KitchenAid stavmixer – Bäst i test – Här är experternas favoriter

Enligt vår research och analys Vi har gjort ett urval av produkter som fått höga poäng på de parametrar vi bedömt dem på, vilket betyder att vi inte tillhandahåller en uttömmande lista över alla produkter på marknaden.

Artikeln är en annons

I den här artikeln får du en överblick över marknadens bästa stavmixrar från KitchenAid.

Vi har gått igenom både experttester och användarrecensioner av olika stavmixrar och sammanställt dem i den här artikeln. Här kan du därför snabbt och enkelt få en översikt över vad experterna och konsumenterna tycker om KitchenAids olika stavmixermodeller. 

Längre ner i artikeln hittar du även en genomgång av ett par alternativ till KitchenAid. Där presenterar vi stavmixrar från andra tillverkare som också har fått bra omdömen. 

Om du vill läsa mer om de olika testerna hittar du länkar till alla undersökningar som vi hänvisar till längst ner i artikeln. 

 

Den 18/07/2023 inkluderade vi även KitchenAid Artisan 5KHBBV53EAC, KitchenAid Classic, Braun MultiQuick 9 MQ 9147X och OBH Nordica InfinyForce Pro i vår artikel om de bästa stavmixers från KitchenAid.

KitchenAid Artisan 5KHBBV53EAC är en produkt i toppklass som kännetecknas av sin sladdlösa användning, fem olika hastigheter, exceptionella prestanda och beröm från både experter och användare.

KitchenAid Classic är ett annat bra val, med mångsidiga och snabba mixerfunktioner, låg ljudnivå, grytskydd och andra användarvänliga fördelar. Därför anser vi att den är ett utmärkt och praktiskt alternativ i vårt urval.

Som alternativ till KitchenAids stavmixer har vi valt Braun MultiQuick 9 MQ 9147X, en testvinnande produkt på olika expertsajter, som tillsammans med många tillbehör är utmärkt för olika mixningsuppgifter. 

Ett annat bra alternativ är OBH Nordica InfinyForce Pro, en kraftfull blender som gör önskade måltider på nolltid och effektivt maler hårda ingredienser som nötter och mandlar.

 

Den här artikeln innehåller:
Genomgång av marknadens bästa stavmixrar från KitchenAid
Genomgång av andra testvinnande stavmixermodeller
Ska jag köpa en stavmixer eller en vanlig blender?
Goda recept att använda stavmixern till
Genomgång av alla testkällor 

Observera att Konsumentmagasinet inte testar några produkter själva. Vi samlar däremot resultaten från oberoende tester för att du lätt ska kunna få en överblick över de bästa produkterna på marknaden. 

KitchenAid stavmixer test 2023 – Här är marknadens bästa modeller 

Här nedanför hittar du en genomgång av marknadens bästa stavmixrar från KitchenAid. Vi på Konsumentmagasinet har analyserat flera framstående experttester och presenterar här de modeller som har fått bäst recensioner. Utöver expertundersökningarna har vi även gått igenom ett antal användarrecensioner. 

I genomgången av varje modell finns det även en prisjämförelse som gör att du snabbt och enkelt kan se vilka återförsäljare som har bäst pris. 


KitchenAid Artisan 5KHBBV53EAC – bästa allround stavmixer

Bästa sladdlösa stavmixer

✅ Bästa sladdlösa stavmixer på BBCGoodFood.com
✅ Bästa sladdlösa stavmixer på Rtings.com
✅ Bästa sladdlösa stavmixer på ExpertReviews.co.uk
✅ Bästa sladdlösa stavmixer på IdealHome.co.uk
✅ Bäst för retrostil på Independent.co.uk
✅ 4,6/5 Google Shopping

KitchenAid Artisan 5KHBBV53EAC är ett sladdlöst kraftpaket som låter dig blanda var som helst, när som helst. Med en imponerande batteritid på upp till två timmar befriar denna stavmixer dig från begränsningar av sladdar och pluggar, vilket ger dig mer frihet än någonsin i köket. Dessutom är den utrustad med en snabbladdningsfunktion på 20 minuter, vilket är allt som behövs för att ladda mixern inför nästa mixning, oavsett om det är en smoothie för att kickstarta morgonen eller en soppa till middagen.

 • Upp till 2 timmars batteritid
 • Med 5 hastigheter
 • Indikatorlampa för batteritid

Recension: En detaljerad recension av KitchenAid Artisan 5KHBBV53EAC

Mångsidig blandning med förstklassig konstruktion
KitchenAid Artisan 5KHBBV53EAC är ingen vanlig stavmixer. Den är utrustad med en avtagbar 20,3 centimeter lång mixerarm och har ett robust 4-punktsblad i rostfritt stål. Denna kraftfulla komponent är speciellt utformad för att hantera en mängd olika matlagningsuppgifter med enkel precision. Oavsett om du vill mixa en tjock, krämig smoothie, en uppfriskande milkshake eller en god soppa, eller om du vill vispa ihop en len hummus eller en fluffig pannkakssmet, klarar den här mixern alla uppgifter galant. Med sin premiumkonstruktion garanterar den hållbarhet och tillförlitlighet, vilket utlovar mixning i toppklass.

Flexibilitet och kontroll med justerbar hastighet
Den verkliga magin med den här modellen ligger i den variabla hastighetskontrollen. Med ett brett intervall mellan 8250 – 11600 rotationer per minut ger denna blender dig fria tyglar för din kreativitet i köket. Vill du ha en fluffig dessert? Skruva ner hastigheten. Vill du ha en krämig dipp eller en rejäl shake? Skruva upp hastigheten. Denna nivå av kontroll och flexibilitet öppnar upp för en otrolig mängd möjligheter i köket.

Bekväm förvaring och pålitlig garanti
Denna stavmixer gör mer än att bara mixa med sitt 700 ml graderade kärl. Detta smarta tillbehör fungerar både som mix- och serveringsbehållare, vilket eliminerar behovet av extra disk. Slutligen har den en standard 2-årsgaranti på den sladdlösa kollektionen, och om du vill ha ännu mer sinnesro kan du registrera din mixer online för att njuta av en utökad 3-årsgaranti. 

OBS: Tänk på att denna stavmixer kanske inte är lika kraftfull som modeller med högre wattal (Bosch till exempel) eftersom den är batteridriven. Trots det kan den fortfarande utföra följande uppgifter:

 • Mixa soppor
 • Göra smoothies
 • Blanda pannkaks- och våffelsmet
 • Vispa grädde
 • Salladsdressingar och dippsåser etc.

Vad säger användare och experter om KitchenAid Artisan 5KHBBV53EAC?

Den här stavmixern har hyllats som “Best Cordless Immersion Blender” av flera expertplattformar, inklusive BBCGoodFood.com, ExpertReviews.com och IdealHome.co.uk, och det är uppenbart att den har gjort ett imponerande intryck på många.

BBCGoodFood.com lyfte särskilt fram stavmixerns mångsidighet och noterade att den med sina fem hastighetsinställningar kunde hantera alla typer av ingredienser – från tjock currypaste till frysta smoothies. 

Användare har bekräftat detta och ofta nämnt hur dess sladdlösa och lätta design gör att den passar perfekt i alla kök, stora som små. En användare påpekade dess värde i mindre kök med begränsad tillgång till uttag, medan en annan berömde dess breda och stabila stålverktyg som möjliggör snabb, kladdfri mixning.

Mixerns förmåga att tillreda en rad olika recept, från lena soppor och mustig hummus till krämiga milkshakes och barnvänliga puréer, har också uppmärksammats av användarna. 

Vissa användare har noterat att om man inte använder skyddstillbehöret kan det leda till att knivbladet skadar behållarna, men det är lätt att åtgärda genom att alltid använda det medföljande skyddstillbehöret. På så vis säkerställer du att både din mixer och dina kastruller håller längre.

Fördelar

 • 4-punktsblad i rostfritt stål
 • Hastighetsområde mellan 8250-11600 rotationer/min
 • Medföljande 700 ml BPA-fri mixerburk för enstaka blandningar
 • Avtagbar mixerarm
Nackdelar

 • Lite tung på grund av batteriet
 • Om du inte sätter på skyddstillbehöret kan knivarna skada behållarna

Konsumentmagasinets bedömning

När vi summerar fördelarna med KitchenAid Artisan 5KHBBV53EAC står det klart att denna stavmixer är en riktig game-changer. Från det kraftfulla bladet i rostfritt stål, som kan hantera en imponerande mängd recept, till den variabla hastighetskontrollen som ger dig ultimat flexibilitet och precision, har den utformats för att verkligen berika din matlagning. Den sladdlösa funktionen, som stöds av ett batteri med upp till 2 timmars kontinuerlig användning, är en viktig höjdpunkt som särskiljer denna blender från andra. En liten viktökning på grund av batteriet är en liten nackdel med tanke på den nivå av rörlighet och frihet som denna stavmixer ger. Efter omfattande forskning och analys kan vi med säkerhet säga att denna stavmixer lätt kan bli en pålitlig följeslagare som är redo att stödja din matlagning utan behov av ett eluttag. 

Specifikationer
 Effekt: 180 W
Kapacitet: 0,7 L
Antal hastigheter: 5
Antal tillbehör: 2 (måttkopp, grytskydd)
Material: Rostfritt stål
Vikt: 1,1 kg


KitchenAid Classic – tillaga 25 portioner soppa på en enda laddning

Konsumentmagasinet rekommenderar

✅ Bästa stavmixer för non-stick kastruller på HomesAndGardens.com
✅ Bästa stavmixer i mellanklassen på Rtings.com
✅ Bästa sladdlösa modell enligt FoodAndWine.com
✅ Bästa stavmixer med kastrullskydd på NyMag.com
✅ 4,7/5 Amazon
✅ 4,5/5 Google Shopping

Detta robusta köksredskap har tillverkats med omsorg för att förhöja din matlagningsupplevelse och har utrustats med en särskilt bra funktion, nämligen grytskyddet. Detta tillägg lovar att skydda dina kastruller och stekpannor från repor och skador som uppstår under daglig användning, vilket förlänger deras livslängd och utseende. Grytskyddet är inte bara enkelt att använda utan kan dessutom diskas i diskmaskin, vilket gör rengöringen efter tillagningen till en barnlek. 

 • Avtryckare för variabel hastighet
 • Effektivt knivblad i rostfritt stål
 • Med kastrullskydd

Recension: En detaljerad recension av KitchenAid Classic

Släpp loss din kreativitet i köket med flexibilitet och precision
Tack vare det löstagbara 20,3 cm långa mixerstädet med ett 4-punktsblad i rostfritt stål kan du enkelt mixa, blanda, göra puré, krossa, skumma, vispa och till och med hacka ingredienser, vare sig det är i djupa kastruller eller breda kannor. Den långa mixerarmen kan  enkelt tillaga allt från silkeslena soppor till fluffiga milkshakes vilket öppnar upp för nya dimensioner av smak och textur i din matlagning.

Bekvämlighet och kontroll för varje recept
Alla matlagningsentusiaster vet hur viktigt det är att ha kontroll över sina kreationer. KitchenAid Classic stavmixer har en lättanvänd avtryckare för variabel hastighet, vilket ger den kontroll du behöver för att uppnå rätt konsistens. Och för mindre uppgifter? Den BPA-fria 3-cupsblandningsburken med lock är perfekt för enskilda blandningsjobb och praktisk förvaring efteråt. 

Användarvänlig design
Hållbarhet och bekvämlighet går hand i hand med KitchenAid Classic. Alla löstagbara delar tål maskindisk (endast övre hyllan), vilket gör det enkelt att rengöra efter användning. Mixerns uppladdningsbara litiumjonbatteri gör dessutom att du slipper sladdar och ger dig friheten att mixa var du vill. Bara en 10-minuters laddning ger tillräckligt med kraft för omedelbar användning, men en full laddning på två timmar säkerställer långvarig prestanda.

Denna variant levereras med 2 hastighetsinställningar, medan KitchenAid Artisan 5KHBBV53EAC levereras med 5. I huvudsak är funktionerna i dessa sladdlösa modeller bara desamma, men den här kommer till en mer överkomlig prispunkt på grund av den mindre variabla hastigheten. Ändå, om du går för kvaliteten men har en något lägre budget, kommer den här modellen inte att göra dig besviken. 

Vad säger användare och experter om KitchenAid Classic?

Enligt en detaljerad recension från FoodAndNetwork.com är KitchenAid Classic imponerande när det gäller både hastighet och prestanda. De rapporterade att denna stavmixer utan problem kan mixa soppa på bara 35 sekunder och en smoothie på bara 40 sekunder. Till och med att göra majonnäs, som ofta kan vara knepigt, krävde bara fyra pulseringar och 52 sekunders mixning. Utöver sin snabba drift imponerade mixern också med sina minimala stänk-, sug- och ljudnivåer. Friheten att manövrera den runt behållaren var en annan uppskattad egenskap.

Användare som testat denna stavmixer i vardagen uppgav att stavmixern är lika tillförlitlig för deras dagliga matlagningsbehov. De har uppskattat dess förmåga att pulsera tomater till pizzasås, blanda pannkakssmet och emulgera salladsdressingar, samt dess effektiva hastighetskontroll.

Vissa användare påpekade dock att rengöringen av mixern kan vara något besvärlig på grund av att matpartiklar fastnar runt bladet. Trots detta mindre besvär uttryckte användarna överlag tillfredsställelse med stavmixern.

Fördelar

 • Kan mixa varmt
 • Snabb mixning
 • Låg ljudnivå
 • BPA-fri mixerburk med lock
Nackdelar

 • Tar 2 timmar att ladda fullt
 • Lite knepigt att rengöra runt knivarna

Konsumentmagasinets bedömning

Sammanfattningsvis är KitchenAid Classic stavmixer ett mångsidigt verktyg för alla kök. Med sin 20,3 cm avtagbara mixerstav och 4-punktsblad i rostfritt stål erbjuder den flexibilitet och precision som kan hantera en mängd olika uppgifter, från att mixa smoothies och soppor till att krossa tomater och vispa ihop krämiga dressingar. Brytaren för variabel hastighet ger dig full kontroll över din matlagning, samtidigt som den 3-cups BPA-fria mixerburken är optimal för mindre uppgifter och enkel förvaring.  Den enda lilla nackdelen som nämns är dess 2 timmars laddningstid för full batteripåfyllning. Det är dock värt att notera att en 10-minuters laddning ger gott om ström för omedelbar användning, vilket erbjuder en lösning för de snabba, improviserade blandningsbehoven. Trots denna lilla olägenhet har KitchenAid Classic konsekvent visat sig vara ett ovärderligt tillskott till alla kök. Den kombinerar professionell prestanda med användarvänliga funktioner, vilket gör den till en favorit bland både matlagningsexperter och amatörkockar. 

Specifikationer
Effekt: 180 W
Kapacitet: 0,7 L
Antal hastigheter: 2
Antal tillbehör: 2 (måttkopp, grytskydd)
Material: Rostfritt stål
Vikt: 0,9 kg


Alternativ 

I den här artikeln har vi hittills gått igenom ett antal stavmixrar från KitchenAid. Alla dessa har fått bra recensioner från diverse expertkällor och konsumenter.

Det är dock inte bara KitchenAid som tillverkar bra stavmixrar. Det finns även bra modeller från andra märken. 

För att skapa en så balanserad överblick som möjligt kommer vi att gå igenom stavmixrar från andra tillverkare i det här avsnittet. Alla modeller här nedanför har också fått bra betyg och recensioner från olika expertkällor.


Braun MultiQuick 9 MQ 9147X – multifunktionell stavmixer

Bästa stavmixer i test

✅ Testvinnare på HomesAndGardens.com
✅ Testvinnare på IdealHome.co.uk
✅ Testvinnare på TrustedReviews.com
✅ Bästa högpresterande stavmixer på ExpertReviews.co.uk
✅ 4,6/5 Amazon
✅ 4,6/5 Google Shopping

Med upp till 6 gånger finare resultat och 60 % snabbare prestanda jämfört med MQ100 ger denna stavmixer en jämnare och smakrikare mixning utan oönskade större bitar. Det gör den med Active PowerDrive-tekniken som hjälper dig att bli av med bitarna i morgonsmoothien och ojämnt hackade grönsaker i din hemlagade salsa. Braun MultiQuick 9 MQ 9147X eliminerar dessa problem med oöverträffad precision vid mixning och hackning. Från silkeslena soppor till finhackad salsa, guacamole eller pesto – denna stavmixer ger dig bästa möjliga mångsidighet i köket.

 • Avancerad SmartSpeed-teknik
 • EasyClick Plus-system
 • 60% snabbare prestanda med PowerDrive

Recension: En detaljerad recension av Braun MultiQuick 9 MQ 9147X

Oöverträffad kraft och precision
Braun MultiQuick 9 MQ 9147X är en avsevärd uppgradering från sin föregångare och tar mixning med stavmixer till nya höjder. Med en kraftigare motor och större kapacitet för matberedning får den här mixern inte bara jobbet gjort – den gör det med bravur. Den världsunika ActiveBlade-tekniken skapar en 2,5 gånger mer aktiv skärzon och maler även de tuffaste råvarorna utan ansträngning. Detta innebär upp till 40% mindre ansträngning från din sida jämfört med MQ700.

Intelligent hastighetskontroll och enkel användning
Brauns innovativa iMode-teknik och Smartspeed-funktion gör MQ 9147X otroligt användarvänlig. Trots att blendern bara har två distinkta hastighetsinställningar kan hastigheten styras intuitivt via strömbrytaren. Ju hårdare du trycker, desto snabbare mixar den. Oavsett om du föredrar hög hastighet, låg hastighet eller pulsfunktion ligger valet bokstavligen i dina händer. Och med SplashControl-systemet kan du se till att ditt kök förblir rent medan du mixar.

Enkel tillbehörsbrytare och robust design
MQ 9147X levereras med ett sortiment av praktiska tillbehör, inklusive en purétillverkare, visp, potatismosare, stavmixer, hackare och en 600 ml mixerkopp från Braun. Med EasyClick+-systemet kan du växla mellan dessa tillbehör med bara en enda knapptryckning, så att du smidigt kan växla från en uppgift till en annan.

Dessutom har denna stavmixer en stabil fot i rostfritt stål, vilket är utmärkt av två skäl. För det första ökar den hållbarheten så att din mixer tål tuffa tag över tid. För det andra håller den mixern stadig under drift, vilket förhindrar att den tippar över och orsakar potentiellt kladd eller skador.

Vad säger användare och experter om Braun MultiQuick 9 MQ 9147X

Braun MultiQuick 9 MQ 9147X har fått mycket beröm från både användare och experter.

HomeAndGardens.com, kända för sina rigorösa produkttester, använde MultiQuick 9 MQ 9147X för att göra en soppa av lök, mynta och ärtskal. De noterade att resultatet var “oerhört slätt” och “den enkla vinnaren av vårt test enbart på grund av konsistensen”. Samma tidning använde också mixern för att göra pesto, och efter bara 30 sekunders mixning fann de den “överlägset smidigast av de tre” som de testade med andra modeller, och uppnådde “en riktig såsliknande konsistens utan spår av stora bitar vitlök eller pinjenötter.

ExpertReviews.co.uk gav också mixern höga betyg. De kommenterade kortfattat: “I grunden är det också en fantastisk blender: snabb, kraftfull och den gör lätt arbete av tuffa ingredienser.”

Användarfeedback bekräftar dessa uppfattningar. En nöjd kund uppgav: “Oavsett om det var en cocktail med iskross, sopppuré eller potatismos blev allt väldigt gott.” En annan användare bekräftade stavmixerns kvalitet: “Gör sitt jobb! Hittills har jag aldrig haft några problem.”

Med rekommendationer som dessa från användare och experter är det tydligt att Braun MultiQuick 9 MQ 9147X utmärker sig för sin exceptionella prestanda och tillförlitlighet.

Fördelar

 • Kraftfull
 • Flera tillbehör
 • Bekvämt grepp
 • De flesta delar tål maskindisk
 • Enkla reglage
 • Smart design och högkvalitativa material
Nackdelar

 • Levereras med många tillbehör, vilket gör förvaringen svår
 • I högre prisklass

Konsumentmagasinets bedömning

Efter en detaljerad undersökning av Braun MultiQuick 9 MQ 9147X är det uppenbart att denna stavmixer erbjuder en exceptionell blandning av kraft, precision och mångsidighet. Den unika ActiveBlade-tekniken, i kombination med de intuitiva iMode- och Smartspeed-funktionerna, förvandlar även de mest utmanande uppgifterna till enkla uppgifter. Från att skapa oklanderligt lena soppor och såser till att krossa is till dina favoritcocktails – denna stavmixer är ett omfattande köksverktyg som är utformat för att höja din matlagningsupplevelse. Även om det är sant att de många tillbehören kan vara lite svåra att förvara är det stora utbudet ett bevis på blenderns mångsidighet, så att du kan utföra en mängd olika uppgifter utan ansträngning.

Om du letar efter en stavmixer som är något utöver det vanliga är denna stavmixer som kombinerar premiumkvalitet och funktionalitet helt rätt.

Specifikationer
Effekt: 1200 W
Kapacitet: 0,6 L
Antal hastigheter: 3
Antal tillbehör: 6 (mätkopp, puré, visp, mosare, stavmixer, hackare)
Material: Rostfritt stål
Vikt: 2,8 kg


OBH Nordica InfinyForce Pro – bra stavmixer för att hacka fasta ingredienser

Bland de mest kraftfulla stavmixers

✅ Testvinnare på PriceRunner
✅ 4,7/5 Google Shopping

Om du söker efter en toppklassig matlagningsassistent som kombinerar effektivitet och pålitlig drift bör du överväga OBH Nordicas stavmixer. Denna avantgardistiska köksutrustning har ett användarvänligt grepp och hållbara, mycket vassa blad, vilket förenklar uppgifter som att blanda, hacka, vispa och röra. Den unika apparaten tillgodoser alla dina matlagningsbehov och den kraftfulla motorn garanterar genomgående felfri produktion.

 • 4 vassa blad med titanbeläggning
 • Ergonomiskt handtag
 • Effekt på 1200 W

Recension: En detaljerad recension av OBH Nordica InfinyForce Pro

InfinyForce Pro stavmixer är utrustad med en robust 1200-watts motor och är ett av de mest kraftfulla alternativen på marknaden, komplett med en rad fördelaktiga tillägg. Dessa inkluderar en blandningskanna, ett 500 ml minihackverktyg, en visp och ett purétillbehör, vilket gör att du enkelt kan mixa ihop såser, soppor, krämer, salsor och mycket mer.

Dessutom har mixern handtag som är utformade för komfort och kontinuerlig hastighetskontroll för justering av blandningstakten. Enligt Pricerunners test består apparatens huvuddel av rostfritt stål med några få plastkomponenter. Detta äventyrar dock inte dess hållbarhet, med fyra blad belagda med titan som säkerställer dess styrka och motståndskraft mot korrosion över tid.

Vad säger användare och experter om OBH Nordica InfinyForce Pro?

Just den här modellen har fått toppbetyg i Pricerunners omfattande test av olika blenders, med betoning på aspekter som effektivitet, användarvänlighet, ljudnivå och allmän kvalitet. Specialisterna berömde den snabba tillagningen av hummus och smoothies, som ger en krämig konsistens, och applåderade införandet av en säkerhetsspärr för att motverka potentiella missöden. Kunder på flera onlineplattformar gav det imponerande betyget 4,7 av 5 stjärnor och har ofta uttryckt uppskattning för dess robusta konstruktion och motor, fördelaktiga tillägg och tilltalande estetik.

Fördelar

 • Lätt att montera och rengöra
 • Snabb prestanda
 • Levereras med ett säkerhetslås för att förhindra olyckor
 • Bearbetar enkelt nötter och mandlar
Nackdelar

 • Mixerstaven måste diskas för hand
 • Vissa användare uppgav att hackaren inte kan hantera grövre ingredienser särskilt bra

Konsumentmagasinets bedömning

OBH Nordica InfinyForce Pro sticker ut som en kraftfull stavmixer, känd för sin bekvämlighet och effektivitet. Dess förmåga att effektivt mala hårda ingredienser som nötter och mandlar gör den till ett stressfritt, kompakt köksredskap för många. Det är dock viktigt att notera att vissa användare har stött på utmaningar vid bearbetning av grövre ingredienser med hjälp av tillbehören. Det är också värt att notera att stavmixern kräver manuell rengöring – en vanlig begränsning bland stavmixers i branschen. Trots dessa mindre nackdelar höjer dess snabba prestanda och förmåga att bearbeta mat snabbt dess status. Med sitt breda utbud av blandningsalternativ för daglig användning är den ett attraktivt val för dig som söker en mångsidig mixer med en kraftfull motor till ett rimligt pris. Baserat på dessa faktorer anser vi att denna modell förtjänar en hög placering på vår lista.

Specifikationer
Effekt: 1200 W
Kapacitet: 0,7 L
Antal hastigheter:
Antal tillbehör: 4 (mätkopp, minihackare, visp och mosare)
Material: Titan, rostfritt stål
Vikt: 1,6 kg
Lista över källor


Bamix Swissline 

✅ Toppbetyg hos den brittiska testsajten Expertreviews.co.uk 
✅ 6 av 6 stjärnor hos det danska matmagasinet Gastromand.dk
✅ Toppbetyg hos danska Hjemogtest.dk 
✅ 5 av 5 stjärnor hos danska Gourmand.dk

Bamix Swissline

 

BamixSwissline har testats och recenserats av fyra olika expertkällor: Expertreviews.co.uk, Gastromand.dk, Hjemogtest.dk och Gourmand.dk.

Alla fyra källor tycker bra om den här stavmixern och ger den fina betyg i sina respektive undersökningar.

Experterna framhäver bland annat att Bamix Swissline har en stark motor och en kraftfull prestanda. De förklarar dock även att den här stavmixern är ganska dyr. 

Stilren stavmixer med kraftfull motor 

Bamix Swissline har en läcker och elegant design som passar bra in i de flesta kök. 

Stavmixern är dessutom både enkel och robust. Den här modellen kan därför hålla i många år så länge man tar väl hand om den.

Bamix Swissline finns i flera olika färger. Man kan därför välja om man vill ha den i svart, silver eller en mer färgglad variant i rött. 

Den här stavmixern är dessutom kraftfull och har en motoreffekt på 200 watt. Detta innebär att den kan användas till hårda och mer krävande ingredienser också. 

Ergonomisk stavmixer med praktiska tillbehör 

Bamix Swissline har en ergonomisk design med ett handtag av halksäkert gummi. Detta säkerställer att man alltid får ett bra och bekvämt grepp om stavmixern när man använder den. 

Den här modellen har ett multifunktionsblad som gör att stavmixern kan användas till lite av varje i köket. Multifunktionsbladet fungerar nämligen bra till både kött och grönsaker. När man köper Bamix Swissline ingår det dock även ett vispblad, ett blandningsblad och en processor.

Eftersom att knivarna är tillverkade av rostfritt stål kan stavmixern utan problem användas för att både purea, hacka, krossa och skära. Den här modellen är alltså väldigt mångsidig. Den kan dessutom vispa till exempel grädde och äggvitor. 

När man köper Bamix Swissline ingår det även en kanna som rymmer en liter. Stavmixern har två hastighetslägen samt en turbofunktion. 

Experterna: Oförstörbar och kraftfull stavmixer 

Bamix Swissline går hem hos alla fyra expertkällor och får därför höga betyg i samtliga undersökningar. Detta motiveras bland annat med att stavmixern är “oförstörbar” och att den klarar av alla uppgifter i köket utan några svårigheter.

Experterna från Expertreviews.co.uk och Gastromand.dk berättar att Bamix Swissline har en kraftfull motor och en hög prestanda. De förklarar att stavmixern därför kan pulvrisera både mjuka och mer krävande ingredienser. Detta är något som framhävs som en stor fördel med den här modellen. 

Flera av expertkällorna anmärker på att stavmixern kan vara lite besvärlig att använda i början. De berättar dock att den blir “oumbärlig i köket” när man väl har lärt sig hur den fungerar. 

Hjemogtest.dk och Gourmand.dk framhäver att Bamix Swissline inte fastnar när man mixar olika grönsaker. De förklarar att detta är en fördel eftersom att det underlättar hanteringen. Den här modellen är däremot inte särskilt billig, vilket är något som man bör ta med i beräkningen. Experterna menar dock att stavmixern är värd varenda krona. 

Utvalda fördelar med Bamix Swissline:
 Kraftfull motor på 200 watt
 Ergonomisk design
 Knivar av rostfritt stål
 Levereras med flera tillbehör
 Två hastighetslägen samt en turbofunktion   

I den här videon från Bamix kan du se en demonstration av stavmixern Bamix Swissline:


Bamix Mono 

✅ Testvinnare hos den danska tidningen Politiken.dk 
✅ Bra betyg hos brittiska Kagoo.co.uk 

Bamix Mono

 

Bamix Mono har testats och recenserats av den danska tidningen Politiken.dk och brittiska Kagoo.co.uk. Stavmixern får positiva recensioner hos båda dessa källor. Den utses i slutändan till testvinnare hos Politiken.dk och får ett bra betyg hos Kagoo.co.uk. 

Detta motiveras bland annat med att stavmixern har en bra prestanda som gör att den klarar av de flesta uppgifter i köket. Experterna framhäver även att den här modellen är tystgående. De är dock inte lika förtjusta i priset. Bamix Mono är nämligen en relativt dyr stavmixer. 

Simpel och praktisk stavmixer 

Bamix Mono är en simpel stavmixer som har en enkel design med två knappar. Dessa knappar används för att välja mellan modellens två olika hastighetslägen. 

Trots att det här är en enkel modell är den dock gjord för att kunna klara av de flesta uppgifter i köket. Den har en motoreffekt på 140 watt och är därmed svagare än många andra stavmixrar på marknaden. Den är dock fortfarande tillräckligt effektiv för att kunna bearbeta de flesta ingredienser. 

Kan användas till många ändamål i köket 

Bamix Mono är en multifunktionell stavmixer som kan användas till många olika ändamål i köket. Den har en vass kött- och grönsakskniv av rostfritt stål som kan hacka och skära det mesta. 

Det ingår dessutom ett vispblad och ett blandningsblad som gör att stavmixern kan användas för att både vispa, blanda och mixa. När man köper den här modellen får man även ett väggstativ och en bägare som rymmer 600 ml.  

Bamix Mono är en kompakt stavmixer som är lätt att förvara, oavsett om man vill ha den i ett skåp eller framme på köksbänken. 

Den här modellen är därför ett bra alternativ för konsumenter som vill ha en lite mindre stavmixer som inte tar så stor plats i köket. 

Experterna: Stavmixer med flera användningsområden 

Både Politiken.dk och Kagoo.co.uk har granskat Bamix Mono och gett modellen fina betyg. 

De två expertkällorna verkar hålla med varandra om att den här stavmixern är mångsidig och funktionell. De skriver till exempel att den är värd varenda krona om man vill ha en smart maskin som kan utföra en mängd olika uppgifter. 

Kagoo.co.uk tycker faktiskt så bra om Bamix Mono att de säger att stavmixern förtjänar en plats i varje hem. De berättar att den här stavmixern är effektiv och har en hög prestanda trots att motorn bara har en effekt på 140 watt. De är dessutom väldigt positiva till att stavmixern levereras med en visp och tillbehör för att göra smoothie

Experterna från Politiken.dk berömmer Bamix Mono för att mixern är tystgående och för att den är enkel att hantera och använda.

Båda expertkällorna påpekar dock att den här modellen är ganska dyr. Detta är därför något som man bör ha i åtanke. 

Utvalda fördelar med Bamix Mono:
 Två hastighetslägen
 Simpel modell med enkla kontroller
 Levereras med flera tillbehör
 Motoreffekt på 140 Watt
 Kött- och grönsakskniv i rostfritt stål 


Braun MultiQuick 7 MQ 725 

Testvinnare hos Råd & Rön

Braun MultiQuick 7 MQ 725

Detta beror bland annat på att stavmixern har en bra prestanda och att den klarar alla uppgifter oklanderligt. Den är framförallt bra på att mixa olika ingredienser. 

Även om båda expertkällorna tycker bra om den här modellen förklarar de dock att den är ganska dyr. Priset är därför något som är värt att ha i åtanke.

Mångsidig stavmixer med Smart Speed-teknik 

Braun MultiQuick 7 MQ 725 har en kraftfull motor med en effekt på 750 watt. Motorn har även en Smart Speed-teknik som gör det enklare att kontrollera hastigheten.

Denna teknik gör att man får mer kraft ju hårdare man trycker på hastighetsknappen. Man måste alltså bara trycka försiktigt för att öka hastigheten och släppa lite för att sänka den. Stavmixern har dessutom en mjukstart som gör att man alltid har full kontroll – oavsett hur hårt man trycker på knappen. 

Braun MultiQuick 7 MQ 725 kan användas till flera olika ändamål. Stavmixern kan till exempel vispa äggvitor och grädde utan att söla ner hela köket. Detta beror på en SplashControl-teknik som ser till att innehållet hålls på plats när man mixar eller vispar.

Patenterad design och EasyClick-system 

Braun MultiQuick 7 MQ 725 har en patenterad design från Braun. Här har de kombinerat hårda knivblad av rostfritt stål med en unik klockform. Både skaftet och resten av de löstagbara delarna tål dessutom maskindisk. 

Den här modellen har även ett EasyClick-system som gör att det går snabbt och enkelt att byta mellan olika tillbehör – man behöver bara trycka på en knapp. Alla tillbehör som följer med vid köp av stavmixern är EasyClick-tillbehör. 

Stavmixern levereras med en minihackare på 350 ml, en visp och en BPA-fri plastbägare som rymmer 600 ml.

Bekväm stavmixer med säkerhetsspärr 

Braun MultiQuick 7 MQ 725 är en användarvänlig stavmixer som är bekväm att hålla i. Mixern har ett mjukt handtag som underlättar hanteringen och gör att man får bättre kontroll över matlagningen. 

Handtaget har även en stor hastighetsknapp och en ergonomisk utformning som också bidrar till bekvämligheten. 

Sist men inte minst har Braun MultiQuick 7 MQ 725 en säkerhetsspärr som förhindrar oavsiktlig användning. Detta innebär att barn inte kan använda mixern när spärren är aktiverad. Man kan enkelt aktivera och stänga av säkerhetsspärren vid behov.

Utvalda fördelar med Braun MultiQuick 7 MQ 725:
 Smart Speed-teknik
 SplashControl-teknik
 EasyClick-system
 Säkerhetsspärr
 Ergonomisk design 

Här kan du se en presentationsvideo för Braun MultiQuick 7 MQ 725. Videon är gjord av Braun:

Ska jag köpa en stavmixer eller en vanlig blender? 

Idag finns det en mängd olika köksmaskiner som kan hjälpa dig med arbetet i köket. Det kan även finnas flera maskiner som gör i stort sett samma sak men som fortfarande är ganska annorlunda. 

I denna kategori hamnar till exempel stavmixrar och vanliga blendrar. Om du står och väljer mellan dessa två kan det därför vara svårt att komma fram till vilken du ska köpa. Det finns både för- och nackdelar med båda varianterna, och man kan tyvärr inte säga att den ena är bättre än den andra. 

När du vill blanda, mixa, hacka, vispa eller mosa något har du två alternativ att välja mellan: du kan antingen använda en stavmixer eller en vanlig blender. 

Båda dessa apparater utför i stort sett samma uppgift. De skiljer sig däremot åt vad gäller bland annat storlek och rengöring. Den största skillnaden är dock prestandan och vilka uppgifter maskinerna fungerar bra till. 

Här nedanför kan du få hjälp att komma fram till om du bör välja en vanlig blender eller en stavmixer. Vi baserar informationen på en artikel från TheKitchn.com. 

En vanlig blender
Magimix le blender En vanlig blender tar upp lite mer utrymme och kräver även mer rengöring än en stavmixer. Fördelen är att den helt enkelt är mer kraftfull. Tack vare detta uppnår man i regel en bättre och slätare konsistens när man mixar puré, soppa, sås eller dipp i en vanlig blender. 

En vanlig blender är dessutom det bästa alternativet när du arbetar med fasta och hårda ingredienser, till exempel fryst frukt i smoothies eller isbitar i drinkar. 

Använd en vanlig blender om du vill göra:
Släta puréer
Krämiga soppor
Krämiga dippsåser
Smoothie med fryst frukt och is
Frysta drinkar 

En stavmixer
KitchenAid Artisan 5KHB2571 Tack vare den kompakta storleken och enkla rengöringen är en stavmixer ett praktiskt hjälpmedel i köket. En stavmixer är därför det rätta verktyget för jobbet när du till exempel ska vispa grädde eller blanda salladsdressingar. Den fungerar helt enkelt bra till lite mindre uppgifter. 

En stavmixer är inte lika kraftfull som en vanlig blender. Detta innebär att motorn och skärbladet inte alltid fungerar lika bra på frysta livsmedel och andra hårda ingredienser. 

En stavmixer fungerar bra till följande uppgifter:
Vispa äggvitor
Vispa grädde
Göra chunky salsa
Mixa smoothie utan några hårda ingredienser 

Utgå från dina behov och preferenser
Det går alltså inte att ge något allmängiltigt svar på om du ska välja en vanlig blender eller en stavmixer. 

Detta beror nämligen mycket på vilka uppgifter du vill använda maskinen till. Vad du bör välja beror dock även på dina personliga preferenser. 

Vissa föredrar vanliga blendrar eftersom att de är mer kraftfulla medan andra föredrar den enkla hanteringen hos en stavmixer.

Om du fortfarande inte vet om du ska välja en vanlig blender eller en stavmixer hittar du fler goda råd i den här artikeln från Seriouseats.com och i den här artikeln från TheWireCutter.com. 


Inspireras av goda recept 

En stavmixer kan vara ett fantastiskt hjälpmedel i köket och underlätta arbetet med många olika ingredienser. Det är dock inte alltid lätt att komma på vad man ska göra med stavmixern. Här har vi därför samlat ett par goda recept som inspiration för dig som inte riktigt vet vad du ska använda din stavmixer till.


Hemmagjord ketchup 

Hemmagjord ketchup Ingredienser
500 gram mogna tomater (stora eller små)
1 äpple
1 lök
1 vitlöksklyfta (tillsätt mer om du vill)
½ tsk kanel
100 gram farinsocker
1 dl ättika 

Gör så här
1. Skär tomaterna, äpplet, löken och vitlöken i grova bitar.
2. Häll ingredienserna i en kastrull och tillsätt kanel och ättika.
3. Koka blandningen tills alla ingredienser är mjuka.
4. Använd en stavmixer för att purea blandningen.
5. Smaka av med farinsocker och lite ättika.
6. Ställ in ketchupen i kylskåpet tills den är klar att serveras.


Nyttiga fruktrullar 

Nyttiga fruktrullar Ingredienser
Olika frukter – till exempel äpplen, päron och persikor
Lite vatten
1 tsk citronsaft
1 msk honung 

Gör så här
1. Skala frukten och skär den i bitar.
2. Häll frukten i en kastrull och tillsätt lite vatten.
3. Låt vattnet koka upp och tillsätt sedan citronsaft och honung.
4. Sänk värmen och låt frukten koka tills den är mjuk och lätt att mosa.
5. Använd en stavmixer för att mixa frukten till en puré.
6. Häll fruktpurén på en bakplåt och torka den i ugnen på 80 grader. Detta tar ungefär 8-10 timmar.
7. Låt den torkade fruktpurén svalna.
8. Rulla ihop fruktarket och skär det i mindre rullar.
9. Servera fruktrullarna på en gång eller sätt dem i matlådan.


Hemmagjord bananglass 

Hemmagjord bananglass Ingredienser
2 bananer
Lite nötter (använd dina favoritnötter, kan även uteslutas)
Lite mjölk 

Gör så här
1. Frys in bananerna i en fryspåse.
2. Ta ut bananerna ur frysen ungefär 10 minuter innan du vill servera glassen.
3. Skala bananerna.
4. Mosa bananerna med en stavmixer.
5. Tillsätt nötter och en skvätt mjölk.
6. Fortsätt mosa bananerna med stavmixern tills du får den konsistens du vill ha.


Hemmagjord tomatsoppa

Hemmagjord tomatsoppa Ingredienser
2 tsk rapsolja
1 liten lök, finhackad
1 selleri, finhackad
2 paket krossade tomater
2-3 dl vatten
2 tsk brunt socker
1/2 tsk salt
1/2 tsk torkad basilika
1/4 tsk torkad oregano
1/4 tsk grovmalen peppar
Hackad basilika (valfritt) 

Gör så här
1. Hetta upp olja i en stor kastrull över medelhög värme.
2. Tillsätt lök och selleri. Stek grönsakerna under omrörning tills de är mjuka.
3. Tillsätt resterande ingredienser och låt blandningen koka upp.
4. Sänk värmen och låt soppan stå och småkoka i 10 minuter.
5. Mixa soppan med en stavmixer tills den uppnår önskad konsistens.
6. Toppa eventuellt soppan med färsk basilika.


Snabb och enkel sparrissoppa 

Snabb och enkel sparrissoppa Ingredienser
1 msk smör
1 msk olivolja
1 kg sparris (eventuellt mer eller mindre)
1 lök, hackad
1 morot i tunna skivor
1/2 tsk salt
1/4 tsk peppar
1/4 tsk torkad timjan
3 dl brunt ris
Buljong
Vatten

Gör så här
1. Hetta upp smör och olja i en stor kastrull över medelvärme.
2. Häll ner grönsaker och kryddor i kastrullen och koka tills grönsakerna är mjuka.
3. Tillsätt ris och buljong i kastrullen och låt koka upp. Sänk värmen och låt soppan stå tills riset är färdigt.
4. Mixa soppan med en stavmixer.
5. Servera soppan.


Krämig blomkålssoppa 

Krämig blomkålssoppaIngredienser
4 medelstora potatisar, skalade och tärnade
1 blomkålshuvud
1 liten lök, hackad
3 vitlöksklyftor, hackade
1 stort lagerblad
1 tsk salt
3/4 tsk senap
1/4 tsk cayennepeppar
6 koppar vatten
Cheddarost (valfritt)
Krutonger (valfritt)

Gör så här
1. Häll alla ingredienser i en stor kastrull och tillsätt vattnet långsamt.
2. Låt soppan koka upp och vänta tills blomkålen är genomkokt.
3. Ta bort lagerbladet.
4. Använd en stavmixer och mixa soppan slät.
5. Servera soppan. Om du vill kan du toppa den med cheddarost och krutonger.


Genomgång av testkällor 

Expertreviews.co.uk 
Hos den brittiska testsajten Expertreviews.co.uk kan man hitta en mängd tester av olika konsumentprodukter. De fokuserar i första hand på elektroniska produkter och har till exempel genomfört ett test av fem olika stavmixrar. I denna undersökning ingick bland annat modellen Bamix SwisslineDu hittar hela granskningen här.

Braun MultiQuick 9 MQ 9147X 

Du kan se recensionen här.

Testad: 15/09/2021

KitchenAid Artisan 5KHBBV53EAC

Du kan läsa recensionen här.

Testad den: 15/03/2023

BBCGoodFood.com

Gastromand.dk 
Gastromand.dk är ett danskt matmagasin som fokuserar på ämnen inom matlagning och gastronomi. På deras hemsida kan man därför hitta artiklar om allt från mattrender och restauranger till recept, kokböcker och köksapparater. Gastromand.dk har till exempel testat och recenserat stavmixern Bamix Swissline och gett modellen ett betyg på 6 av 6 stjärnor. Du hittar hela recensionen på deras hemsida. 

Good Housekeeping Institute 
Good Housekeeping Institute är ett brittiskt hushållsmagasin som skriver informativa artiklar, guider och tester av olika produkter för hus, hem och trädgård. De har till exempel provat flera olika stavmixrar, till exempel KitchenAid Artisan 5KHB2571. 

Du hittar hela recensionen av KitchenAid Artisan 5KHB2571 här. 

Gourmand.dk 
Den danska hemsidan Gourmand.dk skriver om mat och köksprodukter. Där hittar man därför en mängd artiklar om mat, recept och tester av olika köksapparater. Gourmand.dk har bland annat testat och recenserat stavmixern Bamix Swissline och gett modellen ett betyg på 5 av 5 stjärnor. Du hittar hela granskningen här. 

Hjemogtest.dk 
Hjemogtest.dk är en dansk hemsida som strävar efter att samla de bästa konsumentprodukterna för hemmet på ett ställe. På deras hemsida hittar man både tester, rekommendationer, tips, tricks och recept. Hjemogtest.dk har till exempel testat och recenserat stavmixern Bamix Swissline och gett modellen toppbetyg. Om du vill läsa hela recensionen hittar du den på deras hemsida. 

HomesAndGardens.com 

HomesAndGardens.com är en webbplats som erbjuder användare en plattform för att hitta och dela recensioner om olika produkter, inklusive stavmixers. Den ger värdefulla insikter från riktiga användare, vilket hjälper andra att fatta välgrundade köpbeslut.

Braun MultiQuick 9 MQ 9147X 

Du kan se recensionen här.

Testad: 07/07/2022

KitchenAid Classic

Braun MultiQuick 9 MQ 9147X 

Du kan se recensionen här.

Testad: 24/05/2022

Rtings.com 

Rtings.com är en värdefull resurs som bland annat erbjuder omfattande tester, detaljerade jämförelser och objektiva betyg, vilket hjälper användare att förstå prestanda och funktioner hos olika modeller, vilket i slutändan hjälper till i deras blendervalsprocess.

KitchenAid Artisan 5KHBBV53EAC

Du kan se recensionen här.

Uppdaterad den: 10/03/2023

KitchenAid Classic

Du kan se recensionen här.

Uppdaterad den: 10/03/2023

Independent.co.uk

Independent.co.uk är en ansedd källa som hjälper användare att hitta de bästa stavmixrarna genom sina recensioner. Med grundliga utvärderingar, expertinsikter och användarutlåtanden hjälper det användare att göra välgrundade val och välja en mixer som passar deras specifika krav.

FoodAndWine.com 

FoodAndWine.com är en användbar webbplats som ger användarna recensioner om stavmixer och andra ämnen. De ger värdefull information, inklusive prestandabedömningar, användarupplevelser och rekommendationer, så att användarna kan fatta välinformerade beslut när de köper en mixer för sina matlagningsbehov.

NyMag.com

NyMag.com är en pålitlig plattform som hjälper användare i deras sökning efter recensioner om stavmixers. Den erbjuder omfattande utvärderingar, användarfeedback och detaljerade jämförelser, vilket ger användarna nödvändig information för att göra ett välgrundat val när de väljer en mixer.

PriceRunner

Pricerunner testade olika stavmixrar baserat på effektivitet, användarvänlighet, ljudnivå och övergripande kvalitet, vars resultat du kan se här. Vi inkluderade OBH Nordica InfinyForce Pro, som var en utropad testvinnare vid tidpunkten för skrivandet. 

IdealHome.co.uk 

IdealHome.co.uk är en pålitlig online-resurs som erbjuder användarna omfattande recensioner och rekommendationer om olika ämnen, inklusive stavmixers. Genom att tillhandahålla detaljerade insikter och expertutlåtanden hjälper det användare att hitta den lämpligaste mixern för deras behov. De som vi inkluderade i vår översikt är Braun MultiQuick 9 MQ 9147X och KitchenAid Artisan 5KHBBV53EAC.

TrustedReviews.com 

TrustedReviews.com är en pålitlig källa för användare som söker recensioner om hushålls- och IT-apparater och många andra ämnen. De erbjuder djupgående analyser, expertbetyg och användarfeedback, vilket gör det möjligt för kunder att utvärdera olika modeller och göra trygga val baserade på tillförlitlig information.

Braun MultiQuick 9 MQ 9147X 

Du kan se recensionen här.

Testad: 19/04/2017

Kagoo.co.uk 
Kagoo.co.uk är en brittisk hemsida som jämför olika elektronikprodukter. Målet är att hjälpa konsumenterna genom att göra det lättare för dem att hitta bra produkter för hemmet. Kagoo.co.uk har till exempel testat och recenserat stavmixern Bamix Mono och gett modellen ett bra betyg. Du kan läsa hela recensionen här. 

Politiken.dk 
År 2012 publicerade den danska tidningen Politiken en artikel med ett test av olika stavmixrar. I den undersökningen ingick bland annat Bamix Mono, en modell som i slutändan utsågs till testvinnare. Hela artikeln finns på tidningens hemsida. Du behöver dock en prenumeration för att kunna läsa recensionen. 

Råd & Rön 
Konsumentorganisationen Råd & Rön arbetar med det svenska konsumentlivet och genomför bland annat tester av olika konsumentprodukter. Den här gången har de till exempel granskat KitchenAid Artisan 5KHB2571, Braun MultiQuick 7 MQ 700, Braun MultiQuick 7 MQ 725 och Bosch MSM87140. Du hittar recensionerna av alla dessa stavmixrar på Råd & Röns hemsida.

Observera att du måste ha en betald prenumeration för att få full tillgång till testresultaten. Du kan även köpa tillgång till en enskild undersökning om du bara är intresserad av just det testet. 

Testberichte.de 
Testberichte.de är en tysk hemsida som har specialiserat sig på recensioner av olika konsumentprodukter. De analyserar testresultat från olika källor och bedömer sedan produkterna. Konsumenterna kan därefter läsa deras omdöme av specifika produkter. Testberichte.de har till exempel granskat stavmixern KitchenAid Artisan 5KHB3581. Du hittar hela testet här.  

Google Shopping

Google Shopping är en onlineplattform som hjälper användare när det gäller recensioner genom att samla information från olika källor. Det gör det möjligt för användare att hitta och jämföra stavmixrar, läsa recensioner från flera webbplatser och fatta välgrundade köpbeslut baserat på ett brett spektrum av perspektiv.

Braun MultiQuick 9 MQ 9147X – Du kan se recensionerna här.

OBH Nordica InfinyForce Pro – Du kan se recensionerna här.

KitchenAid Artisan 5KHBBV53EAC – Du kan se recensionerna här.

KitchenAid Classic – Du kan se recensionerna här.

Amazon

Amazon är en e-handelsplattform som hjälper användare när det gäller recensioner genom att tillhandahålla ett stort urval av stavmixer och låta kunderna lämna feedback och betyg. Användare kan läsa recensioner från verifierade köpare, vilket hjälper dem att fatta välgrundade beslut om kvalitet och prestanda hos olika blendermodeller.

Braun MultiQuick 9 MQ 9147X – Du kan se recensionerna här.

KitchenAid Classic – Du kan se recensionerna här.


Alternativa tester och artiklar 

Om du fortfarande är osäker på om en stavmixer från KitchenAid är rätt för dig har vi även ett flertal andra artiklar som kan vara av intresse. 

Du kan till exempel få en överblick över andra testvinnande stavmixrar på marknaden genom att läsa vår mer övergripande artikel Stavmixer test. Du kanske även är intresserad av de schweiziska kvalitetsmaskinerna som vi skriver om i våra artiklar Bamix stavmixer test.

Vi har även många olika artiklar om vanliga blendrar. Om du är på jakt efter en sådan kanske du är intresserad av någon av följande artiklar: Wilfa blender testBlendtec blender testKitchenAid blender testVitamix blender test eller Smoothiemixer test. Gemensamt för alla dessa artiklar är att de innehåller en översikt över testvinnande blendrar på marknaden. 


Tidigare recenserade produkter som har utgått

Här nedanför hittar du produkter som vi har lyft fram tidigare, men som vi inte har lyckats hitta några återförsäljare av. Dessa modeller är kvar i artikeln i hopp om att informationen fortfarande kan vara till hjälp för dig som läsare.


KitchenAid 5KHB2570H 

✅ 4.7 av 5 stjärnor baserat på kundomdömen hos Williams-Sonoma.com 
✅ 4.7 av 5 stjärnor baserat på kundomdömen hos Target.com 
✅ 4.5 av 5 stjärnor baserat på kundomdömen hos Walmart.com

KitchenAid 5KHB2570H

.
KitchenAid 5KHB2570H har inte varit med i några officiella expertundersökningar. Modellen är däremot väldigt populär bland konsumenterna. 

Den här stavmixern har nämligen fått fina betyg på 4,7 respektive 4,5 stjärnor av kunderna hos Williams-Sonoma.com, Target.com och Walmart.com. 

Detta motiveras bland annat med att KitchenAid 5KHB2570H är en bra köksprodukt som kan användas till flera olika ändamål. Användarna anmärker dock på att stavmixern är ganska tung att använda. 

Konsumenterna: Användarvänlig stavmixer som fungerar som en dröm 

Enligt kunderna hos Williams-Sonoma.com, Target.com och Walmart.com är KitchenAid 5KHB2570H en användarvänlig stavmixer som är väldigt enkel att hantera. 

Även om det är många som skriver att stavmixern än ganska tung förklarar de också att detta varken påverkar prestandan eller användarvänligheten. 

En användare skriver till exempel att KitchenAid 5KHB2570H fungerar som en dröm och att stavmixern kan användas till flera olika soppor i det kalla vädret. 

I recensionerna kan vi även läsa att stavmixern är superlätt att använda och enkel att rengöra. Den kan dessutom skapa olika nivåer av släthet när man mixar soppor. 

En annan användare verkar också hålla med om detta. I deras recension står det nämligen att stavmixern är fantastisk att använda i köket eftersom att den är så enkel att använda och rengöra. 

Konsumenterna hittar inte särskilt många nackdelar med KitchenAid 5KHB2570H. De påpekar dock att stavmixern är ganska dyr, vilket kan vara värt att ha i åtanke. 

Robust design och fem hastighetslägen 

KitchenAid 5KHB2570H har en robust design med en gedigen metallkonstruktion. Tack vare detta håller stavmixern för det allra mesta. Det mjuka handtaget gör dessutom att stavmixern är bekväm att hålla i när man arbetar med den. 

Den här modellen har fem hastighetslägen som gör att man alltid har full kontroll över hastigheten. KitchenAid 5KHB2570H kan därför användas för att snabbt mixa ihop ingredienser till smoothies, soppor, såser, hummus, barnmat och liknande. 

Mångsidig stavmixer 

KitchenAid 5KHB2570H har en kraftfull motor på 180 watt. Den levereras dessutom med praktiska tillbehör som gör det möjligt att både mosa, mixa, skumma, vispa och hacka olika ingredienser. 

Den här stavmixern har en löstagbar blandarstav som gör att den kan användas i både skålar, pannor och djupa grytor. Blandarstaven kan tas av och på efter behov. 

När man köper KitchenAid 5KHB2570H ingår det dessutom en BPA-fri blenderkanna som rymmer 710 ml. Kannan har en hällpip och ett lock som förhindrar stänk. Man kan därför använda den både för tillredning, servering och förvaring i kylskåpet. 

Utvalda fördelar med KitchenAid 5KHB2570H:
 Mångsidig stavmixer 
 Blenderkanna för servering, förvaring eller beredning
 Löstagbar blandarstav
 Levereras med praktiska tillbehör
 Fem hastighetslägen 


KitchenAid Artisan 5KHB2571
✅ Toppbetyg hos Råd & Rön
✅ 79 av 100 poäng hos det brittiska hushållsmagasinet Good Housekeeping Institute

KitchenAid Artisan 5KHB2571

 

De höga betygen motiveras bland annat med att den här modellen har en mängd olika tillbehör. Detta gör nämligen att den kan användas till flera olika ändamål. Experterna framhäver dessutom att stavmixern både är tystgående och har en hög prestanda. 

Experterna är generellt sett förtjusta i KitchenAid Artisan 5KHB2571. De förklarar dock även att den här stavmixern är ganska dyr samt att den kan vara tung att hantera. 

Experterna: Robust stavmixer med massor av tillbehör 

Enligt experterna från Good Housekeeping Institute är KitchenAid Artisan 5KHB2571 en bra stavmixer med en utmärkt prestanda. 

De skriver till exempel att den gör ett bra jobb med de flesta uppgifter. De brittiska experterna påpekar dock även att stavmixern är tung att använda samt att det är obekvämt att hålla in knappen. 

I recensionen från Good Housekeeping Institute kan vi även läsa att KitchenAid Artisan 5KHB2571 är en riktigt robust stavmixer som levereras med massor av tillbehör. 

Om man bara vill ha en enkel stavmixer skriver experterna att man bör fundera på om man verkligen har användning för alla tillbehör. De menar dock att den här modellen kan vara en bra investering för mer seriösa kockar. 

I undersökningen fungerade stavmixern bra när experterna testade att vispa grädde och äggvitor. De uppnådde då ett perfekt resultat. Den här modellen presterade dock inte optimalt på alla punkter. Experterna blev nämligen besvikna på minihackaren. 

Fem hastighetslägen och tre utbytbara knivblad 

KitchenAid Artisan 5KHB2571 kan användas till en mängd olika uppgifter i köket. 

Stavmixern har en likströmsmotor på 180 watt med fem hastighetslägen och en LED-indikator. Tack vare de olika hastighetslägena kan man öka och minska prestandan efter behov beroende på vad som passar för uppgiften. 

Den här modellen har tre olika knivblad. Tack vare dessa kan man använda stavmixern till att både krossa, skumma, hacka, vispa och purea. KitchenAid Artisan 5KHB2571 levereras dessutom med två löstagbara blandningsstavar av rostfritt stål. Dessa är försedda med ett vridlås och kan därför enkelt bytas vid behov. 

Praktiska tillbehör 

När man köper KitchenAid Artisan 5KHB2571 ingår det flera praktiska tillbehörsdelar. Dessa tillbehör innebär att stavmixern blir ganska mångsidig. 

Man får till exempel ett kastrullskydd som kan monteras på mixerhuvudet för att skydda kokkärlen. Detta är till exempel bra att använda när man mixar soppa direkt i en gryta. Utöver detta ingår det även skydd för knivbladen, en förvaringslåda och mycket annat. 

Minihackaren som ingår med KitchenAid Artisan 5KHB2571 har en kapacitet på 600 ml. Man får även en BPA-fri blenderkanna som rymmer en liter. 

Utvalda fördelar med KitchenAid Artisan 5KHB2571:
 Levereras med praktiska tillbehör
 Fem hastighetslägen
 Tre utbytbara knivblad
 Två löstagbara blandningsstavar
 Blenderkanna med en kapacitet på 1 liter ingår 

Här kan du se en presentationsvideo för KitchenAid Artisan 5KHB2571. Videon är gjord av KitchenAid:


Braun MultiQuick 7 MQ 700
✅ Testvinnare hos Råd & Rön
✅ Bra betyg hos den tyska testsajten Testsieger.de

Braun MultiQuick 7 MQ 700

 

.

Alla tre expertkällor tycker bra om den här stavmixern. Modellen utnämns därför till testvinnare i två av undersökningarna och får ett bra betyg i den tredje. 

Experterna motiverar de höga betygen med att den här stavmixern klarar de flesta uppgifterna helt optimalt. De menar dessutom att den är ganska budgetvänlig med tanke på den effektiva prestandan och de praktiska tillbehören. 

Även om experterna är förtjusta i Braun MultiQuick 7 MQ 700 nämner de dock att det kan vara lite besvärligt att använda stavmixern. Detta beror på att man alltid måste hålla in en knapp när man använder den. 

Experterna: Robust design och fina resultat 

Enligt experterna är Braun MultiQuick 7 MQ 700 en utmärkt stavmixer med en robust design. De skriver även att den robusta utformningen gör att stavmixern kan hålla i många år framöver så länge man tar väl hand om den. 

Experterna från Testsieger.de verkar framförallt glada över att resultatet blir bra när man mixar med den här modellen.

De förklarar även att stavmixern är enkel att använda eftersom att den bara har en knapp. Denna knapp ska dock hållas nere hela tiden, vilket kan vara besvärligt beroende på vad man använder mixern till. 

Testsieger.de är förtjusta i hastighetsinställningarna hos Braun MultiQuick 7 MQ 700 och skriver att dessa fungerar väldigt bra. 

De avslutar sin recension med att skriva att det inte sprättar särskilt mycket när man mixar ingredienser med vatten, precis som utlovat. Sammantaget sett tycker de därför att Braun MultiQuick 7 MQ 700 är en riktigt bra stavmixer. 

Kraftfull motor med Smart Speed-teknik 

Braun MultiQuick 7 MQ 700 har en kraftig motor med en effekt på 750 watt. Motorn är dessutom försedd med en Smart Speed-teknik som gör att man får mer kraft ju hårdare man trycker. 

På den här stavmixern använder man därför bara en knapp för att reglera hastigheten. Man trycker helt enkelt hårdare på knappen för att öka farten. 

Braun MultiQuick 7 MQ 700 har knivblad av rostfritt stål. Dessa är vinklade i motsatt riktning för att minska suget och förbättra blandningsresultaten. 

Den här modellen är dessutom användarvänlig och bekväm. Den stora knappen för hastigheten och det mjuka, ergonomiska handtaget gör att stavmixern är lätt att hantera. 

Flera praktiska funktioner 

Braun MultiQuick 7 MQ 700 är utrustad med en SplashControl-teknik och ett EasyClick-system. SplashControl förhindrar stänk medan EasyClick-systemet säkerställer att det går snabbt och enkelt att byta mellan olika tillbehör.

När man köper Braun MultiQuick 7 MQ 700 ingår det flera olika tillbehör. Dessa gör att stavmixern kan användas till olika ändamål i köket. Man får bland annat en BPA-fri plastbägare på 600 ml som till exempel kan användas när man mixar soppor eller såser. Alla tillbehörsdelar tål maskindisk. 

Den här stavmixern har dessutom en säkerhetsspärr som förhindrar oavsiktlig användning. Denna spärr kan helt enkelt aktiveras när det behövs. 

Utvalda fördelar med Braun MultiQuick 7 MQ 700:
 SplashControl-teknik
 Motor på 750 watt med Smart Speed-teknik
 EasyClick-system
 Säkerhetsspärr
 Hårda knivblad av rostfritt stål 

Här kan du se en presentationsvideo för Braun MultiQuick 7 MQ 700. Videon är gjord av Braun:


KitchenAid Artisan 5KHB3581 

✅ 73 av 100 poäng hos det brittiska hushållsmagasinet Good Housekeeping Institute
✅ Bra betyg hos tyska Testberichte.de

KitchenAid Artisan 5KHB3581

 

.
KitchenAid Artisan 5KHB3581 har testats och recenserats av både det brittiska hushållsmagasinet Good Housekeeping Institute och av den tyska hemsidan Testberichte.de. Detta slutar med att stavmixern får ett bra betyg samt ett betyg på 73 av 100 poäng. 

Experterna från Good Housekeeping Institute är framförallt positiva till stavmixerns prestanda och goda resultat i köket. Testberichte.de tycker däremot bäst om den långa batteritiden och den enkla hanteringen. 

Experterna är generellt sett förtjusta i KitchenAid Artisan 5KHB3581. De nämner dock även att priset är högt samt att stavmixern kan vara lite tung att arbeta med. 

Experterna: Mångsidig stavmixer med mycket tillbehör och goda resultat 

KitchenAid Artisan 5KHB3581 har testats av både Good Housekeeping Institute och Testberichte.de. Den här modellen får i slutändan fina recensioner på båda ställena 

Båda expertkällorna är imponerade av stavmixerns prestanda och goda resultat i köket. Good Housekeeping Institute skriver till exempel att resultaten blir bra i de flesta lägen men framförallt när man mixar. De nämner även att den här modellen fungerar perfekt när man blandar smet. 

Experterna framhäver dessutom att alla delar tål maskindisk och berättar att detta gör rengöringen till en ren barnlek.

Testberichte.de verkar hålla med om dessa iakttagelser. De framhäver även att KitchenAid Artisan 5KHB3581 är väldigt mångsidig och skriver att den kan användas till många ändamål i köket. De förklarar även att den här modellen är väldigt tystgående och att den har massor av tillbehör. 

Vad gäller nackdelar skriver experterna att det skapas kraftiga vibrationer när man använder den högsta hastigheten. De påpekar även att kannan är för stor och att innehållet därmed skvätter runt en hel del när man kör mixern på full fart.

Sladdlös och mångsidig stavmixer 

KitchenAid Artisan 5KHB3581 är en mångsidig stavmixer utan sladd. Den kan bland annat användas för att göra såser och soppor. 

Den här modellen har ett uppladdningsbart Li-ion-batteri som gör att man inte behöver ha ett eluttag i närheten för att använda stavmixern. När batteriet är slut ska det laddas i laddstationenKitchenAid Artisan 5KHB3581 har en tystgående motor med en effekt på 180 watt. 

När man köper KitchenAid Artisan 5KHB3581 ingår det tre olika typer av knivblad. Alla är tillverkade av rostfritt stål och kan enkelt tas av och på efter behov.

Tack vare ett brett utbud av tillbehör kan man använda den här stavmixern till en mängd olika ändamål. Den kan till exempel krossa is, skumma mjölk, hacka nötter samt mixa soppor och såser. 

Knivarna har dessutom ett löstagbart skydd som ser till att det inte blir några skador eller repor på grytan som man mixar i. Kastrullskyddet monteras helt enkelt på mixerhuvudet och skyddar på så vis grytan mot repor. 

Två blandningsstavar och fem hastigheter 

KitchenAid Artisan 5KHB3581 har två blandningsstavar av rostfritt stål. Dessa är 20 respektive 30 cm långa och kan därför nå ner i djupa grytor och skålar. Man kan enkelt byta mellan blandningsstavarna efter behov. 

Den här stavmixern har fem hastighetslägen och kan därmed anpassas till de aktuella ingredienserna. Prestandan kan både höjas och sänkas vid behov för att användaren ska ha full kontroll över hastigheten. Stavmixern har även en LED-indikator som visar vilken hastighet som används. 

När man köper KitchenAid Artisan 5KHB3581 ingår det en visp, en minihackare, tre knivskydd samt en kanna med en kapacitet på en liter. 

Utvalda fördelar med KitchenAid Artisan 5KHB3581:
 Två utbytbara blandningsstavar
 Fem hastighetslägen
 Tre knivblad av rostfritt stål
 Mångsidig stavmixer
 Uppladdningsbar modell utan sladd 

Här kan du se en presentationsvideo för KitchenAid Artisan 5KHB3581. Videon är gjord av KitchenAid:


Bosch MSM87140 

Toppbetyg hos Råd & Rön

Bosch MSM87140

.
Bosch MSM87140 har testats och recenserats av Råd & Rön. Modellen går hem hos båda expertkällorna och får därför toppbetyg i båda undersökningarna. 

Kraftfull stavmixer med många användningsområden 

Bosch MSM87140 är en kraftfull stavmixer med en stark motor på 750 watt. Detta säkerställer att man får ett snabbt och utmärkt resultat med de flesta ingredienser. 

Den starka motorn innebär även att man kan använda stavmixern till en mängd olika uppgifter. Den kan till exempel skära, mixa, hacka, riva och blanda. 

Den här stavmixern har dessutom QuatroBladePro-knivar som klarar av hårda och mer krävande ingredienser. Dessa knivar gör att alla ingredienser blandas ihop så bra som möjligt. 

Bosch MSM87140 har tolv hastighetsinställningar samt en turbofunktion som kan användas vid behov. Tack vare dessa inställningar kan man alltid ha full kontroll över hastigheten och välja rätt läge för de aktuella ingredienserna. 

Enkel rengöring av stavmixer och tillbehör 

Med Bosch MSM87140 får man en stavmixer som är lätt att rengöra. Både mixerfoten och tillbehören tål nämligen maskindisk. Det enda som inte kan köras i diskmaskinen är själva motorenheten. 

Mixerfoten är tillverkad av rostfritt stål och har ett klickfäste som gör att man enkelt kan ta lös foten från motorenheten. Detta är väldigt praktiskt när den ska rengöras eller om man helt enkelt vill ta lös mixerfoten när man sätter undan stavmixern. 

När man köper Bosch MSM87140 ingår det en del olika tillbehör. Stavmixern levereras bland annat med en måttbägare med lock samt en XL-hackare. 

Den extra stora hackaren kan till exempel användas för att hacka nötter och örter.

Användarvänlig stavmixer 

Bosch MSM87140 är lätt att komma igång med och enkel att använda. Den här stavmixern har nämligen inte särskilt många knappar. Eftersom att de knappar som finns är stora och tydliga är det dessutom enkelt att komma fram till vilken knapp man ska trycka på för olika funktioner. 

Den här stavmixern har en SoftTouch-yta som är både stilren och elegant. Denna yta underlättar dessutom rengöringen eftersom att den enkelt kan torkas av med en fuktig trasa vid behov. 

Utvalda fördelar med Bosch MSM87140:
 Användarvänlig modell
 QuatroBladePro-knivar
 Många användningsområden
 Motor på 750 watt
 Tolv hastigheter och en turbofunktion 

Här kan du se en presentationsvideo för Bosch MSM87140. Videon är gjord av Bosch: 


FAQ – Vanliga frågor

Vilka stavmixrar från KitchenAid är bäst i test?

KitchenAid Artisan 5KHB2571 och KitchenAid Artisan 5KHB3581

Hur testas KitchenAids stavmixrar?

Stavmixrarna har bedömts baserat på hur bra de mixar samt deras användarvänlighet, byggkvalitet och ljudnivå.

Vilken typ av blender ska jag välja?

Det finns tre olika typer av blendrar att välja mellan: Den klassiska blendern som fungerar bra till så gott som allt som ska mixas. Den här typen tar dock stor plats och är besvärlig att rengöra. Ett annat alternativ är en stavmixer. Detta är en väldigt mobil produkt som, bortsett från att krossa is, klarar av så gott som alla uppgifter. Slutligen finns det smoothieblendrar som är kompakta och utmärka för att göra smoothie. Med dessa krävs det dessutom knappt någon rengöring alls direkt efter att man använt dem. En smoothieblender kan dock inte ersätta en klassisk blender helt och hållet.

Betygsätt den här artikeln

Klicka på en stjärna för att betygsätta