Pingisbord Bäst i Test – Guide till de bästa pingisborden

Enligt vår research och analys Vi har gjort ett urval av produkter som fått höga poäng på de parametrar vi bedömt dem på, vilket betyder att vi inte tillhandahåller en uttömmande lista över alla produkter på marknaden.

Artikeln är en annons

Letar du efter ett nytt pingisbord? Det finns en mängd olika pingisbord och bordtennisbord på marknaden vilket kan göra det svårt att veta vilken modell som är rätt för just dig. 

Vi vill gärna hjälpa dig att hitta det perfekta pingisbordet för ditt hem eller trädgård. Oavsett om du är nybörjare eller erfaren spelare har vi koll på vilket pingisbord som är rätt för dig. Vi har tagit fram denna guide för att göra ditt val enklare.

Vi har tittat närmre på de olika typer och modeller av pingisbord som finns, så att vi kan rekommendera det bästa pingisbordet för dina behov.

Viktigt att tänka på när du köper pingisbord

 • Storlek och förvaring
  Utrymme är sällan ett problem om du planerar att ha ditt pingisbord utomhus. Om du däremot vill använda ditt bord inomhus gäller det att avgöra om det passar in i det utrymme du har hemma. Räkna med både utrymmet för bordet och tillräckligt med utrymme runt omkring så att du kan röra dig fritt när du spelar. Fullstora pingisbord är cirka 275 cm i längd och 150 cm i bredd. Det är viktigt att smidigt kunna förvara pingisbordet eftersom alla inte har lyxen av obegränsat utrymme. Välj därför gärna ett bord som kan fällas ihop och förvaras kompakt. Ett bord med många hjul och en hopfällbar design ger bättre stöd och gör det lättare att flytta dit du vill spela.
 • Yttjocklek
  En bättre studs garanteras med en tjockare yta som vanligtvis varierar mellan 5 och 25 mm. Du bör åtminstone ha en 16 mm tjock yta om du köper en modell för professionellt bruk, men alla spelare behöver inte ett så tjockt bord. För fritidsspelare eller spelare på mellannivå räcker det med en tunnare bordsyta.
 • Nät- och stolpsystem
   De flesta högkvalitativa pingisborden från erkända märken har ett integrerat stolpsystem som är kopplat till bordets ram, så att bordtennisnätet alltid är utplacerat oavsett om det är hopvikt eller inte. Nätstolpar med klämmor ger flexibilitet, men det tar tid att sätta ihop dem. Ett klämnät liknar ett clip-on-nät, men i stället för att använda ett spänne för att fästa det på bordet spänns det av klämmor. De är också snabbare att sätta upp eftersom de inte kräver lika mycket montering. Kom ihåg att kontrollera om detta ingår i priset eftersom du annars måste köpa det separat tillsammans med racket och bollar.
 • Pris
  De dyraste pingisborden kostar runt 15 000 kronor men kan till och med gå upp till 30 000 kronor för de allra mest avancerade modellerna. Med dessa typer av bord får du en bättre studs tack vare en tjockare yta, en robustare konstruktion och en mer hållbar ram och bräda. Budgetalternativ kostar mellan 1500 och 2500 kronor och räcker för ett fritidsträningspass. Vi rekommenderar att du köper en dyrare modell om du planerar att använda ett pingisbord för professionellt bruk eftersom det kommer att hålla längre och ge en bättre studsyta, vilket är viktigt.
 • Användar- och expertrecensioner
  Vi har inkluderat recensioner från konsumenter och experter så att du kan fatta ett mer välgrundat beslut innan du gör ditt köp. Du kanske vill tänka på hur lätt det är att montera och transportera pingisbordet och hur slitstarkt nät- och brädmaterialet är.

arrow-more


All Seasons Pingisbord Grå – Bästsäljare från Stiga

ALL SEASONS PINGISBORD GRA

Bordet är byggt med en solid och väderbeständig melaminskiva som klarar alla väderförhållanden. Oavsett om du spelar i sol eller regn kommer det här bordet garanterat att stå emot alla väder. Det är därför ett bra val för alla som letar efter ett högkvalitativt bord för både inomhus- och utomhusspel.

 • Vikbart med Compact-systemet
 • Väderbeständigt
 • Bordsskiva av melamin

Omdöme: En detaljerad recension av All Seasons Pingisbord Grå

Den stilrena designen hos det här pingisbordet gör det till ett perfekt tillskott i alla trädgårdar och uteplatser. Pingisbordet har en kompakt hopfällbar design som gör det enkelt och säkert att förvara det när det inte används. Detta är en fantastisk funktion eftersom det också gör det lätt att transportera. Bordsskivan är tillverkad av 5 mm grå melamin, vilket ger modellen en mer styv och hållbar känsla än vanlig plast. Pingisbordet innehåller även ett nät och ett pingisracket, som båda är tillverkade av högkvalitativa material som gör dem hållbara och långvariga.

Oavsett om du är nybörjare eller en erfaren pingisspelare är detta pingisbord ett perfekt val. Det är också en utmärkt present till alla som älskar pingis eller vill börja spela. Bordet kommer med 60 dagars returrätt, vilket är optimalt om du av någon anledning är missnöjd med produkten. Detta ger dig gott om tid att prova pingisbordet och själv känna om det passar dig. Om det inte är rätt kan du snabbt returnera det och få pengarna tillbaka.

FÖRDELAR

 • Snygg och robust design
 • För användning både inomhus och utomhus
 • Nät och paddelbräda ingår
NACKDELAR

 • Bordsskivan är inte lika tjock som hos andra modeller

Konsumentmagasinets bedömning

Stigas pingisbord har en snygg och robust design, vilket gör det till ett perfekt tillägg till alla inomhus- och utomhusuppställningar. Den enda nackdelen är att bordsskivan inte är lika tjock som hos andra modeller, men överlag kan vi varmt rekommendera den här modellen baserat på dess specifikationer och användarvänliga konstruktion.

Specifikationer
Bredd: 152,5 cm
Höjd: 76 cm
Längd: 274 cm
Tjocklek: 12 mm


Midi Black Edition pingisbord – medelstort pingisbord

 • 4.3 Google Shopping

MIDI BLACK EDITION PINGISBORD SVART

 

Den största fördelen med MIDI BLACK pingisbord är att det levereras förmonterat, vilket innebär att du inte behöver slösa tid och kraft på att montera bordet själv. Detta bord är perfekt för dig som vill ha ett kompakt, snyggt och helsvart pingisbord för hemmet, skolan eller kontoret.

 • Snedställda ramar
 • Vikbara ben
 • Förmonterat

Omdöme: En detaljerad recension av Midi Black Edition pingisbord

Det här högkvalitativa pingisbordet är perfekt för alla inomhusmiljöer. Det är lätt att sätta upp och hantera genom att följa instruktionerna i manualen. Den högkvalitativa konstruktionen garanterar en lång livslängd och många års användning för fritidsspelare. Med sin släta, stabila yta och övergripande design är detta bord perfekt för alla typer av pingismatcher. Bordtennisnätet är en av de viktigaste funktionerna i alla pingisbord. Den här modellen har ett slitstarkt nylonnät som håller för många speltimmar under många år. Nätet är säkert fäst i bordet och kommer inte att lossna eller slitas sönder med tiden. Detta säkerställer en pingisupplevelse som alltid är av högsta kvalitet.

De lutande ramarna gör det lätt att spela med skott nära nätet. Detta är en viktig funktion, eftersom det gör att spelarna kan stanna kvar i spelet vilket gör pingisupplevelsen roligare. Denna modell har inga hjul men däremot hopfällbara ben som gör det lätt att förvara bordet när det inte används.

FÖRDELAR

 • Lätt att sätta upp och hantera
 • Slitstarkt nät av nylon
 • Högkvalitativ design i svart färg
 • Lätt att förvara
NACKDELAR

 • Bordsskivan är inte hopfällbar
 • Bordsskivan hade kunnat vara en aning tjockare

Detta säger användare och experter om Midi Black Edition pingisbord

Pingisbordet har ett betyg på 4,3 baserat på de sammanlagda användaromdömen som samlats in av Google. Många användare har tyckt att bordet är robust och välbyggt, med en bra spelyta och värde för pengarna.

Konsumentmagasinets bedömning

Det här pingisbordet av högsta kvalitet ser bra ut i sin helt svarta design och är verkligen lätt att förvara. Även om det har hopfällbara ben för enkel förvaring är bordet inte hopfällbart, så se till att du har tillräckligt med plats för det. Vi rekommenderar varmt det här pingisbordet för alla som letar efter ett högkvalitativt och budgetvänligt alternativ.

Specifikationer
Bredd: 102,5
Höjd: 75 cm
Längd: 181 cm
Tjocklek: 12 mm


Seasons Outdoor Pingisbord – Det mest exklusiva utomhusalternativet

SEASONS OUTDOOR PINGISBORD

Den galvaniserade stålbasen på Seasons Outdoor-modellen gör detta till ett högklassigt och hållbart pingisbord för utomhusbruk som klarar många års användning. Det är perfekt för dig som vill ha ett pingisbord som håller i många säsonger framöver.

 • Bas av galvaniserat stål
 • För användning året runt
 • 4 mm metallnät

Omdöme: En detaljerad recension av Seasons Outdoor Pingisbord

Pingisbordet klarar tuffa belastningar tack vare sin hållbara stålkonstruktion. Det här pingisbordet är perfekt för utomhusbruk tack vare den pulverlackerade dubbla förstärkningen av ram och tvärsnitt. Det står stadigt i alla väder. Oavsett om det är blåsigt eller regnigt kommer det här bordet att hålla sig på plats. Bordet är tillverkat med ett 4 mm metallnät och en 10 mm melaminskiva, som båda bidrar till att pingisbordet kan stå emot hård användning. Detta gör det till ett hållbart alternativ som kommer att hålla i många år. Den 10 mm stora melaminskivan ger en fast yta som klarar av alla typer av väderförhållanden, och den är också reptålig, vilket innebär att den kommer att se snygg ut under längre perioder. När man jämför med liknande produkter på marknaden är Seasons Outdoor pingisbord ett högkvalitativt alternativ som garanterat kommer att ge många års glädje. Kom ihåg att den här toppmodellen kommer att kosta dig lite mer än det genomsnittliga pingisbordet för utomhusbruk, men dess hållbarhet och övergripande design är värd investeringen.

FÖRDELAR

 • Klarar tuffa belastningar
 • Klarar högt slitage och alla väderförhållanden
 • Pulverlackerad dubbel förstärkning av ram och tvärsnitt
NACKDELAR

 • Kräver skruvning i marken
 • I högre prisklass på grund av högkvalitativ konstruktion

Konsumentmagasinets bedömning

Detta är en bra kvalitetsprodukt som är solid och robust. Den enda nackdelen är att du måste skruva fast bordet i marken, men det är ett lågt pris att betala för ett så fantastiskt pingisbord. Vi vill definitivt rekommendera detta pingisbord till dig som letar efter ett premiumalternativ med lång livslängd.

Specifikationer
Bredd: 152,2 cm
Höjd: 76 cm
Längd: 274 cm
Tjocklek: 10 mm


Elite Roller Advance pingisbord – Enkel och estetiskt tilltalande design

 • 4.8 Google Shopping

ELITE ROLLER ADVANCE PINGISBORD

En tumregel att ju tjockare bordsskivan är, desto bättre är bordet. Elite Roller Advance pingisbord är ett 22 mm tjockt bord som är perfekt för inomhusbruk. Det har en nätt och smidig design som passar optimalt i små utrymmen.

 • Levereras med en höjdjusterare
 • Teknik för kompakt förvaringssystem
 • 22 mm tjocklek

Omdöme: En detaljerad recension av Elite Roller Advance pingisbord

När du spelar pingis är det sista du vill att bordet ska vara i vägen. Med Elite Roller Advance-pingisbordet kan du känna dig trygg med att det inte blir något problem. Mekanismen och hjulen löper mycket smidigt, så du kan enkelt flytta bordet utan att oroa dig för stötar. Det levereras med överlägsna funktioner som Compact Storage System Technology, som ser till att bordet snabbt kan fällas ihop och passa in i ett kompakt utrymme. Det har också en höjdjusterare som gör det lätt att flytta runt och ställa upp, medan den lätta konstruktionen innebär att det enkelt kan bäras till ditt pingisområde.

Bordsskivan har dessutom en bra studs, vilket gör det perfekt för nybörjare och avancerade användare. Med det här bordet kommer du att kunna få ut det mesta av dina pingisspel. Om du letar efter en modell som har alla de användarvänliga funktioner du kan tänkas behöva är Elite pingisbord värt att kolla in.

FÖRDELAR

 • Mekanismen och hjulen går mycket smidigt
 • Välbyggd och robust
 • Snabbt hopfällbar
 • Lättviktig
 • Bra studs
NACKDELAR

 • Vissa användare upplevde att bordet tog lite tid att montera ihop 

Detta säger användare och experter om Elite Roller Advance pingisbord

Modellen har fått mycket beröm av användarna, med ett betyg på 4,8 baserat på Googles sammanställning av användarrecensioner. Användarna älskar pingisbordets kvalitetskonstruktion och släta spelyta.

Konsumentmagasinets bedömning

Modellen är välbyggd och robust, vilket gör bordet perfekt för både träning och avkoppling. Den enda nackdelen vi fann var att vissa användare uppgav att det tog lite tid att montera ihop bordet. När det väl är monterat är det här pingisbordet dock fantastiskt och kommer att kunna ge dig många timmars underhållning.

Specifikationer
Bredd: 152,2 cm
Höjd: 76 cm
Längd: 274 cm
Tjocklek: 22 mm


Mini Pingisbord Black Edition Black – kompakt alternativ

MINI BLACK EDITION PING PONG BORD BLACK

 

Den största fördelen med Mini Black pingisbordet är det slitstarka nylonnätet som är utrustat för flera timmars tävlingsspel. Det här pingisbordet är perfekt för dem som vill ha en mindre inomhusmodell för att spela pingis hemma.

 • Slitstarkt nylonnät
 • Högkvalitativ svart finish
 • Passar in i vilket hem som helst

Omdöme: En detaljerad recension av Mini Pingisbord Black Edition Black

Om du letar efter ett nätt och kompakt pingisbord för hemmet behöver du inte leta längre än till Mini Black Edition. Detta högkvalitativa bord har en elegant svart finish som kompletterar heminredningen. Det upptar också minimalt utrymme, vilket gör det lätt att passa in i vilket rum som helst.

En 12 mm fiberplatta garanterar en slät yta och god stabilitet i bordet, vilket gör det perfekt för intensiva pingismatcher. De lutande ramarna gör det lättare för dig att spela pingis och bidrar till bordets övergripande estetik. Dessutom är det lätt att fälla upp och ner, vilket gör det bekvämt för förvaring.

FÖRDELAR

 • Nackdelar
 • Tar upp minimalt med utrymme
 • Lätt att fälla upp och ner
 • Slät yta
 • Bra stabilitet
NACKDELAR

 • Inte lämpligt för tyngre laster

Konsumentmagasinets bedömning

Detta är ett kompakt och stabilt pingisbord som är perfekt för mindre utrymmen. Den enda nackdelen är att det kanske inte är lämpligt för tyngre laster på grund av sin kompakta design, så se till att veta vilka mått du vill ha i det utrymme du kommer att spela mest. På det hela taget tycker vi att detta är en utmärkt budgetvänlig modell.

Specifikationer
Bredd: 75 cm
Höjd: 72 cm
Längd: 125 cm
Tjocklek: 22 mm


Vilket pingisbord ska jag välja?

När du letar efter ett nytt pingisbord finns det flera saker du bör tänka på för att hitta rätt bordet för dig. Här är en guide som hjälper dig att välja rätt pingisbord:

 1. Budget
  Den kanske viktigaste faktorn när du väljer en pingisbord är din budget. Pingisbord finns i alla prisklasser, så det är viktigt att du bestämmer din budget innan du börjar leta. 
 2. Utrymme
  En annan viktig faktor att ta hänsyn till när du väljer ett pingisbord är hur mycket tillgängligt utrymme du har hemma. Pingisbord finns i olika storlekar, så se till att mäta det utrymme du har till förfogande innan du gör ditt köp.
 3. Spelnivå
  När du väljer ett pingisbord är det viktigt att tänka på din spelnivå. Om du är nybörjare kan ett billigare pingisbord vara det bästa valet. Om du däremot är en erfaren spelare vill du välja en modell som är byggd för prestanda.
 4. Förvaring
  När pingisbord inte används kan de vara ganska stora och skrymmande. Om du har begränsat förvaringsutrymme bör du välja ett bord som kan fällas ihop för enkel förvaring.
 5. Material hos bordsskivan
  Bordsskivan på ett pingisbord är viktig för både prestanda och hållbarhet. De flesta pingisbord är tillverkade av antingen trä eller kompositmaterial. Om du letar efter ett bord som kommer att användas ofta rekommenderas ett bord med en robust bordsskiva.

Med så många faktorer att ta hänsyn till kan det vara skrämmande att välja rätt pingisbord. Men om du tar dig tid att ta hänsyn till din budget, ditt utrymme, din spelnivå och dina förvaringsbehov kommer du garanterat att hitta det perfekta bordtennisbordet för dig. 

Hur stort är ett pingisbord?

Ett pingisbord är vanligtvis 2,74 meter långt och 1,525 meter brett. Du kan dock hitta pingisbord i en mängd olika storlekar som passa dina behov. Den vanligaste storleken är den reglerade storleken, som är optimalt för turneringar och tävlingsspel. För fritidsbruk kanske du vill ha ett mindre pingisbord som är lättare att förvara och transportera.

Pingisbord kan tillverkas av en mängd olika material, inklusive trä, betong och plast, så länge som en bordtennisboll studsar 23 cm upp i luften när den släpps från 30 cm ovanför bordet. 

Det vanligaste materialet för pingisbord är trä, eftersom det ger en robust yta som är lätt att underhålla. Pingisbord av betong är mindre vanliga men blir alltmer populära på grund av deras hållbarhet och låga underhållsbehov. Plast är det minst vanliga materialet men används ofta för inomhusspel eller i områden med hög luftfuktighet. 

Hur stort rum krävs för ett pingisbord?

Du behöver ett rum som är minst 5 m x 2,5 m stort. Om du vill kunna röra dig fritt runt pingisbordet rekommenderar vi att du har ett rum som är 6m x 3m.

Om du vill att flera personer ska spela pingisbord samtidigt behöver du ett ännu större rum, så att spelare inte springer in i varandra eller i bordets hörn. Genom att göra detta skapar du också utrymme för andra aktiviteter, till exempel genom att ha ett soffbord eller andra möbler i rummet. 

Du kan också få pingisbord som kan fällas ihop och förvaras i ett mindre utrymme. Dessa pingisbord är oftast inte av lika bra kvalitet som de vanliga pingisborden, men de är ändå lämpliga för att spela pingis.

Du kan också läsa våra artiklar om padeltennis och vanlig tennis. I detta ämne kan du läsa våra testguider om tennisracketarna, padelskor och padelracket.


FAQ

Vilket pingisbord är bäst?
Några faktorer att ta hänsyn till när du köper ett pingisbord är din budget, utrymme, spelnivå och bordsmaterial. Det är viktigt att ta hänsyn till var och en av dessa faktorer när du gör ditt köp för att säkerställa att du väljer det bästa pingisbordet för dina behov.
Hur långt är ett pingisbord?
Ett pingisbord är vanligtvis cirka 2,74 meter långt och 1,52 meter brett. Bordtennisbordet bör placeras så att spelytan är cirka 80 cm från golvet.
Hur mycket kostar ett pingisbord?
Pingisbord kan kosta allt från några tusen kronor till mångtusenbelopp. Priset beror på pingisbordets storlek, kvalitet och funktioner. Det gäller att överväga vilka egenskaper du behöver så att du kan välja ett pingisbord utifrån dessa preferenser.

Betygsätt den här artikeln

Klicka på en stjärna för att betygsätta