Bästa squat rack: Här är några av de bästa squat racks

Enligt vår research och analys Vi har gjort ett urval av produkter som fått höga poäng på de parametrar vi bedömt dem på, vilket betyder att vi inte tillhandahåller en uttömmande lista över alla produkter på marknaden.

Artikeln är en annons

Du har säkert sett en squat rack i ditt lokala gym eller fitnesscenter. Det är en ställning som hjälper till att avlasta vikten när du lyfter skivstänger. En squat rack ser även till att din styrketräning blir mycket säkrare då du har något som snabbt kan fånga upp din skivstång om du skulle känna att du inte orkar hålla den längre. Utan en squat rack måste du gå hela vägen ner med din skivstång, eller i värsta fall tappa den. 

Vi på Konsumentmagasinet tycker att alla som har ett eget hemmagym eller driver ett eget offentligt gym ska ha tillgång till åtminstone en squat rack. Så länge du har utrymme för en ska du absolut se till att investera i ett ordentligt squat rack. Det finns olika typer och modeller av squat racks, och vissa av dem tar upp mindre plats än andra. Det finns både billiga squat racks och lite dyrare premium squat racks. Vi har letat reda på lite olika modeller ur olika prisklasser så att du snabbt och enkelt ska kunna hitta en squat rack som passar ditt eget gym.

Vad ska man tänka på när man ska köpa ett squat rack?

Typ
När du ska köpa ett squat rack bör du överväga vilken typ av ställ som är bäst lämpat för dina behov och målsättningar. Olika typer av squat racks erbjuder nämligen olika funktioner samt för- och nackdelar och används dessutom för olika typer av övningar och lyftstilar. 

Det vanligaste typerna av squat rack är:

 • Power rack, även känt som squat cage eller power cage, är en utrustning för styrketräning som erbjuder säkerhet och mångsidighet för utövaren att utföra olika lyft. Det är den bästa typen av squat rack för seriösa tyngdlyftare, dock är det relativt dyrt, kräver mycket utrymme och saknar portabilitet.
 • Half rack är en mindre version av ett power rack som är lämpligt för personer med begränsat utrymme och lägre takhöjd. Det är billigare jämfört med ett power rack, men har begränsad mångsidighet.
 • Squat stand är ett öppet power rack med bristande säkerhetsfunktioner och mångsidighet. Det är ett mindre och billigare alternativ, men kräver spotter armar när man tränar ensam.
 • Ett fällbart squat rack är platsbesparande och kan monteras på en vägg och fällas ihop när det inte används. Det är därför perfekt för personer med begränsat utrymme och små hemmagym.

Lastkapacitet
Ett squat rack:s lastkapacitet är en otroligt viktig faktor att ta hänsyn till; utrustningen bör kunna bära mer vikt än du någonsin kommer att kunna lyfta för att garantera en säker användning. Lastkapacitet tillhandahålls vanligtvis av tillverkarna av squat racks för att ge en uppfattning om ställets hållbarhet – alla anger dock inte vilken stålkvalitet som har använts för deras produkter. Vissa squat racks specificerar dessutom endast viktkapacitet för sina J-krokar, vilket kan leda till förvirring när ställets totala kapacitet är lägre. För att undvika dessa problem är det bäst att välja ett squat rack med en lägsta lastkapacitet på 400 kilogram eller mer, då det är tillräckligt för de flesta hemmagym. Vill du däremot ha maximal hållbarhet bör du välja ett squat rack med en högre kapacitet över 450 kilogram. Nybörjarvänliga squat racks klarar upp till 200, men genomsnittet ligger på närmare 350 kilogram. Högkvalitativa och pålitliga ställningar håller en kapacitet på 400 kilogram eller mer. När du väljer en lastkapacitet för ditt squat rack är det viktigt att ta hänsyn till dina förmågor och träningsmål eftersom mycket tunga squat racks också är mer kostsamma. Om du inte planerar att belasta din utrustning extremt mycket kan du därför spara pengar genom att välja en modell med lägre lastkapacitet. 

Säkerhet och stabilitet
När du köper ett power rack bör du alltid tänka på säkerheten först för att undvika potentiella skador. Det är viktigt att se till att squat rackets konstruktion är säkerhet konstruerad och att stället är tillräckligt robust för att stödja dig om du skulle misslyckas med din tyngdlyftning. Du bör överväga att köpa ett squat rack med spotting armar, eftersom de utgör den främsta säkerhetslinjen; gummikuddar och magneter på ställets insida är andra nödvändiga säkerhetsfunktioner, samtidigt som eventuella justeringsmöjligheter för säkerhetsskenorna också bör tas i beaktande. Det är viktigt att förankra din squat rack i golvet för att förhindra att den flyttar på sig under användning och när skivstången tappas. Det är även viktigt att kontrollera produktens mått såväl som dess maxhöjd. 

Pris
När du ska utrusta ditt träningsutrymme med en squat rack är priset en viktig faktor att ta hänsyn till. Premiumalternativ kan kosta över 15 000 kronor, och utgör utmärkta alternativ för styrkelyftare och professionella som använder utrustningen ofta och med tunga vikter. Squat racks i mellanprisklassen, från 3 000 till 4 000 kronor, har begränsade viktkapaciteter, vilket inte nödvändigtvis är ett problem; de flesta kan bära upp till 300 kilogram, vilket är mer än tillräckligt för vardagliga brukare. Det finns även squat racks som kan köpas för under 2 000 kronor, men för detta pris får du ett skivstångsstativ och en ställning med mindre konstruktion. Dessa alternativ passar bästa för hemmabruk och för de som har begränsat utrymme. 

Användar- och expertrecensioner
Om du vill samla på dig information om squat racks innan du genomför ett köp, kan det vara till hjälp att läsa recensioner från både branschexperter och tidigare användare. Expertrecensioner innehåller ofta jämförelser av modeller samt detaljerade beskrivningar av funktioner och testresultat. Användarrecensioner ger dig däremot insikt i daglig användning av produkten, dess mångsidighet och alla möjliga användningsområden. Vi har i vår artikel inkluderat båda typer av recensioner.

arrow-more


Finnlo Squat Rack – praktisk och simpel design med justerbar höjd samt bredd

Introduktion

Finnlo har tillverkat fitnessutrustning i över 100 år. Detta är något du kan märka i kvaliteten på deras produkter. Företaget brinner för att skapa den bästa och mest effektiva träningsutrustningen och jobbar därför varje dag med att ta fram ny och innovativ teknik inom sport och träning. Finnlos produkter är av hög kvalitet och ger en effektiv och säker träning vid användning. Därför ville vi inkludera en produkt från denna tillverkare.

Om Finnlo Squat Rack

Vi valde Finnlo Squat Rack då det är en riktigt billig med också tålig squatrack. Du kan justera både höjden och bredden på ställningen. Detta gör att du kan ställa in den efter din egen höjd. Den justerbara bredden gör det även möjligt för dig att använda skivstänger av olika längder. Det är en otroligt fiffig funktion som kan vara riktigt användbar för många som tränar med olika typer av stänger.

Den kostar lite mer än vårt budgetalternativ, men den är ändå relativt billig jämfört med många andra modeller på marknaden. Denna squat rack passar därför utmärkt för dig som vill ha något som är snäppet bättre än Light Squat Rack, men som ändå inte kostar allt för mycket. Priset skulle kunna jämföras med Squat rack Blocket. Om du vill köpa en squatrack billigt kan denna modell vara ett bra val för dig. 

Fördelar

 • Lågt pris
 • Tålig
 • Justerbar höjd och bredd

Nackdelar

 • Få funktioner och förvaringsmöjligheter

Specifikationer

Från märket Finnlo
Höjd: 91–167 cm
Bredd: 73–168 cm
Max belastning: 200 kg
Vikt på 28 kg
Rekommenderas till hemmagymmet


Gorilla Sports Power – brett och robust squat rack med nio stångfästen

✅ 4.2/5 stjärnor på Amazon

Gorilla Sports Power Squat Rack är utrustat med 180 kilograms säkerhetsfästen, vilket skapar en trygg och säker plattform för intensiv träning. Denna funktion gör det lämpligt för personer som vill fokusera på att bygga styrka, muskelmassa och förbättra estetiken, samtidigt som de garanterar din säkerhet under hela träningspassen. Med sin mångsidiga design kan Power Squat Rack användas i hemmet, i fitnesstudior eller på gym, vilket gör det till ett utmärkt komplement till alla typer av träningsrutiner.

 • Maximal lastkapacitet 300 kilogram 
 • Nio stångfästen 
 • 180 kilograms säkerhetshyllor

Recension: En detaljerad recension av Gorilla Sports Power squat rack

Med sina mått är Gorilla Sports Power squat rack tillräckligt högt för de flesta, men du kommer att behöva justera det beroende på vilken övning du gör eftersom det första fästet bara är 43 centimeter från golvet. Avståndet mellan fästena är tio centimeter, varav avståndet mellan golvet och det översta fästet är 171 centimeter. Detta innebär att du kommer att kunna justera den även om du är riktigt lång samt anpassat efter din kroppshållning eller rörlighetsnivå. Tänk på att säkerhetsarmarna är 40 centimeter långa, men kan inte justeras i höjdled. Detta innebär att mycket långa utövare bör röra sig med särskild försiktighet när de gör knäböj eller utför övningar över huvudet. 

Gorilla Sports Power är mycket slitstark och har en lastkapacitet på 300 kilogram. Den kan därför utan problem användas i anslutning till professionell squatutrustning. Observera dock att den maximala belastningen på säkerhetshyllan är 180 kilogram och att det endast finns fyra viktstativ lämpade för Olympiannorm 50/51 millimeters hål. 

OBSERVERA: Se till att det squat rack du väljer är kompatibelt med storleken och typen av skivstång du använder och eventuella ytterligare tillbehör som du kanske vill lägga till i framtiden. Gorilla Sports Power Squat Rack passar bäst för skivstänger med en minsta inre dimension på 110 centimeter.

Vad säger användare om Gorilla Sports Power Squat Rack?

Av användarna har Gorilla Sports Power squat rack fått mycket beröm, varav de flesta var särskilt imponerade av dess stabilitet och robusthet. En användare skrev: “Detta är en fantastisk produkt som kommer att imponera på många eftersom det kommer med så många fördelar. Det är mycket stabilt och starkt samt har en justerbar säkerhetsstång för alla övningar – såväl skivstångsfavoriter som bänkpress. Den är dessutom av mycket bra kvalitet. Jag är 196 centimeter lång och det är till och med tillräckligt stort för mig, till skillnad från många andra squat racks på marknaden som är för små. Att montera ihop ställningen är väldigt enkelt eftersom skruvar och fästen är sorterade och märkta för att du inte ska kunna göra fel. Det är inte lika brett som de typiska ställningarna i kommersiella gym, så glöm inte att lossa stången jämnt på båda sidorna – annars kan den falla över.”

Fördelar

 • Lämplig för långa utövare
 • Gott om plats för förvaring av vikter
 • Stabil stålkonstruktion
Nackdelar

 • Vikter med 30/31 millimeters-hål kan inte förvaras på sidan

Konsumentmagasinets bedömning

Gorilla Sports Power Squat Rack är en robust och mångsidig gymutrustning som kan användas för flera olika övningar. Med sin justerbara höjd och breda stålram kan den bära tunga laster och skapa stabilitet under träningspassen. Säkerhetsarmarna ger också extra säkerhet under övningarna, vilket gör ställningen lämpligt för såväl nybörjare som proffesionella. Det finns gott om förvaringsutrymme på ställets sidor, men endast för vikter med 50/51 millimeters hål; om du har vikter med 30/31 millimeters hål kommer du inte att kunna hänga dem här utan får istället förvara dem vid sidan om. Så länge skivstången du använder har ett invändigt mått på minst 110 centimeter kommer du att kunna träna med det här squat racket – oberoende vilka vikter du använder.

Specifikationer
 Lastkapacitet: 300 kg
Mått: 162,5 x 115 x 186 cm
Typ: Half rack 


Master Fitness XT4 – kompakt och robust squat rack

Master Fitness XT4 squat rack är en mångsidig träningsutrustning som har utformats för olika övningar och träningsmål. Den kan användas för knäböj, utfall, axelpress, skivstångsrodd samt mark-, kron- och vadlyft – och mycket mer. Detta gör den lämplig för såväl nybörjare som erfarna träningsentusiaster. 

 • 280 kilograms lastkapacitet 
 • Kompakt och slimmad design
 • Mångsidig träningsutrustning 

Recension: En detaljerad recension av Master Fitness X4 Barbell Stand

Master Fitness X4 har en stark och robust konstruktion. Stativet är tillverkat av högkvalitativa material och kraftiga stålrör som håller för de mest krävande träningspassen utan att kompromissa med säkerhet eller stabilitet. J-krokarna och säkerhetsarmarna är utrustade med magneter på insidan, vilket bidrar till ökad säkerhet och bättre grepp. 

Squat racken är justerbar i höjdled och beroende på hur lång du är kan du ställa in den från 104 till 169 centimeter. Spottningsarmarna är dessutom 40 centimeter långa, vilket garanterar ökad säkerhet under hela din träningsrutin. 

Du kommer att kunna belasta Master Fitness X4 med upp till 280 kilogram, vilket bör vara tillräckligt för vardagliga utövare. Om du däremot tävlar eller är professionell styrkelyftare bör du titta på en modell med högre lastkapacitet – ha dock i åtanke att en sådan är mer utrymmeskrävande. 

Fördelar

 • Robust stålram
 • Justerbar höjd
 • Utmärkt lastkapacitet
Nackdelar

 • Inte lämpad för professionella styrkelyftare

Konsumentmagasinets bedömning

Master Fitness XT4 squat rack är mycket anpassnigsbar och dess kompakta storlek gör den lämplig även för begränsade utrymmen. Samtidigt garanterar stålkonstruktionen säkerhet och stabilitet. Lastkapaciteten är begränsad till 280 kilogram, vilket kanske inte är tillräckligt för professionella styrkelyftare, men med sitt överkomliga pris ger Master Fitness XT4 mycket valuta för pengarna. Kort sagt är det en lönsam investering för alla som vill bygga styrka och förbättra sina fysiska prestationer.

Specifikationer:
 Lastkapacitet: 280 kg
Mått: 98 x 119 x 169 cm
Typ: Squat stand


Fitnord squat rack – litet och kompakt squat rack

FitNord Squat Rack är ett portabelt squat rack med fyra bänkpresshöjder, vilket gör det till ett utmärkt komplement i alla hemmagym. Det ger en säker och stabil plattform för en mängd olika styrketräningsövningar och dess bärbarhet gör det bekvämt för personer som föredrar att träna hemma eller för dem som har begränsad tillgång till ett kommersiellt gym.

 • 2 x 2-tums stålrör
 • Fyra höjder för bänkpress
 • Maximal höjd på 170 centimeter

Recension: En detaljerad recension av Fitnord Squat Rack

FitNord squat rack erbjuder ett par flyttbara stativ för skivstänger som är utformade för både bänkpress och knäböj. Dessa ställ är tillverkade av 2 x 2-tums stålrör och är hållbara och enkla att anpassa efter dina träningsbehov. De kan användas tillsammans med en platt eller lutande bänk och är lämpliga för skivstänger av varierande längd. Den maximala lastkapaciteten för FitNord squat rack är 180 kilogram, vilket är tillräckligt för nybörjare och hemmabruk. Du kan anpassa stället till alla typer av stänger och vikter, eftersom stativen inte är fästa i varandra och j-krokarna på ovansidan är tillräckligt breda för varierade skivstångsprofiler, till exempel Olympian. 

Ställningen har en stabil bas med fötter som mäter 43 x 48 centimeter vilket garanterar en stabilitet och stöd under hela din träningsrutin. FitNord squat rack är bäst lämpad för knäböj samt bänk- och axelpress, men går även att använda till skivstångsrodd och liknande. För bänkpress kan stången justeras till fyra olika höjder: 82, 92, 102 och 112 centimeter, och för knäböj kan den justeras till en rad olika höjder mellan 115 och 170 centimeter.

Fördelar

 • Kompakt och utrymmesbesparande
 • Portabel konstruktion
 • Praktisk för nybörjare
Nackdelar

 • Inga spottingarmar

Konsumentmagasinets bedömning

FitNord Squat Rack är en stabil plattform för en mängd olika styrketräningsövningar. Det är lämpligt för nybörjare och en utmärkt investering för alla som vill bygga upp styrka och förbättra sina fysiska prestationer utan att lämna hemmet. Det kan som sagt användas för många olika övningar, men lämpar sig bäst för knäböj samt bänk- och axelpress om du kompletterar den med en bänk. Det är mycket justerbart i höjd, och med ett fristående stativ kan den användas på många olika sätt. Det är viktigt att notera att spotter armar inte ingår, vilket medför att du kan behöva vara extra försiktig vid knäböj. Utan spotter armar är ställningen dock mycket smalare och kompakt vertikalt, vilket sparar utrymme när den ska förvaras. 

Specifikationer
Lastkapacitet: 180 kg
Mått: 43 x 48 x 170 cm
Typ: Squat stand


Så väljer du en squat rack

Först och främst ska du välja en squat- eller power rack som passar ditt gym. Om en rack inte passar ditt utrymme är den inte rätt för dig. Kolla sedan efter en squat rack som passar bra till din höjd.

En bra squat rack ska vara gjord av ett så kraftfullt stål som bara möjligt. Du kan ofta ta reda på hur kraftfull en squat racks stål är genom att titta på dess gauge. Gauge visar hur kraftigt eller tunt stål är. Ju lägre gauge-värde, desto kraftigare är stålet. De allra bästa squat racks är ofta tillverkade av stål med lågt gauge. De absolut bästa och dyraste ligger på omkring 7 gauge. Dessa är dock bäst lämpade för stora offentliga gym eller träningslokaler för proffs eller tävlare. Om du bara ska använda din squat rack hemma i ditt hemmagym tycker vi inte att du ska slänga i väg pengar på en squat rack med 7 gauge. En squat rack med stål på 11 gauge är fortfarande en riktigt bra squatrack och kostar mycket mindre är de med 7 gauge.

Generellt sett ska du alltid försöka gå efter en squat rack med ett så lågt gauge som möjligt. Om du är nybörjare eller har ont om pengar är detta dock inte lika noga. Försök dock att hålla dig borta från de squat racks med riktigt högt gauge eller de som inte listar gauge alls. De som inte listar gauge är ofta tillverkade av stål med 12 gauge eller ännu lägre. För att du ska vara säker på att du får en bra squatrack rekommenderar vi att du alltid går efter en gauge på max 11. Det är den bästa power rack eller squat rack att köpa för alla som tränar hemma.

Om du ska lyfta riktigt tunga skivstänger och vikter rekommenderar vi att du väljer en så rejäl squat- eller power rack som möjligt. Ju kraftigare ställningen är, desto mer vikt kommer den att kunna klara av. Kom bara ihåg att den ska ha relativt låg gauge också. Om gauge inte är listad kan du istället försöka gå efter en så hög maxkapacitet som möjligt. Denna maxvikt kan dock vara lite missledande då den inte alltid visar hur mycket krokarna kan klara av. Därför är det bra att gå efter en så hög maxvikt som möjligt, för att vara säker.

Välj en squat rack med så fina och så många justeringshål som möjligt. Fler hål betyder fler justeringsmöjligheter. En squatrack som är lätt att justera och använda är riktigt bra.

Källa: gymcrafter.com och garagegymreviews.com

Fördelar med squats

Innan vi går in på de många fördelarna med squats vill vi bara förklara lite kort vad en squat är. En squat, eller knäböj, är en övning där du engagerar större delen av din underkropp, men även din core. Att utföra dina squats korrekt är otroligt viktigt för att du ska kunna få en så effektiv och säker träning som möjligt.

Den vanliga typen av squat börjar med att du står med rak rygg och benen i axelbredd. Från denna position böjer du sedan knäna och höfterna samtidigt som du låter rumpan puta utåt, lite som om du skulle sätta dig på en stol. Gå så långt ned att dina lår är parallella med marken. Knäna ska hållas över vristerna, men bakom dina tår. Håll denna position en kort stund och kom ihåg att hålla ryggen rak hela tiden. Pressa sedan nedåt mot hälarna och lyft dig själv tillbaka till stående position igen. Vanliga misstag många gör när de tränar knäböj är att de böjer sig för långt fram eller låter knäna böjas inåt.

Squats tränar muskler i både under- och överkroppen. Squats tränar framför allt musklerna i rumpan, låren, ljumskarna, höfterna och vaderna. De tränar även vissa magmuskler och ryggmuskler. Dessa muskler hjälper oss bland annat med att gå, gå i trappor, böja oss och bära tung last. Att göra squatövningar är alltså en riktigt nyttig typ av träning som många kan ha nytta av i vardagen.

Squats hjälper dig som sagt att bygga upp din core på ett effektivt sätt. En stark core gör vändningar och böjningar lättare. Starkare core-muskler gör det även lättare för din rygg, speciellt den nedre delen av ryggen. Om du ofta har ont i din rygg skulle core-övningar och squats kunna hjälpa dig att få bukt med dina problem. Starkare core-muskler betyder mindre smärta.

Squats kan hjälpa dig att förebygga skador då vältränade muskler hjälper dig att hålla rätt hållning och utföra korrekta rörelser med din kropp. Olika typer av övningar hjälper dig även att hålla rörligheten uppe, vilket är extra bra för dig som börjar bli lite äldre. När du tränar med övningar som squats bränner du en hel del kalorier. Ju djupare och tuffare squats, desto mer kommer du att bränna med dem. Du bygger alltså inte bara muskler, utan du bränner även riktigt mycket fett under tiden. Det är fantastiskt, tycker vi.

Benböj med skivstång är en lite hårdare variant av benböj som ger dig en lite tuffare workout. Med denna typ av träning kan du bygga ännu starkare muskler samtidigt som du bränner ännu fler kalorier. Se alltid till att använda en squat rack eller en power cage när du övar med skivstänger. Det ökar säkerheten enormt.

Squat racks kan kombineras med annan träningsutrustning som till exempel en motionscykel. Att cykla på en motionscykel och sedan träna med viktstänger i din squatrack är bara ett exempel på en bra och varierad workout.

Källa: healthline.com och insider.com


Beskrivning av källor

Vi hoppas att du är medveten om att det ligger ett stort arbete bakom denne artikel. Vårt research-team har granskat marknaden och undersökt alla relevanta källor. Under vårt arbete har vi använt följande expertkällor:
GymCrafter

Med hjälp av en sajt som GymCrafter får du information, tips och råd kring allting som har att göra med gym. Ska du bygga ditt eget gym och är inte helt säker på var du ska börja? Vill du ta reda på vilken den allra bästa gymutrustningen är? Allt detta och mer hos GymCrafter.

Artikeln uppdaterades senast: 21 september 2018
Läs hela artikeln här

Amazon

Du kan läsa användarrecensionerna av Gorilla Sports Power här.

Garage Gym Reviews

Hos Garage Gym Reviews har du både möjligheten att införskaffa dig högkvalitativ utrustning samtidigt som du kan läsa en mängd informativa produktrecensioner. Få reda på vilka de bästa träningsmaskinerna och träningsutrustningen är genom att vända dig till Garage Gym Reviews.

Artikeln uppdaterades seArtikeln uppdaterades senast: 4 november 2019
Läs hela artikeln här

HealthLine

HealthLine är den optimala sajten för dig som vill läsa artiklar kring hälsa och välmående. Kika på guider och få tips på olika träningsprogram som kan gynna dig, ta reda på mer om kosten som får dig att må bättre och läs om olika sjukdomar för att hålla dig informerad.

Artikeln uppdaterades senast: 11 september 2019
Läs hela artikeln här

Insider

Insider är en sida som riktar sig till dig som är intresserad av affärer, livsstil, nyheter eller recensioner. På denna sajt finner du med andra ord artiklar som lägger fokus på en lång rad olika ämnen för dig som vill hålla dig informerad om allt det aktuella i världen.

nast: 7 september 2021
Läs hela artikeln här

Frågor och svar

Vilken squat rack är bäst?
Ju rejälare stålet är i en squat rack, desto bättre är den. En squat rack av kraftigt stål är alltså bäst.
Hur mycket kostar en squat rack?
Hur mycket en squat rack kostar beror helt på vilka material den är tillverkad av och hur många funktioner den har. En billig squat rack kan kosta omkring tusenlappen medan en dyrare kan kosta över tio tusen. De dyrare är ofta tillverkade av rejälare stål.
Hur väljer du en squat rack?
Välj en squat rack av så rejält stål som möjligt. Se även till att gå efter en squat rack som är ordentligt svetsad.

Tidigare recenserade produkter som har utgått:

Här nedanför hittar du produkter som vi har lyft fram tidigare, men som vi inte har lyckats hitta några återförsäljare av. Dessa modeller är kvar i artikeln i hopp om att informationen fortfarande kan vara till hjälp för dig som läsare.


Odin Pro Squat Rack

Introduktion

Här har du ännu en fantastisk squat rack från Odin. Denna modell är några snäpp bättre och exklusivare än den ovannämnda modellen. Just den här modellen är ännu kraftigare och ger fler möjligheter när det kommer till övningar. Denna squat rack används primärt till knäböj, men kan också användas till mycket annat såsom core-övningar och balansövningar av olika slag.

Om Odin Pro Squat Rack

Odin Pro Squat Rack är tillverkad av ett riktigt kraftfullt stål som kan klara av extra mycket vikt. Det är alltså ett av de bästa alternativen för dig som tränar på en högre nivå eller som tävlar mycket inom tyngdlyftning och liknande sporter.

Du kan förvara många stänger och viktskivor på denna squat rack, vilket vi tycker är riktigt trevligt. Ingen vill ju ha en massa utrustning liggandes i vägen överallt, eller hur? Om du ofta har problem med att hålla ordning i ditt hemmagym ska du absolut ge denna squat rack en chans. Det är den dyraste ställningen i denna lista, men den är helt klart värd att investera i. Tränar du på en högre nivå eller driver ditt eget kommersiella gym skulle denna modell kunna vara den bästa squat rack för dig. 

Fördelar

 • Extra kraftfullt stål
 • Plats för många stänger och skivor
 • Säkerhetsarmar

Nackdelar

 • Högt pris

Specifikationer

Från märket Odin
Mått: 165 x 201 x 186 cm
Färg: Svart
Säkerhetsarmar: Ja
Vikt på 145 kg
Ram i starkt stål


Odin Squat Rack

Introduktion

Först ut i detta squat rack test är Odin Squat Rack. Odin är ett företag som tillverkar gym- och fitnessutrusting av riktigt god kvalitet. Därför tyckte vi att deras squat racks förtjänade plats på vår lista över de bästa squat racks för hemmagymmet.

Om Odin Squat Rack

Vi valde denna squat rack som vår personliga favorit då den både kan användas till många olika typer av övningar och har ett överkomligt pris. Vi tycker att det här är en fantastisk modell för hemmagymmet, speciellt för dig som verkligen vill förbättra dina squats och viktlyft.

Om du fortfarande letar efter en funktionell squat rack till ett överkomligt pris kan vi varmt rekommendera en Odin Squat Rack. Med denna squat rack i ditt eget hemmagym kommer du kunna ta dina övningar till en helt ny nivå. Med denna squat rack kan du träna både lyft och knäböj utan problem.

Fördelar

 • Stativet kan hålla upp till 10 skivstänger
 • Kan användas till flera olika övningar
 • Tuff och tålig

Nackdelar

 • Höjd och bredd kan inte justeras

Specifikationer

Från märket Odin
Mått: 112 x 150 x 185 cm
Vikt: 70 kg
Kan hålla 10 skivstänger
Fyra hållare för viktskivor
De fyra beslagen kommer utrustade med klämmor


Träningspartner Pro Light Squat Rack

Introduktion

Light Squat Rack från Träningspartner Pro är det billigaste alternativet på denna lista över de bästa squat racks för hemmagym. Vi ville inkludera en billig squat rack eftersom långt ifrån alla har råd med utrustning för flera tusen kronor. Vi vill att alla ska kunna ha råd med en bra squat rack då den hjälper till med både säkerheten och övningarna. Det är verkligen en essentiell del av varje hemmagym.

Om Träningspartner Pro Light Squat Rack

Light Squat Rack kan justeras i höjden och kan ställas in mellan 101 och 158 cm. Att kunna justera höjden på sin squat rack är alltid uppskattat då det ger dig fler möjligheter. Det gör det även lättare för dig som delar ditt gym med andra.

En annan riktigt stor fördel med just denna squat rack är att den är så liten och lätt att flytta runt på. På grund av sin lilla storlek kan den få plats i stort sett överallt. Därför passar den utmärkt i det lilla garagegymmet eller källargymmet. Den kan till och med få plats i ett litet hemmakontor om du nu skulle vilja lyfta lite vikter under dina pauser i arbetet.

Light Squat Rack är en budgetmodell med få funktioner och möjligheter för förvaring av stänger och viktskivor, men den fungerar utmärkt i de allra minsta hemmagymmen. Det låga priset gör den som sagt mer tillgänglig för personer som inte har speciellt mycket pengar över till utrustning. Därför tycker vi att denna squatrack förtjänar en plats på vår lista.

Eftersom denna squatrack är så billig kan du få mer pengar över till annan utrustning. För de sparade pengarna skulle du till exempel kunna köpa dig ett löpband. Med ett löpband kan du träna upp din kondition, sedan kan du byta till din squat rack för att träna knäböj eller lyft.

Fördelar

 • Riktigt lågt pris
 • Lätt att flytta på
 • Får plats i små utrymmen
Nackdelar

 • Få övningsmöjligheter

Specifikationer

Från märket Träningspartner Pro
Mått: 110 x 60 x 158 cm
Kapacitet: 120 kg
Passande budgetlösning
Rekommenderas till begränsade ytor
Fri frakt vid beställning


Träningspartner Pro Grand Squat Rack

Introduktion

Grand Squat Rack är ännu en power rack från Träningspartner Pro. Denna modell är lite rejälare än budgetalternativet och fungerar utmärkt till både knäböj och bänkpress. Det är såklart riktigt trevligt att kunna variera sin träning. Vi tycker att den här modellen fungerar perfekt till de flesta knäböj- och skivstångsövningarna.

Om Träningspartner Pro Grand Squat Rack

Du kan justera höjden och bredden för att få den att passa dina behov och träningspass. Att kunna justera en squat racks bredd är väldigt användbart, särskilt om du använder skivstänger med flera olika längder. Med en squat rack utan dessa justeringsmöjligheter kommer du inte kunna använda lika många typer av stänger. Är det viktigt för dig att kunna använda skivstänger av olika längder? Då vill vi slå ett slag för Grand Squat Rack från Träningspartner Pro.

Skruvarna är ordentligt åtdragna, vilket får den att kännas riktigt stabil och säker. Det tycker vi är viktigt när det kommer till squat racks. Du kan aldrig vara för säker när du tränar, speciellt inte när du tränar med tunga skivstänger.

Det är en squat rack med ett relativt lågt pris, så den är tillgänglig för de flesta hemmagymmare och träningsälskare. Det kan därför vara ett utmärkt alternativ för dig som ska köpa en squat rack för allra första gången. Denna squat rack är även perfekt till dig som vill bli bättre på knäböj och att lyfta skivstänger. 

Fördelar

 • Fungerar för både knäböj och bänkpress
 • Rejäl
 • Justerbar i höjd och bredd

Nackdelar

 • Få funktioner och förvaringsmöjligheter

Specifikationer

Från märket Träningspartner Pro
Mått (max): 150 x 75 x 180 cm
Vikt: 40 kg
Maxkapacitet: 300 kg på vardera (knäböj och bänkpress)
Tajt dragna skruvar för stabilitet
Justerbar i höjd och sidled


Odin C Pro 9 Squat Rack

Introduktion

C Pro 9 Squat Rack är nästa squat rack i vår lista. Vi anser att den här modellen är ett riktigt bra och billigt alternativ för squatrack-nybörjaren. Priset är relativt lågt, vilket är perfekt för dig som gärna vill komma i gång med squats och lyft med skivstänger. När du är ny är det inte säkert att du har lust att köpa en squat rack för många tusen kronor. Därför är det bättre att hålla dig till en lägre prisnivå i början, och sedan uppgradera till en lite dyrare med fler funktioner senare. Vi på Konsumentmagasinet kan alltså rekommendera denna till dig som är ny inom den här typen av träning.

Om Odin C Pro 9 Squat Rack

C Pro 9 Squat Rack kommer med säkerhetsfästen som ökar säkerheten i ditt hemmagym ytterligare. Dessa är till för att hålla din skivstång på plats om din squat rack skulle välta av någon anledning. Detta är en riktigt stabil squat rack, men om nu en olycka ändå skulle inträffa kommer fästena att hålla skivstången på plats och minska risken för skador. Det tycker vi är skönt att veta.

C Pro Squat Rack från Odin kan ställas in, både på bredden och på höjden. Den har nämligen 5 breddinställningar och 9 höjdinställningar, vilket gör det enkelt för dig att ställa in den till precis rätt höjd och bredd. Långt ifrån alla squat racks kan justeras på bredden. De som inte kan är ganska begränsade när det kommer till skivstänger då vissa skivstänger kräver en bredare squat rack. Därför tycker vi att det är riktigt bra med en squatrack som faktiskt kan ställas in på bredden, precis som den här modellen kan. Om du har tänk att använda dig av skivstänger av olika längd kan vi definitivt rekommendera denna squat rack till ditt hemmagym. 

Fördelar

 • Kan justeras både på höjden och bredden
 • Relativt lågt pris
 • Säkerhetsfästen

Nackdelar

 • Inga säkerhetsarmar

Specifikationer

Från märket Odin
Mått: 78,5–98,5 x 114–154 cm
Färg: Svart
Maxbelastning: 200 kg
9 höjdinställningar
5 breddinställningar

Betygsätt den här artikeln

Klicka på en stjärna för att betygsätta