Metalldetektor Bäst I Test: De Bästa Metalldetektorerna Enligt Experterna

Enligt vår research och analys Vi har valt ut produkter som har fått höga betyg i de parametrar som vi utvärderat dem på, och tillhandahåller alltså inte en komplett lista bestående av alla produkter på marknaden.

SENAST ÄNDRAD: december 1, 2023.
Annons
Anonns

Artikeln är baserad på undersökningar, men innehåller sponsrade element, inklusive annonslänkar, och bör därför betraktas som en annons.

Metalldetektor Bäst I Test: De Bästa Metalldetektorerna Enligt Experterna

Urvalet av produkter i artikeln baseras på analys och undersökning..., men innehåller endast produkter som våra samarbetspartners tillhandahåller. Artikeln är därför en annons. Läs här hur sponsrade partnerskap påverkar ordningsföljden av våra produkter. I regel innehåller våra artiklar externa tester och recensioner, snarare än tester utförda av oss själva. Läs mer

Är du på jakt efter en metalldetektor för att kanske hitta gamla mynt eller värdefulla metaller? Att dra nytta av en metalldetektor kan vara riktigt spännande, men för att få efterlängtade resultat gäller det att ha ett effektivt verktyg.

För att hjälpa dig att hitta en metalldetektor som håller hög standard har vi nedan sammanställt en metalldetektortopplista som baseras på både kundbetyg och expertåsikter.

Kika på topplistan och hitta din föredragna metalldetektor redan nu.

test-guiden

En test-guide är en artikel likt den här, där vi analyserar produkter genom att undersöka t.ex. recensioner och tester.

De 4 bästa metalldetektorerna i test-guiden 2023:

Så bedömer vi och väljer ut produkter

Vi jämför en rad erkända produkter och varumärken. Vi har partnerskap med många stora återförsäljare, och även om detta kan påverka urvalet av produkter till våra artiklar bygger våra rekommendationer på redaktionens professionella bedömning av vilka produkter som presterar bäst.

Vårt research-team bedömer produkterna utifrån parametrar som exempelvis:

  1
 • Produkttester från olika expertkällor och konsumentmagasin
 • 2
 • Kundrecensioner av produkten
 • 3
 • Produktens funktioner och specifikationer
 • 4
 • Återförsäljarens garantier, kundservice och omdömen
 • 5
 • Kunskap och data kring våra läsares preferenser

Ovanstående parametrar jämförs sedan med produktens pris och kvalitet. Det är viktigt att nämna att ordningen inte representerar en rangordning av produkter, utan snarare en genomgång av några av de bästa produkterna för olika behov.

Våra beteckningar som "Bästa budgetval", "Bästa trådlösa alternativ", "Prisvärd" etc. är framtagna enligt individuella, oberoende bedömningar utförda av forskningsledare, och är baserade på samma metod som nämnts ovan.

4 saker att tänka på innan du köper metalldetektor

 • Priset

  Trots att det finns budgetmodeller som håller en helt okej standard får du definitivt vad du betalar för när det kommer till metalldetektorer. Du bör lägga i alla fall 1 000 kronor på din metalldetektor om du inte är ute efter en variant som mest lämpar sig till barn.

 • Vattentålighet

  Om du vet med dig redan nu att du kommer att vilja använda din metalldetektor i bäckar och dammar ska du satsa på en modell som är vattentålig. Vissa metalldetektorer klarar av vatten bättre än andra, så läs noga igenom specifikationerna innan beställning.

 • Sökprogram

  Hur många sökprogram som ingår beror på vilken metalldetektor du väljer. För en mer skräddarsydd upplevelse där du finner precis det som du letar efter är det värt att vända dig till en metalldetektor med flera olika sökprogram.

 • Vikten

  Du bör tänka på att du vid användning av en metalldetektor kommer att behöva bära runt på verktyget under en längre tid, och därför är en tung metalldetektor inte att föredra. Lägg lite extra research på att hitta en lättviktig modell som är enkel att använda.

arrow-more

Fisher F22 Metalldetektor - 4 sökprogram, 10 nivåer justerbar känslighet och en lätt vikt på 1 kg

Bästa metalldetektor enligt konsumenterna

Dessa beteckningar är individuella, oberoende bedömningar utförda av forskningsledare, och är baserade på samma metod som nämnts ovan.

test-guiden

Dagens bästa priser och erbjudanden på Fisher F22 Metalldetektor:

 • 4 olika sökprogram
 • Vattentät för att klara av regn, snö och slask
 • 10 nivåer justerbar känslighet

Fördelar

 • Användarvänlig display
 • Klarar både regn, snö och slask
 • Ett populärt val bland konsumenterna

Nackdelar

 • Ingen manuell markbalans

För nybörjaren eller den lätt erfarna användaren kan F22 Metalldetektor göra susen. Inte nog med att den är lättanvänd, utan du behöver inte heller betala skjortan för den. Dess betyg inom en expertrecension hos Lifewire hamnade på 4/5, och 1 171 kundrecensioner hos Amazon har gett metalldetektorn ett sammanlagt kundbetyg på 4,6/5. Det är sannerligen inte pjåkigt.

Mer om Fisher F22 Metalldetektor

Fisher F22 Metalldetektor är utan tvekan en fantastiskt populär modell som konsumenter världen över verkligen uppskattar. Den här maskinen är vattentät, och klarar därför av både regn, snö och slask. Den kommer utrustad med en multi-sökningsdetektor och du har möjligheten att skifta mellan fyra olika sökprogram. Dess lätta vikt på 1 kg samt ergonomiska utformning är ett stort plus, och allt du behöver är två AA-batterier. Justera själv skaftet för att få en metalldetektor som passar dig likt handen i handsken.

VidaXL 140551 Metalldetektor Barn - hittar större föremål på 200 cm djup och myntformade objekt på 25 cm

Bästa metalldetektor för barn

Dessa beteckningar är individuella, oberoende bedömningar utförda av forskningsledare, och är baserade på samma metod som nämnts ovan.

test-guiden

Dagens bästa priser och erbjudanden på VidaXL 140551 Metalldetektor Barn:

Fördelar

 • Lättviktig
 • Justerbar för bekvämlighetens skull
 • Mycket klar och tydlig display

Nackdelar

 • Lever inte alltid upp till det som marknadsförs

Då har vi nått den nästsista metalldetektorn, och just VidaXL 140551 Metalldetektor är en maskin som främst gynnar barnen eller dem som helt enkelt vill testa på att använda en metalldetektor för skojs skull. Hos Amazon har VidaXL 140551 Metalldetektor för närvarande ett sammanlagt kundbetyg på 3,7 av 5, och hos Google Shopping ligger kundbetyget på 3,5 av 5.

Mer om VidaXL 140551 Metalldetektor Barn

VidaXL 140551 Metalldetektor är en bra metalldetektor som uppmäter 115 x 20 cm, men längden kan justeras så att det känns så bekvämt om möjligt att dra nytta av metalldetektorn. Med en vattentät sökplatta slipper du att oroa dig för att den ska bli våt, och maskinen kommer med tre ljud för olika sorters metaller så att du vet vad du har hittat.

Om föremålen som du söker efter är myntformade kan de upptäckas på ett 25 cm djup, men om objekten är större kan metalldetektorn hitta dem hela 200 cm ner i marken. Kom dock ihåg att VidaXL 140551 Metalldetektor kräver 2 x 9 V-batterier som säljs separat.

Steinberg SBS-MD-3 Metalldetektor - justerbar, vattentät och hittar stora föremål på upp till 100 cm djup

Bästa metaldetektor för både vuxna och barn

Dessa beteckningar är individuella, oberoende bedömningar utförda av forskningsledare, och är baserade på samma metod som nämnts ovan.

test-guiden

Dagens bästa priser och erbjudanden på Steinberg SBS-MD-3 Metalldetektor:

Fördelar

 • Liten metalldetektor som är justerbar
 • Energiförbrukningen är ganska låg
 • Vattentät för sökning i grunda vattendrag

Nackdelar

 • Färre funktioner än liknande modeller

Till sist når vi Steinberg SBS-MD-3 Metalldetektor, och likt den tidigare nämnda metalldetektorn är detta även en modell för de som inte vill söka efter föremål på professionell nivå, utan istället är på jakt efter lite av en budgetvariant. Hos Amazon har metalldetektorn ett betyg på 3,8 av 5 efter tre kundrecensioner.

Mer om Steinberg SBS-MD-3 Metalldetektor

Om du vill leta efter små föremål såsom mynt kommer Steinberg SBS-MD-3 Metalldetektor att kunna hitta dem på ett 14 cm djup. Om du dock å andra sidan letar efter lite större föremål kan metalldetektorn hitta dem på upp till 100 cm. Det må inte vara någon elegant guld detektor, men den gör sitt jobb väl.

Skaftet är justerbart från 60 till 91 cm så att maskinen blir komfortabel att bära, och med en vattentät konstruktion kan du leta även i grunda vattendrag. Välj själv om du vill använda metalldetektorn som den är eller dra nytta av hörlurar för tyst sökning. Det är sex AA-batterier som behövs, och allt som allt väger metalldetektorn 1,2 kg.

Dagens bästa priser och erbjudanden på Garrett ACE400i Metalldetektor:

Fördelar

 • Utomordentlig känslighet
 • Bra batteriliv
 • Utmärkt metallavkänning

Nackdelar

 • Ljudvolym kan inte justeras på maskinen

Ibland kan kvalitet komma att kosta några tusenlappar, och om du är ute efter en metalldetektor i lyxformat som ger dig allt det du vill ha är det Garrett ACE400i Metalldetektor som gäller. Här har vi en äkta metalldetektor bäst i test. Inom en expertrecension hos Hobby Help har verktyget fått ett perfekt 5/5 betyg, och även hos DetectorReviews har det fått rikligt med beröm. Som om detta inte vore nog har 344 kunder hos Amazon mycket gott att säga om Garrett ACE400i Metalldetektor som just nu ligger på ett 4,5/5 betyg.

Mer om Garrett ACE400i Metalldetektor

Här är det sannerligen ingen brist på funktioner. När du väljer Garrett ACE400i Metalldetektor kan du förvänta dig fem olika sökprogram, sex segment järn-diskrimination och åtta-stegs känslighetsinställning.
Med metallavkänning kan verktyget skilja på olika metaller, och displayen talar om för dig när du har funnit ett nytt föremål. En vattentät sökspole ser också till så att du kan söka i vattnet om det är grunt nog, och armmanschetten kan justeras så att det blir så bekvämt som möjligt att hålla i metalldetektorn.

Tester och recensioner av metalldetektorerna som används i artikeln

Vi hoppas att du är medveten om att det ligger ett stort arbete bakom denne artikel. Vi önskar att ge dig en objektiv värdering av samtliga produkter, och därför förlitar vi oss på både officiella konsumentråd, externa experter samt konsumenternas egna omdömen hos både svenska och internationella webbutiker. Vårt research-team har granskat marknaden och undersökt alla relevanta källor.

Under vårt arbete har vi använt följande expertkällor och tester:

Expert- och testkällor

Tech Metals Research

Tech Metals Research är en blogg som drivs av en metalldetektorentusiast vid namn Simon Owen. Med en blandning av erfarenhet och research bjuder denna sajt på information kring allt som har att göra med metalldetektorer. Få reda på hur de fungerar, vilka metaller de kan upptäcka, vilka metalldetektorer som är bäst och mycket mer därtill.

Du kan se recensionen av Garrett ACE300i här
Recensionen publicerades den: 22. Oktober, 202

DetectorReviews

DetectorReviews är en sajt med fokus på allt som har att göra med metalldetektorer. Ta reda på hur du kommer i gång med att använda en metalldetektor, var det är tillåtet och vilka de bästa metalldetektorerna på marknaden är. Med hjälp av recensioner, tips och guider kan du inom kort börja dina metalldetektoräventyr.Du kan se recensionen av Denver MET-100 här
Recensionen publicerades den: December 2021Du kan se recensionen av Garrett ACE400i här
Recensionen publicerades den: December 2021

Hobby Help

Hobby Help drivs av ett gäng entusiaster vars mål är att hjälpa alla som letar efter en ny hobby. De delar med sig av detaljerade guider kring i princip alla hobbyer som du kan tänka dig. De recenserar dessutom olika prylar och verktyg som kan behövas för att starta upp dessa hobbyer.Du kan se recensionen av Garrett ACE400i här
Recensionen publicerades den: December 2021

Lifewire

Lifewire drivs av fler än 80 teknologiproffs som arbetar tillsammans för att skapa teknologinyhetsartiklar, råd, guider, produktrecensioner och mer därtill. Du kan finna fler än 20 000 artiklar på deras sajt, så ta en titt på urvalet och lär dig mer om teknologins värld.Du kan se recensionen av Fisher F22 här
Recensionen publicerades den: 17. December, 2019

MetalDetector

MetalDetector är ett företag som slog upp sina portar år 1983 och som än idag erbjuder ett brett sortiment av metalldetektorer. De har modeller som både passar vuxna och barn samt möjligheten att beställa en lång rad tillbehör som är bra att ha tillsammans med din metalldetektor.

Artikeln uppdaterades senast: 2003
Läs hela artikeln här

Detectors Down Under

Detectors Down Under är metalldetektorspecialister som erbjuder maskiner som blir passande till både barn och vuxna. Det finns modeller med mörkerseende, vattentäta konstruktioner, premiummodeller och budgetvarianter, så du har sannerligen mycket att välja mellan.

Artikeln uppdaterades senast: December 2021
Läs hela artikeln här

Conrad

Conrad är en sourcing plattform som gör det möjligt för dig att hitta fler än 750 000 produkter – allt från små reservdelar till större maskiner. Om det är just metalldetektorer som du är på jakt efter kan du hitta din favorit hos Conrad.

Artikeln uppdaterades senast: 9. Oktober, 2020
Läs hela artikeln här

Hunting for Metal

Hunting for Metal är en sajt med skribenter vars mål är att lära dig mer om metalldetektering som en hobby. Vare sig du är en äkta expert eller nyligen har fått upp intresset för hobbyn kan Hunting for Metal hjälpa dig att få bättre resultat samt att hitta din perfekta metalldetektor.

Artikeln uppdaterades senast: December 2021
Läs hela artikeln här

RAA

RAA står för Riksantikvarieämbetet, och på deras sajt kan du ta reda på mer kring ämnena kulturarv, lagar, bidrag, stöd och mer därtill. Ta bland annat reda på vad som gäller för dig som vill börja med metalldetektering och vilka lagar som du behöver följa.

Artikeln uppdaterades senast: 2. September, 2019
Läs hela artikeln här

Detektorist

Detektorist startades av en metalldetekteringsentusiast vars mål är att inspirera dig att komma i gång med denna hobby. På sajten testas produkter som sedan recenseras och jämförs så att du lättare ska kunna få tag på en metalldetektor som passar dig.

Artikeln uppdaterades senast: 7. September, 2018
Läs hela artikeln här

Länsstyrelsen

På Länsstyrelsens webbsida kan du bland mycket annat ta reda på vad som gäller i Sverige. Läs exempelvis mer om lagar kring samhälle, djur, natur, landsbygd, miljö och vatten. Ett av de många ämnena som de går in på är hur lagarna ser ut kring användning av en metalldetektor.

Artikeln uppdaterades senast: December 2021
Läs hela artikeln här

Kundrecensioner

Amazon

Amazon grundades år 1994 och är ett e-handels- samt molntjänstföretag. På deras webbsida är det möjligt att köpa varor inom en lång rad produktkategorier, så oavsett om du är på jakt efter varor inom kategorier såsom hem, trädgård, leksaker, kläder, skönhet, transport, renovering eller någonting helt annat kanske Amazon har de rätta produkterna för dig.

Du kan se alla recensioner av Garrett ACE300i här
Du kan se alla recensioner av Denver MET-100 här
Du kan se alla recensioner av Garrett ACE400i här
Du kan se alla recensioner av Fisher F22 här
Du kan se alla recensioner av VidaXL 140551 här
Du kan se alla recensioner av Steinberg SBS-MD-3 här

Google Shopping

Med tjänsten Google Shopping kan du hitta alla dina favoritprodukter till de bästa möjliga priserna. Google Shopping ger dig nämligen möjligheten att söka efter varorna som intresserar dig inom en lång rad produktkategorier, och därefter kan du jämföra priserna mellan en hel uppsjö av olika återförsäljare.Du kan se alla recensioner av VidaXL 140551 här

FAQ

Vilken metalldetektor är bäst?
För att hitta en imponerande metalldetektor gäller det bara att kika närmare på vår topplista. Alla de olika modellerna gör sitt jobb väl och kommer att uppskattas.
Hur djupt går de flesta metalldetektorerna?
Hur djupt en metalldetektor går beror på vilken modell du köper och hur litet föremålet är som du letar efter. Om du köper en budgetvariant kan du räkna med att små föremål som mynt kan hittas på 15–25 cm djup medan stora föremål kan hittas på 100–200 cm djup.
Vilka metaller kan upptäckas med en metalldetektor?
Vid användning av en metalldetektor kan du hitta metaller såsom bland annat guld, silver, brons, tenn, bly och järn.
Vilka lagar gäller när det kommer till att använda en metalldetektor?
Beroende på var du använder din metalldetektor kan du behöva ett metalldetektor tillstånd innan du börjar leta.
Hur fungerar en metalldetektor?
En metalldetektor fungerar genom att sända ut en elektromagnetisk signal som påverkas av metallföremål i närheten och genererar en ljudsignal eller visuell indikation för användaren.

Hur du köper den bästa metalldetektorn

Vill du få tag på din bästa metalldetektor? Att köpa metalldetektor behöver inte vara komplicerat, men en mycket viktig punkt att ha i åtanke är att du utan tvekan får vad du betalar för. Om du beställer en metalldetektor under 1 000 kronor är det mycket sannolikt att den mest lämpar sig för barn och inte är till för seriöst sökande.

Se därför till så att du satsar på en prisvärd metalldetektor som kan upptäcka föremål djupt under marken och dessutom är väderbeständig så att den klarar av bland annat grunda vattendrag. Kika på vår topplista och hitta metalldetektorerna som intresserar dig.

Vad kan du hitta med en metalldetektor och hur används den?

När du drar nytta av en metalldetektor är det möjligt att hitta en lång rad spännande föremål. Du kan bland annat stöta på mynt, spännen, knappar, pärlor, smycken, leksaker, medaljer och mer därtill.

Föremålen som du hittar är tillverkade av olika metaller, och du kan därför stöta på föremål i guld, silver, brons, järn, tenn och bly. Vanligtvis dras metalldetektorer nytta av till hobbyanvändning för att få lägga vantarna på spännande föremål, och visst finns det även personer som sedan säljer eller samlar sina fynd.

Är du intresserad av att även testa på andra nya hobbyer? Tveka då inte att exempelvis komma i gång med tennis genom att beställa ett passande tennisracket eller att testa på padel genom att inhandla ett padelracket. Om du är någon som föredrar att ha träning som din hobby kan en Garmin klocka hjälpa dig att hålla koll på hur dina träningspass går.

Vad lagen säger om att använda en metalldetektor

Om du vill dra nytta av en metalldetektor kommer du med största sannolikhet att vara i behov av ett tillstånd från länsstyrelsen. När du ansöker om detta tillstånd gör du klart för länsstyrelsen vad du tänker använda maskinen till och vad det är som du letar efter. Enskilda individer kan få ett tillstånd inom specifika avgränsade områden, och det är inte ovanligt att detta tillstånd gäller under en begränsad tidsperiod.

Tidigare recenserade produkter som numera är utgångna

Nedan hittar du produkter som vi tidigare har recenserat, men som vi idag inte kunnat hitta hos någon återförsäljare. Trots det har vi valt att behålla dem i artikeln med förhoppningen om att informationen kan vara användbar för dig som läsare.

Denver MET-100 Metalldetektor

Garrett ACE300i Metalldetektor

Betygsätt denna artikel

Klicka på en stjärna för att betygsätta