Kenwood Major Test – Se de bästa Kenwood Major-modellerna

Enligt vår research och analys Vi har gjort ett urval av produkter som fått höga poäng på de parametrar vi bedömt dem på, vilket betyder att vi inte tillhandahåller en uttömmande lista över alla produkter på marknaden.

Artikeln är en annons

 

I den här artikeln tittar Konsumentmagasinet närmare på ett antal köksmaskiner från Kenwoods serie Kenwood Major. Om man inte vill ha en modell från just Kenwood Major tar vi även en närmare titt på några alternativa Kenwood-produkter samt ett par köksmaskiner från andra märken.

För att kunna ge konsumenten den bästa möjliga överblicken har vi analyserat olika tester där experter har provat och bedömt olika Kenwood Major-modeller. Vi har bland annat undersökt tester från Råd & Rön och testsajter som Goodhousekeeping.co.uk, Which.co.uk och Trustedreviews.com samt tidningar som Politiken, Daily Mail och The Independent.

Om du vill läsa mer finns det en lista över länkar till de undersökningar vi hänvisar till längst ner i artikeln.

I den här artikeln får du:

🔸 Överblick över fyra Kenwood Major köksmaskiner
🔸 Alternativ till Kenwood Major köksmaskiner
🔸 Information om Kenwood
🔸 Genomgång av olika tester som vi har undersökt och analyserat

Observera vänligast att Konsumentmagasinet inte testar produkter själva. Vi samlar däremot resultaten från opartiska tester för att du lätt ska kunna få en överblick över de bästa produkterna på marknaden. 


Alternativ till Kenwood Major

Här ovanför har vi gått igenom fyra olika Kenwood Major köksmaskiner. I det här avsnittet tittar vi närmare på tre alternativ till Kenwood Major om man vill ha en modell från samma märke men från en annan serie.


Prospero+ KHC29.J0WH

Prospero+ KHC29.J0WH

.
Nästa produkt på listan är en högkvalitativ mixer vid namn Prospero+ KHC29.J0WH från märket Kenwood. Den imponerande produkten med sin motor på hela 1000W har lyckats att få ett mycket högt betyg hos Testberichte, för att inte tala om det imponerande kundbetyget på 4,5 av 5 hos Amazon.

Bra att veta om Prospero+ KHC29.J0WH

Köksmaskinen Prospero+ KHC29.J0WH har en skål som klarar av en kapacitet på hela 4,3 liter eller upp till 36 muffins per omgång. Vid beställning ingår bland annat en glasblender, ett stänkskydd, en citruspress tillsammans med tre olika skivor. Utformningen ger produkten en modern look som kommer att se riktigt snygg ut i ditt hem, och då mixern är tillverkad i slitstarka material kan du förvänta dig att den håller under en lång tid framöver.

Prospero+ KHC29.J0WH vs. marknaden

Förutom kapaciteten på 4,3 liter står Prospero+ KHC29.J0WH även ut i mängden genom att ha en förträffligt stark motor på 1000W. Skålen är framställd i rostfritt stål för att klara av att hålla vid daglig användning, och tillbehören som ingår kan köras i diskmaskinen för smidig rengöring. Allt detta till en rimligt pris som uppskattas av fler än några få kunder.

Fördelar och nackdelar

Fördelar:
Variabel hastighetskontroll
Tillbehör kan köras i diskmaskinen
Bra valuta för pengarna
Stark motor på 1000W

Nackdelar:
Kan röra sig en aning om du bakar stora mängder deg

Specifikationer
Tillverkad i rostfritt stål och aluminium
Höjd på 25 cm
Djup på 24 cm
Bredd på 28 cm
Vikt på 4,5 kg
4,3 liter kapacitet
Motor på 1000W


Chef XL Patissier KWL90124SI – det effektiva köksredskapet som gör matlagning och bakning mycket enklare

Chef XL Patissier KWL90124SI

.
Här har vi en köksmaskin som verkligen kan göra allt och lite till. Chef XL Patissier KWL90124SI från märket Kenwood ger dig möjligheten att jäsa deg och att smälta diverse ingredienser såsom choklad tack vare den händiga värmefunktionen. Produkten har blivit en testvinnare hos Testberichte, men även kunderna älskar produkten, vilket blir tydligt om du kikar på kundbetyget hos Amazon som ligger på 4,4 av 5.

Bra att veta om Chef XL Patissier KWL90124SI

Chef XL Patissier KWL90124SI kan användas till både matlagning samt bakning, och skålen som rymmer hela 7 liter ger dig gott om plats för att förbereda dina favoritingredienser. Du får dubbla skålar som är tillverkade i rostfritt stål, och glöm inte heller den uppskattade pekskärmen som gör det lätt för dig att snabbt välja inställningarna som blir rätt för just ditt bak- eller matlagningsprojekt.

Chef XL Patissier KWL90124SI vs. marknaden

Värmefunktionen är en stor del av det som gör Chef XL Patissier KWL90124SI så unik jämfört med liknande produkter på marknaden. Smält choklad och liknande ingredienser på nolltid samtidigt som din deg inte tar lika lång tid på sig att jäsa.

Fördelar och nackdelar

Fördelar:
Automatiska program
Smart pekskärm
Inre belysning
9 värmeinställningar
Två skålar ingår

Nackdelar:
Stänkskyddet stängs inte helt runt en mindre blandningsskål

Specifikationer
Höjd på 48,5 cm
Bred på 35 cm
Djup på 49 cm
Tillverkad i rostfritt stål
Stänkskydd ingår


Kenwood Chef XL Titanium KVL8300S

✅ Testvinnare hos norska Vg.no
✅ Testvinnare hos norska Tek.no

Kenwood Chef XL Titanium KVL8300S

.
Verdens Gang publiceras dagligen och är Norges näst största tidning. Den finns dock även online och där är den Norges mest lästa nyhetssajt med 1,9 miljoner läsare varje dag. Tidningen skriver även om gastronomi och konsumentämnen och har i ett test undersökt nio köksmaskiner på olika testpunkter. I testet fokuserar de främst på hur bra maskinerna knådar deg och vispar grädde.

Mycket bra till tung deg

Kenwood Chef XL Titanium KVL8300S är en stor och mycket kraftfull maskin med en motor på hela 1700 watt, vilket gör att den utan problem klarar av att knåda bröd- och jästdeg. Skålen har en storlek på 6,7 liter och en degkapacitet på 2,56 kg, vilket gör att man kan knåda mycket deg åt gången.

Vanligtvis knådas en mindre deg mer effektivt och med bättre resultat eftersom att maskinen har lättare att bearbeta den mindre degen, men Kenwood Chef XL Titanium KVL8300S tappar varken fart eller blir mindre effektiv med mycket deg i skålen.

Stor modell

Kenwood Chef XL Titanium KVL8300S är som sagt en mycket kraftig köksmaskin med mycket muskler. Den har både en mycket stark motor och väger 10,4 kg, vilket innebär att den är kraftfull på alla sätt och vis.

Experterna bedömer att den höga vikten inte är någon nackdel hos Kenwood Chef XL Titanium KVL8300S eftersom att vikten faktiskt bidrar till ett bättre resultat. Den gör att maskinen står stadigare på bänken och man kan därmed vända ryggen till den även om den rör sig lite när den arbetar. Knådningen underlättas även av degkroken som är specialkonstruerad för att hantera tunga uppgifter.

Lätt att rengöra

Kenwood Chef XL Titanium KVL8300S tillhör de dyrare köksmaskinerna, men i gengäld får man mycket kraft och hög kvalitet för priset. Modellen är försedd med LED-belysning och har ett par bra funktioner.

Den har bland annat en splash guard-funktion, som skyddar mot stänk, och möjligheten att justera utrustningen i höjdled för att maskinen ska vispa eller knåda bättre. Som en extra bonus är Kenwood Chef XL Titanium KVL8300S enkel att rengöra tack vare att de flesta delarna kan tas lös och diskas separat. Det följer med en skål på 6,7 liter, visp, degkrok, ballongvisp och K-spade.

Utvalda fördelar med Kenwood Chef XL Titanium KVL8300S:
Mycket stark modell med en motor på 1700 watt
Perfekt för tung deg
Kan arbeta med 2,5 kg deg åt gången
Hög vikt på 10,4 kg ger en bättre stabilitet
Bra funktioner som stänkskydd och möjlighet att justera höjden på utrustningen


Kenwood KVL4100S

✅ Bästa köp hos brittiska Which.co.uk

Kenwood KVL4100S

.
Den brittiska konsumenttidningen Which testar kontinuerligt ett stort urval av konsumentprodukter och de har bland annat provat köksmaskinen Kenwood KVL4100S. Experterna tycker att modellen är bra och de anser att den ger mest värde för pengarna. Kenwood KVL4100S är i allmänhet en bra och robust köksmaskin som med sin starka motor och stora skål kan göra användaren till en bättre hemmakock.

Bra hjälpreda i köket

Syftet med Kenwood KVL4100S är att hjälpa hemmakocken att bli bättre och ha roligare i köket. Med Kenwood KVL4100S blir även matlagningen lättare i och med att den kan göra många uppgifter som annars skulle behöva göras manuellt.

Den kan både vispa, knåda och blanda och maskinens speciella teknik ger både ett bra resultat och ett lättare arbete för konsumenten. Det ingår en K-spade, en visp och en degkrok till Kenwood KVL4100S och alla delar är specialiserade till olika områden.

Klarar mycket

Vispen är specialdesignad för att vispa grädde och äggvitor, K-spaden är bra till kakor och degkroken används för att knåda och kan till exempel användas till hemgjord pizzadeg. Hastigheten kan regleras och den har även en puls-funktion, vilket innebär att man själv kan anpassa hastigheten efter behov. Motorn på 1200 watt ger användaren den kraft och stabilitet som behövs.

Möjlighet att köpa mer tillbehör

Kenwood KVL4100S kommer som sagt “bara” med en K-spade, en visp och en degkrok, men man kan köpa till en massa tillbehör – mer än 20 olika delar – om man vill kunna använda Kenwood KVL4100S för att till exempel mala kött själv, göra pasta, skära grönsaker eller mixa soppor och smoothies.

Det går även att göra mycket stora satser i Kenwood KVL4100S eftersom att skålen har en kapacitet på 6,7 liter, vilket motsvarar 2,5 kg bröddeg, 4,5 kg kaksmet, nästan 1 kg mjöl eller 16 äggvitor. Som en extra bonus har Kenwood KVL4100S ett stänkskydd som håller innehållet i skålen oavsett om den innehåller lite eller mycket och även vid höga hastigheter.

Kenwood KVL4100S mäter 34,5 cm (h) x 38,5 cm (b) x 28 cm (d), väger 7,6 kg och kommer i en läcker silverfärg.

Utvalda fördelar med Kenwood KVL4100S:
K-spade, visp och degkrok ingår och hjälper användaren i matlagningen
Stark motor på 1200 watt
Möjlighet att köpa till 20 olika tillbehör
Stor skål på 6,7 kg
Stänkskydd ger en enklare rengöring


Andra testvinnare

I den här artikeln har vi hittills gått igenom flera Kenwood-köksmaskiner som har fått toppbetyg i olika tester, både produkter från Kenwood Major-serien och tre andra köksmaskiner från Kenwood.

Det finns emellertid även många andra bra modeller på marknaden. För att garantera en så nyanserad överblick som möjligt går vi därför igenom ytterligare fyra köksmaskiner i det här avsnittet som tillverkas av andra märken och som också får beröm av experterna.


Kenwood kMix

✅ Testvinnare hos brittiska The Independent
 Testvinnare hos brittiska Daily Mail
 4 av 5 stjärnor hos Expressen.se

Kenwood kMix

.
Observera, Kenwood kMix har blivit ersatt med Kenwood KMX750, då förstnämnda modell har utgått ur produktion.

De brittiska tidningarna The Independent och Daily Mail har båda en sektion med mat och konsumentämnen och där har båda två provat olika köksmaskiner. De har undersökt hur maskinerna knådar och vispar samt tittat på deras användarvänlighet, design och ljud. Modellen Kenwood kMix är med i båda testerna och modellen koras även till testvinnare av båda tidningarna. Nyhetssajten expressen.se har också bedömt Kenwood kMix utifrån samma punkter och de ger modellen toppbetyg.

Kändis från TV

Kenwood kMix har uppnått ett internationellt erkännande och närmast berömmelse efter att den vann över en modell från KitchenAid och valdes ut att medverka i det stora brittiska TV-programmet The Great British Bake Off.

Det är därmed inte konstigt att modellens styrka ligger i alla olika uppgifter inom bakning. Den är bra på att både knåda deg till bröd, blanda smet till mjuka kakor och vispa grädde, äggvitor och annat.

Bra till mjuka kakor

Eftersom att Kenwood kMix har använts i ett stort bakprogram på TV är förväntningarna naturligtvis höga och experterna har granskat maskinens förmågor inom bakning mycket noggrant. Teknik och finess är ofta viktigt för att uppnå ett bra resultat och när man till exempel bakar mjuka kakor som ska ha en svampig konsistens i mitten är det ofta smöret som är svårt att bearbeta.

Blandningstekniken hos Kenwood kMix blandar däremot enkelt ihop smöret med resten av ingredienserna och smeten får en lätt och sockervaddsliknande konsistens utan klumpar.

Snygg design i många färger

Till skillnad från Kenwood Major-modellerna, som ofta har stilrena och enkla färger, kan man välja känslan själv med Kenwood kMix som finns i både blått, rött, grönt, gult, svart, vitt och grått.

Designen är också viktig hos Kenwood kMix och dess stilrena utseende kan ge varje köksbänk en retrokänsla. Det följer inte med lika mycket tillbehör till Kenwood kMix som till Kenwood Major-modellerna, men med visp, degkrok och ballongvisp kan man fortfarande göra många rätter.

Kenwood kMix väger drygt 8 kg, vilket är ganska lätt, men maskinen står dock fortfarande stabilt när den arbetar. Experterna bedömer dessutom att Kenwood kMix är enkel att använda och som en bonus lever den inte om särskilt mycket. Skålen har en storlek på 5 liter.

Utvalda fördelar med Kenwood kMix:
 Bra till alla slags bakverk
Bra blandningsteknik ger ett bättre resultat
Finns i sju snygga färger
Visp, degkrok och ballongvisp ingår
Bra storlek med en skål på 5 liter


Electrolux EKM6000

✅ Rekommenderas av norska Tek.no

Electrolux EKM6000

Den norska konsumentsajten Tek.no har testat olika köksmaskiner och i den undersökningen ingick bland annat Electrolux EKM6000. De har testat hur bra maskinerna blandar, vispar och knådar, men även granskat deras utseende, användarvänlighet, hållbarhet och användbarhet.

Modellen imponerar i allmänhet på experterna och när testet var slut fick Electrolux EKM6000 ett högt betyg. Maskinen ser nämligen bra ut, är stabil och ger ett bra resultat.

Bra basmodell

Electrolux EKM6000 tillhör de billigare köksmaskinerna, men det reflekteras inte i kvaliteten. Electrolux EKM6000 har kanske inte lika mycket tillbehör som andra modeller, vilket hade ökat användningsmöjligheterna, men blandspaden, vispen och degkroken som ingår fungerar mycket bra för sina specifika uppgifter.

Om man vill använda Electrolux EKM6000 för mer avancerade uppgifter går det dock att köpa till flera tillbehör som gör att modellen kan skära, hacka, riva och göra pasta.

Tio hastigheter

En av de främsta fördelarna med Electrolux EKM6000 är att man kan välja mellan tio olika hastigheter samt en pulsfunktion, vilket innebär att man kan anpassa hastigheten efter vad som är i skålen.

Experterna märker snabbt att Electrolux EKM6000 är bra och användarvänlig och även nybörjare kan snabbt förbättras i köket med hjälp av den här maskinen. Skålen har en bra storlek på 5,7 liter och tack vare de extra stora halksäkra gummifötterna står både maskinen och skålen stadigt under användning.

Bra översikt

Electrolux EKM6000 får beröm av experterna för sin användbarhet och när man väl lär sig hur man sätter ihop alla delarna går det enkelt att använda modellen. Den har även en smart timer som ger en bättre översikt. Med den kan man både ställa in maskinen att arbeta en bestämd tid och hålla koll på hur länge maskinen har varit igång.

Electrolux EKM6000 är dessutom utrustad med en blå LED-belysning som lyser upp skålen under användning. Utseendet är också lite speciellt, men experterna tycker om modellens annorlunda yttre och anser att det ger maskinen personlighet. Modellen är tillverkad i rostfritt stål och ger ett bra, gediget och robust intryck.

Electrolux EKM6000 väger 10,9 kg och finns i två färger: vit och svart.

Utvalda fördelar med Electrolux EKM6000:
Billig modell
Levereras med blandspade, visp och degkrok, och fler tillbehör finns att köpa
Tio hastigheter
Säker modell med stora halksäkra gummifötter
Timer och LED-belysning ger en bättre översikt


Kitchenaid Artisan 125

✅ Rekommenderas av den danska tidningen Alt For Damerne
✅ 4,5 av 5 stjärnor hos Trustedreviews.com
”Värd vartenda öre” hos brittiska The Telegraph
93 av 100 poäng hos brittiska Goodhousekeeping.co.uk
”Blandar perfekt” hos brittiska Which.co.uk
5 stjärnor hos norska Dinside.no
✅ 4 stjärnor hos Expressen.se

KitchenAid Artisan koekkenmaskine

Eftersom att Kitchenaid Artisan 125 är en del i baktävlingen The Great British Bake Off förväntar man sig en lyxprodukt som är något utöver det vanliga och enligt både svenska och utländska experter är detta också fallet. De har testat modellen på flera punkter och den övergripande slutsatsen är att modellen är både hållbar och gedigen med en väldigt unik och snygg design.

Bra på att vispa och knåda

Kitchenaid Artisan 125 kan i stort sett allt när det kommer till att vispa, mixa, knåda och blanda. Experterna noterar att modellen både är bra på att knåda tunga bröddegar – där den får användning för sin imponerande motor på 1500 watt – och på att vispa lättare konsistenser som äggvitor och vispgrädde, där grädden och vitorna blir lätta och luftiga med massor av små luftbubblor. Flytande kaksmet blandas också ordentligt så att alla ingredienser smälter samman.

Tio hastigheter

Kitchenaid Artisan 125 har hela tio olika hastigheter för att kunna klara av att knåda, vispa och blanda allt så bra som möjligt. De högre hastigheterna passar till lätta blandningar och för tunga degar används en lägre hastighet. Kitchenaid Artisan 125 levereras med en visp samt en degkrok som ska användas till just de tunga bröddegarna.

Man kan göra både stora och små satser åt gången och Kitchenaid Artisan 125 tillhör mellanklassen vad gäller storlek med en skål på 4,8 liter. Hastigheten är bra på Kitchenaid Artisan 125 och beredningsprocessen går snabbt. Även när den knådar för fullt är modellen dessutom relativt tystgående.

Anmärkningsvärd och unik design

Experterna kan inte bortse från att Kitchenaid Artisan 125 är en lyxmodell som gradvis blivit lite av en stilikon. Modellen är otroligt läcker med en stilren och elegant design, men den tar även upp ganska mycket plats på köksbänken. Experterna själva kommer fram till att modellen är gjord för att stå framme och att den snabbt blir köksbänkens mittpunkt.

Modellen finns i 28 olika färger, som alla passar ihop med skålen i rostfritt stål, och för en mer varierad användning kan man även köpa till olika tillbehör. Kitchenaid Artisan 125 får inte mycket kritik, men modellen är onekligen dyr och priset är därmed en faktor man bör fundera över.

Kitchenaid Artisan köksmaskin mäter 35 cm (h) x 22 cm (b) x 36 cm (d) och väger 11,2 kg.

Utvalda fördelar med Kitchenaid Artisan Köksmaskin:
Bra på att knåda och vispa
Bra storlek med en skål på 4,8 liter
Tio olika hastigheter
Snygg och stilren modell
Finns i 28 olika färger

Här kan du se en presentation av Kitchenaid Artisan köksmaskin:


Om Kenwood

Kenwood grundades 1947 av engelsmannen Kenneth Wood och namnet Kenwood är en sammandragning av grundarens namn. Kenneth Wood startade sitt företag med att omdesigna elektriska brödrostar så att man kunde rosta brödet på båda sidorna utan att behöva röra vid brödet.

På bara tre år lyckades Kenwood sedan revolutionera efterkrigstidens kök genom lanseringen av Kenwood Chef-serien, där produkterna framförallt fokuserade på att minska hemmafruarnas tid i köket. Succén växte snabbt och 1956 blev Kenwood en internationell verksamhet som omsatte 1,5 miljoner pund  och hade 400 medarbetare. Vid den här tiden tillverkade Kenwood främst elvispar, mixrar och ångstrykjärn.

Under 1960-talet fokuserar de även på designen och Kenwoods produkter blev snabbt stilikoner. De flyttade in i nya och mer avancerade produktionsanläggningar och spridningen och berömmelsen ökade när Kenwood manuellt tog sina nya produkter till befolkningen under 1970-talet. Den digitala tidsåldern introducerades i Kenwoods produkter och 1979 lanserades den ikoniska matberedaren ”Processor de-luxe”.

Sedan dess har innovation och teknik varit nyckelord för Kenwoods tillverkning som har fokus på både maskin och konst. Där går kvalitet, innovation och design hand i hand och är kärnvärdena för företaget. Idag tillverkar Kenwood allt från köksmaskiner och köttkvarnar till brödrostar och elvispar med målet att vara den pålitliga medhjälparen i köket för både den professionella kocken och amatörkocken.

Alla produkter provas därför innan de skickas ut och produkterna kommer även med tio års motorgaranti. Kenwood använder bara de allra bästa materialen, tänker på miljön och lägger fokus på att undvika skadliga kemikalier som BPA (Bisfenol A) som finns i plast och kan orsaka hälsoproblem.

Många känner idag igen Kenwood på designen och märket har även vunnit pris i både Red Dot och iFs globala designtävlingar. Kenwood har lanserat flera serier, bland annat Major- och kMix-serien, som har blivit riktiga storsäljare. Designen är ofta klassisk och i regel röd, svart eller vit, men den färgglada kocken kan också få redskap i iögonfallande färger som ljusblått och rosa.

Tanken är att köket ska vara ett konstverk, men samtidigt tidlöst och elegant. Kenwoods produkter har blivit mycket populära efter att de sågs på tv i den brittiska baktävlingen The Great British Bake Off och märket är faktiskt så populärt att det säljs en Kenwood-produkt var tredje sekund över hela världen. Om du vill veta mer om Kenwood kan du läsa mer på deras hemsida.

kenwood logo


Tidigare granskade produkter – har nu upphört

Nedan hittar du produkter som vi tidigare har markerat. Det har inte varit möjligt för oss att identifiera återförsäljare av dessa modeller, men vi har behållit dem i artikeln om informationen gynnar dig som läsare.


Kenwood Major KMM770

✅ Toppbetyg hos Råd & Rön
✅ Testvinnare hos norska TV2.no

Kenwood Major KMM770

Det råder en bred samstämmighet bland skandinaviska experter när det kommer till Kenwood Major KMM770 och alla är överens om att modellen är ett riktigt bra val om man vill investera i en köksmaskin. Både Råd & Rön och norska TV2 har testat modellen och alla experterna är imponerade av den. Kenwood Major KMM770 är särskilt bra i kök där man bakar mycket.

Perfekt för hemmabagaren

Kenwood Major KMM770 är ett bra alternativ för både erfarna användare av köksmaskiner och nybörjare. Modellen är nämligen mycket intuitiv att använda och det är enkelt att komma igång. Experterna från norska TV2 bedömer att Kenwood Major KMM770 är bra på alla testpunkter och att modellen är perfekt för en ivrig hemmabagare med stora ambitioner.

Kenwood Major KMM770 kommer snabbt att bli en bra assistent i köket, oavsett om man använder maskinen för att knåda tung bröddeg eller blanda lättare smet. Modellen vispar dessutom riktigt bra och både äggvitor och vispgrädde blir till en sammetslen och jämn massa. Skålen är stor och rymlig, vilket även innebär att degkapaciteten är hög och experterna noterar att Kenwood Major KMM770 är särskilt användbar när man gör större satser.

Bra och enkel

Kenwood Major KMM770 är en kvalitetsprodukt som är stabil och har en kraftfull motor med en effekt på 1200 watt. Den är dock inte marknadens mest avancerade modell och medan andra, mer avancerade, köksmaskiner kan ha flera funktioner som till exempel pressar apelsiner och river grönsaker är Kenwood Major KMM770 enklare. I gengäld bedömer experterna att modellens grundfunktioner är otroligt bra – särskilt när det gäller att vispa och knåda.

Lätt att rengöra

Kenwood Major KMM770 är en bra och stadig köksprodukt. Om man inte är bekant med köksmaskiner sedan tidigare följer det med en bruksanvisning som förklarar funktioner och generell användning. Som en extra bonus är rengöringen mycket enkel, vilket är en fördel om man bakar mycket och snabbt skitar ner både skål och visp/degkrok.

Kenwood Major KMM770 har en läcker silverfärg och är därför ett perfekt alternativ om man vill ha en köksmaskin som även ser fin ut på köksbänken. För en mångsidig användning ingår en ballongvisp, degkrok och K-spade samt en skål i rostfritt stål på 6,7 liter med stänklock.

Kenwood Major KMM770 mäter 39 cm (l) x 23 cm (b) x 34 cm (h) och väger 9,4 kg.

Utvalda fördelar med Kenwood Major KMM770:
Kraftfull modell med en effekt på 1200 watt
Bra till all bakning
Enkel modell som är lätt att använda
Både visp, degkrok och K-spade ingår
Stor skål på 6,7 liter med stänklock


Kenwood KMM020 Major Titanium

✅ Testvinnare hos danska Søndagsavisen
✅ Guldmedalj hos det norska konsumentrådet

Kenwood KM020 Major

Kenwood KMM020 Major Titanium har testats av både danska Søndagsavisen, som har provat sex olika köksmaskiner, och av det norska konsumentrådet som har testat sju olika modeller. De har bland annat undersökt hur modellerna vispar äggvitor, knådar bröddeg och blandar kaksmet samt tittat på deras användarvänlighet och skålstorlek. Efter avslutat test utses Kenwood KMM020 Major Titanium till testvinnare eftersom modellen klarade sig bra på alla testpunkter.

Vispar och knådar bra

Experterna drar slutsatsen att Kenwood KMM020 Major Titanium vinner testerna eftersom att den helt enkelt är den modell som totalt sett fungerar bäst. Den klarar av att knåda en tung deg tills den blir mjuk och smidig, men modellen presterar främst bättre än konkurrenterna när det gäller att vispa äggvitor och blanda kaksmet. Äggvitorna vispas jämnt och får en lätt och luftig konsistens och kaksmeten blir jämn och smidig.

Kenwood KMM020 Major Titanium har dessutom elektronisk hastighetsreglering, vilket gör att den kan knåda och vispa så bra som möjligt.

Uthållig modell

Experterna påpekar att något som gör Kenwood KMM020 Major Titanium extra suverän är maskinens uthållighet. En köksmaskin har nämligen säkerhetssensorer som stänger av motorn om den får arbeta för hårt och om maskinen stängs av titt som tätt fungerar den ju självfallet inte särskilt bra. Det visade sig att Kenwood KMM020 Major Titanium var otroligt robust och stabil, och den hade inga problem med att hantera mycket tung deg.

Stor och kraftfull modell

Kenwood KMM020 Major Titanium har en motor på 1500 watt och är därmed mycket kraftig. Maskinen spiller eller sprättar dock inte även om den vispar mycket kraftigt, vilket även beror på att den höga vikten på över 13 kg ger en bra stabilitet.

En annan fördel med Kenwood KMM020 Major Titanium är att modellen är stor och därför kan arbeta med stora mängder. Skålen har en kapacitet på 6,7 liter, vilket motsvarar 4,6 kg kaksmet, 2,4 kg bröddeg och knappt 1 kg mjöl. Modellen kommer dessutom med en del praktiska tillbehör, bland annat en spatel, glasmixer, stänkskärm, K-spade, gräddvisp(för känslig kaksmet), visp och degkrok.

Utvalda fördelar med Kenwood KMM020 Major Titanium:
Elektronisk hastighetsreglering
Hög uthållighet
Kraftig motor på 1500 watt
Stabil modell med en vikt på 13 kg
Visp, degkrok, mixer, specialvispar och andra tillbehör ingår

Här kan du se en presentation av Kenwood KMM020 Major Titanium:


FAQ – Vanliga frågor

🤩 Vilka Kenwood Major köksmaskiner är bäst i test?

Kenwood Major KMM770 och Kenwood KMM020 Major Titanium

🤓 Hur har man testat köksmaskinerna?

Köksmaskinerna har bland annat bedömts baserat på deras förmåga att vispa, röra och knåda. Experterna har även tittat på maskinernas kvalitet, användarvänlighet, ljudnivå och energiförbrukning.

🤔 Hur väljer jag rätt modell?

För att hitta en modell som passar dina behov bör du först och främst fundera på maskinens kapacitet, storlek och vikt. Därefter bör du även titta på motoreffekt, funktioner och tillbehör.


Kenwood Major test – dessa källor har vi använt: 

Alt for damerne 🇩🇰
Dansk tidning som riktar sig mot kvinnor och skriver om bland annat livsstil, mode, reportage och konsumentliv. Här har de ställt två köksmaskiner mot varandra: Kitchenaid Artisan mot en Kenwood köksmaskin. Du kan läsa mer här.

BBC 🇬🇧
Brittisk TV- och radioverksamhet som är Storbritanniens nationella public service-leverantör av både radio och tv med ett antal internationella kanaler.

BBC fokuserar på många olika ämnen utöver nyheter, utbildningsprogram och underhållning. Bland annat mat och hushåll, och i det sammanhanget har BBC testat köksmaskiner. Du kan läsa mer här.

Daily Mail 🇬🇧
Daily Mail är en brittisk tabloidtidning från 1896 som publiceras dagligen och är Storbritanniens näst mest sålda. De skriver om både nyheter, sport och underhållning, men även konsumentämnen har en plats i tidningen.

Här har de testat en köksmaskin från Kenwood och en från Kitchenaid och jämfört de två modellerna med varandra. Du kan läsa mer här.

Dinside.no 🇳🇴
Dinside.no är en norsk konsumentsajt som skriver allmänt om konsumentämnen, men som huvudsakligen behandlar motor, data, mobil och bostad. Här har de testat en köksmaskin från Kitchenaid Artisan och gett den ett betyg mellan 1 och 6 stjärnor. Du kan läsa mer här.

Ekitchen.de 🇩🇪
Tysk onlineportal som behandlar teknik och innovation i köket och lägger upp både nyheter, artiklar, recept, videor och olika tester. Här handlar det om ett test av en köksmaskin från Kenwood. Du kan läsa mer här.

Expressen 🇸🇪
Expressen är en svensk tidning som ges ut varje kväll. Den har över 1 miljon läsare dagligen och skriver om både nyheter, sport och underhållning.

Tidningen har även en stor nyhetssajt med blandat innehåll. I det här testet har de provat hur bra olika köksmaskiner är på att knåda och vispa samt bedömt maskinernas användarvänlighet, användbarhet och hållbarhet. Du kan läsa mer här.

Forbrukerrådet 🇳🇴
Det norska konsumentrådet behandlar ämnen som är relevanta för konsumenterna, vilket även inkluderar ett urval av olika tester. Här handlar det om en granskning av sju olika köksmaskiner. Du kan läsa mer här.

Gastromand 🇩🇰
Dansk tidning med fokus på gastronomi, recept, restauranger, kokböcker, redskap och köksutrustning, sett ur mäns perspektiv. Här handlar det om ett enkelt men grundligt test av en köksmaskin. Läs mer här.

Goodhousekeeping.co.uk 🇬🇧
Den här brittiska hemsidan både testar och skriver om olika produkter som har med hus och trädgård att göra. Det handlar inte om ett enkom test där de provar ett stort antal produkter på samma gång, men de har över tid provat ett urval av köksmaskiner.

Här får produkterna sedan ett betyg på en skala upp till 100 för att visa hur bra de är. Du kan läsa mer här.

Politiken 🇩🇰
Den danska tidningen Politiken grundades 1884, men är fortfarande en av Danmarks ledande tidningar. Politiken har här låtit en livsmedelstekniker utföra ett test av åtta olika köksmaskiner i tidningens bilaga Lørdagsliv. Du kan läsa mer här, men det krävs en prenumeration för att komma åt undersökningen.

Råd & Rön 🇸🇪
Råd & Rön är det svenska konsumentrådet som hela tiden håller ett öga på konsumentlivet och nya konsumentprodukter. Råd & Rön har här genomfört ett test av 27 köksmaskiner.

Du kan läsa mer om testet här. Full tillgång kräver dock att du antingen prenumererar eller köper tillgång till den enskilda undersökningen.

Smartson.se 🇸🇪
Svensk testsajt som testar olika konsumentprodukter och här kan konsumenterna själva också hjälpa till med att prova och recensera produkter. Här handlar det om en undersökning av köksmaskiner. Du kan läsa mer här.

Søndagsavisen 🇩🇰
Den danska veckotidningen Søndagsavisen delas ut med posten och skriver om både nyheter, konsumentämnen, livsstil, tester, undersökningar och mer. Här har tidningen testat sex olika köksmaskiner. Du kan läsa mer här.

Tek.no 🇳🇴
Norges största webbplats för konsumentteknik med över 300 000 läsare varje vecka. Här finns både nyheter, artiklar, guider och tester och de har gjort ett test av nio olika köksmaskiner. Du kan läsa mer här.

The Telegraph 🇬🇧
Den traditionella brittiska tidningen grundades 1855 och publiceras dagligen i fysisk form. The Telegraph har även en stor webbplats. I stort sett alla ämnen i världen har en plats i tidningen eller på hemsidan och de skriver till exempel om nyheter, sport, underhållning, livsstil, konsumentämnen, kultur och affärer. Här handlar det om ett test av olika köksmaskiner. Du kan läsa mer här.

The Independent 🇬🇧
Den här tidningen är en av de största och mest omfattande brittiska tidningarna. De skriver bland annat om nyheter, sport, politik och utland, men konsumentämnen och mat har också en plats i tidningen. I den här undersökningen har tidningen hittat de tio bästa köksmaskinerna. Du kan läsa mer här.

Trustedreviews.com 🇺🇸
Den här hemsidan publicerar dagligen detaljerade expertbedömningar av elektroniska konsumentprodukter och ytterligare analyser. Här har de testat flera olika köksmaskiner. Du kan läsa mer här.

VG Norge 🇳🇴
VG står för Verdens Gang och är både en hemsida och norges näst största fysiska tidning. Här har nio olika köksmaskiner testats och ställts mot varandra och VG undersöker dels hur bra maskinerna knådar och vispar, men tittar även på deras funktioner och användarvänlighet. Du kan läsa mer här.

TV2 Norge 🇳🇴
Norges största kommersiella tv-kanal, som fokuserar på både nyheter, underhållning, sport och livsstil. Här har TV2 Norge testat och jämfört fem olika köksmaskiner från både dyra och billigare märken. Du kan läsa mer här.

Which.co.uk 🇬🇧
Englands största konsumenttidning med nästan 700 000 prenumeranter. Which? finns till för konsumenterna och målet är att göra en skillnad för konsumenterna. Which testar löpande olika produkter för hushållet och här handlar det om flera tester av köksmaskiner. Du kan läsa mer här, men det krävs en prenumeration för att få full tillgång till undersökningarna.

Wiseguide 🇨🇦
Internationell webbplats med guider till de senaste produkterna. Wiseguide är en bred sajt som behandlar många olika områden. Du kan läsa mer här.

Betygsätt den här artikeln

Klicka på en stjärna för att betygsätta