KitchenAid stavmixer – Bäst i test – Här är experternas favoriter

Enligt vår research och analys Vi har gjort ett urval av produkter som fått höga poäng på de parametrar vi bedömt dem på, vilket betyder att vi inte tillhandahåller en uttömmande lista över alla produkter på marknaden.

Artikeln är en annons

I den här artikeln får du en överblick över marknadens bästa stavmixrar från KitchenAid.

Vi har gått igenom både experttester och användarrecensioner av olika stavmixrar och sammanställt dem i den här artikeln. Här kan du därför snabbt och enkelt få en översikt över vad experterna och konsumenterna tycker om KitchenAids olika stavmixermodeller. 

Vi har använt ett antal olika expertkällor i artikeln, till exempel Råd & Rön, det danska konsumentrådet Uafhængige testpaneler, testsajten Expertreviews.co.uk, det brittiska hushållsmagasinet Good Housekeeping Institute samt den danska tidningen Politiken.dk. 

Längre ner i artikeln hittar du även en genomgång av ett par alternativ till KitchenAid. Där presenterar vi stavmixrar från andra tillverkare som också har fått bra omdömen. 

Om du vill läsa mer om de olika testerna hittar du länkar till alla undersökningar som vi hänvisar till längst ner i artikeln. 

Den här artikeln innehåller:
🔸 Genomgång av marknadens bästa stavmixrar från KitchenAid
🔸 Genomgång av andra testvinnande stavmixermodeller
🔸 Ska jag köpa en stavmixer eller en vanlig blender?
🔸 Goda recept att använda stavmixern till
🔸 Genomgång av alla testkällor 

Observera att Konsumentmagasinet inte testar några produkter själva. Vi samlar däremot resultaten från oberoende tester för att du lätt ska kunna få en överblick över de bästa produkterna på marknaden. 

KitchenAid stavmixer test 2023 – Här är marknadens bästa modeller 

Här nedanför hittar du en genomgång av marknadens bästa stavmixrar från KitchenAid. Vi på Konsumentmagasinet har analyserat flera framstående experttester och presenterar här de modeller som har fått bäst recensioner. Utöver expertundersökningarna har vi även gått igenom ett antal användarrecensioner. 

I genomgången av varje modell finns det även en prisjämförelse som gör att du snabbt och enkelt kan se vilka återförsäljare som har bäst pris. 


Alternativ 

I den här artikeln har vi hittills gått igenom ett antal stavmixrar från KitchenAid. Alla dessa har fått bra recensioner från diverse expertkällor och konsumenter.

Det är dock inte bara KitchenAid som tillverkar bra stavmixrar. Det finns även bra modeller från andra märken. 

För att skapa en så balanserad överblick som möjligt kommer vi att gå igenom stavmixrar från andra tillverkare i det här avsnittet. Alla modeller här nedanför har också fått bra betyg och recensioner från olika expertkällor.


Bamix Swissline 

✅ Toppbetyg hos den brittiska testsajten Expertreviews.co.uk 
✅ 6 av 6 stjärnor hos det danska matmagasinet Gastromand.dk
✅ Toppbetyg hos danska Hjemogtest.dk 
✅ 5 av 5 stjärnor hos danska Gourmand.dk

Bamix Swissline

Alla fyra källor tycker bra om den här stavmixern och ger den fina betyg i sina respektive undersökningar.

Experterna framhäver bland annat att Bamix Swissline har en stark motor och en kraftfull prestanda. De förklarar dock även att den här stavmixern är ganska dyr. 

Stilren stavmixer med kraftfull motor 

Bamix Swissline har en läcker och elegant design som passar bra in i de flesta kök. 

Stavmixern är dessutom både enkel och robust. Den här modellen kan därför hålla i många år så länge man tar väl hand om den.

Bamix Swissline finns i flera olika färger. Man kan därför välja om man vill ha den i svart, silver eller en mer färgglad variant i rött. 

Den här stavmixern är dessutom kraftfull och har en motoreffekt på 200 watt. Detta innebär att den kan användas till hårda och mer krävande ingredienser också. 

Ergonomisk stavmixer med praktiska tillbehör 

Bamix Swissline har en ergonomisk design med ett handtag av halksäkert gummi. Detta säkerställer att man alltid får ett bra och bekvämt grepp om stavmixern när man använder den. 

Den här modellen har ett multifunktionsblad som gör att stavmixern kan användas till lite av varje i köket. Multifunktionsbladet fungerar nämligen bra till både kött och grönsaker. När man köper Bamix Swissline ingår det dock även ett vispblad, ett blandningsblad och en processor.

Eftersom att knivarna är tillverkade av rostfritt stål kan stavmixern utan problem användas för att både purea, hacka, krossa och skära. Den här modellen är alltså väldigt mångsidig. Den kan dessutom vispa till exempel grädde och äggvitor. 

När man köper Bamix Swissline ingår det även en kanna som rymmer en liter. Stavmixern har två hastighetslägen samt en turbofunktion. 

Experterna: Oförstörbar och kraftfull stavmixer 

Bamix Swissline går hem hos alla fyra expertkällor och får därför höga betyg i samtliga undersökningar. Detta motiveras bland annat med att stavmixern är “oförstörbar” och att den klarar av alla uppgifter i köket utan några svårigheter.

Experterna från Expertreviews.co.uk och Gastromand.dk berättar att Bamix Swissline har en kraftfull motor och en hög prestanda. De förklarar att stavmixern därför kan pulvrisera både mjuka och mer krävande ingredienser. Detta är något som framhävs som en stor fördel med den här modellen. 

Flera av expertkällorna anmärker på att stavmixern kan vara lite besvärlig att använda i början. De berättar dock att den blir “oumbärlig i köket” när man väl har lärt sig hur den fungerar. 

Hjemogtest.dk och Gourmand.dk framhäver att Bamix Swissline inte fastnar när man mixar olika grönsaker. De förklarar att detta är en fördel eftersom att det underlättar hanteringen. Den här modellen är däremot inte särskilt billig, vilket är något som man bör ta med i beräkningen. Experterna menar dock att stavmixern är värd varenda krona. 

Utvalda fördelar med Bamix Swissline:
 Kraftfull motor på 200 watt
 Ergonomisk design
 Knivar av rostfritt stål
 Levereras med flera tillbehör
 Två hastighetslägen samt en turbofunktion   

I den här videon från Bamix kan du se en demonstration av stavmixern Bamix Swissline:


Bamix Mono 

✅ Testvinnare hos den danska tidningen Politiken.dk 
✅ Bra betyg hos brittiska Kagoo.co.uk 

Bamix Mono

 

Bamix Mono har testats och recenserats av den danska tidningen Politiken.dk och brittiska Kagoo.co.uk. Stavmixern får positiva recensioner hos båda dessa källor. Den utses i slutändan till testvinnare hos Politiken.dk och får ett bra betyg hos Kagoo.co.uk. 

Detta motiveras bland annat med att stavmixern har en bra prestanda som gör att den klarar av de flesta uppgifter i köket. Experterna framhäver även att den här modellen är tystgående. De är dock inte lika förtjusta i priset. Bamix Mono är nämligen en relativt dyr stavmixer. 

Simpel och praktisk stavmixer 

Bamix Mono är en simpel stavmixer som har en enkel design med två knappar. Dessa knappar används för att välja mellan modellens två olika hastighetslägen. 

Trots att det här är en enkel modell är den dock gjord för att kunna klara av de flesta uppgifter i köket. Den har en motoreffekt på 140 watt och är därmed svagare än många andra stavmixrar på marknaden. Den är dock fortfarande tillräckligt effektiv för att kunna bearbeta de flesta ingredienser. 

Kan användas till många ändamål i köket 

Bamix Mono är en multifunktionell stavmixer som kan användas till många olika ändamål i köket. Den har en vass kött- och grönsakskniv av rostfritt stål som kan hacka och skära det mesta. 

Det ingår dessutom ett vispblad och ett blandningsblad som gör att stavmixern kan användas för att både vispa, blanda och mixa. När man köper den här modellen får man även ett väggstativ och en bägare som rymmer 600 ml.  

Bamix Mono är en kompakt stavmixer som är lätt att förvara, oavsett om man vill ha den i ett skåp eller framme på köksbänken. 

Den här modellen är därför ett bra alternativ för konsumenter som vill ha en lite mindre stavmixer som inte tar så stor plats i köket. 

Experterna: Stavmixer med flera användningsområden 

Både Politiken.dk och Kagoo.co.uk har granskat Bamix Mono och gett modellen fina betyg. 

De två expertkällorna verkar hålla med varandra om att den här stavmixern är mångsidig och funktionell. De skriver till exempel att den är värd varenda krona om man vill ha en smart maskin som kan utföra en mängd olika uppgifter. 

Kagoo.co.uk tycker faktiskt så bra om Bamix Mono att de säger att stavmixern förtjänar en plats i varje hem. De berättar att den här stavmixern är effektiv och har en hög prestanda trots att motorn bara har en effekt på 140 watt. De är dessutom väldigt positiva till att stavmixern levereras med en visp och tillbehör för att göra smoothie

Experterna från Politiken.dk berömmer Bamix Mono för att mixern är tystgående och för att den är enkel att hantera och använda.

Båda expertkällorna påpekar dock att den här modellen är ganska dyr. Detta är därför något som man bör ha i åtanke. 

Utvalda fördelar med Bamix Mono:
 Två hastighetslägen
 Simpel modell med enkla kontroller
 Levereras med flera tillbehör
 Motoreffekt på 140 Watt
 Kött- och grönsakskniv i rostfritt stål 


Braun MultiQuick 7 MQ 725 

✅ Testvinnare hos det danska konsumentrådet Uafhængige testpaneler
✅ Testvinnare hos Råd & Rön

Braun MultiQuick 7 MQ 725

.
Braun MultiQuick 7 MQ 725 har testats och recenserats av både Råd & Rön och det danska konsumentrådet Uafhængige testpaneler. Båda dessa konsumentorganisationer har genomfört stora tester av stavmixrar, och den här modellen blir en av testvinnarna i båda undersökningarna. 

Detta beror bland annat på att stavmixern har en bra prestanda och att den klarar alla uppgifter oklanderligt. Den är framförallt bra på att mixa olika ingredienser. 

Även om båda expertkällorna tycker bra om den här modellen förklarar de dock att den är ganska dyr. Priset är därför något som är värt att ha i åtanke.

Mångsidig stavmixer med Smart Speed-teknik 

Braun MultiQuick 7 MQ 725 har en kraftfull motor med en effekt på 750 watt. Motorn har även en Smart Speed-teknik som gör det enklare att kontrollera hastigheten.

Denna teknik gör att man får mer kraft ju hårdare man trycker på hastighetsknappen. Man måste alltså bara trycka försiktigt för att öka hastigheten och släppa lite för att sänka den. Stavmixern har dessutom en mjukstart som gör att man alltid har full kontroll – oavsett hur hårt man trycker på knappen. 

Braun MultiQuick 7 MQ 725 kan användas till flera olika ändamål. Stavmixern kan till exempel vispa äggvitor och grädde utan att söla ner hela köket. Detta beror på en SplashControl-teknik som ser till att innehållet hålls på plats när man mixar eller vispar.

Patenterad design och EasyClick-system 

Braun MultiQuick 7 MQ 725 har en patenterad design från Braun. Här har de kombinerat hårda knivblad av rostfritt stål med en unik klockform. Både skaftet och resten av de löstagbara delarna tål dessutom maskindisk. 

Den här modellen har även ett EasyClick-system som gör att det går snabbt och enkelt att byta mellan olika tillbehör – man behöver bara trycka på en knapp. Alla tillbehör som följer med vid köp av stavmixern är EasyClick-tillbehör. 

Stavmixern levereras med en minihackare på 350 ml, en visp och en BPA-fri plastbägare som rymmer 600 ml.

Bekväm stavmixer med säkerhetsspärr 

Braun MultiQuick 7 MQ 725 är en användarvänlig stavmixer som är bekväm att hålla i. Mixern har ett mjukt handtag som underlättar hanteringen och gör att man får bättre kontroll över matlagningen. 

Handtaget har även en stor hastighetsknapp och en ergonomisk utformning som också bidrar till bekvämligheten. 

Sist men inte minst har Braun MultiQuick 7 MQ 725 en säkerhetsspärr som förhindrar oavsiktlig användning. Detta innebär att barn inte kan använda mixern när spärren är aktiverad. Man kan enkelt aktivera och stänga av säkerhetsspärren vid behov.

Utvalda fördelar med Braun MultiQuick 7 MQ 725:
 Smart Speed-teknik
 SplashControl-teknik
 EasyClick-system
 Säkerhetsspärr
 Ergonomisk design 

Här kan du se en presentationsvideo för Braun MultiQuick 7 MQ 725. Videon är gjord av Braun:

Ska jag köpa en stavmixer eller en vanlig blender? 

Idag finns det en mängd olika köksmaskiner som kan hjälpa dig med arbetet i köket. Det kan även finnas flera maskiner som gör i stort sett samma sak men som fortfarande är ganska annorlunda. 

I denna kategori hamnar till exempel stavmixrar och vanliga blendrar. Om du står och väljer mellan dessa två kan det därför vara svårt att komma fram till vilken du ska köpa. Det finns både för- och nackdelar med båda varianterna, och man kan tyvärr inte säga att den ena är bättre än den andra. 

När du vill blanda, mixa, hacka, vispa eller mosa något har du två alternativ att välja mellan: du kan antingen använda en stavmixer eller en vanlig blender. 

Båda dessa apparater utför i stort sett samma uppgift. De skiljer sig däremot åt vad gäller bland annat storlek och rengöring. Den största skillnaden är dock prestandan och vilka uppgifter maskinerna fungerar bra till. 

Här nedanför kan du få hjälp att komma fram till om du bör välja en vanlig blender eller en stavmixer. Vi baserar informationen på en artikel från TheKitchn.com. 

En vanlig blender
Magimix le blenderEn vanlig blender tar upp lite mer utrymme och kräver även mer rengöring än en stavmixer. Fördelen är att den helt enkelt är mer kraftfull. Tack vare detta uppnår man i regel en bättre och slätare konsistens när man mixar puré, soppa, sås eller dipp i en vanlig blender. 

En vanlig blender är dessutom det bästa alternativet när du arbetar med fasta och hårda ingredienser, till exempel fryst frukt i smoothies eller isbitar i drinkar. 

Använd en vanlig blender om du vill göra:
🌀 Släta puréer
🌀 Krämiga soppor
🌀 Krämiga dippsåser
🌀 Smoothie med fryst frukt och is
🌀 Frysta drinkar 

En stavmixer
KitchenAid Artisan 5KHB2571Tack vare den kompakta storleken och enkla rengöringen är en stavmixer ett praktiskt hjälpmedel i köket. En stavmixer är därför det rätta verktyget för jobbet när du till exempel ska vispa grädde eller blanda salladsdressingar. Den fungerar helt enkelt bra till lite mindre uppgifter. 

En stavmixer är inte lika kraftfull som en vanlig blender. Detta innebär att motorn och skärbladet inte alltid fungerar lika bra på frysta livsmedel och andra hårda ingredienser. 

En stavmixer fungerar bra till följande uppgifter:
💠 Vispa äggvitor
💠 Vispa grädde
💠 Göra chunky salsa
💠 Mixa smoothie utan några hårda ingredienser 

Utgå från dina behov och preferenser
Det går alltså inte att ge något allmängiltigt svar på om du ska välja en vanlig blender eller en stavmixer. 

Detta beror nämligen mycket på vilka uppgifter du vill använda maskinen till. Vad du bör välja beror dock även på dina personliga preferenser. 

Vissa föredrar vanliga blendrar eftersom att de är mer kraftfulla medan andra föredrar den enkla hanteringen hos en stavmixer.

Om du fortfarande inte vet om du ska välja en vanlig blender eller en stavmixer hittar du fler goda råd i den här artikeln från Seriouseats.com och i den här artikeln från TheWireCutter.com. 


Inspireras av goda recept 

En stavmixer kan vara ett fantastiskt hjälpmedel i köket och underlätta arbetet med många olika ingredienser. Det är dock inte alltid lätt att komma på vad man ska göra med stavmixern. Här har vi därför samlat ett par goda recept som inspiration för dig som inte riktigt vet vad du ska använda din stavmixer till.


Hemmagjord ketchup 

Hemmagjord ketchupIngredienser
500 gram mogna tomater (stora eller små)
1 äpple
1 lök
1 vitlöksklyfta (tillsätt mer om du vill)
½ tsk kanel
100 gram farinsocker
1 dl ättika 

Gör så här
1. Skär tomaterna, äpplet, löken och vitlöken i grova bitar.
2. Häll ingredienserna i en kastrull och tillsätt kanel och ättika.
3. Koka blandningen tills alla ingredienser är mjuka.
4. Använd en stavmixer för att purea blandningen.
5. Smaka av med farinsocker och lite ättika.
6. Ställ in ketchupen i kylskåpet tills den är klar att serveras.


Nyttiga fruktrullar 

Nyttiga fruktrullarIngredienser
Olika frukter – till exempel äpplen, päron och persikor
Lite vatten
1 tsk citronsaft
1 msk honung 

Gör så här
1. Skala frukten och skär den i bitar.
2. Häll frukten i en kastrull och tillsätt lite vatten.
3. Låt vattnet koka upp och tillsätt sedan citronsaft och honung.
4. Sänk värmen och låt frukten koka tills den är mjuk och lätt att mosa.
5. Använd en stavmixer för att mixa frukten till en puré.
6. Häll fruktpurén på en bakplåt och torka den i ugnen på 80 grader. Detta tar ungefär 8-10 timmar.
7. Låt den torkade fruktpurén svalna.
8. Rulla ihop fruktarket och skär det i mindre rullar.
9. Servera fruktrullarna på en gång eller sätt dem i matlådan.


Hemmagjord bananglass 

Hemmagjord bananglassIngredienser
2 bananer
Lite nötter (använd dina favoritnötter, kan även uteslutas)
Lite mjölk 

Gör så här
1. Frys in bananerna i en fryspåse.
2. Ta ut bananerna ur frysen ungefär 10 minuter innan du vill servera glassen.
3. Skala bananerna.
4. Mosa bananerna med en stavmixer.
5. Tillsätt nötter och en skvätt mjölk.
6. Fortsätt mosa bananerna med stavmixern tills du får den konsistens du vill ha.


Hemmagjord tomatsoppa

Hemmagjord tomatsoppaIngredienser
2 tsk rapsolja
1 liten lök, finhackad
1 selleri, finhackad
2 paket krossade tomater
2-3 dl vatten
2 tsk brunt socker
1/2 tsk salt
1/2 tsk torkad basilika
1/4 tsk torkad oregano
1/4 tsk grovmalen peppar
Hackad basilika (valfritt) 

Gör så här
1. Hetta upp olja i en stor kastrull över medelhög värme.
2. Tillsätt lök och selleri. Stek grönsakerna under omrörning tills de är mjuka.
3. Tillsätt resterande ingredienser och låt blandningen koka upp.
4. Sänk värmen och låt soppan stå och småkoka i 10 minuter.
5. Mixa soppan med en stavmixer tills den uppnår önskad konsistens.
6. Toppa eventuellt soppan med färsk basilika.


Snabb och enkel sparrissoppa 

Snabb och enkel sparrissoppaIngredienser
1 msk smör
1 msk olivolja
1 kg sparris (eventuellt mer eller mindre)
1 lök, hackad
1 morot i tunna skivor
1/2 tsk salt
1/4 tsk peppar
1/4 tsk torkad timjan
3 dl brunt ris
Buljong
Vatten

Gör så här
1. Hetta upp smör och olja i en stor kastrull över medelvärme.
2. Häll ner grönsaker och kryddor i kastrullen och koka tills grönsakerna är mjuka.
3. Tillsätt ris och buljong i kastrullen och låt koka upp. Sänk värmen och låt soppan stå tills riset är färdigt.
4. Mixa soppan med en stavmixer.
5. Servera soppan.


Krämig blomkålssoppa 

Krämig blomkålssoppaIngredienser
4 medelstora potatisar, skalade och tärnade
1 blomkålshuvud
1 liten lök, hackad
3 vitlöksklyftor, hackade
1 stort lagerblad
1 tsk salt
3/4 tsk senap
1/4 tsk cayennepeppar
6 koppar vatten
Cheddarost (valfritt)
Krutonger (valfritt)

Gör så här
1. Häll alla ingredienser i en stor kastrull och tillsätt vattnet långsamt.
2. Låt soppan koka upp och vänta tills blomkålen är genomkokt.
3. Ta bort lagerbladet.
4. Använd en stavmixer och mixa soppan slät.
5. Servera soppan. Om du vill kan du toppa den med cheddarost och krutonger.

 


Genomgång av testkällor 

Expertreviews.co.uk 🇬🇧
Hos den brittiska testsajten Expertreviews.co.uk kan man hitta en mängd tester av olika konsumentprodukter. De fokuserar i första hand på elektroniska produkter och har till exempel genomfört ett test av fem olika stavmixrar. I denna undersökning ingick bland annat modellen Bamix SwisslineDu hittar hela granskningen här

Forbrugerrådet Uafhængige testpaneler 🇩🇰
Det danska konsumentrådet Uafhængige testpaneler arbetar med konsumentlivet i Danmark. De tillhandahåller allt från informativa artiklar och guider till tester och recensioner av olika konsumentprodukter. Uafhængige testpaneler har till exempel genomfört ett stort test av olika stavmixrar. I den undersökningen provade de bland annat KitchenAid Artisan 5KHB2571, Braun MultiQuick 7 MQ 700, Braun MultiQuick 7 MQ 725 och Bosch MSM87140. Du kan läsa recensionerna av alla dessa modeller på Uafhængige testpanelers hemsida. 

Observera att du måste ha en betald prenumeration för att få full tillgång till testresultaten. Du kan även köpa tillgång till en enskild undersökning om du bara är intresserad av just det testet.

Gastromand.dk 🇩🇰
Gastromand.dk är ett danskt matmagasin som fokuserar på ämnen inom matlagning och gastronomi. På deras hemsida kan man därför hitta artiklar om allt från mattrender och restauranger till recept, kokböcker och köksapparater. Gastromand.dk har till exempel testat och recenserat stavmixern Bamix Swissline och gett modellen ett betyg på 6 av 6 stjärnor. Du hittar hela recensionen på deras hemsida. 

Good Housekeeping Institute 🇬🇧
Good Housekeeping Institute är ett brittiskt hushållsmagasin som skriver informativa artiklar, guider och tester av olika produkter för hus, hem och trädgård. De har till exempel provat flera olika stavmixrar, till exempel KitchenAid Artisan 5KHB2571 och KitchenAid Artisan 5KHB3581. 

Du hittar hela recensionen av KitchenAid Artisan 5KHB2571 här. 

Du hittar hela recensionen av KitchenAid Artisan 5KHB3581 här. 

Gourmand.dk 🇩🇰
Den danska hemsidan Gourmand.dk skriver om mat och köksprodukter. Där hittar man därför en mängd artiklar om mat, recept och tester av olika köksapparater. Gourmand.dk har bland annat testat och recenserat stavmixern Bamix Swissline och gett modellen ett betyg på 5 av 5 stjärnor. Du hittar hela granskningen här. 

Hjemogtest.dk 🇩🇰
Hjemogtest.dk är en dansk hemsida som strävar efter att samla de bästa konsumentprodukterna för hemmet på ett ställe. På deras hemsida hittar man både tester, rekommendationer, tips, tricks och recept. Hjemogtest.dk har till exempel testat och recenserat stavmixern Bamix Swissline och gett modellen toppbetyg. Om du vill läsa hela recensionen hittar du den på deras hemsida. 

Kagoo.co.uk 🇬🇧
Kagoo.co.uk är en brittisk hemsida som jämför olika elektronikprodukter. Målet är att hjälpa konsumenterna genom att göra det lättare för dem att hitta bra produkter för hemmet. Kagoo.co.uk har till exempel testat och recenserat stavmixern Bamix Mono och gett modellen ett bra betyg. Du kan läsa hela recensionen här. 

Politiken.dk 🇩🇰
År 2012 publicerade den danska tidningen Politiken en artikel med ett test av olika stavmixrar. I den undersökningen ingick bland annat Bamix Mono, en modell som i slutändan utsågs till testvinnare. Hela artikeln finns på tidningens hemsida. Du behöver dock en prenumeration för att kunna läsa recensionen. 

Råd & Rön 🇸🇪
Konsumentorganisationen Råd & Rön arbetar med det svenska konsumentlivet och genomför bland annat tester av olika konsumentprodukter. Den här gången har de till exempel granskat KitchenAid Artisan 5KHB2571, Braun MultiQuick 7 MQ 700, Braun MultiQuick 7 MQ 725 och Bosch MSM87140. Du hittar recensionerna av alla dessa stavmixrar på Råd & Röns hemsida.

Observera att du måste ha en betald prenumeration för att få full tillgång till testresultaten. Du kan även köpa tillgång till en enskild undersökning om du bara är intresserad av just det testet. 

Testberichte.de 🇩🇪
Testberichte.de är en tysk hemsida som har specialiserat sig på recensioner av olika konsumentprodukter. De analyserar testresultat från olika källor och bedömer sedan produkterna. Konsumenterna kan därefter läsa deras omdöme av specifika produkter. Testberichte.de har till exempel granskat stavmixern KitchenAid Artisan 5KHB3581. Du hittar hela testet här.  


Alternativa tester och artiklar 

Om du fortfarande är osäker på om en stavmixer från KitchenAid är rätt för dig har vi även ett flertal andra artiklar som kan vara av intresse. 

Du kan till exempel få en överblick över andra testvinnande stavmixrar på marknaden genom att läsa vår mer övergripande artikel Stavmixer test. Du kanske även är intresserad av de schweiziska kvalitetsmaskinerna som vi skriver om i våra artiklar Bamix stavmixer test.

Vi har även många olika artiklar om vanliga blendrar. Om du är på jakt efter en sådan kanske du är intresserad av någon av följande artiklar: Wilfa blender testBlendtec blender testKitchenAid blender testVitamix blender test eller Smoothiemixer test. Gemensamt för alla dessa artiklar är att de innehåller en översikt över testvinnande blendrar på marknaden. 

Matberedaren är en annan praktisk köksapparat som också används för att hacka, skiva och mosa. I vår artikel Matberedare test hittar du en översikt över marknadens bästa modeller. 


Tidigare recenserade produkter som har utgått

Här nedanför hittar du produkter som vi har lyft fram tidigare, men som vi inte har lyckats hitta några återförsäljare av. Dessa modeller är kvar i artikeln i hopp om att informationen fortfarande kan vara till hjälp för dig som läsare.


KitchenAid 5KHB2570H 

✅ 4.7 av 5 stjärnor baserat på kundomdömen hos Williams-Sonoma.com 
✅ 4.7 av 5 stjärnor baserat på kundomdömen hos Target.com 
✅ 4.5 av 5 stjärnor baserat på kundomdömen hos Walmart.com

KitchenAid 5KHB2570H

.
KitchenAid 5KHB2570H har inte varit med i några officiella expertundersökningar. Modellen är däremot väldigt populär bland konsumenterna. 

Den här stavmixern har nämligen fått fina betyg på 4,7 respektive 4,5 stjärnor av kunderna hos Williams-Sonoma.com, Target.com och Walmart.com. 

Detta motiveras bland annat med att KitchenAid 5KHB2570H är en bra köksprodukt som kan användas till flera olika ändamål. Användarna anmärker dock på att stavmixern är ganska tung att använda. 

Konsumenterna: Användarvänlig stavmixer som fungerar som en dröm 

Enligt kunderna hos Williams-Sonoma.com, Target.com och Walmart.com är KitchenAid 5KHB2570H en användarvänlig stavmixer som är väldigt enkel att hantera. 

Även om det är många som skriver att stavmixern än ganska tung förklarar de också att detta varken påverkar prestandan eller användarvänligheten. 

En användare skriver till exempel att KitchenAid 5KHB2570H fungerar som en dröm och att stavmixern kan användas till flera olika soppor i det kalla vädret. 

I recensionerna kan vi även läsa att stavmixern är superlätt att använda och enkel att rengöra. Den kan dessutom skapa olika nivåer av släthet när man mixar soppor. 

En annan användare verkar också hålla med om detta. I deras recension står det nämligen att stavmixern är fantastisk att använda i köket eftersom att den är så enkel att använda och rengöra. 

Konsumenterna hittar inte särskilt många nackdelar med KitchenAid 5KHB2570H. De påpekar dock att stavmixern är ganska dyr, vilket kan vara värt att ha i åtanke. 

Robust design och fem hastighetslägen 

KitchenAid 5KHB2570H har en robust design med en gedigen metallkonstruktion. Tack vare detta håller stavmixern för det allra mesta. Det mjuka handtaget gör dessutom att stavmixern är bekväm att hålla i när man arbetar med den. 

Den här modellen har fem hastighetslägen som gör att man alltid har full kontroll över hastigheten. KitchenAid 5KHB2570H kan därför användas för att snabbt mixa ihop ingredienser till smoothies, soppor, såser, hummus, barnmat och liknande. 

Mångsidig stavmixer 

KitchenAid 5KHB2570H har en kraftfull motor på 180 watt. Den levereras dessutom med praktiska tillbehör som gör det möjligt att både mosa, mixa, skumma, vispa och hacka olika ingredienser. 

Den här stavmixern har en löstagbar blandarstav som gör att den kan användas i både skålar, pannor och djupa grytor. Blandarstaven kan tas av och på efter behov. 

När man köper KitchenAid 5KHB2570H ingår det dessutom en BPA-fri blenderkanna som rymmer 710 ml. Kannan har en hällpip och ett lock som förhindrar stänk. Man kan därför använda den både för tillredning, servering och förvaring i kylskåpet. 

Utvalda fördelar med KitchenAid 5KHB2570H:
 Mångsidig stavmixer 
 Blenderkanna för servering, förvaring eller beredning
 Löstagbar blandarstav
 Levereras med praktiska tillbehör
 Fem hastighetslägen 


KitchenAid Artisan 5KHB2571 

✅ Toppbetyg hos det danska konsumentrådet Uafhængige testpaneler
✅ Toppbetyg hos Råd & Rön
✅ 79 av 100 poäng hos det brittiska hushållsmagasinet Good Housekeeping Institute

KitchenAid Artisan 5KHB2571

KitchenAid Artisan 5KHB2571 har testats och recenserats av tre olika expertkällor: Råd & Rön, det danska konsumentrådet Uafhængige testpaneler och Good Housekeeping Institute. Alla experter tycker bra om den här stavmixern och ger den därför fina betyg. 

De höga betygen motiveras bland annat med att den här modellen har en mängd olika tillbehör. Detta gör nämligen att den kan användas till flera olika ändamål. Experterna framhäver dessutom att stavmixern både är tystgående och har en hög prestanda. 

Experterna är generellt sett förtjusta i KitchenAid Artisan 5KHB2571. De förklarar dock även att den här stavmixern är ganska dyr samt att den kan vara tung att hantera. 

Experterna: Robust stavmixer med massor av tillbehör 

Enligt experterna från Good Housekeeping Institute är KitchenAid Artisan 5KHB2571 en bra stavmixer med en utmärkt prestanda. 

De skriver till exempel att den gör ett bra jobb med de flesta uppgifter. De brittiska experterna påpekar dock även att stavmixern är tung att använda samt att det är obekvämt att hålla in knappen. 

I recensionen från Good Housekeeping Institute kan vi även läsa att KitchenAid Artisan 5KHB2571 är en riktigt robust stavmixer som levereras med massor av tillbehör. 

Om man bara vill ha en enkel stavmixer skriver experterna att man bör fundera på om man verkligen har användning för alla tillbehör. De menar dock att den här modellen kan vara en bra investering för mer seriösa kockar. 

I undersökningen fungerade stavmixern bra när experterna testade att vispa grädde och äggvitor. De uppnådde då ett perfekt resultat. Den här modellen presterade dock inte optimalt på alla punkter. Experterna blev nämligen besvikna på minihackaren. 

Fem hastighetslägen och tre utbytbara knivblad 

KitchenAid Artisan 5KHB2571 kan användas till en mängd olika uppgifter i köket. 

Stavmixern har en likströmsmotor på 180 watt med fem hastighetslägen och en LED-indikator. Tack vare de olika hastighetslägena kan man öka och minska prestandan efter behov beroende på vad som passar för uppgiften. 

Den här modellen har tre olika knivblad. Tack vare dessa kan man använda stavmixern till att både krossa, skumma, hacka, vispa och purea. KitchenAid Artisan 5KHB2571 levereras dessutom med två löstagbara blandningsstavar av rostfritt stål. Dessa är försedda med ett vridlås och kan därför enkelt bytas vid behov. 

Praktiska tillbehör 

När man köper KitchenAid Artisan 5KHB2571 ingår det flera praktiska tillbehörsdelar. Dessa tillbehör innebär att stavmixern blir ganska mångsidig. 

Man får till exempel ett kastrullskydd som kan monteras på mixerhuvudet för att skydda kokkärlen. Detta är till exempel bra att använda när man mixar soppa direkt i en gryta. Utöver detta ingår det även skydd för knivbladen, en förvaringslåda och mycket annat. 

Minihackaren som ingår med KitchenAid Artisan 5KHB2571 har en kapacitet på 600 ml. Man får även en BPA-fri blenderkanna som rymmer en liter. 

Utvalda fördelar med KitchenAid Artisan 5KHB2571:
 Levereras med praktiska tillbehör
 Fem hastighetslägen
 Tre utbytbara knivblad
 Två löstagbara blandningsstavar
 Blenderkanna med en kapacitet på 1 liter ingår 

Här kan du se en presentationsvideo för KitchenAid Artisan 5KHB2571. Videon är gjord av KitchenAid:


Braun MultiQuick 7 MQ 700

✅ Testvinnare hos det danska konsumentrådet Uafhængige testpaneler
✅ Testvinnare hos Råd & Rön
✅ Bra betyg hos den tyska testsajten Testsieger.de

Braun MultiQuick 7 MQ 700

 

.
Braun MultiQuick 7 MQ 700 har testats och recenserats av tre olika expertkällor: Råd & Rön, det danska konsumentrådet Uafhængige testpaneler och Testsieger.de. 

Alla tre expertkällor tycker bra om den här stavmixern. Modellen utnämns därför till testvinnare i två av undersökningarna och får ett bra betyg i den tredje. 

Experterna motiverar de höga betygen med att den här stavmixern klarar de flesta uppgifterna helt optimalt. De menar dessutom att den är ganska budgetvänlig med tanke på den effektiva prestandan och de praktiska tillbehören. 

Även om experterna är förtjusta i Braun MultiQuick 7 MQ 700 nämner de dock att det kan vara lite besvärligt att använda stavmixern. Detta beror på att man alltid måste hålla in en knapp när man använder den. 

Experterna: Robust design och fina resultat 

Enligt experterna är Braun MultiQuick 7 MQ 700 en utmärkt stavmixer med en robust design. De skriver även att den robusta utformningen gör att stavmixern kan hålla i många år framöver så länge man tar väl hand om den. 

Experterna från Testsieger.de verkar framförallt glada över att resultatet blir bra när man mixar med den här modellen.

De förklarar även att stavmixern är enkel att använda eftersom att den bara har en knapp. Denna knapp ska dock hållas nere hela tiden, vilket kan vara besvärligt beroende på vad man använder mixern till. 

Testsieger.de är förtjusta i hastighetsinställningarna hos Braun MultiQuick 7 MQ 700 och skriver att dessa fungerar väldigt bra. 

De avslutar sin recension med att skriva att det inte sprättar särskilt mycket när man mixar ingredienser med vatten, precis som utlovat. Sammantaget sett tycker de därför att Braun MultiQuick 7 MQ 700 är en riktigt bra stavmixer. 

Kraftfull motor med Smart Speed-teknik 

Braun MultiQuick 7 MQ 700 har en kraftig motor med en effekt på 750 watt. Motorn är dessutom försedd med en Smart Speed-teknik som gör att man får mer kraft ju hårdare man trycker. 

På den här stavmixern använder man därför bara en knapp för att reglera hastigheten. Man trycker helt enkelt hårdare på knappen för att öka farten. 

Braun MultiQuick 7 MQ 700 har knivblad av rostfritt stål. Dessa är vinklade i motsatt riktning för att minska suget och förbättra blandningsresultaten. 

Den här modellen är dessutom användarvänlig och bekväm. Den stora knappen för hastigheten och det mjuka, ergonomiska handtaget gör att stavmixern är lätt att hantera. 

Flera praktiska funktioner 

Braun MultiQuick 7 MQ 700 är utrustad med en SplashControl-teknik och ett EasyClick-system. SplashControl förhindrar stänk medan EasyClick-systemet säkerställer att det går snabbt och enkelt att byta mellan olika tillbehör.

När man köper Braun MultiQuick 7 MQ 700 ingår det flera olika tillbehör. Dessa gör att stavmixern kan användas till olika ändamål i köket. Man får bland annat en BPA-fri plastbägare på 600 ml som till exempel kan användas när man mixar soppor eller såser. Alla tillbehörsdelar tål maskindisk. 

Den här stavmixern har dessutom en säkerhetsspärr som förhindrar oavsiktlig användning. Denna spärr kan helt enkelt aktiveras när det behövs. 

Utvalda fördelar med Braun MultiQuick 7 MQ 700:
 SplashControl-teknik
 Motor på 750 watt med Smart Speed-teknik
 EasyClick-system
 Säkerhetsspärr
 Hårda knivblad av rostfritt stål 

Här kan du se en presentationsvideo för Braun MultiQuick 7 MQ 700. Videon är gjord av Braun:


KitchenAid Artisan 5KHB3581 

✅ 73 av 100 poäng hos det brittiska hushållsmagasinet Good Housekeeping Institute
✅ Bra betyg hos tyska Testberichte.de

KitchenAid Artisan 5KHB3581

 

.
KitchenAid Artisan 5KHB3581 har testats och recenserats av både det brittiska hushållsmagasinet Good Housekeeping Institute och av den tyska hemsidan Testberichte.de. Detta slutar med att stavmixern får ett bra betyg samt ett betyg på 73 av 100 poäng. 

Experterna från Good Housekeeping Institute är framförallt positiva till stavmixerns prestanda och goda resultat i köket. Testberichte.de tycker däremot bäst om den långa batteritiden och den enkla hanteringen. 

Experterna är generellt sett förtjusta i KitchenAid Artisan 5KHB3581. De nämner dock även att priset är högt samt att stavmixern kan vara lite tung att arbeta med. 

Experterna: Mångsidig stavmixer med mycket tillbehör och goda resultat 

KitchenAid Artisan 5KHB3581 har testats av både Good Housekeeping Institute och Testberichte.de. Den här modellen får i slutändan fina recensioner på båda ställena 

Båda expertkällorna är imponerade av stavmixerns prestanda och goda resultat i köket. Good Housekeeping Institute skriver till exempel att resultaten blir bra i de flesta lägen men framförallt när man mixar. De nämner även att den här modellen fungerar perfekt när man blandar smet. 

Experterna framhäver dessutom att alla delar tål maskindisk och berättar att detta gör rengöringen till en ren barnlek.

Testberichte.de verkar hålla med om dessa iakttagelser. De framhäver även att KitchenAid Artisan 5KHB3581 är väldigt mångsidig och skriver att den kan användas till många ändamål i köket. De förklarar även att den här modellen är väldigt tystgående och att den har massor av tillbehör. 

Vad gäller nackdelar skriver experterna att det skapas kraftiga vibrationer när man använder den högsta hastigheten. De påpekar även att kannan är för stor och att innehållet därmed skvätter runt en hel del när man kör mixern på full fart.

Sladdlös och mångsidig stavmixer 

KitchenAid Artisan 5KHB3581 är en mångsidig stavmixer utan sladd. Den kan bland annat användas för att göra såser och soppor. 

Den här modellen har ett uppladdningsbart Li-ion-batteri som gör att man inte behöver ha ett eluttag i närheten för att använda stavmixern. När batteriet är slut ska det laddas i laddstationenKitchenAid Artisan 5KHB3581 har en tystgående motor med en effekt på 180 watt. 

När man köper KitchenAid Artisan 5KHB3581 ingår det tre olika typer av knivblad. Alla är tillverkade av rostfritt stål och kan enkelt tas av och på efter behov.

Tack vare ett brett utbud av tillbehör kan man använda den här stavmixern till en mängd olika ändamål. Den kan till exempel krossa is, skumma mjölk, hacka nötter samt mixa soppor och såser. 

Knivarna har dessutom ett löstagbart skydd som ser till att det inte blir några skador eller repor på grytan som man mixar i. Kastrullskyddet monteras helt enkelt på mixerhuvudet och skyddar på så vis grytan mot repor. 

Två blandningsstavar och fem hastigheter 

KitchenAid Artisan 5KHB3581 har två blandningsstavar av rostfritt stål. Dessa är 20 respektive 30 cm långa och kan därför nå ner i djupa grytor och skålar. Man kan enkelt byta mellan blandningsstavarna efter behov. 

Den här stavmixern har fem hastighetslägen och kan därmed anpassas till de aktuella ingredienserna. Prestandan kan både höjas och sänkas vid behov för att användaren ska ha full kontroll över hastigheten. Stavmixern har även en LED-indikator som visar vilken hastighet som används. 

När man köper KitchenAid Artisan 5KHB3581 ingår det en visp, en minihackare, tre knivskydd samt en kanna med en kapacitet på en liter. 

Utvalda fördelar med KitchenAid Artisan 5KHB3581:
 Två utbytbara blandningsstavar
 Fem hastighetslägen
 Tre knivblad av rostfritt stål
 Mångsidig stavmixer
 Uppladdningsbar modell utan sladd 

Här kan du se en presentationsvideo för KitchenAid Artisan 5KHB3581. Videon är gjord av KitchenAid:


Bosch MSM87140 

✅ Toppbetyg hos det danska konsumentrådet Uafhængige testpaneler 
✅ Toppbetyg hos Råd & Rön

Bosch MSM87140

.
Bosch MSM87140 har testats och recenserats av Råd & Rön och det danska konsumentrådet Uafhængige testpaneler. Modellen går hem hos båda expertkällorna och får därför toppbetyg i båda undersökningarna. 

Experterna från det danska konsumentrådet Uafhængige testpaneler verkar framförallt positiva till hur bra den här modellen mixar. Råd & Rön framhäver däremot att stavmixern är användarvänlig och lätt att hantera. 

Experterna är generellt sett förtjusta i Bosch MSM87140. Det danska konsumentrådet Uafhængige testpaneler nämner dock även att det inte tycker om ljudnivån.

Kraftfull stavmixer med många användningsområden 

Bosch MSM87140 är en kraftfull stavmixer med en stark motor på 750 watt. Detta säkerställer att man får ett snabbt och utmärkt resultat med de flesta ingredienser. 

Den starka motorn innebär även att man kan använda stavmixern till en mängd olika uppgifter. Den kan till exempel skära, mixa, hacka, riva och blanda. 

Den här stavmixern har dessutom QuatroBladePro-knivar som klarar av hårda och mer krävande ingredienser. Dessa knivar gör att alla ingredienser blandas ihop så bra som möjligt. 

Bosch MSM87140 har tolv hastighetsinställningar samt en turbofunktion som kan användas vid behov. Tack vare dessa inställningar kan man alltid ha full kontroll över hastigheten och välja rätt läge för de aktuella ingredienserna. 

Enkel rengöring av stavmixer och tillbehör 

Med Bosch MSM87140 får man en stavmixer som är lätt att rengöra. Både mixerfoten och tillbehören tål nämligen maskindisk. Det enda som inte kan köras i diskmaskinen är själva motorenheten. 

Mixerfoten är tillverkad av rostfritt stål och har ett klickfäste som gör att man enkelt kan ta lös foten från motorenheten. Detta är väldigt praktiskt när den ska rengöras eller om man helt enkelt vill ta lös mixerfoten när man sätter undan stavmixern. 

När man köper Bosch MSM87140 ingår det en del olika tillbehör. Stavmixern levereras bland annat med en måttbägare med lock samt en XL-hackare. 

Den extra stora hackaren kan till exempel användas för att hacka nötter och örter.

Användarvänlig stavmixer 

Bosch MSM87140 är lätt att komma igång med och enkel att använda. Den här stavmixern har nämligen inte särskilt många knappar. Eftersom att de knappar som finns är stora och tydliga är det dessutom enkelt att komma fram till vilken knapp man ska trycka på för olika funktioner. 

Den här stavmixern har en SoftTouch-yta som är både stilren och elegant. Denna yta underlättar dessutom rengöringen eftersom att den enkelt kan torkas av med en fuktig trasa vid behov. 

Utvalda fördelar med Bosch MSM87140:
 Användarvänlig modell
 QuatroBladePro-knivar
 Många användningsområden
 Motor på 750 watt
 Tolv hastigheter och en turbofunktion 

Här kan du se en presentationsvideo för Bosch MSM87140. Videon är gjord av Bosch: 


FAQ – Vanliga frågor

🤩 Vilka stavmixrar från KitchenAid är bäst i test?

KitchenAid Artisan 5KHB2571 och KitchenAid Artisan 5KHB3581

🤓 Hur testas KitchenAids stavmixrar?

Stavmixrarna har bedömts baserat på hur bra de mixar samt deras användarvänlighet, byggkvalitet och ljudnivå.

🤔Vilken typ av blender ska jag välja?

Det finns tre olika typer av blendrar att välja mellan: Den klassiska blendern som fungerar bra till så gott som allt som ska mixas. Den här typen tar dock stor plats och är besvärlig att rengöra. Ett annat alternativ är en stavmixer. Detta är en väldigt mobil produkt som, bortsett från att krossa is, klarar av så gott som alla uppgifter. Slutligen finns det smoothieblendrar som är kompakta och utmärka för att göra smoothie. Med dessa krävs det dessutom knappt någon rengöring alls direkt efter att man använt dem. En smoothieblender kan dock inte ersätta en klassisk blender helt och hållet.

Betygsätt den här artikeln

Klicka på en stjärna för att betygsätta