Garmin Vivoactive HR Test – Läs allt om Garmin Vivoactive HR här

Enligt vår research och analys Vi har gjort ett urval av produkter som fått höga poäng på de parametrar vi bedömt dem på, vilket betyder att vi inte tillhandahåller en uttömmande lista över alla produkter på marknaden.

Artikeln är en annons

I den här artikeln får du en sammanfattning av fitness-klockan från Garmin kallad
Garmin Vivoactive HR, som berättar för dig hur mycket klockan är, hur hög din puls är samt dina rörelser och aktiviteter.

Modellen har testats av en mängd experter, till exempel stuff.tv, digitaltrends.com, chip.de, dcrainmaker.com och klikk.no, som ger sina synpunkter på klockans funktioner, användarvänlighet och användningsområden.

Vi går igenom de olika testerna för att ge dig en bättre överblick över klockans funktioner, möjligheter och användarvänlighet. Vi länkar löpande, genom hela recensionen, till olika YouTube-klipp för att ge en ännu bättre visuell översikt och kunskap om uret.

I denna artikel får du:

🔸 Introduktion till Garmin Vivoactive HR
🔸 Genomgång av hur Garmin Vivoactive HR klarar sig i test 

Observera att Konsumentmagasinet inte testar några produkter själva utan samlar in resultaten från opartiska tester, så att du lätt kan få en överblick över de bästa produkterna på marknaden.


Introduktion till Garmin Vivoactive HR

Om du är van vid att ha klocka på dig kommer det inte bli något problem att byta ut klockan mot Garmin Vivoactive HR, som sitter runt handleden precis som ett vanligt armbandsur. Garmin Vivoactive HR är dock inte en vanlig klocka eftersom den är både klok och smart.

Garmin Vivoactive HR

Garmin Vivoactive HR i korta drag

Garmin Vivoactive HR är lite större än andra aktivitetsklockor men remmen är mjuk och lätt att spänna runt handleden. Det är meningen att man ska kunna ha klockan på sig dygnet runt, även på natten, så att all data om rörelse och puls kan mätas och registreras.

Garmin Vivoactive HR är utrustad med flera olika aktiviteter som gång, löpning, cykling, simning, rodd, längdskidåkning och till och med golf. Det innebär i princip att oavsett vad du gör, har Garmin Vivoactive HR ett program, som kan mäta din aktivitet.

Skärmen styrs med touch-funktion och ett par knappar vilket gör användningen relativt enkel. Du kan sätta personliga mål och samla in data om hur mycket du rör på dig och det är även möjligt att hålla reda på aktivitetsnivån oavsett aktivitet.

Garmin Vivoactive HR mäter puls, avstånd, steg och tempo så länge du är aktiv, och mäter din puls när du sover. Som en extra bonus har Garmin Vivoactive HR en inbyggd GPS-funktion.

För att kunna hålla ordning på din träning och aktivitetsmönster kan du koppla
Garmin Vivoactive HR till din smartphone via Garmin Connect appen. Appen gör grafer och tabeller över hur mycket du rör dig så att du enkelt och lättöverskådligt kan följa din utveckling.

Garmin Vivoactive HR app

Garmin Vivoactive HR ger dig alltså information och intressant fakta om din aktivitetsnivå och hur mycket du rör dig samtidigt som klockan signalerar om du blir för stillasittande.

Nedanför kan du se en kort presentation av Garmin Vivoactive HR:

Det säger experterna om Garmin Vivoactive HR

I det här avsnittt går vi igenom var och en av de fem sajter där gadget-experterna har testat Garmin Vivoactive HR och utvärderat klockan.


Stuff.tv
stuff-tv

Det brittiska mansmagasinet Stuff säger följande om Garmin Vivoactive HR; ”probably all the fitness watch you’ll ever want”, och är generellt sett mycket begeistrade i modellen. Stuff.tv betonar dessutom att modellen lever upp till Garmins ordinarie höga kvalitet.
Garmin tillverkar en rad olika aktivitetsband och GPS-klockor för utomhusbruk. Garmin Vivoactive HR ligger mitt på prisskalan med en resonabel prisnivå som de flesta som är intresserade av aktivitetsklockor har råd med.

Stuff.tv är särskilt nöjda med att Garmin Vivoactive HR har en daglig sömn- och stegräknare med pulsmätare som visas på en färgskärm med touch-funktion. Dessutom har klockan GPS-funktion och kan mäta flera olika sporter samtidigt.

GPS-funktionen är en stor bonus och en bra extrafunktion som inte alla aktivitetsklockor har. Det betyder också att man kan lämna mobiltelefonen hemma när man tränar.

Utöver det kan Garmin Vivoactive HR hålla reda på och registrera flera olika aktiviteter, bland annat, vandring, löpning, hopp, lek med barnen, trappor, cykling, simning och golf.

Stuff.tv håller fast vid att Garmin Vivoactive HR är ett riktigt bra val även om man bara vill förbättra sina vardagsmotionsvanor.

När du tar på aktivitetsklockan, och går till jobbet som vanligt, kommer den hålla reda på hjärtrytm och antal steg/avstånd, men även registrera hur du sover på nätterna. Aktivitetsklockan registrerar även de delmål du uppnår och om du vill kan du sätta dagliga mål för hur mycket du ska röra på dig. Om du når de här målen börjar klockan vibrera behagligt för att tala om att du har gjort ett bra jobb.

Å andra sidan registrerar klockan även om du rör på dig för lite. Den börjar då vibrera mer aggressivt för att påminna dig om att du måste röra på dig samtidigt som en röd mätare dyker upp och växer på skärmen. Om du tycker att dessa påminnelser är irriterande eller skapar för mycket dåligt samvete, kan du stänga av dem. Stuff.tv påpekar dock att påminnelserna fungerar riktigt bra och är en positiv uppmuntran till att röra sig mer.

En annan positiv aspekt som Stuff.tv tar upp med Garmin Vivoactive HR är den långa batteritiden på ungefär fem dagar. Det är meningen att du ska ha klockan på dig hela tiden, även på natten. Det gäller även när du tar ett bad eller duschar. Garmin Vivoactive HR är nämligen vattentät och du även simma med klockan på eftersom den är vattentät ner till 50 meter.

Vill du använda fler av klockans funktioner än bara de dagliga påminnelserna, finns det, som vi nämnt tidigare, flera möjligheter till det. Det enda som krävs är ett tryck på skärmen som då skickar dig till en meny med olika sporter. Här kan du också sätta upp personliga mål. Du kan röra på dig både mycket och länge för klockan har en batteritid på 13 timmar om man använder GPS-funktionen, som drar mycket batteri, hela tiden

En annan smart funktion med Garmin Vivoactive HR, som Stuff.tv tar upp, är möjligheten för interaktion med mobiltelefonen. Via Garmin Connect appen, som laddas ner till telefonen, kan klockan och mobilen kommunicera och man kan till exempel se sin aktivitetsnivå i olika grafer. Det här är en riktigt bra funktion som fungerar som ytterligare motivation till att röra på sig mer.

Stuff.tv sammanfattar Garmin Vivoactive HR som ett riktigt bra köp. Modellen är någorlunda prisvänlig och många bra och användbara funktioner. En av få nackdelar är att klockan inte är särskilt angenäm att titta på men designen håller sig i alla fall till den minimalistiska delen av skalan.


Digitaltrends.com
Digital trends

Teknologi-sajten digitaltrends.com är också över lag nöjda med Garmin Vivoactive HR. De skriver att Garmin ligger på samma nivå som Apple och Samsung när det gäller aktivitetsklockor och Garmin Vivoactive HR är ett bra komplement till Garmins populära Vivo-serie med aktivitetsklockor.

Bland det första Digitaltrends.com tar upp är Garmin Vivoactive HRs design. Medan äldre klockor i samma serie är mindre, tunnare och mer eleganta, är Garmin Vivoactive HR något större och tjockare och finns dessutom bara i en färg; svart. På den punkten har Garmin inte lyckats skapa en aktivitetsklocka med ett smart-utseende utan har istället koncentrerat sig på att tillverka en klocka som i högre grad passar sportutövare och motionärer.

Klockan spänns fast runt handleden med en silikonrem, som kan tas av och bytas ut om man vill. Skärmen är 21 x 29 millimeter och har touch-funktion. Knapparna som man använder för att navigera med sitter nedanför skärmen och det är lätt att använda klockan.

En stor fördel med Garmin Vivoactive HR, som Digitaltrends.com framhäver, är kommunikationen mellan en smartphone och Garmin Vivoactive HR. Det enda man behöver göra är att ladda ner Garmin Connect appen och sedan ”pratar” telefonen och klockan via bluetooth-funktionen.

När mobilen och klockan kommunicerar överför appen också bra och användbara meddelanden till klockan och dessa kan man använda under resans gång. Det är också enkelt att ställa in skärmen efter behov och preferenser så att de mätenheter man vill ha, till exempel kaloriförbrukning eller puls, framhävs.

Nedanför kan du se, hur du kopplar ihop Garmin Vivoactive HR med din smartphone:

Efter flera testgenomgångar kommer Digitaltrends.com fram till att Garmin Vivoactive HR är ett riktigt bra val för dig som gillar lite av varje när det kommer till idrott och träning, och som inte enbart fokuserar på en träningsform eller idrott, samt vill ha all tillgänglig data från denna aktivitet.

Garmin Vivoactive HR är särskilt bra till cykling, löpning och simning, men om vill använda klockan till exempelvis triathlon-träning, där man kombinerar de olika grenarna, blir det problem eftersom aktivitetsklockan inte har en multisportfunktion. Garmin Vivoactive HR mäter distans, hastighet och frekvens men inte mer än så.

När det är sagt hyllar Digitaltrends.com Garmin Vivoactive HR för klockans goda förmåga att mäta aktivitet. Det är väldigt lätt att läsa av de enheter man har valt att visa på skärmen och så fort man slutar laddas data för aktiviteten över till appen så man även kan hålla koll på sin aktivitetsnivå via telefonen.

En annan stor fördel med Garmin Vivoactive HR är batteritiden. Om man inte använder GPS-funktionen räcker batteriet i en vecka. Använder man GPS-funktionen ett par gånger om dagen varar batteriet mellan fyra och fem dagar vilket Digitaltrends.com också anser är imponerande.

Priset ligger på en överkomlig nivå och aktivitetsklockan kommer att kunna användas länge eftersom Garmin hela tiden kostnadsfritt tillhandahåller uppdaterad programvara som bara behöver installeras för att klockan ska bli som ny igen.

En av få nackdelar som experterna på Digitaltrends.com tar upp är klockans något klumpiga utseende och att touch-skärmen som inte alltid fungerar om man till exempel har vantar på.

Allt det här är dock småsaker och Digitaltrends.com sammanfattar sitt test med att Garmin Vivoactive HR är en riktigt bra aktivitetsklocka till bra pris.


Chip.de
chip.de

Det tyska online-magasinet Chip.de har också testat Garmin Vivoactive HR och lägger särskilt märke till att Garmin håller på att överträffa sig själva eftersom modellen före Garmin Vivoactive HR även den var mycket hyllad. Kort och gott sammanfattar Chip.de Garmin Vivoactive HR med att ha marknadens bästa funktioner tack vare en hög användarvänlighet och intelligent teknologi. Det är särskilt visningen av data på skärmen som poängteras och helhetsintrycket är vassare än tidigare.

Chip.de nämner också att priset är riktigt bra för aktivitetsklockan ligger långt under priset på klockor som är i samma kategori som Garmin Vivoactive HR.

En av de allra största fördelarna med Garmin Vivoactive HR är, enligt Chip.de, att klockan helt kan ersätta det bröstbälte som man tidigare var tvungen att ha på sig under träningen för att få tillfredställande mätningar av puls och distans.

Garmin Vivoactive HR pulsmaaler knap

Garmin Vivoactive HRs optiska pulsmätare mäter nämligen både pulsen under hela träningspasset och dygnet runt, med jämna intervall, även när du sover.  Med Garmin Vivoactive HR kan man således lätt följa upp sina pulsmätningar och se skillnaden mellan dag och natt samt hur träningen påverkar utvecklingen.

GPS-funktionen är en detalj som Chip.de särskilt poängterar. Den här funktionen är mycket bra och den data klockan samlar in och redovisar är både exakt och konstant, det gäller både för hastighet och avstånd. Speciellt cyklister har glädje av Garmin Vivoactive HR eftersom klockan är kompatibel med Garmins tillbehör till cykelhjul, exempelvis kadens-sensor och fartmätare.

Garmin Vivoactive HR:s allsidighet märks också tydligt eftersom klockan även är användbar för skidsportsutövare. Längdskidåkare kan hela tiden se aktivitetstid och tempo. Garmin Vivoactive HR känner igen stora områden inklusive liftar och utförslöpor och den här funktionen är markant förbättrad i Garmin Vivoactive HR jämfört med tidigare modeller.

Slutsatsen från Chip.de är att Garmin Vivoactive HR är ett mycket bra köp. Modellens egenskaper är riktigt bra och noggrannheten i mätningarna ligger på en hög nivå, vilket säkerställer att det är rätt data som samlas in. Klockan är lätt att använda och GPS-funktionens tillförlitlighet gör det lättare att få exakta mätningar.

Även om GPS-funktionen är påslagen hela tiden har Garmin Vivoactive HR en mycket bra batteritid som långt överstiger de valda aktiviteternas tidsåtgång per dag. Ett av få minus som Chip.de nämner är att aktivitetsklockan bara finns i svart, men att det är en petitess i sammanhanget.


Dcrainmaker.com
DC Rainmaker logo

Fitness-bloggen Dcrainmaker.com har gjort ett mycket omfattande test av Garmin Vivoactive HR där i stort sett alla områden och funktioner testades. Sammanfattningen blev att Garmin Vivoactive HR är en bra och solid aktivitetsklocka som kan hålla ordning på stora mängder data.

Precisionen är något som Dcrainmaker.com särskilt framhäver och hyllar Garmin Vivoactive HR ordentligt för. Klockan visar i test efter test att de data som samlas in är både korrekta och exakta.

GPS-funktionen hyllas också flera gången och då särskilt de många möjligheter som en inbyggd GPS-spårare ger. Klockans GPS fungerar dessutom lika bra oavsett om man ägnar sig cykling, löpning eller simning.

Garmin Vivoactive HR aktiviteter

Dcrainmaker.com går inte så långt som att säga att Garmin Vivoactive HR är en simpel aktivitetsklocka, men anser att andra Garmin-modeller har fler funktioner som passar elitidrottaren eller den mycket seriösa utövaren bättre.

Bedömningen lyder dock att 90 – 95 procent av alla löpare kommer vara nöjda med Garmin Vivoactive HRs funktioner. Detsamma gäller dem som använder aktivitetsklockan till vardags, där den totala aktivitetsnivån är viktigast och värderas högst.

Som tidigare nämnts kan Garmin Vivoactive HR kopplas ihop med en smartphone via appen Garmin Connect. Dcrainmaker.com bedömer att processen är mycket enkel och den sker med hjälp av bluetooth. Data från klockan förs automatiskt över till appen där man sedan kan se sina aktiviteter.

Appen finns till iOS, Android och Windows Phones. Meddelanden överförs löpande från till telefonen till klockan vilket gör att man hela tiden är uppdaterad angående funktioner och möjligheter. Som en extra smart-funktion kan man ladda ner fler olika widgetar och appar, som fungerar riktigt bra, till aktivitetsklockan, bland annat en väder-widget som kan vara användbar både före och under cykel- eller löpturen.

Dcrainmaker.com påpekar också att i jämförelse med andra aktivitetsklockor har Garmin Vivoactive HR en klar fördel, modellen ger en riktigt mycket för pengarna. Bara det ger Garmin Vivoactive HR ett klart försprång i förhållande till andra aktivitetsklockor på marknaden.

En av de få nackdelarna med den här modellen är storleken, för klockan är lite klumpigare än andra modeller. Är man villig att kompromissa med utseendet, vinner Garmin Vivoactive HR stort gällande pris i förhållande till funktioner och kvalitet.


Klikk.no
klikk.no

Den norska testsajten Klikk.no har testat aktivitetsklockan Garmin Vivoactive HR och de norska experterna är mycket förtjusta i modellen. Kort och gott beskriver de klockan som ett allround-armbandsur som har tagit klivet förbi stegräknaren eftersom Garmin Vivoactive HR har många fler funktioner för att registrera aktiviteter och träning. Sajten rekommenderar produkten och anser att motionärer och träningsentusiaster kommer få mer glädje av klockan än seriösa utövare som vill ha kontroll över all data.

Klikk.no har tittat på alla parametrar från utseende till funktioner och de anser att Garmin Vivoactive HR har en mycket maskulin design med en stor gummirem. Dock är aktivitetsklockan mycket bekväm att på sig, även en längre tid. Upplösningen och belysningen i skärmen går hand i hand med batteritiden och det gäller även Garmin Vivoactive HR. Batteriet varar länge och av den anledningen har skärmen heller inte den högsta upplösningen. Det betyder dock inte att upplösningen är så låg att det stör experterna.

Klikk.no är också mycket nöjda med den tillhörande Garmin Connect-appen som dock kan vara lite svåröverskådlig för en ny användare. Det tar inte särskilt lång tid att sätta sig in i de olika funktionerna och när man har gjort det har man riktigt god nytta av appen.

Om man är helt ny användare kan man med fördel se videon här nedanför. Där kan man se hur man kommer igång med klockan och även hur man ”kopplar ihop” Garmin Vivoactive HR med telefonen:

Registreringen av aktiviteter är ytterligare något som fungerar riktigt bra och automatiskt på Garmin Vivoactive HR. Rör man på sig i mer än 10 minuter registrerar aktivitetsklockan det och sparar tillhörande data. När man kopplar upp klockan till telefonen via internet, registrerar appen i telefonen all ny data.

Klikk.no påpekar att om man tränar mycket och intensiva pass, kommer funktionerna i Garmin Vivoactive HR troligen inte var tillräckliga.

En annan stor fördel med Garmin Vivoactive HR är er den exakta pulsmätningen. Klikk.no har testet exaktheten och de sammanfattar testet med att Garmin Vivoactive HR både är exakt och stabil.

På en 30 minuter lång cykeltur med intervallträning klarade klockan utan problem att registrera data från början till slut och mätningen av pulsen var helt korrekt

Vill du lära dig mer om hur den handledsbaserade pulsmätaren fungera på Garmin Vivoactive HR, titta här nedanför:

Slutligen skriver Klikk-no att de starkt rekommenderar ett köp av Garmin Vivoactive HR, och ger modellen fem av sex möjliga stjärnor. Priset är ytterligare ett plus och detsamma gäller GPS-funktionen som innebär att man inte behöver ha mobiltelefonen med på träningsrundan.


Sammanfattning

Efter att ha testats av experter från fem olika sajter blir sammanfattningen att experterna är mycket imponerade av Garmin Vivoactive HR. Det råder stor enighet om att aktivitetsklockan har många bra och användbara funktioner som särskilt passar utövare som gillar lite av varje och som inte vill gå in på och studera små detaljer i träningen.

Garmin Vivoactive HR puls

Garmin Vivoactive HR är pålitlig och utrustad med GPS så att man hela tiden kan hålla ett öga på terrängen och var man befinner sig. Modellen har ett utmärkt batteri och det är lätt att få modellen att kommunicera med Garmin Connect appen som samlar in all data.

Experterna är överens om att Garmin Vivoactive HR är en prisvärd modell som ger en riktigt mycket valuta för pengarna.

Det finns bara några få negativa kommentarer om Garmin Vivoactive HR och de handlar generellt om aktivitetsklockans något klumpiga utseende.


FAQ – Vanliga frågor

🤩 Vilka källor har testat Garmin Vivoactive HR?

Stuff.tv, Digitaltrends.com, Chip.de, Dcrainmaker.com och Klikk.no

🤓 Hur har man testat Garmin Vivoactive HR?

Garmin Vivoactive HR har bland annat bedömts baserat på hur exakt den spårar olika aktiviteter. Man har även bedömt klockans användarvänlighet, batteritid och inbyggda funktioner. Slutligen har man tittat på modellens potential som smartwatch.

🤔 Hur väljer jag rätt modell?

Till att börja med kan det vara bra att definiera vilka funktioner som är viktigast för dig. De flesta modeller har både pulsmätning och kalorimätning. Om du vill ha en modell som även fungerar som smartwatch bör du dessutom undersöka skärmkvaliteten lite noggrannare. Det kan även vara värt att ta reda på batteritiden hos de modeller du tittar på.

Betygsätt den här artikeln

Klicka på en stjärna för att betygsätta