vill du förstås inte ha en modell som tar upp hela bänken – särskilt inte om du redan har ont om utrymme i köket.

Genom att ta reda på hur stor en maskin är blir det lättare för dig att komma fram till om den passar in i ditt kök eller inte.

Om du har en speciell inredningsstil kan det även vara bra att fundera på hur du vill att espressomaskinen ska se ut.

Om du vill ha fler tips på hur du hittar rätt espressomaskin för dig kan du läsa den här artikeln från Espressozone.com eller den här artikeln från Rigtigkaffe.dk.


Kaffeguide: Vad innehåller olika kaffedrycker?

KaffeguideOm du är osäker på vad det egentligen är för skillnad på olika typer av kaffe är detta inte särskilt konstigt. Det kan mycket väl vara svårt att veta vad skillnaden är mellan till exempel en americano och en cappuccino.

Om detta stämmer in på dig kan du få hjälp av den här kaffeguiden. Här berättar vi nämligen mer om vad de olika kaffedryckerna faktiskt består av.

Svart kaffe: De flesta av oss är bekanta med det vanliga svarta kaffet som många dricker hemma. Detta kaffe framställs i en kaffebryggare där vatten rinner genom ett filter med malda kaffebönor.

Americano: Americano är en enkel kaffesort som består av espresso och hett vatten. Många kaféer har därför ersatt sitt vanliga svarta kaffe med americano.

Espresso: Espresso är en liten “shot” kaffe med en stark och koncentrerad smak som bryggs på malda kaffebönor och varmt vatten. Beroende på vad du vill ha kan du få antingen en enkel eller en dubbel espresso.

Macchiato: En macchiato består av en shot espresso med lite mjölkskum på toppen. Detta är en ganska stark kaffedryck med en kraftig smak.

CappuccinoCaffe latte: Caffe latte är en mild kaffedryck som består av en del espresso och två delar mjölk. Det här är därför en lämplig dryck för dig som inte är sugen på någon stark kaffesmak.

Cappuccino: Cappuccino är också en ganska mild kaffedryck. Den har dock en lite kraftigare smak än caffe latte. En cappuccino består av tre lika delar espresso, mjölk och mjölkskum.

Ice Coffee: Detta är namnet på en iskaffe som görs med mycket kaffe, en del mjölk och en massa is. Ibland tillsätter man även sirap för att skapa en sötare smak.

Om du vill läsa mer om de olika kaffedryckerna hittar du mer information i den här artikeln från danska Chrichri.dk.


15 fakta om kaffe

15 fakta om kaffe

De flesta av oss dricker kaffe varje dag utan att känna till något alls om kaffets ursprung eller historia. Vet du till exempel vilket land som odlar mest kaffe eller hur mycket världens dyraste kaffe kostar? Om du inte redan har koll på detta kan du här läsa 15 fakta om kaffe. Den här listan är baserad på en artikel från Goodhousekeeping.com.

1. Drycken kan spåras tillbaka till 800-talet
Enligt historien var det en man på 800-talet som upptäckte vilken effekt koffein hade på hans getter. Han såg nämligen att getterna “dansade” efter att ha ätit från kaffeplantan. Efter detta bryggde en lokal munk en dryck av frukterna och märkte då att drycken höll honom vaken om nätterna – och så föddes den första koppen kaffe.

2. Kaffebönor är tekniskt sett ett frö
Kaffebönor är små frön som finns i körsbärsliknande bär på en blomstrande buske. Vi kallar fröna för bönor på grund av deras likhet med baljväxter.

Brasilien3. Brasilien är det land som producerar mest kaffe i världen
Idag står Brasilien för ungefär en tredjedel av världens kaffeproduktion. Detta är dubbelt så mycket som Vietnam som ligger på andra plats.

4. Kaffe odlas bara i två av USA:s delstater
Eftersom att kaffe i regel växer bäst runt ekvatorn har Hawaii ett optimalt klimat för att skörda kaffebönor. Kalifornien har också börjat producera kaffe mer nyligen. Detta är dock de enda delstaterna i USA som odlar kaffe.

5. Världens dyraste kaffe kan kosta över 1 200 dollar per kilo
En av världens mest eftertraktade kaffesorter kommer ur avföringen från den asiatiska palmmården. Djuret äter frukt och får bland annat i sig kaffebär. Eftersom att palmmården inte kan smälta kaffebönorna kan man sedan använda dem för att brygga kaffe. Dessa bönor är kända som världens dyraste kaffebönor.

6. Flera personer har försökt att förbjuda kaffe
År 1511 förbjöds kaffedrycken av ledare i Mekka. Vissa italienska präster försökte också förbjuda kaffe under 1500-talet eftersom att de trodde att folk blev sataniska av att dricka det. Påven Clement VII älskade dock kaffe så mycket att han lyfte förbudet och fick tillbaka kaffet år 1600.

Du kan få en överdos av kaffe7. Du kan få en överdos av kaffe
Du behöver inte oroa dig för att få en överdos av att dricka mycket kaffe. Enligt experter måste man nämligen dricka ungefär 30 koppar kaffe på väldigt kort tid för att komma upp i en dödlig dos koffein.

8. Finland är det land som är gladast i kaffe
En genomsnittlig vuxen person i Finland dricker ungefär 12,5 kg kaffe varje år. Detta är till exempel betydligt mer än vad en genomsnittlig person dricker i USA.

9. Kaffedrickare tenderar att leva längre
Enligt Harvard Health Publishing har forskning visat på ett samband mellan ett måttligt intag av kaffe och en längre livslängd. Studierna visar även på att kaffe minskar risken för hjärtsjukdomar, typ 2-diabetes och Parkinsons. En måttlig konsumtion ligger på ungefär tre eller fyra koppar kaffe om dagen.

10. The Boston Tea Party hjälpte till att göra kaffe mer populärt i USA
Innan det amerikanska inbördeskriget blev det patriotiskt att dricka kaffe istället för te. Drycken blev även vanligare under inbördeskriget eftersom att den piggade upp trötta trupper.

11. Koffeinfritt kaffe är inte helt fritt från koffein
En kopp koffeinfritt kaffe på ungefär 200 till 250 ml innehåller faktiskt 2-12 milligram koffein. Som jämförelse innehåller en genomsnittlig kopp kaffe mellan 95 och 200 milligram koffein medan en burk cola innehåller 23-35 milligram.

12. Ordet “kaffe” stammar från det arabiska ordet för vin
Qahwah blev till kahveh på turkiska och sedan koffie på nederländska. Därifrån fick vi ordet kaffe.

svart kaffe13. En kopp svart kaffe innehåller bara en kalori
Med sötningsmedel, grädde och andra tillsatser kan en kopp kaffe snabbt komma upp i många kalorier. En Venti Java Chip Frappuccino från Starbucks innehåller till exempel 88 gram socker och 600 kalorier. Om du dricker en kopp vanligt svart kaffe får du dock bara i dig en enda kalori.

14. Starbucks öppnar i genomsnitt två nya butiker varje dag
Just nu kan man beställa kaffe hos Starbucks på mer än 29 000 platser världen över. I genomsnitt öppnar de nämligen två nya butiker varje dag. Den första Starbucks-butiken öppnade i Seattle för ungefär 47 år sedan.

15. Hos Dunkin Donuts kan man beställa kaffe på 25 000 olika sätt
Globalt sett säljer Dunkin Donuts ungefär två miljarder koppar kaffe per år och ger kunderna möjlighet att beställa sitt kaffe på 25 000 olika sätt.


Historien om Krups

krups logo
Krups är en tysk tillverkare av köksapparater som är en del av Groupe SEB. Företaget är uppkallat efter dess grundare, Robert Krups, och tillverkar idag ett brett utbud av hushållsapparater.

Krups började med att tillverka hushållsvågar och hade sedan detta som sin huvudprodukt i 110 år efter starten.

År 1951, efter 50-talets återuppbyggnad och ekonomiska boom efter kriget, började Krups fokusera på andra produkter. De lanserade den populära 3Mix år 1959 och följde sedan upp detta med en lansering av kaffebryggaren ONKO år 1961. Krups fortsatte sedan med att ta fram flera andra produkter för köket.

Företaget lanserade sin första kaffemaskin år 1983. Idag är kaffemaskiner en av Krups mest populära produkter och en av de produkter som företaget säljer mest av.

I slutet av 2001 tog Groupe SEB över Moulinex-koncernen. Detta innebar att de kunde stärka sin position genom att erbjuda produkter från både Krups och Moulinex.

Idag har Groupe SEB många olika avdelningar som sysselsätter flera hundra personer i över 120 länder.


Genomgång av testkällor 

BeanToCupCoffee.co.uk 🇬🇧
Den brittiska kaffesajten BeanToCupCoffee.co.uk skriver om allt som har med kaffe att göra. Hemsidan fokuserar på att informera konsumenter och sprida mer kunskap om kaffe och kaffeprodukter. De testar och recenserar även en mängd olika kaffeprodukter och har till exempel provat espressomaskinen Krups EA8150. Om du vill veta varför den här modellen får ett medelbetyg av experterna hittar du hela recensionen här.

Blackheartscoffee.com 🇺🇸
Blackheartscoffee.com är en kaffesajt som fokuserar på allt från kaffemaskiner och kaffekvarnar till kaffebönor. På deras hemsida hittar man bland annat artiklar och guider om kaffe och kaffeprodukter. De skriver även recensioner där de testar och bedömer en mängd olika kaffemaskiner och andra produkter. Blackheartscoffee.com har till exempel provat espressomaskinen Krups EA8150 och gett modellen ett betyg på 5 av 5 stjärnor. Om du vill läsa hela recensionen hittar du den här.

Cnet.com 🇺🇸
Det amerikanska teknikmagasinet Cnet.com behandlar ämnen som faller inom det teknologiska området. De skriver både nyheter, guider, artiklar, tester och mycket annat. Cnet.com har till exempel granskat espressomaskinen Krups EA9010. Du hittar hela testet här.

Coffeedino.com 🇺🇸
Coffeedino.com är en kaffesajt som tillhandahåller den bästa och senaste informationen och nyheterna om kaffe och kaffeprodukter. De testar och recenserar även en mängd olika produkter som har med kaffebryggning att göra. Coffeedino.com har till exempel provat espressomaskinen Krups EA9010 och gett modellen ett betyg på 9,5 av 10 stjärnor. Du hittar hela undersökningen här.

Coffeeness.de 🇩🇪
Den stora kaffesajten Coffeeness.de drivs av den tyska kaffeentusiasten Arne Preuß. På hemsidan kan du hitta otroligt mycket information om kaffe samt recensioner av olika kaffeprodukter. Coffeeness.de har bland annat provat espressomaskinen Krups EA8108 och gett modellen ett betyg på 3 av 5 stjärnor. Du hittar hela recensionen här.

Digitaltrends.com 🇺🇸
Den amerikanska tekniksajten Digitaltrends.com tillhandahåller artiklar, nyheter, guider och tester av olika teknikprodukter. Hemsidan har till exempel granskat espressomaskinen Krups EA9010 och skrivit en detaljerad recension om sina upplevelser med maskinen. Du hittar hela recensionen hos Digitaltrends.com.

Forbrugerrådet Tænk 🇩🇰
Det danska konsumentrådet Tænk arbetar med konsumentlivet i Danmark och granskar till exempel en mängd olika konsumentprodukter. Här rör det sig om ett stort test av espressomaskiner där experterna bland annat provade modellerna DeLonghi PrimaDonna Elite ECAM 650.75.MS och Philips 3000 Series HD8821. Du kan läsa hela recensionen av de två espressomaskinerna på Tænks hemsida.

För att få full tillgång till testresultaten måste du dock antingen ha en prenumeration eller köpa tillgång till den specifika undersökningen.

Goodhousekeeping.com 🇬🇧
Den brittiska hemsidan Goodhousekeeping.com hjälper konsumenter med utmaningarna i vardagen. De tillhandahåller allt från recept till artiklar, guider och tips om ett flertal olika ämnen. Goodhousekeeping.com testar och recenserar dessutom olika konsumentprodukter och har till exempel granskat följande espressomaskiner: Krups Calvi, Krups EA8150, Krups EA8108 och Krups EA8298.

Du kan klicka på produktnamnen för att komma till recensionerna av de olika modellerna.

Råd & Rön 🇸🇪
Konsumentorganisationen Råd & Rön arbetar med flera aspekter av det svenska konsumentlivet. Detta inkluderar bland annat tester av olika konsumentprodukter, till exempel blendrar, dammsugare, tvättmaskiner och espressomaskiner. I Råd & Röns test av espressomaskiner ingick bland annat modellerna DeLonghi PrimaDonna Elite ECAM 650.75.MS, Philips 3000 Series HD8821 och Siemens TE655203RW. Du hittar recensionen av dessa tre espressomaskiner på Råd & Röns hemsida.

För att få full tillgång till testresultaten måste du dock antingen ha en prenumeration eller köpa tillgång till den specifika undersökningen.

Trustedreviews.com 🇬🇧
Den brittiska testsajten Trustedreviews.com granskar olika produkter och har till exempel provat en av espressomaskinerna i den här artikeln. Experterna från Trustedreviews.com har nämligen testat Krups EA8298 och gett modellen ett betyg på 3,5 av 5 stjärnor. Du hittar hela undersökningen här.

Which.co.uk 🇬🇧
Which.co.uk är Englands största konsumentmagasin. De har en vision om att hjälpa konsumenterna att välja rätt produkter för vardagen. Which.co.uk testar därför en mängd olika konsumentprodukter och har till exempel granskat de två espressomaskinerna Krups EA8298 och Krups Calvi. Dessa maskiner får 64 av 100 poäng respektive ett medelbetyg av experterna.

Om du vill läsa recensionerna av dessa espressomaskiner hittar du dem här och här. Observera att du behöver ett betalt medlemskap för att få full tillgång till testresultaten.


Alternativa tester och artiklar

Om du inte redan har bestämt dig för att köpa en espressomaskin från Krups har vi på Konsumentmagasinet ett flertal artiklar som kan vara relevanta för dig.

Om du vill ha en bredare överblick över marknadens testvinnande espressomaskiner kan du till exempel läsa våra mer generella artiklar Espressomaskin test och Helautomatisk espressomaskin test. Båda dessa artiklar innehåller en genomgång av experternas favoritmodeller.

Vi har även flera andra artiklar där vi fokuserar på espressomaskiner från specifika märken. Du kan till exempel läsa följande artiklar: DeLongi Magnifica testSiemens espressomaskin test, DeLonghi espressomaskin test och Jura espressomaskin test. I dessa artiklar får du en överblick över alla modeller som har fått bäst recensioner på marknaden.

Här på Konsumentmagasinet har vi även ett flertal artiklar om vanliga kaffebryggare. Du kan till exempel läsa de övergripande artiklarna Kaffebryggare test och Kaffebryggare med kvarn test för att få en överblick över marknadens bästa modeller.

Om du är intresserad av ett specifikt märke har vi även flera artiklar där vi fokuserar på kaffebryggare och kaffemaskiner från en viss tillverkare. Du kan till exempel läsa följande artiklar för att få en överblick över experternas favoritmodeller: Siemens kaffemaskin testBosch kaffebryggare test och Wilfa kaffebryggare test.

Slutligen vill vi även framhäva vår artikel om de praktiska kapselbryggarna. Där går vi igenom marknadens bästa modeller. Eftersom att Nespresso är ledande på marknaden för kapselbryggare har vi även en djupgående genomgång av Nespressomaskiner.

{{ reviewsOverall }} / 5   (1 Vurdering)
Vurdering
Anmeldelser Indsend anmeldelse
Order by:

Be the first to leave a review.

Show more
{{ pageNumber+1 }}
Indsend anmeldelse