Bästa Vagga – Vårt val av de bästa vaggorna enligt experterna

Enligt vår research och analys Vi har gjort ett urval av produkter som fått höga poäng på de parametrar vi bedömt dem på, vilket betyder att vi inte tillhandahåller en uttömmande lista över alla produkter på marknaden.

Artikeln är en annons

Många föräldrar kommer någon gång att känna sig frustrerade över att sonen eller dottern inte vill somna, men det finns vissa verktyg som kan hjälpa dig på traven. Små barn älskar att bli vaggade, och denna lugnande samt upprepande rörelse kan äntligen se till så att de får ro.

Just därför är det en god idé att införskaffa dig en vagga till ditt lilla barn, men med så många valmöjligheter: var ska du egentligen börja? Vi har nedan sammanställt en topplista över vaggor som både uppskattas av konsumenter och experter för att förenkla letandet för dig. Oavsett om du har en tajt budget eller söker en lyxigare vagga finns det garanterat en produkt som passar dig och ditt barn.

Vaggan som du köper till ditt barn bör ha dessa egenskaper

 • En typ: Det finns flera olika sorters vaggor, och vilken som blir rätt för dig beror på dina individuella behov. Är du exempelvis intresserad av en hängvagga eller en stående vagga? Räcker det med en vagga för nyfödda bebisar eller ska den kunna hålla barn upp till 20 kg? Valet är ditt.
 • Lämpliga material: Tänk över vilka material som blir lämpliga för just ditt barn. Det kan bland annat vara en god idé att satsa på en vagga av ekologiska och allergivänliga material med de rätta certifieringarna.
 • Färgalternativ: En mindre viktig aspekt, men någonting som fortfarande kan spela roll, är de olika färgalternativen som finns tillgängliga. Se till så att vaggan matchar resten av inredningen i barnrummet genom att välja en lämplig färg.
 • Valuta för pengarna: Beroende på material, funktioner, utseende och mer därtill kan en vagga antingen bli billigare eller aningen dyrare. Sätt upp en budget så att du vet med dig hur mycket du är villig att lägga på en vagga.
 • Positiva recensioner och tester: Om både andra föräldrar och produktexperter delar ut komplimanger till särskilda vaggor är chansen större att du blir nöjd med köpet av dessa. Lyssna därför på vad andra har att säga för att ta reda på vilka produkter som imponerar.

arrow-more


Moonboon Ekologisk Hängvagga – GOTS-certifierad, allergivänlig fyllning och tygsidor i ekologisk bomull

 

Den trygga och bekväma Moonboon Ekologisk Hängvagga levereras med komfortabla tygsidor som är tillverkade av ekologisk bomull. Samtidigt är den medföljande madrassen 100 % naturlig med allergivänlig fyllning, och som kronan på verket är vaggan GOTS-certifierad. Med Moonboon Ekologisk Hängvagga är du därför säker på att du får en trygg vagga för din son eller dotter. 

 • 100 % naturlig och allergivänlig fyllning
 • Gjord av mjuk ekologisk bomull
 • GOTS-certifierad

Var medveten om följande innan du köper Moonboon Ekologisk Hängvagga

Vem vaggan lämpar sig till
Olika vaggor är passande för barn i olika åldrar. Just Moonboon Ekologisk Hängvagga rekommenderas till nyfödda bebisar och barn med en vikt på upp till 15 kg. Den är inte lämplig om barnet kan sitta upp på egen hand eller har förmågan att vända sig på mage.

Certifieringar ger trygghet
Vissa barn är mer eller mindre känsliga för vissa material, och därför gäller det att förse din bebis med den tryggaste möjliga upplevelsen. Lyckligtvis nog är Moonboon Ekologisk Hängvagga både GOTS-certifierad, kommer med allergivänlig och naturlig fyllning samt har tygsidor av ekologisk bomull.

Fördelar

 • Lätt att montera
 • Elegant design
 • Lätt att underhålla
 • Bekväm
Nackdelar

 • Inte lämplig för barn som kan sitta upp eller vända sig på mage

Vad säger konsumenter och experter om Moonboon Ekologisk Hängvagga?

Trots att det i skrivande stund inte finns expertrecensioner eller kundbetyg att hämta kan vi påstå att Moonboon Ekologisk Hängvagga bjuder på en rad fördelar. Flera färgalternativ, en GOTS-certifiering, naturlig och allergivänlig fyllning, ekologiska material och en elegant design gör Moonboon Ekologisk Hängvagga till ett ypperligt val.

Konsumentmagasinets bedömning

Konsumentmagasinet rekommenderar Moonboon Ekologisk Hängvagga till dig som har en nyfödd bebis eller ett barn som inte väger mer än 15 kg. Du har möjligheten att välja mellan fyra olika diskreta färger och alltet levereras i en händig tygpåse. Då hängvaggan är ekologisk, allergivänlig och GOTS-certifierad har vi här en trygg produkt för ditt barn.

Specifikationer:
Från märket Moonboon
Mått: 90 x 35 cm
GOTS-certifierad
Fyra färger tillgängliga
Madrass med allergivänlig fyllning ingår
Tygsidor i ekologisk bomull
30 dagars prövotid


4moms Mamaroo Sleep Bassinet Vagga – 5 rörelsemönster, 4 White Noise ljud och justerbar på höjden

 • Betyg på 4,5 av 5 hos Amazon
 • Betyg på 3,9 av 5 hos Google Shopping
 • Bra betyg inom ett experttest hos Tech Girl
 • Bra betyg inom ett experttest hos Upside Dad

Ge din bebis den optimala komforten med 4moms Mamaroo Sleep Bassinet Vagga. Den här innovativa vaggan bjuder på diverse rörelsemönster, och du väljer mellan fem hastigheter samt fyra lugnande ljud som hjälper barnet att koppla av. Justera inställningarna via din mobil och sätt till och med in en timer om du så föredrar.

 • 5 inbyggda rörelser
 • Kan användas med LCD-pekskärm och smartphone
 • 4 olika melodier

Var medveten om följande innan du köper 4moms Mamaroo Sleep Bassinet Vagga

Avkopplande funktioner
Alla barn har sina egna individuella behov, och därför har 4moms Mamaroo Sleep Bassinet Vagga utrustats med hela fem rörelsemönster som du kan välja mellan tillsammans med fyra avkopplande ljud såsom fallande regn, havsljud och ett fläktande ljud.

Användarvänlighet
Det är inga svårigheter att skifta mellan de olika inställningarna för en skräddarsydd sömnupplevelse. Faktum är att du antingen bara trycker på knapparna på vaggan eller tar fram din mobil för att styra vaggan via en applikation.

Fördelar

 • Bekväm
 • Pekskärm
 • kan justeras på höjden
 • Verktygslös montering
Nackdelar

 • Inom en hög prisklass

Vad säger konsumenter och experter om 4moms Mamaroo Sleep Bassinet Vagga?

Med ett genomsnittligt kundbetyg på 3,9 av 5 hos Google Shopping samt 4,5 av 5 hos Amazon är 4moms Mamaroo Sleep Bassinet Vagga omtyckt av konsumenterna, men även experterna har ett och annat att säga om den. Inom experttest hos både Tech Girl och Upside Dad har vaggan mottagit rikligt med komplimanger.

Konsumentmagasinets bedömning

Om du letar efter en vagga för nyfödda bebisar och barn upp till 11 kg rekommenderar vi 4moms Mamaroo Sleep Bassinet Vagga. Det krävs inga batterier och du monterar ihop vaggan utan verktyg. Då lakanet är maskintvättbart förblir hygien på topp, och med bara några knapptryck skiftar du mellan en lång rad rörelsemönster för att se till så att din son eller dotter blir nöjd.

Specifikationer:
Från märket 4moms
Mått: 86 (Bredd) x 61 (Längd) x 88-99 (Höjd) cm
Max användarvikt: 11 kg
Fem rörelsemönster
 Fyra White Noise ljud
Styrs via vaggan eller mobilapplikation
Justerbar på höjden


Leander Vagga – 100 % bomull i tidlös dansk design för montering i tak eller på stativ

 • Betyg på 4,9 av 5 hos Google Shopping
 • Betyg på 4,6 av 5 hos Amazon

 

Leander Vagga är en takhängd modell som även kan hängas på ett stativ om du så föredrar. Då vaggan är upphängd kommer den att gunga på ett naturligt vis för att erbjuda barnet lugn och ro. Den diskreta och eleganta designen är för många mycket tilltalande, och för extra komfort ingår en madrass.

 • Snygg dansk design
 • Tillverkad av 100 % bomull
 • kan hängas i taket eller på stativ

Var medveten om följande innan du köper Leander Vagga

Madrass och överdrag
När du beställer Leander Vagga kommer ett överdrag och en madrass i 100 % bomull att ingå. Dessa är tvättbara i tvättmaskin vid upp till 60 grader för att ta kål på alla farliga bakterier och säkerställa att hygien förblir på topp.

Storleken och bärkapaciteten
Då Leander Vagga hänger i taket eller på ett stativ klarar den av en begränsad vikt. När barnet är äldre än sex månader och har börjat röra sig är det dags att byta till en annan typ av barnsäng. Innan sex månaders ålder är Leander Vagga dock ett ypperligt val.

Fördelar

 • Maskintvättbar
 • Lugnande gungande rörelser
 • Fälls lätt ihop
 • Praktisk
Nackdelar

 • Tar upp ett ganska stort utrymme

Vad säger konsumenter och experter om Leander Vagga?

Hos både Google Shopping och Amazon uppskattas Leander Vagga av blivande föräldrar som har testat på produkten. Genomsnittsbetygen ligger på 4,6 och 4,9 av 5 – med andra ord nästintill perfekta omdömen. En av de många nöjda kunderna hade följande att säga: ”En vacker design, snabbmonterad. Säker och stabil”.

Konsumentmagasinets bedömning

Hos Konsumentmagasinet kan vi rekommendera Leander Vagga till den blivande föräldern som är på jakt efter en hängvagga till bebisen mellan noll och sex månader. Den medföljande madrassen och överdraget kan maskintvättas i upp till 60 grader, och vaggan är säkerhetstestad för en trygg sömnupplevelse alla dagar i veckan.

Specifikationer:
Från märket Leander
Mått: 50 (Bredd) x 83 (Längd) x 30 (Höjd) cm
100 % bomull
Maskintvättbar madrass och överdrag
Kan hängas i tak eller på stativ
Hopfällbar
Naturliga gungande rörelser


BabyBjörn Vagga – OEKO-TEX certifierade material, halkskydd och härligt gungande

 • Betyg på 4,8 av 5 hos Google Shopping
 • Betyg på 4,4 av 5 hos Amazon

Näst på listan har vi BabyBjörn Vagga, och den här produkten har en låg höjd samt ett transparant nättyg så att du enkelt kan hålla koll på din son eller dotter. Det är hur lätt som helst att transportera vaggan, och för att skydda golvet ingår glidskydd. Som kronan på verket är BabyBjörn Vagga tillverkad av säkra OEKO-TEX certifierade material.

 • Minimalistisk lättviktig design
 • Mjukt och tyst gungande
 • Glidskydd

Var medveten om följande innan du köper BabyBjörn Vagga

Viktkapacitet
Säkerställ att vaggan som du införskaffar dig är designad för att passa din son eller dotter. BabyBjörn Vagga är ett ypperligt val för barn under sex månaders ålder eller som väger upp till 8 kg. För äldre barn är det läge att kika på andra barnsängsalternativ.

Materialval
En vagga ska givetvis vara framställd i högkvalitativa material. BabyBjörn Vagga har ett nättyg i 100 % polyester, madrassöverdrag i bomull och ben i en blandning mellan trä och stål. Materialen som har använts är OEKO-TEX certifierade, och här har du därför ett allergivänligt val.

Fördelar

 • Lätt att fälla ihop
 • Praktisk
 • Robust och stabil konstruktion
 • Lätt att underhålla
Nackdelar

 • Inom en hög prisklass

Vad säger konsumenter och experter om BabyBjörn Vagga?

Om det finns någon som verkligen älskar BabyBjörn Vagga så är det konsumenterna. Hos Google Shopping har vaggan mottagit ett genomsnittsbetyg på 4,8 av 5 efter 300+ recensioner medan betyget ligger på 4,4 av 5 hos Amazon efter 300+ recensioner. Kunderna lyfter bland annat fram hur smidig och effektiv vaggan är.

Konsumentmagasinets bedömning

BabyBjörn Vagga är lämplig för barn upp till sex månader, så vi rekommenderar inte att dra nytta av vaggan om ditt barn väger mer än 8 kg. En uppskattad aspekt är den tidlösa designen, men även de OEKO-TEX certifierade materialen. Både madrass och överdrag kan tvättas i upp till 60 grader, så du ser smidigt till så att vaggan förblir ren och fin.

Specifikationer:
Från märket BabyBjörn
OEKO-TEX certifierade material
Passande för barn upp till 8 kg
Mått: 58 (Bredd) x 79 (Längd) x 65 (Höjd) cm
Madrass ingår
Halkskydd ingår
Kan fällas ihop


Hoppekids Vagga – vagga i furu som kan omvandlas till en bänk

 • Betyg på 4,5 av 5 hos Amazon

Varför nöja dig med en vagga när du kan få både en bänk och en vagga i ett? Hoppekids Vagga har en storlek på 40 x 80 cm och bjuder ditt barn på en trygg sovplats i material utan skadliga ämnen. När barnet har blivit äldre och vaggan inte längre behövs kan den snabbt och enkelt göras om till en bänk, så du får många års bruk av Hoppekids Vagga.

 • Kan byggas om till en snygg bänk
 • Smart design gör det lättare att trösta barnet på natten
 • Tillverkad utan skadliga ämnen

Var medveten om följande innan du köper Hoppekids Vagga

Mångsidigheten
De flesta vaggor har en begränsad livstid. Barnet använder enbart vaggan under en viss tidsperiod innan det är dags för en större säng. Här skiljer sig Hoppekids Vagga från de flesta andra modellerna på så vis att den kan göras om till en bänk för att fortsätta användas även efter dess att barnet har blivit för gammalt för vaggan.

Bäddmåtten
Bäddmåtten talar bland annat om för dig hur stor plats vaggan kommer att ta upp i barnrummet samt hur länge ditt barn kommer att kunna använda sig av sovplatsen. Just Hoppekids Vagga har bäddmåtten 40 x 80 cm.

Fördelar

 • Klassisk design
 • Mycket stabil och robust
 • Multifunktionell
 • Praktisk
Nackdelar

 • Bänkramen hade kunnat vara bättre

Vad säger konsumenter och experter om Hoppekids Vagga?

Hos Amazon har flera kunder lämnat positiva recensioner, och för närvarande ligger det genomsnittliga betyget på 4,5 av 5. Konsumenterna lyfter fram hur enkel vaggan är att montera, hur stilren den ser ut samt hur smidigt den kan omvandlas till en bänk när behovet är framme.

Konsumentmagasinets bedömning

Hoppekids Vagga rekommenderar vi till dig som har en nyfödd bebis eller ett barn på upp till tre års ålder. Vaggan klarar av en maximal vikt på 40 kg, är tillverkad i furu och erbjuder bäddmåtten 40 x 80 cm. När ditt barn inte längre behöver en vagga är det smidigt att göra om den till en bänk för fortsatt användning.

Specifikationer:
Från märket Hoppekids
Mått: 86 (Bredd) x 47 (Längd) x 62 (Höjd) cm
Tillverkad av furu
Bärkapacitet: 40 kg
Kan göras om till en bänk
Bäddmått: 40 x 80 cm


Childhome Rektangulär Vagga i Rotting Med Madrass – bohemisk stil med naturlig och miljövänlig rotting

Är du intresserad av en naturlig look som både ger barnrummet elegans samt en mysig plats för ditt barn att sova på? Det är här som Childhome Rektangulär Vagga i Rotting Med Madrass kommer in i bilden. Vaggan är gjord av naturlig rotting och kan smidigt flyttas runt tack vare dess lättvikthet. En madrass och jerseyöverdrag ingår för en mjuk och härlig yta att sova på.

 • 100 % miljövänligt trä
 • Snygg vagga som ser bra ut med alla sorters rumsinredningar
 • Tillverkad av naturlig rotting

Var medveten om följande innan du köper Childhome Rektangulär Vagga i Rotting Med Madrass

Materialen som vaggan är tillverkad av
Då Childhome Rektangulär Vagga i Rotting är tillverkad av ett naturligt och miljövänligt material kan du tryggt använda dig av produkten. Madrassen är tillverkad av 80 % bomull samt 20 % polyester, och du kan tvätta lakanet vid upp till 30 grader.

Det som ingår i paketet
När du införskaffar dig en vagga är det ibland ett måste att köpa vissa komponenter separat såsom bland annat madrassen. Så är inte fallet när du väljer Childhome Rektangulär Vagga i Rotting. I detta kompletta paket ingår både själva vaggan, en madrass och ett jerseyöverdrag.

Fördelar

 • Lättviktig
 • Lätt att montera och underhålla
 • långvarig
 • Säker
Nackdelar

 • Ska inte användas när barnet kan sitta eller krypa

Vad säger konsumenter och experter om Childhome Rektangulär Vagga i Rotting Med Madrass?

För närvarande finns det inga testresultat att hämta, men Childhome Rektangulär Vagga i Rotting blir definitivt en favorit i hemmen som föredrar en mer naturlig look. Få både en vagga, madrass samt överdrag, och den lätta vikten säkerställer att du utan problem kan lyfta runt vaggan om det krävs.

Konsumentmagasinets bedömning

Childhome Rektangulär Vagga i Rotting kan användas av ditt barn när han eller hon är yngre än sex månader gammal, och vi rekommenderar att du drar nytta av den till barn som väger mindre än 9 kg. Vaggan är gjord av naturlig rotting och det ingår dessutom en madrass samt ett jerseyöverdrag. Den rektangulära vaggan uppmäter 90 x 50 cm och monteras snabbt utan svårigheter.

Specifikationer:
Från märket Childhome
Mått: 52 (Bredd) x 78 (Längd) x 90 (Höjd) cm
100 % miljövänlig naturlig rotting
Madrass ingår
Jerseyöverdrag ingår
Lakan tvättas vid upp till 30 grader
Bärkapacitet: upp till 9 kg


Hur länge bör en bebis sova i en vagga?

Hur länge din son eller dotter bör sova i en vagga beror på vaggans konstruktion. Medan vissa rekommenderas till bebisar som är yngre än sex månader gamla finns det andra vaggor som kan användas hela vägen till dess att ditt barn är tre år gammalt. Kontrollera produktbeskrivningar och bruksanvisningarna för att ta reda på vem din föredragna vagga är passande till.

Glöm inte att även få tag på ett smidigt transportmedel när ni ger er ut i den friska luften, och här rekommenderas självfallet en snygg barnvagn. När barnet blir äldre finns det även ytterligare lösningar som hjälper honom eller henne att sova, och vi talar då om tyngdtäcken. De bjuder på en omfamnande känsla som ser till så att ditt barn snabbt somnar.

Varför används vaggor?

Det finns ett flertal olika modeller, så du kan exempelvis satsa på en elektrisk vagga, en vagga på hjul, en hängande vagga eller en gammaldags vagga. Oavsett vad du väljer är poängen med den här sovplatsen att ge ditt barn en avkopplande plats där han eller hon kan få ro.

Den lugna vaggande rörelsen påminner om hur det kändes för barnet att ligga i mammas mage, och detta tillför en avslappnande effekt som tillåter ditt barn att somna fortare. Du vet säkert med dig att din son eller dotter lättare somnar när du håller hen och sakta rör dig fram och tillbaka – det är samma princip med en vagga.

Bör jag välja en vagga eller en hängvagga?

När du väljer ut en vagga till bebis kan valet mellan en vagga och en hängvagga bli lite av en smaksak. En hängvagga kan ge barnet en mer naturlig omfamning och gungning, men de är ofta aningen svårare att montera och kan inte användas lika länge som en stående vagga säng. Vilken baby vagga som du satsar på är därför helt upp till dig. Glöm inte att även kika på babybärselar så att du kan ge dig ut på äventyr tillsammans med din son eller dotter!


Andra relevanta källor och tester

Läs även: Ergobaby 360 (Bäst i test), Barnvagn (bäst i test)


Beskrivning av källor och tester

Vi hoppas att du känner att det ligger mycket arbete bakom den här artikeln. Vi vill ge dig en objektiv bedömning av alla produkter och därför förlitar vi oss på både officiella konsumentråd, externa experter och konsumenternas egna recensioner över både danska och internationella webshoppar. Vårt forskarteam har undersökt marknaden och undersökt alla relevanta källor. I vårt arbete har vi använt följande expertkällor och tester:
Amazon

Amazon är en enorm e-handelsbutik som du stöter på i många länder världen runt. I deras webbutik får du möjligheten att köpa varor inom en hel uppsjö av olika kategorier, så oavsett om du eftersöker babyprylar, trädgårdsverktyg, kläder, elektronik, möbler, fordon eller någonting helt annat är sannolikheten stor att du hittar vad du letar efter hos Amazon.

Du kan läsa alla recensioner av 4moms Mamaroo Sleep Bassinet Vagga här
Du kan läsa alla recensioner av Leander Vagga här
Du kan läsa alla recensioner av BabyBjörn Vagga här
Du kan läsa alla recensioner av Hoppekids Vagga här

Google Shopping

Tjänsten Google Shopping hjälper dig att hitta dina favoritvaror och att sedan jämföra priserna mellan olika återförsäljare. På så vis hittar du det bästa möjliga erbjudandet, och varukategorierna är inte begränsade. Allt från elektronik, bebisprylar och smycken till fordon, kontorsutrustning och trädgårdsmöbler går att hitta hos Google Shopping.

Du kan läsa alla recensioner av 4moms Mamaroo Sleep Bassinet Vagga här
Du kan läsa alla recensioner av Leander Vagga här
Du kan läsa alla recensioner av BabyBjörn Vagga här

Tech Girl
Tech Girl är en sajt som bjuder på nyhetsartiklar, råd, guider och produktrecensioner med fokus på just teknologi. Även mode, skönhet, hälsa och bebisartiklar recenseras på deras sajt, och med hjälp av expertrecensionerna hittar du inom kort varorna som fångar just ditt intresse.Testet av 4moms Mamaroo Sleep Bassinet Vagga uppdaterades senast den: 14 juli 2021
Du kan se testet här
Upside Dad

Upside Dad drivs av en pappa vid namn Paul som arbetar som en testingenjör. Hos Upside Dad kan du ta del av hans råd, guider och produktrecensioner med fokus på bebisrelaterade artiklar. Vare sig du är på jakt efter en barnvagn eller en vagga kan du hitta händig information hos Upside Dad.

Testet av 4moms Mamaroo Sleep Bassinet Vagga uppdaterades senast den: 7 september 2021
Du kan se testet här

FAQ

Vilken vagga är den bästa?
Allt beror på vad din budget ligger på och vad du själv föredrar. Hängvaggor kan bjuda på mer av ett lugn, men stående vaggor är enklare att flytta, montera och kan användas under en längre tid. Ta en titt på vår topplista och vet med dig att du får kvalitet oavsett vilken du satsar på.
Vad bör jag tänka på innan jag köper en vagga?
Kontrollera hur länge vaggan kan dras nytta av. Vissa är konstruerade för att passa nyfödda bebisar och kan inte användas efter dess att barnet har fyllt sex månader. Andra kan utan problem dras nytta av till dess att barnet är tre år gammalt.
Hur bred är en vagga?
Bredden kan variera enormt beroende på vilken modell du väljer. Den ska vara stor nog så att din bebis bekvämt kan ligga på rygg i vaggan, så detta är A och O när du väljer ut en vagga som blir passande för din son eller dotter.

 

Betygsätt den här artikeln

Klicka på en stjärna för att betygsätta