KitchenAid vattenkokare (Bäst i test) – Här är topplistan med vattenkokare från KitchenAid

Enligt vår research och analys Vi har gjort ett urval av produkter som fått höga poäng på de parametrar vi bedömt dem på, vilket betyder att vi inte tillhandahåller en uttömmande lista över alla produkter på marknaden.

Artikeln är en annons

I detta test av vattenkokare från KitchenAid har vi samlat en rad expertutvärderingar och testresultat gällande olika vattenkokare från tillverkaren KitchenAid.  

Alla modellerna har testats av flera olika experter som har gått igenom och utvärderat vattenkokarna utifrån design, funktion, specifikationer med mera. De här experterna kommer allt från det brittiska testmagasinet Good Housekeeping Institute till de brittiska dagstidningarna The Independent och The Telegraph.

Vi har sammanställt experternas åsikter så att du enkelt och snabbt kan få en överblick över vilken modell som passar dig bäst.

I den här artikeln finns det även en guide till hur man på bästa sätt gör rent sin vattenkokare. Sist i artikeln finns en lista med de olika testkällorna som vi har använt oss av. Utöver det kommer det även att presenteras alternativ till vattenkokarna från KitchenAid.

I den här artikeln hittar man: 

En överblick över de bästa vattenkokarna från Kitchenaid
 En överblick över en rad alternativ från andra tillverkare
 Guide: Så gör du ren din vattenkokare
Guide: Så lagar du en kopp te på bästa sätt
 Presentation av företaget Kitchenaid
Genomgång av testkällor

Var uppmärksam på att Konsumentmagasinet inte själva har testat de olika vattenkokarna. Artikeln är baserad på externa testkällors recensioner och tester vars resultat vi har samlat in och sammanställt för att ge en överblick över de olika vattenkokare som finns på marknaden.


Kitchenaid Artisan vattenkokare

Rekommenderad av brittiska The Telegraph
”Bra kalkfilter” från brittiska Which.co.uk
86 av 100 poäng från brittiska Good Housekeeping Institute
Rekommenderad av den brittiska tidningen The Independent
Rekommenderad av det brittiska magasinet Ideal Home

kitchenaid artisan vattenkokare

.
Kitchenaid Artisan vattenkokare är en favorit hos många brittiska expertkällor som alla har testat och utvärderat vattenkokaren. Både experterna från det brittiska magasinet Ideal Home och den brittiska tidningen The Independent rekommenderar Kitchenaid Artisan. Good Housekeeping Institute har gett vattenkokaren 86 av 100 poäng. Här kan du läsa mer om varför experterna har valt att rekommendera den här vattenkokaren.

Smarta funktioner

Den här modellen har allt som allt sex olika temperaturinställningar från 50 till 100 grader och en kapacitet på maximalt 1,5 liter. Utöver det är vattenkokaren även utrustad med en mätare som visar vattnets exakta temperatur. Det betyder att man kan kontrollera om man behöver koka upp vattnet igen eller om temperaturen är tillräckligt hög. Den brittiska tidningen The Independent är särskilt tillfreds med vattenkokarens kalkfilter som de uppger är ”mitt i prick”. Utöver det är samtliga expertkällor mycket begeistrade i modellens förmåga att snabbt koka upp vattnet.

Säker och användarvänlig vattenkokare

Den här modellen har en dubbelväggskonstruktion, vilket betyder att isoleringen är extra bra. Det innebär att värmen inuti kommer vara den samma under längre tid med värmen utvändigt sjunker och av den anledningen är vattenkokaren mycket säker att använda. Med en bättre isolering är blir även ljudnivån lägre något som är en fördel om man är mån om att skaffa en vattenkokare som inte låter så mycket.

Förutom bättre isolering har Kitchenaid Artisan även ett låst lock och gummifötter vilket också bidrar till en högre säkerhet. Modellens handtag är solitt något som gör den bekväm att hantera.

Retrodesign

De flesta av expertkällorna lägger särskilt vikt på vattenkokarens snygga retrodesign och de menar att den passar perfekt på de flesta köksbord. Det brittiska magasinet Ideal Home beskriver vattenkokarens design som tidlös och som sticker ut från mängden på ett bra sätt.

Utvalda fördelar med Kitchenaid Artisan vattenkokare:
Sex olika temperaturinställningar
Temperaturmätare
Snabb uppvärmning
Bättre isolering
Kapacitet på 1,5 liter

Här kan du se en presentationsvideo av KitchenAid Artisan vattenkokare. Videon är producerad av KitchenAid Sweden: 


Kitchenaid vattenkokare 1,7 liter

Rekommenderad av det brittiska teknikmagasinet T3.com

Kitchenaid vattenkokare 1,7 liter

.
Den här modellen har en förhållandevis hög maxkapacitet och räcker till ganska många koppar te eller annan varm dryck. Det brittiska T3.com är begeistrade över modellen och särskilt dess attraktiva funktioner.

Temperaturvisning och snabbkokningsfunktion

Kitchenaid vattenkokare 1,7 liter har sex digitalt styrda temperaturinställningar och en snabbkokningsfunktion som är idealisk för de konsumenter som dricker mycket te och som inte vill fylla på vattenkokaren hela tiden.

Temperaturen kan justeras mellan 50 och 100 grader. Vattenkokaren kan visa temperaturen på vattnet även om vattenkokaren inte står på basplattan.

Teknikmagasinet T3.com är imponerade över vattenkokarens snabbkokningsfunktion och anser att modellen är en snabb vattenkokare. När vattenkokaren är klar signalerar den det med ett pip.

Bra kapacitet enkel mätning

Med den här modellen är det möjligt att koka 1,7 liter vatten åt gången. Vattenkokaren har en mätskala där det går snabbt och enkelt att läsa av vattenmängden. När man ska hålla ut vattnet ur vattenkokaren kan man göra det utan att spilla tack vare vattenkokarens rostfria pip. Den här modellen har ett mjukt handtag som gör att den är säkrare och mer stabil att greppa, vilket också bidrar till att det att lätt att hälla ur kannan.

Klassisk design

Kitchenaid är kända för att tillverka vattenkokare och andra köksprodukter i en snygg design och den här modellen är inget undantag från det. Vattenkokaren har enligt recensenterna hos T3.com en tidlös och klassisk design som vill passar i de flesta svenska kök. Modellen kan fås i flera olika färger så det är möjligt att välja den färg som passar till ens önskemål.

Experterna från T3.com kan inte hitta några nackdelar med den här modellen men påpekar att vattenkokaren är dyrare än genomsnittet.

Utvalda fördelar med Kitchenaid vattenkokare 1,7 liter:
Temperaturvisning
Snabbkokningsfunktion
Klassisk design
Lätt att använda
Enkel mätning
Kapacitet på 1,7 liter

Här kan du se en genomgång av Kitchenaid vattenkokare 1,7 liter. Videon är producerad av KitchenAid India: 


Kitchenaid 1,25 liter

4,4 av 5 stjärnor hos Amazon – baserat på 434 recensioner

Kitchenaid 1,25 liter

.
Kitchenaid har under många år varit en frontlöpare när det kommer till köksprodukter. Med kombinationen av tradition och innovation är Kitchenaid 1,25 liter bara en av deras många ikoniska vattenkokare som finns på marknaden. Vi har inte kunnat hitta några officiella test av den här vattenkokaren från Kitchenaid men om man tittar närmare på konsumenternas recensioner hos Amazon, kan man se att modellen generellt sett får mycket positiv kritik och ett betyg på 4,4 av 5 stjärnor. Den här poängen är baserad på 434 kunders utvärderingar.

Mindre vattenkokare med måttskala och hällpip

Även om den här modellen har en lite mindre maxkapacitet än de andra vattenkokarna så rymmer den ändå 1,25 liter. Det är därför möjligt att koka upp vatten till ett par koppar te eller kaffe.

Det positiva är att den inte heller tar mycket plats på köksbordet. Den är utrustad med en måttskala där man lätt kan se hur mycket vatten det är i vattenkokaren. Utöver det har den här modellen en hällpip i rostfritt stål och droppstop så att man utan problem kan hälla upp utan att spilla samtidigt.

Hållbar vattenkokare med LED start/stoppknapp

Kitchenaid vattenkokare 1,25 liter är tillverkad i stål och av den anledningen är den mycket hållbar. Det är en vattenkokare som kan användas i många år om man tar hand om den. Utöver det är den utrustad med en start/stoppknapp med LED-indikator där man snabbt kan se om vattenkokaren är påslagen eller inte. Kalkfiltret på vattenkokaren är utbytbart så att man själv kan byta det vid behov.

Bra konsumentrecensioner på Amazon

Den här modellen är en hit enligt konsumenterna på Amazon, som har gett vattenkokaren en massa bra recensioner. Konsumenterna lägger särskilt vikt vid vattenkokarens klassiska design, dess förmåga att koka upp vatten snabbt och andra smarta funktioner. De flesta konsumenterna är mycket nöjda med vattenkokarens mindre storlek och för att den inte tar så mycket plats som andra modeller.

Utvalda fördelar med Kitchenaid 1,25 liter:
Bra konsumentrecensioner från användarna på Amazon
Måttanvisning
Bra hållbarhet
Bra hällpip
Start/stoppknapp ed LED-indikator
Tar mindre plats än andra modeller

Här kan du se en presentationsvideo av Kitchenaid 1,25 liter. Videon är producerad av KitchenAid:


KitchenAid 5KEK1565

5 av 5 stjärnor baserat på användarrecensioner hos KitchenOne.dk 
Bra användarrecensioner hos brittiska Kagoo.co.uk

KitchenAid 5KEK1565

.
KitchenAid 5KEK1565 har inte varit med i några officiella expertgranskningar. Den här modellen är däremot en konsumentfavorit. Vattenkokaren har både recenserats av kunderna hos KitchenOne.dk och av användarna hos brittiska Kagoo.co.uk.

Användarna är framförallt nöjda med KitchenAid 5KEK1565 eftersom att det här är en enkel vattenkokare med flera praktiska funktioner. Det är dessutom ingen som nämner särskilt många nackdelar med den här modellen. Kagoo.co.uk skriver dock att KitchenAid 5KEK1565 är lite dyrare än många andra vattenkokare på marknaden.

Användarna: Fin och enkel vattenkokare för mindre familjer 

KitchenAid 5KEK1565 har fått fina recensioner hos både Kagoo.co.uk och KitchenOne.dk. I recensionerna kan vi bland annat läsa att KitchenAid 5KEK1565 är en fin och enkel vattenkokare som är lätt att använda. En kund hos KitchenOne.dk nämner dock att vattenkokaren kan vara lite långsam ibland. 

Användarna hos Kagoo.co.uk förklarar att den här modellen är ett bra alternativ för mindre familjer som är ute efter en kompakt vattenkokare. I recensionerna hos Kagoo.co.uk framhäver konsumenterna framförallt de smarta funktionerna, till exempel vattenkokarens varmhållningsfunktion och dess 360 graders basplatta.

Stilren vattenkokare med en insida av rostfritt stål

KitchenAid 5KEK1565 är en elegant och stilren vattenkokare med en insida av rostfritt stål. Detta innebär att den bevarar vattenkvaliteten samt att vattnet inte kommer i kontakt med några plastdelar.

Den här modellen är dessutom utformad med en dubbelväggsisolering som håller värmen längre. Eftersom att vattnet därmed inte svalnar på en gång är detta praktiskt om man inte tänker använda vattnet på en gång. Utsidan av vattenkokaren förblir dock sval så att man inte bränner sig på den.

Snabb uppvärmning

KitchenAid 5KEK1565 rymmer 1,5 liter och är därmed inte den största vattenkokaren på marknaden. Den kan dock fortfarande koka upp vatten till ganska många koppar te eller kaffe på en gång.

Den här vattenkokaren har en effekt på 2400 watt och värmer därmed upp vattnet snabbt. Om man har bråttom behöver man alltså inte vänta särskilt länge på sitt nykokta vatten.

Utvalda fördelar med KitchenAid 5KEK1565:
Kokar vattnet snabbt
Insida av rostfritt stål
Elegant och stilren design
Dubbelväggsisolering
Kapacitet på 1,5 liter


Alternativ till Kitchenaid vattenkokare

När man är på jakt efter en ny vattenkokare kan det vara svårt att bestämma sig för om man ska välja en modell från den ena eller andra producenten. Det finns flera olika tillverkare på marknaden när det kommer till vattenkokare varför Kitchenaid inte är den enda. Vi har hittat fem bra alternativ till vattenkokare från Kitchenaid som också har fått positiva recensioner från diverse expertkällor.


Kenwood kMix vattenkokare

Testvinnare hos det svenska magasinet Vi i Villa
83 av 100 poäng från det brittiska Good Housekeeping Institute

Kenwood kMix vattenkokare

.
Företaget Kenwood är ett brittiskt företag som är känt för att tillverka kvalitetsköksprodukter. Med mer än 70 år på marknaden har de utvecklat vattenkokare som är kompakta, robusta och stabila och Kenwood kMix vattenkokare är inget undantag, inte heller när det kommer till expertkällorna Vi i Villa och Good Housekeeping Institute.

Stilren och tidlös design

Den här modellen är tillverkad i rostfritt stål med en maxkapacitet på 1 liter. Vattenkokaren kan fås i flera olika färger varför man kan välja den färg som passar bäst i ens kök. Vattenkokaren är kompakt och tar därför inte så mycket plats men den kan ändå koka upp vatten till ett par koppar te eller kaffe.

Värmeisolerat handtag och skyddande plast

Vattenkokaren är tillverkad med fokus på säkerhet och därför går det inte att bränna sig på den här modellen. Handtaget är värmeisolerat och blir aldrig för varmt att ta i.

Utöver detta är modellen utrustad med en skyddande plast på kannans insida så att kannan inte heller blir för varm att vidröra. Den har en 360 graders bas som går att snurra hela vägen runt, varför vattenkokaren snabbt och lätt kan placeras på basplattan. Den här modellen har en sladd som går att rulla upp så att sladden inte ligger och tar plats bredvid kannan.

Enkel påfyllning och hantering

Experterna från svenska ”Vi i Villa” är särskilt nöjda med vattenkokarens handtag som är halksäkert och enkelt kan hanteras med en hand, både när man ska hälla vatten i en kopp och när locket ska öppnas.

Brittiska Good Housekeeping Institute är begeistrade över vattenkokarens prestation då det tar mindre än 2,5 minut att koka 1 liter vatten.

Minimumkapaciteten är 250 milliliter vilket, enligt Good Housekeeping Institute är perfekt, om man bara bill kola upp vatten till en kopp te eller kaffe.

Utvalda fördelar med Kenwood kMix vattenkokare:
Enkel påfyllning
Enkel hantering
Skyddande plast
Värmeisolerat handtag
Snygg design
Energibesparande minimumkapacitet


Bosch TWK8613P

”Snabbast på att koka vatten” från svenska Testfakta.se

Bosch TWK8613P

.
Designen är inte det viktigaste när den kommer till en vattenkokare men det är ändå trevligt om man inte behöver ställa undan vattenkokaren efter varje användning. Med Bosch TWK8613P får man en vattenkokare med enkel, stilren och fin design som kan stå framme på köksbordet. Utöver det rymmer den 1,5 liter vatten.

Det svenska testmagasinet Testfakta.se är särskilt förtjusta i den här modellen eftersom den, enligt deras test, är mycket snabb på att koka upp vatten.

Temperaturreglering och keep warm-funktion 

Det Testfakta.se lägger mest märke till, förutom den snabba uppkokningen av vatten, är vattenkokarens temperaturreglering. Den här modellen har en funktion som gör att man kan välja mellan tre olika temperaturer från 70 till 100 grader.

Om man vill ha olika temperaturer beroende på vilken sorts dryck man håller på med, kan ställa in den önskade temperaturen. Det är även möjligt att hålla vattnet varmt efter uppkokningen med hjälp av keep warm-funktionen.

Snabb uppvärmning av vatten och praktisk mätning 

Testfakta.se har utsett den här modellen till den som är snabbast på att koka upp vatten. Man kan därför snabbt få en varm dryck om man vill det.

Andra praktiska funktioner som kan nämnas är vattenkokarens mätare. Den sitter under handtaget och där kan man, från både sidorna, se hur mycket vatten som finns i kannan. Det gör att man inte behöver snurra på kannan på ena eller andra hållet för att se vattenmängden.

Sladdvinda och 360 graders bas 

Bosch TWK8613P har en sladdvinda i var sida av botten varför sladden kan dras ut från alla håll. Detta är praktiskt om man vill ha vattenkokaren stående på köksbordet. Med vattenkokarens 360 graders bas kan man vända runt kannan som man vill.

Det är möjligt att sätta vattenkokaren på basen snabbt och enkelt eftersom den inte behöver vara vänd åt ett bestämt håll. Det enda negativa som expertkällan tar upp är att det är en större modell som tar upp mer plats i köket, något man ska vara medveten om.

Utvalda fördelar med Bosch TWK8613P:
Snabb kokning av vatten
Praktisk mätare
Sladdvinda
360 graders bas
Keep warm-funktion
Temperaturväljare

Här kan du se en presentationsvideo av Bosch TWK8613P. Videon är producerad av Bosch Home UK and Ireland: 


Sage BKE395 the Compact Kettle Pure vattenkokare

”Kan koka vatten till bara en kopp” från det brittiska testmagasinet Which.co.uk
Rekommenderad av den brittiska tidningen The Independent
4,3 av 5 stjärnor från Amazon.co.uk – baserat på 63 recensioner

Sage BKE395 the Compact Kettle Pure

.
Sage BKE395 the Compact Kettle Pure får båda bra recensioner från expertkällorna och konsumenterna. Konsumenterna på Amazon har gett vattenkokaren 4,3 av 5 stjärnor medan brittiska The Independent och Which.co.uk båda är positiva till modellen.

Mindre modell än Sages övriga vattenkokare

Producenten Sage gör i regel större och avskalade modeller med en industriellt utseende. Sage BKE398 the Compact Kettle Pure är en av de mindre modellerna och tar inte mycket plats på köksbordet. Modellen är kompakt och har en kapacitet på 1 liter. Det vill säga att man i genomsnitt kan koka vatten till ungefär fyra koppar te eller kaffe.

Perfekt till en mindre familj

Enligt expertkällorna är Sage BKE395 the Compact Kettle Pure bra till den mindre familjen som inte behöver en massa vatten på en gång. Den mindre modellen har dock en snygg design något experterna gillar. Med en vattenkapacitet för fyra koppar är den en perfekt modell till en familj som inte behöver mer än så.

Man behöver dock, enligt experterna, inte fylla vattenkokaren när man använder den eftersom det går utmärkt att koka vatten till en eller två koppar åt gången.

Transparant vattenkokare med Soft Open lock och automatisk avstängning

Den här modellen är genomskinlig vilket betyder att man kan se vattnet inuti kannan. Det gör att man både kan se hur mycket vatten man har fyllt på och hålla ett öga under uppkokningen.

Utöver det är Sage BKE395 the Compact Kettle Pure utrustad med ett Soft Open lock. När man trycker ner knappen öppnar locket sig sakta och man undviker att få ånga i ansiktet. Vattenkokaren har också automatiska avstängning, vilket innebär att vattenkokaren själv stänger av sig när det inte finns något vatten kvar i kannan.

Utvalda fördelar med Sage BKE395 the Compact Kettle Pure vattenkokare:
Bra till en mindre familj
Genomskinlig
Automatisk avstängningsfunktion
Utrustad med Soft Open lock
Kompakt design

Här kan du se en presentationsvideo av Sage BKE395 the Compact Kettle Pure. Videon är producerad av Sage Appliances:


Rengöring av vattenkokaren – så gör du

När man har en vattenkokare i hemmet behöver den även rengöras med jämna mellanrum. Om man inte är helt på det klara med hur man gör rent sin vattenkokare på ett bra sätt kommer här en snabbguide.

Därför ska du göra rent din vattenkokare 

Man kan undra varför man ska rengöra en vattenkokare när det bara kokas vatten i den. Men det finns en riktigt bra anledning till det. En vattenkokare kalkar successivt igen när man använder den varför man måste kalka av den regelbundet. Gör man det regelbundet håller vattenkokaren längre och arbetar mer effektivt. Dessutom undviker man varma drycker med kalkrester i.

Så kalkar du av din vattenkokare 

När man har bestämt sig för att kalka av vattenkokaren ska det göras på rätt sätt. Innan man börjar med avkalkningen, diska kannan utvändigt så att den är ren från damm och smuts.

Nedanför är det en steg för steg-guide till avkalkning av vattenkokaren:

avkalkning av vattenkokaren 1: Dra ut vattenkokarens slagg från eluttaget och lyft av den från basen.

2: Töm vattenkokaren på vatten om det är något i den.

3: Ta en diskborste eller liknande och avlägsna allt kalk som är löst eller går att lossa.

4: Blanda ättika eller citronsyra med vatten (läs vattenkokarens bruksanvisning för att se om det är möjligt att använda de här produkterna för att kalka av vattenkokaren).

5: Sätt in sladden i eluttaget och starta vattenkokaren.

6: När blandningen har kokat upp låt den stå tills den har svalnat.

7: Diska vattenkokaren grundligt och se till att får bort alla kalkrester med hjälp av en diskborste och vatten. Skrubba ordentligt så att alla kalkrester försvinner.

8: Häll vatten i vattenkokaren och låt vattnet koka upp. Upprepa det här några gången innan du använder vattenkokaren igen. Proceduren ser till att alla rester av kalk och själva blandningen avlägsnas från vattenkokaren.

Det kan du använda för att kalka av vattenkokaren 

Det kan du använda för att kalka av vattenkokaren De flesta väljer att använda ättika eller citronsyra för att kalka av vattenkokaren men det är även möjligt att använda andra produkter. Det är alltid en bra idé att läsa produktens bruksanvisning för att se vilka produkter man kan använda och vilka man inte kan använda. De flesta tillverkarna har sina specifika produkter, även avkalkningsmedel, som man kan välja att köpa och använda.

De här produkterna kostar ofta mer än andra produkter varför det är en smaksak om man vill lägga pengar på dem eller inte.

Alternativ till tillverkarnas produkter är som tidigare nämnt citronsyra och ättika, som båda fungerar bra till avkalkning av vattenkokare.

Dock ska man alltid komma ihåg att diska vattenkokaren grundligt efter att man har använt de här produkterna och innan man använder vattenkokaren igen.

Var uppmärksam på det här vid avkalkningen av vattenkokaren

När man ska kalka av en vattenkokare ska man vara uppmärksam på ett par saker. Först och främst använder många ättika för att kalka av vattenkokaren. Några tillverkare avråder helt från det, varför det är viktigt att man alltid läser produktens bruksanvisning innan man använder en specifik produkt till avkalkning.

Utöver det ska man alltid vara uppmärksam på att man inte ska använda vinäger till avkalkning eftersom sockret kan fastna och skada vattenkokaren.

Man ska därför alltid använda ättika utan socker för att vara säker på att vattenkokaren inte far illa av avkalkningen.


Så gör du en god kopp te

te Te är en härlig dryck, särskilt när det är kallt ute och man vill krypa upp under en filt med en varm dryck. Men hur brygger man den bästa koppen te? Det ska mer till än bara den rätta temperaturinställningen eller den rätta sortens te för att få till en helt perfekt kopp.

Vi har hittad de faktorer som man ska vara uppmärksam på om man vill gör en kopp riktigt gott te.

Se till att ha rätt utrustning 

Som med så mycket annat ska man självklart använde rätt utrustning för att göra en god kopp te. Utöver en vattenkokare kan en tekanna vare en riktigt bra investering eftersom aromen från teet sätter sig i tekannan. På så sätt håller sig teet fräschare och fylligare, även om man inte dricker teet med en gång. Man bör inte diska en tekanna med diskmedel eftersom det förstör kannans möjligheter att behålla teets aromer.

Om man är tokig i olika sorters te kan det vara en god idé att ha mer än en tekanna eftersom det förhindrar att olika saker blandas ihop. Om man inte vill ha mer än en tekanna är det bästa att skölja ur kannan med vatten innan man använder den.

Vattentemperaturen 

VattentemperaturenVattentemperaturen har stor betydelse när man ska göra en riktigt god kopp te. Dock kommer temperaturen an på vilken sorts te man tillagar. Som tumregel ska vattentemperaturen ligga på 100 grader, med undantag för till exempel grönt te, där vattnets temperatur inte ska mer än 70 eller 80 grader.

Det råder stor debatt om hur vattnet ska koka när man ska använda det till te. Kort och gott ska man låta vattnet koka om man vill bibehålla så många antioxidanter som möjligt i teet. Är man däremot mest intresserad av smaken ska vattnet inte upp till 100 grader.

Teets dragtid  

En god kopp te kräver helt rätt dragtid. Det här beror dock på vilken typ av te man håller på att göra. Beroende på sorten ska te dra mellan fyra och åtta minuter. Exempelvis ska grönt te bara dra i fyra minuter medan vitt te ska dra mellan sex och åtta minuter.

Dragtiden beror självklart också på ens personliga preferenser. Ju starkare te man vill ha desto längre tid ska det dra. Dock ska teet inte dra alltför länge eftersom några tesorter då kan få en bitter smak.

Förvaring av te 

Smaken av en god kopp te beror inte bara på vattnets temperatur och tiden det får dra. Hur du förvara teet spelar också stor roll.

Te ska inte förvaras för varmt eller för torrt men däremot lufttätt. Det är idealiskt att förvara te i en lufttät burk eller låda eftersom det kommer att bevara teets arom på bästa sätt.

Felaktig förvaring av te kan sluta med att det förloras smaken och det går inte att göra en god kopp te. Förvarar man det däremot rätt kan te hålla i flera år.

Om du är intresserad av att lära dig hur man gör en kopp te på brittiskt vis, kan du titta på det här klippet:


Om Kitchenaid

Kitchenaid logo

Kitchenaid startade 1886 när Josephine Cochrane uppfann det som vi i dag känner till som diskmaskin. Dock etablerades Kitchenaids varumärke först 919 när ingenjören Herbert Johnson uppfann den elektriska vispen. Namnet Kitchenaid kommer från Vd:ns fru som var så begeistrad i produkten att hon struntade i vad de kallade den för, då det var en fantastisk kökshjälp (Kitchenaid).

1927 kom en av de första populära produkterna från Kitchenaid ut på marknaden. De sålde flera produkter på kort tid eftersom särskilt kändisar köpte produkterna. Kitchenaids produkter blev snabbt populära i hela USA och fortsatte att vara det under många år framåt.

Verksamheten använda sig av kända och populära kök i sin marknadsföring i slutet av 1980-talet för att utöka sin kundkrets. 1988 öppnade detaljhandlaren Williams-Sonoma nya butiker i hela USA och lanserade en koboltblå mixer från tillverkaren.

Även om detaljhandeln hade salufört KitchenAid-produkter sedan 1959 introducerade de nya butikerna produkterna till en större kundkrets. Detta i kombination med en förändring i Kitchenaids marknadsföringsstrategi resulterade i en fördubbling av försäljningen under de kommande åren.

Under de första åren efter att Kitchenaids produkter lanserades var de vita. Det ändrade sig 1994 då produkterna började tillverkas i en mängd andra färger. Kitchenaid började att producera blenders och andra små köksapparater i mitten av 1990-talet. Varumärket blev ännu mer känt genom att de sponsrade showen Home Cooking och introducerade produkterna för tv-kockar som Julia Child och Martha Stewart.

I och med att Kitchenaid hade en stor del av marknaden för köksprodukter i USA ville de gärna utöka och visa resten av världen vad de kunde. 2007 startade Kitchenaid därför dotterbolag i de europeiska länderna och det blev möjligt att köpa produkterna även där.  Produkterna lanserades först i Frankrike och Italien och därefter till alla andra europeiska länder.

I dag ägs Kitchenaid av Whirlpool Corporation. De säljer köksprodukter över hela världen och är världsledande på marknaden.


FAQ – Vanliga frågor

Vilka vattenkokare från KitchenAid har fått bäst omdömen i tester?

Kitchenaid Artisan vattenkokare

Hur testas Kitchenaid vattenkokarna?

Vattenkokare bedöms baserat på hur snabbt de värmer upp en liter vatten till 100 grader. Man granskar även användarvänligheten, byggkvaliteten, ljudnivån, energiförbrukningen och säkerheten.

Vad ska en vattenkokare kunna göra?

I grund och botten ska vattenkokare bara kunna koka upp vatten. Det är dock ändå bäst att välja en modell med kort koktid, hög säkerhet och ett effektivt kalkfilter.


Genomgång av testkällor

Good Housekeeping Institute 
Den brittiska sajten Good Housekeeping Institute skriver om och testar diverse konsumentprodukter. De testar allt från stavmixer till blenders och vattenkokare. Det här bland annat värderat och testat de båda vattenkokarna Kitchenaid Artisan och Kenwood kMix vattenkokare. Du kan läsa genomgångarna här och här.


Heavy.com 
Onlinenyhetssajten Heavy.com skriver varje dag om nyheter från hela världen. Det skriver om allt inom utland, sport och underhållning. Sajten testar och recenserar även olika konsumentprodukter, däribland vattenkokare. De har bland annat testat vattenkokaren Kitchenaid pipkittel. Läs hela recensionen från Heavy.com här.


Ideal Home 
Det brittiska magasinet Ideal Home skriver om inredningen i hemmet. De ger konsumenterna inspiration och idéer om hur det kan inreda sina hem. Utöver det recenserar och testa de även olika produkter som till exempel vattenkokare. De har bland annat testat och utvärderat vattenkokaren Kitchenaid Artisan. Läs hela recensionen här.


Testfakta.se 
Sajten Testfakta.se sörjer för att testa och utvärdera produkter på ett mycket avancerat sätt. De testar inte bra produkterna utan göra även avancerade mätningar i en kontrollerad laboratoriemiljö. De har tittat på vattenkokarna Philips HD9380/20 och Bosch TWK8613P. Läs alla resultaten av testen hos Testfakta här.


The Independent 
Den brittiska tidningen The Independent är en av de största tidningarna i Storbritannien. Här skrivs det om allt inom underhållning, sport, nyheter med mera. De utvärderar och testar även produkter, exempelvis vattenkokare. Det har bland annat testat Kitchenaid Artisan, Sage BKE820 the Smart Kettle och Sage BKE395 the Compact Kettle Pure. Du kan läsa recensionerna från The Independent här, här och här.


The Telegraph 
Den brittiska tidningen The Telegraph har existerat sedan 1855 då den kom ut som en fysisk tidning. I dag går det att hitta The Telegraph online där det skrivs om underhållning, in- och utrikesnyheter, kultur och ekonomi. De recenserar och tester även produkter som Kitchenaid Artisan vattenkokare. Du kan läsa hela artikeln här.


Trustedreviews.com 
Trustedreviews.com är en av de största testsajterna som recenserar konsumentprodukter varje dag. De testar allt från brödrostar till blenders och vattenkokare. De har bland annat testat Sage BKE820 the Smart Kettle. Lärs mer på deras hemsida här.


T3.com 
Det brittiska teknikmagasinet T3.com är känt för att leverera nyheter från teknikvärlden. De skriver även recensioner och tester av olika produkter. De har bland annat testat Kitchenaid vattenkokare 1,7 liter och Sage BKE820 the Smart Kettle. Läs recensionerna här och här.


Vi i Villa 
Det svenska magasinet Vi i Villa skriver artiklar som handlar om inredning, gör det själv, djurliv och hus. Utöver det testar och utvärderar de även olika produkter som vattenkokare. De har testat Kenwood kMix vattenkokare som de har utsett till testvinnare.  Du kan läsa hela testen på hemsidan här.


Which.co.uk 
Den brittiska sajten Which.co.uk är känd för att hjälpa konsumenterna med att välja rätt produkt utefter sina behov. Det gör det genom att leverera genomarbetade test och utvärderingar där de beskriver för- och nackdelar med de specifika produkterna. De har bland annat testat vattenkokare som Kitchenaid Artisan vattenkokare, Sage BKE820 the Smart Kettle och Sage BKE395 the Compact Kettle Pure. Läs recensionerna här, här och här. Observera att man måste vara abonnent för att få full tillgång till de olika testen och recensionerna.


Amazon 
Hos Amazon kan man hitta en mängd produkter till hela hemmet. När man köper en produkt är det möjligt att recensera den och lämna sitt omdöme. Vi har tittat på konsumenternas omdömen av Kitchenaid 1,25 liter och Sage BKE395 the Compact Kettle Pure. Kitchenaid 1,25 liter har fått 4,4 av 5 stjärnor baserat på 434 recensioner här, medan Sage BKE395 the Compact Kettle Pure har fått 4,2 av 5 stjärnor baserat på 66 recensioner här.

 


Kagoo.co.uk 
Den brittiska hemsidan Kagoo.co.uk jämför olika elektronikprodukter. Syftet är att hjälpa konsumenterna att hitta rätt produkter för hemmet. Hos Kagoo.co.uk kan man till exempel jämföra produkter baserat på deras funktioner och prestanda. Här rör det sig om en recension av vattenkokaren KitchenAid 5KEK1565.Du hittar hela recensionen här.


Råd & Rön 
Konsumentorganisationen Råd & Rön jobbar med svenskarnas konsumentliv och genomför bland annat tester av olika konsumentprodukter. Råd & Rön har till exempel provat modellen Bosch TWK78 i ett stort test av olika vattenkokare.

Om du vill läsa mer kan du klicka på den här länken. Du måste dock ha en betald prenumeration för att få full tillgång till testresultaten. Det går även att köpa tillgång till en enskild undersökning om du bara är intresserad av just det testet.


Användarrecensioner ⭐⭐⭐⭐⭐
Utöver expertkällorna här ovanför har vi även tittat på användarrecensioner hos den danska återförsäljaren KitchenOne.dk. Deras kunder har bland annat recenserat vattenkokaren KitchenAid 5KEK1565.

Om du vill veta vad användarna har att säga om KitchenAid 5KEK1565 kan du läsa deras recensioner här.


Tidigare recenserade produkter som har utgått

Här nedanför hittar du produkter som vi har lyft fram tidigare, men som vi inte har lyckats hitta några återförsäljare av. Dessa modeller är kvar i artikeln i hopp om att informationen fortfarande kan vara till hjälp för dig som läsare.


Sage BKE820 the Smart Kettle vattenkokare

5 av 5 stjärnor från sajten Trustedreviews.com
”Snabbkokande vattenkokare” av det brittiska testmagasinet Which.co.uk
Testvinnare hos teknologimagasinet T3.com
Rekommenderad av den brittiska tidningen The Independent

Sage BKE820 the Smart Kettle

.
Sage BKE820 the Smart Kettle har fått många bra rekommendationer från fyra expertkällor som alla är mycket nöjda med vattenkokarens funktioner. Den har blivit rekommenderad, korad till testvinnare och fått 5 av 5 stjärnor från fyra olika expertkällor.

Experterna är mycket nöjda med vattenkokarens funktioner

Den här modellen är populär bland experterna med anledning av de smarta funktionerna. De lägger särskilt vikt vid vattenkokarens temperaturfunktion där man har möjlighet att välja mellan flera olika temperaturer och funktionerna som gör att vattenkokaren håller vattnet varmt efter att det har kokat upp.

Experterna är begeistrade över produktens design som inte bara är enkel och stilren utan även innovativ. Vattenkokningen fungerar, enligt experterna, oklanderligt eftersom vattenkokarens lock kan lyftas upp snabbt och enkelt när det är dags att hålla i eller ur vattnet.

De olika experterna har inte några direkta nackdelar, det enda de påpekar är att det är en vattenkokare i en dyrare prisklass så att man är medveten om det.

Bra kapacitet och fem olika program

Sage BKE820 the Smart Kettle har en maxkapacitet på 1,7 liter vilket är en bra storlek för kokning av vatten till flera koppar te eller kaffe. Det finns en vattenmarkering på vattenkokarens utsida som gör det lätt att se hur mycket vatten det är i kannan.

Den här modellen är utrustad med fem olika program där temperaturen kan ställas in efter vilken sorts dryck man håller på att göra. Vattenkokaren kan hålla vattnet varmt i upp till 20 minuter med hjälp av varmhållningsfunktionen. I och med det kan man dricka ett par koppar te eller kaffe utan att behöva koka upp vattnet ytterligare en gång.

Läcker design

Experterna som har testat och utvärderat den här modellen är särskilt nöjda med vattenkokarens design. Designen är snygg, stilren och läcker, vilket gör att vattenkokaren kan stå framme på köksbordet och behöver inte ställas undan när man inte använder den.

Vattenkokarens bas går att snurra 360 grader och den är även sladdlös så man behöver inte rulla ihop sladden efter användningen.

Utvalda fördelar med Sage BKE820 the Smart Kettle vattenkokare:
Bra kapacitet på 1,7 liter
Fem olika program
Läcker design
Bas på 360 grader
Bra omdömen från experterna

Här kan du se en presentationsvideo av Sage BKE820 the Smart Kettle. Videon är producerad av Sage Appliances: 

https://www.youtube.com/watch?v=a_DDFZLdz8A


Bosch TWK78

Toppbetyg hos Råd & Rön

Bosch TWK78

Bosch TWK78 har testats och recenserats av både Råd & Rön. Expertkällor tycker bra om den här vattenkokaren och ger den därför fina betyg. Modellen utnämns nämligen till får en topplacering i den test.

Detta motiveras bland annat med att vattenkokaren har en gedigen konstruktion och att den klarar av allt som en vattenkokare bör kunna. Experterna hittar inte särskilt många nackdelar med den här modellen. Den får dock lägst betyg för sin kokning och säkerhet.

Sladdlös vattenkokare med fyra temperaturinställningar

Bosch TWK78 är en sladdlös vattenkokare som kan placeras var som helst i köket. Eftersom att man inte behöver ställa vattenkokaren precis vid ett eluttag kan man nämligen välja mer fritt var man vill ha den.

Bosch TWK78 har fyra temperaturinställningar att välja mellan. Man kan alltså välja vilken vattentemperatur som passar bäst till olika ändamål. Vattenkokaren har en kapacitet på 1,5 liter.

Flera praktiska funktioner

Bosch TWK78 har en klassisk och elegant design och passar därför fint på köksbänken hemma hos de allra flesta. Detta är en fördel om man vill ha en vattenkokare som inte sticker ut från resten av köksinredningen.

Utöver den eleganta designen har Bosch TWK78 en funktion som håller vattnet varmt i upp till 30 minuter. Man behöver alltså inte använda vattnet på en gång. Detta är till exempel användbart när man vill koka upp vatten i förväg.

Den här vattenkokaren har dessutom en automatisk avstängningsfunktion som aktiveras så fort vattnet når kokpunkten. Denna funktion skyddar därmed mot torrkokning och överhettning.

Sladdförvaring, dolt värmeelement och kalkfilter 

Bosch TWK78 har ett dolt värmeelement som bland annat gör att vattenkokaren ser bättre ut. Att elementet är dolt innebär dock även att man inte kan bränna sig på det.

Den här modellen har dessutom ett kalkfilter vid hällpipen. Detta säkerställer att det inte följer med en massa kalk när man häller upp det heta vattnet i en kopp, gryta eller liknande.

Sist men inte minst har Bosch TWK78 en inbyggd sladdförvaring. Tack vare denna kan man enkelt stuva undan sladden när man inte använder vattenkokaren. Detta underlättar även vid förvaring och gör det lättare att ställa undan vattenkokaren i ett köksskåp.


Betygsätt den här artikeln

Klicka på en stjärna för att betygsätta