Garmin Vivofit 3 Test 2019 – Se de bästa Vivofit 3 erbjudanden

Senest opdateret den 0

Läs vidare här och få en överblick över det smarta aktivitetsarmbandet Vivofit 3 från Garmin. I detta test av Garmin Vivofit 3 tittar vi närmare på vilka funktioner armbandet från Garmin har att erbjuda, samt vad experterna tycker om armbandet. Vi tittar även närmare på i vilka sammanhang armbandet är ett bra val.

I denna artikel får du:
🔸 Genomgång av armbandets funktioner och möjligheter
🔸 Vägledning till att komma igång med att använda armbandet
🔸 Genomgång av hur Garmin Vivofit 3 klarar sig i olika tester
🔸 Goda råd för att optimera sin aktivitetsnivå i vardagen

Observera vänligast att Konsumentmagasinet ej själva testar produkter, men vi samlar däremot resultaten från opartiska tester, så att du lätt kan få en överblick över hur Garmin Vivofit 3 klarar sig i olika tester på nätet.


garmin vivofit 3

Du kan köpa Garmin Vivofit 3 här: 

i samarbete med PriceRunner

 

.
Det är bra för både vår fysiska och mentala hälsa att komma ihåg att röra på oss nog mycket varje dag. Det kan dock ibland vara en utmaning att prioritera den dagliga motionen i en hektisk vardag. Om du har svårt att skapa en överblick över om du rör dig tillräckligt under dagen, så kan ett aktivitetsarmband vara en bra hjälpreda och motivation till att röra dig tillräckligt mycket i vardagen.

Här nedan tittar vi närmare på hur Garmin Vivofit 3 fungerar, och vad man kan använda dess funktioner till. Vi granskar också ett antal tester och recensioner i förhållande till hur Garmin Vivofit 3 klarar sig i praktiken. Slutligen kommer vi med ett par goda råd för hur du kan optimera din aktivitetsnivå under en hektisk dag.

Garmin Vivofit 3 – perfekt för att mäta din dagliga aktivitet

Det rekommenderas att en vuxen människa ska röra på sig minst 30 minuter om dagen, vid en medel till hög intensitet. Det rekommenderas även att man tar sig upp och går 10.000 steg om dagen. Dessa rekommendationer bidrar till att förebygga livsstilssjukdomar, såsom diabetes, hjärt-kärlsjukdom och övervikt.

Beroende på vad ditt arbete består i, och vilka sysslor du har under dagen, så är det mycket individuellt hur din aktivitetsnivå ser ut under en vanlig dag. Med ett  Vivofit 3 från Garmin kan du hålla ett öga på om du når rekommendationerna för dagen.

Garmin Vivofit 3 är gjord i en praktisk design, som gör den behaglig att ha på sig. Själva armbandet är gjort i ett flexibelt och mjukt gummimaterial. Storleken kan justeras, och den finns i olika färger.

Armbandet indikerar bland annat hur många steg du har tagit under dagen, och hur många kalorier du har förbränt. Armbandet kan även räkna om antalet steg till kilometer. Vivofit 3 har en intelligent funktion som kallas “Move IQ”, som kan skilja på dina olika rörelser som att gå, springa, simma, cykla, eller träna.

Här kan du se en presentationsvideo av Garmin Vivofit 3:

Ett armband med många funktioner

Aktivitetsarmbandet Garmin Vivofit 3 passar till dig som vill röra på dig lite mer under dagen, eller till dig som gärna vill följa med lite i din dagliga aktivitetsnivå. Armbandet har batterikapacitet nog för att samla in data dygnet runt i upp till ett år, innan batteriet måste bytas. Det innebär att du slipper ladda armbandet, vilket är fallet med många andra aktivitetsarmband.

På armbandets skärm kan du följa med i dina antal steg under dagen, nedräkning till dagligt aktivitetsmål, avstånd under dagen, kaloriförbränning, datum, kalender, samt tid. Armbandet kan lagra upp till en månads aktivitetsdata för hela dygnet. På armbandet finns en knapp som man använder för att navigera i och kontrollera armbandet med. Via bluetooth eller usb kan du föra över din data till datorn eller till Garmins app, som heter “Garmin Connect”.

Här kan du se en presentationsvideo av Vivofit 3 och dess många funktioner:

Garmin ligger bakom tekniken “Move IQ”, som är en teknik som Garmin har infört i många av sina elektroniska produkter, bland annat Garmin Vivofit 3. Det är en teknik som automatiskt kan identifiera vad för aktivitet du utför, och därmed ge dig en samlad överblick över hur mycket tid du har lagt på varje aktivitet. Move IQ-funktionen kan skilja på cykling, simning, löpning, och gång.

Här kan du se en genomgång av hur du kommer igång med Garmin Vivofit 3:


Så ansluter du Garmin Vivofit 3 till din smartphone

Med Garmin Connect-appen kan du snabbt överföra din insamlade data och skapa dig en överblick över hur din aktivitetsnivå ligger. Appen kan laddas ner till din smartphone eller surfplatta. Med appen kan du hålla koll på din data, dela din data, och analysera din data. Du kan se när dina olika aktiviteter har tagit plats i kalendern, och därmed skapa dig en snabb överblick över omfattningen av dina aktiviteter.

Du ansluter armbandet till Garmin Connect-appen genom att starta bluetooth på din smartphone eller surfplatta. Sedan kan du para armbandet direkt via Garmin Connect-appen. Datan kommer därefter automatiskt att överföras. Du kan hålla koll på din aktivitetsnivå både via appen på din smartphone eller på datorn. Om du vill komma åt ditt Garmin Connect-konto via datorn loggar du bara in via hemsidan.

Här kan du se en presentationsvideo om hur du ansluter ditt armband med Garmin Connect på din smartphone:

Du kan köpa Garmin Vivofit 3 här: 

i samarbete med PriceRunner

 

.
Vad säger experterna om Garmin Vivofit 3?

Vi har gått igenom en rad recensioner av hur Garmin Vivofit 3 klarar sig i olika tester, och kommer här med en överskådlig genomgång av dessa. Vi har länkat till recensionen vid varje test, så du har möjlighet att läsa hela artikeln.

Techradar: Slipp laddningen med Vivofit 3

Den brittiska tekniktidningen Techradar har testat och recenserat Garmin Vivofit 3. De framhäver särskilt batteriets långa livslängd som en stor fördel med Garmin Vivofit 3. De skriver att det är en befrielse att detta aktivitetsarmband inte kräver att laddas hela tiden, jämfört med många andra armband. När batteriet är slut byter du bara ut det mot ett nytt, och så håller det i ca. 1 år igen.

Detta är den tredje versionen i Vivofit-serien. Den nya versionen har bland annat fått en uppgraderad och mer elegant skärm. Teckensnittet på skärmen har även blivit mer effektivt. Gummiremmen har ett diamantliknande mönster på den nya Vivofit 3. Techradar betonar att remmen kan verka en aning stor och klumpig runt armen. Dock har Garmin tagit fram ett lås till den nya Vivofit 3, som säkerställer att armbandet inte ramlar av.

Skärmen får en positiv respons för sin klarhet i dagsljus, som gör att man alltid lätt kan se vad som står på skärmen. Dock påpekar Techradar att det är ett enkelt armband med minimala funktioner. Det finns ingen GPS, pulsmätare, eller höjdmätare, vilket gör att det inte lämpar sig speciellt väl för löpning. Du kan läsa hela recensionen från Techradar här.


Forbrugerrådet Tænk: En precis aktivitetsmätare

Det danska konsumentrådet Tænk har också recenserat Garmin Vivofit 3. De framhäver dess precisa mätningar av bland annat kaloriförbränning och stegräkning. Även sömnmätaren får positiv respons för sina exakta mätningar.

Armbandet är lätt att synkronisera med den tillhörande Garmin Connect-appen, som kan laddas ner till både IOS och Android. Användarvänligheten beskrivs som generellt bra, och Vivofit 3 beskrivs som utmärkt för daglig träning. Det danska konsumentrådet Tænk påpekar dock att armbandet mest troligt inte kommer att vara tillräckligt för mycket aktiva idrottare.

Själva funktionerna hos Garmin Vivofit 3 tycker Tænk är en smula bristande. Det finns varken pulsmätare eller GPS. Armbandet har heller inte någon smart-funktion, som är en funktion där notifikationerna från ens smartphone dyker upp på skärmen på armbandet. Totalt sett anser konsumentrådet Tænk att det är ett aktivitetsarmband som är starkt inom sina kärnkompetenser, men även ett armband som inte har särskilt många funktioner. Du kan läsa hela recensionen från det danska konsumentrådet Tænk här.


Chip.de: 99,4% noggrannhet

Det tyska onlinemagasinet Chip har testat Vivofit 3 från Garmin. De skriver att den nya Move IQ-funktionen i Vivofit 3 är en stor uppgradering jämfört med dess föregångare. Det är en funktion som känner igen vilken typ av rörelse du gör under dagen, och kan därmed skilja mellan olika aktiviteter.

Aktivitetsarmbandet är vattentätt ända ner till 50 meter, och armbandet har en stor noggrannhet i sina mätningar. Det tyska onlinemagasinet Chip har testat dess noggrannhet. Resultatet av testen slutade på 99,4 % noggrannhet, vilken måste sägas vara ytterst tillfredsställande, skriver tidningen.

Chip framhäver dessutom den långa batteritiden, vilket är en stor fördel när man vill mäta sin dagliga aktivitetsnivå. Du kan läsa hela recensionen från Chip här.


Tek.no: Nya funktioner i tredje generationen

Den norska konsumentsajten Tek har testat Garmin Vivofit 3, och jämför bland annat armbandet med sina föregångare i denna recension. Tek påpekar att skärmen är något mindre än hos dess föregångare. Skärmen på Vivofit 2 har ett mått på 25,5 x 10 mm, där den nya Vivofit 3 har en skärmstorlek på 10 x 10 mm.

Tek framhäver den löstagbara aktivitetsmätaren, som kan sättas på olika armband. På så vis kan du anpassa aktivitetsarmbandet efter din egen stil. Gummiarmbanden finns i olika färger och med olika mönster. Låsmekanismen har förbättrats en del jämfört med tidigare modeller. Det är en mekanism som kan roteras, och därmed säkerställs att armbandet sitter kvar på armen.

Även om Garmin Vivofit 3 har några få bra uppdateringar jämfört med sin föregångare, så skriver Tek att de har svårt att förstå vad Garmin vill uppnå med den nya Vivofit 3. Funktionerna är helt enkelt för få enligt deras granskare. Dock framhäver Tek den bra batteritiden, samt armbandets förmåga att mäta noggrant. Du kan läsa hela recensionen från Tek här.


Dinside.no: Ett aktivitetsarmband som är lätt att förstå

Den norska plattformen Dinside.no har testat Garmin Vivofit 3. De är förtjusta över att man inte behöver ladda armbandet hela tiden. De påpekar att det kan vara lite utmanande att ta på sig armbandet. Det kräver lite övning och en bra finmotorik att ta på armbandet, på grund av låsmekanismen.

Själva funktionerna framhävs som enkla att använda. Recensenten skriver att det är ett armband som passar bra till de som inte är så tekniska, och inte har något stort behov av en massa olika funktioner. Menyn på själva aktivitetsmätaren kan man navigera runt i med en enda knapp, och på så vis få upplysningar om dagens aktivitetsnivå.

Recensenten från Dinside.no är generellt nöjd med användarvänligheten och noggrannheten. Även den långa batteritiden får en positiv respons. Med det sagt, så är Dinside inte särskilt nöjda med kombinationen av funktionerna på armbandet och funktionerna i appen. Du kan läsa hela recensionen från Dinside här.


Digital Trends: 3,5 av 5 stjärnor

Den amerikanska online-plattformen Digital Trends har recenserat Garmin Vivofit 3, och ger armbandet ett totalt betyg på 3,5 av 5 stjärnor. Digital Trends skriver att det är ett enkelt aktivitetsarmband, som är korrekt och noggrant.

Även om Vivofit 3 inte har en inbyggd pulsmätare, så framhäver Digital Trends att det finns möjlighet att ansluta armbandet till en Garmin ANT+ pulsmätare. ANT+ är namnet på den funktion man ansluter till armbandet, samt överför data med. Vivofit 3 kommer med själva armbandet och en bruksanvisning. Det finns inga kablar med, eftersom att armbandet går på batteri.

Digital Trends framhäver den långa batteritiden som ett stort plus. Ofta är man tvungen att ladda olika elektroniska apparater med jämna mellanrum, men det slipper man alltså om man köper en Garmin Vivofit 3. Digital Trends påpekar dock att armbandet saknar vissa funktioner, som vibration, för att den ska kunna få toppbetyg hos dem. Du kan läsa hela recensionen från Digital Trends här.


Jims Review Room: Garmin Vivofit 3 recension

Jim har specialiserat sig på att recensera elektronik. I sina videoklipp går han igenom produkter och listar de olika funktionerna, så att konsumenten får en snabb överblick över vad produkten kan. Han har även recenserat Garmin Vivofit 3, där han går igenom produktens funktioner och användarvänlighet.

Du kan se recensionen här:


5 goda råd  för att optimera din aktivitetsnivå i vardagen

Ibland kan det vara svårt att prioritera motion och rörelse i en hektisk vardag. Därför har vi samlat ett antal goda råd för hur du kan optimera din aktivitetsnivå under veckan, utan att det tar allt för mycket tid. 

Res dig upp under dagen
Om du har ett stillasittande jobb framför en datorskärm, så ställ dig upp åtminstone 5 minuter varje timme. Det krävs två till tre gånger så mycket energi att stå upp istället för att sitta ner. Förutom att du förbrukar mer energi och därmed bränner fler kalorier, så förebygger du också ryggsmärtor och musarm.

Städa
Även om städning ofta är en tråkig uppgift, som bara ska göras bort, så är det faktiskt en bra källa till en omgång motion. När du skrubbar ytor, dammsuger, dammar, och flyttar runt möbler för att komma åt, så förbränner du rätt många kalorier, samtidigt som du styrker dina muskler.

Gå dig frisk
gang i naturenOm du har svårt att få tid till träning i vardagen, så ta en promenad när du får chansen. Det kan både vara en kort tur på lunchrasten, en promenad över till din kollega med ett meddelande istället för att skicka ett mail, eller en kvällspromenad efter middagen. En promenad är fördelaktig på många vis. Du förbättrar både din fysiska och mentala hälsa genom att gå på en promenad.

Var aktiv tillsammans på helgerna
Bjud in familj och vänner på besök i helgen till en aktiv dag. I stället för att sitta runt bordet en hel kväll, kan ni ta en promenad, spela bollspel, eller bara cykla en bit. Det är ett bra och trevligt sätt att röra på sig, samtidigt som man har det trevligt med nära och kära.

Skippa bilen och ta cykeln istället
motion cykelTa cykeln så ofta du kan. Det är ett enkelt och effektivt sätt att röra på sig. Ofta har man några sysslor under dagen som inte ligger så långt hemifrån. Här kan du med fördel ta cykeln till exempelvis handlingen eller fritidsintressen. Det är ett lätt och effektivt sätt att förbränna kalorier, samtidigt som du sparar på bensinen.