Fitbit Versa Test – Läs experternas recensioner av smartklockan Fitbit Versa

Enligt vår research och analys Vi har gjort ett urval av produkter som fått höga poäng på de parametrar vi bedömt dem på, vilket betyder att vi inte tillhandahåller en uttömmande lista över alla produkter på marknaden.

Artikeln är en annons

I den här artikeln går vi igenom ett stort antal expertrecensioner av Fitbit Versa. Vi tittar närmare på ett flertal källor och visar hur olika experter bedömer klockan. Här kan du därför enkelt skapa dig en överblick över alla för- och nackdelar med Fitbit Versa.

Expertrecensionerna kommer från hemsidorna Trustedreviews.com, Techradar.com, Techadvisor.co.uk, Wareable.com, Business Insider, Cnet.com och Tomsguide.com.

Om du vill läsa mer om källorna hittar du en länk till den aktuella undersökningen efter genomgången av varje recension.

Denne här artikeln om Fitbit Versa innehåller:

Allmän fakta och information om Fitbit Versa
Genomgång av alla expertrecensioner
Goda råd om löpning
Genomgång av alla testkällor

Observera att Konsumentmagasinet inte testar några produkter själva. Vi samlar däremot resultaten från oberoende tester för att du lätt ska kunna få en överblick över de bästa produkterna på marknaden.


Presentation av Fitbit Versa 

Fitbit Versa

.
Fitbit Versa har en lätt och bekväm design som gör att du kan ha på dig klockan både dag och natt. Den är dessutom perfekt för träning och kan både visa träningsövningar på skärmen, spåra alla aktiviteter och hjälpa dig att hålla motivationen uppe. Utöver detta har klockan även en mängd andra funktioner som kan användas i vardagen.

Perfekt träningsklocka

Med Fitbit Versa får du en klocka som kan spåra alla dina aktiviteter under hela dygnet. Den kan dessutom visa olika träningsövningar på skärmen och på så vis guida dig genom olika rörelser.

Fitbit Versa spårar som sagt all aktivitet dygnet runt, och klockan håller därför koll på både steg, avstånd, aktiva minuter och kaloriförbränning. Tack vare pulsmätningstekniken PurePulse får du dessutom kontinuerliga uppdateringar om din puls i realtid.

Du kan även välja mellan fler än 15 olika träningsformer och spåra dessa med hjälp av SmartTrack, en funktion som automatiskt upptäcker vad för typ av träning du ägnar dig åt. Med hjälp av en ansluten GPS kan Fitbit Versa även visa tempo och distans när du är ute och går eller springer

Sist men inte minst kan du ansluta Fitbit Versa till dina trådlösa Bluetooth-hörlurar.

Sömnspårning och guidade andningsövningar

Fitbit Versa spårar dock inte bara dina aktiviteter under dagen utan kan även användas för sömnspårning. Detta innebär att du kan använda den här klockan för att få en bättre förståelse för din sömn. Du kan även lägga upp ett sömnschema med påminnelser om du behöver hjälp med att skapa en rutin.

Klockan registrerar även automatiskt hur lång tid du tillbringar i olika sömnstadier och kan därför ge dig en inblick i hur din sömnkvalitet ser ut under natten.

Med Fitbit Versa kan du även få guidade andningsövningar som är personligt anpassade baserat på din puls.

Kvinnohälsa och personliga påminnelser

Kvinnor som köper Fitbit Versa får dessutom möjlighet att lära sig mer om sin kropp via Versa och Fitbit-appen. Där kan du nämligen se hälsostatistik över både vikt, aktivitet och sömn, men du kan även logga din menstruation och hålla koll på din cykel.

Fitbit Versa hjälper dig dessutom att komma igång med motionen och ger dig personliga påminnelser om att vara aktiv, få ordning på sömnen, dricka tillräckligt och mycket mer.

Fitbit Versa är vattentät ner till 50 meters djup och har dessutom en lång batteritid på över fyra dagar.

Specifikationer för Fitbit Versa:
Mått: 256 x 41 x 110 mm
Vikt: 0,2 kg
Antal träningslägen: +15
Batterityp: Litium-Polymer
Laddningstid (0-100 %): 2 timmar
Batteritid: +4 dagar
Vattentät: Ja
Bluetooth: Ja

Fördelar med Fitbit Versa:
Kan användas dygnet runt
Personliga påminnelser
Mer än fyra dagars batteritid
Spårar både aktivitet och sömn
Fler än 15 olika träningslägen

I den här videon från brittiska PCmag kan du se en presentation av Fitbit Versa:


Vad tycker experterna om Fitbit Versa?

I det här avsnittet går vi igenom alla sju expertrecensioner av Fitbit Versa var för sig. Vi berättar vad experterna skriver om klockans funktioner och specifikationer samt vilka för- och nackdelar de hittar hos den här modellen.


Techradar.com

Techradar.com    

Betyg: 4 av 5 stjärnor

Den amerikanska tekniksajten Techradar.com har provat Fitbit Versa under en period och ger klockan ett betyg på 4 av 5 stjärnor. Experterna från Techradar.com skriver att funktionerna hos Fitbit Versa inte riktigt håller samma nivå som hos dess “storebror” Fitbit Ionic. I övrigt känns dock modellen som samma klocka fast med en lättare och bekvämare design. Fitbit Versa är dessutom betydligt billigare än Ionic, vilket experterna anser vara en fördel.

Bekväm design

Enligt Techradar.com är den största fördelen med den här klockan att den har en otroligt lätt och bekväm utformning. De skriver dock även att den rundade designen inte kommer att vara något för alla. Om man vill ha en klocka med en design som passar både på fest och i vardagen är dock Fitbit Versa ett bra alternativ.

Experterna från Techradar.com är däremot lite besvikna över att klockan inte har inbyggd GPS och att man därför måste använda en ansluten GPS istället. De skriver även att batteritiden inte är lika bra som hos Fitbit Ionic.

Du kan läsa hela recensionen här.


Business Insider

Business Insider

Betyg: Den bästa smartklockan

Business Insider tycker så bra om Fitbit Versa att de skriver att den här modellen är den bästa smartklockan på marknaden. Experten förklarar att Fitbit Versa är utrustad med alla funktioner man kan önska sig och att den har en utmärkt design. Det bästa av allt är dock priset.

Fantastisk app

Business Insider är dessutom förtjusta i appen och skriver att man snabbt blir beroende av den. I appen kan man nämligen logga alla sina personliga data för att kunna följa sina framsteg.

Experterna skriver däremot att funktionen Fitbit Coach inte var värd pengarna, men detta är faktiskt det enda som de blev besvikna över när de provade Fitbit Versa.

Du kan läsa hela recensionen här.


Tomsguide.com 

Toms Guide Logo  

Betyg: 4 av 5 stjärnor

Experterna från Tomsguide.com tycker att Fitbit Versa har ett överkomligt pris och ger därför klockan ett betyg på 4 av 5 stjärnor. De skriver dessutom att klockan har en stilren design och att den är utrustad med alla funktioner man behöver. Experterna från Tomsguide.com saknar dock ändå ett par funktioner och är framförallt besvikna över att Fitbit Versa inte har GPS inbyggt.

Bra batteritid

En sak som imponerar på experterna från Tomsguide.com är klockans batteritid. De är väldigt glada över att batteriet räcker i mer än fyra dagar och att man därmed inte behöver ladda klockan hela tiden. Tomsguide.com kommer därför fram till slutsatsen att Fitbit Versa kommer nära att ta över förstaplatsen från Apples smartklocka.

Du kan läsa hela recensionen här.


Cnet.com   

Cnet.com  

Betyg: 4 av 5 stjärnor

Cnet.com ger Fitbit Versa ett betyg på 4 av 5 stjärnor. De skriver att det här är en lätt och kompakt smartklocka och aktivitetsspårare med ett förbättrat gränssnitt. Experterna är dessutom väldigt glada över att klockan är vattentät ner till 50 meters djup samt att den är kompatibel med både Android och iOS. De är däremot inte lika förtjusta i batteritiden och skriver att batteriet inte är lika bra som hos andra modeller från Fitbit.

Smart klocka med ett bra pris

Enligt experterna från Cnet.som är de största fördelarna med Fitbit Versa att klockan har ett bra pris och att den är utrustad med många olika funktioner. Man bör dock tänka på att klockan inte har inbyggd GPS samt att laddaren är ganska stor.

Du kan läsa hela recensionen här.


Trustedreviews.com

Trustedreviews.com

Betyg: 4 av 5 stjärnor

Trustedreviews.com skriver att Fitbit Versa är företagets bästa smartklocka hittills, och de ger därför modellen ett betyg på 4 av 5 stjärnor. Anledningen till att Fitbit Versa inte får 5 stjärnor är att experterna ändå tycker att klockan hade behövt lite mer för att nå ända till toppen. Det bästa med den här klockan är dess utmärkta batteritid samt den stilrena och bekväma designen. Experterna är dock inte lika förtjusta i det faktum att klockan inte har inbyggd GPS.

Vattentät smartklocka med många möjligheter

Även om det finns vissa begränsningar med den här klockan, till exempel avsaknaden av GPS, är experterna glada över att modellen är vattentät ner till 50 meters djup. Detta innebär nämligen att man kan använda klockan när man simmar. Det finns dessutom flera olika funktioner för aktivitetsspårning, vilket experterna från Trustedreviews.com anser vara en fördel om man rör på sig mycket.

Du kan läsa hela recensionen här.


Wareable.com

Wareable.com

Betyg: 4 av 5 stjärnor

Wareable.com skriver att Fitbit Versa hade varit bättre än Fitbit Ionic om klockan bara hade haft inbyggd GPS, men eftersom att den inte har det får modellen i slutändan ett betyg på 4 av 5 stjärnor. Experterna anser nämligen att den här modellen har en finare design än Fitbit Ionic och att den kan göra nästan lika mycket. Den främsta fördelen med Fitbit Versa jämfört med Fitbit Ionic är dock att den är billigare.

Massor av funktioner

Wareable.com tycker otroligt bra om Fitbit Versa, och enligt dem är den största fördelen med modellen att klockan är full av olika funktioner. Man kan därför använda den här klockan till en mängd olika saker. Experterna märker dock att pulsmätaren inte alltid visar riktigt rätt och blir därför lite besvikna.

Du kan läsa hela recensionen här.


Techadvisor.co.uk

Techadvisor.co.uk  

Betyg: 4 av 5 stjärnor

Hos Techadvisor.co.uk får Fitbit Versa ett betyg på 4 av 5 stjärnor. Till skillnad från resten av experterna tycker de dock inte att avsaknaden av GPS är något större problem. Eftersom att de flesta ändå tar med en smartphone på löprundan menar de nämligen att man helt enkelt kan använda GPS-funktionen på telefonen. Experterna tycker inte att Fitbit Versa är en av marknadens bästa smartklockor, men de tycker ändå bra om aktivitetsspårningen och skriver att den ger användaren en uppsjö av möjligheter.

Ny funktion för kvinnor

En sak som experterna från Techadvisor.co.uk framhäver är att Fitbit Versa har en ny hälsosektion för kvinnor. Eftersom att Fitbit Versa dessutom befinner sig i en rimlig prisklass skriver Techadvisor.co.uk att modellen helt klart kommer att vinna över många användare.

Du kan läsa hela recensionen här.


Fördelar med att använda sportklocka på löprundan

Även om det är många som inte använder någon klocka när de är ute och springer finns det faktiskt flera fördelar med att ha på sig en sportklocka på löprundan. Om du inte är riktigt säker på om en sportklocka är något för dig kan du här läsa om vilka fördelar klockan ger för din löpning. Många tycker nämligen att en sportklocka kan vara en vettig träningskompis.

Håll dig uppdaterad om din löpning

Om du springer utan klocka har du ingen möjlighet att ta reda på hur det egentligen går. Har du blivit snabbare? Springer du längre? Hur många kalorier förbränner du? Med en sportklocka som mäter allt detta kan du hålla dig uppdaterad om din löpning och följa både tempo och avstånd direkt på skärmen.

Få hjälp att hålla motivationen uppe

Utöver att samla information om din löpning kan en sportklocka även hjälpa dig att hålla motivationen uppe. Precis som en träningskompis kan en klocka vara till hjälp de gånger du inte känner för att fara ut och springa. Klockan kan även få dig att ge lite extra när orken börjar ta slut på löprundan. Vissa sportklockor påminner dig till och med när du har varit inaktiv för länge.

Slå dina egna rekord  
Slaa din egen personlige rekord En klocka kan ge dig motivation genom att komma med påminnelser och liknande, men den kan även hjälpa dig att hålla koll på dina egna rekord. Eftersom att du kan följa både tid, tempo och avstånd kan du även se om du blir bättre från gång till gång. Du kan därför se om du slår dina tidigare rekord, och eftersom att de flesta sportklockor har en tillhörande app kan du enkelt hålla koll på dina framsteg. Om du inte vill använda en app måste du istället komma ihåg att skriva ner informationen från varje löprunda.


Tips för att springa snabbare

Gå i gang med at loebe på loebebaandetOm du försöker att förbättra din tid och tempo när du är ute och springer kan motivationen till sist försvinna om du inte ser några ändringar. Här har vi därför samlat några goda råd som kan hjälpa dig att springa snabbare.

Intervallträning

När du vill förbättra din löpning är det bäst om du ägnar dig åt intervallträning där du arbetar omväxlande med hög och låg intensitet. Eftersom att det är lättare att pressa sig själv i den här typen av träning leder den till slut till att du kan springa snabbare.

Använd ett löpband

Alla tycker inte om att springa på löpband, men det kan faktiskt vara till stor hjälp om du vill kunna springa snabbare. När man springer på ett löpband belastar man nämligen inte kroppen och benen lika mycket, och tack vare detta kan man i regel pressa sig själv mer. På ett löpband kan du dessutom justera hastigheten och jobba dig upp till ett snabbare tempo med tiden.

Glöm inte att stretcha

Det låter kanske underligt att stretcha för att kunna springa snabbare, men det kan faktiskt hjälpa. Stretching bidrar nämligen till att göra dina leder mer flexibla, vilket i sin tur kan göra att du klarar av att hålla ett högre tempo när du är ute och springer.

Hitta din perfekta sko

De rigtige loebesko Att hitta rätt löparskor kan vara svårt. Det är dock väldigt viktigt att du har rätt skor för att du ska få ut så mycket som möjligt av din löpträning. Eftersom att den rätta skon ger dig precis det stöd som dina ben och fötter behöver kan den faktiskt även göra att du springer snabbare.

Styrketräning för hela kroppen

Om du vill kunna springa snabbare ska du dock inte bara träna löpning. Du måste även se till att träna upp styrkan i hela kroppen. Träna styrketräning för benen några gånger i veckan, och eftersom att det är viktigt med styrka i hela kroppen får du inte heller glömma bort överkroppen.


FAQ – Vanliga frågor

Vilka källor har testat Fitbit Versa?

Techradar.com, Business Insider, Tomsguide.com, Cnet.com, Trustedreviews.com, Wareable.com och Techadvisor.co.uk.

Hur har man testat Fitbit Versa?

Fitbit Versa har bland annat bedömts baserat på hur exakt den spårar olika aktiviteter. Man har även bedömt klockans användarvänlighet, batteritid och inbyggda funktioner. Slutligen har man tittat på modellens potential som smartwatch.

Hur väljer jag rätt modell?

Till att börja med kan det vara bra att definiera vilka funktioner som är viktigast för dig. De flesta modeller har både pulsmätning och kalorimätning. Om du vill ha en modell som även fungerar som smartwatch bör du dessutom undersöka skärmkvaliteten lite noggrannare. Det kan även vara värt att ta reda på batteritiden hos de modeller du tittar på.


Genomgång av testkällor

Business Insider

Den amerikanska finans- och nyhetssajten Business Insider lanserades 2009 och publicerar nyheter och internationella artiklar. De genomför även tester och skriver recensioner av olika produkter, till exempel smartklockor. Business Insider har bland annat recenserat Fitbit Versa. Om du vill läsa mer kan du klicka här.


Cnet.com

På den amerikanska tekniksajten Cnet.com kan man hitta både nyheter, blogginlägg och recensioner av olika typer av konsumentelektronik. Cnet.com har bland annat recenserat Fitbit Versa. Om du vill läsa mer kan du klicka här.


Techadvisor.co.uk
Den brittiska tekniksajten Techadvisor.co.uk skriver om allt som har med teknik att göra. Techadvisor.co.uk recenserar även olika teknikprodukter och har bland annat provat Fitbit Versa. Om du vill läsa mer kan du klicka här.


Techradar.com
Den brittiska hemsidan Techradar.com lanserades 2008 och fokuserar på teknik. De publicerar idag nyheter och recensioner av olika produkter och har bland annat recenserat Fitbit Versa. Om du vill läsa mer kan du klicka här.


Tomsguide.com

Den amerikanska hemsidan Tomsguide.com skriver recensioner av teknikprodukter och elektronik. Där kan man bland annat hitta artiklar, goda råd och guider om elektronik och teknik. Tomsguide.com har bland annat testat Fitbit Versa. Om du vill läsa mer kan du klicka här.


Trustedreviews.com

Den amerikanska testsajten Trustedreviews.com skriver artiklar om olika produkter samt expertrecensioner av konsumentelektronik. Trustedreviews.com har bland annat provat och recenserat Fitbit Versa. Om du vill läsa mer kan du klicka här.


Wareable.com

Den amerikanska hemsidan Wareable.com genomför tester och skriver artiklar om olika teknikprodukter som kan bäras på kroppen. De har bland annat recenserat Fitbit Versa. Om du vill läsa mer kan du klicka här.

Betygsätt den här artikeln

Klicka på en stjärna för att betygsätta