Kenwood Chef Test 2021 – Här är experternas favoriter – Best i Test

Senest opdateret den Artikeln är en annons 0

Den här artikeln handlar om olika köksmaskiner från Kenwoods serie Kenwood Chef. Vi har undersökt flera olika experttester där sakkunniga specialister har provat, bedömt och betygsatt olika modeller.

I genomgången av modellerna hittar du därför både information om maskinerna och experternas kommentarer om varje modell.

Expertpanelerna i den här artikeln består av experter från konsumentorganisationerna Råd & Rön och det danska konsumentrådet Tænk, tidningarna Vg.no, Dailymail.co.uk och Independent.co.uk, konsumentmagasinet Which.co.uk, matmagasinet Gastromand.dk, teknikmagasinet Tek.no samt norska Tv2.no.

Den här artikeln om Kenwood Chef innehåller:

🔸 Överblick över de bästa köksmaskinerna i Kenwood Chef-serien
🔸 Överblick över två alternativa modeller
🔸 Information om Kenwood
🔸 Tips på användningsområden för en köksmaskin
🔸 Genomgång av olika redskap som man bör ha i köket
🔸 Genomgång av alla tester vi har undersökt samt länkar för vidare läsning

Observera att Konsumentmagasinet inte testar produkter själva. Vi samlar däremot resultaten från oberoende tester för att du lätt ska kunna få en överblick över de bästa produkterna på marknaden.


Kenwood Chef XL Titanium KVL8300S

✅ Testvinnare hos den norska tidningen Vg.no
✅ 6 av 6 stjärnor hos det danska magasinet Gastromand.dk
✅ Testvinnare hos det norska teknikmagasinet Tek.no
✅ Bra betyg hos det stora brittiska testmagasinet Which.co.uk

Kenwood Chef XL Titanium KVL8300S

Butik Pris

Annoncer

5.704,00 Läs mer
5.709,00 Läs mer
eNemo.se 5.999,00 Läs mer

.
Köksmaskinen Kenwood Chef XL Titanium KVL8300S har granskats av fyra olika expertkällor, nämligen den norska tidningen Vg.no, det norska teknikmagasinet Tek.no, det danska matmagasinet Gastromand.dk och det brittiska testmagasinet Which.co.uk.

De olika expertpanelerna har antingen provat Kenwood Chef XL Titanium KVL8300S i ett solotest eller tillsammans med andra modeller. Den här modellen klarar sig bra och imponerar på experterna i både solotesten och de större granskningarna.

Kraftfull modell 

Kenwood Chef XL Titanium KVL8300S har en traditionell Kenwood-design med en lite industriell stil, och maskinen är både kraftig och hållbar. Kenwood Chef XL Titanium KVL8300S är gjord för att kunna hantera både tunga och lätta ingredienser, och för att inte misslyckas med något har modellen en motoreffekt på hela 1700 watt.

Skålen till Kenwood Chef XL Titanium KVL8300S har dessutom en kapacitet på 6,7 liter, och den här maskinen rymmer därmed en hel del.

Mångsidig modell 

Kenwood Chef XL Titanium KVL8300S är gjord för att kunna användas till många olika ändamål, och modellen levereras därför med både ballongvisp, K-visp, degkrok och flexivisp. Eftersom att alla dessa tillbehör kommer från SystemPro-serien håller de dessutom en riktigt hög kvalitet.

Kenwood Chef XL Titanium KVL8300S har två olika hastighetslägen som kan ställas in efter behov samt en pulsfunktion. Modellen har även ett smart stänkskydd som hindrar maskinen från att grisa ner bänken, och den inbyggda LED-belysning gör att man får en bättre överblick.

För att maskinen alltid ska kunna blanda ihop alla ingredienser i skålen kan man även höja och sänka verktygen efter behov.

Den ultimata maskulina köksmaskinen 

Den här köksmaskinen från Kenwood har granskats av fyra olika expertkällor, och alla fyra tycker bra om den här modellen. Danska Gastromand.dk tycker till exempel att det här är en maskulin maskin med en tuff design. De nämner även att maskinen har många bra detaljer och framhäver bland annat LED-belysningen.

De danska experterna förklarar sedan att modellen har enkla kontroller och är lätt att använda. Vad gäller maskinens förmåga att röra, blanda och knåda skriver de att den blandar ihop allt oavsett vad man sätter i den.

Which.co.uk har också provat den här modellen, och de beskriver den som en tystgående maskin som verkligen briljerar när den knådar deg och blandar ihop olika ingredienser. Den är dock inte lika bra på att vispa grädde, och de tycker även att modellen är lite väl stor och tung.

Tek.no tycker också riktigt bra om Kenwood Chef XL Titanium KVL8300S. De framhäver framför allt modellens kraft och höga kvalitet, och de förklarar även att den här modellen kan främja bakglädjen i många år framöver. Experterna är däremot inte särskilt förtjusta i utseendet och beskriver modellen som ett “cementblock”.

Basfakta – Kenwood Chef XL Titanium KVL8300S
🔴 Höjd: 35,6 cm
🔴 Bredd: 38 cm
🔴 Djup: 28,5 cm
🔴 Vikt: 10,4 kg
🔴 Effekt: 1700 watt
🔴 Kapacitet: 6,7 liter
🔴 Antal hastighetslägen: 2
🔴 Visp ingår
🔴 Degkrok ingår
🔴 K-visp ingår

Utvalda fördelar med Kenwood Chef XL Titanium KVL8300S:
Kraftfull och stark modell
Stor skål med en kapacitet på 6,7 liter
Fyra SystemPro-verktyg ingår
Två hastighetslägen samt en pulsfunktion
Integrerad LED-belysning

Här kan du se en kort presentationsvideo för Kenwood Chef XL Titanium KVL8300S. Videon är gjord av Kenwood: 


Kenwood KCC9060S Chef Gourmet

✅ 6 av 6 stjärnor hos det danska magasinet Gastromand.dk

Kenwood KCC9060S Chef Gourmet

i samarbete med PriceRunner

 

.
Köksmaskinen Kenwood KCC9060S Chef Gourmet har granskats av Gastromand.dk, ett danskt magasin som fokuserar på män och mat. Gastromand.dk har genomfört ett solotest av Kenwood KCC9060S Chef Gourmet och har därmed fokuserat helt och hållet på den här modellen.

De danska experterna har provat och bedömt modellen utifrån flera olika testpunkter, till exempel prestanda, användarvänlighet, design och pris. I slutändan kommer de fram till att Kenwood KCC9060S Chef Gourmet fungerar så bra att den förtjänar högsta betyg – 6 av 6 stjärnor.

Kraftfull modell

Kenwood KCC9060S Chef Gourmet har Kenwoods traditionella och lite industriella design.

Det här är en stor modell på mer än ett sätt. Maskinen väger nästan 13 kg, är fysiskt stor och har en hög kapacitet på 6,7 liter. Med en effekt på 1500 watt är Kenwood KCC9060S Chef Gourmet dessutom otroligt kraftfull, och den här modellen är därför bra när man vill knåda tunga bröddegar som kräver lite extra styrka.

Kan både röra, vispa, blanda och knåda 

Kenwood KCC9060S Chef Gourmet levereras med både visp, degkrok och K-visp, och modellen kan därför användas till många olika uppgifter i köket. Med dessa tillbehör kan maskinen till exempel vispa äggvitor och vispgrädde, blanda kaksmet och andra blandningar samt knåda bröddeg.

Modellen har två olika hastighetslägen, och för att göra det ännu lättare för användaren finns det 20 förinstallerade program. Man kan dessutom ställa in vilken temperatur man vill ha i skålen, och på sidan av maskinen sitter både en display och ett vred som används för att styra maskinen.

Robust, kraftfull och fin maskin

Gastromand.dk tycker väldigt bra om Kenwood KCC9060S Chef Gourmet, och det första de lägger märke till är modellens storlek, tyngt och utseende. De kallar modellen för en fin och maskulin köksmaskin och skriver att den verkar oerhört robust och hållbar.

Gastromand.dk framhäver även alla förinstallerade program som gör att maskinen kan göra mycket mer än att bara knåda och vispa. Dessa program ökar alltså modellens mångsidighet.

Experterna provade även hur maskinen klarar av olika matlagningsuppgifter. Till att börja med lagade de potatismos, vilket blev en stor framgång, och därefter briljerade modellen även vid tillagningen av de lite svårare recepten på risotto och hollandaisesås. Experterna berättar att dessa recept blir otroligt enkla att tillaga med Kenwood KCC9060S Chef Gourmet.

Experterna nämner inte särskilt många nackdelar med den här modellen, men de påpekar dock att maskinen är ganska dyr.

Basfakta – Kenwood KCC9060S Chef Gourmet
🔴 Höjd: 37 cm
🔴 Bredd: 40 cm
🔴 Djup: 34,5 cm
🔴 Vikt: 12,9 kg
🔴 Effekt: 1500 watt
🔴 Kapacitet: 6,7 liter
🔴 Antal hastighetslägen: 2
🔴 Visp ingår
🔴 Degkrok ingår
🔴 K-visp ingår

Utvalda fördelar med Kenwood KCC9060S Chef Gourmet:
Kraftfull modell med en effekt på 1500 watt
Kan både blanda, knåda och vispa, men även tillaga exempelvis sås, mos och risotto
Tung och robust modell
Två hastighetslägen
Display som bland annat har 20 olika program

Här kan du se en presentationsvideo för Kenwood KCC9060S Chef Gourmet. Videon är gjord av Kenwood: 


Kenwood KVL8320S

✅ Testvinnare hos det norska teknikmagasinet Tek.no

Kenwood KVL8320S

Butik Pris

Annoncer

5.029,00 Läs mer
5.290,00 Läs mer
eNemo.se 5.709,00 Läs mer

.
Köksmaskinen Kenwood KVL8320S har granskats av det norska teknikmagasinet Tek.no i ett test där flera olika modeller provades och ställdes mot varandra.

De olika köksmaskinerna granskades utifrån specifika testpunkter, och efter undersökningen fick varje modell ett samlat betyg. Experterna tycker väldigt bra om Kenwood KVL8320S och utser därför modellen till testvinnare.

1700 watt

Kenwood KVL8320S är gjord för att klara av även de tyngsta uppgifterna, och modellen har därför en riktigt hög motoreffekt på 1700 watt. Den här maskinen kan därmed knåda tunga bröddegar.

Kenwood KVL8320S har en stor skål som rymmer 6,7 liter, och tillsammans med effekten på 1700 watt innebär detta att man utan problem kan göra stora satser på en gång. Modellen har dessutom Kenwoods typiska industriella design, och den styrs enkelt med hjälp av ett vred på sidan av maskinen.

Blender ingår 

Den här köksmaskinen från Kenwood är utformad för att kunna vispa, knåda och blanda. Modellen levereras därför med en visp, degkrok och K-visp för att man ska kunna växla mellan dessa tillbehör beroende på vilken uppgift som ska göras. Modellen har två olika hastighetslägen som också passar för olika uppgifter. Tillbehören kommer från SystemPro-serien och håller därför en hög kvalitet.

Utöver dessa tillbehör ingår det även en blender som ökar mångsidigheten otroligt mycket. Den gör det möjligt att mixa ingredienser med maskinen, och man kan därför enkelt göra till exempel smoothie, sås och pesto.

Kraftfull och robust modell 

Kenwood KVL8320S har granskats av norska experter från Tek.no. De tycker väldigt bra om den här modellen och framhäver framför allt att maskinen är otroligt kraftfull och uthållig.

Detta är en stor fördel som innebär att maskinen bibehåller en hög hastighet även när den knådar tunga degar. Kenwood KVL8320S är dessutom en robust och seg maskin, och Tek.no berömmer därför även dess hållbarhet och stabilitet.

Tek.no nämner dock även ett par nackdelar med modellen, och de skriver bland annat att Kenwood KVL8320S är lite väl stor och tar upp mycket utrymme. De är dessutom inte särskilt förtjusta i utseendet och skriver att maskinen har en tråkig design.

Basfakta – Kenwood KVL8320S
🔴 Höjd: 38 cm
🔴 Bredd: 40 cm
🔴 Djup: 35 cm
🔴 Vikt: 18 kg
🔴 Effekt: 1700 watt
🔴 Kapacitet: 6,7 liter
🔴 Antal hastighetslägen: 2
🔴 Visp ingår
🔴 Degkrok ingår
🔴 K-visp ingår
🔴 Blender ingår

Utvalda fördelar med Kenwood KVL8320S:
Motoreffekt på 1700 watt
Stor skål med en kapacitet på 6,7 liter
Kontrolleras med en vridknapp
SystemPro-verktyg
Blender ingår också

Här kan du se en presentationsvideo för Kenwood KVL8320S. Videon är gjord av Kenwood:


Kenwood Chef Titanium KVC7300S

✅ Bra betyg hos det stora brittiska testmagasinet Which.co.uk

Kenwood Chef Titanium KVC7300S

i samarbete med PriceRunner

 

.
Köksmaskinen Kenwood Chef Titanium KVC7300S har granskats av det stora brittiska testmagasinet Which.co.uk. Experterna utförde ett solotest och fokuserade därmed helt och hållet på den här modellen.

De bedömde Kenwood Chef Titanium KVC7300S baserat på testpunkter som användarvänlighet, rengöring och design samt hur bra maskinen klarar av olika uppgifter. Experterna tycker överlag bra om den här modellen, och Kenwood Chef Titanium KVC7300S får därför ett bra betyg hos Which.co.uk.

1500 watt och en skål på 4,6 liter 

Kenwood Chef Titanium KVC7300S är gjord för att kunna assistera i köket oavsett om ingredienserna ska röras ihop, blandas eller knådas. För att kunna klara av tyngre uppgifter behöver maskinen en kraftig motor, och den här modellen har därför en motoreffekt på 1500 watt. Tack vare den kraftfulla motorn klarar maskinen utan problem av att knåda tunga bröddegar och vispa grädde både snabbt, lätt och luftigt.

Maskinen har en skål som rymmer 4,6 liter, och även om detta inte är riktigt lika mycket som hos andra Kenwood Chef-modeller är det fortfarande en hel del.

Enkla kontroller

Kenwood Chef Titanium KVC7300S levereras med olika tillbehör som passar för olika uppgifter. Maskinen kommer till exempel med en ballongvisp för att vispa till exempel grädde eller äggvitor, en degkrok för att knåda degar samt en K-visp för att blanda ihop kaksmet och andra lättare blandningar.

Till den här modellen får man dessutom ett mousseverktyg och en flexivisp som underlättar ännu mer i köket.

Kenwood Chef Titanium KVC7300S styrs med ett enkelt vred som sitter på sidan av maskinen, och här kan man även kontrollera hastigheten. Modellen har dessutom en smart LED-belysning som ger användaren en bättre överblick över skålen.

Bra men dyr modell 

Kenwood Chef Titanium KVC7300S har granskats av det brittiska testmagasinet Which.co.uk. De brittiska experterna är överlag förtjusta i den här modellen och förklarar att den klarar av alla uppgifter i testet riktigt bra. Maskinen är därmed bra på att både knåda, blanda och vispa.

Experterna berömmer även användarvänligheten hos Kenwood Chef Titanium KVC7300S. Modellen är nämligen väldigt lättanvänd, och som en bonus väsnas den dessutom inte särskilt mycket. Which.co.uk framhäver även att alla lösa delar på maskinen tål maskindisk, och de förklarar slutligen att det inte finns några större fel med den här modellen. Experterna tycker dock att priset är lite väl högt.

Basfakta – Kenwood Chef Titanium KVC7300S
🔴 Höjd: 30,5 cm
🔴 Bredd: 38 cm
🔴 Djup: 28,5 cm
🔴 Vikt: 9,2 kg
🔴 Effekt: 1500 watt
🔴 Kapacitet: 4,6 liter
🔴 Antal hastighetslägen: 2
🔴 Visp ingår
🔴 Degkrok ingår
🔴 K-visp ingår
🔴 Flexivisp ingår
🔴 Mousseverktyg ingår

Utvalda fördelar med Kenwood Chef Titanium KVC7300S:
Stark modell med en effekt på 1500 watt
Bra skål med en kapacitet på 4,6 liter
Levereras med fem olika tillbehör
Styrs enkelt med ett kontrollvred
LED-belysning

Här kan du se en kort video om Kenwood Titanium-modellerna. Videon är gjord av AO.com: 


Kenwood KVC3100S Chef Premier

✅ Bra budgetval enligt det stora brittiska testmagasinet Which.co.uk

Kenwood KVC3100S Chef Premier

Butik Pris

Annoncer

2.690,00 Läs mer
3.453,00 Läs mer
eNemo.se 3.458,00 Läs mer
3.458,00 Läs mer

.
Köksmaskinen Kenwood KVC3100S Chef Premier har granskats av det stora brittiska testmagasinet Which.co.uk i ett test av enbart den här modellen.

Experterna tycker bra om den här modellen, och eftersom att den är lite billigare förklarar de att det här är en bra och budgetvänlig maskin.

1000 watt och en skål på 4,6 liter 

Kenwood KVC3100S Chef Premier har en lite lägre effekt och mindre skål än de större modellerna i Kenwood Chef-serien.

Maskinen har fortfarande samma industriella design och robusta kvalitet, men med en motoreffekt på 1000 watt har Kenwood KVC3100S Chef Premier en lägre effekt än andra Kenwood Chef-modeller. Detta gäller även kapaciteten på 4,6 liter.

En skål på 4,6 liter rymmer dock fortfarande mycket, och en motoreffekt på 1000 watt är fortfarande en hel del. Den här modellen har därför ändå inte några problem med att bearbeta tunga degar.

Priset för den här maskinen är i gengäld lägre än för de större modellerna i Kenwood Chef-serien, och eftersom att dessa maskiner generellt sett inte är särskilt budgetvänliga är detta helt klart en fördel.

Kraftiga verktyg

Kenwood KVC3100S Chef Premier levereras med flera olika verktyg som gör att maskinen kan användas till många olika uppgifter. Man får både en visp, en K-visp och en degkrok, och med dessa robusta tillbehör kan man därmed både vispa, blanda och knåda.

Modellen styrs med ett vred som sitter på sidan av maskinen. Här kan man välja mellan två olika hastighetslägen som är anpassade för olika typer av uppgifter.

Maskinen har även ett smart stänkskydd som hindrar innehållet från att sprätta ur skålen, vilket gör att man inte måste rengöra lika mycket efter att man är färdig med maskinen.  

Ett bra budgetval 

Kenwood KVC3100S Chef Premier har granskats av brittiska experter från testmagasinet Which.co.uk. De uppmärksammar i första hand att den här maskinen har ett bra pris och ger användaren mycket valuta för pengarna.

Experterna har undersökt hur bra Kenwood KVC3100S Chef Premier vispar, knådar och blandar. De kom fram till att maskinen fungerar väldigt bra för att vispa och knåda, men att den gärna hade fått vara bättre på att blanda.

Experterna nämner även att det är lätt att komma igång med användningen av Kenwood KVC3100S Chef Premier och att maskinen är enkel att rengöra. De tycker dock att modellen väsnas lite för mycket när man använder den.

Basfakta – Kenwood KVC3100S Chef Premier
🔴 Höjd: 30 cm
🔴 Bredd: 38 cm
🔴 Djup: 28 cm
🔴 Vikt: 7,3 kg
🔴 Effekt: 1000 watt
🔴 Kapacitet: 4,6 liter
🔴 Antal hastighetslägen: 2
🔴 Visp ingår
🔴 Degkrok ingår
🔴 K-visp ingår

Utvalda fördelar med Kenwood KVC3100S Chef Premier:
Motoreffekt på 1000 watt
Budgetvänlig modell
Bra kapacitet på 4,6 liter
Lättanvänd maskin
Kan både röra, blanda, vispa och knåda


Kenwood KVL6100S Chef

✅ 4,6 av 5 stjärnor hos Amazon.co.uk baserat på 30 kundomdömen

Kenwood KVL6100S Chef

i samarbete med PriceRunner

 

.
Köksmaskinen Kenwood KVL6100S Chef tillhör också Kenwoods populära Chef-serie, men den här modellen har inte granskats av några experter i officiella tester.

Eftersom att den här modellen tillför Kenwood Chef-serien har vi valt att ändå ta med den, och det här är dessutom en konsumentfavorit.

Istället för att gå igenom vad olika experter tycker om modellen tar vi därför en närmare titt på vad kunderna hos Amazon.co.uk säger. Där har modellen fått bra recensioner och ett genomsnittsbetyg på 4,6 av 5 stjärnor.

Stark maskin med en effekt på 1400 watt 

Eftersom att den här modellen också kommer från Kenwood Chef-serien har även Kenwood KVL6100S Chef den traditionella Kenwood-designen med en matt grå färg och ett lite rått, maskulint och industriellt utseende.

Modellen har en väldigt simpel design med ett enda vridreglage som sticker ut. Detta vred används för att starta maskinen och kontrollera hastigheten, och det finns två olika hastighetslägen att välja mellan. Vilken hastighet som fungerar bäst beror på vad för typ av uppgift som ska utföras.

Kenwood KVL6100S Chef har lite färre hästkrafter än många andra Kenwood Chef-modeller, men med en effekt på 1400 watt är den här modellen fortfarande otroligt kraftfull.

Hög kapacitet 

Även om det här inte är den starkaste Kenwood Chef-modellen har den ändå en hög kapacitet, vilket också är utmärkande för just Kenwood Chef-serien. Maskinen har en riktigt stor skål som rymmer 6,7 liter, och man kan därmed göra stora satser med den här modellen.

Kenwood KVL6100S Chef är dessutom mångsidig och klarar av många olika uppgifter. Modellen levereras med både visp, degkrok och K-visp, och den kan därför både vispa, blanda, mosa och knåda.

Kraftfull och gedigen modell 

Kunderna hos Amazon.co.uk tycker väldigt bra om Kenwood KVL6100S Chef och berömmer maskinen för många olika saker.

Konsumenterna nämner dock upprepade gånger att Kenwood KVL6100S Chef är en gedigen maskin som verkligen är stark och klarar av många olika typer av uppgifter.

Enligt användarna är den höga kvaliteten en av modellens starkaste sidor, och flera skriver även att Kenwood KVL6100S Chef helt enkelt fungerar oklanderligt.

Basfakta – Kenwood KVL6100S Chef
🔴 Höjd: 35 cm
🔴 Bredd: 43 cm
🔴 Djup: 30 cm
🔴 Vikt: 8,9 kg
🔴 Effekt: 1400 watt
🔴 Kapacitet: 6,7 liter
🔴 Antal hastighetslägen: 2
🔴 Visp ingår
🔴 Degkrok ingår
🔴 K-visp ingår

Utvalda fördelar med Kenwood KVL6100S Chef:
Rätt stark modell med en effekt på 1400 watt
Stor kapacitet på 6,7 liter
Läcker design som är typisk för Kenwood
Flera hastighetslägen
Kan både knåda, vispa, blanda och mosa

Här kan du se en allmän presentationsvideo för Kenwood Chef-modellerna. Videon är gjord av AO.com: 


Alternativ till Kenwood Chef

I förra avsnittet gick vi igenom sex olika köksmaskiner från Kenwood Chef-serien. I det här avsnittet kommer vi att gå igenom två köksmaskiner till för att visa ett par andra bra modeller på marknaden.

Dessa två modeller kommer också från Kenwood men tillhör andra serier. Vi går igenom de två alternativen på samma sätt som Kenwood Chef-modellerna.


Kenwood kMix

✅ Testvinnare hos den brittiska tidningen Independent.co.uk
✅ Testvinnare hos den brittiska tidningen Dailymail.co.uk
✅ 4 av 5 stjärnor hos tidningen Expressen.se

Kenwood kMix

Butik Pris

Annoncer

2.769,00 Läs mer
2.849,00 Läs mer
3.086,00 Läs mer
eNemo.se 3.091,00 Läs mer

.
Köksmaskinen Kenwood kMix har granskats av tre olika expertkällor, nämligen de två brittiska tidningarna Independent.co.uk och Dailymail.co.uk samt den svenska tidningen Expressen.se.

Kenwood kMix granskades utifrån olika kriterier och klarade sig bra i alla tre undersökningarna. Modellen utses till testvinnare hos de båda brittiska tidningarna och får ett högt betyg på 4 av 5 stjärnor hos Expressen.se.

Lite annorlunda design 

Kenwood kMix har ett utseende som skiljer sig en del från de andra modellerna. Den här maskinen tillhör även en annan serie, kMix-serien, och Kenwood kMix har inte ett lika klumpigt utseende som många av de andra modellerna. Designen hos Kenwood kMix lutar nämligen mer åt vintage-hållet, vilket kan vara viktigt om man verkligen bryr sig om designen.

Kenwood kMix är dessutom ganska kraftfull med en effekt på 1000 watt. Effekten är dock lägre än hos många av Kenwood Chef-modellerna. Detsamma gäller skålen, men med en kapacitet på 5 liter rymmer den fortfarande en hel del.

Sex hastighetslägen 

Kenwood kMix levereras med både visp, degkrok och K-visp, vilket innebär att den här modellen både kan röra, blanda, mosa, vispa och knåda. Dessa uppgifter kan utföras i sex olika hastigheter, och maskinen har även en smart hastighetskontroll som gradvis ökar hastigheten för att maskinen inte ska grisa ner bänken. Kenwood kMix är dessutom säker, och när man lyfter upp huvudet på maskinen stannar den därför automatiskt för att man inte ska råka skada sig.

Arbetar felfritt 

Kenwood kMix har granskats av flera olika expertkällor, och alla tycker bra om den här modellen. Independent.co.uk berättar till exempel att Kenwood kMix levererar ett perfekt resultat både när den vispar och knådar, och både grädde, äggvitor och deg får en bra konsistens.

Kenwood kMix får även beröm för de sex hastighetslägena som gör att man kan öka tempot i en lugn takt. Experterna berömmer dessutom maskinens utseende, och de tycker att det är smart att man kan köpa andra köksprodukter från samma serie om man vill ha matchande apparater i köket. Independent.co.uk nämner även ett fåtal nackdelar med den här modellen, till exempel att Kenwood kMix är lite väl tung och att det är svårt att sätta fast verktygen.

Dailymail.co.uk har också provat Kenwood kMix och jämfört maskinen med en modell från KitchenAid. De skriver att de två maskinerna är ungefär lika bra, men att Kenwood kMix vinner när det kommer till att röra ihop ingredienser till en blandning med en så bra konsistens och smak som möjligt.

Basfakta – Kenwood kMix
🔴 Höjd: 35,5 cm
🔴 Bredd: 24 cm
🔴 Djup: 38,5 cm
🔴 Vikt: 9,1 kg
🔴 Effekt: 1000 watt
🔴 Kapacitet: 5 liter
🔴 Antal hastighetslägen: 6
🔴 Visp ingår
🔴 Degkrok ingår
🔴 K-visp ingår

Utvalda fördelar med Kenwood kMix:
Fin maskin med en behaglig design
Bra motoreffekt på 1000 watt
Sex hastighetslägen
Hastighetskontroll
Säkerhetsåtgärd

Här kan du se en presentationsvideo för Kenwood kMix. Videon är gjord av Kenwood: 


Om Kenwood

kenwood logo

Kenwood är ett brittiskt företag som är känt för sin tillverkning av köksmaskiner. Företaget grundades år 1947 av Kenneth Wood.

Utöver köksmaskiner tillverkar Kenwood även stavmixrar, matberedareblendrar, vattenkokare och brödrostar. Idag ägs Kenwood av det italienska företaget DeLonghi, som framför allt är kända för att tillverka kaffemaskiner.

Hjälp till hemmafrun

Företaget Kenwood fick sin början år 1947 i den engelska staden Woking när Kenneth Wood började bygga hushållsapparater i sitt garage.

Syftet med dessa maskiner var att skapa en hjälpande hand i vardagen åt hemmafruar runtom i Storbritannien genom att designa maskiner som kunde minska deras arbetsbörda.

Kenneth Wood utökade successivt sitt företag, och år 1962 var det så stort att tillverkningen var tvungen att flyttas till fabriker i staden Havant, och där sker produktionen än idag.

Allt började med en brödrost 

Idag är Kenwood mest kända för sin tillverkning av köksmaskiner, men allting började faktiskt med att Kenneth Wood uppfann en brödrost på 40-talet.

Denna uppfinning kunde rosta bröd snabbare eftersom att den rostade båda sidorna av brödet samtidigt. Modellen kom ut på marknaden år 1947 och blev en stor succé. 

Den första köksmaskinen kom 1950 

KenwoodEfter framgången med brödrosten utökade Kenwood sitt sortiment, och år 1950 introducerades den första Kenwood Chef-köksmaskinen på marknaden. Den här maskinen blev också en snabb succé och såldes bland annat på det stora varuhuset Harrods. Populariteten höll i sig och företaget fortsatte att växa, och på 60-talet var Kenwood kända över hela världen.

Under 70- och 80-talet kom även en serie matberedare, men 1997 dog Kenneth Wood.

År 2000 blev Kenwood en del av DeLonghi-gruppen, och idag känner många konsumenter igen köksmaskinen från det brittiska tv-programmet Hela England Bakar. Detta program har nämligen använt köksmaskiner från Kenwood i flera säsonger.


Användningsområden för Kenwood Chef

En köksmaskin kan kanske hjälpa till med fler uppgifter i köket än du tror. Baserat på en artikel från det danska konsumentrådet Tænk går vi här igenom vad du kan göra med en köksmaskin som har de vanligaste tillbehören, alltså en visp, en degkrok och ett blandverktyg:

Bröd

BrödEn bröddeg kan bli riktigt tung om du knådar den för hand. Använd istället köksmaskinens degkrok. Detta säkerställer även att ingredienserna blandas ihop ordentligt och att degen får en bra konsistens. Tunga bröddegar kräver dock en viss styrka hos maskinen.

Rågbröd

En rågbrödsdeg är också riktigt tung, kanske ännu tyngre än deg till vitt bröd. En köksmaskin är därför perfekt för detta ändamål.

Kaksmet

De flesta köksmaskiner har även ett verktyg som är gjort för att röra ihop ingredienser till lösare blandningar, till exempel kaksmet. Köksmaskinen ser då till att alla ingredienser blandas ordentligt. På Kenwood Chef-modellerna kallas detta verktyg för en K-visp.

Vispgrädde Vispgrädde och äggvitor

Vanliga köksmaskiner har alltid en visp som är bra för att vispa till exempel grädde eller äggvitor. I en köksmaskin går detta både snabbt och lätt, och konsistensen blir även bättre än om man hade använt en elvisp eller vispat för hand. En köksmaskin är därför bra att ha om man vill göra till exempel skumbollar eller maränger.

Mos

En köksmaskin med standardutrustning kan även användas för att göra mos. Man kan till exempel göra lätt och luftigt potatismos med en köksmaskin, och den förbättrade konsistensen gör då att man får en bättre kulinarisk upplevelse.

Kött, grönsaker och frukt 

Om du skaffar en köksmaskin med extrautrustning kan du använda maskinen till mycket mer, och du kan till exempel få en köttkvarn, blender, rivjärn och citruspress till köksmaskinen. Med dessa tillbehör kan maskinen även bearbeta kött och grönsaker, och du kan till exempel göra smoothie, sås, soppa, pesto, puré, färs och saft.


Nödvändiga köksredskap

kenwood

Om du skaffar en köksmaskin kan den mest troligt hjälpa till med väldigt många uppgifter i köket, särskilt om du har en maskin med extrautrustning. Baserat på en artikel från det danska konsumentrådet Tænk går vi här igenom vilka köksredskap man bör har och vad de kan användas till.

Köksmaskin med grundläggande funktioner 

De flesta köksmaskiner har en visp och en degkrok och kan därför både knåda deg och vispa grädde och äggvitor. Det ingår dessutom ofta ett blandverktyg för att röra ihop ingredienser. En köksmaskin kan därför hjälpa till med en del olika uppgifter och är framför allt bra att ha när man bakar. Man kan dock göra maskinen mer mångsidig genom att köpa extra tillbehör till den.

Matberedare

En matberedare är framför allt bra att ha när man vill förbereda grönsaker, och den kan ofta både riva, hacka och skiva grönsakerna både enkelt och exakt. En matberedare kan även knåda deg, men en köksmaskin fungerar betydligt bättre för det.

Elvisp

Om du känner att du inte riktigt behöver en köksmaskin kan en elvisp i vissa fall vara tillräcklig, till exempel om du bara vispar grädde eller knådar deg någon gång ibland. En elvisp är dock svagare än en köksmaskin, och detta påverkar även resultatet.

Minihackare

En minihackare kan köpas som ett tillbehör till köksmaskinen och är framför allt bra när man vill förbereda grönsaker. En minihackare kan dock bara hacka, och den kan därmed inte riva eller skiva grönsakerna.

Köttkvarn

En köttkvarn kan köpas som ett tillbehör till köksmaskinen och är bra att ha när man vill mala kött. Det är svårt att mala kött med andra verktyg och man behöver därför en köttkvarn för att göra det ordentligt.

Blender

En blender kan köpas som ett tillbehör till köksmaskinen och är ofta ett oumbärligt redskap i köket. En blender kan nämligen användas för att göra både smoothie, sås, soppa, puré och pesto, och den kan även användas för att krossa is.

Juicepress

Man kan även köpa en juicepress till köksmaskinen, och denna är perfekt när man vill pressa juice till matlagning eller bara för att dricka. Juicen pressas snabbt ur frukten utan att fruktköttet följer med, och resultatet blir därför en någorlunda klar vätska.

Stavmixer

En stavmixer är perfekt när man ska mosa ingredienser i en skål eller gryta och är därför särskilt användbar när man gör soppa.


FAQ – Vanliga frågor

🤩 Vilka Kenwood Chef köksmaskiner är bäst i test?

Kenwood Chef XL Titanium KVL8300S, Kenwood KCC9060S Chef Gourmet och Kenwood KVL8320S

🤓 Hur har man testat köksmaskinerna från Kenwood?

Köksmaskinerna har bland annat bedömts baserat på deras förmåga att vispa, röra och knåda. Experterna har även tittat på maskinernas kvalitet, användarvänlighet, ljudnivå och energiförbrukning.

🤔 Hur väljer jag rätt modell?

För att hitta en modell som passar dina behov bör du först och främst fundera på maskinens kapacitet, storlek och vikt. Därefter bör du även titta på motoreffekt, funktioner och tillbehör.


Kenwood Chef Test 2018 – använda källor samt länkar för vidare läsning

Dailymail.co.uk 🇬🇧
Dailymail är en brittisk tabloidtidning som även har en stor hemsida. Den tryckta utgåvan är den näst bäst säljande tidningen i Storbritannien, och både den fysiska tidningen och hemsidan skriver om nyheter, sport, kultur, underhållning och konsumentliv.

Den här gången har Dailymail provat två olika köksmaskiner, och en av modellerna som granskades var Kenwood kMix. Klicka på den här länken för att läsa mer om undersökningen.


Expressen.se 🇸🇪
Expressen är en svensk tidning som ges ut dagligen. Med över en miljon läsare varje dag är tidningen en av Sveriges största, och utöver den tryckta utgåvan har Expressen även en stor hemsida. Både den tryckta tidningen och hemsidan skriver om både nyheter, sport, underhållning och konsumentliv.

Här har experterna granskat flera olika köksmaskiner utifrån testpunkter som knådning, vispning, användarvänlighet, rengöring och användbarhet. De provade bland annat modellen Kenwood kMix. Du kan läsa mer hos Expressen.se.


Forbrugerrådet Tænk 🇩🇰
Det danska konsumentrådet Tænk jobbar med alla tänkbara delar av det danska konsumentlivet, och detta inkluderar bland annat noggranna tester av olika konsumentprodukter. Den här gången rör det sig om en granskning av ett antal olika köksmaskiner.

Du kan läsa mer på Tænks hemsida. Observera dock att du antingen måste ha en betald prenumeration eller köpa tillgång till den enskilda undersökningen för att kunna se de specifika testresultaten.


Gastromand.dk 🇩🇰
Gastromand är ett danskt magasin som riktar sig till män och skriver ur ett manligt perspektiv. De fokuserar på allt som rör gastronomi, vilket bland annat innefattar mattrender, recept, restauranger, kokböcker och köksredskap. Gastromand.dk har här provat två olika köksmaskiner:

Klicka på den här länken för att läsa mer om granskningen av Kenwood Chef XL Titanium KVL8300S.

Klicka på den här länken för att läsa mer om granskningen av Kenwood KCC9060S Chef Gourmet.


Independent.co.uk 🇬🇧
The Independent är en av Storbritanniens största tidningar. De skriver om både in- och utrikesnyheter, politik, sport och kultur, men i tidningen finns även utrymme för matlagning och konsumentprodukter. Independent.co.uk har här genomfört ett test av tio olika köksmaskiner, bland annat modellen Kenwood kMix. Du kan läsa hela artikeln här.


Råd & Rön 🇸🇪
Den svenska konsumentorganisationen Råd & Rön arbetar med flera aspekter av det svenska konsumentlivet. De utför bland annat granskningar av olika konsumentprodukter, och här har Råd & Rön provat ett antal olika köksmaskiner.

Klicka här för att läsa hela Råd & Röns test. Observera dock att du måste ha en betald prenumeration eller köpa tillgång till den enskilda undersökningen för att kunna se de specifika testresultaten.


Tek.no 🇳🇴
Tek.no är ett norskt teknikmagasin som fokuserar på konsumentteknik. De har nästan en miljon läsare per vecka och förser sina läsare med nyheter, artiklar, guider och tester som rör teknik.

Här har Tek.no provat olika köksmaskiner, och i testet ingick bland annat två av modellerna i den här artikeln: Kenwood Chef XL Titanium KVL8300S och Kenwood KVL8320S. Du hittar hela artikeln här.


Tv2.no 🇳🇴
Den norska tv-kanalen TV 2 har även en stor hemsida, och kanalen förser konsumenterna med innehåll om nyheter, sport, kultur, näringsliv, underhållning och livsstil. Tv2.no har här provat olika köksmaskiner, bland annat modellen Kenwood Major KMM770. Klicka på den här länken för att läsa mer om undersökningen.


Vg.no 🇳🇴
Vg är en förkortning för ”Verdens Gang”, och detta är Norges näst största tidning. Verdens Gang har både en hemsida och ges ut som en fysisk tidning.

Här har Vg.no provat olika köksmaskiner, bland annat modellen Kenwood Chef XL Titanium KVL8300S. I granskningen har de norska experterna undersökt hur bra maskinerna knådar och vispar samt tittat på funktioner och användarvänlighet. Du kan läsa mer hos Vg.no.


Which.co.uk 🇬🇧
Which är Englands största konsumentmagasin, och de strävar efter att vara konsumenternas förlängda arm och medhjälpare i vardagen. De försöker därför se till att konsumenterna är så välinformerade som möjligt innan de köper en viss produkt. Which granskar löpande ett stort urval av konsumentprodukter, och här gäller det ett urval av olika köksmaskiner från Kenwood:

Klicka här för att läsa mer om granskningen av Kenwood Chef XL Titanium KVL8300S. Observera att du behöver ett betalt medlemskap för att få full tillgång till testresultaten.

Klicka här för att läsa mer om granskningen av Kenwood Chef Titanium KVC7300S. Observera att du behöver ett betalt medlemskap för att få full tillgång till testresultaten.

Klicka här för att läsa mer om granskningen av Kenwood KVC3100S Chef Premier. Observera att du behöver ett betalt medlemskap för att få full tillgång till testresultaten.


Andra relevanta artiklar

Om du inte är säker på om du vill köpa en Kenwood Chef eller en Kenwood Major kanske du även vill läsa vår artikel Kenwood Major test. På så vis kan du enkelt sätta dig in i för- och nackdelarna med den modellen också, och det blir då lättare att komma fram till vilken modell som passar bäst för dig.

Du kan även läsa vår mer allmänna artikel Kenwood köksmaskin test. Där samlar vi ett stort antal köksmaskiner från Kenwood och går igenom vad experterna tycker om dem. I den artikeln får du alltså en överblick över för- och nackdelarna med de olika Kenwood-modellerna.

I artikeln Köksmaskin test har vi samlat de bästa köksmaskinerna från en mängd olika tillverkare. Genom att läsa den här artikeln kan du enkelt få en överblick över de bästa modellerna från olika tillverkare. Detta kan göra det lättare att se om det kanske finns något alternativ som passar dig bättre än en Kenwood Chef-maskin.