Gaming PC – Bäst i test: Vår guide till de bästa gaming-datorerna

Enligt vår research och analys Vi har gjort ett urval av produkter som fått höga poäng på de parametrar vi bedömt dem på, vilket betyder att vi inte tillhandahåller en uttömmande lista över alla produkter på marknaden.

Artikeln är en annons

Om du tillbringar en stor del av din tid med att spela krävande PC-spel kommer du inte att få den optimala upplevelsen om du inte har tillgång till en äkta gaming dator. Lyckligtvis nog finns det många modeller på marknaden inom en lång rad olika prisklasser som kan ta dina gaming upplevelser till nya nivåer.

Nedan finner du en topplista över några av de bästa gaming datorerna därute så att du ska få hjälp på vägen mot att hitta en dator som passar dig helt perfekt. Vi har tagit vår info från flera olika expertrecensioner och kundomdömen för att hitta det bästa av det bästa.

Att ta hänsyn till när du väljer en gaming dator:

 • Datorns grafikkort
  Det rätta grafikkortet är utan tvekan viktigt när du letar efter en gaming dator som blir rätt för dig. Med ett bra grafikkort kan din dator leverera nog med prestanda tillsammans med en tillräckligt bra upplösning så att du utan problem kan njuta av mer krävande spel.
 • Det rätta moderkortet
  Moderkortet är där hela alltet kopplas ihop, och att ha ett högkvalitativt moderkort gör under för din spelupplevelse. Det är därför väl värt att spara ihop lite pengar så att du kan satsa på ett riktigt bra moderkort.
 • Ett imponerande RAM-minne
  Det är en god idé att satsa på i alla fall ett 8 GB RAM-minne, men även en 16 GB variant kan vara väl värd att titta närmare på. Med hjälp av ett imponerande Ram-minne kan du köra flera program i bakgrunden under din gaming session utan att du behöver stå ut med att programmen laggar.
 • Tillräcklig kylning
  Det är ingen höjdare om din dator blir för varm, och utan ett tillräckligt kylsystem kan du vara säker på att din dators livslängd försämras avsevärt. Se därför till så att du lägger lite pengar på ett kylsystem som verkligen gör vad det ska.

arrow-more

 


Vad är en bra gamingdator?

Om du är ute efter den bästa gaming datorn gäller det att du vet mer exakt vad du ska leta efter. Det som kännetecknar en optimal gaming dator kan bland annat bero på dina individuella behov och önskemål, men det finns även mer specifika komponenter och designval som kan komma att gynna de flesta användarna.

Kom också ihåg att ibland ta en paus från spelandet för att sträcka på benen, och inte finns det då något bättre sätt än att satsa på en underbar nedgrävbar studsmatta!

Välj dator utefter vilka spel du lirar

Det är ingen hemlighet att spel såsom Minecraft inte kommer att ställa lika höga krav på din dator jämfört med exempelvis GTA V. Innan du väljer en gaming dator som blir rätt för dig bör du därför fråga dig själv vad du egentligen kommer att använda datorn till. Om du enbart har planer på att spela spel med enkel grafik såsom Among Us eller med små maps såsom LoL är du inte i behov av en dator som klarar av krävande spel.

En aning bättre komponenter kan du behöva om du ofta kör exempelvis WoW och lite äldre AAA-spel, men grafikkortet är här inte av yttersta vikt. Om du å andra sidan lirar spel såsom Red Dead Redemption 2 med imponerande grafik och en enorm värld att utforska kommer spelen utan tvekan att kräva mycket av grafikkortet, processorn och RAM-minnet.

Storleken kan ha betydelse

För dig som har ett begränsat utrymme i gaming-rummet och enbart letar efter en dator som tar upp så lite plats som möjligt kommer du att hitta ett stort antal kompakta datorer att satsa på. Trots detta bör du komma ihåg att en mindre gaming dator inte alltid är att föredra.

Om du har stor plats i datorn och på moderkortet kan du uppgradera och bygga ut datorn i framtiden om du så skulle vilja. Den typen av spel som du tycker om nu kanske inte är densamma om ett år, och om datorn då är stor nog att enkelt uppgradera kommer du att tacka dig själv när det väl är dags.

Hur mycket datorn kostar

Gaming datorer finns att hitta i flera olika prisklasser, så oavsett hur din budget ser ut kommer du med största sannolikhet att kunna få tag på en gaming dator som blir rätt för dig. Inte förvånansvärt nog får du dock inte samma kvalitet om du satsar på en 5 000 kronor dator jämfört med en modell som ligger på 20 000 kronor. Frågan är bara: hur mycket kostar en gaming dator som bjuder på en optimal upplevelse?

Om du nöjer dig med en dator på högst 10 000 kronor kan du förvänta dig att du inte får ett särskilt bra grafikkort, men om spelen som du lirar inte ställer några högre krav på din dator är det helt okej att lägga dig i den här prisklassen. Om du dock vill ha en optimal upplevelse bör du välja en dator som i alla fall kostar mellan 11 000 och 19 000 kronor, och allt som kostar mer än så kommer att vara helt perfekt på alla sätt och vis.

Är bärbara gaming datorer värda besväret?

Det kan vara lockande att satsa på en bärbar dator då det självfallet låter fantastiskt att kunna spela var du än befinner dig, men olyckligtvis nog finns det vissa nackdelar med det här beslutet. Först av allt är bärbara gaming datorer ganska mycket större och klumpigare än ordinära bärbara datorer, så i slutändan är de inte lika smidiga att ta med sig som man kanske först tror.

För det andra kommer de bärbara gaming datorerna aldrig att kunna bjuda på samma fantastiska komponenter som en stationär dator kan, så den bärbara datorn kommer alltid att vara lite av en downgrade i jämförelse. När allt är sagt och gjort är det därför bara värt att satsa på just en bärbar gaming dator om det skulle vara så att utrymmet i ditt hem är mycket begränsat eller om du sällan är hemma och har ett stort behov av att flytta runt på din gaming dator ofta.


Satsa på den rätta speldatorn

Det är ett faktum att olika spel kommer med olika krav. Ett äldre spel med simpel grafik och små banor kommer inte att kräva lika mycket av din dator som ett helt nytt detaljrikt Open World spel som har många platser att utforska. Med detta i åtanke bör du därför välja din gaming dator baserat på vad du kommer att använda den till.

Om du vill ta del av en extensiv guide eller titta närmare på en shark gaming dator, besök SharkGaming.se. På denne sida kan du klicka på just det spelet som intresserar dig och på så sätt rekommenderas en dator som är optimal för just den spelupplevelsen. Såsom tidigare nämnt kommer ett spel som Minecraft inte att kräva lika mycket av din dator jämfört med GTA V eller Red Dead Redemption 2, så se till så att du tar de rätta besluten.

Om du vill komma ut lite i den friska luften mellan dina spelsessioner, ta gärna chansen och satsa på en snygg elsparkcykel eller en härlig elcykel som tillåter dig att glida fram utan ansträngning. Visst är det härligt att få komma ut lite då och då för att sedan återigen vara redo för din nästa spelupplevelse!

Källa: SharkGaming.se


Vad som spelar roll (och vad som inte gör det) när du köper en gaming dator

Du är säkerligen nu medveten om hur dyrt det kan bli att beställa en gaming dator – även om du satsar på budgetvarianterna – och därför är det mycket viktigt att se till så att du redan från början gör de rätta valen. Inte är det särskilt roligt att välja en viss dator bara för att senare upptäcka att den inte är kraftfull nog för att spela dina nya favoritspel. Vissa punkter är dock viktigare än andra, så oavsett om du har planer på att välja en gaming dator med skärm eller inte ska vi gå in på några av de viktiga sakerna att tänka på innan du köper din dator. 

Källa: DigitalTrends.com

Se till så att det finns nog med utrymme i datorn

Det finns mer än en storlek som en gaming dator kan komma i, och i de flesta fallen brukar konsumenter börja med en dator som redan har hårdvara inom sig. Det finns små system som ger spelare möjligheten att ha en stationär dator i hemmet även om de har ett begränsat utrymme, men trots att det kan kännas smidigt med en liten dator finns det vissa nackdelar.

Om du har en liten gaming dator kommer det nämligen att bli svårt att uppgradera den i framtiden, och det är heller inte ovanligt att mindre datorer ger ifrån sig mer ljud då det inte finns någon större plats för kylsystemet. När allt är sagt och gjort är det självfallet upp till dig att välja vad som är viktigast, men om du har utrymmet och budgeten för att kunna köpa en större gaming dator är detta att rekommendera.

En pålitlig dator i ur och skur

Det är ingen höjdare att lägga stora belopp på en fräck gaming dator bara för att inse att du har blivit lurad eller att datorn helt enkelt inte lever upp till dina förväntningar. För att kunna garantera att du får en högkvalitativ dator som du kan lita på alla dagar i veckan rekommenderas det att du vänder dig till pålitliga märken när du köper en dator. Vi talar här om bland annat Asus, HP, MSI och dylikt. Så länge du satsar på en dator med komponenter från säkra och pålitliga märken slipper du att oroa dig för att behöva stå ut med potentiella besvikelser.


Hur du väljer den bästa gaming dator för dig

Då var det dags att beställa en gaming dator, men först bör du besluta dig för vilken prisklass som blir rätt för dig. Kanske grubblar du över huruvida det är bättre att köpa en färdig dator eller att bygga ihop en dator själv, och vad du i slutändan väljer beror på ett par olika saker. 

Om budgeten är ett problem är det väl värt att komma ihåg hur det kan bli ganska mycket billigare att köpa komponenterna var för sig för att sedan bygga ihop datorn själv. Detta kräver dock att du har förmågan att själv bygga ihop en dator, men lyckligtvis nog finns det många Youtube-guider som du kan vända dig till om du behöver hjälp. Om du dock inte vill gå igenom den tidskrävande processen av att bygga en dator kan det vara bättre för dig att istället satsa på en redan färdigbyggd maskin.

Det finns som sagt budgetdatorer som inte kostar mer än 6 000 kronor, men om det är riktigt krävande spel som du föredrar att spela bör du vända dig till de dyrare maskinerna. Inte är det roligt att spela ett spel som konstant laggar eller torterar dig med massiva frame drops. Vilken prisklass du än lägger dig i bör du i vilket fall som helst satsa på en dator som kommer från ett välkänt märke som du alltid kan lita på. Då kan du vara säker på att det är hög kvalitet som gäller.

Om du vill ta reda på mer kring hur du hittar den perfekta gaming datorn för dig, ta en tur över till NewEgg Insider för att läsa mer. När allt kommer till kritan är dock den bästa gaming datorn ganska subjektivt, och allting beror på vad du kommer att använda datorn till. Fråga dig själv vad dina individuella behov och önskemål är så att datorn som du till sist använder överensstämmer med vad dina gaming-mål är. Såsom tidigare nämnt gäller det att mer krävande spel tas del av på en dator som har mer kraftfulla komponenter.

Källa: Newegg.com


Tidigare recenserade produkter som har utgått

Här nedanför hittar du produkter som vi har lyft fram tidigare, men som vi inte har lyckats hitta några återförsäljare av. Dessa modeller är kvar i artikeln i hopp om att informationen fortfarande kan vara till hjälp för dig som läsare.


Acer Predator Orion 5000 PO5-615s gaming dator

Acer Predator Orion 5000 PO5-615s gaming dator

Näst på listan har vi en modell som är en aning dyrare, men det är sannerligen svårt att hitta en fräckare design tillsammans med lika högkvalitativa komponenter. Acer Predator Orion 5000 PO5-615s kommer från märket Acer och ser till så att varje spelsession blir riktigt spännande.

Om Acer Predator Orion 5000 PO5-615s

Acer Predator Orion 5000 PO5-615s är ett äkta premiumval som du inte vill gå miste om. Den här imponerande datorn kommer utrustad med 10:e generationens Intel Core i7 10700K processor tillsammans med ett cacheminne på 16 MB. Det installerade RAM-minnet ligger på 16 GB med max på 64 GB.

Allt som allt har Acer Predator Orion 5000 PO5-615s en vikt på 17 kg. Den snygga designen med en genomsiktlig panel är utan tvekan en snygg detalj. Glöm inte heller dess SSD 512 GB hårddisk eller dess medföljande OS: Windows 10 Home 64-bitarsutgåva.

Fördelar

 • Intel Core i7-8700K
 • SSD och Nvidia grafik
 • Även krävande spel kan köras utan problem
Nackdelar

 • Ganska dyr

Specifikationer
 Från märket Acer
 Inbyggd RGB-fläkt
 CPU: Intel Core i7 10:e gen. 10700K / 3.8 GHz
 Cacheminne på 16 MB
 RAM-minne på 16 GB / 64 GB (max)
 SSD hårddisk


OMEN by HP GT11-0001 gaming dator 

OMEN by HP GT11-0001 gaming dator

Även sist på topplistan har vi en utomordentligt högkvalitativ maskin som aldrig sviker dig om du vill få ut så mycket som möjligt av din gaming. Datorn i fråga kommer från det mycket uppskattade märket HP och går under namnet OMEN by HP GT11-0001. Här är det både en billig och bra dator som gäller, så gå inte miste om chansen att få testa på den redan idag.

Om OMEN by HP GT11-0001

Få högkvalitativa komponenter till ett riktigt billigt pris när du satsar på OMEN by HP GT11-0001. Den här datorn har allt som du behöver och lite till i form av den utmärkta AMD Ryzen 5 3600 processorn, grafikkortet Nvidia GTX 1660 SUPER och 16 GB DDR4 RAM. Med den här imponerande kombinationen har du många härliga gaming upplevelser att se fram emot.

Inte slutar det heller där, för datorn kommer dessutom med en 512 GB stor SSD-hårddisk som säkerställer att du lätt kan lagra dina spel, och tack vare datorns anpassningsbara programvara är det förvånansvärt smidigt att bygga ut den ytterligare. Som en sista positiv aspekt måste vi nämna RGB-belysningen som garanterar ett extra snyggt utseende.

Fördelar

 • Enkel att uppgradera
 • AMD Ryzen 5 3600 processor
 • NVIDIA GeForce GTX 1660 SUPER grafikkort
Nackdelar 

 • Inte lika snygg som många andra modeller

Specifikationer
 Från märket HP
 NVIDIA® GeForce® GTX 1660 SUPER
 Kommer med en AMD Ryzen 5 3600 processor
 512 GB SSD och 16 GB RAM
 Enkel att uppgradera
 Kommer med RGB-belysning


Asus ROG Strix G15CK Stationär Gaming PC

Asus ROG Strix G15CK Gaming PC

Vi fortsätter topplistan med en stationär gaming computer som både kommer att imponera när det gäller utseende och funktioner. ROG Strix G15CK Gaming Desktop från märket Asus uppskattas tack vare sin förmåga att köra mer krävande spel, och trots den aningen dyra prislappen finns det stor valuta för pengarna som du kan förvänta dig av den här datorn.

Om Asus ROG Strix G15CK Gaming Desktop

Asus ROG Strix G15CK Gaming Desktop är en dator som klarar av alla olika typer av spel och som samtidigt kommer med ett imponerande kylsystem så att du slipper att oroa dig för överhettning. På så sätt kan du ta del av långa spelsessioner fyllda med spänning.

Här har vi en Windows 10 dator som drar nytta av ett NVIDIA® GeForce RTX 3070 grafikkort tillsammans med en Intel® Core™ i7-10700-processor. Resultatet blir en dator som sannerligen bjuder dig på hastighet utan risk för frame drops. Som kronan på verket har Asus ROG Strix G15CK Gaming Desktop snygg RGB-belysning som fulländar designen.

Fördelar

 • Klarar av krävande spel
 • Hårdvara som är enkel att uppgradera
 • Ett förstklassigt kylsystem
Nackdelar 

 • Låg RAM

Specifikationer
 Från märket Asus
 Intel® Core™ i7-10700 processor
 Högkvalitativt kylsystem
 NVIDIA® GeForce® RTX 3070 – 8 GB
 512 GB SSD och 16 GB RAM
 AURA Sync & ROG Armoury Crate


Acer Predator Orion PO3-630 gaming dator

Acer Predator Orion PO3-620 gaming dator

Nästa gaming PC som blir ett perfekt tillskott till din gaming setup är den prisvärda Predator Orion PO3-620 från det kända varumärket Acer. Med sin genomsiktliga sidopanel som ger dig full sikt över de inre komponenterna tillsammans med den fräcka RGB-belysningen har den här datorn utan tvekan en design som fulländar ditt gaming rum.

Om Acer Predator Orion PO3-620

Här har vi en gaming dator som är stationär och kommer utrustad med 10:e generationens Intel Core i5-processor. För att se till så att lagg och frame drops undviks kommer denne processor tillsammans med en SSD-hårddisk med 1024 GB.

Den här speldatorn får du med ett ljudkort som har DTS:X® ULTRA för att ge dig en fantastisk ljudupplevelse oavsett vilken typ av spel du föredrar. Förvänta dig även NVIDIA GeForce RTX 3060 Ti grafikkortet som har ett 8 GB GDDR6 grafikminne. När allt kommer till kritan är det här en bra gaming dator som ger dig allt du behöver för att njuta av alla sorters spel.

Fördelar

 • Kompakt, robust och stilfull
 • Solid 1080p och eSports spelhastighet
 • Ganska bra Intel CPU
Nackdelar 

 • En aning högljudd

Specifikationer
 Från märket Acer
 Kommer med en Intel® Core™ i5-10400F processor
 Genomsiktlig sidopanel
 RGB-belysning
 1024 GB SSD & 16 GB RAM
 NVIDIA GeForce RTX 3060 Ti


Asus GL10DH-NR037T Gaming Dator – väldesignad dator för gaming med kraftfull prestanda

Asus GL10DH-NR037T gaming dator

Introduktion

Letar du efter en riktigt billig gamingdator som håller hög standard trots det låga priset? Då har du hittat rätt, för GL10DH-NR037T från det mycket kända varumärket Asus är en dator som bjuder dig på valuta för pengarna och många imponerande komponenter som tar alla dina spelsessioner till nästa nivå.

Om Asus GL10DH-NR037T

Vad är det egentligen som gör Asus GL10DH-NR037T så eftertraktad? Förutom det förvånansvärt billiga priset tillsammans med de fräcka ljuseffekterna som finns i många olika färger kan du också glädjas åt kylningen med två isolerade luftkammare som ser till så att datorn aldrig överhettas.

Detta är dock inte allt, utan datorn innehåller även en AMD-processor Ryzen 5 3400G som kommer med en imponerande maxhastighet på 4,2 GHz. Glöm inte heller den 256 GB stora M.2 SSD-hårddisken tillsammans med grafikkortet NVIDIA GeForce GTX 1650. Allt som allt är datorn därför både snygg att titta på och fantastisk att använda.

Fördelar

 • Quad-core AMD processor Ryzen 5 3400G
 • NVIDIA GeForce GTX 1650
 • Ett brett urval av färger till ljuseffekterna
Nackdelar 

 • CD drive är inte tillgänglig

Specifikationer
 Från märket Asus
 Kommer utrustad med en AMD Ryzen 5 3400G processor
 ASUS Aura Sync
 NVIDIA GeForce GTX 1650 4 GB
 256 GB SSD och 8 GB RAM
 Kylning med två isolerade luftkammare


Lenovo Legion T5 med Ryzen 7 och RTX 2060-grafik Gaming Dator – Gedigen spelprestanda

Mest valuta för pengarna

Lenovo Legion T5 med Ryzen 5 och RTX 2060

 

Nästa gaming dator i vår bäst i test lista kommer från ett märke som du säkerligen har hört talas om innan: Lenovo. Legion T5 med Ryzen 7 och RTX 3070-grafik är en dator med en ganska simpel look, men i gengäld är maskinen förvånansvärt billig – och visst får du stor valuta för pengarna när det gäller datorns komponenter.

T5 har uppgraderats, så nu har den en snabbare Ryzen 7-processor, där den tidigare hade en Ryzen 5. Den har också fått ett bättre grafikkort jämfört med Ryzen 5.

Om Lenovo Legion T5 med Ryzen 5 och RTX 2060-grafik
Om du vill kunna njuta av spännande gaming sessioner där spelen är inställda på de mest krävande grafikinställningarna så kommer Lenovo Legion T5 med Ryzen 5 och RTX 30700-grafik att kunna stå till tjänst. Imponeras av uppskattade komponenter som 3:e generationens AMD Ryzen 5 processorn.

För att allting ska gå så snabbt och smidigt som möjligt kommer datorn även utrustad med en 512 GB SSD-hårddisk, och då har vi inte ens börjat att nämna det utmärkta grafikkortet NVIDIA® GeForce® RTX 2060 som kommer med 6 GB av grafikminnet GDDR6. Allt detta och mycket mer till ett utomordentligt lågt pris så att du inte ska behöva vända upp och ned på plånboken för att få en fantastisk gaming upplevelse.

Fördelar

 • Gedigen spelprestanda
 • Bra specifikationer
 • Mycket RAM och storlek
Nackdelar 

 • Ingen USB Type-C bland uttagen på framsidan

Specifikationer
 Från märket Lenovo
AMD Ryzen 7 processor
 512 GB SSD-hårddisk
Kommer med grafikkortet NVIDIA® GeForce® RTX 30700
 Legion Coldfront 2.0
 Tillgång till ett flertal portar


Acer Aspire XC-895 Gaming Dator – mycket kompakt och tystlåten

Acer Aspire XC-895 gaming dator

 

Då har vi nått den nästsista gaming datorn på topplistan, men här är det fortfarande tal om en riktigt högkvalitativ dator som kommer att leva upp till alla dina förväntningar. Aspire XC-895 från det omtyckta märket Acer har fler än några få uppskattade komponenter och härliga fördelar att skryta med.

Om Acer Aspire XC-895

Det är bara möjligt att få en optimal gaming upplevelse så länge du har en dator som klarar av att spela även de mest krävande spelen. När du satsar på Acer Aspire XC-895 är detta lyckligtvis nog vad du kan förvänta dig. Datorn blir särskilt perfekt för de som har ett lite mindre utrymme att jobba med då storleken på 10 x 29,5 cm x 33 cm ser till så att datorn tar upp en mycket liten plats i gaming rummet.

Därtill är det väl värt att nämna dess SSD-hårddisk med sitt utomordentliga lagringsutrymme på inte mindre än 1 TB! Slipp därför att oroa dig för att det inte ska finnas tillräckligt mycket plats på din dator. Sist men inte minst kommer datorn utrustad med en sexkärnig processor vid namn Intel® Core™ i5-10400 som med ett 16 GB RAM-minne gör datorn snabb och smidig.

Fördelar

 • Kommer med den utmärkta Intel® Core™ i5 10400 Processorn
 • Sexkärnig
 • Snygg och kompakt design
Nackdelar 

 • Aningen svår att uppgradera

Specifikationer
 Från märket Acer
 Kommer utrustad med en minneskortläsare
 Använder sig av en Intel® Core™ i5-10400 processor
 Har 1024 GB SSD och 16 GB RAM
 5 x USB 3.1 Gen 1
 Flera anslutningsmöjligheter


MEDION ERAZER X67127 GAMING Dator

MEDION ERAZER X67127 GAMING PC

 

Först på listan har vi ERAZER X67127 GAMING PC från varumärket MEDION. Det första du märker när du lägger blicken på denne gaming dator är dess riktigt snygga exteriör, men visst finns det mycket mer än så att älska med den här datorn. Om du tillbringar många timmar framför ditt favoritspel är detta sannerligen en bra investering.

Om MEDION ERAZER X67127 GAMING PC

MEDION ERAZER X67127 GAMING PC är en utmärkt gaming dator med en fräck sidopanel som tillåter dig att få en klar syn över komponenterna inuti datorn. Med en hög prestanda kan du förvänta dig att kunna njuta av dina favoritspel utan risk för lagg eller frame drops.

Det finns sannerligen mycket att älska med den här datorn såsom dess Intel® Core™ i7-processor som har en maximal hastighet på hela 4,8 GHz. Det slutar dock inte där, för du kan också dra nytta av dess 1000 GB stora SSD tillsammans med en 1000 GB HDD, ett 32 GB RAM-minne samt grafikkortet NVIDIA GeForce RTX 3080. Allt detta och mycket mer blir tillgängligt i ett utomordentligt snyggt format.

Fördelar

 • Liten, tyst och välbyggd
 • Komponenter kommer från välkända PC-märken
 • Intel Core i5-9400 och GeForce RTX 2070 8GB
Nackdelar 

 • Begränsad utbyggbarhet

Specifikationer
 Från märket MEDION
 Sidopanel som är genomsiktlig
 Kommer med RGB
 Intel® Core™ i7-10700F processor
 NVIDIA® GeForce® RTX 3080
 1 TB SSD och 1 TB HDD & 32 GB RAM


Söker du efter ett nytt gamingbord? Ta en titt på vår artikel där vi har samlat några av de bästa. Lär dig om funktioner, storlekar, material och design och hitta det bord som passar perfekt till din spelupplevelse.


 FAQ

Hur mycket kostar en bra gaming dator?
Priser kan variera enormt från gaming dator till gaming dator, men om du är ute efter ett äkta premiumval kan det komma att kosta över 20 000 kronor.
Vilka komponenter består en komplett dator av?
En gaming dator består av en lång rad olika komponenter, men de viktigaste är CPU, moderkort och RAM-minnet.
Hur mycket data använder gaming?
Hur mycket data som gaming använder beror bland annat på vilka spel du spelar, så för att vara på den säkra sidan kan du vända dig till en datakalkylator på nätet.
Vad behöver man till en gaming dator?
När du köper en gaming dator är det enbart själva datorn som du får, så ha i åtanke att köpa exempelvis skärm, tangentbord och mus separat.
Vilken gaming dator ska jag köpa?
Välj gärna en gaming dator med komponenter från kända märken så att du helt säker får en pålitlig produkt. Det är även väl värt att satsa på en lite dyrare dator så att du kan vara helt säker på att du slipper lagg och frame drops.
Vad är skillnaden mellan en färdigbyggd maskin och en DIY maskin?
Om du bygger din dator själv får du mer valuta för pengarna, men du behöver samtidigt lägga mer tid och arbete på att bygga ihop den. Du sparar därför tid genom att köpa en redan färdigbyggd gaming dator.

Beskrivning av källor och tester

Vi hoppas att du är medveten om att det ligger ett stort arbete bakom denne artikel. Vi önskar att ge dig en objektiv värdering av samtliga produkter, och därför förlitar vi oss på både officiella konsumentråd, externa experter samt konsumenternas egna omdömen hos både svenska och internationella webbutiker. Vårt research-team har granskat marknaden och undersökt alla relevanta källor. Under vårt arbete har vi använt följande expertkällor och tester:
PC Gamer

PC Gamer är en sajt där du får enkel tillgång till information kring PC-spel i form av nyheter, recensioner, guider och dylikt. Utöver spel täcker de också hårdvara, och du kommer därför att kunna hitta produktrecensioner med fokus på datorer och annan spelutrustning.

Du kan se MEDION ERAZER X67127 GAMING PC recensionen genom att klicka här

Amazon

1994 slog Amazon upp sina portar som ett amerikanskt e-handelsföretag. På Amazons hemsida kan du beställa produkter inom en hel uppsjö av olika kategorier, och numera har sajten blivit en populär plats att shoppa på för många kunder runt om i världen.

Du kan se MEDION ERAZER X67127 GAMING PC kundomdömena genom att klicka här

Testberichte

Testberichte är en tysk sajt där du kan hitta artiklar och produktrecensioner med fokus på produkter inom kategorierna dator, foto, video, bilar, hushåll och mer därtill. Hitta de bästa produkterna på marknaden inom just de kategorierna som intresserar dig.

Du kan se Acer Predator Orion 5000 PO5-615s recensionen genom att klicka här

Du kan se ytterligare en Acer Predator Orion 5000 PO5-615s recension genom att klicka här

TechRadar

TechRadar är en sajt som bjuder dig på köpråd så att du ska få tag på de bästa möjliga teknologiprylarna. Läs olika produktrecensioner och få reda på vilka produkter som är de bästa på marknaden inom flera olika kategorier.

Du kan se Lenovo Legion T5 med Ryzen 5 och RTX 2060-grafik recensionen genom att klicka här

Du kan se OMEN by HP GT11-0001 recensionen genom att klicka här

TechAdvisor

För att ta reda på mer om de senaste teknikprylarna kan du vända dig till TechAdvisor. Den här sajten bjuder sina besökare på nyhetsartiklar, guider och produktrecensioner som hjälper dig att hitta några av de bästa teknikprodukterna på marknaden.

Du kan se Acer Predator Orion PO3-620 recensionen genom att klicka här

Google Shopping

Vill du hitta varor inom flera olika kategorier till det billigaste möjliga priset? Google Shopping är en tjänst som låter dig jämföra priser mellan en hel uppsjö av olika försäljare så att du ska kunna beställa dina favoritprodukter till det allra billigaste priset.

Du kan se Acer Predator Orion PO3-620 kundomdömena genom att klicka här

eComputerTips

eComputerTips är en sajt som startades upp 2018, och deras mål är att hjälpa konsumenter att ta de bästa besluten när det kommer till datorköp. eComputerTips recenserar olika typer av datorer så att du ska kunna få reda på vilka märken och modeller på marknaden som håller hög standard.

Du kan se Asus ROG Strix G15CK Gaming Desktop recensionen genom att klicka här

Du kan se Asus GL10DH-NR037T recensionen genom att klicka här

PCGameBenchmark

PCGameBenchmark är en systemkravssajt som ger dig möjligheten att kontrollera ditt system och att hitta spel som kan köras på din dator. De hjälper även till med att betygsätta din dator samt att ge dig bra uppgraderingsråd och produktrecensioner som ser till så att du hittar de bästa möjliga teknologiprodukterna för dig.

Du kan se Asus GL10DH-NR037T recensionen genom att klicka här

Currys PC World

Currys PC World är en webbutik där du kan beställa produkter inom en lång rad olika kategorier. Deras fokus ligger dock på teknologi, och du kan få tag på en hel uppsjö av högkvalitativa teknologiprylar i deras webbutik.

Du kan se Acer Aspire XC-895 kundomdömena genom att klicka här

Andra källor

SharkGaming
SharkGaming är en butik på nätet med ett sortiment på mer än 500 olika gamingrelaterade produkter. Du kan exempelvis hitta stationära och bärbara datorer, gamer stolar, webbkameror och andra varor som har att göra med gaming.

Artikeln uppdaterades senast: augusti 2021
Läs hela artikeln här

DigitalTrends
DigitalTrends är en nyhetssajt som publicerar nyhetsartiklar kring allt det aktuella som händer inom teknologins värld. Du kommer även att få tillgång till produktrecensioner som hjälper dig att hitta den rätta datorn, gaming utrustningen och så mycket mer.

Artikeln uppdaterades senast: 29. mars 2021
Läs hela artikeln här

NewEgg Insider
NewEgg Insider är en sajt där du kan hitta artiklar som täcker ämnen relaterade till teknologi. Håll dig uppdaterad kring allt det nya som händer inom teknologins värld och få reda på vilka teknologiprylar som är väl värda att satsa på. 

Artikeln uppdaterades senast: 3. september 2019
Läs hela artikeln här


Andra relevanta källor och tester

Om du är på jakt efter bra gaming-utrustning bör du även läsa om de bästa gaming headsets och vår guide till gaming-skärmar.

Betygsätt den här artikeln

Klicka på en stjärna för att betygsätta