Dyson V10 Test-översikt – Experternas Omdömen & Betyg

Enligt vår research och analys Vi har gjort ett urval av produkter som fått höga poäng på de parametrar vi bedömt dem på, vilket betyder att vi inte tillhandahåller en uttömmande lista över alla produkter på marknaden.

Artikeln är en annons

I den här artikeln får du en överblick över dammsugarmodellen Dyson V10, en dammsugare som är både påslös och sladdlös.

Dammsugaren har granskats av ett stort antal experter som alla har undersökt modellens specifikationer och funktioner.

Dyson V10 har granskats av följande expertkällor: Techradar.com, Expertreviews.com, Trustedreviews.com, Stuff.tv, Which.co.uk, Good Housekeeping Institute, Techadvisor.co.uk och The Irish Times.

I den här artikeln går vi igenom de olika undersökningarna var för sig för att du ska få en bättre överblick över alla funktioner och möjligheter hos Dyson V10.

Den här artikeln om Dyson V10 innehåller:

Presentation av Dyson V10
Genomgång av experternas recensioner av Dyson V10
Sammanfattad bedömning av Dyson V10
Genomgång av alla testkällor

Observera att Konsumentmagasinet inte testar några produkter själva. Vi samlar däremot resultaten från oberoende tester för att du lätt ska kunna få en överblick över de bästa produkterna på marknaden.


Presentation av Dyson V10 

✅ 4,5 av 5 stjärnor hos brittiska Techradar.com
✅ 5 av 5 stjärnor hos brittiska Expertreviews.com
✅ 5 av 5 stjärnor hos brittiska Trustedreviews.com
✅ 5 av 5 stjärnor hos den brittiska tekniksajten Stuff.tv
✅ Utsedd till ”Best Buy” hos Which.co.uk – Englands största testmagasin
✅ 99 av 100 poäng hos det brittiska hushållsmagasinet Good Housekeeping Institute
✅ 4,5 av 5 stjärnor hos brittiska Techadvisor.co.uk
✅ 5 av 5 stjärnor hos den irländska tidningen The Irish Times

Dyson V 10

Vi är läsarfinansierade och får provision på köp som görs via länkar i våra artiklar.

 

.
Den sladdlösa dammsugaren Dyson V10 har granskats och recenserats av en mängd olika expertkällor som alla är lika imponerade av den här dammsugaren.

Experterna tycker om många olika egenskaper hos dammsugaren men framhäver framförallt den kraftiga sugeffekten. En nackdel som återkommer i de flesta recensioner är dock att dammsugaren har ett ganska högt pris, vilket experterna skriver att man bör tänka på.

2-i-1-dammsugare med ett effektivt batteri

Dyson V10 är utrustad med ett effektivt nickel-kobolt-aluminium-batteri som ger dammsugaren en lång drifttid. Eftersom att den här dammsugaren är sladdlös gör den långa batteritiden att man kan dammsuga längre. Dyson V10 har en batteritid på upp till 60 minuter och måste sedan laddas i ungefär 3,5 timme för att batteriet ska bli fullt igen.

Utöver det effektiva batteriet kan Dyson V10 dessutom förvandlas till en handhållen dammsugare som ger användaren fler möjligheter i städningen. Genom att göra om dammsugaren till en typ av handdammsugare blir den till exempel lättare att hantera när man dammsuger bort spindelväv från taket eller dammsuger en trappa.

Dyson V10 är dessutom utformad på ett sätt som gör att den absorberar vibrationer och sänker ljudnivån. Den här dammsugaren väsnas alltså inte särskilt mycket när man använder den.

Kraftfull modell med cykloner och filtrering

Dammsugarmodellen Dyson V10 har totalt 14 cykloner. Dessa cykloner skapar en kraftfull sugeffekt som gör att dammsugaren kan fånga upp alla små dammpartiklar från underlaget.

Modellen ser även till att ungefär 99,97 % av allt skräp och all smuts stannar kvar i dammsugaren. Dyson V10 har nämligen ett förseglat filtersystem som gör att smutsen inte tar sig tillbaka ut i luften igen när man dammsuger.

Om man jämför med Dyson V8 har Dyson V10 en 20 % starkare sugeffekt. Detta beror på att cyklonerna, motorn och dammbehållaren sitter i en rak följd, vilket innebär att luften kan åka i en rak linje från munstycket och genom dammsugarens cykloner.

Påslös dammsugare med flera effektlägen

Eftersom att Dyson V10 är en påslös dammsugare behöver man inte tänka på att byta några dammsugarpåsar. Dammsugaren har istället en dammbehållare som rymmer 0,76 liter.

Behållaren har även en mekanism som gör att man kan tömma den med en enkel rörelse. Eftersom att man därmed inte behöver röra vid dammet är tömningen dessutom hygienisk.

Dyson V10 har tre olika effektlägen, och tack vare dessa kan man ändra prestandan för att anpassa dammsugningen till underlaget och mängden smuts.

När man köper den här dammsugaren ingår det dessutom flera olika munstycken. Man kan därför alltid använda det munstycke som passar bäst till det aktuella underlaget. Det ingår både ett munstycke med direktdrift, ett kombinationsmunstycke, ett fogmunstycke, ett munstycke med mjuka valsar, en mjuk dammborste samt ett motordrivet minimunstycke

Specifikationer för Dyson V10 – mått:
Höjd: 25 cm
Bredd: 126,6 cm
Längd: 25,6 cm
Vikt: 2,67 kg

Specifikationer för Dyson V10 – basfakta:
Batteritid: 60 minuter
Laddningstid: 3,5 timmar
Justerbart rör: Ja
Batteridriven: Ja
Batterityp: Li-Ion
Kapacitet, dammbehållare: 0,76 liter

Fördelar med Dyson V10:
Påslös dammsugare med dammbehållare
14 cykloner
Flera olika munstycken
Kraftig sugeffekt
Förseglat filtersystem
60 minuters batteritid

I den här videon från Dyson kan du se en presentation av Dyson V10:


Vad tycker experterna om Dyson V10?

I det här avsnittet går vi igenom recensionerna från alla åtta expertkällor som har granskat Dyson V10.


Techradar.com

Techradar.com

Betyg: 4,5 av 5 stjärnor

Den brittiska tekniksajten Techradar.com har provat och recenserat Dyson V10 och gett modellen ett bra betyg. Experterna från Techradar.com tycker otroligt bra om Dyson V10 och skriver bland annat att det här är Dysons bästa dammsugare hittills.

Kraftfull sugeffekt och fantastiska tillbehör

Experterna från Techradar.com hittar många fördelar med Dyson V10. Det som sticker ut mest för experterna är dock dammsugarens kraftfulla sugeffekt på maxläget samt alla fantastiska tillbehör som följer med.

Under veckorna som Techradar.com provade Dyson V10 upptäckte de att dammsugaren har en otroligt kraftig sugeffekt och att den fungerar bra på de flesta olika ytor. Det fanns ett fåtal undantag, men inte direkt något nämnvärt.

De påpekar dessutom att tillbehören som ingick är fantastiska och skriver att det fanns ett tillbehör för alla situationer som man kan stöta på när man dammsuger.

Experterna från Techradar.com hittar inte särskilt många nackdelar med Dyson V10. De skriver dock att man bör tänka på att den här dammsugaren kostar ganska mycket innan man köper den. De påpekar även att batteriet tar slut snabbt om man använder maxläget på dammsugaren.


Expertreviews.com    

Expertreviews.com

Betyg: 5 av 5 stjärnor

Den brittiska hemsidan Expertreviews.com har granskat Dyson V10 och gett modellen ett betyg på 5 av 5 stjärnor. Expertreviews.com skriver att den här dammsugaren är en utmärkt produkt som är både praktisk och effektiv. De påpekar även att dammsugaren levereras med ett hyfsat utbud av tillbehör som kan användas på en mängd olika underlag.

Enligt experterna från Expertreviews.com är de största fördelarna med den här dammsugaren den kraftfulla sugeffekten, den stora dammbehållaren samt det lätthanterliga dammsugarhuvudet. De nämner dock att dammsugaren är lite tyngre än föregående modeller och skriver att detta nog är den största nackdelen med Dyson V10. Den tyngre vikten gör nämligen att dammsugaren är lite svårare att styra än tidigare modeller.

Bättre än Dyson V8

Expertreviews.com skriver att Dyson V10 är en bättre sladdlös dammsugare än Dyson V8. De påpekar dessutom att V10 har ett betydligt bättre pris eftersom att den faktiskt är billigare än Dyson V8.

Dyson V10 är förstås ändå en stor investering. Även om andra tillverkare har mycket billigare produkter skriver experterna dock att man inte kan förneka att Dyson V10 är både väldesignad och kraftfull.

Dyson V10 är även betydligt bättre än Dyson V6, en modell som länge har varit populär men som nu har blivit ersatt av Dyson V10.


Trustedreviews.com  

Trustedreviews.com
Betyg: 5 av 5 stjärnor

Den brittiska testsajten Trustedreviews.com har provat och recenserat Dyson V10 och ger modellen ett betyg på 5 av 5 stjärnor. Experterna är väldigt imponerade och skriver att Dyson här har tillverkat en fantastisk sladdlös dammsugare.

Trustedreviews.com skriver att Dyson V10 är en kraftfull dammsugare med en fantastisk design som fungerar utmärkt på alla underlag. Det som verkligen gör att den här nya modellen sticker ut är dock batteritiden. Med sugeffekten inställd på medel kunde experterna från Trustedreviews.com dammsuga i mer än 23 minuter, vilket de skriver är väldigt imponerande för en sladdlös dammsugare.

Den bästa sladdlösa dammsugaren

Experterna från Trustedreviews.com skriver att Dyson V10 är den bästa sladdlösa dammsugaren de har provat hittills.

De hittar många fördelar med modellen och nämner bland annat att dammsugaren har en utmärkt batteritid, en fin design, mängder av tillbehör, en stor dammbehållare och en fantastisk sugeffekt. Trustedreviews.com skriver även att dammsugaren fungerar bra på trappor och djurhår samt att den dammsuger bättre än många vanliga dammsugare.

Eftersom att Trustedreviews.com tycker så bra om Dyson V10 har de inte hittat särskilt många nackdelar med modellen. De nämner faktiskt bara tre nackdelar, nämligen att priset är ganska högt, att det bara finns ett batteri samt att dammsugaren inte direkt är tystgående på det högsta effektläget.


Stuff.tv  

stuff-tv

Betyg: 5 av 5 stjärnor

Den brittiska tekniksajten Stuff.tv skriver att Dyson V10 är lika kraftfull som vanliga dammsugare med sladd, och eftersom att priset är den enda nackdelen får modellen i slutändan högsta betyg på 5 av 5 stjärnor.

Experten från Stuff.tv förklarar att dammsugarens sugstyrka gör att användaren kan städa med stor noggrannhet, men ännu viktigare är att man kan dammsuga bokhyllor som ingenting med den här dammsugaren.

Stuff.tv skriver även att det är enkelt att byta mellan olika munstycken och att man kan välja mellan en mängd olika munstycken för olika underlag när man använder Dyson V10.

En av de bästa sladdlösa dammsugarna hittills

Konstruktionen med en “avtryckare” gör att man bara förbrukar ström när man faktiskt dammsuger, och med över 40 minuters drifttid har man gott om batteri för att dammsuga de flesta bostäder.

Stuff.tv avslutar sin recension med att skriva att vi kommer att berätta för våra barnbarn om tiden då dammsugare hade långa och besvärliga sladdar och kablar. Med V10 har dock Dyson tillverkat en av de bästa sladdlösa dammsugarna hittills.

Experten från Stuff.tv nämner dock även att dammbehållaren kan vara lite svår att tömma eftersom att knappen som man ska trycka på kan vara lite trög.


Which.co.uk   

Which.co.uk
Betyg: ”Best Buy”

Englands största testmagasin, Which.co.uk, har testat och recenserat Dyson V10. De beskriver dammsugaren som en “strålande sladdlös dammsugare” och utser därför modellen till “Best Buy”.

Experterna från Which.co.uk berättar att man enkelt kan få bort alla typer av damm från både hårda golv och mattor med den här dammsugaren. De tillägger även att den är fantastisk när det kommer till att få bort hår.

Experterna förklarar även att dammsugarens filter håller kvar damm och allergener inuti maskinen när de väl har sugits upp. Den här dammsugaren blåser alltså inte tillbaka dammet ut i luften när man dammsuger.

Enkel hantering och fantastisk rengöring

Which.co.uk skriver att den stora dammbehållaren kan göra att den här dammsugaren ser lite skrämmande ut. Enligt experterna är den dock varken tung eller svår att hantera. De skriver nämligen att det är enkelt att dammsuga med en hand samtidigt som man till exempel flyttar på stolar eller plockar upp leksaker med den andra handen.

Experterna är dessutom väldigt glada över att Dyson har lagt till en tunn gummisträng på undersidan av dammsugaren. De förklarar att den här lilla men effektiva detaljen gör att man nu kan luta dammsugaren mot en vägg utan att den glider ner.

Which.co.uk avslutar sin recension med att svara på frågan om huruvida man bör köpa den här sladdlösa dammsugaren eller inte. På det svarar de att dammsugaren fungerar strålande och att dess funktioner och tillbehör gör att modellen är otroligt enkel att använda.

Den enda nackdelen som experterna nämner är att dammsugaren har en kort batteritid när man använder det högsta effektläget. Med denna inställning kunde de nämligen bara dammsuga i 8 minuter.


Good Housekeeping Institute 

Good Housekeeping Institute

Betyg: 99 av 100 poäng

Dyson V10 har även granskats av det brittiska hushållsmagasinet Good Housekeeping Institute och får där 99 av 100 poäng. Dammsugaren fick toppbetyg på alla punkter i deras undersökning eftersom att den kunde dammsuga alla typer av golv perfekt och samlade upp djurhår utan några problem. Experterna skriver därför att Dyson V10 är ett bra alternativ för hem med husdjur.

Batteriet håller däremot bara 8 minuter när man använder maxinställningen och måste sedan laddas i 3,5 timme. Experterna från Good Housekeeping Institute är lite besvikna över detta men tycker ändå att det är värt det eftersom att dammsugaren är så pass effektiv.

Högt pris men strålande prestanda

Good Housekeeping Institute skriver att Dyson V10 har ett högt pris men att den även har en strålande prestanda. Den har dessutom en användarvänlig design som passar in i mindre hushåll.

Experterna från Good Housekeeping Institute är dessutom förtjusta i alla tillbehör som ingår när man köper Dyson V10. Tack vare dessa kan man välja precis det munstycke som passar bäst för uppgiften, och man får även ett minimunstycke som de skriver är perfekt till den handhållna dammsugaren.

De största nackdelarna med Dyson V10 är utan tvekan priset samt att handtaget blir ganska varmt om man använder dammsugaren en längre stund.


Techadvisor.co.uk 

Techadvisor.co.uk
Betyg: 4,5 av 5 stjärnor

Den brittiska hemsidan Techadvisor.co.uk tycker också väldigt bra om Dyson V10. De kallar modellen för en “fenomenal sladdlös dammsugare” och ger den ett betyg på 4,5 av 5 stjärnor. Techadvisor.co.uk skriver dock även att dammsugaren väger ganska mycket och att batteritiden inte räcker för att dammsuga ett helt hus, men de tycker fortfarande att den här modellen är värd varenda krona.

Experterna från Techadvisor.co.uk förklarar att det finns många anledningar till att köpa Dyson V10 istället för någon annan modell. Dyson V10 har till exempel en förbättrad batteritid, sugeffekt och effektivitet jämfört med tidigare modeller, och den är även mer användarvänlig och lättare att hantera.

Effektiv på golvmattor

Techadvisor.co.uk är extra glada över att Dyson V10 kan få bort ihoptrasslade hårstrån, damm och smuts från golvmattor utan några större problem. De förklarar nämligen att man måste köra över mattan tre till fyra gånger för att kunna få bort sådant skräp med andra sladdlösa dammsugare.

Experterna från Techadvisor.co.uk påpekar även att dammsugaren kommer med flera olika munstycken som är gjorda för olika underlag. Det ingår till exempel ett munstycke för hårda golv som enligt experterna fungerar riktigt bra.


The Irish Times  

The Irish Times
Betyg: 5 av 5 stjärnor

Experterna från den irländska tidningen The Irish Times hade i stort sett bara positiva kommentarer att komma med när de testade dammsugarmodellen Dyson V10. De skriver framförallt om den snabba laddningstiden, den förbättrade batteritiden och alla medföljande tillbehör. I slutändan får modellen därför ett betyg på 5 av 5 stjärnor.

The Irish Times är imponerade över att Dyson V10 är lika effektiv på mattor som den är på hårda golv. De kom fram till detta genom att titta i dammbehållaren efter varje dammsugartest, och de upptäckte då att den blev lika full på båda golvtyperna.

Praktisk dammsugare med bra funktioner

Experterna från The Irish Times hittar många fördelar med Dyson V10 och framhäver först och främst den ökade batteritiden och att dammsugaren är lättare att hantera än föregående modeller.

Experterna skriver även att den här dammsugaren har tillräckligt mycket tillbehör för att man alltid ska kunna hitta något som passar för det aktuella underlaget. Dammbehållaren är dessutom enklare att tömma, vilket minskar risken för att man ska spilla damm och skräp över hela golvet när man försöker träffa sopkorgen.

The Irish Times hittar inte särskilt många nackdelar med den här dammsugaren. De anmärker dock på att batteritiden är lite väl dålig på det högsta effektläget även om modellen har en förbättrad batteritid. Utöver detta bör man alltid vara medveten om det höga priset.


Sammanfattad bedömning av Dyson V10 

Efter att ha gått igenom ett stort antal expertrecensioner som listar både för- och nackdelar med Dyson V10 kan vi sammanfattningsvis säga att alla experter verkar överens om att den här modellen är en av marknadens bästa sladdlösa dammsugare.

Experterna är dessutom eniga om att modellen har en kraftfull sugeffekt samt att de olika munstyckena gör dammsugningen både bättre och enklare. Dammsugaren får framförallt beröm för att den fungerar bra på alla typer av golv och att den till och med samlar upp djurhår och liknande utan några problem.

Även om vissa experter tycker att Dyson V10 är lite väl tung råder det en bred enighet om att den här modellen är både användarvänlig och hanterbar jämfört med föregående modeller. Experterna skriver att man utan problem kan städa hela huset med Dyson V10, och de tillägger även att man snabbt kan städa i hörn och skrymslen samt på trappor med hjälp av den handhållna enheten.

Experterna är dessutom förtjusta i den förbättrade batteritiden och skriver att man nästan kan dammsuga ett helt hus innan dammsugaren måste laddas igen. De flesta experter påpekar dock även att batteriet inte håller särskilt länge om man använder det högsta effektläget när man dammsuger.

Sammanfattningsvis har experterna inte särskilt mycket negativt att säga om den här modellen. De flesta skriver till och med att Dyson V10 är den bästa sladdlösa dammsugaren på marknaden. Den största nackdelen som återkommer i flera recensioner är att dammsugaren har ett högt pris.

Du kanske även vill läsa den mer allmänna artikeln Dyson dammsugare. Där går vi igenom undersökningar av flera olika dammsugare från Dyson och ger dig en överblick över vad experterna tycker om de olika modellerna.


FAQ – Vanliga frågor

Vilka källor har testat Dyson V10?

Techradar.com, Expertreviews.com, Trustedreviews.com, Stuff.tv, Which.co.uk, Good Housekeeping Institute, Techadvisor.co.uk och The Irish Times.

Hur har dammsugaren testats?

Dyson V10 har bedömts baserat på dess förmåga att suga upp damm, skräp och djurhår från olika typer av underlag och längs paneler. Man har även undersökt hur länge batteriet räcker och hur snabbt dammsugaren tappar sugeffekt. Slutligen bedömdes modellens energiförbrukning, ljudnivå och användarvänlighet.

Vad ska jag tänka på när jag väljer en ny sladdlös dammsugare?

Vi på Konsumentmagasinet rekommenderar att du funderar på hur stor yta du ska dammsuga, om du har hårda golv eller mattor samt om du har husdjur hemma. Du bör dessutom alltid välja en modell som tillhör energiklass A eller bättre.


Genomgång av testkällor

Expertreviews.com
Den brittiska hemsidan Expertreviews.com fokuserar framförallt på nyheter, tester och recensioner av en mängd olika produkter. Expertreviews.com granskar till exempel sladdlösa dammsugare och har bland annat testat Dyson V10. Du kan läsa hela undersökningen här.


Good Housekeeping Institute
Det brittiska hushållsmagasinet Good Housekeeping Institute publicerar guider, artiklar och fakta om olika produkter för hemmet. Good Housekeeping Institute genomför även tester av olika produkter och har bland annat provat dammsugaren Dyson V10. Du kan läsa hela undersökningen här.


Stuff.tv
Den brittiska tekniksajten Stuff.tv skriver om allt som har med teknik och elektronik att göra. De publicerar även recensioner av elektroniska konsumentprodukter och har bland annat provat den sladdlösa dammsugaren Dyson V10. Du kan läsa hela undersökningen här.


Techadvisor.co.uk
Den brittiska tekniksajten Techadvisor.co.uk fokuserar på olika ämnen inom teknik och teknologi. Här kan man hitta både artiklar, guider och recensioner av olika produkter. Techadvisor.co.uk har bland annat testat Dyson V10. Du kan läsa hela undersökningen här.


Techradar.com
Den brittiska tekniksajten Techradar.com publicerar bland annat nyheter, tester och guider om allt som har med teknikens värld att göra. Techradar.com har bland annat granskat dammsugaren Dyson V10. Du kan läsa hela undersökningen här.


The Irish Times
The Irish Times är en irländsk tidning som bland annat skriver om nyheter, analyser, affärsnyheter och väderprognoser. The Irish Times recenserar även olika konsumentprodukter och har till exempel provat den sladdlösa dammsugaren Dyson V10. Du kan läsa hela undersökningen här.


Trustedreviews.com
Den brittiska hemsidan Trustedreviews.com testar en mängd olika produkter och presenterar sedan resultaten för konsumenterna på deras hemsida. De har bland annat recenserat den sladdlösa dammsugaren Dyson V10. Du kan läsa hela undersökningen här.


Which.co.uk
Which.co.uk är Englands största testmagasin. De strävar alltid efter att hjälpa konsumenterna med att komma fram till vilken produkt som är rätt för dem. Which.co.uk testar därför en mängd olika konsumentprodukter och har bland annat provat Dyson V10. Du kan läsa hela undersökningen här.

Observera att du behöver ett betalt medlemskap för att få full tillgång till de specifika testresultaten.

Betygsätt den här artikeln

Klicka på en stjärna för att betygsätta