Bosch vattenkokare test – Här är Boschs bästa vattenkokare – Bäst i Test

Enligt vår research och analys Vi har gjort ett urval av produkter som fått höga poäng på de parametrar vi bedömt dem på, vilket betyder att vi inte tillhandahåller en uttömmande lista över alla produkter på marknaden.

Artikeln är en annons

Bäst i Test 2023 – I den här artikeln tar vi en närmare titt på vattenkokare från Bosch som har recenserats av antingen experter eller konsumenter.

Vi har läst ett antal olika tester för att kunna skapa en överblick över vilka vattenkokare från Bosch som har fått bra betyg av experter. Efter genomgången av de olika modellerna från Bosch presenterar vi även ett par alternativ från andra tillverkare.

För att ta reda på vad experterna tycker om vattenkokarna har vi läst undersökningar från Råd & Rön samt de tyska testmagasinen Test.de och Testsieger.de.

Vi har även läst användarrecensioner för att se vad konsumenterna har att säga.

Om du vill läsa mer hittar du länkar till alla undersökningar som vi hänvisar till längst ner i artikeln.

Den här artikeln innehåller: 
 Genomgång av marknadens bästa vattenkokare från Bosch 
 Genomgång av alternativ från andra tillverkare 
 Köpguide: Tänk på detta när du köper en vattenkokare 
 Rengöringsguide för vattenkokare 
 Genomgång av alla testkällor

Observera att Konsumentmagasinet inte testar några produkter själva. Vi samlar däremot resultaten från oberoende tester för att du lätt ska kunna få en överblick över de bästa produkterna på marknaden.

Bosch vattenkokare test – Här är experternas sex favoritmodeller

Här nedanför hittar du en genomgång av de vattenkokare från Bosch som har fått bäst omdömen i olika tester. För att komma fram till dessa produkter har vi på Konsumentmagasinet analyserat ett antal framstående undersökningar från både in- och utland. Utöver detta har vi även läst en del användarrecensioner.

Det finns även en prisjämförelse för varje vattenkokare som snabbt och enkelt visar vilka återförsäljare som är billigast.


Bosch TWK8613

Testvinnare hos Råd & Rön 
Testvinnare hos det tyska testmagasinet Test.de 

bosch-twk8613-Vattenkokare

.
Bosch TWK8613 har testats och recenserats av olika expertkällor: Råd & Rön, och tyska Test.de. Den här modellen imponerar på samtliga experter och blir därför en av testvinnarna i alla tre undersökningar.

Experterna berömmer framförallt vattenkokarens användarvänlighet och effektivitet. De framhäver dock även det låga priset. Ingen av experterna hittar några direkta nackdelar med den här modellen.

Stilren vattenkokare med flera temperaturinställningar

Bosch TWK8613 är en stilren vattenkokare med en elegant design. Vattenkokaren har dessutom en vid bas som underlättar hanteringen.

På kontrollpanelen finns knappar för att välja mellan fyra olika temperaturer: 70, 80, 90 och 100 grader. Det finns dessutom en varmhållningsfunktion som håller vattnet varmt i upp till 30 minuter.

Säker vattenkokare

Bosch TWK8613 är en säker vattenkokare som är utrustad med tre olika säkerhetsfunktioner. Det finns bland annat en automatisk avstängningsfunktion som ser till att vattenkokaren stänger av när vattnet kokar.

Vattenkokaren stänger dessutom av automatiskt när man lyfter upp kannan från basen. Slutligen finns det även ett överhettningsskydd som bryter strömmen till vattenkokaren om belastningen blir för hög.

Utöver den höga säkerheten är Bosch TWK8613 även en väldigt funktionell vattenkokare. Den har bland annat ett löstagbart kalkfilter i rostfritt stål samt ett vattennivåfönster som går att avläsa från båda sidorna. Tack vare en 360-graders basplatta är det dessutom otroligt enkelt att placera vattenkokaren på basen.

Hög kapacitet

Eftersom att Bosch TWK8613 har flera temperaturinställningar kan den utan problem koka vatten till olika ändamål. Man kan dessutom koka upp så mycket som 1,5 liter vatten på en gång med den här modellen.

Tack vare en hög effekt på 2400 watt värms vattnet upp till den valda temperaturen väldigt snabbt. Oavsett om man vill göra te, kaffe eller något helt annat behöver man därför inte vänta särskilt länge på att vattnet ska bli varmt.

Fördelar med Bosch TWK8613: 
Tre säkerhetsfunktioner
Fyra temperaturinställningar
Kapacitet på 1,5 liter
360-graders basplatta
Håller vattnet varmt i upp till 30 minuter


Bosch TWK7203

Toppbetyg hos Råd & Rön

Bosch TWK7203

.
Bosch TWK7203 har testats och recenserats av både Råd & Rön. Den här modellen utmärker sig framförallt i granskningarna på grund av dess temperaturinställningar och enkla kontroller.

Experterna är dock inte lika nöjda med vikten hos vattenkokaren utan påpekar att den är ganska tung. De nämner även att den är svårare att hålla ren än andra modeller.

Temperaturinställningar och touchkontroller

Bosch TWK7203 är lätt att använda och har flera praktiska funktioner. Vattenkokaren har till exempel sju olika temperaturinställningar som går från 70 till 100 grader.

Temperaturen ställs in på en kontrollpanel med en touchdisplay. Vattenkokaren är därmed väldigt enkel att använda eftersom att man bara behöver vidröra kontrollerna för att aktivera alla funktioner.

På panelen kan man även starta en varmhållningsfunktion som håller vattnet i rätt temperatur i upp till 30 minuter.

Dubbelisolerad kanna

Bosch TWK7203 har en dubbelisolerad kanna som håller värmen bra. Den dubbla isoleringen ser dock även till att vattenkokaren inte blir alltför varm på utsidan. Med den här modellen riskerar man alltså inte att bränna sig på vattenkokaren, inte ens när den precis har kokat upp vatten.

När vattnet har värmts upp till önskad temperatur ger vattenkokaren ifrån sig en behaglig ljudsignal. Man behöver alltså inte stå kvar vid vattenkokaren för att hålla koll på när den blir färdig.

Säker vattenkokare med hög kapacitet

Bosch TWK7203 rymmer hela 1,7 liter och kan därmed koka upp en stor mängd vatten på en gång. Med den här modellen kan man alltså utan problem koka vatten till hela familjen och några extra gäster.

Tack vare en hög effekt på 2200 watt kokar vattnet upp snabbt. Vattenkokaren stänger dessutom av automatiskt när vattnet börjar koka.

När man rengör Bosch TWK7203 kan man ta lös kalkfiltret. Eftersom att öppningen är stor och locket går att öppna 90 grader är det dessutom ganska enkelt att komma åt ordentligt på insidan. Den här vattenkokaren är därför inte särskilt besvärlig att rengöra.

Fördelar med Bosch TWK7203: 
Kapacitet på 1,7 liter
Behaglig ljudsignal
Dubbelisolerad kanna
Sju temperaturinställningar
Touchkontroller


Bosch TWK3A051

3,7 av 5 stjärnor av kunderna hos danska Skousen.dk

Bosch TWK3A051

.
Bosch TWK3A051 har inte varit med i några officiella experttester men är däremot populär bland konsumenterna. Den här vattenkokaren har nämligen fått fina kundomdömen hos den danska nätbutiken Skousen.dk.

Användarna berättar bland annat att vattenkokaren har praktiska funktioner samt att den fungerar optimalt och utan några problem. En person nämner dock att det inte är särskilt enkelt att rengöra den här modellen.

Användarna: Bra och snabb vattenkokare

Enligt kunderna hos Skousen.dk är Bosch TWK3A051 en riktigt bra vattenkokare med flera praktiska funktioner. Användarna tycker framförallt bra om den automatiska avstängningsfunktionen som slår i när man lyfter upp vattenkokaren från basen.

En person skriver dessutom att Bosch TWK3A051 värmer upp vattnet blixtsnabbt. I en annan recension kan vi även läsa att vattenkokaren är enkel att fylla på utan att man behöver öppna locket.

Bosch TWK3A051 får i allmänhet mycket beröm av användarna. Det finns dock en recension som berättar att vattenkokaren är besvärlig att rengöra eftersom att det är väldigt svårt att få bort kalkrester.

Snabb och säker uppvärmning

Tack vare en hög effekt på 2400 watt kokar vattnet upp riktigt snabbt i den här modellen. Man kan därför få te, kaffe eller hett vatten till matlagningen på nolltid.

Bosch TWK3A051 har en kapacitet på 1 liter och rymmer därmed mindre än många andra modeller. I gengäld har den här vattenkokaren tre olika säkerhetsfunktioner.

Det finns närmare bestämt ett torrkoknings- och överhettningsskydd, en automatisk avstängningsfunktion samt en funktion som avbryter kokningen om vattenkokaren lyfts från basen. Locket har dessutom en spärr som också ökar säkerheten.

Enkla kontroller

Bosch TWK3A051 har en simpel och praktisk utformning och är därför enkel att använda. Man behöver till exempel inte öppna locket för att fylla på vatten.

Vattenkokaren har även en 360-graders basplatta som gör att man inte behöver fundera på hur man placerar kannan på basen när man ska koka vatten. Man använder dessutom samma knapp för att både starta och stänga av vattenkokaren.

Efter att man har använt vattenkokaren kan den antingen stå framme på köksbänken eller ställas undan i ett skåp. Om man väljer att förvara vattenkokaren i ett skåp kan man även dra nytta av den inbyggda sladdförvaringen för att gömma undan sladden.

Fördelar med Bosch TWK3A051: 
Smidig förvaring
Flera säkerhetsfunktioner
360-graders basplatta
Hög effekt
Enkla kontroller


Bosch TWK7403

Inga omdömen

Bosch TWK7403

.
Bosch TWK7403 har inte varit med i några officiella expertundersökningar. Vi har dock valt att inkludera modellen i vår artikel ändå eftersom att den är en simpel och praktisk vattenkokare. Detta gör även att våra läsare får en bättre överblick över Boschs utbud av vattenkokare.

Effektiv vattenkokare med hög kapacitet

Bosch TWK7403 är en effektiv vattenkokare som kokar upp vatten snabbt och effektivt. Tack vare en effekt på 2200 watt behöver man inte vänta särskilt länge på att få hett vatten till matlagning, te eller kaffe.

Den här modellen har dessutom en kapacitet på hela 1,7 liter och kan därmed koka upp mycket vatten på en gång. Vattenkokaren har dock en lägsta indikatornivå för en enda kopp och kan alltså koka upp mindre mängder vatten också.

Tre säkerhetsfunktioner

Bosch TWK7403 är en säker vattenkokare med tre olika säkerhetsfunktioner: torrkoknings- och överhettningsskydd, automatisk avstängning samt en funktion som avbryter kokningen när vattenkokaren lyfts upp från basen.

Eftersom att basplattan är försedd med gummifötter står vattenkokaren stabilt på bänken när den används.

När man rengör vattenkokaren kan man ta lös kalkfiltret som sitter vid hällpipen. Tack vare en stor öppning är det dessutom enkelt att komma åt att rengöra insidan av vattenkokaren. Locket öppnas enkelt med en knapptryckning.

Smidig förvaring

Bosch TWK7403 har en inbyggd sladdförvaring där man enkelt kan stuva undan sladden när man inte använder vattenkokaren. Oavsett om man förvarar vattenkokaren på bänken eller i ett skåp slipper man alltså trassel med sladden.

Användningen är dessutom precis lika enkel som förvaringen. Bosch TWK7403 har bland annat en on/off-knapp med belysning som tydligt visar om vattenkokaren är på eller av. Tack vare en 360-graders basplatta är det slutligen lätt att ställa ner vattenkokaren på basen.

Fördelar med Bosch TWK7403: 
Löstagbart kalkfilter
Tre säkerhetsfunktioner
Enkla kontroller
Sladdförvaring
Kapacitet på 1,7 liter


Alternativ till Bosch

Här ovanför har vi nu gått igenom ett urval av vattenkokare från Bosch som har fått fina recensioner av experter och konsumenter. I det här avsnittet kommer vi istället att presentera ett par alternativ från andra tillverkare som också är värda en rekommendation.

Här kan du alltså få en överblick över vattenkokare från andra märken och jämföra alla modeller utifrån expertomdömen, användarrecensioner, funktioner och specifikationer.


Philips HD9350

Toppbetyg hos Råd & Rön

Philips HD9350

.
Philips HD9350 har testats och recenserats av Råd & Rön. Eftersom expertkällor gillar den här vattenkokaren får den toppbetyg i en undersökning medan den slutar som testvinnare i en annan.

Detta motiveras bland annat med att vattenkokaren håller en exakt temperatur och värmer upp vattnet snabbt. Experterna är däremot inte lika nöjda med hur lätt vattnet rinner förbi filtret.

Hållbar och rymlig vattenkokare

Philips HD9350 är en hållbar vattenkokare med en elegant design av rostfritt stål. Den har en kapacitet på hela 1,7 liter och kan därmed koka både stora och små mängder vatten. Vattennivån kan avläsas på nivåfönstret under handtaget.

Det här är dessutom en säker vattenkokare med ett platt värmeelement som gör att det går snabbt att koka upp vatten. Vattenkokaren har även en stor öppning som underlättar både påfyllning och rengöring.

Philips HD9350 har dessutom flera säkerhetssystem som förhindrar torrkokning.

Flera praktiska funktioner

Philips HD9350 har flera praktiska funktioner, till exempel ett löstagbart micromesh-filter som sitter i pipen. Detta filter fångar upp små kalkpartiklar med en storlek på ner till 200 mikrometer.

Vattenkokaren har en indikatorlampa som lyser när den är igång. Tack vare detta behöver man aldrig fundera på om vattenkokaren är på eller av. Påfyllning sker via locket eller pipen och det fjädrade locket öppnas med en knapptryckning.

Sladdlös vattenkokare

Philips HD9350 är en sladdlös vattenkokare med en 360-graders basplatta som gör det enkelt att placera kannan på basen.

Det finns dessutom en inbyggd sladdförvaring på undersidan av basplattan. Oavsett om vattenkokaren ska stå framme på bänken eller sättas undan i ett skåp kan man alltså stuva undan sladden så att den inte är ivägen.

Sist men inte minst är Philips HD9350 en kraftfull vattenkokare med en effekt på 2200 watt.

Fördelar med Philips HD9350: 
Sladdlös vattenkokare
Micromesh-filter
Platt värmeelement
Flera säkerhetssystem
360-graders basplatta


Köpguide: Tänk på detta när du köper en vattenkokare

Bosch TWK7203 Om du funderar på varför man skulle behöva en vattenkokare dricker du nog inte te eller kaffe särskilt ofta.

En vattenkokare är nämligen ett otroligt praktiskt köksredskap om man gillar bekvämligheten i att kunna koka upp vatten till te eller kaffe på nolltid. Man kan även använda en vattenkokare för att koka vatten till matlagning.

Viktiga punkter att fundera på 

Om du har kommit fram till att du skulle ha användning för en vattenkokare och planerar att köpa en finns det ett par saker du bör tänka på för att hitta rätt modell.

Hastighet
De flesta som älskar vattenkokare kan nog hålla med om att det viktigaste är att den är snabb och effektiv. Om du vill köpa en vattenkokare för att påskynda processen att koka vatten bör du alltså framförallt leta efter en modell som är snabb.

Även om de flesta vattenkokare kokar upp vatten på tre till fem minuter finns det även modeller som sägs vara ännu snabbare än så. Läs igenom produktbeskrivningen för olika modeller för att se vad tillverkaren säger.

Du kan även läsa recensioner av de vattenkokare du funderar på att köpa för att se vad andra personer har att säga om koktiden.

Temperaturinställningar 
TemperaturinställningarOm du dricker mycket te kan det vara bra att titta på vattenkokare med flera temperaturinställningar. Olika tesorter bör nämligen bryggas vid olika temperaturer för att smaka så bra som möjligt.

En vattentemperatur som fungerar bra för svart te är till exempel inte alltid optimal för grönt te. Att kunna välja mellan olika temperaturinställningar är dessutom en fördel när man värmer vatten till kaffe också.

Budgetvänliga vattenkokare brukar inte ha flera temperaturinställningar. Om detta är en viktig funktion för dig bör du dock leta efter en modell som erbjuder den möjligheten. Tänk även på att kontrollera att det finns inställningar för just de temperaturer du vill använda.

Pris
pris Simpla vattenkokare med begränsade funktioner finns ofta för ett par hundralappar eller ännu mindre. Modeller med en bättre kvalitet, högre kapacitet och fler funktioner kan däremot kosta över tusen kronor.

Om du inte bryr dig så mycket om hållbarhet och bara vill ha en vattenkokare som värmer tevatten snabbt kan en billigare modell vara ett bra val för dig.

Det är däremot bättre att välja en dyrare modell om du vill ha flera temperaturinställningar, högkvalitativa material och en vattenkokare som håller länge.

Storlek och kapacitet 
När det kommer till storlek bör du till att börja med fundera på hur hög kapacitet du behöver. Brukar du vanligtvis brygga en kopp åt gången eller gör du oftast te eller kaffe till flera personer?

De flesta vattenkokare är tillräckligt stora för att koka vatten till flera koppar medan vissa modeller har en lägre kapacitet. Tänk igenom dina behov och jämför kapaciteten hos olika vattenkokare innan du bestämmer dig för en modell.

En annan viktig punkt att ta hänsyn till är hur stor vattenkokaren är och hur mycket plats du har på köksbänken. Varje ny grej i köket måste ju placeras någonstans. Eftersom att man även ska ha plats för att laga mat vid köksbänken finns det dock inte alltid så mycket utrymme till övers.

Innan du köper en vattenkokare bör du därför komma fram till var i köket den ska stå och kontrollera om det faktiskt finns utrymme för den. Det är bättre att ta reda på vad du rymmer i förväg än att köpa något som sedan inte får plats på bänken.

Användarvänlighet 
AnvändarvänlighetVattenkokare är generellt sett väldigt enkla att använda. Vissa modeller har dock funktioner eller detaljer som gör dem mer användarvänliga än andra.

Om du prioriterar enkelhet och hastighet finns det simpla vattenkokare utan temperaturinställningar som är lättare att förstå sig på än mer avancerade modeller. Om du vill ha de extra möjligheterna man får med mer avancerade vattenkokare bör du dock se till att välja en modell som inte är så besvärlig att använda.

Sladdlösa vattenkokare eller modeller med löstagbar sladd brukar generellt sett vara enklare att använda än modeller som måste användas direkt vid eluttaget. En vattenkokare med varmhållning, automatisk avstängning och andra smarta funktioner gör dessutom att du slipper oroa sig för att glömma bort något, oavsett hur glömsk du är.

Utvändig värme 
Om du vill slippa oroa dig för brännskador när du använder vattenkokaren är det bäst att ta reda på vad andra användare säger om hur varm apparaten blir på utsidan.

Vattenkokare av plast eller glas tenderar att klara sig bättre på den här punkten än modeller som är tillverkade av metall. Detta kan vara värt att tänka på om du vill ha en vattenkokare som inte blir så varm på utsidan.

Vikt 
Vikt Om vattenkokaren mestadels kommer att stå på köksbänken behöver du nog inte fundera på mycket på vikten.

Om du vill kunna ta med vattenkokaren på språng kan det däremot vara bäst att välja en modell som inte väger så mycket. Detta gäller även om du redan vet att det kan vara svårt för dig att lyfta en full vattenkokare när du häller upp vatten. De flesta tillverkare anger vattenkokarens vikt i specifikationerna.

Om du vill veta mer om hur du väljer rätt vattenkokare för dina behov kan du läsa den här artikeln från Which.co.uk eller den här från Goodhousekeeping.com.


Hur rengör man en vattenkokare?

Hur rengör man en vattenkokare?

Rengöring är en viktig del av underhållet av vattenkokare. Om du inte rengör din vattenkokare kan den nämligen bli skitig och full av kalk, något som även kan påverka smaken hos ditt te eller kaffe. Här hittar du några tips och tricks som underlättar rengöringen.

Avkalka och rengör vattenkokaren

Steg-för-steg guide till en ren vattenkokare

1⃣ Fyll vattenkokaren till hälften med en del ättiksprit och fyra delar vatten.

2⃣ Starta vattenkokaren och låt blandningen koka upp.

3⃣ Stäng av vattenkokaren av dra ur kontakten från väggen.

4⃣ Låt ättikan och vattnet stå i ungefär 15 till 20 minuter innan du häller ut blandningen. Skölj därefter ur vattenkokaren flera gånger för att säkerställa att det inte finns kvar några rester av ättikan.

5⃣ Torka av insidan av vattenkokaren med en ren duk och låt torka ordentligt.

6⃣ När vattenkokaren är helt torr kan du koka vatten i den igen.

Om det finns väldigt mycket kalkavlagringar i vattenkokaren kan du använda en starkare blandning med mer ättika och lämna den i vattenkokaren i en timme eller till och med över natten. Om det fortfarande luktar ättika från vattenkokaren efter flera sköljningar kan du även koka upp vatten i den några gånger innan du använder den igen.

Bosch TWK7403 Alla produkter bör dock inte rengöras med ättika. I så fall kan du istället fylla vattenkokaren med vatten, pressa i saften från en citron och sedan lägga i skivor av samma citron i lösningen. Det finns alltså andra bra lösningar om du inte kan eller vill använda ättika för att rengöra din vattenkokare.

En annan möjlighet är att använda bakpulver. Koka upp vatten i vattenkokaren och lämna det i ungefär en timme. Häll sedan ut vattnet och skölj ur vattenkokaren. Vänta tills vattenkokaren har svalnat och strö därefter lite bakpulver i botten. Torka botten med en ren trasa och skölj slutligen ur vattenkokaren ordentligt med kallt vatten för att få bort allt bakpulver.

När du rengör utsidan av vattenkokaren kan du använda vilken typ av diskmedel eller såpa som helst och torka av den ordentligt med en ren, fuktig trasa. Om du har en vattenkokare av rostfritt stål kan du även gnida in utsidan med olivolja för att få den skinande ren.

Några extra tips och tricks

Många har för vana att lämna kvar vatten i vattenkokaren efter att man har använt den. Detta är dock inte särskilt bra eftersom att det kan leda till både kalkrester och andra avlagringar. Se därför till att tömma vattenkokaren helt efter varje användning. Det allra bästa är att bara koka så mycket vatten som du faktiskt behöver varje gång.

Vattenkokaren ska helst rengöras utvändigt minst en gång i veckan. Den bör även avkalkas invändigt varje eller varannan månad beroende på hur mycket du använder den.

Eftersom att värmeelementet sitter i botten av vattenkokaren är det viktigt att du inte sänker ner den i vatten.

Om du vill veta mer om rengöring och avkalkning av vattenkokare kan du läsa den här artikeln från Expressen.se.


FAQ – Vanliga frågor

Vilka vattenkokare från Bosch är bäst i test?

Bosch TWK8613

Hur har vattenkokarna från Bosch testats?

Vattenkokarna har bedömts baserat på hur snabbt och exakt de värmer upp en liter vatten till 100 grader. Man har även tittat på användarvänlighet, byggkvalitet, ljudnivå, energiförbrukning och säkerhet.

Vad ska en vattenkokare kunna göra?

I grund och botten ska en vattenkokare bara koka upp vatten. Det är dock bäst att välja en modell med kort koktid, hög säkerhet och ett effektivt kalkfilter.


Genomgång av testkällor

Råd & Rön  
Konsumentorganisationen Råd & Rön arbetar med flera aspekter av det svenska konsumentlivet. Deras arbete inkluderar bland annat tester och recensioner av olika konsumentprodukter.

Den här gången har Råd & Rön provat ett antal olika vattenkokare. Vi har tittat närmare på deras bedömning av följande modeller: Bosch TWK8613, Bosch TWK7203, Bosch TWK7809, Siemens TW86103 och Philips HD9350.

Om du vill läsa hela recensionen från Råd & Rön kan du klicka på den här länken. För att få full tillgång till testresultaten måste du dock antingen ha en prenumeration eller köpa tillgång till den specifika undersökningen.

Test.de  
Det tyska testmagasinet Test.de publicerar tester av konsumentprodukter för att deras läsare ska få en överblick över för- och nackdelar hos olika produkter. De har till exempel genomfört ett stort test av vattenkokare där de utsåg modellen Bosch TWK8613 till testvinnare. Du hittar hela granskningen här.

Testsieger.de  
Den tyska hemsidan Testsieger.de granskar konsumentprodukter för hem och trädgård genom att samla olika tester och jämföra dessa med varandra. Slutligen skapar de en egen bedömning av den aktuella produkten och delar sitt betyg med sina läsare.

Den här gången har Testsieger.de granskat Bosch TWK6A813 och gett vattenkokaren ett bra betyg. Om du vill läsa hela undersökningen kan du klicka på den här länken.


Andra relevanta tester och artiklar

Om du inte hittade vad du sökte i den här artikeln har vi på Konsumentmagasinet även flera andra artiklar som kan vara av intresse.

I vår mer allmänna artikel Vattenkokare test kan du till exempel få en överblick över marknadens bästa modeller. I den artikeln har vi tittat på vattenkokare från flera olika tillverkare och samlat de modeller som har fått bäst betyg i tester. Det finns även prisjämförelser för varje modell som visar vilken återförsäljare som är billigast.

Vi har även en annan märkesspecifik artikel om vattenkokare: KitchenAid vattenkokare test. Där får du en överblick över de bästa modellerna från det amerikanska kvalitetsmärket.

Om du tycker extra mycket om Bosch som tillverkare har vi även ett flertal artiklar om just deras produkter.

Du kan till exempel hitta testvinnande modeller i våra artiklar Bosch köksmaskin test och Bosch kaffebryggare test.

Bosch ligger även i framkant när man talar om hårda vitvaror. Om du behöver nya vitvaror kanske du därför vill läsa någon av följande artiklar: Bosch ugn testBosch tvättmaskin test, Bosch torktumlare test eller Bosch diskmaskin test. Alla dessa artiklar innehåller expertomdömen, prisjämförelser och annan användbar information om ämnet.

Betygsätt den här artikeln

Klicka på en stjärna för att betygsätta