DeLonghi Test – Finn de bästa DeLonghi modellerna – Bäst i Test guide

Enligt vår research och analys Vi har gjort ett urval av produkter som fått höga poäng på de parametrar vi bedömt dem på, vilket betyder att vi inte tillhandahåller en uttömmande lista över alla produkter på marknaden.

Artikeln är en annons

 

Den här artikeln handlar om en serie olika köksmaskiner från tillverkaren DeLonghi.

Vi har analyserat en stor mängd experttest där diverse experter, både nationella och internationella, har testat och utvärderat de olika DeLonghi-produkterna. I den här artikeln har samlat alla de produkter som har varit med i ett eller flera tester.

Det handlar om ett brett urval av tester som omfattar de danska och svenska konsumentråden, testsajter som expertreviews.co.uk, trustedreviews.com och tidningen The Independent samt Good Housekeeping Institute och teknologisajten digitaltrends.com.

Till några produkter har vi även tagit med konsumentomdömen från Amazon för att även få med användarnas åsikter.

Om man vill läsa mer om testen och testkällorna som vi hänvisar till, finns de sammanställda i en lista med länkar sist i artikeln.

I den här artikeln får du:

🔸 Överblick över 14 olika köksmaskiner från tillverkaren DeLonghi
🔸 Information om märket DeLonghi
🔸 Genomgång av de test som vi har undersökt och länkar för eventuell vidare läsning

Var snäll och observera att Konsumentmagasinet inte själva testar de olika produkterna. Vi samlar däremot in resultaten av olika tester så att konsumenterna lätt kan få en överblick över vilka som är de bästa produkterna på marknaden. 


DeLonghi Dedica Espresso Maker

✅ 4 av 5 stjärnor från amerikanska digitaltrends.com
✅ ”Bra köp” av konsumentrådet uafhængige testpaneler

DeLonghi EC680 Espresso Maker

 

.
DeLonghi EC680 Espresso Maker har testats både av den amerikanska teknologi- och testsajten digitaltrends.com och det danska konsumentrådet.

Experterna är imponerade över modellen som får fina omdömen längs med vägen. De framhäver särskilt DeLonghi EC680 Espresso Makers snabbhet och mycket goda kaffevarianter.

Kort om DeLonghi EC680 Espresso Makerdelonghi-dedica

DeLonghi EC680 Espresso Maker är en halvautomatisk espressomaskin som tillverkas i både rött och silver. Experterna på digitaltrends.com kommenterar att modellen är riktigt snygg, särskilt i rött, och passar bra till kök som inte är inredda med så mycket färg.

Modellens effekt ligger på 1450 W och är så kraftfull att den kan komma upp i optimal bryggtemperatur på bara 40 sekunder, mycket tack Thermoblock värmesystemet.

Användning och funktioner

Digitaltrends.com uppger att DeLonghi EC680 Espresso Maker är lätt att använda när man har lärt känna de olika funktionerna. Det inbyggda mjölkskumningssystemet kan vara lite svårt att använda till att börja med, men när man bemästrar det får man ett riktigt bra mjölkskum.

Kontrollpanelen har tre upplysta knappar som styrfunktionerna och man kan använda malt kaffe eller kapslar.

Experterna provade både espresso och cappuccino och skriver att modellen känns professionell att använda och att kaffet smakar riktigt bra.

Andra fördelar

Experterna rekommenderar modellen till den vanliga kaffedrickaren som vill använda bryggaren varje dag. Kvaliteten är hög och man kan göra två koppar samtidigt.

Modellen väger inte så mycket och den tar inte heller särskilt stor plats på köksbordet eller bänken, varför modellen är idealisk för ett mindre kök. Både vattentanken och droppbrickan med vattenindikator är avtagbara.

Ytterligare en fördel är att modellen är markant billigare än andra espressomaskiner på marknaden.

Utvalda fördelar med DeLonghi EC680 Espresso Maker:
Snabb espressobryggare med Thermoblock värmesystem
Lätt att använda med hjälp av tre knappar
Inbyggt mjölkskumningssystem
Hög och professionell kvalitet

Här kan du se en kort recension av bryggaren. Filmen är producerad av det amerikanska testmagasinet cnet.com:


DeLonghi brödrost Icona Vintage

4 av 5 stjärnor av expertreviews.co.uk
86 av 100 poäng av Good Housekeeping Institute 
 

delonghi-brodrister

 

.
Både testsajten expertreviews.co.uk och Good Housekeeping Institute, som vägleder britterna när det kommer till bostad och inredning, har testat DeLonghi brödrost.

Experterna från både instanserna är enliga om att brödrosten är enkel att använda och har många bra funktioner.

Kort om DeLonghi brödrost

Utseendet på DeLonghi brödrost är inte särskilt uppseendeväckande. Formgivningen med ”breda höfter”, rundade kanter och en matt finish ger vintagekänsla och associationer till 1950-tals hemmet. Det ser experterna som något positivt och dt finns fler DeLonghi-produkter i samma serie.

Brödrosten kan rosta två brödskivor åt gången och modellen är av den typen där man stoppar i och sänker ner brödet uppifrån.

Användning och funktioner

delonghi-brodrister-display

Det är enkelt att lära sig hur DeLonghi brödrost fungerar och knapparna på fronten är smidiga och lätta att hantera. Man kan välja mellan flera funktioner, till exempel upptining, fruset och bagel, utöver det vanliga rostningsprogrammet.

Modellen är inte den snabbaste brödrosten på marknaden, det tar strax under två och en halv minut att få sitt bröd rostat, men den är heller inte katastrofalt långsam.

I gengäld blir brödet jämnt rostat och får fin färg. Experterna tar dessutom upp bagel-funktionen som bara rostar brödet på ena sidan.

Andra fördelar

DeLonghi brödrosten är av säkerhetsskäl utrustad med halksäkra fötter plus att modellen svalnar snabbt utvändigt när rostningen är klar, så att man inte bränner sig.

Om man vill ta brödet innan det är färdigrostat kan man använda den manuella lyftfunktionen.

Rengöringen går lätt att göra i och med den löstagbara smulbrickan. Alla funktioner har dessutom en tydlig indikator.

Utvalda fördelar med DeLonghi brödrost:
Snygg vintage-design
Kan rosta två skivor bröd åt gången
Har flera funktioner, bland annat till bagel, fryst och upptinat
Halksäkra fötter och svalnar snabbt


DeLonghi CGH1012D multigrill

4,1 av 5 stjärnor från konsumenterna på amazon.com

DeLonghi CGH1012D multigrill

 

.
DeLonghi CGH1012D multigrill har inte testats och utvärderats i något test. Istället är det konsumenterna amazon.com som är riktigt nöjda med modellen som kan användas till så gott som alla dagens måltider.

Denna allsidighet plus det bra slutresultatet på maten är några av de aspekter som konsumenterna tar upp mest. DeLonghi CGH1012D multigrill får totalt 4,1 stjärnor av 5, vilket är ett mycket högt betyg.

Kort om DeLonghi CGH1012D multigrill

DeLonghi CGH1012D multigrill liknar en liten bordsgrill som är korsad med en smörgåsgrill. Sorten heter ”kontakt-grill” på grund av locket, som kan stängas igen över maten.

Modellen är designad i svart och silver md kontrollpanelen nederst och grillelementen ovanför. Den kallas för multigrill eftersom de utbytbara grillplattorna kan användas för att tillaga många olika rätter.

Multigrillan klarar av bacon och pannkakor till frukostbordet lika väl som möra biffar, kyckling eller våfflor.

Användning och funktionerDeLonghi CGH1012D multigrill - burger grill

DeLonghi CGH1012D multigrill har fem olika tillagningsfunktioner som passar till exempelvis att grilla kött, varma smörgåsar, hamburgare eller våfflor. Det är bara att byta ut värmeplattorna så kan modellen användas till olika typer av matlagning.

Den är även utrustad med FlexPress-system, som kan tillaga mat på många olika sätt samtidigt som maten tillagas på ett effektivt sätt och med ett sunt resultat. Multigrillen kan användas både stängd och öppen och lockets gångjärn är designade för att inte förstöra mindre maträtter som till exempel små smörgåsar.

Man styr tillagningen via kontrollpanelen på fronten. Det är en digital LCD-display, inklusive timer med vridknappar, som används för att ställa in temperaturen.

Andra fördelar

Det är mycket enkelt att använda DeLonghi CGH1012D multigrill, men om man känner sig osäker eller vill ha mer information kan man ladda ner den tillhörande appen som innehåller instruktioner och tips.

Man kan även styre modellen via appen. Grillplattorna är avtagbara och tål maskindisk.

DeLonghi CGH1012D multigrill kan vara ett bra komplement till utomhusgrillen.

Utvalda fördelar med DeLonghi CGH1012D multigrill:
Kontaktgrill med flera ändamål
Utbytbara plattor
Fem olika tillagningsfunktioner
Möjligt att ladda ner en tillhörande app

Du kan här se en kort video från DeLonghi där de visar hur du använder grillen:


DeLonghi Multifry

Många positiva kundrecensioner

DeLonghi Multifry

 

.
DeLonghi Multifry är en fettsnål fritös som är en sundare variant av en traditionell frityrgryta, eftersom det behövs mindre fett.

DeLonghi Multifry har inte testats och utvärderats av experter men i gengäld är modellen mycket populär bland konsumenterna.

Konsumenterna berömmer särskilt kvaliteten på de hälsosammare pommes frites, men även allsidigheten eftersom modellen kan mycket mer än bara tillaga pommes frites.

Kort om DeLonghi MultifryDeLonghi Multifry kartofler

DeLonghi Multifry använder bara en mycket liten mängd olja när ingredienserna steks. Pommes frites kommer bara ha 2,8 procent fetthalt och krispigheten bevaras.

Modellens värmeelement är placerade både upptill och nertill och det medföljer en slev att röra med.

Man kan använda DeLonghi Multifry för att tillaga exempelvis kött, pommes frites, grönsaker och risotto.

Användning och funktioner

DeLonghi Multifry har totalt åtta program och alla rätter tillagas med ett minimum av olja.  Det sitter en digital display på fronten samt ett vred där det går att ställa in värme och göra programval.

Den fettsnåla fritösen är enkel att använda och detsamma gäller kontrollpanelen. Man kan tillaga stora portioner pommes frites i modellen eftersom maxkapaciteten för rå potatis 1,7 kilo.

Det tar cirka 40 minuter att få färdiglagade pommes frites, om man fyller fritösen. Behöver man inte tillaga så många portioner kan man tillreda en mindre potatismängd och tillagningstiden blir då självklart kortare.

Andra fördelar

DeLonghi Multifry levereras med ett recepthäfte där man kan hitta inspiration för att komma igång med den fettsnåla fritösen.

Om man vill ha fler recept kan man ladda ner den tillhörande appen som innehåller mer än 250 recept.

Rengöringen är mycket enkel, inte minst för att själva skålen tål maskindisk och dessutom har en non stick-beläggning.

Experterna vill särskilt rekommendera DeLonghi Multifry till familjer som gillar pommes frites eftersom det är modellens spetskompetens.

Utvalda fördelar med DeLonghi Multifry:
Sunt alternativ till en traditionell frityrgryta
Speciellt bra till pommes frites men även andra ingredienser
Åtta program
Recepthäfte och möjlighet att ladda ner en app med fler recept och information


DeLonghi ECI341. W espressomaskin

Bra betyg av konsumentrådet uafhængige testpaneler

DeLonghi ECI341. W

 

.
Det danska konsumentrådet har genomfört ett stort test med 36 olika espressobryggare där modellen DeLonghi ECI341. W espressomaskin var inkluderad.

Espressobryggaren imponerar och därför får modellen en topplacering i testet.

Den här modellen är ett bra val till de konsumenter som gillar stilren design och som föredrar en espressobryggare som klarar både kaffepulver och kapslar.

Kort om DeLonghi ECI341. W espressomaskin

DeLonghi ECI341. W espressomaskin är tillverkad i en snygg vit färg som passar till kökets inredning och på köksbordet. Modellen ingår i DeLonghis Distinta serie som har fokus på det stilrena.

Designen är strömlinjeformad och modellen tar inte heller stor plats.

DeLonghi ECI341. W espressomaskin är halvautomatisk och enklare än de andra modellerna eftersom den varken har inbyggd kaffekvarn eller mjölkbehållare. Vattentanken har en kapacitet på en liter.

Användning och funktioner

DeLonghi ECI341

DeLonghi ECI341. W espressomaskin är tillverkad för att brygga ett kaffe som är lika gott oavsett om du använder kaffepulver eller kaffekapslar. Därför har den 2-i-1 crema-filterhållare som främjar detta.

Man kan både få espresso eller kaffedrikke med mælk fra DeLonghi ECI341. W espressomaskine.

Vill man ha ett krämigt mjölkskum är modellen utrustad med en ångarm som ordnar skum till cappuccinon eller latten.

Andra fördelar

DeLonghi ECI341. W espressomaskin har dessutom en värmeplatta för koppar på ovansidan och den kan användas för att förvärma koppar och glas före användning eller för att hålla kaffet varmt.

Om man vill ha varmt vatten till te kan man få det via ångarmen.

Som en säkerhetsåtgärd, och för energiförbrukningens skull, har DeLonghi ECI341. W espressomaskin en automatisk avstängningsfunktion som stänger av maskinen om den inte har använts på 20 minuter.

Utvalda fördelar med DeLonghi ECI341. W espressomaskin:
Snygg design i Distinta-serien
2-i-1 cremafilter
Ångarm ger ett krämigt mjölkskum
Varmvattenfunktion som kan användas till tebryggning

I denna video från DeLonghi får du lite tips och trixs om hur du gör en perfekt americano i maskinen:


DeLonghi Ecam 350.75. S Dinamica espressomaskin

Bra betyg av konsumentrådet uafhængige testpaneler
DeLonghi Ecam 350.75. S

DeLonghi Ecam 350.75. S

 

.
Modellen DeLonghi Ecam 350.75. S Dinamica espressomaskin var med i det danska konsumentrådet uafhængige testpanelers test av 36 olika espressobryggare.

Espressomaskinen klarar sig riktig bra och får ett bra betyg av experterna. DeLonghi Ecam 350.75. S Dinamica espressomaskin är ett bra val för de som är genuint intresserade av kaffe och olika sorters kaffebönor.

Kort om DeLonghi Ecam 350.75. S Dinamica espressomaskin

DeLonghi Ecam 350.75. S Dinamica espressomaskin liknar en traditionell helautomatisk espressobryggare liknar en traditionell helautomatisk espressomaskin med en fyrkantig kontrollpanel framtill och som kaffet produceras under.

DeLonghi Ecam 350.75. S Dinamica espressomaskin har många olika funktioner och den har inbyggd mjölkkanna, mjölkskummare och kaffekvarn. Det gör att man kan få sitt kaffe precis som man vill ha det.

Bryggaren är utrustad med en vattentank men en kapacitet på 1,8 liter, vilket är rejält tilltaget, och en bönbehållare som klarar upp till 300 gram.

Användning och funktionerDeLonghi Ecam 350.75. S Dinamica display

Kontrollpanelen på DeLonghi Ecam 350.75. S Dinamica espressomaskin sitter på fronten och styrs med hjälp av ikoner och touch-knappar. Det finns två värmesystem, ett för kaffet och ett för mjölken, som gör att kaffet blir så bra som möjligt.

Man kan bestämma varje kopp, till exempel cappuccino eller latte macchiato, till sin egen smak genom att ställa in både arom och mängden kaffe och mjölk.

När man ska göra sitt kaffe kan man dessutom ställa in modellen för olika koppstorlekar.

Andra fördelar

När det kommer till rengöring är detta enkelt att göra på DeLonghi Ecam 350.75. S Dinamica espressomaskin, eftersom modellen har en automatisk rengöringsfunktion.

Alla löstagbara delar tål maskindisk och bryggenheten, som också är löstagbar, kan sköljas i varmt vatten. Utöver det finns också ett avkalkningsprogram.

DeLonghi Ecam 350.75. S Dinamica espressomaskin väger 9,5 kilo, så den är robust och står stadigt.

Utvalda fördelar med DeLonghi Ecam 350.75. S Dinamica espressomaskin:
Har mjölkkanna, mjölkskummare och kaffekvarn
Vattenkapacitet på 1,8 liter
Två olika värmesystem till både kaffe och mjölk
Automatisk rengöringsfunktion

Här kan du se en kort video från DeLonghi, där de visar hur man gör en cappuccino med maskinen:


DeLonghi Prima Donna Elite Ecam 650.75 MS espressomaskin

Testvinnare hos det konsumentrådet Råd & Rön

DeLonghi Prima Donna Elite Ecam

.
Konsumentrådet Råd & Rön har testat 51 olika espressomaskiner i två omfattande test. Modellen DeLonghi Prima Donna Elite Ecam 650.75 MS espressomaskin är en av bryggarna och de svenska experterna utser modellen till testvinnare.

DeLonghi Prima Donna Elite Ecam 650.75 MS espressomaskin är en snygg modell i rostfritt stål och kommer glädja de kräsna kaffedrickarna.

Kort om DeLonghi Prima Donna Elite Ecam 650.75 MS espressomaskin

DeLonghi Prima Donna Elite Ecam 650.75 MS espressomaskin har den sedvanliga fyrkantiga formen med kontrollpanelen placerad överst på fronten och bryggenheten nedanför.

DeLonghi-PrimaDonna-Elite

Med den här modellen kan man både njuta av en kopp espresso eller kaffedryck med mjölk.

Det medföljer en mjölkbehållare som ser till att mjölken hålls kall. Kall mjölk är detsamma som färsk mjölk något som får kaffet att smaka bättre.

Användning och funktioner

Denna automatiska espressobryggare ser till att man kan njuta av smaken från olika typer av kaffebönor bara genom att fylla på nyrostade bönor och vatten samt trycka på en knapp på kontrollpanelen.

Panelen är en 4,3 tums skärm som både är lätt att använda och lättöverskådlig. Här kan man välja mellan olika typer av kaffesorter, alltefter vad man föredrar.

Välj bara kaffesort och DeLonghi Prima Donna Elite Ecam 650.75 MS espressomaskin brygger den på ett ögonblick. Modellen är utvecklad för att pricka den perfekta temperaturen varje gång, oavsett vilken kaffedryck man väljer.

Andra fördelar

DeLonghi Prima Donna Elite Ecam 650.75 MS espressomaskin har flera program som gör rengöringen lättare och förlänger livstiden på bryggaren. Det finns flera automatiska rengöringsprogram och ett avkalkningsprogram.

Utöver det är det även möjligt att styra DeLonghi Prima Donna Elite Ecam 650.75 MS espressomaskin med sin mobil.

Man kan nämligen ladda ner appen Smart Coffee vilket innebär att man inte ens behöver resa sig från soffan utan kan beställa kaffet direkt via mobilen.

Utvalda fördelar med DeLonghi Prima Donna Elite Ecam 650.75 MS espressomaskin:
Kan göra både espresso och kaffedrinkar med mjölk
Mjölkbehållare som håller mjölken kall
Stor och användarvänlig skärm
Modellen går att styra via Smart Coffee appen

Här kan du se en kort introduktionsvideo från DeLonghi:


DeLonghi Ecam 650.55. MS espressomaskin

Toppoäng av konsumentrådet Råd & Rön

DeLonghi Ecam 650.55. MS

.
Modellen DeLonghi Ecam 650.55. MS espressomaskin är med i det svenska konsumentrådets stora test av espressomaskiner, och modellen får en riktigt bra placering i toppen av testet.

DeLonghi Ecam 650.55. MS espressomaskin är ett bra val för de konsumenter som vill ha känslan av att ha en tvättäkta barista i hemmet och som behöver en stor bryggare.

Kort om DeLonghi Ecam 650.55. MS espressomaskin

DeLonghi Ecam 650.55. MS espressomaskin er en helautomatisk espressomaskin, som i stort sett klara hela kaffebryggningsprocessen själv.

Modellen kan göra många olika kaffedrycker, allt från espresso till kaffedryck med mjölk. Den här en vattenkapacitet på två liter, vilket är mycket, och en behållare för kaffebönor som rymmer 400 gram bönor.

DeLonghi Ecam 650.55. MS espressomaskin är tillverkad med kaffekvarn, mjölksummare och mjölkbehållare. Mjölkbehållaren är av termiskt dubbelglas och säkerställer att mjölken håller rätt temperatur och inte surnar.

Användning och funktioner

DeLonghi Ecam 650.55. MS styrs via en smart 3,5 tum stor färgdisplay med åtta knappar. Det låter mycket men det behövs bara ett enkelt tryck för att koka kaffe.

Det finns även genvägar och man kan göra individuella kaffeinställningar via displayen. Skärmen har touch-funktion och guidar användaren steg för steg, så att även helt nya användare kan klara av DeLonghi Ecam 650.55. MS espressomaskin.

Om man är fler som använder bryggaren kan man programmera upp till sex olika användarprofiler så att bryggaren kommer ihåg respektive användares önskemål.

Andra fördelar

DeLonghi Ecam 650.55. MS kan styras via telefonen, om man laddar ner Smart Coffee appen. Appen ger dessutom råd och användarinstruktioner till modellen.

DeLonghi Ecam 650.55. MS espressomaskin är även utrustad med en automatisk rengöringsfunktion, som ser till att mjölkkannan är så ren att den kan ställas direkt i kylskåpet.

Bryggenheten är dessutom löstagbar och kan lätt torkas av och droppbrickan kan diskas i maskin.

Utöver det har modellen en automatisk avstängnings-funktion som gör att bryggaren slår av automatiskt när man inte använder den.

Utvalda fördelar med DeLonghi Ecam 650.55. MS espressomaskin:
Helautomatisk espressomaskin med kaffekvarn, mjölkskummare och mjölkbehållare
Mjölkbehållare i termiskt glas som håller mjölken kall
Stor färgdisplay som är lätt att använda
Möjligt att förprogrammera sex olika användarprofiler så att alla i hushållet snabbt kan få kaffet som de vill ha det


DeLonghi Ecam 350.15. B espressomaskin

Toppoäng av konsumentrådet Råd & Rön 

DeLonghi Ecam 350.15. B (1)

 

.
DeLonghi Ecam 350.15. B espressomaskin har testats av experterna på konsumentrådet Råd & Rön och får en fin placering överst i testet.

DeLonghi Ecam 350.15. B är ett bra val för de konsumenter som vill ha en espressomaskin, som både har en snygg design och många funktioner.

Kort om DeLonghi Ecam 350.15. B espressomaskin

DeLonghi Ecam 350.15. B är tillverkad för att snabbt kunna servera både espresso och kaffedrycker med mjölk, som cappuccino eller macchiato. Det är möjligt att brygga två koppar espresso samtidigt, men bara en kopp när det ska vara mjölk i.

Den här espressomaskinen har en vattenkapacitet på 1,8 liter och en bönkapacitet på 300 gram. Tillverkaren har tagit hänsyn till alla led i bryggprocessen för modellen har både kaffekvarn och mjölkskummare.

Det finns dessutom två olika kaffekammare, en till kaffepulver och en till hela bönor.

Användning och funktionerDeLonghi Ecam 350.15. B milk

Man startar DeLonghi Ecam 350.15. B espressomaskine via kontrollpanelen på fronten av modellen. Här finns touch-knappar, som är upplysta, och ikoner som gör användningen så enkel som möjligt. För att vara säker på att kaffet blir så bra som möjligt är DeLonghi Ecam 350.15. B espressomaskin utrustad med två olika värmesystem som reglerar kaffet och mjölkens temperatur var för sig.

Den integrerade mjölkskummaren är designad för att tillverka mjölkskum till de olika kaffedryckerna med mjölk i, och skummet blir tjockt, lent och krämigt.

Smaken på kaffet kan anpassas individuellt eftersom man kan ställa in bryggaren på flera olika nivåer i aromintensitet, samt välja temperatur.

Andra fördelar

Longhi Ecam 350.15. B kan även användas för att koka vatten till exempelvis te. Modellen är utrustad med ett automatiskt rengöringsprogram för mjölkskummaren och ett avkalkningsprogram, vilket förlänger bryggarens livslängd.

Dessutom kan alla löstagbara delar diskas i maskin och bryggenheten kan tas av och sköljas i varmt vatten.

Utvalda fördelar med DeLonghi Ecam 350.15. B espressomaskin:
Brygger två koppar espresso samtidig eller en kaffedryck med mjölk
Inklusive kaffekvarn och mjölkskummare
Två olika värmesystem för kaffe respektive mjölk
Möjligt att anpassa kaffestyrkan till individuella önskemål


DeLonghi ICK 5000 glassmaskin

Testvinnare hos det danska konsumentrådet uafhængige testpaneler
Testvinnare hos konsumentrådet Råd & Rön

DeLonghi ICK 5000

.
DeLonghi ICK 5000 glassmaskin har testats av fler olika aktörer, i det här fallet de danska och svenska konsumentråden. Det danska konsumentrådet uafhængige testpaneler har testat 20 olika glassmaskiner, och Råd & Rön har testet 19 stycken. DeLonghi ICK 5000 glassmaskin imponerar och utses till testvinnare på båda ställena.

Kort om DeLonghi ICK 5000 glassmaskin

DeLonghi ICK 5000 glassmaskin ger konsumenterna en trevlig genväg till hemmagjord glass. Modellen liknar en liten låda och det gör att den kanske inte är den vackraste maskinen att titta på. I gengäld är möjligheterna många på DeLonghi ICK 5000 glassmaskin, och man kan fritt experimentera med smak och varianter för att hitta sitt unika recept. Modellen har en kapacitet på 1,2 liter, så det kan bli en hel del glass.

Användning och funktionerDeLonghi ICK 5000 is

DeLonghi ICK 5000 glassmaskin är även utrustad med en kompressor, vilket innebär att glassen snabbt fryser ner. Därför behöver man inte ställa glassen i frysen över natten och vänta länge på att glassen fryser.

Glassmaskinen är enkel att använda och mycket effektiv och bra till att typer av glass.

Kvaliteten på glassen blir bra och modellen blandar ingredienserna väl så att glassen både får en jämn konsistens och smak.

Andra fördelar

DeLonghi ICK 5000 glassmaskin är dessutom enkel att rengöra och om man vill kan man diska den i diskmaskinen. Glassen tillverkas nämligen i en skål som är löstagbar.

Utvalda fördelar med DeLonghi ICK 5000 glassmaskin:
Kapacitet på 1,2 liter glass
Glassmaskin med kompressor
Enkel att använda och bra på att blanda ingredienserna
Skålen tål maskindisk

Här kan du se en presentation av maskinen. Filmen är gjord av den danska återförsäljaren Kitchenone.dk:


DeLonghi KG79 kaffekvarn

Bra betyg av danska konsumentrådet uafhængige testpaneler

DeLonghi KG79

 

.
DeLonghi KG79 kaffekvarn ingick i det danska konsumentrådet test av 17 olika kaffekvarnar och modellen får ett riktigt bra slutbetyg.

DeLonghi KG79 kaffekvarn är det bra köp för de konsumenter som antingen har en traditionell filterkaffebryggare eller en espressomaskin utan inbyggd kaffekvarn.

Kort om DeLonghi KG79 kaffekvarn
DeLonghi KG79 kaffekvaern

De’Longhi KG79 kaffekvarn är en kraftfull modell som klara rejält hårda bönor.

Modellen är tillverkad i rostfritt stål och kan rymma upp till 120 gram bönor åt gången. Det räcker till minst 12 koppar då den ideala mängden kaffe per kopp ligger på 7–10 gram.

DeLonghi KG79 kan även användas till aeropress eller stämpelkanna. Modellen består av två kvarnhjul som är roterande respektive stationära och dessa slussar ner bönorna i kvarnen och mal dem mot varandra.

På så sätt bevarar man så mycket som möjligt av kaffets naturliga oljor, smak och arom eftersom temperaturen hålls så låg som möjligt.

Användning och funktioner

DeLonghi KG79 kaffekvarn är mycket användarvänligt och ställs in på sidan av kvarnen där det sitter ett vred.

Vredet justerar malningsgraden, från fint till grovt, och totalt finns det 14 olika inställningsmöjligheter som ger stort utrymme för användaren att själv välja. På fronten sitter ett annat vred som reglerar hur många koppar det ska malas kaffe till.

Andra fördelar

DeLonghi KG79 kaffekvarn är utrustad med halksäkra tassar som ger bra stabilitet när maskinen maler. Modellen väger 1,5 killo.

Kaffebehållaren är avtagbar vilket gör det går enkelt och snabbt att använda kaffet direkt efter att bönorna är malda.

Utvalda fördelar med DeLonghi KG79 kaffekvarn:
Kan mala kaffe till 12 koppar åt gången och har en kapacitet på 120 gram
Två kvarnhjul maler bönorna mot varandra
Vred på sidan reglerar malningsgraden
Vred på fronten reglerar hur många koppar det ska malas till

Här kan du se hur man maler färska kaffebönor till sin espresso:


DeLonghi EN 750. MB Lattissima Pro

✅ Rekommenderad av den engelska tidningen The Independent
✅ 5 av 5 stjärnor av engelska expertreviews.co.uk

.
Den engelska tidningen The Independent har hittat de tio bästa kaffemaskinerna som brygger kaffe med kaffekapslar. Modellen De’Longhi EN 750. MB Lattissima Pro finns med bland dessa och experterna hyllar särskilt modellens allsidighet, snabbhet och enkelhet.

Kort om DeLonghi EN 750. MB Lattissima Pro

DeLonghi EN 750. MB Lattissima Pro är utrustad med Thermoblock värmesystem som gör att den rätta bryggtemperaturen nås snabbt och förblir stabil.

Det tar bara 25 sekunder att värma upp vattnet till vanligt kaffe och 40 sekunder till kaffe med mjölk. Fokus ligger på det enkla och DeLonghi EN 750. MB Lattissima Pro är kompatibel med Nespressos kapslar.

Kombinationen med DeLonghis Automatic Cappuccino System gör att man aldrig är längre än ett knapptryck bort från kaffet, som skulle kunna vara gjort av en barista.

Användning och funktioner

DeLonghi EN 750. MB Lattissima Pro styrs med ett touch-system på den digitala displayen där det finns sex inställningar för olika typer av kaffe och en varmvattenfunktion.

Inställningarna inkluderar espresso, cappuccino och latte macchiato och experterna påpekar att det inbyggda mjölkskumningssystemet är mycket välfungerande och ger ett mjukt och krämigt skum.

Man har dessutom möjlighet att individualisera sitt kaffeval och justera dess arom, plus att modellen har en minnesfunktion.

Andra fördelar

DeLonghi EN 750. MB Lattissima Pro har ett Auto Clean System, som är integrerat med mjölkbehållaren. Det innebär en automatisk rengöringsfunktion och mjölkbehållaren tål dessutom maskindisk.

Det finns dessutom ett Easy Clean Up-system, som är en avtagbar behållare till kaffepulver och kapslar, som man bara behöver tömma.

Maskinen är även utrustad med en säkerhetsfunktion som gör att maskinen automatiskt slår av om inte maskinen har använts på nio minuter.

Utvalda fördelar med DeLonghi EN 750. MB Lattissima Pro:
Thermoblock värmesystem säkerställer en jämn och stabil temperatur
Styrs med touch och möjlighet att välja sex olika sorters kaffe
Inbyggt mjölkskumningssystem
Auto Clean System sköter automatisk rengöring

Här kan du se en liten introduktionsvideo från DeLonghi, där vi visar hur maskinen fungerar:


DeLonghi Magnifica ESAM 4000

✅ 9.3 av 10 poäng hos kaffemagasinet Beantocupcoffeemachines.net
✅ 9 av 10 poäng hos kaffemagasinet Beantocupcoffee.co.uk

DeLonghi Magnifica ESAM 4000

 

.
DeLonghi Magnifica ESAM 4000 har testats och recenserats av de två expertkällorna Beantocupcoffeemachines.net och Beantocupcoffee.co.uk. Den här espressomaskinen går hem hos båda källorna och får därför 9,3 av 10 poäng i en undersökning och 9 av 10 poäng i den andra.

Experterna motiverar de fina betygen med att maskinen brygger gott kaffe och att den har praktiska funktioner. De är däremot inte lika nöjda med kontrollerna och förklarar att maskinen därför är bäst för den som vill ha en avancerad modell.

Experterna: Välsmakande kaffe och fantastiskt mjölkskum

Enligt experterna som har granskat DeLonghi Magnifica ESAM 4000 är det här en utmärkt espressomaskin som framställer en välsmakande kopp kaffe. Experterna från Beantocupcoffee.co.uk skriver till exempel att maskinen gör riktigt gott kaffe och ett professionellt mjölkskum. De framhäver dessutom att maskinen är budgetvänlig.

Experterna berättar även att DeLonghi Magnifica ESAM 4000 har en mängd funktioner som förbättrar upplevelsen ytterligare. Beantocupcoffeemachines.net förklarar dessutom att maskinen är enkel att rengöra.

Ingen av experterna hittar särskilt många nackdelar med den här modellen. De nämner dock att maskinen kan vara svår att använda om man är nybörjare.

Helautomatisk espressomaskin med automatisk avstängning

DeLonghi Magnifica ESAM 4000 är en helautomatisk espressomaskin som sköter allt själv. Maskinen har en bönbehållare som rymmer 200 gram kaffebönor och en vattentank på 1,8 liter. Vattenbehållaren är dessutom löstagbar.

Den här espressomaskinen stängs av automatiskt när man inte använder den. Denna funktion ökar säkerheten samtidigt som den minskar elförbrukningen.

Eftersom att DeLonghi Magnifica ESAM 4000 kan användas med både hela kaffebönor och förmalet kaffe kan man välja vilket man föredrar. Det går dessutom att brygga två koppar kaffe på en gång.

Massor av möjligheter

DeLonghi Magnifica ESAM 4000 har flera justerbara inställningar som gör det möjligt att brygga kaffet precis som man vill ha det.

Eftersom att maskinen har en mjölkskummare kan den brygga kaffedrycker både med och utan mjölk. Det finns även en inbyggd kaffekvarn med 13 olika inställningar. Utöver detta kan man justera både koppstorlek och mängden kaffe, vatten och ånga.

Sist men inte minst har DeLonghi Magnifica ESAM 4000 ett skölj- och avkalkningsprogram som automatiskt rengör maskinen efter kaffebryggningen. Tack vare detta behöver man inte sköta rengöringen manuellt.

Basfakta – DeLonghi Magnifica ESAM 4000:
🔴 Kapacitet, vattentank: 1,8 liter
🔴 Kapacitet, bönbehållare: 200 gram
🔴 Mjölkskummare: Ja
🔴 Kaffekvarn: Ja
🔴 Automatisk rengöring: Ja
🔴 Automatisk avkalkning: Ja
🔴 Antal koppar som kan bryggas samtidigt: 2

Utvalda fördelar med DeLonghi Magnifica ESAM 4000:
Skölj- och avkalkningsprogram
Flera justeringsmöjligheter
Inbyggd kaffekvarn
Mjölkskummare
Automatisk avstängning


DeLonghi Magnifica ESAM 3200

✅ 9.5 av 10 poäng hos kaffemagasinet Beantocupcoffeemachines.net
✅ 3 av 5 stjärnor hos det tyska kaffemagasinet Coffeeness.de

DeLonghi Magnifica ESAM 3200

 

.
DeLonghi Magnifica ESAM 3200 har testats och recenserats av de två expertkällorna Beantocupcoffeemachines.net och Coffeeness.de. Den här maskinen går hem hos båda källorna och får i slutändan 9,5 av 10 poäng samt 3 av 5 stjärnor i de respektive undersökningarna. 

De fina betygen motiveras bland annat med att espressomaskinen har justerbara inställningar och ett väldigt lågt pris. Experterna är däremot inte lika nöjda med hur lång tid maskinen tar på sig att värma upp en kopp.

Experterna: Billig och bra espressomaskin

Enligt de två expertkällorna som har testat DeLonghi Magnifica ESAM 3200 är det här en bra espressomaskin för alla som älskar när det går snabbt och enkelt att göra sitt eget kaffe hemma.

Experterna från Beantocupcoffeemachines.net skriver till exempel att maskinen har många praktiska funktioner som gör att man snabbt kommer igång med att brygga välsmakande kaffe.

Detta är något som experterna från Coffeeness.de också verkar hålla med om. De förklarar dock även att den här modellen är väldigt enkel att använda samt att den är billig. Coffeeness.de framhäver att priset helt klart är en fördel eftersom att DeLonghi Magnifica ESAM 3200 även fungerar precis som den ska. Ingen av experterna hittar särskilt många nackdelar med den här maskinen. De nämner dock i förbifarten att kvarnen kan vara lite långsam.

Helautomatisk espressomaskin

DeLonghi Magnifica ESAM 3200 är en helautomatisk espressomaskin med ett pumptryck på 15 bar. Maskinen är förhållandevis rymlig och har både en bönbehållare och en vattenbehållare.

Bönbehållaren rymmer 180 gram kaffebönor och vattenbehållaren har en kapacitet på 1,8 liter. Eftersom att vattenbehållaren är löstagbar är det dessutom enkelt att fylla på vatten när den är tom.

DeLonghi Magnifica ESAM 3200 är en helautomatisk maskin och kan därför brygga flera olika kaffedrycker. Maskinen kan dessutom användas med både hela kaffebönor och förmalet kaffe. Den här modellen har även en inbyggd kaffekvarn och ett skummunstycke för cappuccino. Med DeLonghi Magnifica ESAM 3200 kan man alltså brygga både espresso, cappuccino och andra kaffevarianter.

Justerbara inställningar

DeLonghi Magnifica ESAM 3200 har flera justerbara inställningar som gör det möjligt att brygga kaffet precis som man vill ha det.

Det går till exempel att ställa in både malningsgraden och kaffestyrkan manuellt. Man kan även välja mellan tre olika koppstorlekar: ristretto, espresso och lungo. Om man vill göra te istället för kaffe har maskinen dessutom en varmvattenfunktion.

DeLonghi Magnifica ESAM 3200 är försedd med ett kaffeutlopp som kan justeras i höjdled. Det finns även en funktion som gör det möjligt att brygga två koppar kaffe på en gång.

Sist men inte minst har den här espressomaskinen ett inbyggt rengöringssystem som består av ett helautomatiskt skölj- och avkalkningsprogram. Tack vare detta behöver man inte rengöra maskinen manuellt efter varje användning. 

Basfakta – DeLonghi Magnifica ESAM 3200:
🔴 Kapacitet, vattentank: 1,8 liter
🔴 Kapacitet, bönbehållare: 180 gram
🔴 Mjölkskummare: Ja
🔴 Kaffekvarn: Ja
🔴 Automatisk rengöring: Ja
🔴 Automatisk avkalkning: Ja
🔴 Antal koppar som kan bryggas samtidigt: 2

Utvalda fördelar med DeLonghi Magnifica ESAM 3200:
Inbyggt rengöringsprogram
Flera justerbara inställningar
Kan brygga två koppar kaffe på en gång
Varmvattenfunktion för te
Med kaffekvarn och mjölkskummare


Om DeLonghi

Delonghi_logo

Varumärket DeLonghi kommer från Trevino i Italien. Verksamheten startades av familjen DeLonghi 1902 men först på 1950-talet blev DeLonghi ett fullskaligt företag. Under de första åren som fullskalig verksamhet tillverkade DeLonghi mindre apparater till hemmet, primärt mobila värmeapparater air conditioning-maskiner.

Senare utvidgade DeLonghi produkterna och det resulterade bland annat i en lång rad köksmaskiner. De fokuserade särskilt på kaffe och matlagning samt apparater till hus och hem, varför design också spelade en stor roll. Det var viktigt att ha de italienska rötterna med i alla företagets produkter och de syns tydligt än idag.
Särskilt under 1970- och 1980-talen, när nya elektriska hushållsapparater dök upp på marknaden, tog DeLonghi enligt thegreatitaliancafe.com mark, även internationellt.  2001 köpte DeLonghi upp företaget Kenwood, som är ett stort namn inom köks- och hushållsprodukter, och DeLonghis marknadsandelar växte ytterligare.
DeLonghi strävar hela tiden efter att växa som varumärke och specialister forskar på och utvecklar hela tiden företaget produkter, allt för att bibehålla den höga standarden.

I dag känner många igen DeLonghi som en tillverkare av kaffebryggare och kaffebryggarna är också en av verksamhetens kärnprodukter. DeLonghi vill möta varje enskild kaffedrickares behov och därför producerar de både mycket avancerade och mycket enkla modeller.

DeLonghis målsättning och vision är att kunna erbjuda konsumenterna innovativa hushållsprodukter som både har en snygg design och fungerar bra. De tar även hänsyn till internationaliseringen och globaliseringen så att produkterna fungerar i olika kulturer och miljöer.

Nyckelorden för DeLonghis produkter är enligt företaget självt italienska rötter, intuition, karaktärsstyrka, själ, arv, användarvänlighet och något unikt i varje produkt. Vardagen ska göras speciellt och alla användarna ska kunna njuta av de.

Vill du lära dig mer om DeLonghi, kan du titta på det här YouTube-klippet, som kommer från företaget:


FAQ – Vanliga frågor

🤩 Vilka DeLonghi-produkter är bäst i test?

DeLonghi Scultura, DeLonghi Prima Donna Elite Ecam 650.75 MS espressomaskin, DeLonghi ICK 5000 glassmaskin och DeLonghi EN 750. MB Lattissima Pro

🧐 Vilka är DeLonghi?

DeLonghi är ett företag som grundades av en italiensk familj för över hundra år sedan. Företaget specialiserar sig på mindre apparater för hemmet och är idag framförallt kända för sin tillverkning av högkvalitativa kaffemaskiner.

🤔 Vilka är kärnvärdena hos DeLonghi?

DeLonghi har definierat sina kärnvärden som italienska rötter, intuition, karaktärsstyrka, själ, arv, användarvänlighet och något speciellt i varje produkt.


DeLonghi test – de här källorna har vi använt: 

Digitaltrends.com 🇺🇸
Digitaltrends.com är en amerikansk teknologi- och testsajt vars huvudmål är att vägleda konsumenterna i den digitala världen. Sajten publicerar guider, nyheter, artiklar och spelar in filmer om olika produkter plus att de testar elektroniska konsumentprodukter som till exempel tv-apparater, datorer, mobiltelefoner etc. Här har de testat DeLonghi-espressomaskin. Vill du at läsa mer, kan du klicka här.


Expertreviews.co.uk 🇬🇧
Expertreviews.co.uk är en erkänd brittisk testsida som huvudsakligen testar elektroniska produkter, som den vanliga konsumenten har nytta av i hemmet. Tyngdpunkten ligger på tv-apparater, datorer och mobiltelefoner men även köksprodukter. Sajten har testat DeLonghi-espressomaskiner. Vill du läsa mer kan du klicka på den här länken.


Konsumentrådet uafhængige testpaneler 🇩🇰
Konsumentrådet uafhængige testpaneler tar sig an alla möjliga olika områden av det danska konsumentlivet och det innefattar grundliga test av olika konsumentprodukter från vitt skilda områden. I den här testomgången handlar det om ett test 36 espressomaskiner, 17 kaffekvarnar och 20 glassmaskiner.

Om du vill läsa mer om espressomaskintesten, kan du klicka här. Vill du läsa mer om kaffekvarnstesten, kan du klicka på den här länken. Ifall du vill läsa mer om glassmaskintesten klickar du här.

Lägg märke till att för att få full tillgång till alla testresultaten krävs det att du är abonnent. Om du bara vill läsa enstaka test kan du köpa tillgång till testen ett och ett.


Goodhousekeeping.co.uk 🇬🇧
Brittiska Good Housekeeping Institute erbjuder konsumenterna kunskap, information och utvärderingar av olika hus-, hem- och trädgårdsprodukter.

Goodhousekeeping.co.uk gör några nya test åt gången och betygsätter produkterna utifrån funktionalitet, användarvänlighet, miljövänlighet och pris. Här har de testat espressomaskiner. Vill du at läsa mer, kan du besöka deras hemsida här.


Råd & Rön 🇸🇪
Konsumentrådet Råd & Rön behandlar åtskilliga områden av svenskarnas konsumentprodukter och det inkluderar även tester av olika konsumentprodukter. Råd & Rön har här testat 51 espressomaskiner och 19 glassmaskiner.

Vill du läsa mer om espressomaskin testen, kan du klicka på den här länken. Om du vill läsa mer om glassmaskintesten, kan du klicka här. Observera att du måste vara abonnent för att få full tillgång till de olika testen. Det är dock möjligt att köpa tillgång till enskilda test om man önskar det.


The Independent 🇬🇧
The Independent är en Storbritanniens största tidningar. Tidningen har en stor palett av nyheter, nationella såväl som internationella, politik, sport och kultur, men de lämnar också utrymme för det kulinariska och konsumentprodukter.

The Independent har här hittat de 10 bästa kaffebryggarna med kapslar. Vill du läsa hela deras test kan du klicka på den här länken.


Trustedreviews.com 🇺🇸
Trustedreviews.com är en amerikansk testportal som publicerar en lång rad expertundersökningar och tester av de senaste elektroniska konsumentprodukterna.  Trustedreviews.com verkar för att ge besökarna den senaste och bästa kunskapen om produkterna och se till att konsumenterna har all information de behöver innan de investerar i produkterna.

Här har trustedreviews.com testat en DeLonghi filterkaffemaskin. Önskar du läsa hela testet, kan du besöka sidan här.


Beantocupcoffeemachines.net 🇺🇸
Det amerikanska kaffemagasinet Beantocupcoffeemachines.net skriver huvudsakligen om kaffe och kaffemaskiner. De testar även ett brett utbud av produkter för kaffebryggning och har bland annat provat espressomaskinerna DeLonghi Magnifica ESAM 3200 och DeLonghi Magnifica ESAM 4000. Båda dessa maskiner fick i slutändan fina betyg av experterna.

Du kan läsa hela recensionen av DeLonghi Magnifica ESAM 3200 här.

Du kan läsa hela recensionen av DeLonghi Magnifica ESAM 4000 här.


Beantocupcoffee.co.uk 🇬🇧
Beantocupcoffee.co.uk är ett kaffemagasin som skriver om allt som har med kaffe och kaffebryggning att göra. De genomför därför bland annat tester av olika produkter. Beantocupcoffee.co.uk har till exempel provat och recenserat espressomaskinen DeLonghi Magnifica ESAM 4000. Du hittar hela recensionen här.


Coffeeness.de 🇩🇪
Det tyska kaffemagasinet Coffeeness.de drivs av kaffeentusiasten Arne Preuß. Han skriver där om kaffe och tester även olika kaffemaskiner. Han har bland annat provat espressomaskinen DeLonghi Magnifica ESAM 3200 och gett modellen ett betyg på 3 av 5 stjärnor. Du hittar hela recensionen här.


Konsumentomdömen ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Vi har tittat närmare på en rad konsumentomdömen amazon.com för att få reda på vad konsumenterna anser om produkterna.


Tidigare recenserade produkter som har utgått

Här nedanför hittar du produkter som vi har lyft fram tidigare, men som vi inte har lyckats hitta några återförsäljare av. Dessa modeller är kvar i artikeln i hopp om att informationen fortfarande kan vara till hjälp för dig som läsare.


DeLonghi Scultura

5 av 5 stjärnor av engelska expertreviews.co.uk

DeLonghi Scultura

 

.
Testsidan expertreviews.co.uk har testat DeLonghi Scultura i ett oberoende test och modellen får 5 av 5 möjliga, vilket alltså är ett toppbetyg.

Modellen rosas på många områden, allt från användning och funktioner till kvalitet. Scultura är inte en billig espressomaskin men är inte heller den allra dyraste. Testpanelen hos expertreviews.co.uk anser att maskinen passar till personer som vill ha en espressomaskin i toppkvalitet men ligger i mitten av prisskalan.

Kort om DeLonghi Scultura

Om man vill ha en espressomaskin som klarar de olika testparametrarna bra, är DeLonghi Scultura ett bra val. Modellen hyllas främst för sin formgivning, blank metall och rundade former som blir till en modern retro-look.

Kvaliteten känns riktigt bra och professionell. DeLonghi Scultura är en halvautomatisk espressomaskin, som man både kan använda med malet kaffe och kapslar.

Modellen har en inbyggd vattentank som har en kapacitet på 1,4 liter

Användning och funktioner

Experterna hyllar DeLonghi Scultura för kvaliteten på kaffet. Särskilt krämighet och mjölkskum är riktigt bra och det lägger grunden för en cappuccino eller andra kaffevarianter med mjölk. Ångarmen producerar ett fylligt, sammetslent och krämigt skum.

Även espresson uppmärksammas av experterna tillsammans med DeLonghi Sculturas perfekta bryggtemperatur på exakt 65 grader. Modellen styrs med ett par enkla kontrollknappar och när den perfekta bryggtemperaturen är uppnådd lyser det grönt vid sidan av knapparna.

Andra fördelar

DeLonghi Scultura är utrustad med en koppvärmningsplatta som kan användas för att förvärma koppar och glas. Med den enkla varmvattenfunktionen kan man även använda modellen till exempelvis tevatten. DeLonghi Scultura är dessutom en säker modell eftersom den är tillverkad med en timer som stänger av maskinen om den inte används på tjugo minuter.

Utvalda fördelar med DeLonghi Scultura:
Genomtänkt retrodesign
Kapacitet på 1,4 liter vatten
Ångarm producerar gott mjölkskum
Extra-funktioner som koppvärmare och säkerhetstimer

Här är en kort instruktionsvideo från DeLonghi där de visar hur man gör en espresso:


DeLonghi Ecam 44.660.B Eletta espressomaskin

”Idealisk till morgonkaffet” skriver Good Housekeeping Institute 

DeLonghi Ecam 44.660.B Eletta

 

.
Good Housekeeping Institute har testat espressomaskinen DeLonghi Ecam 44.660.B Eletta på områden som användarvänlighet och design samt kvalitet på kaffet. Modellen klarar sig riktigt bra och hyllas särskilt för användarvänligheten. Modellen är idealiskt till morgonkaffet eftersom den är mycket tystgående.

Kort om DeLonghi Ecam 44.660.B Eletta espressomaskin

DeLonghi Ecam 44.660.B Eletta espressomaskin är en helautomatisk espressomaskin tillverkad för att kunna göra den typ av kaffedryck som användaren önskar.

Denna espressomaskin levereras med inbyggd kaffekvarn och mjölkskummare och klarar de flesta uppgifter helt själv. Man kan också använda kaffepulver om man föredrar det.

Modellen har en stor vattentank på två liter och bönbehållaren rymmer upp till 400 gram. Kvaliteten är hög och modellens fyrkantiga design gör att den är lätt att placera på köksbordet.

Användning och funktionerDeLonghi Ecam 44.660.B Eletta test

Experterna påpekar att DeLonghi Ecam 44.660.B Eletta espressomaskin är mycket lätt att använda. Det finns en touch-skärm överst där det är lätt att välja rätt program.

Man kan välja mellan riktigt många funktioner på DeLonghi Ecam 44.660.B Eletta espressomaskin och det gäller bland annat fem olika nivåer på kaffestyrkan.

Enligt experterna producerar modellens inbyggda mjölkskummare ett rikligt, tjockt och krämigt skum som gör att varje kopp latte, cappuccino eller macchiato blir perfekt. Med den inbyggda timern är det möjligt att förprogrammera modellen så att den startar på ett bestämt klockslag.

Andra fördelar

DeLonghi Ecam 44.660.B Eletta är en stor espressomaskin på 11 kilo, men storleken innebär också att den kan göra två koppar åt gången.

Det är även möjligt att ställa in och anpassa maskinen till vattnets hårdhetsgrad. Dessutom går det att ställa in modellen på hela 16 olika språk och den finns en säkerhetstimer på modellen.

Utvalda fördelar med DeLonghi Ecam 44.660.B Eletta espressomaskin:
Inbyggd kaffekvarn men det går även bra med kaffepulver
Inbyggd mjölkskummare
Fem olika nivåer för kaffestyrka
Säkerhetsbrytare och timer

Här kan du se en kort instruktionsvideo som visar hur maskinen fungerar:


DeLonghi ICK 6000 glassmaskin

Vidareutveckling av testvinnaren hos danska konsumentrådet uafhængige testpaneler

DeLonghi ICK 6000

 

.DeLonghi ICK 6000 glassmaskin är en nyare version av DeLonghi ICK 5000 glassmaskin, som vann det danska konsumentrådet uafhængige testpanelers test av glassmaskiner.

DeLonghi ICK 6000 glassmaskin är förbättrad på de punkter där föregångaren haltade lite, till exempel ljudnivån, och är på det stora hela en lyxglassmaskin. Perfekt till de konsumenter som vill ha en glassmaskin av högsta kvalitet.

Kort om DeLonghi ICK 6000 glassmaskin

DeLonghi ICK 6000 glassmaskin har en kapacitet på 1,2 liter glas, vilket är tillräckligt till flera personer. Modellen är utrustad med en kompressor som gör att man inte behöver ställa glassen i frysen över natten för att den ska frysa ihop.

DeLonghi ICK 6000 glassmaskin har också en snygg design och modellen är betydligt vackrare formgiven än föregången. Ytskiktet är i rostfritt stål och en vacker silvergrå färg.

Användning och funktionerDeLonghi ICK 6000 is

Man kan göra den sorts glass man tycker bäst om med DeLonghi ICK 6000 glassmaskin.

Det tar omkring 20 minuter att mixa ihop ingredienserna och maskinen ser till att de blandas ihop till en jämn massa så att smaken framträder.

Man kan prova sig fram och hitta de ingredienser som man tycker passar bra ihop i glass men om man är ny på området, kan man även hitta inspiration och tips i det medföljande recepthäftet.

Andra fördelar

Den 1,2 liter stora skålen är löstagbar och tillverkad i rostfritt stål. Det gör att den är mycket robust och tål maskindisk. Utöver recepthäftet medföljer det även en glassked för manuell bearbetning av glassen.

Utvalda fördelar med DeLonghi ICK 6000 glassmaskin:
 Ny och förbättrad version av tidigare testvinnare
Lyxig glassmaskin med kapacitet på 1,2 liter
Kompressor för frysning av glassen
Medföljande recepthäfte med inspiration, tips och trix

Betygsätt den här artikeln

Klicka på en stjärna för att betygsätta