Vikten av att använda ögonkräm: De bästa ögonkrämerna 2023

Enligt vår research och analys Vi har valt ut produkter som har fått höga betyg i de parametrar som vi utvärderat dem på, och tillhandahåller alltså inte en komplett lista bestående av alla produkter på marknaden.

SENAST ÄNDRAD: augusti 31, 2023.
Annons
Anonns

Artikeln är baserad på undersökningar, men innehåller sponsrade element, inklusive annonslänkar, och bör därför betraktas som en annons.

Vikten av att använda ögonkräm: De bästa ögonkrämerna 2023

Urvalet av produkter i artikeln baseras på analys och undersökning..., men innehåller endast produkter som våra samarbetspartners tillhandahåller. Artikeln är därför en annons. Läs här hur sponsrade partnerskap påverkar ordningsföljden av våra produkter. I regel innehåller våra artiklar externa tester och recensioner, snarare än tester utförda av oss själva. Läs mer

Ögonen är själens fönster, men de kan också vara en återspegling av vår ålder och hälsa. När vi åldras blir huden runt ögonen tunnare och skörare, vilket gör den mer känslig för rynkor, fina linjer och mörka ringar. Därför är det viktigt att investera i en högkvalitativ ögonkräm för att bibehålla ett ungdomligt och lysterfullt utseende. På marknaden finns det dock ett otroligt stort utbud av ögonkrämer, och det kan därför vara svårt att hitta en som passar just dina behov.

I den här artikeln har vi sammanställt en lista över några av de bästa ögonkrämerna år 2023 – från toppmoderna lyxvarumärken, till prisvärda alternativ som kan hittas på apoteket. Vi har tagit hänsyn till en mängd olika prisklasser och sammansättningar för att passa olika hudtyper och problem. Oavsett om du vill minska svullnader, ljusa upp mörka ringar eller släta ut fina linjer, erbjuder vi dig i den här artikeln en lösning med några av de bästa ögonkrämerna på marknaden.

Så bedömer vi och väljer ut produkter

Vi jämför en rad erkända produkter och varumärken. Vi har partnerskap med många stora återförsäljare, och även om detta kan påverka urvalet av produkter till våra artiklar bygger våra rekommendationer på redaktionens professionella bedömning av vilka produkter som presterar bäst.

Vårt research-team bedömer produkterna utifrån parametrar som exempelvis:

  1
 • Produkttester från olika expertkällor och konsumentmagasin
 • 2
 • Kundrecensioner av produkten
 • 3
 • Produktens funktioner och specifikationer
 • 4
 • Återförsäljarens garantier, kundservice och omdömen
 • 5
 • Kunskap och data kring våra läsares preferenser

Ovanstående parametrar jämförs sedan med produktens pris och kvalitet. Det är viktigt att nämna att ordningen inte representerar en rangordning av produkter, utan snarare en genomgång av några av de bästa produkterna för olika behov.

Våra beteckningar som "Bästa budgetval", "Bästa trådlösa alternativ", "Prisvärd" etc. är framtagna enligt individuella, oberoende bedömningar utförda av forskningsledare, och är baserade på samma metod som nämnts ovan.

4 saker att tänka på innan du köper ögonkräm

 • Hudtyp

  Olika hudtyper har olika nivåer av känslighet, återfuktning och oljeproduktion; att välja en ögonkräm som tillgodoser dessa behov kan ha en betydande inverkan på produktens effektivitet. Huden runt ögonen är känslig och kräver särskild uppmärksamhet. Nedan följer en översikt av hur du väljer en ögonkräm som passar din hudtyp:

  • Fet hy – Om du har fet hy är du mer benägen att få milier, tilltäppta porer och utbrott. För att motverka detta bör du leta efter oljefria ögonkrämer som innehåller lätta ingredienser, till exempel hyaluronsyra som kan återfukta huden utan att täppa till porer. Ingredienser som niacinamid eller retinol kan också bidra till att reglera oljeproduktionen, och samtidigt minska uppkomsten av fina linjer och rynkor.
  • Torr hy – Om du har torr hy bör du välja en ögonkräm som är rik på mjukgörande och fuktighetsbevarande ämnen som återfuktar och binder huden. Leta efter ingredienser som sheasmör, jojobaolja och ceramider som bidrar till att återställa hudens naturliga fuktbarriär. Peptider och antioxidanter kan också vara fördelaktiga då de ökar kollagenproduktionen och skyddar huden mot miljöpåfrestningar.
  • Kombinerad hy – Kombinerad hy kräver en ögonkräm som kan balansera behoven hos både feta och torra hudpartier. Leta efter en lätt, oljefri produkt som innehåller återfuktande ingredienser. Det kan till exempel vara hyaluronsyra och ceramider som återfuktar torra hudpartier, eller niacinamid och koffein som reglerar oljeproduktionen och minskar svullnaden runt ögonen.
  • Känslig hud – Om du har känslig hud ska du leta efter parfymfria ögonkrämer som innehåller milda, lugnande ingredienser, till exempel kamomill och aloe vera. Undvik ögonkrämer med starka ingredienser såsom alkohol, retinol och alfa-hydroxisyror då de kan orsaka irritation och inflammation. Välj i stället naturliga, växtbaserade ingredienser som återfuktar och ger näring åt huden utan att orsaka irritation eller allergiska reaktioner.
 • Hudproblem

  Påsar, mörka ringar och missfärgad hud är vanliga problem som många vill åtgärda med hjälp av en ögonkräm. När du ska välja rätt ögonkräm är det viktigt att tänka på vilka specifika problem du har för att sedan välja en produkt som är lämpad för just dem.

  Om du har påsar under ögonen bör du leta efter en ögonkräm som innehåller koffein eftersom det kan minska svullnader och förbättra cirkulationen i ögonområdet; om du har mörka ringar bör du leta efter en ögonkräm som innehåller ingredienser som C-vitamin eller kojinsyra som hjälper till att ljusa upp huden och minska missfärgningar.

  Om du däremot har missfärgningar i huden är det viktigt att välja en ögonkräm som innehåller ingredienser som niacinamid eller lakritsextrakt eftersom dessa jämnar ut hudtonen och minskar uppkomsten av mörka fläckar. Det är även viktigt att välja en ögonkräm som är mild och inte irriterar den känsliga huden runt ögonen – annars kan besvären bli värre.

 • Ålder

  När vi åldras förändras också huden runt ögonen. Detta kan ha betydelse för ögonkrämens effekt. Nedan följer några åldersrelaterade faktorer som är viktiga att tänka på för att du ska välja rätt ögonkräm:

  • Mogen hy – Om du har mogen hy bör du välja en ögonkräm som är inriktad på fina linjer och rynkor runt ögonområdet. Leta efter en ögonkräm som innehåller ingredienser som retinol, peptider eller C-vitamin. Dessa stimulerar kollagenproduktionen och förbättrar hudens struktur.
  • Åldrande hy – Åldrande hy kan också bli torr och glåmig, vilket kan få ögonområdet att se trött och livlöst ut. Om du har åldrande hy bör du välja en ögonkräm som återfuktar och ger näring åt den känsliga huden runt ögonen. Leta efter ögonkrämer som innehåller ingredienser som hyaluronsyra, glycerin eller växtoljor som återfuktar och slätar ut huden.
  • Medelåldershy – Medelålders personer kan uppleva mer synliga ålderstecken runt ögonområdet, inklusive fina linjer, rynkor och förlust av elasticitet. Ögonkrämer med aktiva ingredienser som retinol, peptider och E-vitamin kan bidra till att stimulera kollagenproduktionen och förbättra hudens struktur och utseende.
  • Ung hy – Yngre hud kan med fördel använda lättare ögonkrämer som ger fukt och förebygger fina linjer och rynkor. Ingredienser som C-vitamin, koffein och hyaluronsyra kan bidra till att göra ögonområdet ljusare samt verka plumpande.
 • Användar- och expertrecensioner

  För att lära dig mer om ögonkrämer och deras unika effekter och ingredienser är det rekommenderat att läsa recensioner från såväl experter som användare. Expertrecensioner erbjuder ofta detaljerade jämförelser mellan olika produkter och varumärken, tillsammans med omfattande redogörelser för deras ingredienser och resultat. Användarrecensioner ger däremot insikter om hur ögonkrämer används i vardagen, deras positiva och negativa aspekter samt deras faktiska för- och nackdelar. Genom att läsa olika recensioner från både experter och användare kommer du att kunna fatta ett informerat beslut om vilken ögonkräm du bör välja och vilken som är bäst lämpad för dina behov och preferenser.

arrow-more

La Roche-Posay Toleriane Dermallergo Eyes 20 ml - parfymfri ögonkräm med neurosensine och niacinamid

 • check 4,5/5 stjärnor på Amazon
 • check “Bäst för känslig hy” enligt Health.com
 • check Högt rankad på Glamour.com
 • check Högt rankad på UsMagazine.com

Dagens bästa priser och erbjudanden på La Roche-Posay Toleriane Dermallergo Eyes 20 ml :

 • Ren formula
 • Innehåller neurosensine och niacinamid
 • Förpackning som förhindrar kontaminering

Konsumentmagasinets omdöme

Toleriane Dermallergo Eye Cream är en mild och effektiv ögonkräm som återställer den naturliga, skyddande fuktbarriären runt ögonen och på ögonlocken. Den är berikad med La Roche-Posay Thermal Spring Water, Neurosensine och niacinamid och har anti-inflammatoriska, fuktgivande och uppljusande egenskaper som reducerar rodnad, irritation och mörka ringar under ögonen. Krämen är formulerad utan skadliga ingredienser och är därmed lämplig även för känslig eller allergibenägen hud. Den unika lufttäta förpackningen säkerställer att formulan förblir ren och fri från föroreningar. Toleriane Dermallergo Eye Cream är dock inte det bästa valet för åldrande hud och för rynkor runt ögonen eftersom dess formula inte består av särskilt många anti-age-aktiva ingredienser. För åldrande hud rekommenderar vi istället La Roche-Posay Redermic R Eyes 15 ml som har en mycket effektiv anti-age-verkan, men samtidigt en mindre lugnande effekt.

Fördelar

 • Lugnande och lindrande för känslig hy och allergier
 • Fri från irriterande ämnen
 • Anti-inflammatoriska egenskaper

Nackdelar

 • Inte många lyftande och anti-age-aktiva ingredienser

Toleriane Dermallergo Eye Cream är en ögonkräm för dem med känslig hud eller allergier. Den rena formulan är noggrant framtagen för att appliceras på torr och känslig hud runt ögonen.

Recension: En detaljerad recension av La Roche-Posay Toleriane Dermallergo Eyes 20 ml

Specifikationer

 • Volym: *: 20 ml
 • Hudtyp: Känslig och allergibenägen

Toleriane Dermallergo Eye Cream återställer den naturliga, skyddande fuktbarriären runt ögonen och på ögonlocken. Den lugnande, geleliknande konsistensen är mild och absorberas enkelt av huden, vilket skapar en återfuktad och fräsch känsla.

Ögonkrämen är berikad med La Roche-Posay Thermal Spring Water och Neurosensine, varav det sistnämnda är en peptid som har visat sig ha antiinflammatoriska egenskaper. Detta kan bidra till att minska rodnad och irritation runt ögonen. Det kan också bidra till att lugna huden och är därför idealisk för personer med känslig hy eller allergier.

Toleriane Dermallergo Eye Cream innehåller även niacinamide, också känt som vitamin B3, som har antiinflammatoriska egenskaper. Denna tillsats bidrar till att minska irritation och rodnad runt ögonen och gör krämen särskilt lämpad för dem med känslig hud. Niacinamid kan också bidra till att stärka hudens naturliga fuktbarriär, förhindra fuktförlust och hålla huden runt ögonen återfuktad och fyllig. Slutligen har niacinamid visat sig ha en lystergivande effekt på huden, vilket i sin tur minskar förekomsten av mörka ringar under ögonen.

Denna ögonkräm är framtagen utan några skadliga ingredienser som kan orsaka irritation eller allergiska reaktioner; den innehåller alltså inte konserveringsmedel, parabener, doftämnen eller torkalkoholer. Av sanitära skäl kommer krämen dessutom i en unik förpackning som är lufttät och innehåller kontamineringsventiler som förhindrar att luft eller föroreningar tränger in.

Vad säger användare och experter om La Roche-Posay Toleriane Dermallergo Eyes 20 ml?

La Roche-Posay Toleriane Dermallergo är en ögonkräm som är välkänd bland användare och branschexperter. Den har fått 4,55/5 stjärnor i betyg av användarna på Amazon, där de flesta ansåg att den hjälpte mot kliande, torra, röda, svullna eller fjällande, rodnande hudproblem. Experter på Health.com utsåg ögonkrämen till “Bäst för känslig hud” och berömde den lugnande formulan som är fri från annars vanligt förekommande irriterande ämnen. Den rankades också högt på Glamour.com och UsMagazine.com – främst för sin skonsamma och lugnande formula. De skrev att La Roche-Posay Thermal Spring Water är en unik ingrediens som förtjänar att prisas för sin mineral- och selenrika bakgrund.

Mer om La Roche-Posay Toleriane Dermallergo Eyes 20 ml

Specifikationer

 • Volym: *: 20 ml
 • Hudtyp: Känslig och allergibenägen

No7 Pure Retinol Eye Cream Oparf 15 ml - kollagenstimulerande ögonkräm med retinol och en glidfri formula

 • check 4,4/5 stjärnor på Amazon
 • check ”Bästa milda ögonkräm” enligt GoodHousekeeping.com

Dagens bästa priser och erbjudanden på No7 Pure Retinol Eye Cream Oparf 15 ml:

 • MATRIXYL 3000+-teknik
 • 0,5 % ren retinol
 • Motverkar sju tydliga tecken på åldrande

Konsumentmagasinets omdöme

No7 Retinol Eye Cream reducerar effektivt synliga ålderstecken, inklusive fina linjer och rynkor. Den är därför lämplig för alla hudtyper, men särskilt för de med känslig hy i ögonområdet. Formulan innehåller även retinol soother med sheasmör och bisabolol som lugnar och ger näring åt huden, och retinol optimiser som är ett intelligent oljeinkapslingssystem. Det säkerställer långsam frisättning, vilket förbättrar tillförseln av rent retinol. Krämen innehåller också MATRIXYL 3000+-teknik, det vill säga en kollagenpeptidbaserad teknik, som stimulerar kollagenproduktionen och ger huden struktur, styrka och fasthet. Denna produkt kan dock irritera de grupper som är känsliga för retinol. Om så är fallet för dig rekommenderar vi istället No7 Laboratories Firming Booster Serum 30 ml. Denna ögonkräm har också en Matrixyl 3000-formula med hyaluronsyra för återfuktning, men innehåller inte någon form av retinol.

Fördelar

 • Stimulerar kollagenproduktionen
 • Återställer hudens ungdomliga utseende
 • Formulan glider inte i handen och är inte heller fet

Nackdelar

 • Kan irritera huden hos dem som är känsliga för retinol

No7 Pure Retinol Eye Cream är en lätt och snabbabsorberande kräm som minimerar fina linjer och rynkor, förlust av fasthet, ojämn hudton, matthet, torrhet, svullnader och grov struktur. Denna ögonkräm är avsedd för alla som kämpar med någon av dessa sju tecken på åldrande.

Recension: En detaljerad recension av No7 Pure Retinol Eye Cream Oparf 15 ml

Specifikationer

 • Volym: *: 15 ml
 • Hudtyp: Åldrande

No7 Retinol Eye Cream är en dermatologiskt testad formula med 0,5% ren retinol. Det har visat sig att ren retinol reducerar synliga ålderstecken och minskar uppkomsten av fina linjer och rynkor. Krämen passar alla hudtyper, men är särskilt lämpad för känslig hy eftersom den lämnar huden uppfriskad och förnyad utan att den känns fet eller kladdig. När du har låtit krämen absorberas kan du därför applicera smink ovanpå den utan att behöva oroa dig för att sminket ska glida av eller flytta på sig.
Ögonkrämen innehåller också en Retinol Soother med sheasmör och bisabolol som lugnar och vårdar huden. En annan viktig ingrediens är Retinol Optimiser som är ett intelligent oljeinkapslingssystem med långsam frisättning som förbättrar leveransen av rent retinol.

MATRIXYL 3000+ är en kollagenpeptidbaserad teknologi som stimulerar kollagenproduktionen för att bekämpa rynkor och andra ålderstecken. Kollagen är ett viktigt protein som ger huden struktur och stöd. Det ansvarar för att ge huden dess styrka, elasticitet och fasthet. Samtidigt arbetar peptiderna tillsammans för att återställa och bibehålla hudens ungdomliga utseende genom att stimulera produktionen av elastin och andra komponenter i den extracellulära matrixen.

Tips: Retinol kan göra huden mer känslig för solen; det är därför viktigt att kombinera användningen av denna ingrediens med ett solskydd med SPF 30 eller högre under dagen. Var även beredd på att ha tålamod – det kan ta flera veckor, eller till och med månader, att se de första resultaten med att använda en ögonkräm med retinol. Var därför tålmodig och konsekvent i din användning.

Vad säger användare och experter om No7 Pure Retinol Eye Cream Oparf 15 ml?

No7 Pure Retinol Eye Cream Oparf 15 ml har hyllats av både användare och experter. Användare på Amazon uppskattade särskilt hur den verkar på rynkig hy genom att strama upp huden. En användare skrev: “Jag har provat flera olika sorter och märken av ögonkrämer och detta är min nya favorit. Den jämnar ut små linjer, återfuktar och stramar upp huden under ögonen. Den är dessutom helt fantastisk på att göra mina mörka ringar mycket mindre framträdande! Krämen har ett otroligt bra pris jämfört med de dyrare märkena som påstår sig göra precis vad jag listade, men som ändå inte åstadkom en sådan effekt som denna produkt har gjort. Retinolen fungerar verkligen för mig.” En annan anledning till att denna ögonkräm är så populär är dess innehåll av ren retinol. Det är därför sajten GodHousekeeping.com tilldelade den utmärkelsen ”Bästa milda ögonkräm”. Enligt dem tyckte 80 % av de konsumenter som testat krämen att deras rynkor hade börjat minska och att deras hud kändes fastare efter sex veckors nattlig applicering; efter åtta veckor angav 91 % att produkten var skonsam mot huden.

Mer om No7 Pure Retinol Eye Cream Oparf 15 ml

Specifikationer

 • Volym: *: 15 ml
 • Hudtyp: Åldrande

Estée Lauder Advanced Night Repair Eye Supercharged Complex 15 ml - skadeförebyggande ögonkräm för natten

 • check 4,5/5 stjärnor på Amazon
 • check ”Bäst för fina linjer” enligt InStyle.com
 • check ”Bästa ögonkräm för att släta ut linjer” enligt Allure.com
 • check ”Bästa nattkrämen” enligt NYMag.com
 • check Högt rankad på Glamour.com

Dagens bästa priser och erbjudanden på Estée Lauder Advanced Night Repair Eye Supercharged Complex 15 ml:

 • FR-Defence-teknik
 • Chronolux Power Signal-teknik
 • Fri från irriterande ämnen

Konsumentmagasinets omdöme

Estée Lauder Advanced Night Repair Eye Supercharged Complex är en snabbabsorberande ögonkräm med en gelliknande formula som reducerar synliga blå, lila och bruna ringar för att skapa ett ljusare och fräschare intryck. Ögonkrämen är utformad för att motstå synlig miljörelaterad irritation med FR-Defense-teknik, vilket neutraliserar skadliga fria radikaler i upp till åtta timmar. Ögonkrämen är berikad med E-vitamin och ger antioxidantskydd hela dagen, medan hyaluronsyra ger långvarig återfuktning för att hålla huden återfuktad och frisk. Chronolux Power Signal-teknik och tripeptid-32 arbetar tillsammans för att öka hudens ungdomliga drag och för att förbättra hudens övergripande struktur och hälsa.

Fördelar

 • Långvarig återfuktning
 • Skyddar mot fria radikaler
 • Främjar hudens ungdomliga egenskaper

Nackdelar

 • Högt pris för mängden produkt man får

Estée Lauder Advanced Night Repair Eye Cream är fri från irriterande ämnen, såsom syntetiska doftämnen, parabener, ftalater, sulfiter, sulfat, torkalkohol, mineralolja och paraffin. Detta passar särskilt bra för personer med känslig, åldrande hud, eftersom det minskar risken för irritation och allergiska reaktioner.

Recension: En detaljerad recension av Estée Lauder Advanced Night Repair Eye Supercharged Complex 15 ml

Specifikationer

 • Volym: *: 15 ml
 • Hudtyp: Missfärgningar och mörka ringar

Estée Lauder Advanced Night Repair Eye Supercharged Complex är en snabbabsorberande gel-creme som är avsedd att blanda blå, lila och bruna ringar och minska deras synliga intensitet för att skapa en ljusare och mer vaken blick.
FR-Defense-tekniken hjälper till att motverka synlig irritation orsakat av omgivningen, samtidigt som den neutraliserar skadliga fria radikaler med åtta timmars kraft av antioxidanter. Fria radikaler är instabila molekyler som kan orsaka skador på hudcellerna, vilket leder till ålderstecken som rynkor, fina linjer och ojämn hudton. Miljöfaktorer som föroreningar, UV-strålning och blått ljus från digitala skärmar kan öka produktionen av fria radikaler i huden.

FR-Defense-tekniken skyddar alltså huden mot de synliga effekterna av dessa irritanter och minskar därmed risken för skador på hudcellerna. Formulan innehåller också E-vitamin, vilket bidrar till att skydda mot fria radikaler även under dagen.
Denna ögonkräm hjälper dig att förbättra hudens fuktnivåer eftersom den ger långvarig återfuktning med hyaluronsyra. Den verkar genom att dra till sig och hålla kvar vatten, vilket håller huden återfuktad och mjuk. Detta kan också bidra till att minska uppkomsten av fina linjer och rynkor, samt förbättra hudens struktur och allmänna hälsa.
Denna ögonkräm innehåller Chronolux Power Signal-teknik som hjälper till att synkronisera hudens naturliga dag- och nattrytm och skyddar huden under dagen och förnyar den under natten. Denna teknik stöds av tripeptid-32 som ökar hudens synliga ungdomliga egenskaper. Det hjälper huden att hålla sig återfuktad och lysterfull och ger ögonen ett mer utvilat intryck.

Tips: För bästa resultat ska du applicera Estée Lauder Advanced Night Repair Eye Supercharged Complex på morgonen när du vaknar och på kvällen innan du går och lägger dig. Om du använder den två gånger om dagen får du ett åtta timmar långt skydd mot fria radikaler som kan minska skadenivåerna ännu mer.

Vad säger användare och experter om Estée Lauder Advanced Night Repair Eye Supercharged Complex 15ml?

Estée Lauder Advanced Night Repair Eye Supercharged Complex är välkänd bland både experter inom hudvårdsindustrin och användare. På Amazon har den av användare fått 4,5/5 stjärnor och uppskattas främst för sin återfuktande egenskaper, men också för dess effektiva verkan mot mörka ringar och fina linjer. En del användare påpekade även att de 15 milliliterna räcker länge tack vare produktens gelliknande konsistens.

Webbplatsen InStyle.com gav denna ögonkräm utmärkelsen “Bäst för fina linjer” för sin innovativa FR-Defense- och Chronolux Power Signal-teknik. Den har även lovordats av Allure.com som utsåg den till “Bästa ögonkräm för att släta ut linjer”. De motiverar detta med dess återfuktande effekt som gör att fina linjer ser tillfälligt fylligare ut.

Webbplatsen NYMag.com tilldelade Estée Lauder Advanced Night Repair Eye Supercharged Complex utmärkelsen “Bästa nattkräm” eftersom användningen av denna ögonkräm, enligt deras sakkunniga, bidrar till att förstärka den naturliga läknings- och regenereringsprocessen. De skriver vidare att detta leder till märkbara förbättringar i området under ögonen, till exempel reducerad svullnad, fina linjer och mörka ringar.

Mer om Estée Lauder Advanced Night Repair Eye Supercharged Complex 15 ml

Specifikationer

 • Volym: *: 15 ml
 • Hudtyp: Missfärgningar och mörka ringar

Drunk Elephant C-Tango Multivitamin Eye Cream 15 ml - antioxidantbaserad ögonkräm fri från silikoner, parfym och eteriska oljor

 • check 4,3/5 stjärnor på Amazon
 • check ”Bästa ögonkräm för trötta ögon” enligt Vogue.co.uk
 • check Högt rankad på Allure.com

Dagens bästa priser och erbjudanden på Drunk Elephant C-Tango Multivitamin Eye Cream 15 ml :

 • pH-värde 6,8
 • Formula med antioxidanter, ceramider och aktivt lugnande ämnen
 • Fri från eteriska oljor, silikoner och parfym

Konsumentmagasinets omdöme

C-Tango Multivitamin Eye Cream är en kraftfull och effektiv lösning för att föryngra den känsliga huden runt ögonen. Dess unika 5C Vitamin Complex i kombination med 8-Peptide Blend, och de många andra nyttiga ingredienserna, gör huden piggare och fastare, minskar uppkomsten av fina linjer och rynkor, samt skyddar mot skadliga miljöfaktorer. Formulan är fri från irriterande ämnen som eteriska oljor, silikoner och parfym, vilket gör den skonsam och säker att använda även på den mest känsliga huden.

Produktens förpackning är mycket unik vad gäller färg och doseringsmekanism, vilket kanske inte uppskattas av alla då pumpen är relativt stark. Detta kan medföra slöseri av mycket produkt om man pumpar för mycket på en gång, vilket i sin tur gör att produkten tar slut snabbare. Vi rekommenderar att du gradvis ökar den mängd du pumpar ut; börjar med halva pumpen och öka trycket om det behövs.

Fördelar

 • Verkar ljusare vid ojämn hudton
 • Återställer ett lysterfullt intryck
 • Bevarar hudens fettbalans

Nackdelar

 • Onödigt stark pump

C-Tango Multivitamin Eye Cream har ett pH-värde på 6,8, vilket motsvarar hudens naturliga pH, vilket i sin tur hjälper till att bibehålla en hälsosam hudbalans. Ögonkrämer som inte är pH-balanserade kan störa hudens naturliga barriär samt orsaka torrhet och irritation. Denna ögonkräm är därför ett perfekt val för de som kämpar med dessa typer av hudproblem.

Recension: En detaljerad recension av C-Tango Multivitamin Eye Cream 15 ml

Specifikationer

 • Volym: *: 15 ml
 • Hudtyp: Obalanserad, torr och irriterad hud

C-Tango Multivitamin Eye Cream innehåller en blandning av antioxidanter, påfyllande ceramider, växtoljor och aktivt lugnande ämnen som tillsammans verkar föryngrande på huden och återställer ett lysterfullt intryck. Den unika sammansättningen 5C Vitamin Complex innehåller fem olika former av C-vitamin som tillsammans jämnar ut hudtonen och gör huden fastare. I kombination med peptider och antioxidanter, som superoxiddismutas, kan detta komplex erbjuda ett exceptionellt skydd mot skadliga miljöfaktorer. Det skyddar bland annat mot UV-strålar och föroreningar som annars kan orsaka hudskador.

8-Peptide-blandningen är en annan viktig ingrediens i denna ögonkräm, eftersom den innehåller peptider som återuppbygger, stärker och förbättrar uppkomsten av fina linjer och rynkor. Dessutom ingår gurkextrakt, för dess antioxidantrika och icke-sensibiliserande egenskaper, och hesperidinmetylkalcon. Det sistnämnda är en kraftfull flavonoid som bidrar till att minska uppkomsten av ålderstecken under ögonen, vilket gör det till en annan fördelaktig ingrediens i denna ögonkräm.

Formulan består även av Ubiquinone för att tillföra coenzym q10 som är en viktig antioxidant som försämras med åldern. Den har dock visat sig kunna reducera uppkomsten av fina linjer och rynkor. Även E-vitamin ingår i formulan eftersom det är en kraftfull och lättabsorberad vitamin som stärker hudens skydd mot skadliga miljöfaktorer och hjälper till att bevara den naturliga fettbalansen.

Ögonkrämen är fri från vanligt förekommande irriterande ämnen, som eteriska oljor, silikoner och parfym, som kan irritera den känsliga huden runt ögonen och leda till rodnad och obehag. Silikoner kan också skapa en barriär på huden som fångar upp smuts och bakterier, vilket kan leda till utbrott.

Tips: Förvara din C-Tango Multivitamin Eye Cream i kylen för en extra svalkande effekt. Att applicera C-vitamin kallt kan bidra till att minska svullnader, göra huden fastare samt lugna de känsliga områdena runt ögonen.

Vad säger användare och experter om C-Tango Multivitamin Eye Cream 15 ml?

C-Tango Multivitamin Eye Cream har fått beröm av både användare och experter. På Amazon har ögonkrämen fått ett samlat betyg på 4,3/5 stjärnor av användarna. De anser att krämen är bäst för att lyfta ögonen och för att skapa ett piggare och yngre intryck. Många var också nöjda med den unika förpackningen och den milda doften. 

Webbplatsen Vogue.co.uk tilldelade produkten utmärkelsen “Bästa ögonkräm för trötta ögon”. Enligt deras experter är den bäst för sin extra laddade antioxidantformula och återupplivande effekt av ögonen. Webbplatsen Allure.com har också lovordat denna ögonkräm, främst tack vare dess uppljusande boost som drivs av C-vitamin som är en antioxidantrik ingrediens som hjälper till att skydda den känsliga huden runt ögonen. De uttrycker också belåtenhet för blandningen av åtta peptider som verkar uppstramande och reducerar påsar under ögonen.

Mer om Drunk Elephant C-Tango Multivitamin Eye Cream 15 ml

Specifikationer

 • Volym: *: 15 ml
 • Hudtyp: Obalanserad, torr och irriterad hud

Kiehl's Creamy Eye Treatment Avocado 14 ml - återfuktande ögonkräm med avokadoolja

 • check 4,4/5 stjärnor på Amazon
 • check ”Bäst för mogen hud” på InStyle.com
 • check Högt rankad på Allure.com

Dagens bästa priser och erbjudanden på Kiehl's Creamy Eye Treatment Avocado 14 ml:

 • Minskar svullnad med 32 % och ljusar upp med 11 %
 • Omedelbar och långvarig återfuktning
 • Innehåller betakaroten och sheasmör

Konsumentmagasinets omdöme

Kiehl’s Creamy Eye Treatment Avocado är lämplig för alla hudtyper, inklusive känslig hud. Den innehåller avokadoolja, som är en rik och mjukgörande ingrediens, och betakaroten, som fungerar som en naturlig antioxidant. Sheasmör, ett naturligt fett från det afrikanska karateträdet, hjälper också till att försvara mot uttorkning, återställer huden elasticitet och förbättrar utseendet på torr hud. Om du har åldrande hy är det dock inte säkert att den här ögonkrämen är för dig, eftersom den är mer lämpad för att återfukta och göra huden mjukare. För åldrande hud rekommenderar vi istället Kiehl’s Super Multi-Corrective Anti-Aging Eye Cream som även den har hyllats av användare och experter. Den innehåller dessutom, till skillnad från denna produkt, mycket mer aktiva anti-age-ingredienser.

Fördelar

 • Djup, återfuktande effekt
 • Återfuktande och vårdande verkan tack vare essentiella fettsyror
 • Återställer hudens elasticitet

Nackdelar

 • Inte många aktiva anti-age-ingredienser

Kiehl’s Creamy Eye Treatment Avocado är en näringsrik ögonkräm som återfuktar hela dagen. Den har dessutom kliniskt bevisats reducera svullnader med 32% och göra ögonen ljusare med 11%. Detta gör den till ett lämpligt val för personer som vill förbättra utseendet på ögonområdet samt förebygga tidiga ålderstecken.

Recension: En detaljerad recension av Kiehl's Creamy Eye Treatment Avocado 14 ml

Specifikationer

 • Volym: *: 14 ml
 • Hudtyp: Uttorkad hud

Kiehl’s Creamy Eye Treatment Avocado har en unik vatten-i-olja-formula som ger både omedelbar och långvarig återfuktning som inte migrerar in i ögonen. Detta gör den säker att använda på alla hudtyper, inklusive känslig hud.

Förutom sina återfuktande egenskaper är avokadoolja en rik, närande ingrediens med en mjukgörande formula. Den innehåller en balanserad blandning av lipider som innehåller essentiella omega-fettsyror som ger huden fukt, näring och mjukhet.

Ögonkrämen är också berikad med betakaroten som är en naturlig antioxidant. Den förekommer vanligtvis i röda och orangefärgade grönsaker, till exempel morötter. Betakaroten hjälper till att skydda huden mot skador och används även i produktionen av A-vitamin. När den används i hudvårdsprodukter bidrar den till att ge huden en lätt, varm orange ton.

En annan viktig ingrediens är sheasmör som är ett naturligt fett som utvinns ur frukten av det afrikanska karateträdet. Sheasmör är vanligt i lotioner, rengöringsprodukter och andra kosmetiska produkter. I den här formulan hjälper sheasmöret till att förebygga uttorkning, återställa smidigheten och förbättra utseendet på torr hud.

Vad säger användare och experter om Kiehl's Creamy Eye Treatment Avocado 14 ml?

Kiehl’s Creamy Eye Treatment Avocado är en välkänd produkt bland användare och experter. På Amazon har den ett betyg på 4,4/5 stjärnor, varav de flesta användare har delat med sig av positiva erfarenheter med ögonkrämen. De har bland annat berömt den för dess tjocka och återfuktande egenskaper. Några användare har anmärkt på att den är dyr jämfört med andra ögonkrämer på marknaden, men menar ändå att den fortfarande är värd pengarna med tanke på hur mycket produkt man får.

Webbplatsen InStayle.com utsåg Kiehl’s Creamy Eye Treatment Avocado till “Bäst för mogen hud” och motiverade detta med dess djupa återfuktning och sättet som den behandlar fina linjer och rynkor med en tjock balsamliknande konsistens.
Allure.com har också rankat produkten högt tack vare avokadooljan och dess verkan som en kraftfull och naturlig fuktgivare. De menar att oljan effektivt ger näring och återfuktar den känsliga huden under ögonen.

Mer om Kiehl's Creamy Eye Treatment Avocado 14 ml

Specifikationer

 • Volym: *: 14 ml
 • Hudtyp: Uttorkad hud

The Inkey List Caffeine Eye Cream 15 ml - lätt och återfuktande ögonkräm med koffein och peptider

 • check 4,2/5 stjärnor på Amazon
 • check ”Bästa budget-ögonkräm” på Vogue.co.uk
 • check ”Bästa ögonkräm med koffein” på Health.com
 • check Högt rankad på Allure.com

Dagens bästa priser och erbjudanden på The Inkey List Caffeine Eye Cream 15 ml:

 • Bra som sminkbas
 • Innehåller koffein
 • Matrixyl 3000-peptid

Konsumentmagasinets omdöme

Inkey List Caffeine Eye Cream är en ögonkräm som innehåller koffein och Matrixyl 3000 peptid. Koffein motverkar rodnad, inflammation och svullnader under ögonen genom att verka vätskedrivande och neutralisera fria radikaler. Samtidigt stimulerar Matrixyl 3000 peptide kollagen- och elastinproduktionen, minskar uppkomsten av fina linjer och rynkor och har en fuktgivande effekt som bidrar till att förbättra hudens fuktbarriär. Krämen har en mycket lätt konsistens, som för vissa kan upplevas som för vattnig – observera dock att detta gör att den sjunker in i huden snabbare och ger en omedelbar återfuktande känsla.

Fördelar

 • Motverkar rodnad och inflammation
 • Innehåller rikligt med antioxidanter
 • Främjar kollagensyntesen

Nackdelar

 • Konsistensen kan upplevas som för vattnig

Krämen är både återfuktande och lätt samt minskar uppkomsten av svullnader, mörka ringar och fina linjer under ögonen. Tack vare dessa egenskaper skapar krämen en slät yta vilket gör den till ett utmärkt alternativ för de som använder smink runt ögonområdet. På denna yta kommer sminket inte att glida av.

Recension: En detaljerad recension av The Inkey List Caffeine Eye Cream 15 ml

Specifikationer

 • Volym: *: 15 ml
 • Hudtyp: Svullen hud med mörka ringar och fina linjer

The Inkey List Caffeine Eye Cream är en ögonkräm som innehåller koffein, som främst bekämpar rodnad och inflammation. Koffein, som är en organisk antioxidant som utvinns ur kaffe, verkar vätskedrivande och kan lindra vätskeretention, vilket är en vanlig orsak till svullnader under ögonen. Koffein kan också hjälpa till att neutralisera fria radikaler, som är instabila molekyler som kan skada hudceller och leda till tidigt åldrande. Koffein har också en vasokonstriktiv effekt, vilket innebär att ämnet drar ihop blodkärlen och bidrar på så sätt till att minska rodnad.

En annan viktig ingrediens i denna ögonkräm är Matrixyl 3000 peptide som är en kraftfull anti-age-tillsats. Det består av två peptider, palmitoyl oligopeptide och palmitoyl tetrapeptide-7. Tillsammans bildar dessa tillsatser korta kedjor av aminosyror, som fungerar som byggstenar i proteiner, till exempel kollagen. Detta är en viktig ingrediens för att bibehålla en fast hud. Matrixyl 3000 verkar genom att stimulera produktionen av kollagen och elastin och genom att främja kollagensyntesen hjälper den till att minska uppkomsten av fina linjer, rynkor och andra ålderstecken. Förutom anti-age-egenskaper har Matrixyl 3000 också en fuktgivande effekt. Det bidrar till att förbättra hudens fuktbarriär, förhindrar transepidermal vattenförlust och håller huden återfuktad och fyllig.

Vad säger användare och experter om The Inkey List Caffeine Eye Cream 15 ml?

Inkey List Caffeine Eye Cream är väl mottagen av såväl användare som experter. Användare på Amazon har betygsatt den med 4,2/5 stjärnor och motiverat detta med dess icke-fettiga och oparfymerade formula. De uppskattar också att den är väldigt lätt och effektiv – speciellt för svullna ögon. Några användare berömde även den lilla tuben, som är smidig att packa med sig på resan och som är enkel att använda utan att det blir kladdigt.
Vogue.co.uk har gett Inkey List Caffeine Eye Cream utmärkelsen “Bästa budgetögonkräm”. Enligt dem är den relativt prisvärd, och har en formula som är bra även för de fetaste hudtyperna.

Health.com, som är en annan webbplats där man kan ta del av expertrecensioner, gav den utmärkelsen ”Bästa ögonkräm med koffein” för dess unika formula med koffein. Enligt dem har krämen en bra balans med dess aktiva ingredienser och dess pris, och menar dessutom att den är bra att använda under smink och i hudvårdsrutiner på både morgon och kväll. Allure.com berömde också Inkey List Caffeine Eye Cream för dess höga koffeinhalt och för att den eliminerar vätskeretention. De framhöll även dess innehåll av peptider som utjämnar den grova strukturen i den känsliga huden i ögonområdet.

Mer om The Inkey List Caffeine Eye Cream 15 ml

Specifikationer

 • Volym: *: 15 ml
 • Hudtyp: Svullen hud med mörka ringar och fina linjer

Tester och recensioner av ögonkrämer som används i artikeln

Expert- och testkällor

Health.com

Health.com är en webbplats för hälsa och välbefinnande. De erbjuder ett brett utbud av information, tips och råd om olika ämnen som rör fysiskt, mentalt och känslomässigt välbefinnande. Health.com täcker en mängd olika hälsorelaterade frågor, inklusive fitness, näring, viktnedgång, förebyggande av sjukdomar, mental hälsa, skönhet och livsstil.

Du kan läsa deras recension av La Roche-Posay Toleriane Dermallergo Eyes 20 ml och The Inkey List Caffeine Eye Cream 15 ml här.
Recensionen uppdaterades senast den 28 januari 2023.

Glamour.com

Glamour.com är en mode- och skönhetswebbplats som täcker en rad ämnen relaterade till stil, skönhet, kändismode och kultur. Webbplatsen innehåller artiklar, intervjuer och nyheter om modetrender samt skönhetstips, hudvårdsrutiner, hårvård, smink och stilråd. De täcker även kändismode, röda mattan-evenemang och intervjuer med designers och branschinsiders.

Du kan läsa deras recension av La Roche-Posay Toleriane Dermallergo Eyes 20 ml och Estée Lauder Advanced Night Repair Eye Supercharged Complex 15 ml här.
Recensionen uppdaterades senast den 16 februari 2023.

UsMagazine.com

UsMagazine.com är en webbplats för nöjesnyheter som tillhandahåller de senaste uppdateringarna om kändisar, TV-program, filmer och populärkultur. Webbplatsen innehåller artiklar, foton och videor om kändisnyheter, inklusive de senaste händelserna. Man bevakar också populära TV-program, filmer, musik, livsstil och mode. UsMagazine.com har ett team av erfarna journalister som tillhandahåller tillförlitlig och aktuell information om nöjesindustrin.

Du kan läsa deras recension av La Roche-Posay Toleriane Dermallergo Eyes 20 ml här.
Recensionen uppdaterades senast den 5 april 2023.

GoodHousekeeping.com

GoodHousekeeping.com är en webbplats som erbjuder artiklar och information om hem och livsstil, inklusive hemorganisation, städning, matlagning, skönhet och fitness. Webbplatsen innehåller en blandning av originalinnehåll och sammanställda artiklar från den tryckta tidningen, samt videor, bildspel och produktrecensioner.

Du kan läsa deras recension av No7 Pure Retinol Eye Cream Oparf 15ml här.
Recensionen uppdaterades senast den 18 januari 2023.

InStyle.com

InStyle.com är en mode- och skönhetswebbplats som täcker kändismode, modetrender, skönhetstips, hälsa, mat, underhållning och livsstil. De erbjuder artiklar, fotogallerier och videor. Webbplatsen är särskilt populär för dem som letar efter inspiration och råd om allt som har med mode att göra.

Du kan läsa deras recension av Estée Lauder Advanced Night Repair Eye Supercharged Complex 15 ml och Kiehl’s Creamy Eye Treatment Avocado 14 ml här.
Recensionen uppdaterades senast den 13 januari 2023.

NYMag.com

NYmag.com är webbplatsen för New York Magazine, som är en tidning som ges ut varannan vecka. Tidningen täcker ämnen inom politik, kultur, mode, livsstil, affärer och underhållning. NYmag.com är den digitala motsvarigheten till den tryckta utgåvan och innehåller artiklar, essäer, recensioner och annat innehåll om en mängd olika ämnen. Förutom eget innehåll samlar webbplatsen även nyheter och kommentarer från andra källor. NYmag.com har en stor och engagerad läsarskara och betraktas av många som en av de mest inflytelserika och respekterade publikationerna.

Du kan läsa deras recension av Estée Lauder Advanced Night Repair Eye Supercharged Complex 15 ml här.
Recensionen uppdaterades senast den 27 januari 2023.

Allure.com

Allure.com är en digital tidning och webbplats som fokuserar på skönhet, välbefinnande och livsstil. Allure grundades år 1991 och har blivit en av de ledande skönhetspublikationerna i världen. De erbjuder läsarna expertråd, produktrecensioner och djupgående artiklar om allt från makeup och hudvård till hårvård och parfym. Förutom skönhet täcker Allure också ämnen som mental hälsa, fitness och nutrition samt livsstilsämnen som resor, kultur och mode. Webbplatsen innehåller artiklar, videor och produktrekommendationer från skönhetsexperter, branschinsiders och kändisar.

Du kan läsa deras recension av Estée Lauder Advanced Night Repair Eye Supercharged Complex 15 ml här.
Recensionen uppdaterades senast den 13 september 2022.

Du kan läsa deras recension av Drunk Elephant C-Tango Multivitamin Eye Cream 15 ml, The Inkey List Caffeine Eye Cream 15 ml och Kiehl’s Creamy Eye Treatment Avocado 14 ml här.
Recensionen uppdaterades senast den 17 november 2022.

Vogue.co.uk

Vogue.co.uk är webbplatsen för brittiska Vogue, som är en ledande mode- och livsstilstidning. Webbplatsen innehåller artiklar, nyheter och trender relaterade till mode, skönhet, kultur och livsstil. Förutom moderelaterat innehåll täcker Vogue.co.uk ämnen som välbefinnande, resor och hemdesign. Innehållet riktar sig till en bred publik med intresse för mode- och livsstilstrender.

Du kan läsa deras recension av Drunk Elephant C-Tango Multivitamin Eye Cream 15 ml och The Inkey List Caffeine Eye Cream 15 ml här.
Recensionen uppdaterades senast den 12 april 2023.

Kundrecensioner

Amazon

Du kan läsa användarrecensioner av La Roche-Posay Toleriane Dermallergo Eyes 20 ml här.
Du kan läsa användarrecensioner av No7 Pure Retinol Eye Cream Oparf 15 ml här.
Du kan läsa användarrecensioner av Estée Lauder Advanced Night Repair Eye Supercharged Complex 15 ml här.
Du kan läsa användarrecensioner av Drunk Elephant C-Tango Multivitamin Eye Cream 15 ml här.
Du kan läsa användarrecensioner av Kiehl’s Creamy Eye Treatment Avocado 14ml här.
Du kan läsa användarrecensioner av The Inkey List Caffeine Eye Cream 15ml här.

FAQ

Vilken är den bästa ögonkrämen för rynkor och mörka ringar?
Om du letar efter en ögonkräm för mörka ringar och rynkor är det viktigt att välja ingredienser som kan motverka dessa problem. Det är också lämpligt att leta efter en ögonkräm som kan förbättra hudens struktur och göra området under ögonen ljusare. Retinol är en vanlig ingrediens i många anti-age-ögonkrämer och kan bidra till att förbättra uppkomsten av fina linjer och rynkor. C-vitamin är en annan populär ingrediens eftersom den gör huden ljusare och minskar förekomsten av mörka ringar. Andra ingredienser att leta efter är peptider, hyaluronsyra och koffein, som kan hjälpa till att återfukta huden, stimulera kollagenproduktionen och reducera svullnader.
Hur hittar jag den bästa ögonkrämen för mina behov?
För att hitta den bästa ögonkrämen för dina behov bör du i första hand ta hänsyn till din hudtyp, ålder och de resultat du vill uppnå. Leta efter ingredienser som tar itu med dina specifika problem och sök därefter rekommendationer från pålitliga källor, till exempel hudläkare eller skönhetsexperter. Det kan krävas en del testande för att hitta den bästa ögonkrämen för just dig, men att uppmärksamma dina individuella behov och preferenser kommer garanterat att underlätta ditt sökande.
Ska jag använda ögonkräm när jag är i 30-årsåldern?
Det är rekommenderat att börja använda ögonkräm i 30-årsåldern eftersom det är då de första ålderstecknen börjar dyka upp runt ögonen; fina linjer, rynkor, mörka ringar med mera. En ögonkräm kan hjälpa till att förebygga och minimera dessa ålderstecken samt återfukta och ge näring till den känsliga huden runt ögonen. Dessutom kan en ögonkräm bidra till att förbättra effektiviteten i din hudvårdsrutin genom att rikta in sig på specifika problem i ögonområdet.

Hur väljer man den bästa ögonkrämen?

För att hitta det bästa alternativet för dig måste du identifiera dina specifika hudvårdsproblem – oavsett om det är mörka ringar, fina linjer, svullnader eller torrhet. Detta kommer att hjälpa dig att begränsa utbudet av ögonkrämer som är framtagna för just dina behov.

Du bör också ta hänsyn till ingredienserna i ögonkrämen i förhållande till dina behov, samt överväga andra produkter som kan förbättra ögats utseende, till exempel ett ögonfransserum eller en ögonkräm med solskydd. Leta efter aktiva ingredienser som retinol, C-vitamin, hyaluronsyra och koffein, då dessa är kända för att förbättra utseendet på ögonområdet.
En annan sak att tänka på är konsistensen på själva ögonkrämen. Denna faktor är väldigt individuell och beror främst på egna preferenser samt hur man planerar att använda krämen. Medan vissa föredrar en lättare, gelliknande formula som snabbt absorberas av huden, föredrar andra en fetare, mjukgörande formula som verkar mer återfuktande. Det viktigaste är att välja en ögonkräm med en konsistens som passar din hudtyp och dina personliga preferenser.

Vilken ögonkräm är bäst att använda under ögonen?

Det finns flera bra ögonkrämer att applicera under ögonen, men vilken som är bäst för dig beror på dina specifika behov och din hudtyp. Krämer som innehåller retinol är bra för att minska uppkomsten av fina linjer och rynkor, medan hyaluronsyra hjälper till att återfukta och göra huden fylligare. C-vitamin kan hjälpa till att ljusa upp mörka ringar och jämna ut hudtonen, medan koffein minskar svullnader och förbättrar blodcirkulationen. Det är viktigt att leta efter en kräm som är mild och som inte irriterar den känsliga huden runt ögonen.

Vilken är den bästa lyftande ögonkrämen?

Några av de bästa ögonkrämerna innehåller ingredienser som retinol, hyaluronsyra, koffein och peptider. Dessa ingredienser hjälper till att minska uppkomsten av fina linjer, rynkor och svullnader, samtidigt som de lyfter och stramar upp huden runt ögonen. Det är dock viktigt att komma ihåg att alla har olika hud, vilket innebär att det som fungerar för en användare kanske inte fungerar för en annan. Det är alltid en bra idé att göra research, läsa recensioner och rådgöra med en hudläkare innan du väljer en lyftande ögonkräm.

Betygsätt denna artikel

Klicka på en stjärna för att betygsätta