Hållningsväst - Bäst i test: Bästa hållningssele för bättre hållning

Enligt vår research och analys Vi har valt ut produkter som har fått höga betyg i de parametrar som vi utvärderat dem på, och tillhandahåller alltså inte en komplett lista bestående av alla produkter på marknaden.

SENAST ÄNDRAD: december 1, 2023.
Annons
Anonns

Artikeln är baserad på undersökningar, men innehåller sponsrade element, inklusive annonslänkar, och bör därför betraktas som en annons.

Hållningsväst - Bäst i test: Bästa hållningssele för bättre hållning

Urvalet av produkter i artikeln baseras på analys och undersökning..., men innehåller endast produkter som våra samarbetspartners tillhandahåller. Artikeln är därför en annons. Läs här hur sponsrade partnerskap påverkar ordningsföljden av våra produkter. I regel innehåller våra artiklar externa tester och recensioner, snarare än tester utförda av oss själva. Läs mer

Har du dålig hållning eller lider du av ryggsmärtor?

Många lider av dålig hållning utan att ens vara medvetna om det. En hållningsväst är en stabiliserande, elastisk väst för bättre hållning som kan hjälpa till att motverka rygg- och hållningsbesvär genom att stabilisera och korrigera din hållning.

Med hjälp av en hållningsväst kommer du att stå mer upprätt, se längre ut och känna dig mer självsäker i din hållning. Förutom en bättre hållning har en hållningsväst många hälsofördelar.

I vår testguide kan du läsa mer om hur en hållningsväst fungerar, hur den hjälper till att förbättra din hållning och slutligen, vilken modell som är bäst för dig.

test-guiden

En test-guide är en artikel likt den här, där vi analyserar produkter genom att undersöka t.ex. recensioner och tester.

De 4 bästa hållningsvästen i test-guiden 2023:

Så bedömer vi och väljer ut produkter

Vi jämför en rad erkända produkter och varumärken. Vi har partnerskap med många stora återförsäljare, och även om detta kan påverka urvalet av produkter till våra artiklar bygger våra rekommendationer på redaktionens professionella bedömning av vilka produkter som presterar bäst.

Vårt research-team bedömer produkterna utifrån parametrar som exempelvis:

  1
 • Produkttester från olika expertkällor och konsumentmagasin
 • 2
 • Kundrecensioner av produkten
 • 3
 • Produktens funktioner och specifikationer
 • 4
 • Återförsäljarens garantier, kundservice och omdömen
 • 5
 • Kunskap och data kring våra läsares preferenser

Ovanstående parametrar jämförs sedan med produktens pris och kvalitet. Det är viktigt att nämna att ordningen inte representerar en rangordning av produkter, utan snarare en genomgång av några av de bästa produkterna för olika behov.

Våra beteckningar som "Bästa budgetval", "Bästa trådlösa alternativ", "Prisvärd" etc. är framtagna enligt individuella, oberoende bedömningar utförda av forskningsledare, och är baserade på samma metod som nämnts ovan.

5 saker att tänka på innan du köper hållningsväst

 • Komfort

  Om hållningsvästen är obekväm att ha på sig är det inte troligt att du kommer behålla den på under längre stunder. Det finns ett par saker att tänka på när du bedömer komforten hos en hållningsväst. Leta helst efter en modell med justerbara remmar, så att du kan dra åt eller lossa stabilisatorn vid behov. På så sätt kan du se till att hållningsvästen sitter bra men inte för hårt. Den ska inte klämma åt eller begränsa dina rörelser, och även vara lätt att ta på och av.

 • Storlek

  Om hållningsvästen är för liten kommer den inte att kunna ge det stöd du behöver. Om den å andra sidan är för stor kommer den att kännas obekväm samtidigt som den faktiskt kan orsaka mer smärta. För att hitta rätt storlek är det viktigt att förstå de olika storleksalternativ som finns. Storleken på en hållningsväst baseras vanligtvis på bröstomfång. Det finns en mängd olika storlekstabeller tillgängliga på nätet som kan hjälpa dig att avgöra vilken storlek som är rätt för dig. Längd och vikt är ytterligare faktorer som påverkar storlek, liksom de kläder du bär under hållningsvästen.

 • Material

  Du bör leta efter material som både är elastiska och hållbara, så att det håller formen samtidigt som det är bekvämt att bära under långa perioder. Dessutom bör materialet andas för att förhindra hudirritation. De vanligaste materialen för hållningsvästar är skum, bomull, polyester, elastan och neopren.

 • Pris

  Dyrare hållningsvästar är i allmänhet mer hållbara och erbjuder fler funktioner än sina billigare modeller. Det är viktigt att välja en produkt som passar dina behov och din budget. Om du letar efter en hållningsväst som håller längre är det värt att investera i ett dyrare alternativ. Dyrare alternativ kostar uppåt 600 kronor. Om du har en mindre budget finns det dock gott om billiga hållningsvästar som fortfarande håller god kvalitet, till ett pris på cirka 150 kronor och uppåt.

 • Kund- och expertomdömen

  Användarrecensioner kan ge dig en uppfattning om hur enheten känns att ha på sig och hur bekväm den är. De kan också berätta om västen är lätt att ta på och av. Dessutom kan användarrecensioner ge information om hur väl hållningsvästen fungerar. Expertrecensioner å andra sidan kan ge dig mer detaljerad information om egenskaperna hos olika hållningsvästar. De kan hjälpa dig att förstå skillnaden mellan olika modeller, ställa dem mot varandra och identifiera vilka funktioner som är viktigast för dig. Vi har inkluderat båda typer av recensioner i vår testguide.

arrow-more

Vänligen observera att vi i nuläget inte har kunnat hitta några opartiska tester inom detta ämne, utan vi har i första hand analyserat kundernas egna omdömen av produkten i jämförelse med produktdata och pris.

InnovaGoods Posture Corrector Pro - högkvalitativ hållningsväst i unisex-modell

Bästa hållningsväst för priset

Dessa beteckningar är individuella, oberoende bedömningar utförda av forskningsledare, och är baserade på samma metod som nämnts ovan.

test-guiden
 • check 4,6/5 på Google Shopping

Dagens bästa priser och erbjudanden på InnovaGoods Posture Corrector Pro:

 • Tillverkad av högkvalitativa material som ger bra stöd
 • Flexibel och diskret design som kan bäras bekvämt
 • Utmärkt stöd och tryck

Konsumentmagasinets omdöme

InnovaGoods Posture Corrector Pro är en solid hållningsväst som hjälper till att förbättra hållningen och lindra ryggsmärtor. Med sin unisex-design kan både män och kvinnor använda denna modell bekvämt. Även om det till en början kan ta tid att vänja sig vid att bära denna konstruktion är detta en produkt som rekommenderas varmt.

Fördelar

 • Bra andningsförmåga
 • Vadderat och elastiskt tyg
 • Diskret och anpassningsbar
 • Lätt att underhålla
 • Unisex-design

Nackdelar

 • Kan krävas lite tid för att vänja sig vid hållningsvästen

InnovaGoods Posture Corrector Pro är en hållningsväst tillverkad av högkvalitativa material som ger ett riktigt bra stöd för ryggen. Detta är en produkt för alla som behöver hjälp med att räta upp ryggen och förbättra sin hållning.

Recension: En detaljerad recension av InnovaGoods Posture Corrector Pro

Specifikationer

 • Material: Skum, elastisk polyester
 • Målgrupp: Dam, Herr
 • Storlek: Universell storlek

Lätt att underhålla
InnovaGoods Posture Corrector Pro är tillverkad av slitstarkt skum, elastan och polyester. Den är utformad för att vara bekväm och diskret att bära. Materialet har en bra andningsförmåga och västen är vadderad för ökad komfort. Denna hållningsväst anpassar sig till din kropp för en perfekt passform och är samtidigt lätt att underhålla – du behöver bara tvätta den för hand med mild tvål.

Lättviktig
InnovaGoods Posture Corrector Pro har en diskret och flexibel konstruktion. Den ger en utmärkt stödkraft för optimala resultat och kan bäras bekvämt under längre stunder. Materialen av polyester och elastan ger hållningsvästen en bra passform utan att vara för stram eller trängande. Dessutom är konstruktionen mycket lätt, vilket gör den perfekt för daglig användning. Jämfört med liknande produkter på marknaden erbjuder InnovaGoods Posture Corrector Pro överlägsen kvalitet till ett överkomligt pris.

Robust struktur
InnovaGoods Posture Corrector Pro har en mycket robust struktur. Västens längd är cirka 115 cm, och har ett mycket kraftfullt grepp om kroppen. Storleken kan justeras så att den passar nästan alla kroppsstorlekar. Alla justeringar fästs med kardborreband. InnovaGoods Posture Corrector Pro finns endast i färgen svart.

Vad säger användare och experter om InnovaGoods Posture Corrector Pro?

InnovaGoods Posture Corrector Pro har fått 4,6 av 5 i Google Shoppings sammanställning av användarrecensioner. Användarna uppger att hållningsvästen är lätt att använda och att den hjälpt dem uppnå bättre hållning.

Mer om InnovaGoods Posture Corrector Pro

Specifikationer

 • Material: Skum, elastisk polyester
 • Målgrupp: Dam, Herr
 • Storlek: Universell storlek

Refit Hållningsbandage - bra väst för bättre hållning

Bästa hållningsväst i budgetklassen

Dessa beteckningar är individuella, oberoende bedömningar utförda av forskningsledare, och är baserade på samma metod som nämnts ovan.

test-guiden
 • check 4/5 på Google Shopping

Dagens bästa priser och erbjudanden på Refit Hållningsbandage :

 • Bidrar till en rakare och sundare position hos ryggraden
 • Stödjer en naturlig hållning
 • Aktiverar och stärker musklerna 

Konsumentmagasinets omdöme

Refit Hållningsbandage är en bra produkt i alla avseenden. Det låga priset är ett mycket stort plus; den enda nackdelen med denna hållningsväst är att den inte bör användas i direkt kontakt med huden.

Fördelar

 • Kan användas både sittande och gående
 • Universell storlek
 • Justerbar
 • Lätt att använda

Nackdelar

 • Bör inte användas direkt inpå kroppen

Den främsta fördelen hos Refit Hållningsbandage är att denna produkt hjälper till att förbättra hållningen. Detta är särskilt fördelaktigt för personer som behöver hjälp med att justera sin hållning, eftersom produkten kan hjälpa till att räta upp och anpassa ryggraden. En bättre hållning kan bidra till att minska smärta och obehag och förbättra den allmänna hälsan och välbefinnandet.

Recension: En detaljerad recension av Refit Hållningsbandage

Specifikationer

 • Material: Neopren
 • Storlek: Universell storlek
 • Målgrupp: Dam, Herr

Naturlig hållning
Refit Hållningsbandage är en hållningssele som hjälper dig att behålla din naturliga hållning. Det aktiverar musklerna och ger en stärkande träning, vilket kan bidra till att förbättra hållningen med tiden.

Hållningsvästen är tillverkad av högkvalitativt material, samtidigt som den ligger i en lägre prisklass. När det gäller underhåll är denna produkt mycket användarvänlig. Du kan handtvätta den, så länge du ser till att låsa alla kardborreband innan tvätt. Efter tvätt kan den enkelt hängas upp och torka naturligt.

Daglig användning
Refit Hållningsbandage kan användas mellan en och tre timmar varje dag. Den kan exempelvis användas när du gör hushållsarbete eller under någon annan aktivitet där du sitter ner, särskilt under längre perioder. Det rekommenderas att använda hållningskorrigatorn tillsammans med regelbunden motion och stretching av rätt muskler.

Onesize-storlek som passar alla
Refit Hållningsbandage är en produkt med en onsize-storlek som passar alla. Det innebär att det inte finns några storlekar att välja mellan. Denna modell passar personer med ett bröstomfång på mellan 65 och 125 cm. Den sätts på på samma sätt som du skulle sätta på en vanlig ryggsäck.

När du justerar den till din storlek ska du inte dra åt den för hårt, utan hållningskorrigeraren finns där som en påminnelse när du börjar tappa din rätta hållning. Fästena hålls på plats med kardborreband.

Vad säger användare och experter om Refit Hållningsbandage? 

Refit Hållningsbandage fick betyget 4 av 5 i Google Shoppings sammanställning av användarrecensioner, där majoriteten av användarna anser att den är effektiv när det gäller att förbättra hållningen.

Mer om Refit Hållningsbandage

Specifikationer

 • Material: Neopren
 • Storlek: Universell storlek
 • Målgrupp: Dam, Herr

Swedish Posture Position - bra stöd för ländryggen

Bästa hållningsväst i allround-modell

Dessa beteckningar är individuella, oberoende bedömningar utförda av forskningsledare, och är baserade på samma metod som nämnts ovan.

test-guiden

Dagens bästa priser och erbjudanden på Swedish Posture Position:

 • Främjar god hållning i vardagen
 • Justerbara remmar för en perfekt passform
 • Ger stöd för ländrygg och bröstkorg

Konsumentmagasinets omdöme

Denna hållningsväst från Swedish Posture Position är fantastiskt bekväm att bära och mycket flexibel, vilket gör den lätt att ta på och av. Den enda nackdelen är att storleken hade kunnat vara mer exakt. Trots den lilla nackdelen är denna hållningskorrigeringsväst ett bra allround-alternativ till ett överkomligt pris.

Fördelar

 • Dubbel fastsättning med kardborreband
 • Ting och lätt att ha på sig
 • Hög komfort
 • Stor flexibilitet
 • Lätt att ta på och av

Nackdelar

 • Storleken hade kunnat vara mer exakt

Swedish Posture Position är en hållningsväst som hjälper till att främja en god hållning i vardagen. Denna hållningsväst passar särskilt för personer med smärta och värk eller som behöver aktivt stöd för att räta upp ryggen.

Recension: En detaljerad recension av Swedish Posture Position

Specifikationer

 • Storlek: L, M, S, XS
 • Målgrupp: Dam, Herr
 • Material: Polyester, elastan

Slitstark och bekväm
Swedish Posture Position är en hållningsväst som använder justerbara remmar för att säkerställa en perfekt passform. Den ger också stöd för din ländrygg och bröstkorg, vilket kan bidra till att förbättra din hållning över tid. Produkten är tillverkad av 88 % polyester och 12 % elastan, vilket gör den extra hållbar och bekväm att bära. Swedish Posture Position hållningsväst ligger i en medelhög prisklass jämfört med andra produkter på marknaden.

Mycket elastisk
Det rekommenderade tidsspannet att bära Swedish Posture Position hållningsväst varierar mellan en till tre timmar åt gången. Du kan bära den utanpå dina kläder om du har lindriga problem med ryggvärk. En av de unika egenskaperna hos denna hållningsväst är att den är tillverkad av en betydande mängd elastan, vilket gör den mer elastisk jämfört med andra modeller på marknaden.

Kardborreband
Swedish Posture Position hållningsväst har lite extra längd jämfört med den genomsnittliga hållningsvästen. Detta gör att den kan ge ett ännu bättre stöd även för den nedre delen av ryggen. Den kan även justeras mer och ge utrymme för mer rörelse på grund av sina elastiska egenskaper. Axelpositionen kan justeras med hjälp av remmar som korsas på ryggen. Alla fästanordningar hålls på plats av kardborreband.

Vad säger användare och experter om Swedish Posture Position?

Användarrecensioner från Google Shopping och Amazon säger att Swedish Posture Position hjälper till att förbättra hållningen och lindra smärta i nacke, rygg och nedre delen av ryggen.

Mer om Swedish Posture Position

Specifikationer

 • Storlek: L, M, S, XS
 • Målgrupp: Dam, Herr
 • Material: Polyester, elastan

Swedish Posture Classic - välbalanserat hållningsstöd

Bästa hållningsväst för lindring av ryggsmärtor

Dessa beteckningar är individuella, oberoende bedömningar utförda av forskningsledare, och är baserade på samma metod som nämnts ovan.

test-guiden
 • check 4/5 på Google Shopping

Dagens bästa priser och erbjudanden på Swedish Posture Classic:

 • Ger naturlig balans mellan de främre och bakre musklerna
 • Bekväm sträckning av bröstmusklerna efter träning
 • Kan bäras under eller utanpå kläder

Konsumentmagasinets omdöme

Swedish Posture Classic hållningskorrigerare är ett av de lättare alternativen på marknaden. Det är en mycket hållbar produkt. Den enda nackdelen är att den ibland kan vara knepig att ta av, men på det hela taget är detta en robust produkt till ett bra pris.

Fördelar

 • Diskret design
 • Bra passform
 • Kan tvättas i varm temperatur
 • Lättviktig
 • Hållbar

Nackdelar

 • Kan ibland vara svår att ta av och på

Den största fördelen hos Swedish Posture Classic är att den skapar en naturlig balans mellan de främre och bakre musklerna, vilket bidrar till att förbättra hållningen runt hela kroppen. Denna modell är lämplig för alla som letar efter ett effektivt sätt att förbättra sin hållning.

Recension: En detaljerad recension av Swedish Posture Classic

Specifikationer

 • Material: Bomull, nylon, elastan
 • Målgrupp: Dam, Herr
 • Storlek: L, M, S, XL, XS

Fyra olika storlekar
Swedish Posture Classic finns i fyra olika justerbara storlekar: X-Small (80-95 cm), Small-Medium (95-115 cm), Medium-Large (110-135 cm) och X-large (135-165 cm). Denna hållningsväst kan dessutom tvättas i tvättmaskinen med liknande färger och i tvättprogram på upp till 40 °C.

Bra för träning
Swedish Posture Classic är en hållningsväst som direkt påminner dig och ger stöd när din hållning sviktar. Den hjälper dig dessutom vid träning; med en förbättrad hållning kan du få en bättre andning, bättre teknik och minska risken för skador. Det rekommenderas att bära denna hållningsväst med en timmes mellanrum när du börjar använda den. Det kan vara särskilt fördelaktigt att bära den i dessa intervaller under längre träningspass eftersom du kan uppleva viss smärta.

Fungerar under och utanpå kläder
Swedish Posture Classic är en hållningsväst tillverkad av 71 % bomull, 25 % nylon och 4 % elastan. Den är bekväm att bära och kan bäras under eller utanpå kläder. Den ger en fördelaktig sträckning i bröstmusklerna efter exempelvis träning. Produkten hamnar i den lägre prisklassen jämfört med liknande hållningsvästar på marknaden.

Vad säger användare och experter om Swedish Posture Classic?

Enligt Google Shopping har Swedish Posture Classic hållningsväst visat sig generera goda recensioner, där användarna i genomsnitt ger den 4 av 5 stjärnor. De flesta användare berömmer att hållningsvästen är lätt att använda och att den snabbt hjälper dem att förbättra sin hållning.

Mer om Swedish Posture Classic

Specifikationer

 • Material: Bomull, nylon, elastan
 • Målgrupp: Dam, Herr
 • Storlek: L, M, S, XL, XS

Tester och recensioner av hållningsvästen som används i artikeln

Kundrecensioner

Amazon

Amazon är en marknadsplats på nätet som säljer en mängd olika varor, bland annat böcker, elektronik, kläder och heminredning. Amazon är idag den största internetbaserade detaljhandlaren i världen. Oavsett om du letar efter ett par nya skor eller din nästa favoritbok är chansen stor att du hittar den på Amazon.

Swedish Posture Position se kundomdömen här.

FAQ

Vilken hållningsväst är bäst?
Att välja rätt hållningsväst kan vara knepigt. När du väljer en hållningsväst är det viktigt att ta hänsyn till storlek, material, justerbarhet och pris. Hållningsvästar finns i olika storlekar och material, och de flesta är justerbara för att säkerställa en bekväm passform. Priserna på hållningsväst varierar från cirka 180 kronor till 700 kronor.
Vad bör jag tänka på innan jag köper en hållningsväst?
När du köper en hållningsväst bör du ta hänsyn till olika faktorer som storlek, material, flexibilitet och pris. Hållningsvästar finns i olika storlekar och material och är vanligtvis justerbara för att garantera en bekväm passform. Priset för en hållningsväst börjar på cirka 180 kronor och går upp till 700 kronor.
Hur länge ska man ha på sig en hållningsväst?
En tumregel är att du bör ha på dig din hållningsväst minst en timme per dag. För bästa resultat bör du bära den flera timmar om dagen, särskilt om du har mycket dålig hållning. Att bära hållningsväst hjälper dig att träna dina muskler att bibehålla en god hållning. För bästa möjliga resultat bör du läsa de särskilda instruktionerna för din produkt.

Vad kan man göra för att förbättra sin hållning?

Om du är som de flesta människor tillbringar du förmodligen mycket tid sittandes. Oavsett om du arbetar vid ett skrivbord, kör bil eller ser mycket på TV kan allt sittande leda till dålig hållning. Dålig hållning kan orsaka ett antal problem, bland annat ryggsmärta, nacksmärta och huvudvärk.

Ett sätt att förbättra din hållning är att bära en hållningsväst. En hållningsväst är en anordning som hjälper till att stödja ryggen och korrigera din hållning. Det finns en mängd olika hållningsvästar på marknaden, så det är viktigt att välja en som är bekväm och har bra passform för just dig. När du använder en hållningsväst ska du känna en omedelbar skillnad i din hållning.

Bra att tänka på när du väljer hållningsväst:

 • Storlek: Hållningsväst finns i olika storlekar. Det är viktigt att välja en som passar bra och är bekväm, och som kan justeras för optimal passform.
 • Material: Hållningsvästar är vanligtvis tillverkade med material som andas, till exempel bomull eller mesh. Det är viktigt att materialet är både elastiskt och hållbart.
 • Justerbarhet: En hållningsväst ska vara justerbar så att du kan anpassa passformen för rätt stöd som varken är för slappt eller för stramt.
 • Pris: Hållningsvästar varierar i pris från cirka 180 till cirka 700 kronor, så att du kan välja en modell som passar din budget.

En hållningsväst är ett utmärkt sätt att förbättra din hållning och lindra ryggsmärtor. Se till att välja en som är både bekväm och sitter bra. Med lite tid och tålamod kommer du att kunna sitta rakare och uppleva en bättre hälsa överlag.

Är det värt att använda en hållningsväst?

Det kan vara bra att använda en hållningsväst om du har problem med din hållning. En hållningsväst är en väst som hjälper dig att behålla en bra hållning. Det är viktigt att du väljer en hållningsväst som sitter bra på dig och är bekväm att bära, annars är chanserna små att du kommer använda den.

Det finns olika typer av hållningsvästar på marknaden. Vissa är utformade för att bäras hela dagen, medan andra är avsedda för kortare stunder i intervaller. Det finns också olika storlekar och former på hållningsvästar. Det rekommenderas att du provar olika typer så att du själv kan känna vilken som fungerar bäst för dig.

En hållningsväst kan hjälpa dig att:

 • Förbättra din hållning
 • Förebygga ryggsmärta
 • Minska trötthet

Som svar på frågan kan det absolut vara värt att använda en hållningsväst, så länge du hittar en med rätt stöd och passform som samtidigt är bekväm att bära.

Kan man träna upp sin hållning?

Ja, man kan träna sin hållning. Precis som alla andra muskler i kroppen kan musklerna som stöder din ryggrad stärkas genom träning. Genom att stärka dessa muskler kan du förbättra din hållning och minska smärta.

Det finns en mängd olika övningar som kan bidra till att förbättra din hållning. Dessa behöver inte ta mycket tid och kan ofta göras i ditt eget hem utan avancerad utrustning. Allt du behöver är några motståndsband och eventuellt ett par vikter eller en träningsboll.

Om du har ett medlemskap på ett gym har du ännu fler möjligheter att förbättra din rygghälsa. Var bara försiktig så att du inte överanstränger dig. Du kan alltid prata med personalen på ditt gym för att få råd.

Förutom övningar finns det även annan utrustning som kan hjälpa dig att förbättra din hållning. En sådan anordning är en hållningsväst. Du kan också skaffa en massagekudde eller en massagepistol för att hjälpa till att mjuka upp musklerna. Att kombinera träning och dessa andra apparater är ett effektivt sätt att förbättra din hållning och minska smärta, eftersom du får det bästa av båda världar.

Betygsätt denna artikel

Klicka på en stjärna för att betygsätta