Kitchenaid Artisan (Bäst i test) – Guide till de bästa Kitchenaid Artisan-produkterna

Enligt vår research och analys Vi har gjort ett urval av produkter som fått höga poäng på de parametrar vi bedömt dem på, vilket betyder att vi inte tillhandahåller en uttömmande lista över alla produkter på marknaden.

Artikeln är en annons

I den här artikeln tittar Konsumentmagasinet närmare på ett antal produkter från Kitchenaids serie ”Kitchenaid Artisan”. Serien innefattar många olika köksredskap, bland annat en köksmaskin, mixer, matberedare, brödrost, vattenkokare, köksvåg, kaffebryggare och slow juicer.

För att kunna ge konsumenten den bästa möjliga överblicken har vi undersökt olika tester där experter har provat och bedömt de olika produkterna från Kitchenaid Artisan. Vi har bland annat tittat på undersökningar från Råd & Rön och det danska konsumentrådet uafhængige testpaneler, från testsajer som goodhousekeeping.co.uk, which.co.uk och dinside.no samt tidningar som The Telegraph och The Independent.

Vi vill dock påpeka att alla Kitchenaid Artisan-produkter i den här artikeln inte har granskats av experter. Vi har valt att inkludera dem ändå eftersom att även de produkter som inte har testats är nödvändiga i det moderna köket och de tillhör samma serie som de andra hyllade produkterna.

Marknaden för köksutrustning är stor och bara utvalda modeller och produkter ingår i de olika testerna. Det betyder dock inte att de modeller som inte granskas är sämre – de har bara inte testats ännu. I den här artikeln står det angivet vid varje produkt om den har granskats av experter eller inte.

Om du vill läsa mer finns det en lista över länkar till de undersökningar vi hänvisar till längst ner i artikeln.

I den här artikeln får du:
🔸 Överblick över 6 olika Kitchenaid Artisan-produkter till köket
🔸 Information om Kitchenaid
🔸 Genomgång av olika tester som vi har undersökt och analyserat

Observera vänligast att Konsumentmagasinet inte testar produkter själva. Vi samlar däremot resultaten från opartiska tester för att du lätt ska kunna få en överblick över de bästa produkterna på marknaden.


Kitchenaid Artisan köksmaskin

✅ Rekommenderas av danska Alt.dk
✅ 4,5 av 5 stjärnor hos Trustedreviews.com
✅ ”Värd vartenda öre” hos brittiska The Telegraph
✅ 93 av 100 poäng hos brittiska Goodhousekeeping.co.uk
✅ ”Blandar perfekt” hos brittiska Which.co.uk
✅ 5 stjärnor hos norska Dinside.no
✅ 4 stjerner hos svenske Expressen.se

KitchenAid Artisan koekkenmaskine

 

Kitchenaid Artisan köksmaskin har länge varit en fast beståndsdel i tv-programmet The Great British Bake Off och just därför förväntar man sig en lyxprodukt med den här köksmaskinen, vilket man även får. Experter från såväl Sverige som andra länder har testat modellen och den övergripande slutsatsen är att modellen är både hållbar och stadig.

Bra på att vispa och knåda

Kitchenaid Artisan köksmaskin är en maskin som kan det mesta. Den är bra på att vispa lättare konsistenser som äggvitor och vispgrädde, och resultatet blir lätt och luftigt med massor av små luftbubblor. Maskinen är även bra på att blanda till exempel muffinssmet och knådar dessutom ihop tyngre bröddeg väldigt bra.

Tio olika hastigheter

För att klara av alla typer av blandningar är Kitchenaid Artisan köksmaskin utrustad med hela tio olika hastigheter. De högre hastigheterna används till lättare blandningar och de lägre används till tyngre degar. Förutom en visp får man även med en degkrok till köksmaskinen som ska användas för knådning av de tunga degarna.

Det går snabbt med maskinen från Kitchenaid Artisan och även när den knådar för fullt är modellen relativt tyst. Köksmaskinen kan bearbeta både stora och små satser och själva maskinen är mellanstor med en skål på 4,8 liter.

Unik design

Man kan inte bortse från att Kitchenaid Artisan köksmaskin är en lyxmodell som även blivit något av en stilikon. Modellen är otroligt vacker med en stilren och elegant design, men den tar även ganska mycket plats på köksbänken. Den är svår att få in i ett skåp, men modellen är å andra sidan gjord för att stå framme och se fin ut.

Flera experter nämner dessutom att Kitchenaid Artisan köksmaskin blir köksbänkens mittpunkt. Modellen finns i 28 olika färger som alla passar ihop med skålen av rostfritt stål. För en mer varierad användning kan man även köpa en del tillbehör till maskinen. Kitchenaid Artisan köksmaskin får inte mycket kritik, men modellen är onekligen en av de dyrare och priset är definitivt en punkt man bör fundera över.

Kitchenaid Artisan köksmaskin mäter 35 cm (h) x  22 cm (b) x  36 cm (d) och väger 11,2 kg.

Utvalda fördelar med Kitchenaid Artisan köksmaskin:
🌀 Bra på att både knåda och vispa
🌀 Bra skålstorlek på 4,8 liter
🌀 Har tio olika hastigheter
🌀 Fin och stilfull modell
🌀 Finns i 28 olika färger

Här kan du se en presentation av Kitchenaid Artisan köksmaskin:

Om du vill läsa mer om de bästa köksmaskinerna från Kitchenaid kan du läsa vårt test av Kitchenaid köksmaskiner.


Kitchenaid Artisan foodprocessor

✅ 88 av 100 poäng hos brittiska Goodhousekeeping.co.uk
✅ ”Fantastisk på att hacka och mixa” hos brittiska Which.co.uk
✅ Rekommenderas av den brittiska tidningen The Independent

Kitchenaid-Artisan-5KFP1644

 

.
Kitchenaid Artisan matberedare har testats av ett antal brittiska experter från tidningen The Independent samt testsajterna Goodhousekeeping.co.uk och Which.co.uk. Det råder ett brett samförstånd bland experterna om att Kitchenaid Artisan matberedare är en användarvänlig matberedare med många användningsmöjligheter.

Bra multiprodukt

Om man bara vill investera i ett köksredskap är Kitchenaid Artisan matberedare ett bra alternativ. Till skillnad från många andra matberedare kan Kitchenaid Artisan matberedare både mixa, hacka, skära, vispa och knåda. Variationen lovordas av experterna och de påpekar även att Kitchenaid Artisan matberedare dessutom är bra på alla uppgifterna. Kitchenaid Artisan matberedare är alltså ett bra val oavsett om man maler kött, skär grönsaker, vispar äggvitor eller knådar deg.

Justerbar tjocklek

Mångsidigheten hos Kitchenaid Artisan matberedare ökas ytterligare av de många justeringsalternativen. När man skivar något i Kitchenaid Artisan matberedare kan man till exempel justera tjockleken på skivorna i sex olika intervaller – från 1 mm till 6 mm. Tjockleken kan även justeras under användning utan att behöva stänga av maskinen, vilket innebär att man inte behöver byta skärskiva mitt i allt.

För en bättre beredning skär modellens knivar både horisontellt och vertikalt och hastigheten kan anpassas efter hur hårda eller mjuka livsmedel som körs i matberedaren.

Många tillbehör

För att vara så flexibel som möjligt kommer Kitchenaid Artisan matberedare med många tillbehör. Det följer bland annat med tre olika skålar som rymmer 1, 2,4 och 4 liter. Det följer även med tre olika skivor med olika syften: en vändbar rivskiva för grönsaker och ost, en rivskiva för fin rivning och en skärskiva för att strimla frukt, grönsaker och pommes frites.

Utöver detta får man med en citruspress, visp, spatel och förvaringslåda. För att öka säkerheten är Kitchenaid Artisan matberedare även försedd med halkfria fötter och det är enkelt att låsa de olika delarna i varandra när man vill använda dem. Om man är osäker på hur man använder matberedaren följer det dessutom med en bra bruksanvisning.

Utvalda fördelar med Kitchenaid Artisan matberedare:
🌀 Multiprodukt som kan hacka, skära, mixa, vispa och knåda
🌀 Möjlighet att välja mellan sex olika tjocklekar på skivor
🌀 Knivarna skär både vertikalt och horisontellt
🌀 Många tillbehör, bland annat tre olika skålar och tre skivor
🌀 Säker modell som står stabilt med halkfria fötter

Här kan du se en presentation av Kitchenaid Artisan matberedare:


Kitchenaid Artisan brödrost

✅ Testvinnare hos det danska konsumentrådet uafhængige testpaneler
✅ Toppbetyg hos Råd & Rön
✅ 4,5 av 5 stjärnor hos Trustedreviews.com

KITCHEN AID Artisan 5kmt2204

.
Kitchenaid Artisan brödrost har testats av både Råd & Rön och det danska konsumentrådet uafhængige testpaneler i undersökningar med totalt 77 respektive 25 produkter. Både Råd & Rön och uafhængige testpaneler ger toppbetyg åt Kitchenaid Artisan brödrost, och det gör även testsajten trustedreviews.com.

Kitchenaid Artisan brödrost är ett bra val för den medvetne konsumenten som har många preferenser när det kommer till hur brödet ska rostas.

Fint och gyllene bröd

En av de främsta fördelarna med Kitchenaid Artisan brödrost är att man kan individanpassa rostningen. Gemensamt för alla inställningar är dock att Kitchenaid Artisan brödrost levererar ett välrostat och gyllene bröd mycket snabbt.

Den är enkel att använda och med vanliga brödskivor behöver du bara placera brödet i öppningen och sedan mäter sensorer hur brödet ska rostas och för ner det till värmen. Processen går snabbt och efter lite mer än en och en halv minut är brödet färdigrostat. För att själv avgöra hur mycket man vill att brödet ska rostas kan man välja mellan sju olika nivåer.

Många inställningar

Kitchenaid Artisan brödrost kan bara rosta två skivor åt gången, men i gengäld har den många rostalternativ. Förutom att kunna rosta vanliga brödskivor har modellen en funktion för att tina bröd, en bagelfunktion som bara rostar på insidan samt en sandwich-funktion för rostade smörgåsar.

Kitchenaid Artisan brödrost kan även rosta tjockare brödskivor och modellen är både robust och stabil med en formgjuten metallkonstruktion och extra breda rostfack.

Snygg modell i åtta olika färger

Utseendet är en annan punkt som skiljer Kitchenaid Artisan brödrost från mängden. Experterna uppmärksammar också modellens moderna och vågade design med kurvad form som kommer dra blickar till sig när den står framme på köksbänken.

För att Kitchenaid Artisan brödrost ska passa konsumentens individuella stil kommer den i åtta olika färger, från neutralt svart och cremevit till rosa och glänsande djuprött.

Kitchenaid Artisan brödrost mäter 22,5 cm (h) x  18 cm (b) 33 cm (d).

Utvalda fördelar med Kitchenaid Artisan brödrost:
🌀 Sju olika nivåer på rostningen
🌀 Rostar brödet jämnt
🌀 Flera olika funktioner inklusive upptining och bagelfunktion
🌀 Snygg modell
🌀 Finns i åtta olika färger

Här kan du se en presentation av Kitchenaid Artisan brödrost:


Kitchenaid Artisan vattenkokare

✅ Rekommenderas av brittiska The Telegraph
✅ ”Bra kalkfilter” hos brittiska Which.co.uk
✅ 86 av 100 poäng hos brittiska goodhousekeeping.co.uk

kitchenaid-artisan-elkedel

 

.
Kitchenaid Artisan vattenkokare får mycket beröm av de brittiska experterna från tidningen The Telegraph och testsajterna Which.co.uk och Goodhousekeeping.co.uk. Britterna är kända för sin höga konsumtion av te och därmed använder de även vattenkokaren mycket. Den vanliga konsumenten kommer dock också kunna njuta av Kitchenaid Artisan vattenkokare som både se bra ut, är effektiv och har bra funktioner.

Bra funktioner

Kitchenaid Artisan vattenkokare är på många sätt som de flesta andra vattenkokare, men den skiljer sig snabbt från mängden. Det som gör den annorlunda är ett par unika funktioner som sällan ses på andra ställen. Man kan bland annat justera vattentemperaturen till mellan 50 och 100 grader, vilket gör att man slipper koka vattnet om man bara vill ha varmt vatten till kaffet. Vattenkokaren har dessutom en temperaturmätare på utsidan som hela tiden visar användaren hur varmt vattnet är. Experterna påpekar även att Kitchenaid Artisan vattenkokare värmer vattnet mycket snabbt.

Bevarar värmen

Kitchenaid Artisan vattenkokare är försedd med dubbla väggar som ger en bättre isolering, vilket gör att vattenkokaren håller vattnet inuti varmt längre. Det gör även att utsidan av vattenkokaren inte blir för varm att röra vid och alltså kommer varken barn eller djur att skada sig på den. Isoleringen gör dessutom att ljudnivån är lägre än normalt.

Enkel att använda

Kitchenaid Artisan vattenkokare är en mycket användarvänlig modell med en maximal kapacitet på 1,5 liter. Vattenkokaren är tillverkad i formgjuten metall med ett robust handtag som stabiliserar hela vattenkokaren och gör den lätt att hantera. Det finns flera säkerhetsåtgärder på Kitchenaid Artisan vattenkokare: den har ett låst lock, gummifötter och den är lätt att lyfta upp från basen. Kitchenaid Artisan vattenkokare är dessutom en snygg modell som passar bra in i den väldesignade Kitchenaid Artisan-serien.

Kitchenaid Artisan vattenkokare mäter 22 cm (h) x  27 cm (b) x  21 cm (d) och väger 2,1 kg.

Utvalda fördelar med Kitchenaid Artisan vattenkokare:
🌀 Möjlighet att ställa in vattentemperaturen på 50-100 grader
🌀 Termometer som anger vattnets nuvarande temperatur
🌀 Värmer upp vattnet snabbt
🌀 Dubbla väggar bevarar värmen
🌀 Hög kapacitet på 1,5 liter

Här kan du se en presentation av Kitchenaid Artisan vattenkokare:

Vill du utforska fler vattenkokare från KitchenAid? Missa inte vårt KitchenAid vattenkokare bäst i test!


Kitchenaid Artisan mixer (5KSB5553)

✅ 72 av 100 poäng hos brittiska Goodhousekeeping.co.uk
✅ Betyget ”bra” hos det danska konsumentrådet uafhængige testpaneler
✅ ”Bra på att krossa is” hos brittiska Which.co.uk

Kitchenaid Artisan 5KSB5553

Kitchenaid Artisan mixer har testats av det danska konsumentrådet uafhængige testpaneler samt de brittiska testsajterna Goodhousekeeping.co.uk och Which.co.uk. Alla experterna är överens om att den här mixern är en riktigt bra produkt som lever upp till den höga Artisan-standarden och de framhäver särskilt modellens mixförmåga, kontroll och snygga utseende.

Bra till mycket

Kitchenaid Artisan mixer är något av en multiprodukt som kan användas i både det söta, nyttiga och stora köket. Modellen passar för att göra en god milkshake eller en pannkakssmet om man är sötsugen, men den kan även användas till att mixa grönsaker till soppa och barnmat eller mos till middagen. Kitchenaid Artisan mixer har även en funktion för att krossa is, vilket den klarar utmärkt, och den kan därmed även användas till exempelvis cocktails och drinkar.

Stark och tyst motor

För att klara av även tyngre uppgifter är Kitchenaid Artisan mixer utrustad med en motor på 550 watt som är både stark och tyst och som klarar alla uppgifter en mixer ska kunna. Det finns fem olika hastigheter som gör att man kan anpassa hastigheten efter konsistensen på det som mixas. Med den effektiva “pulse”-funktionen får man dessutom ytterligare fem hastighetsalternativ. Säkerheten är på topp eftersom att elektroniska sensorer ser till att de vassa bladen roterar konstant. Glaskannan har en kapacitet på 1,5 liter, vilket gör att man kan mixa även större mängder i Kitchenaid Artisan mixer.

Snygg design

Kitchenaid Artisan mixer får precis som de flesta andra Kitchenaid Artisan-produkter beröm för sitt utseende. Designen är vacker och den här mixern kommer att förgylla köksbänken. Den finns i många olika färger och kan därför passa ihop med andra köksredskap, vilka också gärna får vara från Kitchenaid Artisan-serien.

Man har även tänkt på användarvänligheten med den här modellen och glaskannan kan till exempel tas lös och köras i diskmaskinen. För ökad komfort ingår även ett lock man kan hälla igenom och modellen är försedd med halkfria fötter, vilket ger en bättre stabilitet när man mixar. Om du är nybörjare på mixer-området hjälper Kitchenaid Artisan dig att komma igång med användningen av din nya mixer. Det följer nämligen med en kokbok specifikt för den här produkten.

Utvalda fördelar med Kitchenaid Artisan mixer (5KSB5553):
🌀 Bra till många olika ändamål
🌀 Kraftig motor på 550 watt
🌀 Fem olika grundhastigheter
🌀 Glaskannan har en kapacitet på 1,5 liter
🌀 Fokus på användarvänlighet och kontroller i designen

Här kan du se en presentation av Kitchenaid Artisan mixer:

https://www.youtube.com/watch?v=pIJ-bPuy-0Y


Kitchenaid Artisan kaffepress

Kitchenaid Artisan stempelkande

.
Kitchenaid Artisan kaffepress har inte varit med i experternas tester, men modellen håller en hög kvalitet och följer den vanliga Kitchenaid Artisan-stilen där fokus ligger på funktionalitet och utseende. Den här modellen är ett bra alternativ för den krävande kaffeentusiasten med höga kvalitetskrav.

Förbättrad smak

Kitchenaid Artisan kaffepress passar bra till de kaffedrickare som kan känna skillnad på smak och arom mellan olika bönor. Den här modellen serverar nämligen kaffe med en fylligare smak och förbättrad arom. För att skapa en så bra smak som möjligt har Kitchenaid Artisan kaffepress en integrerad våg och timer som väger vattnet och de malda kaffebönorna var för sig. Den här individuella vägningen ger den bästa balansen mellan vatten, kaffe och bryggtid, vilket resulterar i den optimala smaken. All den här informationen kan ses på LCD-skärmen.

Behåller värmen

Kitchenaid Artisan kaffepress är enkel att använda: Man häller helt enkelt det grovmalda kaffet i botten av kannan och häller över hett vatten. Sedan rör man om och placerar filtret på toppen av kannan och låter kaffet dra i ett par minuter innan man pressar ner filtret, varpå kaffet är redo att serveras. Modellen har en elektronisk temperaturkontroll som säkerställer att temperaturen är optimal, och kannan har dessutom dubbla väggar som bevarar värmen och gör att kaffet inte blir kallt.

Tillräckligt för fem koppar

Kitchenaid Artisan kaffepress har en kapacitet på 0,7 liter, vilket är tillräckligt för ungefär fem koppar kaffe. Den låga vikten gör att modellen aldrig blir för tung och handtaget har även ett mjukt och behagligt grepp. Modellen har den ikoniska Kitchenaid Artisan-designen och kommer att se bra ut i köket med sin gråa färg.

Modellen är sladdlös och man kan därför placera den var man vill. Det är enkelt att ta isär Kitchenaid Artisan kaffepress till fyra delar, filteröverdelen, gummipackningen, nätfilterdisken och filterunderdelen, vilket gör den lättare att rengöra.

Man kan gärna använda Kitchenaid Artisan kaffepress tillsammans med Kitchenaid Artisan kaffekvarn som med sina 15 inställningar kan framställa precis den malningsgrad man vill ha på sina kaffebönor.

Utvalda fördelar med Kitchenaid Artisan kaffepress:
🌀 Bra för kaffeentusiaster
🌀 Integrerad våg och timer för bästa möjliga smak
🌀 Med elektronisk temperaturkontroll
🌀 Dubbel väggkonstruktion som bevarar värmen
🌀 Kapacitet på 0,7 liter, vilket motsvarar fem koppar kaffe


Tidigare recenserade produkter som har utgått

Här nedanför hittar du produkter som vi har lyft fram tidigare, men som vi inte har lyckats hitta några återförsäljare av. Dessa modeller är kvar i artikeln i hopp om att informationen fortfarande kan vara till hjälp för dig som läsare.


Kitchenaid Artisan köksvåg

Kitchenaid Artisan Koekkenvaegt

 

.
Kitchenaid Artisan köksvåg har inte testats av några experter. Det säger dock inget om kvaliteten av produkten och Kitchenaid Artisan köksvåg lever upp till standarden för de andra kvalitetsprodukterna i Kitchenaid Artisan-serien. Marknaden för köksutrustning är stor och bara utvalda modeller och produkter ingår i de olika testerna. Det betyder dock inte att de modeller som inte granskas är sämre – de har bara inte testats ännu.

Väger exakt

Köksvågens viktigaste uppgift är att väga korrekt och det klarar Kitchenaid Artisan köksvåg riktigt bra med sina känsliga sensorer som registrerar även mycket små variationer. Det innebär att Kitchenaid Artisan köksvåg är perfekt om man är noggrann med måtten när man bakar kakor och bröd eller lagar middag.

Enkel och överskådlig

Kitchenaid Artisan köksvåg är intuitiv att använda och lätt att förstå. De två knapparna styr funktionerna och här kan man både starta och stänga av vågen samt använda “tare”-funktionen som låter en nollställa vågen efter varje ingrediens, vilket gör det lättare att hålla reda på nästa sak man väger. Kitchenaid Artisan köksvåg har en digital display som anger vikten med tydliga siffror som gör displayen lätt att läsa av.

Snygg modell

Kitchenaid Artisan köksvåg har en design som passar in i resten av Kitchenaid Artisan-serien, vilket innebär att den har ett minimalistiskt och nästan retro-inspirerat utseende. Modellen finns i två färger – svart och silver – och passar in i de flesta kök. Den är dessutom tillverkad i rostfritt stål och man kan därmed utan problem använda modellen i ett hektiskt kök.

Kitchenaid Artisan köksvåg är faktiskt gjord för att användas tillsammans med kaffekvarnen från samma serie för att väga upp exakt rätt mängd kaffebönor för malning. Vågen kan dock utan problem användas ensam.

Kitchenaid Artisan köksvåg mäter 12,3 cm (h) x 18 cm (b), väger 280 gram och använder två AAA-batterier.

Utvalda fördelar med Kitchenaid Artisan köksvåg:
🌀 Väger exakt
🌀 På/av- samt nollställningsfunktion (tare)
🌀 Digital LED-display
🌀 Finns i två färger: svart och silver
🌀 Kan användas tillsammans med Kitchenaid Artisan kaffekvarn


Kitchenaid Artisan tebryggare

Kitchenaid Artisan tebrygger


Kitchenaid Artisan tebryggare har inte bedömts av experter, vilket kan bero på att tebryggare inte används så mycket. Om du däremot är en ivrig tedrickare kan vi varmt rekommendera Kitchenaid Artisan tebryggare som garanterar en optimal kopp te varje gång, anpassat utifrån vilken typ av te du vill ha.

Te på ett enkelt sätt

Man kan göra te på olika sätt och Kitchenaid Artisan tebryggare erbjuder en metod: en produkt som är skräddarsydd för att leverera en så bra kopp te som möjligt. Processen är mycket enkel och börjar med att du fyller vatten i kannan och tillsätter den typ av te du vill ha. Modellen är intelligent och utformad för att ta hand om varje tesort för att bevara så mycket arom som möjligt. Kannan rymmer upp till 1,5 liter vatten och det tar bara ett par minuter innan teet är färdigbryggt.

Fem inställningar

För en så varierad användning som möjligt har Kitchenaid Artisan tebryggare fem inställningar som ser till att teet alltid bryggs vi rätt temperatur. Vilken temperatur som är rätt varierar nämligen lite när det kommer till olika tesorter och därför vet Kitchenaid Artisan tebryggare till exempel att grönt te ska bryggas vid 80 grader för bästa resultat och att örtte ska bryggas vid 100 grader. Temperaturspannet går från 70 till 100 grader och de låga temperaturerna är perfekta för känsliga tesorter.

Teet hålls varmt

Förutom de fem inställningarna har Kitchenaid Artisan tebryggare även en varmhållningsfunktion som håller en temperatur på minst 70 grader i en halvtimme, vilket gör att man inte behöver dricka allt te på en gång. Varmhållningsfunktionen startar dessutom av sig själv efter att bryggningen är färdig för att teet inte ska bli kallt om man skulle glömma bort tiden.

Kitchenaid Artisan tebryggare är mycket användarvänlig och även den som är van vid att bara använda en vattenkokare kan snabbt lära sig hur man använder Kitchenaid Artisan tebryggare. Modellen är nämligen intuitiv och enkel att använda och därför kan man nästan inte få något annat än en perfekt kopp te varje gång.

Tebryggaren är tillverkad av glas och rostfritt stål, och precis som de andra produkterna i Kitchenaid Artisan-serien har tebryggaren en riktigt snygg design. Man kan även använda Kitchenaid Artisan tebryggare för att enbart koka vatten.

Utvalda fördelar med Kitchenaid Artisan tebryggare:
🌀 Enkel metod för att brygga te
🌀 Fem olika inställningar
🌀 Temperaturspann på 70-100 grader
🌀 Med varmhållningsfunktion
🌀 Maximal kapacitet på 1,5 liter vatten

Nedenfor kan du se en præsentation af Kitchenaid Artisan tebrygger:


Kitchenaid Artisan espressomaskin

✅ 78 av 100 poäng hos brittiska Goodhousekeeping.co.uk
✅ ”Gör snabbt en god espresso” hos brittiska Which.co.uk

Kitchenaid Artisan espressomaskine


Kitchenaid Artisan espressomaskin har testats av de brittiska hemsidorna Goodhousekeeping.co.uk och Which.co.uk som löpande provar ett stort urval av produkter för vardagen och hushållet. Kitchenaid Artisan espressomaskin imponerar på experterna och får mycket beröm i båda granskningarna. Experterna framhäver särskilt den bra kvaliteten och goda espresson.

Brygger och skummar samtidigt

Kitchenaid Artisan espressomaskin är en kraftfull maskin som kan göra flera uppgifter samtidigt. Modellen har nämligen två separata kokare, en espressokokare och en ångkokare, vilket gör att det inte blir någon väntetid mellan bryggning och skumning.

Espressokokaren ser till att skapa den italienska espresson med “crema” medan ångkokaren håller en jämn temperatur som garanterar en optimal skumning av mjölk till cappuccino. Experterna framhäver att Kitchenaid Artisan espressomaskin är ett riktigt bra val om man tycker om latte eller cappuccino, just eftersom att modellen brygger kaffe och skummar mjölk samtidigt.

God smak
De två kokarna i espressomaskinen gör att smaken på espresson blir ännu bättre, fylligare och krämigare. Experterna lovordar modellen för dess förmåga att framställa espresso med en perfekt rund och lugn smak samt ett gyllene skum och en god arom. Denna förmåga beror mycket på modellens temperaturstabilitet och Kitchenaid Artisan espressomaskin är dessutom en kraftfull maskin som är robust och hållbar. Hållbarheten förstärks ytterligare av att modellen är tillverkad av formgjuten metall och Kitchenaid Artisan espressomaskin får en att känna sig som en sann barista.

Både malet kaffe och pods

Kitchenaid Artisan espressomaskin kan brygga med såväl malet kaffe som färdigpackade pods. Man kan förvara upp till sex koppar espresso i maskinen, som även kan värmas upp. De inbyggda mätarna för espresso- och ångtryck visar status för bryggningen och skumningen på en fin LCD-display som är lätt att läsa av, vilket ger en möjligheten att övervaka processen.

Tack vare den välgjorda bruksanvisningen med massvis av information och guider till hur man brygger gott kaffe kan även en nybörjare njuta av Kitchenaid Artisan espressomaskin

Inte heller denna gång kan man bortse från utseendet på Kitchenaid Artisan-produkterna, och experterna framhäver designen på Kitchenaid Artisan espressomaskin som har den vanliga retrostilen och kommer i fyra olika färger: röd, svart, silver och creme. Man bör notera att modellen tar en del plats, men i gengäld förgyller den även köksbänken.

Kitchenaid Artisan espressomaskin mäter 39 cm (h) x  31,5 cm (b) x  31 cm (d) och väger 13,3 kg.

Utvalda fördelar med Kitchenaid Artisan espressomaskin:
🌀 Två separata kokare
🌀 Brygger kaffe och skummar mjölk samtidigt
🌀 Bra smak och konsistens på espresson
🌀 För både malet kaffe och pods
🌀 Kan förvara sex koppar espresso

Här kan du se en presentation av Kitchenaid Artisan espressomaskin:


Kitchenaid Artisan slowjuicer

✅ 4 av 5 stjärnor hos Trustedreviews.com

Kitchenaid Artisan slowjuicer

 

.
Kitchenaid Artisan slowjuicer har testats av experterna på trustedreviews.com och de har nästan bara positiva kommentarer att komma med. De framhäver särskilt maskinens förmåga att få ut så mycket som möjligt av råvarorna samtidigt som modellen fungerar bra utan några stopp eller problem. Designen är pricken över i, och Kitchenaid Artisan slowjuicer är riktigt fin att titta på med den sedvanliga Kitchenaid Artisan-designen.

Långsam men bra

En av de främsta skillnaderna mellan traditionella råsaftcentrifuger och slow juicers, som Kitchenaid Artisan slowjuicer, är kraften och hastigheten som används när saften pressas ut. Kitchenaid Artisan slowjuicer är försedd med slow juicer-tekniken som har en låg centrifugeringshastighet. Den låga hastigheten gör att mindre syre försvinner ur juicen, vilket bevarar många enzymer och vitaminer och gör att juicen kan hålla sig fräsch längre. Det blir även en skillnad i smaken.

Klarar många typer av råvaror

Kitchenaid Artisan slowjuicer är en kraftfull modell som inte bara kan bearbeta frukt och grönsaker. Det går även att köra grova grönsaker, örter och nötter i den, vilket öppnar upp för en betydligt större variation vad gäller smaker.

Modellen har ett stort matarrör med tratt, vilket gör att man inte behöver skära råvarorna särskilt smått. När råvarorna har lagts i börjar maskinen med att finhacka frukten/grönsakerna/örterna/nötterna och sedan pressas saften långsamt ut genom en mekanisk kvarn.

Den långsamma processen ger dessutom en mindre mängd spill och gör att juicen inte separerar så lätt.

Många tillbehör ingår

När man köper Kitchenaid Artisan slowjuicer får man mycket mer än bara en slow juicer som kan göra juice. Modellen kan även med fördel användas för att göra puré eller sylt och det finns tre inställningar som används för att justera konsistensen på juicen/purén/sylten.

Man får dessutom med ett stort antal tillbehör som underlättar arbetet betydligt. Det handlar bland annat om en juiceskål på 1 liter, en juicebehållare med måttmarkeringar på 800 ml, olika filter som avgör konsistensen på juicen och avlägsnar fällning samt en rengöringsborste för filtren. För en enklare rengöring kan alla löstagbara delar köras i diskmaskinen.

Kitchenaid Artisan slowjuicer mäter 45,5 cm (h) x  17,3 cm (b) x  29,2 cm (d) och väger 13,5 kg.

Utvalda fördelar med Kitchenaid Artisan slowjuicer:
🌀 Låg centrifugeringshastighet bevarar fler vitaminer
🌀 Både för frukt, grova grönsaker och örter
🌀 Framställer både juice, puré och sylt
🌀 Tre inställningar för tjocklek/konsistens
🌀 Många tillbehör, bland annat en juiceskål på 1 liter, juicebehållare på 800 ml och olika filter

Här kan du se en presentation av Kitchenaid Artisan slowjuicer:


KitchenAid Artisan Cold Brew

9 av 10 stjärnor hos kaffesajten Coffeereview.com
Bra betyg hos Everythingkitchens.com
4 av 5 stjärnor hos kaffesajten Coffeedorks.com
Bra betyg hos Epicurious.com

KitchenAid Artisan Cold Brew


KitchenAid Artisan Cold Brew har testats och recenserats av fyra olika expertkällor: Coffeereview.com, Everythingkitchens.com, Coffeedorks.com och Epicurious.com. Den här kaffebryggaren imponerar på alla experter och får därför fina betyg i samtliga undersökningar.

Coffeedorks.com och Everythingkitchens.com tycker bäst om modellens användarvänlighet och kompakta design. Coffeereview.com och Epicurious.com verkar däremot mest positiva till designen och den effektiva filtreringen.

Ingen av experterna hittar särskilt många nackdelar med KitchenAid Artisan Cold Brew.

De nämner dock att den kan vara lite långsam samt att utformningen gör att vissa kan ha svårt att få plats med kaffebryggaren i kylskåpet.

Experterna: Robust kaffebryggare som är enkel att använda

Enligt experterna är KitchenAid Artisan Cold Brew en stilren och elegant kaffebryggare som passar bra in hemma hos de allra flesta.

Experterna från Epicurious.com skriver till exempel att den här modellen är fin och att de inte skulle ha något emot att ha den stående framme i hemmet.

Coffeereview.com verkar också hålla med om detta. De förklarar dock även att en av de största fördelarna med den här kaffebryggaren är att den är både hållbar och robust.

Detta innebär att kaffebryggaren klarar sin uppgift optimalt. Den har dessutom en riktigt effektiv filtrering.

Experterna från Everythingkitchens.com nämner ungefär samma saker som de andra expertkällorna.

De framhäver dock även att den här kaffebryggaren har ett handtag som gör den lätt att flytta runt på. Det är därför enkelt att både ställa in och ta ut kaffebryggaren ur kylskåpet.

Det nämns inte särskilt många nackdelar med den här modellen. Everythingkitchens.com förklarar dock att KitchenAid Artisan Cold Brew kan lämna kvar en del rester i bryggsystemet. De skriver även att den inte brygger lika stora mängder kaffe som många andra modeller.

Flexibel kaffebryggare av glas och rostfritt stål

Med KitchenAid Artisan Cold Brew kan man tappa kallt kaffe direkt ur kaffebryggaren. Den här modellen ska nämligen ställas in i kylskåpet så att man alltid har tillgång till kallt kaffe.

Eftersom att kaffet eller teet hålls fräscht och gott i upp till två veckor behöver man dessutom inte dricka allt på en gång.

KitchenAid Artisan Cold Brew har en enkel och elegant design av rostfritt stål och glas. Detta gör både att kaffebryggaren passar bra in i de flesta inredningsstilar och att smaken bevaras på bästa möjliga sätt.

Den här modellen har även ett återanvändbart filter av rostfritt stål. Detta bidrar också till att kaffet eller teet hålls fräscht längre.

Bärbar kaffebryggare med hög kapacitet

KitchenAid Artisan Cold Brew har ett aluminiumhandtag och är därmed bärbar. Tack vare detta handtag kan man därför flytta runt kaffebryggaren som man vill.

Den här modellen har en kapacitet på 840 ml och kan därmed brygga upp till 14 koppar åt gången. Detta kan dock variera beroende på vad för dryck man brygger.

KitchenAid Artisan Cold Brew är dessutom en relativt snabb kaffebryggare.

Bryggtiden kan dock variera beroende på om man brygger te eller kaffe samt vilken typ av te eller kaffe det rör sig om. I bruksanvisningen som följer med kaffebryggaren kan man hitta information om optimala bryggtider för olika drycker.

Enkel rengöring och förvaring

Eftersom att KitchenAid Artisan Cold Brew är tillverkad av glas och rostfritt stål är kaffebryggaren enkel att rengöra. Den kan därför rengöras både invändigt och utvändigt.

Alla löstagbara delar kan diskas under rinnande vatten medan själva basen bara behöver torkas av med en fuktig trasa. 

Det är dessutom enkelt att förvara det färdiga kaffet eller teet. Drycken kan nämligen förvaras i samma behållare som man brygger den i.

Tack vare botten på behållaren tar kaffebryggaren dessutom inte särskilt mycket plats i kylskåpet.

KitchenAid Artisan Cold Brew mäter 17,5 cm (h) x 17,8 cm (b) x 20,3 cm (d) och väger 2,5 kg.

Utvalda fördelar med KitchenAid Artisan Cold Brew:
🌀 Kapacitet på 840 ml
🌀 Enkel rengöring
🌀 Bärbar modell med aluminiumhandtag
🌀 Återanvändbart filter
🌀 Design i rostfritt stål ochglas

Här kan du se en presentation av KitchenAid Artisan Cold Brew:


Kitchenaid Artisan kolsyremaskin

✅ Testvinnare hos tyska Expertentesten.de
✅ Toppbetyg hos tyska Testberichte.de

KitchenAid ARTISAN SodaStream

 

.
Kitchenaid Artisan kolsyremaskin har testats av de två tyska testsajterna Expertentesten.de och Testberichte.de. Experterna på båda ställena är överens om att Kitchenaid Artisan kolsyremaskin är en riktigt bra modell som lätt kan konkurrera med modellerna från marknadsledande SodaStream.

Gör din egen läsk

En kolsyremaskin är det hälsosamma alternativet till köpes-läsk som innehåller massor av onyttigt socker. Med Kitchenaid Artisan kolsyremaskin kan man istället göra sin egen läsk hemma i köket med hjälp av en kolsyrepatron. Kitchenaid Artisan kolsyremaskin är enkel att använda: man fyller helt enkelt vatten i  den medföljande flaskan, klickar fast den i hållaren och bestämmer hur mycket kolsyra man vill ha. Kolsyrenivån avgörs av hur många gånger man trycker på spaken – ju fler tryck, desto mer bubblor.

60 liter läsk

Kitchenaid Artisan kolsyremaskin kan framställa väldigt mycket läsk från varje kolsyrepatron – faktiskt upp till 60 liter – och eftersom att det följer med en kolsyrepatron kan man komma igång med användningen med detsamma. Om man är nybörjare ger tryckmätaren en exakt avläsning av kolsyrenivån, vilket gör det enkelt att uppnå rätt förhållande mellan vatten och kolsyra. Man kan dels göra bubbelvatten med Kitchenaid Artisan kolsyremaskin, men man kan även göra egen läsk genom att tillsätta sin egna favoritsmak.

Robust modell

Kitchenaid Artisan kolsyremaskin får även beröm för sin stabila och robusta utformning i metall och maskinen är kompatibel med kolsyrepatroner från SodaStream. Förutom en kolsyrepatron följer det även med en flaska för läsk med en kapacitet på 1 liter.

För att vara snäll mot både miljön och konsumenten är plastflaskan fri från BPA och kan återvinnas. En smart bonus med Kitchenaid Artisan kolsyremaskin är att maskinen drivs av tre vanliga AAA-batterier, vilket innebär att man slipper besvärliga sladdar och problem med placering på grund av eluttag.

Förutom de bra funktionerna och maskinens förmåga att göra god hemmagjord läsk är designen på Kitchenaid Artisan kolsyremaskin i en klass för sig. Den har den klassiska Artisan-stilen och pryder köksbänken fint. Modellen finns i fyra färger: creme, svart och två nyanser av rött.

Kitchenaid Artisan kolsyremaskin mäter 45,4 cm (h) x  20 cm (b) x  28 cm (d) och väger 8,8 kg.

Utvalda fördelar med Kitchenaid Artisan kolsyremaskin:
🌀 Bra alternativ till SodaStream-maskiner
🌀 Du väljer själv hur mycket kolsyra du vill ha
🌀 En kolsyrepatron ger upp till 60 liter läsk
🌀 En plastflaska med en kapacitet på 1 liter ingår
🌀 Riktigt snygg design och robust kvalitet

Läs även: Kolsyremaskin (Bäst i test), Sodastream (Bäst i test)


Kitchenaid Artisan Stavmixer

✅ ”En av marknadens bästa stavmixrar” hos brittiska The Independent
✅ ”Bästa trådlösa stavmixern på marknaden” hos brittiska BBC
✅ 79 av 100 poäng hos brittiska Goodhousekeeping.co.uk

kitchenaid stavmixer

 

.
Kitchenaid Artisan stavmixer har testats av tre kritiska källor: BBC, The Independent och Goodhousekeeping.co.uk. Experterna från de tre källorna är alla mycket imponerade över den här modellen och det är både stavmixerns prestanda och stora mängd tillbehör som leder till det positiva resultatet.

Sås, smoothie och soppa

Något som Kitchenaid Artisan stavmixer får mest beröm för är modellens mångsidighet. Man kan nämligen använda den här stavmixern till många olika ändamål, bland annat läckra såser, smoothies och soppor. Flexibiliteten beror på att Kitchenaid Artisan stavmixer är mycket bra på att mixa råvarorna samtidigt som det är lätt att komma åt överallt med den.

Att modellen mixar bra beror i sin tur mycket på att den har fem olika hastigheter som alla passar för olika typer av konsistenser. Hastigheten visas tydligt på en LED-display och man behöver därför aldrig fundera över vilken hastighet man kör på.

Går på batteri

Kitchenaid Artisan stavmixer är en sladdlös stavmixer, vilket har sina fördelar. En sladd kan till exempel vara ivägen eller vara för kort, men med den här modellen behöver man inte bli irriterad över att sladden inte når ner till spisen om man vill använda mixern direkt i grytan eller pannan. Batteriet är uppladdningsbart och håller länge på en laddning, vilket gör att det går lång tid mellan laddningarna och själva uppladdningen tar tre timmar.

Lätt att använda

Kitchenaid Artisan stavmixer har en praktisk storlek och är varken för lätt eller för stor och tung. Det är enkelt att välja inställningar och den ergonomiska utformningen med en krok för upphängning gör den lätt att hantera. Det följer dessutom med en del tillbehör till Kitchenaid Artisan stavmixer, bland annat två mixerstavar i rostfritt stål på 20 respektive 33 cm som gör att Kitchenaid Artisan stavmixer även kan användas i djupa kannor och grytor.

Det ingår dessutom ett S-knivblad för att blanda, krossa och purea, ett stjärnknivblad för att strimla och hacka, en mjölkskummare för smoothies, en kanna på 1 liter med mått och handtag, en minihackare samt en ballongvisp för att vispa, blanda och knåda.

Kitchenaid Artisan stavmixer mäter 48,2 cm (h) x  5,7 cm (b) x  6,3 cm (d).

Utvalda fördelar med Kitchenaid Artisan stavmixer:
🌀 Bra till många ändamål
🌀 Fem olika hastigheter
🌀 LED-display
🌀 Sladdlös modell med batteri
🌀 Många tillbehör ingår, bland annat två olika mixerstavar

Här kan du se en presentation av Kitchenaid Artisan stavmixer:


Kitchenaid Artisan vakuum kaffebryggare

Kitchenaid Artisan Kolbe-kaffemaskine

 

.
Kitchenaid Artisan sifonkaffebryggare är en ovanlig kaffebryggare som brygger kaffe med hjälp av vakuum. Modellen har inte genomgått några tester, men vi har valt att ändå inkludera Kitchenaid Artisan sifonkaffebryggare i vår artikel eftersom att den här kaffebryggaren ger en möjligheten att brygga gott kaffe på ett okonventionellt sätt.

Vakuum-kaffe

Det låter kanske lite märkligt med kaffe som bryggs med en vakuummetod, men det är ändå precis det Kitchenaid Artisan sifonkaffebryggare gör. Den här okonventionella metoden gör att man får en så intensiv smak som möjligt från de kaffebönor man tycker om i och med att kaffebönornas arom inte kan försvinna någonstans i vakuumet. Det är ett annorlunda sätt att brygga kaffe, men man får ett betydligt smakrikare kaffe med Kitchenaid Artisan sifonkaffebryggare

Tillräckligt för åtta koppar

Kitchenaid Artisan sifonkaffebryggare har en kapacitet på 1 liter vatten, vilket motsvarar åtta koppar. Det är en bra storlek, även när man får gäster. Kitchenaid Artisan sifonkaffebryggare använder sig av ångtryck för att pressa det varma vattnet från den nedre kannan upp i den övre bryggkammaren med det malda kaffet och sedan rinner kaffet tillbaka till den nedre kannan.

Processen säkerställer även en jämn och stabil temperaturkontroll, vilket resulterar i bättre kaffe. Kitchenaid Artisan sifonkaffebryggare är dessutom enkel att använda så fort man lärt sig metoden, och kaffet blir även fylligare och mer intensivt än normalt.

Säker modell

Eftersom att Kitchenaid Artisan sifonkaffebryggare hanterar väldigt hett vatten har man lagt mycket fokus på säkerhet. Modellen är därför försedd med en magnetisk försegling som håller ihop bryggkammaren och kannan under hela bryggningen så att inget brännhett vatten läcker ut. För att erbjuda en så bra komfort och stabilitet som möjligt har kannan ett mjukt handtag och bryggkammaren har också ett bra handtag.

Kitchenaid Artisan sifonkaffebryggare är dessutom en del av Kitchenaid Artisan-serien och den är därför ett bra alternativ om man vill ha en kaffebryggare som även ser fin ut på köksbänken. Stilen följer Kitchenaid Artisan-serien och Kitchenaid Artisan sifonkaffebryggare kommer i svart.

Utvalda fördelar med Kitchenaid Artisan sifonkaffebryggare:
🌀 Vakuumbryggning ger en mer intensiv kaffesmak
🌀 Kapacitet på 1 liter vatten
🌀 Tillräckligt för åtta koppar kaffe
🌀 Fokus på säkerhet
🌀 Snygg design

Här kan du se en presentation av Kitchenaid Artisan sifonkaffebryggare:


Kitchenaid Artisan kaffekvarn  

✅ Rekommenderas av brittiska The Independent

KitchenAid artisan kaffekvaern

 

.
Den brittiska tidningen The Independent har testat tio olika kaffekvarnar, bland annat Kitchenaid Artisan kaffekvarn, och experterna bedömer att Kitchenaid Artisan kaffekvarn hör till toppskiktet. De betonar att modellen är mycket välgjord och maler bönorna riktigt bra.

Finmalet kaffe

Om man väljer Kitchenaid Artisan kaffekvarn är man garanterad ett godare och fräschare kaffe där aromen verkligen kommer till sin rätt. Genom att mala kaffebönorna själv håller de sig nämligen fräscha längre och Kitchenaid Artisan kaffekvarn maler varje böna helt och hållet, vilket ger ett jämnt resultat med alla sorters kaffebönor. En stor fördel med Kitchenaid Artisan kaffekvarn är att den inte lever om särskilt mycket under malningen. Om man är en lojal kaffedrickare som är intresserad av kaffesmakens olika nyanser är Kitchenaid Artisan kaffekvarn ett mycket bra val.

15 olika hastigheter

Kitchenaid Artisan kaffekvarn har många olika hastighetsinställningar – 15 för att vara exakt. De 15 inställningarna innebär att man kan anpassa malningen till bönsorten och det fungerar särskilt bra när Kitchenaid Artisan kaffekvarn maler bönorna vid en långsammare hastighet än normalt. Den lägre hastigheten gör att det uppstår mindre friktion och därmed mindre värme, vilket innebär att kaffet får en bättre smak.

Kraftfull och hållbar modell

Man kan inte undgå att det första man lägger märke till är att Kitchenaid Artisan kaffekvarn hör till den eleganta Kitchenaid Artisan-familjen. Modellen är nämligen riktigt snygg och elegant med en retroinspirerad design där stålpartierna ger en känsla av hög kvalitet och glasbehållaren ger ett stilfullt intryck. Modellen är mycket kraftfull och hållbar och om man investerar i den lite dyrare Kitchenaid Artisan kaffekvarn är man därmed garanterad en kaffekvarn som håller i många år framöver.

Kitchenaid Artisan kaffekvarn är särskilt kompatibel med Kitchenaid Artisan köksvåg, där vågen kan väga upp kaffebönorna mycket exakt.

Utvalda fördelar med Kitchenaid Artisan kaffekvarn:
🌀 Maler kaffebönorna jämnt
🌀 Bönorna hålls fräscha och får en bättre arom
🌀 15 olika hastigheter
🌀 Låg hastighet ger minimal friktion under malningen
🌀 Fin modell

Här kan du se en presentation av Kitchenaid Artisan kaffekvarn:


Om Kitchenaid

Kitchenaid grundades i Michigan i USA 1919 och de uppfann då världens första elektriska elvisp, vilket snabbt ledde till en smärre köksrevolution i hushållen. Samma år fick Kitchenaid sitt namn utifrån en kommentar av hustrun till en av cheferna på företaget. Hon skulle prova elvispen, men visste inte vad den kallades. Efter att hon provat den var hon så hänförd av den nya produkten att hon kallade den för “det bästa kökshjälpmedlet (=kitchen aid) jag någonsin har provat”, och så uppstod namnet “Kitchenaid”.

Under 1920-talet blev Kitchenaid ett välkänt varumärke, även i professionella sammanhang och bland kändisar där bland annat Ginger Rogers, Henry Ford och John Barrymore insåg Kitchenaids kvalitet. Redan från början fanns ett fokus på design och stil och på 1930-talet lanserades den berömda modellserien “K”, vilken idag är något av en kultmaskin. Den banbrytande designen blev så stor att man idag kan se ett antal av modellerna på museer.

Fram till 1950-talet var hushållsapparater i regel vita, men Kitchenaid klädde sina produkter i snygga och iögonfallande färger som rosa, solgul, skogsgrön, satängkrom och antik koppar. Färgpaletten utvecklades med åren och från 1990-talet kunde man få Kitchenaids produkter i bland annat pastellgult, eldrött, äppelgrönt, koboltblått och till och med orange.

Från 2000 och framåt har Kitchenaid vunnit mycket popularitet och företaget tillverkar nu en mängd köksprodukter och vitvaror som, utöver stil och design, fokuserar på kvalitet, funktionalitet och hållbarhet. Kitchenaid intog även den europeiska marknaden med start i Frankrike och Italien 2007, och sedan har de spridits till resten av Europa.

För många amatörkockar och hemmabagare sattes Kitchenaid på kartan på allvar när märket användes i stora bakningsprogram som den brittiska tävlingen The Great Bake Off.

KitchenAid-Brand-logo


FAQ – Vanliga frågor

🤩 Vilka KitchenAid Artisan-produkter är bäst i test?

Kitchenaid Artisan köksmaskin, Kitchenaid Artisan brödrost, Kitchenaid Artisan kolsyremaskin och Kitchenaid Artisan Stavmixer

🤓 Vad är KitchenAid Artisan?

KitchenAid Artisan är en serie köksapparater från det amerikanska kvalitetsmärket KitchenAid.

🤔 Vilka är KitchenAid?

KitchenAid grundades 1919 med målet att tillverka högkvalitativa köksmaskiner. Sedan dess har det amerikanska märket även utökat sitt sortiment med andra köksapparater. Kvaliteten är dock fortfarande deras högsta prioritet.


Kitchenaid Artisan test – dessa källor har vi använt 🔍 

Alt for damerne 🇩🇰
Dansk tidning som riktar sig till kvinnor och som behandlar bland annat livsstil, mode, reportage och konsumentliv. De har ställt två köksmaskiner mot varandra, varav den ena modellen är från Kitchenaid Artisan-serien. Du kan läsa mer här.

BBC 🇬🇧
Brittisk TV- och radioverksamhet som är Storbritanniens nationella public service-leverantör av både radio och tv med ett antal internationella kanaler. BBC fokuserar på många olika ämnen utöver nyheter, utbildningsprogram och underhållning.   Bland annat mat och hushåll och i det sammanhanget har BBC testat fem olika stavmixrar, vilket du kan läsa mer om här.

Dinside.no 🇳🇴
Norsk konsumentsajt som skriver allmänt om konsumentämnen, men de behandlar huvudsakligen motor, data, mobil och bostad. Dinside.no har testat en köksmaskin från Kitchenaid Artisan och gett den ett betyg från 1-6 stjärnor. Du kan läsa mer här.

Expertentesten.de 🇩🇪 
Tysk testsajt som granskar en mängd olika produkter, bland annat produkter för hushåll och kök. De har provat tio olika kolsyremaskiner, inklusive maskiner från SodaStream och Kitchenaid Artisan. Du kan läsa mer här.

Expressen 🇸🇪
Expressen är en svensk tidning som ges ut varje kväll. Den har över 1 miljon läsare dagligen och skriver om både nyheter, sport och underhållning.

Tidningen har även en stor nyhetssajt med blandat innehåll. I det här testet har de provat hur bra olika köksmaskiner är på att knåda och vispa samt bedömt maskinernas användarvänlighet, användbarhet och hållbarhet. Du kan läsa mer här.

Uafhængige testpaneler 🇩🇰
Uafhængige testpaneler är det danska konsumentrådet. Här utförs noggranna tester och jämförelser av vardags- och konsumentprodukter. Här handlar det om två tester: ett av 25 olika brödrostar och ett av 22 mixrar.

Du kan läsa mer om testerna här och här. Full tillgång kräver dock att du antingen prenumererar eller köper tillgång till den enskilda undersökningen.

Goodhousekeeping.co.uk 🇬🇧
Den här brittiska hemsidan både testar och skriver om olika produkter som har med hus och trädgård att göra. Det handlar inte om ett enkom test där de provar ett stort antal produkter på samma gång, men de har över tid provat ett urval av både köksmaskiner, mixrar, matberedare, vattenkokare, stavmixrar och espressomaskiner. De betygsätter sedan produkterna på en skala upp till 100 för att visa hur bra de är. Du kan läsa mer här.

Råd & Rön 🇸🇪
Råd & Rön är det svenska konsumentrådet som hela tiden håller ett öga på konsumentlivet och nya konsumentprodukter. Råd & Rön har här genomfört ett test av 77 brödrostar.

Du kan läsa mer om testet här. Full tillgång kräver dock att du antingen prenumererar eller köper tillgång till den enskilda undersökningen.

Testberichte 🇩🇪 
Den här tyska hemsidan samlar olika tester och kundomdömen och analyserar dem. Sedan skapar sajten ett eget utlåtande och ger ett totalbetyg. Här handlar det om ett test av Kitchenaid Artisan kolsyremaskin. Du kan läsa mer här.

The Telegraph 🇬🇧
Den traditionella brittiska tidningen grundades 1855 och publiceras dagligen i fysisk form. The Telegraph har även en stor webbplats. I stort sett alla ämnen i världen har en plats i tidningen eller på hemsidan och de skriver till exempel om nyheter, sport, underhållning, livsstil, konsumentämnen, kultur och affärer. Här handlar det om olika tester av köksmaskiner och vattenkokare som kan läsa mer om här och här.

The Independent 🇬🇧
Den här tidningen är en av de största och mest omfattande brittiska tidningarna. De skriver bland annat om nyheter, sport, politik och utland, men konsumentämnen och mat har också en plats i tidningen. I det här testet har tidningen hittat de bästa matberedarna, stavmixrarna och kaffekvarnarna. Du kan läsa mer här.

Trustedreviews.com 🇺🇸
Den här hemsidan publicerar dagligen detaljerade expertbedömningar av elektroniska konsumentprodukter och ytterligare analyser. Här har de testat flera olika Kitchenaid Artisan-produkter, bland annat en köksmaskin, brödrost och slow juicer. Du kan läsa mer här.

Which? 🇬🇧
Englands största konsumenttidning med nästan 70 000 prenumeranter. Which? är till för konsumenterna och målet är att göra en skillnad för konsumenterna.

Which? testar med jämna mellanrum olika produkter för hushållet och här har de undersökt både en köksmaskin, mixer, matberedare, vattenkokare och espressomaskin från Kitchenaid Artisan-serien. Du kan läsa mer här, men full tillgång till testerna kräver en prenumeration.

Coffeedorks.com 🇺🇸
Kaffesajten Coffeedorks.com drivs av baristor som går igenom och bedömer olika kafferelaterade produkter.

De testar och recenserar därför en mängd olika kaffeprodukter, bland annat kaffemaskiner och kaffebryggare. Coffeedorks.com har till exempel provat KitchenAid Artisan Cold Brew och gett modellen ett betyg på 4 av 5 stjärnor. Du hittar hela undersökningen här.

Coffeereview.com 🇺🇸
Coffeereview.com är en kaffesajt som publicerar allt från informativa artiklar och blogginlägg till tester och recensioner. De har till exempel provat och recenserat kaffebryggaren KitchenAid Artisan Cold Brew och gett modellen ett betyg på 9 av 10 stjärnor.

Om du vill läsa hela recensionen hittar du den på deras hemsida. 

Epicurious.com 🇺🇸
Epicurious.com är en resurs för alla som älskar mat och har varit det ända sedan 1995. På hemsidan kan man till exempel hitta tips och tricks för köket, roliga matlagningsvideor och en mängd bra recept.

De testar och recenserar dessutom olika köksprodukter och kommer därför även i kontakt med kafferelaterade produkter. Här rör det sig om en recension av KitchenAid Artisan Cold Brew. Du kan läsa hela undersökningen här.

Everythingkitchens.com 🇺🇸
Everythingkitchens.com är en webshop där man kan köpa ett brett utbud av köksprodukter från olika märken. Utöver försäljningen av köksprodukter har hemsidan även recept, guider, artiklar och recensioner.

De har till exempel testat och skrivit en positiv recension av kaffebryggaren KitchenAid Artisan Cold Brew. Om du vill läsa hela recensionen hittar du den på deras hemsida.

Betygsätt den här artikeln

Klicka på en stjärna för att betygsätta