Cybex Sirona bilbarnstol – Läs experternas recensioner

Enligt vår research och analys Vi har gjort ett urval av produkter som fått höga poäng på de parametrar vi bedömt dem på, vilket betyder att vi inte tillhandahåller en uttömmande lista över alla produkter på marknaden.

Artikeln är en annons

Bilbarnstolen Cybex Sirona har granskats av en mängd olika expertkällor som alla har tagit reda på vilka för- och nackdelar modellen har. Det rör sig om totalt sex olika källor: Det brittiska magasinet Mother & Baby, den brittiska hemsidan Made for Mums, testmagasinet Which.co.uk, den danska föreningen FDM, babymagasinet Baby-magazine.co.uk samt den brittiska tidningen Sunday Times.

I den här artikeln går vi igenom alla dessa recensioner och granskningar var för sig för att du som konsument ska få en överblick över alla specifikationer och funktioner hos bilbarnstolen Cybex Sirona.

Efter detta hittar du även ett avsnitt med information och tips om bilbarnstolar i allmänhet.

Den här artikeln om Cybex Sirona innehåller:

🔸 Presentation av Cybex Sirona 
🔸 Genomgång av experternas recensioner av Cybex Sirona
🔸 Tips och information om bilbarnstolar
🔸 Genomgång av alla testkällor

Observera att Konsumentmagasinet inte testar några produkter själva. Vi samlar däremot resultaten från de olika expertgranskningarna på ett och samma ställe.


Presentation av Cybex Sirona

Cybex Sirona

 

.
Sirona är en bilbarnstol från varumärket Cybex, och den här modellen är designad för att vara både säker och användarvänlig. Eftersom att det här är en bakåtvänd bilbarnstol är det mindre risk för skador vid en frontalkrock jämfört med en traditionell framåtvänd bilbarnstol med bältessystem.

Den här modellen finns i flera olika färger och kan därför anpassas till olika önskemål och behov. Det avtagbara överdraget som finns i olika färger är otroligt slitstarkt och kan dessutom tvättas i tvättmaskinen.

Cybex Sirona kan användas från det att barnet är nyfött upp till ungefär fyra års ålder. Den här stolen passar nämligen för barn med en vikt på upp till 18 kg.

Säker och bekväm bilbarnstol

Cybex Sirona är gjord för att hålla en hög säkerhetsnivå och uppfylla alla krav som finns när det kommer till säker transport av spädbarn. Eftersom att modellen är framtagen i nära samarbete med läkare och barnmorskor är den här bilbarnstolen gjord för att vara både säker och bekväm.

För att minska risken för andningssvårigheter när barnet sover är bilbarnstolen dessutom utformad så att barnet ska kunna ligga plant.

Cybex Sirona har även ett inbyggt sidokrockskydd som skyddar barnet om man skulle råka ut för en olycka i trafiken.

Användarvänlig modell och enkel montering

Bilbarnstolen Cybex Sirona är enkel att montera i bilen, och med Isofix-systemet installerar man snabbt bilbarnstolen med ett klick. Eftersom att det inte krävs någon ytterligare fastsättning optimerar systemet dessutom säkerheten genom att minska risken för att stolen monteras felaktigt.

Basen kan dessutom rotera 360 grader för att man enkelt ska kunna sätta ner och lyfta ur barnet ur stolen. Tack vare detta rotationssystem kan man även justera stolen så att den antingen är framåtvänt eller bakåtvänd.

Eftersom att Cybex Sirona inte tar särskilt stor plats kan stolen även monteras i mindre bilar.

Höj- och sänkbart nackstöd samt lutningsfunktion

Nackstödet på Cybex Sirona har tolv olika lägen och kan därför höjas i takt med att barnet växer. Eftersom att bältena också ingår med stolen får barnet en så bra komfort som möjligt.

Cybex Sirona har dessutom en lutningsfunktion som kan kontrolleras med bara en hand. Tack vare denna funktion kan man snabbt och enkelt anpassa stolen till barnet, och funktionen är till exempel perfekt under längre bilturer när barnet måste sova i stolen.

Fördelar med Cybex Sirona:
Uppfyller alla säkerhetskrav
Kan användas både framåtvänd och bakåtvänd
Höj- och sänkbart nackstöd
Lutningsfunktion som kan kontrolleras med en hand
Enkel montering med Isofix
Inbyggt sidokrockskydd

Du kan se en video om Cybes Sirona här: 


Vad tycker experterna om Cybex Sirona? 

I det här avsnittet går vi igenom recensionerna från alla sex expertkällor som har testat och bedömt Cybex Sirona.


Mother & Baby  

Mother & Baby
Betyg: 4,5 av 5 stjärnor

Det brittiska magasinet Mother & Baby ger Cybex Sirona ett betyg på 4,5 av 5 stjärnor och beskriver modellen som “en fantastisk bilbarnstol med massor av funktioner”.

Experterna från Mother & Baby lägger mest vikt vid att bilbarnstolen kan användas både framåtvänd och bakåtvänd. De är dessutom förtjusta i det faktum att stolen kan användas ända från det att barnet är nyfött upp till fyra års ålder.

Bilbarnstol av hög kvalitet

Experterna från Mother & Baby fokuserar mest på kvaliteten hos den här bilbarnstolen. De skriver att den håller en hög kvalitet samt att stolen är både säker, robust och bekväm för både barnet och bäraren. De hittar inte särskilt många nackdelar med den här bilbarnstolen, men de påpekar dock att det här är en dyr modell som alla kanske inte har råd med.

Du kan läsa hela recensionen här.


Made for Mums 

madeformums-logo

Betyg: 4,5 av 5 stjärnor

Den brittiska hemsidan Made for Mums skriver att Cybex Sirona snabbt har blivit en konsumentfavorit, även bland kändisar. Den största fördelen med den här bilbarnstolen är enligt dem att den kan användas ända från födseln tills dess att barnet är ungefär fyra år.

Bra funktioner

Made for Mums är framförallt imponerade av modellens funktioner, till exempel Isofix-monteringen, det justerbara nackstödet och basen som kan rotera 360 grader. De skriver dock att det inte finns tillräckligt mycket benutrymme för en fyraåring när stolen är bakåtvänd.

Du kan läsa hela recensionen här.


Which.co.uk

which
Betyg
: Rekommenderas

Which.co.uk, Englands största testmagasin, skriver att Cybex Sirona är en fantastisk och iögonfallande bilbarnstol. De tycker framförallt att modellen är smart eftersom att den kan användas för både nyfödda och lite äldre barn.

Bra säkerhet

Det som experterna från Which.co.uk tycker bäst om med den här modellen är att det är ordning på säkerheten. De är helt klart mest imponerade av de olika funktionerna hos Cybex Sirona och hittar inte särskilt många nackdelar med den här bilbarnstolen. De påpekar dock att modellen är ganska dyr.

Du kan läsa hela recensionen här.


FDM  

FDM

Betyg: 4 av 6 stjärnor

Danska FDM skriver att Cybex Sirona är en bra men tung bilbarnstol som ger barnet ett bra skydd. De förklarar dessutom att den här bilbarnstolen får bra testresultat vid både en frontalkrock och en sidokrock samt att den står stabilt på sätet i bilen.

Enkel montering

Experterna från FDM lägger mest vikt vid att den här bilbarnstolen är enkel att montera och att det inte finns någon större risk för felmontering. Det går dessutom både lätt och snabbt att spänna fast barnet i stolen när man ska ut med bilen.

Du kan läsa hela recensionen här.


Baby-magazine.co.uk

Baby-magazine.co.uk
Betyg: Rekommenderas

Bilbarnstolen Cybex Sirona är en favorit hos den brittiska hemsidan Baby-magazine.co.uk. Recensenten skriver till exempel att hon önskar att hon hade haft den här stolen ända sedan hon födde.

Fin design och användbara funktioner

Baby-magazine.co.uk tycker framförallt bra om bilbarnstolens design och funktioner, och även om recensenten inte har hunnit prova alla funktioner med sitt eget barn än skriver hon att det är något hon planerar att göra.

Du kan läsa hela recensionen här.


Sunday Times 

Sunday Times

Betyg: 4 av 5 stjärnor

Den brittiska tidningen Sunday Times framhäver att överdraget till den här stolen går att tvätta och skriver att detta gör det otroligt enkelt att rengöra bilbarnstolen. De tycker dessutom väldigt bra om det inbyggda sidokrockskyddet.

Bilbarnstol med många bra testresultat

Experterna från Sunday Times är extra imponerade av alla testresultat som visar att den här modellen är väldigt säker. De skriver dock även att bilbarnstolen har ett högt pris som man måste vara villig att betala.

Du kan läsa hela recensionen här.


Hur väljer jag rätt bilbarnstol?

Tillsammans med en barnvagn, en säng och ett skötbord är bilbarnstolen ofta en av de första investeringarna för nyblivna föräldrar. En bilbarnstol hör nämligen till den viktigaste säkerhetsutrustningen om man ska ta med sig sitt barn i bilen, men med alla valmöjligheter som finns på marknaden kan det vara svårt att veta vad man egentligen ska köpa för något. Hur hittar man egentligen rätt bilbarnstol? Detta kan du läsa mer om i det här avsnittet.

Hur många bilar ska bilbarnstolen användas i?  
Hvor mange biler skal autostolen bruges i
Om du vill kunna använda bilbarnstolen i mer än en bil bör du först och främst försäkra dig om att stolen faktiskt kan användas i alla bilar. En bilbarnstol ska nämligen inte bara passa till barnet, den måste även passa till bilen. Vi rekommenderar att du provar att montera bilbarnstolen i din bil innan du köper den. På så vis kan du ta reda på om stolen passar till både din bil och ditt barn. .

Hur ska bilbarnstolen monteras?

Bilbarnstolar med Isofix-montering klarar sig överlag bättre i tester än bilbarnstolar som spänns fast med bilbältet, och de flesta experter rekommenderar därför Isofix-monterade stolar. Det sägs dessutom att Isofix-monteringen minskar risken för att man ska montera stolen felaktigt, vilket alltid är en fördel.

Bakåtvänd eller framåtvänd bilbarnstol?

Av säkerhetsskäl rekommenderar experter att man köper en bakåtvänd bilbarnstol eftersom att dessa är säkrast för spädbarn och mindre barn. Du kan dock även köpa en bilbarnstol som kan användas både framåtvänd och bakåtvänd, vilket är perfekt om stolen ska användas till lite större barn också.

Ta reda på barnets längd och vikt?
uafhængige testpanelerpå barnets aalder
För att du ska kunna försäkra dig om att ditt barn kan sitta i bilbarnstolen måste du först och främst vara säker på barnets längd och vikt. Se därför till att både väga och mäta ditt barn innan du köper en bilbarnstol.

Kan jag köpa en begagnad bilbarnstol?

Det är inga problem att köpa en begagnad bilbarnstol, men då gäller det även att vara lite uppmärksam. Om bilbarnstolen är väldigt gammal är det till exempel säkrast att köpa en ny. Säkerheten förändras nämligen hela tiden, och det är därför bäst att ha en så ny bilbarnstol som möjligt.


Vad säger lagen?
Cybex Solution M autostol

Eftersom att en bilbarnstol ska vara säker för ditt barn när du är ute och kör är det även viktigt att du är medveten om vad lagen säger om säkerhet för barn i bilen. Enligt svenska lagar och regler gäller följande:

– Barn som är kortare än 135 cm måste använda en särskild skyddsanordning, till exempel en bilbarnstol, bältesstol eller bälteskudde. Utrustningen ska även passa till både barnet och bilen.

– Bilbarnstolar måste vara godkända och märkta med antingen ECE R44-03, ECE R44-04 eller den nya certifieringen i-Size.

– En bakåtvänd bilbarnstol får inte placeras på ett säte med inkopplad krockkudde. På vissa bilar kan du stänga av krockkudden själv med en nyckel medan andra måste lämnas in på en verkstad för att inaktivera krockkudden. Det går dock inte att koppla ur krockkudden på alla bilar.

– Du som vuxen har ansvaret för att alla barn i bilen använder bälte eller annat skydd som krävs.

Om du vill veta mer om lagar och regler kring säkerheten med barn i bilen kan du läsa mer här.


Fyra tips om bilbarnstolar     

tips När du sätter ner ditt barn i en ny bilbarnstol vill du förstås göra det så säkert och bra som möjligt. Här har vi därför samlat ett par goda råd som kan hjälpa dig att se till att ditt barn sitter så säkert som bara möjligt i bilbarnstolen.

– Försäkra dig om att både bilbarnstolen och barnet är ordentligt fastspända. Bilbarnstolen fungerar bara om den är fastsatt på rätt sätt.

– Förvara alltid bruksanvisningen till bilbarnstolen i bilen. Om man inte använder bilbarnstolen särskilt ofta är det nämligen lätt hänt att man glömmer bort hur man använder den.

– Se till att bältet i bilbarnstolen sitter så tajt som möjligt runt barnet utan att det blir obekvämt.

– Kontrollera att bilbarnstolen inte kan tippa eller glida runt innan du sätter ner barnet i den.

Om du vill läsa fler tips om bilbarnstolar kan du klicka här.


FAQ – Vanliga frågor

🤩 Vilka källor har testat Cybex Sirona?

Mother & Baby, Made for Mums, Which.co.uk, FDM, Baby-magazine.co.uk och Sunday Times.

🤓 Hur har man testat Cybex Sirona?

Cybex Sirona har bedömts baserat på dess säkerhet och användarvänlighet. Man har testat säkerheten vid både frontalkrockar och sidokollisioner. Experterna har dessutom utvärderat användarvänligheten i tre olika typer av bilar. De har då tittat på risken för felmontering och bedömt barnets komfortnivå.

🤔 Hur väljer man rätt bilbarnstol?

Till att börja med måste du ta reda på vikt-, längd- och åldersgränser för stolen för att säkerställa att ditt barn kan sitta i den. När du sedan använder bilbarnstolen är det viktigt att den monteras korrekt, att barnets huvud inte sticker upp ovanför kanten på bilbarnstolen samt att selen sitter rätt.


Andra relevanta tester och källor

Om du är på jakt efter en bärsele kan du kolla in vårt test av populära Ergobaby 360.

Läs även: Barnstol (Bäst i test), Barnvagn (Bäst i test)


Genomgång av testkällor

Baby-magazine.co.uk 🇬🇧
Baby-magazine.co.uk är ett brittiskt magasin som skriver om allt som har med föräldrar och spädbarn att göra. De testar och recenserar även olika produkter, till exempel bilbarnstolar, och de har bland annat provat modellen Cybex Sirona. Du kan läsa hela recensionen här.

FDM 🇩🇰
FDM är en förening för danska bilister som ger ut tidningen Motor och skriver nyheter om både bilar och körning. De recenserar även olika produkter och har bland annat testat bilbarnstolen Cybex Sirona. Du kan läsa hela recensionen här.

Made For Mums 🇺🇸

Madeformums.com är en amerikansk hemsida som skriver om både graviditet, födsel, barn och produkter. De recenserar även barnprodukter och har bland annat provat bilbarnstolen Cybex Sirona. Du kan läsa hela recensionen här.

Mother & Baby 🇬🇧

Det brittiska magasinet Mother & Baby handlar om allt som har med barn och föräldrar att göra. De skriver både nyheter, guider och recensioner och har bland annat recenserat bilbarnstolen Cybex Sirona. Du kan läsa hela recensionen här.

Sunday Times 🇬🇧

Sunday Times är en av Storbritanniens största tidningar och skriver om både in- och utrikesnyheter. De recenserar dessutom olika produkter och har bland annat provat bilbarnstolen Cybex Sirona och gett den ett betyg på 4 av 5 stjärnor. Du kan läsa hela recensionen här.

Which.co.uk 🇬🇧

Which.co.uk är Englands största testmagasin. De granskar en mängd olika konsumentprodukter och presenterar sedan testresultaten för sina läsare. Which.co.uk har bland annat provat bilbarnstolen Cybex Sirona. Du kan läsa hela recensionen här.

Observera att du behöver ett betalt medlemskap för att få full tillgång till recensionen.

Betygsätt den här artikeln

Klicka på en stjärna för att betygsätta