Dyson V6 Test – Experternas Omdömen & Betyg + Prisjämförelse

Enligt vår research och analys Vi har gjort ett urval av produkter som fått höga poäng på de parametrar vi bedömt dem på, vilket betyder att vi inte tillhandahåller en uttömmande lista över alla produkter på marknaden.

Artikeln är en annons

I den här artikeln tar vi en närmare till på dammsugarmodellen Dyson V6. Vi går först noggrant igenom versionen som kallas AnimalPro, som är den mest sålda modellen, och sedan tittar vi på fyra andra Dyson V6-modeller.

Om man vill ha en lite bredare kunskap om marknadens bästa dammsugare har vi dessutom undersökt ett par alternativa dammsugare från andra märken.

För att kunna ge en så bra överblick som möjligt har vi analyserat ett stort antal tester där experter har provat och bedömt de olika dammsugarna. Det handlar bland annat om undersökningar från olika testsajter som expertreviews.com, goodhousekeeping.co.uk, which.co.uk och trustedreviews.com.

Den här artikeln innehåller:

🔸 Överblick och genomgång av Dyson V6 AnimalPro
🔸 Alternativ till Dyson V6 från andra märken
🔸 Information om Dyson
🔸 Genomgång av olika tester som vi har undersökt och analyserat

Om du vill läsa mer finns det en lista över länkar till de undersökningar vi hänvisar till längst ner i artikeln.

Observera att Konsumentmagasinet inte testar produkter själva. Vi samlar däremot resultaten från opartiska tester för att du lätt ska kunna få en överblick över de bästa produkterna på marknaden. 


Dyson V6 AnimalPro

✅ Bästa köp hos brittiska which.co.uk
✅ 4,6 av 5 stjärnor hos johnlewis.com – baserat på 2323 omdömen
✅ 98 av 100 poäng hos goodhousekeeping.co.uk
✅ 4 av 5 stjärnor hos digitaltrends.com
✅ 10 av 10 stjärnor hos norska dinside.no
✅ Toppbetyg hos tyska testberichte.de
✅ 5 av 5 stjärnor hos brittiska expertreviews.co.uk

Dyson V6 Animal Pro

Dyson V6 AnimalPro är den modell som vi kommer att fokusera mest på i den här artikeln. Det finns tio olika dammsugare i Dyson V6-serien, men vi har valt att fokusera på just Dyson V6 AnimalPro eftersom att det är en av seriens mest kraftfulla dammsugare och den har ett mycket flexibelt användningsområde, oavsett vilket typ av hem man bor i.

För att ge dig den bästa möjliga översikten över vad experterna tycker om den här modellen har vi gått igenom tester av Dyson V6 från flera olika länder.

Modellen har testats av många olika experter från bland annat johnlewis.com och testberichte.de och experterna är överens om att Dyson V6 AnimalPro är en riktigt bra dammsugare.

Modern dammsugare med en unik design

Dyson V6 AnimalPro tillhör Dysons innovativa V6-serie, som även innehåller ett antal andra modeller.

Den här serien har blivit Dysons bästsäljare bland de sladdlösa modellerna, vilket framför allt beror på att V6 ger mycket värde för pengarna. Modellerna hör inte hemma bland de dyraste på marknaden, men de tillhör ändå de modeller som får absolut bäst omdömen av granskarna.

Modellen Dyson V6 AnimalPro har ett lite futuristiskt utseende som liknar något ur en science fiction-film. Själva städmunstycket sitter längst ner och det ansluts till handtaget och knapparna med en lång stång. Färgschemat är också lite speciellt och modellen finns i starka och läckra färger som är svåra att missa.

Det finns dock en tanke bakom den speciella designen. Modellens sugkraft och ergonomiska användning främjas nämligen av utformningen och dammsugaren tar därmed inte särskilt mycket plats och väger heller inte mer än 2,1 kg.

Den låga vikten innebär att dammsugaren är lättare att arbeta med och man slipper tunga lyft när man lyfter upp dammsugaren för att rengöra ytor högre upp.

Unik cyklonteknik och stark motor

Dyson V6 AnimalPro har en unik teknik när det kommer till hur den suger och många andra har försökt kopiera den. Dyson V6 AnimalPro är dock den äkta varan och själva sug-/rengöringssystemet är uppbyggt med en speciell Two Tier Radial Cyclones-teknik. Den ökar luftcirkulationen med hjälp av 15 olika cykloner som är placerade i två skikt och arbetar parallellt med varandra.

Den här tekniken gör det mycket lättare att suga upp damm och smuts, och motorn drivs av Dysons digitala V6-motor som är så effektiv att det inte behövs någon sladd.

Olika städmunstycken

För en så flexibel användning som möjligt har Dyson V6 AnimalPro flera olika munstycken. Dyson V6 AnimalPro är gjord för att kunna avlägsna damm och smuts från både hårda golv och mattor och därför har den ett brett motoriserat munstycke (huvudmunstycket) som kallas Direct Drive. Tillsammans med den unika cyklontekniken tar munstycket effektivt bort damm och smuts från både mattor och golv.

Det följer även med ett munstycke som är specialdesignat för att hantera djurhår samt ett fogmunstycke som är utformat för att avlägsna damm och smuts i springor och hörn.

Två effektnivåer

“Kontrollpanelen” på Dyson V6 AnimalPro är utformad nästan som en pistol och den dammsuger när man trycker på avtryckaren. Det låter lite knepigt, men systemet är faktiskt väldigt enkelt att använda och det är utformat på det här sättet för att spara batteri.

Eftersom Dyson V6 AnimalPro är en sladdlös dammsugare går den på batteri, vilket håller i ungefär 20 minuter på en laddning. Varje laddning tar dock 3,5 timmar, vilket är relativt länge, och därför är det en fördel att kunna spara på batteritiden när man till exempel går mellan rummen i huset.

När man trycker på avtryckaren suger Dyson V6 AnimalPro på normalnivån, men om man behöver extra sugkraft kan man välja Boost och använda motorns fulla kraft, vilket innebär en tredubbling av den normala sugstyrkan.

Man bör dock vara medveten om att Boost-funktionen dränerar batteriet mycket snabbt och om man endast använder Boost-funktionen håller batteriet bara i ca 6-10 minuter.

Dyson V6 AnimalPro har en sugeffekt på 100 watt. Sugkraften vid normal dammsugning ligger på 28 AW och när man startar Boost-funktionen suger modellen med 100 AW.

Påslös modell

Dyson V6 AnimalPro är både sladdlös och påslös, vilket innebär att man även slipper besväret med att byta påse och riskera att spilla damm överallt. Dyson V6 AnimalPro samlar istället upp dammet i en behållare som rymmer 0,4 liter. Det är förstås inte särskilt mycket, men behållaren är i stället väldigt enkel att tömma direkt i sopkorgen.

Dyson V6 AnimalPro har även tänkt på miljön och användarens hälsa med sitt filter som är utformat för att hålla under hela dammsugarens livslängd.

Filtret gör att mycket lite dammpartiklar kommer ut igen när dammet väl sugits upp av dammsugaren, vilket främjar en ren miljö och gör att man inte behöver dammsuga två gånger.

Filtret är dessutom tvättbart och en regelbunden tvätt säkrar att filtret är helt rent och ger ett optimalt skydd.

Lätt att använda

Dyson V6 AnimalPro är utformad för att vara användarvänlig att arbeta med. För det första gör den låga vikten på drygt 2 kg att så gott som alla konsumenter kommer kunna arbeta med modellen.

Easy grip-handtaget är ergonomiskt utformat för bästa möjliga grepp och den lätta vikten gör dammsugaren enkel att manövrera. Modellen är även gjord för att vara flexibel och munstyckena kommer utan problem ända in mot väggar, kanter och hörn.

Att modellen har en dammbehållare istället för en påse gör även tömningen enklare för användaren och med den sladdlösa designen behöver man inte ha ett eluttag i närheten för att kunna dammsuga.

Som en extra bonus tar Dyson V6 AnimalPro inte särskilt mycket plats och den får därmed plats i skåpet. Det följer även med en dockningsstation till modellen som både laddar dammsugaren och har plats för all extrautrustning.

Man kan även förvara dammsugaren i dockningsstationen hela tiden och då är den alltid redo att användas.

2-i-1-modell

Dyson V6 AnimalPro är två dammsugare i en. Man kan använda modellen som en konventionell dammsugare som suger upp dammet genom ett långt rör, men man kan även använda Dyson V6 AnimalPro som en handdammsugare.

Man kan snabbt konvertera modellen till en handhållen modell, vilket är fördelaktigt när man snabbt vill rengöra på svåråtkomliga ställen eller när man bara vill städa ett litet område.

Använd handdammsugaren till smulor på frukostbordet, i soffan efter djur och barn eller dammsug av madrassen lite snabbt för att få bort dammkvalster.

Dyson V6 AnimalPro mäter 25 x 121 x 21 cm och väger som sagt 2,1 kg.

Utvalda fördelar med Dyson V6 AnimalPro:
Gjord specifikt för hem med husdjur
Ergonomisk design med en vikt på bara 2,1 kg
Two Tier Radial Cyclones-teknik med 15 cykloner
Specialmunstycke för djurhår ingår
Två nivåer på sugstyrkan: Normal samt Boost som är tre gånger starkare
Sladdlös modell med en batteritid på 20 minuter
Påslös modell med en dammbehållare på 0,4 liter
Tvättbart filter
2-i-1-modell som kan konverteras till handdammsugare

Här kan du se en kort video om Dyson V6: 


Alternativ till Dyson V6

I den här artikeln har vi nu gått igenom flera Dyson V6-dammsugare med fokus på Dyson V6 AnimalPro som har fått toppbetyg av experter i flera tester.

Om man bortser från dessa dammsugare från Dyson V6 finns det även många andra bra modeller på marknaden. För att säkerställa en så nyanserad översikt som möjligt kommer vi därför gå igenom ytterligare tre dammsugare från märket Bosch samt en modell från Dyson V8-serien.


Dyson V8 Absolute

5 av 5 stjärnor hos t3.com
5 av 5 stjärnor hos trustedreviews.com
5 av 5 stjärnor hos theguardian.com
5 av 5 stjärnor hos expertreviews.co.uk
✅ Toppbetyg hos tek.no

dyson v8

.
Dyson V8-serien är storebror till Dyson V6-serien och den är kraftfullare än V6. Modellen Dyson V8 Absolute tillhör Dyson V8-serien och den här modellen har testats av ett antal experter från bland annat trustedreviews.com, expertreviews.co.uk samt den brittiska tidningen The Guardian.

Experterna är överens om att Dyson V8 Absolute är en riktigt bra dammsugare och därför får modellen absolut högsta betyg.

Längre batteritid

Dyson V8 Absolute har som sagt mer kraft än modellerna från V6-serien. Det innebär att dammsugningen blir lättare för användaren, och experterna kallar modellen en “evolution” bland dammsugare. Modellen liknar V6-modellerna och den är också både påslös och sladdlös.

Dammsugningen fungerar på samma sätt och man måste alltså själv hålla nere avtryckaren för att suga. Eftersom att dammsugaren bara använder sina krafter när den faktiskt suger får den därmed en längre batteritid.

Experterna observerar även att batteritiden hos Dyson V8 Absolute är betydligt bättre än hos V6-modellerna och de tidigare 20 minuterna har ökat till 40 minuter.

Flera olika munstycken

Dyson V8 Absolute är en lätt modell med en vikt på bara 2,61 kg, vilket gör att den är lätt att arbeta med och lyfta upp för att dammsuga högre upp. Flexibilitet är ett nyckelord för modellen och tack vare de ledade munstyckena kan dammsugaren komma åt överallt, även in under soffan, i hörn och ända in mot kanter och väggar.

Experterna bedömer att Dyson V8 Absolute har en riktigt bra sugförmåga och den förbättras dessutom av de specialdesignade munstyckena. De munstycken som ingår är: Soft Roller för hårda golv, Direct Drive för mattor, ett motoriserat miniverktyg för trappor och möbler och ett kombinationsmunstycke för fint damm.

Enligt experterna går rengöringen med dessa munstycken och den flexibla utformningen mycket enkelt och bekymmersfritt.

Tyst motor

Trots att modellen har en kraftfull motor påpekar experterna att Dyson V8 Absolute är en mycket tyst dammsugare som man knappt märker av. Detta är en förbättring från V6-modellerna, och även tömningen av dammbehållaren har förbättrats.

Eftersom att Dyson V8 Absolute är påslös samlas dammet i en behållare som rymmer 0,54 liter damm och en ny teknik gör att dammbehållaren är mycket enklare att tömma.

Dyson V8 Absolute är också en 2-i-1-dammsugare som kan konverteras från en traditionell dammsugare till en handdammsugare.

Modellen är dessutom försedd med både ett HEPA-filter och ett tvättbart filter, vilket garanterar en så miljöriktig och allergivänlig dammsugning som möjligt.

Utvalda fördelar med Dyson V8 Absolute:
Förbättrad batteritid: nu upp till 40 minuter
Väger bara 2,61 kg
Soft Roller-munstycke för hårda golv och Direct Drive-munstycke för mattor
2-i-1-modell med inbyggd handdammsugare
Med både HEPA-filter och tvättbart förfilter

Här kan du se en video om Dyson V8:

https://www.youtube.com/watch?v=tof1cmX6RqU


Bosch Readyy’y

✅ Billigt alternativ till Dyson V6

bosch readyy

.
Modellen Bosch Readyy’y har inte genomgått några tester, men om man vill ha något billigare är den ett riktigt bra alternativ till Dyson V6-modellerna och därför har vi ändå tagit med modellen i den här artikeln.

Bosch Readyy’y är nämligen en väldigt bra och gedigen dammsugare som har Boschs vanliga kvalitetsstämpel. Modellen kostar dessutom bara ungefär en tredjedel så mycket som många av Dyson V6-modellerna kostar.

Bra sugkapacitet

Bosch Readyy’y har en bra sugkraft som gör att man inte behöver gnugga en massa för att få bort damm och smuts från olika ytor och underlag. Eftersom att det ingår specialdesignade munstycken för både golv och mattor passar modellen i hem som har båda delarna.

Modellen är sladdlös och man behöver därmed inte leta efter något eluttag under dammsugningen. Bosch Readyy’y har dessutom ett riktigt bra batteri som ger en användningstid på över 40 minuter innan batteriet behöver laddas igen.

Flexibel modell

Bosch Readyy’y är utformad för att vara enkel att hantera och hålla i, och med en vikt på 2,98 kg väger den heller inte särskilt mycket.

Dammsugaren är därmed lätt att lyfta upp för att rengöra ytor högre upp och munstyckena är också utformade för att vara så smidiga som möjligt, vilket innebär att Bosch Readyy’y ser till att rengöra varje hörn och vrå som annars kan vara svåra att komma åt.

2-i-1-dammsugare

Bosch Readyy’y har många av egenskaperna som man hittar hos Dyson V6-modellerna. Den huvudsakliga likheten är dock att Bosch Readyy’y också är en 2-i-1-dammsugare och modellen kan alltså både användas som en traditionell dammsugare och en handdammsugare.

Med några enkla klick kan överdelen tas lös och sedan kan man till exempel använda handdammsugaren för att rengöra mindre ytor eller för snabbstädningar. Bosch Readyy’y kan även komma till nytta som handdammsugare vid frukostbordet, i soffan eller i bilen.

Bosch Readyy’y är utformad i en snygg T-form med handdammsugaren fastsatt i mitten.

Utvalda fördelar med Bosch Readyy’y:
Billig dammsugare
Sladdlös modell
Batteritid på över 40 minutter
Låg vikt på 2,98 kg
2-i-1-dammsugare med både traditionell dammsugare och handdammsugare

Här kan du se en kort video om Bosch Readyy’y: 


Bosch Athlet BBH52550 (utan inbyggd handdammsugare)

✅ Testvinnare hos norska tu.no

 Bosch Athlet BBH52550

.
Modellen Bosch Athlet BBH52550 har testats av Norske Tekniske Ugeblad (tu.se) och experterna är så imponerade över modellen att de utnämner den till testvinnare.

Experterna berömmer särskilt modellens välfungerande och kraftfulla sugeffekt samt batteriet som ger en lång batteritid.

Observera att Bosch Athlet BBH52550 inte har någon inbyggd handdammsugare som Dyson V6-modellerna har.

EasyClean-system

Bosch Athlet BBH52550 rengör noggrant och avlägsnar effektivt damm och smuts med sitt EasyClean-system. Det här systemet kombinerar den starka sugeffekten med ett välfungerande borsthuvud och experterna observerar att modellen fungerar felfritt på hårda och släta golv.

Bosch Athlet BBH52550 fungerar även bra på mattor. Den kraftiga borsten på munstycket slår praktiskt taget lös dammet innan det sugs upp, vilket gör att resultatet på mattor också blir mycket bra.

Tre olika hastigheter

Bosch Athlet BBH52550 har tre olika effektnivåer som alla är anpassade för olika uppgifter. Den första nivån är till för den lättare rengöringen och här får man även längst batteritid – nämligen ca 50 minuter, vilket är mycket för en sladdlös dammsugare.

Andra nivån är till för normal städning och har en lite kortare batteritid.

Den sista nivån kallas Turbo och här suger motorn kraftigast. Denna nivå är tänkt för den svårare rengöringen och man får räkna med en kortare batteritid.

Bosch Athlet BBH52550 är även försedd med Sensor Control som via sensorer kontrollerar motorns prestanda.

Påslös modell

På Bosch Athlet BBH52550 behöver man inte besvära sig med att byta påse. Modellen har istället en behållare som kan samla upp 0,9 liter damm innan den måste tömmas. Behållaren har en SensorBagless-teknik som garanterar ett minimalt behov av underhåll.

Modellens intelligens märks även på att Bosch Athlet BBH52550 har en LED-lampa som indikerar när det är dags att rengöra filtret. Dammsugaren är dessutom enkel att använda och med en vikt på 3,6 kg är den lätt att hantera och arbeta med.

Bosch Athlet BBH52550 har ett Soft Touch-handtag som ger ett bättre grepp och modellen står upp utan stöd, vilket gör den enkel att placera när den inte används. Modellen laddas via eluttaget.

Utvalda fördelar med Bosch Athlet BBH52550:
EasyClean-system ger en effektiv rengöring
Bra borstar
Batteritid på 50 minuter
Tre olika hastigheter
Sladdlös och påslös modell med en dammbehållare på 0,9 liter

Här kan du se Boschs egna video om produkten: 


Bosch BCH6ZOOO (utan inbyggd handdammsugare)

✅ ”Sehr gut” hos tyska testsieger.de

Bosch BCH6ZOOO

.
Den tyska testsajten Testsieger har undersökt modellen Bosch BCH6ZOOO och experterna blir så pass imponerade över modellens bra batteri och effektiva dammborttagning att den får 94 av 100 poäng, vilket är ett riktigt högt betyg. Observera att Bosch BCH6ZOOO inte har en integrerad handdammsugare som Dyson V6-modellerna har.

Multifunktionell dammsugare

Bosch BCH6ZOOO kan göra mycket och har många olika unika tekniker som garanterar en effektiv användning. Modellens LongLife-motor ger en bra stabilitet med hög prestanda och lång livslängd. EasyClean-systemet innebär att Bosch BCH6ZOOO kombinerar den starka sugeffekten med effektiva munstycken och borstar, vilket ger dammfria golv och mattor.

Modellen får mycket beröm för sin sugeffekt på både golv och mattor, och experterna ger den toppbetyg på denna punkt.

För en mer varierad användning kommer Bosch BCH6ZOOO även med en ProAnimal-borste, vilket är ett elektriskt munstycke med en specialborste som är perfekt för både långa och korta djurhår. För en bättre kontroll finns SensorControl med sensorer som löpande kontrollerar prestandan.

Lång batteritid

Bosch BCH6ZOOO är en sladdlös dammsugare och den går därmed på batteri. Experterna berömmer den långa batteritiden på ca 60 minuter, vilket är betydligt mer än Dyson V6-modellerna.

Den långa batteritiden beror på Boschs Lithium-Ion-teknik. De hållbara och starka uppladdningsbara batterierna laddar snabbt och har en mycket lång drifttid.

Flexibel modell

Bosch BCH6ZOOO är gjord för att vara flexibel och munstyckena är därför utformade för att enkelt kunna komma runt stolar och under möbler.

Under dammsugningen kan det vara nödvändigt att justera sugstyrkan och därför är Bosch BCH6ZOOO utrustad med tre effektnivåer. En för lätt rengöring, en för normal rengöring samt Turbo för mer krävande rengöring.

Bosch BCH6ZOOO är en påslös dammsugare och den har istället en dammbehållare som rymmer 0,9 liter damm. För en så hygienisk dammsugning som möjligt är Bosch BCH6ZOOO dessutom försedd med en LED-lampa som lyser när det är dags att rengöra filtret.

Ett rent filter säkerställer nämligen att så mycket dammpartiklar som möjligt hamnar i dammbehållaren istället för att sväva ut i luften igen. Filtret är gjort så hygieniskt som möjligt och det är enkelt att ta lös och rengöra.

Modellen väger 4,5 kg.

Utvalda fördelar med Bosch BCH6ZOOO:
LongLife-motor ger en bra stabilitet
EasyClean-system garanterar en optimal rengöring
Med ProAnimal-borste för djurhår
Batteri med Bosch Lithium-Ion-teknik
Sladdlös och påslös modell med en dammbehållare på 0,9 liter

Här kan du se Boschs korta introduktionsvideo om dammsugaren: 

https://www.youtube.com/watch?v=YPNRHduGTVw


Om Dyson

dyson logo

1979 såddes fröet för dammsugarmärket Dyson när engelsmannen James Dyson blev irriterad över sin dammsugares försämrade sugeffekt. Han tog isär den och kom fram till att sugeffekten försämrades på grund av att påsen var full av damm. Han bestämde sig då för att bygga en bättre dammsugare och 1983, efter att ha tagit fram över 5 000 prototyper, hade James Dysons skapat sin första påslösa dammsugare.

Det var det högteknologiska Japan som först såg fördelen med Dysons påslösa dammsugare. Japanerna var imponerade av dammsugaren, som fått namnet G-Force, och förutom att höja standarden för dammsugare fick modellen det erkända International Design Fair-priset år 1991. Priset för G-Force var i början mycket högt och man fick betala ca 2 000 dollar för en enhet.

Med inkomsten från försäljningen av G-Force startade James Dyson sitt företag och 1993 öppnade han ett eget forskningscentrum och fabrik i England. Här försökte James Dyson överträffa den tidigare G-Force-modellen genom att skapa en ny modell som skulle kunna fånga upp ännu mer dammpartiklar.

Denna modell kallade Dyson för DC01, där DC står för Double Cyclone, och vad som var revolutionerande med den här modellen var att sugeffekten aldrig försämrades.

Idag säljs Dyson-dammsugare i över 65 länder över hela världen och över 1 000 ingenjörer jobbar hela tiden med att förbättra dammsugaren. Om du vill veta mer om Dysons historia kan du titta på den här youtube-videon där James Dyson själv berättar historien bakom varumärket Dyson.


FAQ – Vanliga frågor

🤩 Vilka källor har testat Dyson V6?

Which.co.uk, Johnlewis.com, Goodhousekeeping.co.uk, Digitaltrends.com, Dinside.no, Testberichte.de och Expertreviews.co.uk.

🤓 Hur har Dyson V6 dammsugaren testats?

Dyson V6 har bedömts baserat på dess förmåga att suga upp damm, skräp och djurhår från olika typer av underlag och längs paneler. Man har även undersökt hur länge batteriet räcker och hur snabbt dammsugaren tappar sugeffekt. Slutligen bedömdes modellens energiförbrukning, ljudnivå och användarvänlighet. 

🤔 Vad ska jag tänka på när jag väljer en ny sladdlös dammsugare?

Vi på Konsumentmagasinet rekommenderar att du funderar på hur stor yta du ska dammsuga, om du har hårda golv eller mattor samt om du har husdjur hemma. Du bör dessutom alltid välja en modell som tillhör energiklass A eller bättre. 


Dyson V6 test – dessa källor har vi använt: 

Digitaltrends.com 🇺🇸

Internationell tekniksajt som bland annat testar olika elektroniska produkter. Här handlar det om ett test av Dyson V6. Du kan läsa mer här.


Dinside.no 🇳🇴

Norsk konsumentsajt som skriver allmänt om konsumentämnen, men som huvudsakligen behandlar motor, data, mobil och bostad. Här har de testat en Dyson V6-dammsugare. Du kan läsa mer här.


Expertreviews.co.uk 🇬🇧

Den här brittiska testsajten utför oberoende tester av ett brett utbud av elektroniska produkter för hemmet. De granskar bland annat TV, datorer, mobiltelefoner och kameror, men de provar även vitvaror, till exempel tvättmaskiner. Här handlar det om ett test av Dyson V6 och Dyson V8 Absolute där sajten bedömer modellernas sugstyrka, batteri och användarvänlighet. Du kan läsa mer här.


Goodhousekeeping.co.uk 🇬🇧

Den här brittiska hemsidan både testar och skriver om olika produkter som har med hus och trädgård att göra. Det handlar inte om ett enkom test där de provar ett stort antal produkter på samma gång, men de har över tid provat ett urval av dammsugare. Här får produkterna sedan ett betyg på en skala upp till 100 för att visa hur bra de är. Du kan läsa mer här.


Johnlewis.com 🇺🇸

Den brittiska varuhuskedjan John Lewis har testat Dyson V6 AnimalPro och undersökt modellens prestationer, teknik, styrka, batteritid och användarvänlighet. Du kan läsa mer här.


Tek.no 🇳🇴

Norges största webbplats för konsumentteknik med över 300 000 läsare varje vecka. De publicerar både nyheter, artiklar, guider och tester och här handlar det om ett test av 13 olika dammsugare. Du kan läsa mer här.


Testberichte.de 🇩🇪 

Den här tyska hemsidan samlar olika tester och kundomdömen och analyserar dem, varpå sajten skapar ett eget utlåtande och ger ett totalbetyg. Här handlar det om ett test av Dyson V6 AnimalPro. Du kan läsa mer här.


Testsieger.de 🇩🇪 

Den här tyska testsajten samlar och korsrefererar olika testmaterial och utifrån detta skapar de sedan en total och unik bedömning av produkterna. Här handlar det om ett test av en dammsugare från Bosch. Du kan läsa mer här.


The Guardian 🇬🇧

En av Storbritanniens största tidningar. Den grundades 1821, ges ut varje dag från måndag till lördag och behandlar allt från nyheter och sport till business. Ibland skriver tidningen även om saker som rör konsumentlivet och här har de testat Dyson V8 Absolute. Du kan läsa mer här.


Trustedreviews.com 🇺🇸

Den här amerikanska hemsidan publicerar dagligen detaljerade expertbedömningar av elektroniska konsumentprodukter och ytterligare analyser. Här har de testat modellen Dyson V8 Absolute. Du kan läsa mer här.


Tu.no 🇳🇴

Norska Teknisk Ukeblad, TU, genomför regelbundna tester av ett antal olika tekniska produkter. Här handlar det om en undersökning av en dammsugare från märket Bosch. Du kan läsa mer här.


T3.com 🇺🇸

Gadgetsajten T3.com skriver kontinuerligt om olika gadgets, nyheter och recensioner. T3.com har här testat modellen Dyson V8 Absolute. Du kan läsa mer här.


Which.co.uk 🇬🇧

Englands största konsumenttidning med nästan 700 000 prenumeranter. Which? finns till för konsumenterna och målet är att göra en skillnad för konsumenterna. Which? testar löpande olika produkter för hushållet och här handlar det om flera tester av Dyson V6. Du kan läsa mer här, men det krävs en prenumeration för att få full tillgång till undersökningarna.

Betygsätt den här artikeln

Klicka på en stjärna för att betygsätta