GoPro Hero 7 (Bäst i test) – Läs experternas recensioner

Enligt vår research och analys Vi har gjort ett urval av produkter som fått höga poäng på de parametrar vi bedömt dem på, vilket betyder att vi inte tillhandahåller en uttömmande lista över alla produkter på marknaden.

Artikeln är en annons

I den här artikeln går vi igenom ett stort antal experttester av actionkameran GoPro Hero 7. Vi tar en närmare titt på recensioner från tio olika källor och visar dig vad de olika testpanelerna har att säga om kameran. Här kan du därför få en överblick över både för- och nackdelar med GoPro Hero 7.

TIll den här artikeln om GoPro Hero 7 har vi alltså undersökt tio olika expertkällor, och alla dessa specialiserar sig antingen på teknik och elektronik eller på konsumenttest i allmänhet.

Det rör sig nämligen om testsajterna Trustedreviews.com och Expertreviews.co.uk, tidningen Express.co.uk och tekniksajterna DCRainmaker.com, Engadget.com, TheVerge.com, Techadvisor.co.uk, Mashable.com, Chip.de och Pcmag.com.

Efter varje recensionsgenomgång finns det en länk till granskningen som vi hänvisar till, och du kan därför läsa mer om både testen och källorna om du skulle vilja det.

Den här artikeln om GoPro Hero 7 innehåller:

🔸 Allmän information om GoPro Hero 7
🔸 Genomgång av vad tio olika expertkällor tycker om GoPro Hero 7
🔸 Länkar för vidare läsning

Observera att Konsumentmagasinet inte testar några produkter själva. Vi samlar däremot resultaten från oberoende tester för att du lätt ska kunna få en överblick över de bästa produkterna på marknaden.


Tidigare recenserade produkter som har utgått

Här nedanför hittar du produkter som vi har lyft fram tidigare, men som vi inte har lyckats hitta några återförsäljare av. Dessa modeller är kvar i artikeln i hopp om att informationen fortfarande kan vara till hjälp för dig som läsare.

 

Presentation av GoPro Hero 7

GoPro Hero 7 är en actionkamera som framför allt riktar sig till dig som har ett stort intresse för film och fotografering. Den är designad för den äventyrslystna konsumenten och naturälskaren. GoPro Hero 7 är alltså en kamera för dig som tycker om extremsporter, som skidsport, vattensport eller äventyr högt uppe i luften, och för dig som tycker om att vandra genom djungeln, vara under vatten eller titta på en mjuk solnedgång.

GoPro Hero 7 är uppföljaren till de populära actionkamerorna GoPro 5 och GoPro 6. Dessa kameror fick stor uppmärksamhet, men den här modellen är ännu mer avancerad och har fler funktioner än föregångarna. Den nya tekniken innebär dock att GoPro Hero 7 inte är särskilt billig, men i gengäld får användaren möjlighet att spela in helt unika filmer. GoPro Hero 7 är alltså framtagen för den kräsna tekniknörden som vill göra det mesta av alla förbättringar.

gopro-7

GoPro Hero 7 i korta drag – funktioner och möjligheter

GoPro Hero 7 finns i tre versioner: svart, vit och silver. Den svarta är mest avancerad, och det är även den versionen som experterna har testat.

GoPro Hero 7 är väldigt lik föregångarna GoPro 5 och GoPro 6. Kameran har en liten, kompakt och fyrkantig design och tar därför inte upp särskilt mycket plats. Den ryms utan problem i handen eller fickan, och tack vare att baksidan nu är strukturerad i stället för slät är den nya modellen enklare att hantera. GoPro Hero 7 väger bara 116 gram och kameran är därmed otroligt lätt att hantera och ha med sig.

Kameran kontrolleras via en touchskärm på två tum, och trots alla avancerade förbättringar har skärmen fått en mer användarvänlig utformning.

GoPro-Hero-7-BlackInvändigt har GoPro Hero 7 ett nytt slags chip som de kallar för GP1. Detta ger kameran en bättre prestanda, vilket faktiskt är nödvändigt eftersom att modellen även har mer RAM-minne än tidigare GoPro-modeller.

GoPro Hero 7 kan spela in filmer i 4K med upp till 60 bilder per sekund, vilket resulterar i en otroligt hög upplösning. Man kan även filma i 2,7K med upp till 120 bilder per sekund eller i 1080p med upp till 240 bilder per sekund.

GoPro Hero 7 kan spara bilder i både JPEG- och RAW-format, och maxupplösningen för videoinspelningar är 3840 x 2160.

GoPro Hero 7 tar bilder med 12 megapixlar, och om man vill filma i slow motion kan kameran göra inspelningen åtta gånger långsammare. Kameran kan dessutom kommunicera med en mobiltelefon via både wifi och Bluetooth.

Det finns även olika filter på GoPro Hero 7, bland annat filter som tar bort brus, filter som upptäcker ansikten samt filter som gör det möjligt att filma i svaga ljusförhållanden. GoPro Hero 7 är dessutom vattentät ner till tio meters djup.

Det går även att styra GoPro Hero 7 med olika röstkommandon, och eftersom att man ofta måste använda händerna till annat vid extremsporter är detta en väldigt smart funktion.

Bättre bildstabilisering

Den extra kraften i GoPro Hero 7 gör att kameran kan erbjuda en bättre bildstabilisering än tidigare. Detta gör den med funktionen Hyper Smooth, som ser till att kamerans interna sensorer arbetar tillsammans med chippet för att förutse hur man kommer att röra kameran. Detta ger en bättre stabilisering, vilket även innebär att man inte behöver använda ett stativ lika ofta som förut.

Time Warp

gopro-hero-7-blackTime Warp är en timelapse-funktion på GoPro Hero 7 som förbättrar inspelningen när man gör en timelapse. Timelapse är en speciell teknik inom fotografering och videoinspelning. Den gör det möjligt att få en lång tidsperiod att gå riktigt snabbt på filmen, och man kan därför säga att timelapse är en motsats till slowmotion.

När man skapar en timelapse ställer man upp kameran på ett utvalt ställe, och sedan tar den i regel en bild var 30 sekund under en längre period. Detta är till exempel användbart för att fånga en hel soluppgång eller solnedgång, och när timelapsen är färdig kan man då spela upp alla bilder snabbt och se en hel soluppgång på mindre än en minut.

Time Warp förbättrar övergången mellan bilderna i en timelapse och ger en slätare uppspelning utan några hack eller pauser.

Super Photo 

Super Photo är en intelligent bildredigering i GoPro Hero 7. Den här funktionen gör nämligen att kameran själv kan se hur bilderna ska förbättras för att bli så fina och nyanserade som möjligt.

Livestreaming 

En annan ny funktion hos GoPro Hero 7 är möjligheten att dela sina upplevelser med andra på en gång. Man kan nämligen sända live från kameran genom att ansluta den till en telefon, och på så vis kan du visa andra vad du gör live på till exempel Facebook, Instagram eller YouTube.

GoPro Hero 7 – specifikationer:
Vikt: 116 gram
Mått: 6,2 x 4,5 x 3,3 cm
Batteri: Uppladdningsbart
Videoinspelning i 4K: Ja
Max. videoupplösning: 3840 x 2160
Bildformat: JPEG, RAW
Bildupplösning: 12 megapixlar
Bildstabilisering: Hyper Smooth
Timelapse-funktion: Time Warp
Redigering: Super Photo
GPS: Ja
HDR: Ja
Nattläge: Ja
Slowmotion: Ja
Röststyrning: Ja
Livestreaming: Ja
Filter: Ja
Vattentät: Till 10 meters djup
Anslutning: WiFi, Bluetooth
Display: Touchskärm på 2 tum


Vad säger experterna om GoPro Hero 7?

I följande avsnitt kommer vi att gå igenom vad alla tio expertkällor har skrivit om GoPro Hero 7 i sina recensioner. Vi berättar vad experterna tycker är bra och dåligt med kameran för att komma fram till vad den har för för- och nackdelar.

Trustedreviews.com

trusted-reviews
Betyg: 4,5 av 5 stjärnor

Experterna från Trustedreviews.com tycker riktigt bra om GoPro Hero 7 och ger kameran ett nära nog perfekt betyg. En anledning till det höga betyget är att bildstabiliseringen är imponerande bra. Experterna förklarar även att GoPro Hero 7 har en betydligt bättre ljudkvalitet än föregångaren och att detta märks väldigt tydligt.

GoPro Hero 7 x2Trustedreviews.com har även granskat bild- och videokvaliteten, och de påpekar här att videokvaliteten onekligen är imponerande. Filmerna blir verklighetstrogna och har en bra färgbalans och kvalitet. Kameran tar även riktigt bra stillbilder, och GoPro Hero 7 fångar överlag situationen och stämningen riktigt bra.

Marknadens bästa actionkamera

Enligt Trustedreviews.com är GoPro Hero 7 den bästa actionkameran på marknaden. Modellen har bara uppgraderats lite sedan GoPro 6, men experterna skriver att de små detaljerna gör en stor skillnad. De framhäver bland annat att GoPro Hero 7 är vattentät och levereras med många tillbehör.

Möjligheterna ökar framför allt av att kameran är vattentät, för nu kan man även ta med modellen i vattensporter. Enligt experterna är GoPro Hero 7 dessutom otroligt användarvänlig, och de skriver även att livestreamingen är en intressant funktion.

GoPro Hero 7 får en riktigt fin recension av Trustedreviews.com, men det finns även vissa saker som de inte tycker om med kameran. De förklarar bland annat att kameran kan bli väldigt varm när man filmar i 4K samt att den kan svara långsamt ibland. Om kameran blir alldeles för varm kan den dessutom stänga av helt av sig själv.

Experterna förklarar att GoPro Hero 7 är en kvalitetskamera och att den därför inte är särskilt billig. Det här är faktiskt en relativt dyr investering, och om du redan har en GoPro 6 är det inte säkert att det är värt pengarna att köpa en GoPro Hero 7.

Om du vill läsa mer om vad Trustedreviews.com tycker om GoPro Hero 7 hittar du hela deras recension här

Här kan du även se GoPros egna videopresentation av GoPro Hero 7: 


DCRainmaker.com

Dcrainmaker
”En bra uppgradering”

Tekniksajten DCRainmaker.com förklarar att GoPro Hero 7 är en riktigt bra actionkamera som har fått många bra uppgraderingar sedan föregångaren. Måhända att det inte handlar om några revolutionära ändringar, med de uppgraderingar som finns är otroligt bra och mer än välkomna.

Enligt DCRainmaker.com är det framför allt bildstabiliseringen som har förbättrats avsevärt, och upplevelsen är nu betydligt bättre än med tidigare modeller. GoPro kallar den nya funktionen för Hyper Smooth, och precis som namnet antyder ger den här funktionen en mycket jämnare video.

gopro hero 7DCRainmaker.com påpekar även att mikrofonen och ljudet har blivit otroligt mycket bättre på GoPro Hero 7. Mikrofonen på föregångaren hade stora problem, och det här är därför en nödvändig uppgradering.

Experterna från DCRainmaker.com skriver dessutom att kamerans förmåga att hantera färger och hastiga rörelser vid stillbilder har blivit bättre på GoPro Hero 7.

Små men viktiga uppgraderingar 

DCRainmaker.com berättar att det överlag är de små detaljerna som verkligen gör skillnad hos GoPro Hero 7. Kameran har till exempel utrustats med Time Warp, en funktion som gör stor skillnad vid timelapse-inspelningar, och experterna är imponerade av hur mycket bättre kvaliteten faktiskt blir med den här funktionen.

Enligt DCRainmaker.com råder det inga tvivel om att GoPro Hero 7 är en otroligt bra actionkamera. Frågan är dock om det finns tillräckligt många nyheter i den här modellen jämfört med föregångarna.

De kommer slutligen fram till att GoPro Hero 7 är en bra investering för de som kanske har en GoPro 5 eller liknande sedan tidigare. Om man redan har en GoPro 6 bör man däremot vara väldigt teknikintresserad för att kameran ska vara värd pengarna.

DCRainmaker.com förklarar även att GoPro Hero 7 inte kommer att erbjuda lika många förbättringar för de som till exempel bara filmar i 1080p och inte använder mikrofonen.

Om du vill läsa mer om vad DCRainmaker.com skriver om GoPro Hero 7 hittar du hela recensionen här.

Här kan du även se deras videorecension av GoPro Hero 7: 


Engadget.com

engadget_logo
Betyg: 89 av 100 poäng

GoPro Hero 7 får ett riktigt högt betyg hos gadgetsajten Engadget.com, och de skriver bland annat att det här är en otroligt välfungerande actionkamera. De förklarar även att den här modellen är ett särskilt bra alternativ för dig som använder sociala medier mycket och älskar att dela dina upplevelser. GoPro Hero 7 har nämligen en livestreaming-funktion som gör modellen väldigt användbar för just detta ändamål.

En annan stor fördel med GoPro Hero 7 är kamerans släta och fina videoinspelning med glidande övergångar utan några hack eller pauser. Engadget.com framhäver även att GoPro Hero 7 har en betydligt bättre bildstabilisering än föregångaren, vilket bidrar otroligt mycket till ett bra resultat när man filmar.

Bättre stillbilder 

Många kommer att använda GoPro Hero 7 för att spela in filmer, men kameran kan faktiskt även ta vanliga bilder. Experterna noterar här att GoPro Hero 7 har utrustats med funktionen Super Photo. Denna funktion gör att stillbilderna också blir mycket bättre än tidigare vad gäller både färg, ljus, stabilisering och komposition.

Engadget.com förklarar att GoPro Hero 7 inte har några större nyheter som skiljer den från tidigare modeller, men de små detaljerna gör ändå att den här kameran inte känns som en upprepning. Detta innebär att både nybörjare och erfarna GoPro-användare kan få mycket glädje av den här modellen.

Vad gäller nackdelar har experterna bara några småsaker att anmärka på. De hade till exempel gärna sett en förbättring av batteritiden, och eftersom att den här modellen inte har fått några stora uppgraderingar är det inte säkert att den är värd pengarna om man redan har en GoPro 6.

Klicka på den här länken om du vill läsa hela recensionen från Engadget.com.

Om du vill ha en mer visuell genomgång kan du även titta på experternas videorecension här: 


Express.co.uk

express_logo
Betyg: 5 av 5 stjärnor

Actionkameran GoPro Hero 7 får högsta betyg av den brittiska tidningen Express.co.uk. De ger modellen 5 av 5 stjärnor och beskriver den till och med som “den ultimata actionkameran”. Dessa stora ord grundar sig i att kameran känns ny och fräsch samt att den är användarvänlig och levererar otroligt bra videoinspelningar. Till skillnad från andra expertkällor är Express.co.uk helt säkra på att GoPro Hero 7 är en bra investering som man inte kommer att ångra, även om man redan har en av de tidigare GoPro-modellerna.

Express.co.uk betonar bland annat att GoPro Hero 7 har en smart funktion som ger användaren möjlighet att dela innehåll och upplevelser genom livestreaming. Hastigheten är dessutom betydligt bättre, och detta leder till en högre kvalitet på inspelningarna.

GoPro Hero 7 är även effektivare än föregångarna, och trots att modellen inte bjuder på några stora nyheter förklarar experterna att de förfinade processerna gör att GoPro Hero 7 briljerar ändå.

Användarvänlig actionkamera 

De små åtgärderna gör därmed att GoPro Hero 7 känns innovativ att använda. Experterna framhäver bland annat den förbättrade stabiliseringen samt att kameran ger användaren nya kreativa möjligheter i videoinspelningar.

En aspekt som faktiskt har uppgraderats rejält på GoPro Hero 7 är dock användarvänligheten. Express.co.uk förklarar nämligen att GoPro Hero 7 är otroligt enkel att använda, och detta är något som flera användare och experter har efterfrågat.

Express.co.uk talar även gott om de nya funktionerna Time Warp och Hyper Smooth, och de skriver att dessa verkligen gör en stor skillnad för kvaliteten på videoinspelningarna.

Trots toppbetyget tar de brittiska experterna även upp ett par nackdelar. Även om stabiliseringen är förbättrad påpekar de till exempel att den fortfarande får lite problem i dåliga ljusförhållanden. Experterna hade dessutom gärna sett en manuell fokusinställning.

Klicka på den här länken om du vill läsa hela recensionen från Express.co.uk.


TheVerge.com

the_verge
”GoPro Hero 7 tar bildstabilisering till nya höjder”

TheVerge.com tycker otroligt bra om GoPro Hero 7 och skriver att kameran framförallt utmärker sig genom sin utveckling av bildstabiliseringen. Jämfört med föregångarna är GoPro Hero 7 kraftfullare, och detta gör det bland annat möjligt att köra den nya funktionen Hyper Smooth. Denna funktion förbättrar just bildstabiliseringen, något som många actionkameror har haft problem med.

Enligt TheVerge.com gör den förbättrade stabiliseringen att man inte behöver ett stativ lika ofta som förut. De handhållna inspelningarna blir betydligt bättre än tidigare, och experterna skriver att förbättringen är anmärkningsvärd även när man springer eller hoppar omkring.

Flera bra funktioner 

GoPro-7TheVerge.com förklarar sedan att GoPro Hero 7 även har andra nya funktioner, och de tycker till exempel väldigt bra om livestreaming-funktionen. Denna funktion gör att man kan ansluta kameran till en smartphone och sedan sända live till bland annat Facebook och YouTube.

Experterna kommenterar även de nya funktionerna Time Warp och Super Photo. Time Warp ger bättre förutsättningar för att få en bra timelapse-inspelning medan Super Photo använder en intelligent redigering för att få riktigt snygga stillbilder.

Experterna är dessutom imponerade över tekniken i GoPro Hero 7. Kameran kan till exempel både filma i 4K med 60 bilder per sekund och ta stillbilder med 12 megapixel. Kameran kan även anslutas till wifi och har filter som avlägsnar bakgrundsbrus.

TheVerge.com nämner inte några direkta nackdelar eller problem med GoPro Hero 7, och som avslutning på sin recension skriver de att den här modellen kan ta tillbaka GoPro till en ledande position på marknaden efter några oroliga år.

Klicka på den här länken för att läsa hela recensionen av GoPro Hero 7 hos TheVerge.com.


Techadvisor.co.uk

Techadvisor.co.uk
Betyg: 4,5 av 5 stjärnor

GoPro Hero 7 får ett mycket högt betyg av Techadvisor.co.uk. Vid en första anblick skiljer sig modellen inte direkt från föregångaren, och experterna skriver faktiskt att de är förvillande lika varandra. Experterna påpekar att GoPro Hero 7 inte skiljer sig så mycket från den tidigare modellen, men att vissa nya funktioner ändå gör att den här modellen är en riktigt bra actionkamera.

GoPro-Hero7-BlackTechadvisor.co.uk förklarar att det är insidan som räknas hos GoPro Hero 7, och experterna tycker då att funktionen Hyper Smooth sticker ut extra mycket. Hyper Smooth lyfter nämligen bildstabiliseringen till en ny nivå, och detta märks verkligen på resultatet.

Enligt experterna gör Hyper Smooth en stor skillnad för dig som tycker om handhållna inspelningar. Tack vare den här funktionen behöver du nämligen inte använda ett stativ lika ofta som tidigare.

Dela inspelningar 

GoPro Hero 7 har dock även andra funktioner, och bland dessa framhäver experterna bland annat möjligheten att dela inspelningar med andra via streaming-funktionen. Den här funktionen gör att actionkameran känns väldigt modern, och den blir därmed ett bra tillägg i dagliga vanor och rutiner där sociala medier spelar en stor roll.

Time Warp-funktionen får också mycket beröm av experterna, och de förklarar att en sådan här funktion har varit efterfrågad sedan tidigare. Time Warp ger otroligt läckra timelapse-inspelningar som är både jämna och smidiga när de spelas upp.

I slutet av recensionen diskuterar Techadvisor.co.uk om GoPro Hero 7 är värd en investering eller inte. Experterna skriver här att GoPro Hero 7 är en fantastisk actionkamera, kanske den bästa på marknaden, och att priset dessutom inte är så högt som de hade förväntat sig.

De kommer till slut fram till att GoPro Hero 7 definitivt är värd en rekommendation. Huruvida du ska köpa modellen eller inte beror dock på vad du har för kamera just nu samt hur stor användning du skulle få för de nya funktionerna.

Om du vill läsa mer om den här recensionen av GoPro Hero 7 hittar du hela artikeln hos Techadvisor.co.uk.

Här kan du se en reklam för GoPros ”Million Dollar Challenge”:


Mashable.com

Mashable_logo
Betyg: 4,25 av 5 stjärnor

Experterna från tekniksajten Mashable.com älskar GoPro Hero 7 och ger därför modellen ett riktigt högt betyg. Anledningen till det höga betyget är bland annat kamerans innovativa förmåga att skapa jämna och stadiga inspelningar utan något stativ. Experterna skriver faktiskt att stabiliseringen för videoinspelningarna kan vara den bästa egenskapen hos GoPro Hero 7, för här har kameran verkligen tagit ett stort steg framåt.

goproMashable.com berömmer även touchskärmen på GoPro Hero 7. Skärmen är nämligen enklare att använda än den på föregångaren, och GoPro Hero 7 får överlag höga betyg på områden som användarvänlighet, inlärning och användning.

Mashable.com har betygsatt GoPro Hero 7 utifrån fyra olika punkter: ”Cool-faktor”, ”Inlärningskurva”, ”Prestanda” och ”Valuta för pengarna”. Modellen får ett betyg på 5 av 5 för sin inlärningskurva och 4 av 5 på resterande punkter.

Bra videokvalitet utan stativ 

Mashable.com förklarar att det är väldigt sällsynt att ens få en någorlunda bra videokvalitet när man filmar utan stativ. GoPro Hero 7 klarar dock av just detta, och enligt experterna kommer detta samt den bra bildstabiliseringen att vara de främsta anledningarna till att köpa den här modellen. Kameran har dock andra fördelar också. Experterna påpekar till exempel att GoPro Hero 7 kan filma vertikalt och att det är väldigt enkelt att dela inspelningarna på sociala medier.

Mashable.com nämner bara ett fåtal nackdelar med GoPro Hero 7. Även om det har skett många förbättringar sedan föregångaren saknar experterna till exempel en uppgradering av batteriet. De påpekar nämligen att GoPro Hero 7 inte har ett bättre batteri än de tidigare modellerna.

Experterna förklarar även att GoPro Hero 7 kan ha svårt att upprätthålla den höga videokvaliteten i svaga ljusförhållanden. Trots dessa nackdelar är Mashable.com övertygade om att GoPro Hero 7 är GoPros bästa actionkamera hittills.

Klicka på den här länken för att läsa hela recensionen från Mashable.com.


Chip.de

chip.de
Betyg: 93,9 av 100 poäng

GoPro Hero 7 får ett fint toppbetyg hos tyska Chip.de, och detta beror enligt experterna på att kameran är otroligt övertygande i de granskningar som de har utfört. Chip.de förklarar att GoPro Hero 7 levererar en oöverträffad bildkvalitet som är märkbart bättre än hos tidigare modeller. De tyska experterna är dessutom imponerande av den utmärkta bildstabiliseringen hos GoPro Hero 7.

Enligt Chip.de är GoPro Hero 7 en bra investering. Modellen fångar alla ögonblick på snyggast möjliga vis, och du får därför en levande återblick när du återupplever ögonblicken genom kameran.

Filmerna blir nämligen skarpare och mer nyanserade än tidigare, och man kan nu se mer detaljer i såväl ljusa som mörka områden. Experterna lägger även märke till att GoPro Hero 7 reagerar snabbt på skillnader mellan ljust och mörkt. De berömmer dessutom den smarta Time Warp-funktionen som gör att kameran kan skapa riktigt snygga timelapse-inspelningar.

Perfekt kamera – bortsett från batteritiden 

Chip.de berättar även att GoPro Hero 7 är utrustad med ett par tekniker som gör kameran otroligt kraftfull. Den är dessutom både driftsäker och robust, och kameran kommer därför inte att svika när man använder den. En annan fördel med GoPro Hero 7 är att kameran är vattentät, vilket gör den perfekt för videoinspelning vid hav, sjöar eller i regn.

Enligt Chip.de finns det inte många nackdelar med GoPro Hero 7. De tycker dock att batteriet är lite dåligt och hade gärna sett att kameran hade en betydligt längre batteritid. Detta är dock det enda de egentligen har att anmärka på, och om det ska fram fler nackdelar måste man börja leta bland de små detaljerna. Chip.de nämner dock även att GoPro Hero 7 kan vara lite långsam ibland.

Att GoPro Hero 7 ”bara” får 93,9 av 100 poäng beror faktiskt i stort sett bara på batteritiden. Modellen får nämligen 70 av 100 poäng för just batteriet, medan videokvaliteten får 99 poäng och utrustning/hantering får en fullpott på 100 poäng.

Om du vill läsa mer om vad Chip.de tycker om GoPro Hero 7 hittar du hela artikeln här.

I den här videon jämför de kvaliteten på GoPro 6 och GoPro 7:

Läs även: GoPro Hero 5 (Test)


Expertreviews.co.uk

expertreviews logo
”GoPros mest avancerade kamera hittills”

Expertreviews.co.uk förklarar att de två tidigare modellerna i serien, GoPro 5 och GoPro 6, var utmärkta kameror, och GoPro Hero 7 är inte sämre än sina föregångare. Experterna skriver att bildstabiliseringen kan vara modellens största förbättring och främsta styrka, och de påpekar att den här förbättringen ger en så bra bildkvalitet att man inte ens behöver ett stativ när man rör sig med kameran. GoPro Hero 7 är förvisso inte särskilt billig, men man slipper å andra sidan köpa ett dyrt stativ som annars lätt kan kosta upp till 500 kronor.

GoProEn ny funktion som vi inte har sett hos tidigare modeller är livestreaming-funktionen, och Expertreviews .co.uk skriver att det är en bra och modern idé att man ska kunna sända sina upplevelser live från kameran. GoPro Hero 7 har en mängd funktioner som gör den här modellen till marknadens kanske mest avancerade kamera hittills, och enligt experterna är modellen därför gjord för den kräsna konsumenten som vill ha det allra bästa.

Påminner kanske för mycket om tidigare modeller 

Den avancerade insidan innebär att GoPro Hero 7 har många funktioner, och experterna framhäver först och främst Hyper Smooth. Denna funktion utgör grunden för kamerans fantastiska bildstabilisering, och den fungerar både när man filmar under vatten och när man kör full fart i extrem blåst. Experterna lyfter även fram timelapse-funktionen Time Warp, som kan skapa jämna timelapse-inspelningar utan några synliga övergångar, samt Super Photo-funktionen som är en typ av intelligent bildredigering.

Även om Expertreviews.co.uk tycker om GoPro Hero 7 har de en del saker att anmärka på. De påpekar till exempel att det fanns många problem hos GoPro 6 som inte är åtgärdade i GoPro Hero 7. Experterna nämner bland annat att appen kan krångla när man ska ansluta kameran till mobilen, och de hade därför gärna sett en förbättring av appen. De brittiska experterna förklarar även att det inte är så stor skillnad i bildkvalitet om man jämför GoPro 5 och GoPro 6, och situationen verkar vara densamma för GoPro Hero 7.

Klicka på den här länken om du vill läsa mer av recensionen från Expertreviews.co.uk.


Pcmag.com

PCMag
Betyg: 4 av 5 stjärnor

Det internationella dator- och teknikmagasinet Pcmag.com ger GoPro Hero 7 ett betyg på 4 av 5 stjärnor, och experterna skriver att det här är en kraftfull actionkamera som inte har särskilt många nackdelar. Till att börja med undersöker experterna kamerans design, och de är positiva till den smarta och kompakta utformningen. De säger även att den rustika känslan passar bra hos en kamera som ofta används vid extremsporter och naturupplevelser.

Experterna påpekar även att GoPro Hero 7 är väl sammansatt och otroligt robust, vilket också är lämpligt för kamerans ändamål. Den här modellen är dessutom vattentät ner till tio meters djup och fungerar därför bra vid vattenaktiviteter. Experterna berömmer även själva bildkvaliteten, för GoPro Hero 7 kan nämligen filma i 4K med ett högt antal bilder per sekund. Detta ger en väldigt naturtrogen och nyanserad inspelning som känns både levande och stadig.

Fokus på bildstabilisering 

Pcmag.com förklarar att den förbättrade bildstabiliseringen är en av de mest innovativa egenskaperna hos GoPro Hero 7. Tack vare denna får man nämligen otroligt fina videoinspelningar oavsett om man använder kameran med eller utan stativ. Röststyrningen har dock också förbättrats, och det är helt klart är en fördel att man kan ansluta kameran till en smartphone och dela upplevelser med familj och vänner. Med den här kameran kan man till och med sända sina upplevelser live.

Experterna nämner bara ett fåtal nackdelar med GoPro Hero 7, och här handlar det främst om batteriet. De tycker nämligen att batteritiden borde vara bättre, men de påpekar även att det kan ta ganska lång tid att överföra filer via wifi när man vill använda sina inspelningar.

Klicka här om du vill läsa hela recensionen som Pcmag.com har skrivit om GoPro Hero 7.

Här kan du även se PcMags videorecension av GoPro Hero 7: 


FAQ – Vanliga frågor

🤩 Vilka källor har testat GoPro Hero 7?

Trustedreviews.com, DCRainmaker.com, Engadget.com, Express.co.uk, TheVerge.com, Techadvisor.co.uk, Mashable.com, Chip.de, Expertreviews.co.uk och Pcmag.com.

🤓 Hur har man testat GoPro Hero 7?

GoPro Hero 7 har bedömts baserat på kamerans tekniska specifikationer, batteritid, inbyggda funktioner och användarvänlighet.

🤔 Vad är fördelarna med en GoPro-kamera?

De flesta skulle beskriva GoPro-kameror som essensen av actionkameror. De kan förvaras i fickan och filma knivskarpa videoklipp. De är dessutom vattentäta och tål en ganska omild behandling. Om du vill ha en kamera som du alltid kan ha med dig för att dokumentera stora som små upplevelser kan GoPro vara ett perfekt alternativ för dig.

Betygsätt den här artikeln

Klicka på en stjärna för att betygsätta