Blendtec Blender Test – Här är experternas favoritmodeller – Bäst i Test

Enligt vår research och analys Vi har gjort ett urval av produkter som fått höga poäng på de parametrar vi bedömt dem på, vilket betyder att vi inte tillhandahåller en uttömmande lista över alla produkter på marknaden.

Artikeln är en annons

Den här artikeln handlar om marknadens bästa blendrar från märket Blendtec. Här kan du läsa om modeller som har fått bra betyg av experter i olika granskningar.

Vi kommer här att gå igenom fem olika Blendtec-blendrar och berätta om funktionerna hos varje modell. I genomgången berättar vi även vad experterna tycker om de olika blendermodellerna.

Utöver de fem blendrarna från Blendtec har vi även valt ut tre alternativa modeller från andra märken. För att det ska vara enkelt att jämföra de olika modellerna går vi igenom dessa på samma sätt som Blendtec-modellerna.

Om du vill läsa mer om testerna och testkällorna hittar du en lista med länkar till alla undersökningar som vi hänvisar till längst ner i artikeln.

Den här artikeln innehåller:
Genomgång av fem blendermodeller från Blendtec
Genomgång av tre alternativa modeller
Tips för dig som ska köpa en ny blender
Rengöringsinstruktioner
Fem läckra recept
Information om Blendtec
Genomgång av alla tester vi har undersökt samt länkar för vidare läsning

Observera att Konsumentmagasinet inte testar några produkter själva. Vi samlar däremot resultaten från oberoende tester för att du lätt ska kunna få en överblick över de bästa produkterna på marknaden.

Blendtec Blender Test 2021 – Här är Blendtecs bästa blendrar

I det här avsnittet hittar du en genomgång av de blendermodeller från Blendtec som experterna anser vara bäst på marknaden.

Vi på Konsumentmagasinet har nämligen analyserat många tester från flera framstående expertkällor. Vi har även jämfört priserna för alla modeller i artikeln för att du enkelt ska kunna se vilken återförsäljare som är billigast.


Blendtec Designer 625

✅ 6 av 6 stjärnor hos det danska magasinet Gastromand.dk
✅ 4 av 5 stjärnor hos det internationella teknikmagasinet Cnet.com
✅ 4,9 av 5 stjärnor hos testsajten Blenderreviewer.com

Blendtec Designer 625

 

.
Blendtec Designer 625 har granskats av expertpaneler från tre olika källor: matmagasinet Gastromand.dk, teknikmagasinet Cnet.com och blendertestsajten Blenderreviewer.com. Alla experter bedömde modellen på specifika testpunkter, till exempel mixning, design, funktioner och användarvänlighet. Experterna kom till slut fram till att det här är en otroligt välfungerande produkt.

Stark och kraftfull blender

Blendtec Designer 625 har en motor på 1550 watt och är därmed en av marknadens starkare blendrar. Detta innebär bland annat att den här blendern har lättare för att krossa is, nötter, frön och andra hårda ingredienser.

Den här modellen är gjord för att vara enkel att använda och har sex olika hastighetslägen att välja mellan. Blendern har dessutom en smart touchskärm som används för att kontrollera och justera alla inställningar.

Fyra program

Blendtec Designer 625 har fyra förinställda program som underlättar användningen ännu mer. Dessa program är till för soppa, glass, juice och smoothie. Allt man behöver göra för att förbereda någon av dessa är därmed att tillsätta de ingredienser man vill ha och starta rätt program. Därefter sköter blendern resten.

Den här blendern har en stor kanna på 2,7 liter och kan dessutom hantera både kalla och varma ingredienser.

Experterna: Blender som kan mixa allt

Blendtec Designer 625 får höga betyg av experterna och blir kanske mest omtyckt hos Gastromand.dk. Experterna därifrån förklarar nämligen att den här modellen kan mixa så gott som allt man kan tänkas sätta i den.

De framhäver även att Blendtec Designer 625 är väldigt användarvänlig och att blendern arbetar snabbt. Enligt experterna krossar den till exempel is på bara några sekunder och gör en smoothie på ungefär 20 sekunder.

Experterna från Blenderreviewer.com framhäver bland annat styrkan hos den här modellen och förklarar att detta ökar mångsidigheten hos produkten. Blenderreviewer.com beskriver även den här blendern som en sann marknadsledare.

Experterna nämner inte särskilt många nackdelar med den här modellen. Den väger dock 4 kg och tar även en del plats. Blendern kan därför vara lite klumpig att hantera. Experterna påpekar även att priset är ganska högt.

Specifikationer för Blendtec Designer 625
Watt: 1 550
Antal hastighetslägen: 6
Pulsfunktion: Ja
Antal program: 4
Kapacitet: 2,7 liter

Utvalda fördelar med Blendtec Designer 625
Kraftfull blender med en effekt på 1 550 watt
Fyra förinställda program
Sex hastighetslägen
Snabb blender som gör en smoothie på 20 sekunder
Hög kapacitet

Här kan du se en presentationsvideo från Whiteaway.com där de visar upp Blendtec Designer 625: 


Blendtec Designer 725

✅ Bra betyg hos det brittiska konsumentmagasinet Which.co.uk
✅ 3,5 av 5 stjärnor hos det internationella teknikmagasinet Cnet.com
✅ 79 av 100 poäng hos brittiska Goodhousekeeping.com

Blendtec Designer 725 

Vi är läsarfinansierade och får provision på köp som görs via länkar i våra artiklar.

.
Blendtec Designer 725 har testats och recenserats av tre olika expertkällor och lyckas imponera på alla tre.

Experterna kommer från konsumentmagasinet Which.co.uk, teknikmagasinet Cnet.com och hushållsmagasinet Goodhousekeeping.com. Alla expertkällor bedömde Blendtec Designer 725 på ett antal specifika testpunkter, till exempel prestanda, funktioner, användarvänlighet och design.

Kraftfull blender

Blendtec Designer 725 är ett bra alternativ för dig som vill ha en riktigt kraftfull blender med många hästkrafter. Den här modellen har nämligen en motoreffekt på 2800 watt och klarar därför av att mixa även de hårdaste ingredienserna.

Den här blendern har dessutom 100 hastighetslägen samt en steglös hastighetsjustering som ger en mjuk övergång.

Sex förinställda program

Blendtec Designer 725 är en rymlig blender med en kanna som rymmer 2,66 liter. Den här modellen är därför bra om man vill kunna mixa stora mängder på en gång.

Produkten är gjord för att vara så användarvänlig som möjligt och har därför sex förinställda program. Det finns både ett rengöringsprogram och specifika program för smoothie, salsa, glass, juice och soppa.

Experterna: Imponerande produkt

Experterna tycker otroligt bra om Blendtec Designer 725. Which.co.uk skriver bland annat att det här är en imponerande blender som är utrustad med den senaste tekniken på marknaden.

Experterna förklarar även att blendern levererar ett perfekt resultat med bara ett par knapptryckningar. De kommenterar dock att priset är ganska högt och att blendern väsnas en hel del.

Blendtec Designer 725 har även testats av andra experter. Cnet.com blir till exempel riktigt imponerade av hästkrafterna hos den här blendern. De framhäver även att den förbättrade touchpanelen ger en betydligt bättre precision.

Goodhousekeeping.com håller med om denna iakttagelse och skriver att det bara finns ett fåtal nackdelar med den här blendern. De påpekar bland annat att modellen är lite väl dyr och att den inte hackar is och nötter riktigt jämnt.

Cnet.com beskriver dock lite större fel i sin recension av blendern. De berättar nämligen att den höga effekten gör att knivarna i blendern lätt skadar själva kannan.

Specifikationer för Blendtec Designer 725
Watt: 2 800
Antal hastighetslägen:100
Pulsfunktion: Ja
Antal program: 6
Kapacitet: 2,66 liter

Utvalda fördelar med Blendtec Designer 725
Många hästkrafter med en effekt på 2 800 watt
Många hastighetslägen och steglös justering
Sex program
Enkel användning
Stor kanna

Här kan du se en video där den amerikanska testsajten Cnet.com recenserar Blendtec Designer 725:


Blendtec Total Blender Classic

✅ 5 av 5 stjärnor hos testsajten Blenderreviewer.com
✅ Bra betyg hos amerikanska Kitchengearpro.com

Blendtec Total Blender Classic

 

.
Blendtec Total Blender Classic har granskats av två olika expertpaneler: en från den amerikanska kökssajten Kitchengearpro.com och en från testsajten Blenderreviewer.com. Den sistnämnda specialiserar sig på tester av just blendrar.

Båda expertkällorna granskade blendern utifrån ett antal specifika testpunkter, och efter undersökningarna kom båda fram till att det här är en riktigt bra produkt.

Klassisk och kraftfull Blendtec-blender

Blendtec Total Blender Classic är en väldigt klassisk modell från Blendtec och har därmed ett passande namn. Blendern har en traditionell utformning med en robust bas och en genomskinlig kanna högst upp. På basen sitter kontrollpanelen som består av både knappar och en LCD-skärm

På skärmen kan man hålla koll på processen och se hur lång tid som återstår. I likhet med de flesta andra Blendtec-produkter har den här modellen även en kraftfull motor. Den har nämligen en motoreffekt på 1560 watt och är därför perfekt om man vill kunna mixa hårda ingredienser.

Många valmöjligheter

Med Blendtec Total Blender Classic har man många olika valmöjligheter. Den här modellen har nämligen tio hastighetslägen och sex förinställda program.

Dessa program gör det enklare att uppnå rätt konsistens när man vill göra antingen smoothie, soppa, juice, glass, is eller smet. Detta ökar modellens mångsidighet och gör att den även kan komma till användning när man bakar.

Experterna: Väldigt mångsidig blender

Blendtec Total Blender Classic har granskats av både Kitchengearpro.com och Blenderreviewer.com. Båda expertkällorna tycker otroligt bra om den här modellen och framhäver flera olika saker i sina recensioner. De påpekar bland annat att blendern är väldigt mångsidig och skriver att den kan göra allt från glass till barnmat.

Experterna nämner även att den här modellen är effektiv oavsett vilken uppgift den utför. Blendtec Total Blender Classic kan nämligen användas för att både mixa, blanda, puréa och mala.

Blendern kan dessutom hantera så gott som alla ingredienser man kan tänkas använda. Den får även beröm för sin användarvänlighet, skärm, kanna och rengöring.

Experterna nämner inte särskilt många nackdelar med Blendtec Total Blender Classic. De påpekar dock att den här produkten väsnas en del när man använder den samt att priset inte direkt är lågt.

Specifikationer för Blendtec Total Blender Classic
Watt: 1 560
Antal hastighetslägen: 10
Pulsfunktion: Ja
Antal program: 6
Kapacitet: 2,66 liter

Utvalda fördelar med Blendtec Total Blender Classic
Kraftfull motor
LCD-skärm som visar resterande tid
Tio hastighetslägen att välja mellan
Sex förinställda program
Kan även användas till bakning


Blendtec Classic 575

✅ 4 av 5 stjärnor hos amerikanska Easyhealthysmoothie.com
✅ 5 av 5 stjärnor hos testsajten Blenderreviewer.com
✅ Bra betyg hos Healthybutsmart.com

Blendtec Classic 575 

Vi är läsarfinansierade och får provision på köp som görs via länkar i våra artiklar.

 

.
Blendtec Classic 575 har varit med i tre olika tester. Alla dessa är utförda av experter som antingen jobbar med blendrar eller är verksamma inom områden där blendern har en viktig roll.

Dessa experter kommer från hälsosajterna Easyhealthysmoothie.com och Healthybutsmart.com samt från testsajten Blenderreviewer.com. Alla tre källor tycker bra om den här modellen och ger den därför höga betyg i sina respektive undersökningar.

En av Blendtecs enklare modeller

Blendtec Classic 575 är en av de enklare modellerna i Blendtecs utbud. Detta innebär även att den har ett lite lägre pris än många andra modeller från Blendtec.

Det här är dock fortfarande en effektiv blender som har mycket att erbjuda. Den har nämligen en kraftfull motor på 1550 watt och fungerar därför bra när man vill mixa hårda ingredienser. Det finns dessutom fem hastighetslägen att välja mellan.

Fyra program

Blendtec Classic 575 har fyra förinställda program som underlättar användningen: ett smoothieprogram, ett 60- och ett 90-sekundersprogram samt ett rengöringsprogram. Kannan till den här blendern har en kapacitet på 1,9 liter och är dessutom både miljövänlig och BPA-fri. Blendern är därmed ganska rymlig. Den är dock inte lika stor som många andra modeller från Blendtec.

Experterna: Mångsidig blender med många funktioner och ett bra pris

Blendtec Classic 575 har granskats av tre olika expertpaneler. Samtliga experter tycker bra om den här blendern och ger den mycket beröm på flera olika punkter.

Experterna skriver bland annat att blendern är utrustad med modern teknik och riktigt många funktioner. De nämner dessutom att den är både hållbar och mångsidig. Experterna framhäver även att blendern är lätt att använda och att den tål maskindisk.

Vad gäller effektivitet förklarar experterna att blendern har bra knivar som mixar ingredienserna perfekt varje gång. Konsistensen blir därför alltid precis som man vill ha den.

Experterna påpekar dessutom att Blendtec Classic 575 är ett budgetvänligt alternativ. Den här modellen är nämligen billigare än andra blendermodeller från Blendtec.

Allt är dock inte bara bra med den här modellen. Enligt experterna är de fyra programmen till exempel så bra att de gärna hade haft fler. De anmärker även på att blendern väsnas en del samt att den tenderar att göra glassen lite väl flytande.

Specifikationer för Blendtec Classic 575
Watt: 1 550
Antal hastighetslägen: 5
Pulsfunktion: Ja
Antal program: 4
Kapacitet: 1,9 liter

Utvalda fördelar med Blendtec Classic 575
Enkel blender
Kraftfull motor
Fem hastighetslägen
Fyra program
Ett billigare alternativ

I den här videon från den brittiska hemsidan Juicers.co.uk kan du se en genomgång av Blendtec Classic 575:


Blendtec Professional 800

✅ 4,9 av 5 stjärnor hos testsajten Blenderreviewer.com
✅ 5 av 5 stjärnor hos amerikanska Blenderauthority.com

Blendtec Professional 800 

Vi är läsarfinansierade och får provision på köp som görs via länkar i våra artiklar.

.
Blendtec Professional 800 är en favorit hos experterna från två olika källor: testsajten Blenderreviewer.com och blendersajten Blenderauthority.com.

Båda expertgrupperna har provat den här modellen och bedömt dess prestanda, funktioner, design och användarvänlighet. I slutändan kommer experterna fram till att det här är en riktigt bra maskin som förtjänar toppbetyg.

Tyst design

Blendtec Professional 800 ser lite mer kompakt ut än många andra Blendtec-produkter. Enligt formgivaren finns det dock mer som är annorlunda med den här blendern.

Blendtec själva har nämligen gått ut med att den här modellen är deras försök att skapa marknadens mest tystgående blender.

Trots detta är det här en otroligt kraftfull blender med en motoreffekt på 1800 watt. Den här blendern är därmed tillräckligt stark för att mixa även de hårdaste ingredienserna.

Färdiga program för det mesta

Blendtec Professional 800 har elva hastighetslägen och en enkel slidepanel som används för att välja hastighet. Denna slidepanel gör även att man får en mjuk övergång mellan hastigheterna. Resten av funktionerna kontrolleras också med en touchpanel.

Den här modellen har en stor kanna med en kapacitet på 2,6 liter. I och med att kannan är BPA-fri är den dessutom bra för både miljön och konsumenten.

Blendtec Professional 800 har sex förinställda program för drinkar, smoothie, glass, juice och soppor samt för att vispa ihop ingredienser. Det finns även ett rengöringsprogram.

Experterna: Världens tystaste blender

Blendtec Professional 800 har granskats av två expertpaneler och imponerar stort i båda undersökningarna. Den här modellen får därför enbart toppbetyg och nästan bara positiva kommentarer.

Berömmet handlar bland annat om att blendern lever upp till löftet om att vara otroligt tystgående. Experterna beskriver till och med den här modellen som världens tystaste blender. De förtydligar dock även att blendern är riktigt kraftfull trots att den är tyst.

Den kraftfulla motorn gör att Blendtec Professional 800 kan mixa både smoothie, juice, glass och soppor helt perfekt. Experterna förklarar även att konsistensen blir helt fantastisk. De påpekar dessutom att den här blendern är otroligt mångsidig eftersom att den både kan mixa, puréa, blanda, mala och röra ihop smet.

Trots de positiva recensionerna finns det dock ett par nackdelar med den här modellen. Experterna berättar bland annat att det inte finns någon självrengörande funktion samt att blendern är ganska dyr. De påpekar även att den kraftfulla motorn har en tendens att krossa isen för mycket.

Specifikationer för Blendtec Professional 800
Watt: 1 800
Antal hastighetslägen: 11
Pulsfunktion: Ja
Antal program: 6
Kapacitet: 2,6 liter

Utvalda fördelar med Blendtec Professional 800
Utformad för att vara så tyst som möjligt
Många hästkrafter
Elva hastighetslägen
Touchpanel med enkla kontroller
Sex program som underlättar användningen

Här kan du se en presentationsvideo från Blendtec där de visar upp Blendtec Professional 800: 


Alternativ till Blendtec

Hittills har vi gått igenom fem blendermodeller från Blendtec. I följande avsnitt kommer vi istället att titta närmare på alternativ till Blendtec-modellerna.


KitchenAid 5KSB8270


✅ 4,5 av 5 stjärnor hos testsajten Trustedreviews.com
✅ 84 av 100 poäng hos det brittiska konsumentmagasinet Which.co.uk

KitchenAid 5KSB8270

Vi är läsarfinansierade och får provision på köp som görs via länkar i våra artiklar.

 

.

Traditionell KitchenAid-design och kraftfull motor

KitchenAid 5KSB8270 har en modern design som inger en lite rå och professionell känsla. Den här blendern är därför ett bra alternativ för dig som bryr dig mycket om estetik. Eftersom att detta utseende är typiskt för KitchenAid kan modellen även intressera dig som helt enkelt tycker om KitchenAid.

Kontrollpanelen hos den här modellen sitter längst ner och består av ett kontrollvred och två tryckknappar. På kontrollpanelen kan man välja både hastighet och program.

Man kan kontrollera hastigheten väldigt noggrant genom att välja mellan elva olika hastighetslägen. Motorn har dessutom en effekt på 1800 watt och kan därför utan problem mixa både mjuka och hårda ingredienser.

Mångsidig blender med fyra program

KitchenAid 5KSB8270 är ett bra alternativ för dig som vill kunna använda din blender till många olika uppgifter.

Den här modellen har fyra specialprogram för olika ändamål: smoothie, juice, soppa samt ett rengöringsprogram. Dessa program är utformade för att man ska få så bra resultat som möjligt när man gör dessa rätter eller drycker.

KitchenAid 5KSB8270 kan dock även användas för att göra till exempel sås, pesto och puré. Den här blendern har dessutom en dubbelsidig kanna som fungerar med både varma och kalla ingredienser.

Experterna: Dyr, men värd varenda krona

KitchenAid 5KSB8270 har granskats av tre olika expertpaneler och lyckas imponera på alla tre med sina förmågor.

Which.co.uk skriver bland annat att det här är en ganska dyr investering men att den är värd varenda krona. Blendern har till att börja med en läcker och elegant design och är dessutom väldigt välbyggd.

Modellen får även beröm för att den gör fantastiska smoothies och soppor samt för att den krossar is väldigt bra. Experterna framhäver dessutom att produkten är väldigt användarvänlig och att den tål maskindisk. De påpekar även att rengöringen överlag går väldigt lätt.

Trustedreviews.com kommenterar bland annat att KitchenAid 5KSB8270 fungerar bra till både varma och kalla rätter.

Bortsett från priset hittar experterna inte särskilt många nackdelar med KitchenAid 5KSB8270. De påpekar dock att peston inte blev lika bra som de hade förväntat sig och att maskinen väsnas en del när man använder den.

Specifikationer för KitchenAid 5KSB8270
Watt: 1 800
Antal hastighetslägen: 11
Pulsfunktion: Ja
Antal program: 4
Kapacitet: 1,65 liter

Utvalda fördelar med KitchenAid 5KSB8270
Läcker design som är typisk för KitchenAid
Kraftfull blender
Elva hastighetslägen och bra hastighetskontroll
Fyra program
Dubbelsidig kanna som fungerar med både varma och kalla ingredienser

Här kan du se en presentationsvideo från KitchenAid där de visar upp KitchenAid 5KSB8270: 


Vitamix Ascent A2500

✅ 5 av 5 stjärnor hos testsajten Blenderreviewer.com
✅ ”Editor’s Choice” med 88 av 100 poäng hos Techgearlab.com

Vitamix Ascent A2500

Vi är läsarfinansierade och får provision på köp som görs via länkar i våra artiklar.

.
Vitamix Ascent A2500 har provats, bedömts och recenserats av två olika expertkällor: blendertestsajten Blenderreviewer.com och tekniksajten Techgearlab.com. Båda källorna har undersökt hur bra den här modellen är vad gäller till exempel prestanda, funktioner och användarvänlighet.

Vitamix Ascent A2500 klarar sig riktigt bra i undersökningarna och får därför höga betyg. Modellen utses även till Editor’s Choice hos en av källorna.

Modern blender med den senaste tekniken

Vitamix Ascent A2500 är utformad för att förena den senaste tekniken med användarvänlighet i köket. Den här produkten har därför en läcker, distinkt och tidsenlig design.

Knivsystemet är helt nytt i den här modellen. För att blendern alltid ska vara uppdaterad har den även en trådlös anslutning som gör att produkten kan hållas aktuell.

Den här anslutningen gör även att blendern kan anpassa ett program utifrån uppgift, tid och storlek på behållaren. Det finns tre olika program som är utformade för smoothie, soppa och frysta efterrätter.

Tio hastighetslägen och full kontroll

Vitamix Ascent A2500 har tio hastighetslägen som passar till olika typer av ingredienser och uppgifter. Den här modellen har dessutom en reglerbar hastighetskontroll som ger användaren full kontroll. Tack vare denna kan man nämligen justera hastigheten fritt under arbetets gång.

Utöver detta har blendern även en smart timer som både visar hur länge man har mixat och hur lång tid som återstår. Vitamix Ascent A2500 har dessutom en motoreffekt på 1400 watt och en kanna på två liter. Kannan har en smal hällpip som underlättar serveringen.

Experterna: Högteknologisk blender för hela slanten

Vitamix Ascent A2500 får bra betyg och fina kommentarer från båda expertkällorna som har testat modellen. Experterna lyfter fram flera bra egenskaper som grund för de bra recensionerna.

De förklarar bland annat att den här produkten verkligen är kraftfull och kan mixa alla typer av ingredienser utan några problem. Oavsett om man gör en milkshake, smoothie, soppa eller efterrätt får man därför ett resultat med en mjuk och krämig konsistens. Den här modellen får dock även beröm för att den är smart och full av högteknologiska funktioner och lösningar.

Experterna skriver även att Vitamix Ascent A2500 har allt man kan önska sig av en blender. Den här modellen har bland annat en BPA-fri kanna, digital timer och trådlös uppkoppling. Experterna lovordar dessutom både programmen och designen.

Det finns dock inte bara fördelar med den här blendern. Vad gäller nackdelar nämner experterna till exempel att Vitamix Ascent A2500 inte direkt är billig. Blendern får även lite problem när man gör mindre portioner.

Specifikationer för Vitamix Ascent A2500
Watt: 1 400
Antal hastighetslägen: 10
Pulsfunktion: Ja
Antal program: 3
Kapacitet: 2 liter

Utvalda fördelar med Vitamix Ascent A2500
Modern och högteknologisk blender
Trådlös uppkoppling som håller blendern aktuell
Tre förinställda program för smoothies, soppor och efterrätter
Tio hastighetslägen och reglerbar hastighetskontroll
Digital timer som visar användbar information

Här kan du se en presentationsvideo från Vitamix där de visar upp Vitamix Ascent A2500:


Tips för dig som ska köpa en ny blender

Eftersom att det finns så många olika blendermodeller på marknaden kan det vara svårt att veta vilken modell som passar bäst till just dina individuella behov.

Vi har därför sammanställt en lista över sådant som kan vara bra att tänka på när du köper en blender. Guiden är baserad på expertinformation från Tasteofhome.com.

Storlek
Blendtec Total Blender Classic Blendrar finns i en mängd olika storlekar och kan rymma allt från under en liter till flera liter. Vilken storlek du bör välja beror till exempel på hur många ni är i familjen, hur ofta du kommer att använda blendern samt hur stora portioner du vill kunna göra.

Eftersom att alla inte har obegränsat med förvaringsutrymme i köket bör du även ta hänsyn till den fysiska storleken. Om du har ont om plats kan det till exempel vara bäst att välja en mer kompakt modell.

Styrka
Hur stark effekt en blender har visas i watt – ju högre watt, desto kraftfullare är motorn. Om du vill kunna mixa nötter, frön, is och andra hårda ingredienser är det bäst att välja en kraftfull blendermodell.

Den angivna effekten berättar dock inte allt om hur effektiv en blender faktiskt är. Detta beror nämligen även på vilka tekniker, metoder och knivblad blendern använder. På grund av detta är det alltid bra att läsa expertrecensioner innan man köper något.

Hastighet
En annan viktig aspekt att ta hänsyn till när du väljer blender är hastigheten. Experterna rekommenderar att man köper en modell med minst tre hastighetslägen. Man behöver dock inte nödvändigtvis ha en blender med fler än tio inställningar.

Om man köper en blender med färre än tre hastighetslägen menar experterna att man får en sämre kontroll över processen.

Tillbehör
Moderna blendrar kan göra betydligt mer än att bara mixa olika ingredienser. De mer avancerade modellerna har dessutom tillbehör som ökar mångsidigheten ännu mer. Med hjälp av tillbehören kan dessa blendrar till exempel hacka, skära, blanda och mala.

Avancerade blendermodeller kan därmed fungera som en 2-i-1 eller 3-i-1-lösning. Dessa kan därför vara ett smart alternativ om du har ont om förvaringsutrymme hemma.

Pris
pris Enligt experterna är priset en av de faktorer som väger tyngst i valet av blender. Vissa modeller är väldigt dyra medan andra är billiga. Skapa en budget och titta sedan vad som finns i den prisklassen. Kom ihåg att en blender inte nödvändigtvis är dålig bara för att den är billig. På samma vis behöver en dyr blendermodell inte vara bäst bara för att den är dyrast.

Detta är en annan anledning till att studera experternas recensioner. Genom att göra detta kan du nämligen försäkra dig om att du köper en bra modell. Du hittar länkar till alla expertundersökningar längst ner i den här artikeln.


Hur rengör man en blender?

Hur rengör man en blenderNär man har använt en blender måste den även rengöras. Vissa blendrar kan köras i diskmaskinen medan andra måste diskas för hand.

Baserat på expertinformation från TheSpruce.com och Thekitchn.com berättar vi här hur du rengör din blender på enklast möjliga vis. Här kan du både läsa om djuprengöring och en snabbare vardagsrengöring.

Djuprengöring

Innan du påbörjar den noggranna rengöringen ska du plocka fram milt diskmedel, en svamp och eventuellt bakpulver.

Börja med att ta isär blendern så mycket du kan. Smuts från ingredienserna kan nämligen fastna på osynliga ställen. Ta lös kannan och locket från basen. Ta även ut knivarna om detta är möjligt.

Diskakannan noggrant med en svamp och diskmedel. Torka den därefter torr med en ren kökshandduk. Vissa kannor tål maskindisk, men även dessa kan behöva rengöras ordentligt för hand någon gång emellanåt.

Diska sedan knivarna, locket och resten av smådelarna. Torka även dessa torra med en ren kökshandduk.

Själva basen brukar också få en del fläckar. Dessa kan torkas bort med en fuktig trasa eller med lite bakpulver. Bakpulvret löser upp fläckarna bättre. Glöm inte bort att torka av sladden också.

Sänk dock aldrig ner sladden eller basen i vatten. De elektriska delarna får inte komma i kontakt med vatten.

Låt alla delar torka helt och hållet på en ren kökshandduk. När alla delar är torra kan du sätta ihop blendern igen.

Vardagsrengöring 

Man bör alltid hålla blendern hygienisk. I vardagen krävs det dock inte en djupgående rengöring varje gång. När du har ont om tid kan du istället använda följande metod för att rengöra blendern:

Fyll kannan halvvägs med varmt vatten.
Tillsätt ett par droppar diskmedel i vattnet.
Starta blendern och låt den köra i ungefär 10 sekunder. Se till att locket hålls stängt.
Häll ut diskvattnet och skölj kannan ett par gånger med rent vatten från kranen. Denna metod bör ta bort rester från både smoothies, puré, pesto och soppor.


Fem läckra recept

Här har vi samlat fem olika recept där du får användning för din blender.


Havremuffins med banan 

Havremuffins med banan Ingredienser:
5 dl havregryn
2 stora och mogna bananer
2 stora ägg
2,5 dl grekisk yoghurt
2-3 msk honung
1,5 tsk bakpulver
0,5 tsk vaniljextrakt
En knivsudd salt
Upp till 1 dl grovhackad choklad

1. Starta ugnen på 200 grader och smöra 12 muffinsformar.
2. Häll alla ingredienser förutom chokladen i blendern och mixa tills smeten är slät och havregrynen har lösts upp. Detta tar ungefär tre minuter.
3. Vänta tills smeten har svalnat lite och tillsätt sedan den hackade chokladen.
4. Fördela smeten i formarna och grädda muffinsen i ugnen i ungefär 15 minuter.

Du hittar hela receptet här.


Acai Bowl

Acai Bowl Ingredienser:
1 msk acaipulver
1 fryst banan i bitar
1 dl kokosvatten

Förslag på topping:
Granola
Kokos
Nötter
Färsk frukt, till exempel mango, banan, hallon eller jordgubbar

1. Häll acaipulver, bananbitar och kokosvatten i en blender och mixa till en slät massa. Var försiktig så att den inte blir för tunn.
2. Servera på en gång medan desserten fortfarande är kall. Toppa med till exempel granola, kokos, nötter eller frukt.

Du hittar hela receptet här.


Hemmagjord salsa

Hemmagjord salsa Ingredienser:
0,5 dl hackade tomater
0,5 dl grön chili
1 vitlöksklyfta
1 msk vinäger
2 msk tomatpuré
2 msk hackad lök
1 dl små tomater

Övrigt:
Salt
Röda chiliflingor
Hackad rödlök

1. Häll alla ingredienser utom salt, chiliflingor och rödlök i en blender och mixa till en slät salsa.
2. Smaka av med salt och pynta med chiliflingor och rödlök.
3. Servera med kex eller grönsaker.

Du hittar hela receptet här.


Hemmagjord hummus

hummus Ingredienser:
3,5 dl kikärtor, från burk eller hemkokta
0,5 dl färsk citronsaft
0,5 dl tahini
1 pressad vitlöksklyfta
2 msk Extra Virgin olivolja
½ tsk spiskummin
2-3 msk vatten
Salt
Paprika

1. Mixa först ihop tahini och citronsaft.
2. Tillsätt olivolja, vitlök, spiskummin och en halv tesked salt och fortsätt sedan mixa.
3. Rensa kikärtorna och tillsätt hälften av dem i blendern. Mixa en stund och tillsätt sedan resten av kikärtorna.
4. Mixa till en slät blandning.
5. Smaka av med salt och servera med olivolja och lite paprika.

Du hittar hela receptet här.


Gazpacho

Gazpacho  Ingredienser:
1 gurka
1 röd paprika
1 grön paprika
1 stor lök
3 tomater
1 chili
2,5 dl tomatjuice
1 msk vinäger
½ tsk salt
Nymalen peppar

1. Lägg halva gurkan, en halva av varje paprika och halva löken i en blender och mixa till en finhackad massa.
2. Häll över de finhackade grönsakerna i en skål.
3. Sätt de resterande halvorna av gurkan, paprikorna och löken i blendern tillsammans med tomater och chili. Mixa till en mjuk och slät blandning.
4. TIllsätt sedan vinäger, salt och peppar och fortsätt mixa.
5. Häll över den släta blandningen från blendern till skålen med de finhackade grönsakerna. Rör om så att det bildas en tjock soppa.
6. Häll över soppan i en lufttät behållare och ställ in den i kylskåpet. Låt soppan stå kallt i fyra timmar så att smakerna hinner smälta ihop.
7. Soppan kan nu serveras eller förvaras i kylskåpet i upp till en vecka.

Du hittar hela receptet här.


Om Blendtec

Blendtec logo
Blendtec är ett amerikanskt företag som tillverkar blendrar. Företaget grundades 1975 av Tom Dickson och har än idag sitt huvudkontor i Utah, USA. Numera säljer de dock sina produkter i hela världen. 

Blendtec är bland annat berömda för sin annorlunda marknadsföringskampanj “Will it Blend?”. I denna kampanj visade Tom Dickson själv upp sina produkter och demonstrerade hur bra blendrarna presterade. Han gjorde dock detta på ett något avvikande sätt genom att mixa annat än bara matvaror. I kampanjen fick blendrarna till exempel mixa golfbollar, fjärrkontroller, telefoner och musikspelare.

Blendtec lägger stor vikt vid innovation när de tillverkar nya blendrar. Detta har bland annat resulterat i att de vann det prestigefyllda priset Gold Innovation Award år 2013. Blendtecs strävan efter innovation beror framförallt på Dicksons personliga intressen. Han var nämligen innovativ redan som barn och byggde till exempel om gokarts och familjens ringklocka. Detta intresse lade grunden för Blendtec, och företaget jobbar fortfarande för att vara pionjärer inom både innovation och ingenjörskonst. Deras huvudsakliga mål är att göra en skillnad och underlätta livet för konsumenterna.


FAQ – Vanliga frågor

Vilka blender modeller från Blendtec är bäst i test?

Blendtec Designer 625, Blendtec Total Blender Classic, Blendtec Classic 575 och Blendtec Professional 800

Hur testas Blendtec blendrar?

Blendrarna har bedömts baserat på deras blenderegenskaper och användarvänlighet. Man har dessutom tittat på både ljudnivån och byggkvaliteten.

Vilken typ av blender ska jag välja?

Det finns tre olika typer av blendrar att välja mellan: Den klassiska blendern som fungerar bra till så gott som allt som ska mixas. Den här typen tar dock stor plats och är besvärlig att rengöra. Ett annat alternativ är en stavmixer. Detta är en väldigt mobil produkt som, bortsett från att krossa is, klarar av så gott som alla uppgifter. Slutligen finns det smoothieblendrar som är kompakta och utmärka för att göra smoothie. Med dessa krävs det dessutom knappt någon rengöring alls direkt efter att man använt dem. En smoothieblender kan dock inte ersätta en klassisk blender helt och hållet.


Blendtec Blender test – källor och länkar 

Blenderauthority.com 
Blenderauthority.com är en internationell hemsida som fokuserar på blendrar. De genomför tester och skriver recensioner och har bland annat provat modellen Blendtec Professional 800. Du hittar hela undersökningen hos Blenderauthority.com.

Blenderreviewer.com 
Blenderreviewer.com är en stor hemsida som delar med sig av artiklar, goda råd och tester. När de granskar blendrar undersöker de en mängd olika testpunkter och skriver sedan en recension av modellen. Blenderreviewer.com har bland annat provat flera av modellerna som är med i den här artikeln:

Klicka här för att läsa hela recensionen av Blendtec Designer 625.

Klicka här för att läsa hela recensionen av Blendtec Total Blender Classic.

Klicka här för att läsa hela recensionen av Blendtec Classic 575.

Klicka här för att läsa hela recensionen av Blendtec Professional 800.

Klicka här för att läsa hela recensionen av Vitamix Ascent A2500.

Cnet.com 
Cnet.com är ett amerikanskt teknikmagasin som behandlar många olika områden inom teknikens värld. Hos dem kan man nämligen hitta både nyheter, guider, artiklar, tester, forum och videor. Cnet.com har bland annat provat olika blendermodeller:

Om du vill läsa mer om Blendtec Designer 625 hittar du hela testet här.

Om du vill läsa mer om Blendtec Designer 725 hittar du hela testet här.

Easyhealthysmoothie.com 
Easyhealthysmoothie.com är en hemsida som fokuserar på hur man kan göra enkla och nyttiga smoothies hemma. Eftersom att man behöver en blender för att göra dessa har Easyhealthysmoothie.com testat blendermodellen Blendtec Classic 575. Du kan läsa hela undersökningen på deras hemsida.

Gastromand.dk 
Gastromand är ett danskt matmagasin som skriver ur ett manligt perspektiv och fokuserar på allt som har med gastronomi att göra. Detta inkluderar både mattrender, recept, restauranger, kokböcker och köksutrustning. Gastromand har bland annat testat blendermodellen Blendtec Designer 625. Om du vill läsa mer hittar du hela undersökningen hos Gastromand.dk.

Goodhousekeeping.com 
Hos brittiska Good Housekeeping Institute kan man som konsument hitta både kunskap, information och bedömningar av olika hus-, hem- och trädgårdsprodukter. Goodhousekeeping.com utför nya tester lite eftersom och bedömer produkterna utifrån funktionalitet, användarvänlighet, miljövänlighet och pris. Den här gången har Goodhousekeeping.com provat blendermodellen Blendtec Designer 725.

Om du vill läsa mer hittar du hela deras undersökning här.

Healthybutsmart.com 
Healthybutsmart.com är en hemsida som fokuserar på lätta delikatesser som även är nyttiga. För att kunna göra dessa behöver man dock rätt utrustning i köket. Healthybutsmart.com har därför testat blendermodellen Blendtec Classic 575. Du kan läsa hela undersökningen på deras hemsida.

Kitchengearpro.com 
Kitchengearpro.com är en kökssajt som fokuserar på köksutrustning och apparater för matlagning. Detta inkluderar även tester av dessa produkter. Kitchengearpro.com har bland annat granskat blendermodellen Blendtec Total Blender Classic. Du kan läsa mer hos Kitchengearpro.com.

Techgearlab.com 
Techgearlab.com är en hemsida som fokuserar på teknik och teknisk utrustning för konsumenter. Techgearlab.com tester därför en del utrustning för köket och har bland annat tittat närmare på blendermodellen Vitamix Ascent A2500. Du hittar hela recensionen på deras hemsida.

Trustedreviews.com 
Trustedreviews.com är en internationell testsajt som genomför en mängd olika expertundersökningar och -tester av de senaste elektroniska konsumentprodukterna. Trustedreviews.com har bland annat provat två av blendermodellerna i den här artikeln:

Om du vill läsa mer om KitchenAid 5KSB8270 hittar du hela testet här.

Om du vill läsa mer om Braun JB 5160 hittar du hela testet här.

Which.co.uk 
Which.co.uk är Englands största konsumentmagasin. Deras mål är att vara konsumenternas förlängda arm och medhjälpare i vardagen. Which.co.uk jobbar även för att konsumenterna ska ha tillgång till så bra information som möjligt innan de köper olika produkter. De testar löpande ett brett urval av konsumentprodukter och har bland annat provat ett antal olika blendrar:

Klicka här för att läsa hela recensionen av KitchenAid 5KSB8270.


Andra relevanta tester och artiklar

Om du inte är säker på att en Blendtec-blender är rätt för dig kanske du även vill läsa vår mer generella artikel Blender/Mixer test. I den artikeln hittar du en sammanställning av blendrar från flera olika tillverkare. Alla dessa modeller har också klarat sig bra i diverse granskningar.

Vi har även flera andra artiklar där vi fokuserar på blendrar från specifika märken. Om du är intresserad kan du till exempel läsa följande artiklar: KitchenAid blender test, Vitamix blender test och Wilfa blender test. I dessa artiklar hittar du de blendermodeller som har fått bäst betyg i framstående expertgranskningar från både in- och utland.

Om du redan vet att du framförallt kommer att göra uppfriskande smoothies med din blender kanske du är intresserad av artiklarna Smoothiemixer test. Utöver en genomgång av marknadens bästa smoothieblendrar innehåller den artikeln även goda smoothierecept och information om nyttiga råvaror.

Betygsätt den här artikeln

Klicka på en stjärna för att betygsätta