Gaming laptops – Bäst i test: Guide till de bästa gaming laptops

Enligt vår research och analys Vi har gjort ett urval av produkter som fått höga poäng på de parametrar vi bedömt dem på, vilket betyder att vi inte tillhandahåller en uttömmande lista över alla produkter på marknaden.

Artikeln är en annons

En gaming dator kan göra under för dig som älskar långa spelsessioner, men det är inte alltid särskilt enkelt att släpa runt på en stor stationär dator. Det är här som gaming laptops kan bli det perfekta alternativet och en smart lösning för dig som ofta är på språng.

Det finns många gaming laptops på marknaden som håller hög standard, men vilken är egentligen bäst i test? För att besvara den här frågan har vi tagit hjälp av expertrecensioner och kundbetyg för att sammanställa en lista över några av de bästa gaming laptops som finns att få tag på. Hitta din favorit i topplistan nedan!

Viktigt att tänka på innan du köper en gaming laptop:

 • Valuta för pengarna. När det kommer till gaming laptops får du vanligtvis vad du betalar för. För att säkerställa att datorn klarar av att köra dina favoritspel bör du därför se till så att din budget inte är för tajt. Din laptop kommer att finnas där för dig under en lång tid framöver, så betala hellre mer för en imponerande variant som aldrig sviker dig.
 • Grafikkort. Om du föredrar att spela lite äldre spel kan det vara helt okej att satsa på ett 1050-grafikkort, men om du har planer på att ta del av nya spel bör din gaming laptop i alla fall ha ett 1070-grafikkort. Se därför över dina behov och önskemål innan du köper din gaming laptop.
 • Bildskärm. Du vill självfallet inte gå miste om alla de fräcka detaljerna när du spelar på din gaming laptop, så för att få den bästa möjliga upplevelsen är det en god idé att beställa en dator med full HD tillsammans med i alla fall 120 Hz.
 • Smidig bärbarhet. Det allra bästa med en gaming laptop som en stationär dator inte kan förse dig med är den smidiga bärbarheten. En laptop kan du enkelt ta med på LAN-eventet eller semestern, men ju större den är desto svårare blir det. Kontrollera därför vikten och storleken innan köpet så att du får den mest passande gaming laptoppen för dig.

ASUS ROG Zephyrus G14 Gaming Laptop

ASUS ROG Zephyrus G15

Introduktion

Först ut är ASUS ROG Zephyrus G14 Gaming Laptop, och vid skapandet av den här datorn har det både lagts fokus på kraft och bärbarhet så att du ska få det bästa av det bästa. Det är inte för intet som den här laptoppen har blivit redaktörens val och dessutom hamnat högst upp på topplistan. För hög kvalitet till ett konkurrenskraftigt pris kommer du att uppskatta ASUS ROG Zephyrus G14 Gaming Laptop. 

Om ASUS ROG Zephyrus G14 Gaming Laptop

Trots att datorn kommer med ett chassi som inte väger mer än 1,9 kg är det garanterat en kraftfull gaming laptop som du kan förvänta dig, och detta är en av de stora fördelarna med att satsa på ASUS ROG Zephyrus G14 Gaming Laptop.

Det ingår hela sex högtalare tillsammans med stöd för Dolby Atmos så att du verkligen ska kunna leva dig in i gaming-upplevelserna, och för att undvika överhettning ingår sex heat pipes och fläktar som rengör sig själva. Värt att nämna är också dess CPU: AMD Ryzen 9 5900HS tillsammans med dess 16 GB RAM.

Fördelar

 • Utomordentlig kraft och bärbarhet i ett paket
 • Imponerande batteriliv
 • 16 GB RAM
Nackdelar

 • Ingen webbkamera

Specifikationer:

 • Från märket ASUS
 • CPU: AMD Ryzen 9 5900HS
 • 16 GB RAM
 • Chassi med vikt på 1,9 kg
 • Sex högtalare ingår
 • Sex heat pipes och självrengörande fläktar ingår

Razer Blade 17 – QHD 240 Hz with RTX 3070 Gaming Laptop

Razer Blade Pro 17

Introduktion

Vår topplista fortsätter med ännu en produkt som älskas av både experterna och kunderna. Hos Google Shopping kan du förvänta dig kundbetyg på 4,6 av 5 medan även experterna hos Techradar har gett datorn ett högt betyg. Gaming laptoppen i fråga är den uppskattade Razer Blade 17 – QHD 240 Hz with RTX 3070 Gaming Laptop

Om Razer Blade 17 – QHD 240 Hz with RTX 3070 Gaming Laptop

Razer Blade 17 – QHD 240 Hz with RTX 3060 Gaming Laptop med sitt Windows 10 Home operativsystem kanske ser ut som en ordinär laptop, men det finns i själva verket många utomordentliga egenskaper som gör den här datorn till någonting alldeles unikt.

När det kommer till CPU kan du förvänta dig Intel Core i9 9 gen. 3.6 GHz, och RAM-minnet ligger på 16 GB. Snygg LED-bakgrundsbelysning ingår, och laptoppens grafikprocessor är NVIDIA GeForce RTX 3070. Allt detta och mycket mer kännetecknar Razer Blade 17 – QHD 240 Hz with RTX 3070 Gaming Laptop.

Fördelar

 • Extremt kraftfull
 • Vacker display
 • Utomordentlig prestanda vid 1080p
Nackdelar

 • Batteriliv inte lika imponerande som andra modeller

Specifikationer:

 • Från märket Razer
 • CPU: Intel Core i9 Gen 9, 3.6 GHz, 16 MB Cache
 • NVIDIA GeForce RTX 3070 grafikprocessor
 • 16 GB RAM
 • Utrustad med operativsystemet Windows 11 Home 64-bitarsutgåva
 • LED-bakgrundsbelysning ingår

Lenovo Gaming Laptop Legion 5 Pro 16ACH6H

Lenovo Legion 5 Pro

 

Introduktion

Lenovo är ett mycket känt märke inom världen av datorer och teknikprylar. När du beställer en Lenovo gaming laptop är du garanterad hög kvalitet, och inte är det något undantag när det kommer till Lenovo Legion 5 Pro 16ACH6H – RTX3070 & Ryzen 7 5800H Gaming Laptop. Med höga betyg från expertrecensioner hos Techradar och ett nästintill perfekt 4,9/5 kundbetyg hos Google Shopping är detta sannerligen en ypperlig dator.

Om Lenovo Legion 5 Pro 16ACH6H – RTX3070 & Ryzen 7 5800H Gaming Laptop

Lenovo Legion 5 Pro 16ACH6H – RTX3070 & Ryzen 7 5800H Gaming Laptop är en produkt med ett 16 GB RAM-minne och grafikprocessorn NVIDIA GeForce RTX 3070 / AMD Radeon Graphics.

När du beställer datorn kommer den även med operativsystemet Windows 10 Home, och du kan förvänta dig många positiva egenskaper såsom ett bländskydd, en 178° betraktningsvinkel, en 100 % sRGB färgskala samt mycket mer därtill. Allt som allt väger gaming laptoppen 2,45 kg, och det är därför inga svårigheter att förvara och transportera den.

Fördelar

 • Utmärkt QHD display
 • Valuta för pengarna
 • 16 GB RAM
Nackdelar

 • Nedkylningen är inte lika imponerande som hos andra modeller

Specifikationer:

 • Från märket Lenovo
 • Grafikprocessor NVIDIA GeForce RTX 3070 / AMD Radeon Graphics
 • 16 GB RAM
 • Utrustad med imponerande QHD display
 • CPU: AMD Ryzen 7 5800H / 3.2 GHz
 • Kommer med vit LED-bakgrundsbelysning

Beskrivning av källor och tester

Vi hoppas att du är medveten om att det ligger ett stort arbete bakom denne artikel. Vi önskar att ge dig en objektiv värdering av samtliga produkter, och därför förlitar vi oss på både officiella konsumentråd, externa experter samt konsumenternas egna omdömen hos både svenska och internationella webbutiker. Vårt research-team har granskat marknaden och undersökt alla relevanta källor. Under vårt arbete har vi använt följande expertkällor och tester:

Techradar

Att köpa teknikprylar är inte alltid det lättaste då det kan vara komplicerat att vara säker på vad du bör hålla utkik efter. Lyckligtvis nog blir Techradar räddaren i nöden med sina många topplistor, recensioner och guider som leder dig på rätt väg och ser till så att du får de mest högkvalitativa teknikprylarna till ett rimligt pris.

Du kan se GIGABYTE AORUS 17G YC 8NE6450SH Gaming Laptop recensionen genom att klicka här
Du kan se Asus TUF Gaming Dash F15 FX516PM-HN013T Gaming Laptop recensionen genom att klicka här
Du kan se Razer Blade Pro 17 – QHD 165 Hz with RTX 3060 Gaming Laptop recensionen genom att klicka här
Du kan se Lenovo Legion 5 Pro 16ACH6H – RTX3070 & Ryzen 7 5800H Gaming Laptop recensionen genom att klicka här

Google Shopping

Google Shopping är en jämförelsetjänst som hjälper dig att hitta de bästa produkterna inom din föredragna prisklass. Få via Google Shopping en översikt av dina favoritvaror från en lång rad olika försäljare och välj sedan varorna som lever upp till dina förväntningar.

Du kan se Asus TUF Gaming Dash F15 FX516PM-HN013T Gaming Laptop kundomdömena genom att klicka här
Du kan se Razer Blade Pro 17 – QHD 165 Hz with RTX 3060 Gaming Laptop kundomdömena genom att klicka här
Du kan se Lenovo Legion 5 Pro 16ACH6H – RTX3070 & Ryzen 7 5800H Gaming Laptop kundomdömena genom att klicka här
Du kan se MSI Alpha 15 A4DEK-017NE Gaming Laptop kundomdömena genom att klicka här
Du kan se HP OMEN by HP 15-en0010no Gaming Laptop kundomdömena genom att klicka här

PC Magazine

PC Magazine är intresserade av kultur, teknik, innovation och digitala trender. På den här sajten har du möjligheten att läsa recensioner, nyhetsartiklar och guider kring allt som har att göra med teknikprylar och spel. Ta reda på senaste nytt eller kika på produkttopplistor för att hitta de bästa varorna inom olika kategorier.

Du kan se MSI Alpha 15 A4DEK-017NE Gaming Laptop recensionen genom att klicka här
Du kan se Acer Triton 300 Gaming Laptop recensionen genom att klicka här.
Du kan se HP OMEN by HP 15-en0010no Gaming Laptop recensionen genom att klicka här

 

Andra källor

NetOnNet

Besök NetOnNet för att få möjligheten att lägga vantarna på några högkvalitativa produkter inom en hel uppsjö av olika kategorier. NetOnNet är en webbutik, och här finner du varor som har att göra med datorer och gaming, hem och fritid, hälsa och personvård, TV, ljud och mer därtill. Deras köpguider kan sedan hjälpa dig att ta de rätta shoppingbesluten.

 

Bäst i Test

Bäst i Test är din ultimata testwebbsida som laddar upp topplistor med de bästa varorna inom olika produktkategorier. För att nämna det enorma antalet kategorier hade vi behövt flera A4-sidor, så du kan med andra ord hitta en topplista som intresserar just dig oavsett vad dina hobbyer och behov är.

Artikeln uppdaterades senast: Februari 2021
Läs hela artikeln här

Shark Gaming

Webbutiken Shark Gaming ser till så att du får tillgång till ett sortiment av mer än 500 produkter som har att göra med gaming och passande tillbehör. Beställ exempelvis din favoritdator eller lägg vantarna på en fräck gamingstol. För att vara säker på att du får de bästa produkterna för dig kan du också läsa några av deras guider.

Artikeln uppdaterades senast: Oktober 2021
Läs hela artikeln här

 

FAQ

Hur mycket kostar en gaming dator?
Det finns inte en specifik kostnad som är ristad i sten när det gäller just gaming datorer. Du kan hitta modeller för 10 000 kronor, men även för nästintill 30 000 kronor, så det viktigaste är att se till så att laptoppen som du väljer har alla de funktionerna som du är ute efter.
Hur mycket data använder gaming?
Detta beror bland annat på vilka spel du spelar samt hur länge du spelar, men i vanliga fall är det inte tal om några siffror som får dig att tappa hakan.
Varför är min bärbara dator så långsam?
Det kan vara så att du har många program öppna samtidigt. Tillfälliga och mellanlagrade filer kan även lägga sig på hög efter ett tag och resultera i att din dator blir långsam
Vilken gaming dator ska jag köpa?
Allt beror på vad du vill använda din gaming laptop till. Om du enbart ska spela lite äldre spel såsom WoW eller ett gammalt GTA-spel behöver du inte ha lika höga krav på din dator jämfört med nyligen släppta AAA-spel.


Tidigare recenserade produkter som har utgått

Här nedanför hittar du produkter som vi har lyft fram tidigare, men som vi inte har lyckats hitta några återförsäljare av. Dessa modeller är kvar i artikeln i hopp om att informationen fortfarande kan vara till hjälp för dig som läsare.


Asus TUF Gaming Dash F15 FX516PM-HN013T Gaming Laptop

Asus TUF

Introduktion

Både kunder och experter håller med om att Asus TUF Gaming Dash F15 FX516PM-HN013T Gaming Laptop har många positiva egenskaper att bjuda på. Inom expertrecensioner hos Techradar har laptoppen nämligen lyckats att få ett högt betyg, och detsamma gäller hos Google Shopping där tidigare kunder sammanlagt har gett datorn ett betyg på 4,1 av 5.

Om Asus TUF Gaming Dash F15 FX516PM-HN013T Gaming Laptop

Vad är det då egentligen som gör Asus TUF Gaming Dash F15 FX516PM-HN013T Gaming Laptop så eftertraktad? En av de många fördelarna är det långa batterilivet som garanterar att du kan njuta av långa spelsessioner.

Samtidigt är laptoppens chassi inte tjockare än 19,9 mm, och detta gör transport samt förvaring mycket smidigt. Med utmärkt 1080p prestanda, 16 GB RAM och Intel Core i5 11:e gen. 11300H / 3.1 GHz finns det mycket gott att säga om Asus TUF Gaming Dash F15 FX516PM-HN013T Gaming Laptop.

 

Fördelar

 • Utmärkt 1080p prestanda
 • Utomordentlig gaming prestanda
 • Imponerande batteriliv
Nackdelar

 • Fläktar kan vara en aning högljudda

Specifikationer:

 • Från märket Asus
 • 16 GB RAM
 • 1080p prestanda
 • Intel Core i5 11:e gen. 11300H / 3.1 GHz
 • Windows 10 Home operativsystem
 • LED-bakgrundsbelysning

GIGABYTE AORUS 17G YC 8NE6450SH Gaming Laptop

GIGABYTE AORUS

Introduktion

Är du bara nöjd om du får det bästa av det bästa? Med GIGABYTE AORUS 17G YC 8NE6450SH Gaming Laptop är det en äkta premiummodell som ligger framför dig, och den här datorn har lyckats att få många lovord från recensioner hos bland annat Techradar. Du får helt enkelt vad du betalar för, och om du satsar på denna gaming laptop är det valuta för pengarna som ligger inom din snara framtid.

Om GIGABYTE AORUS 17G YC 8NE6450SH Gaming Laptop

GIGABYTE AORUS 17G YC 8NE6450SH Gaming Laptop kommer utrustad med en Core i7-10870H, och som om detta inte vore nog kan du förvänta dig 32 GB RAM. Windows 10 ingår därtill, och det mekaniska tangentbordet tillsammans med faktumet att detta är en av de mest lättviktiga gaming datorerna av sitt slag som du kan hitta på marknaden gör detta till en dator med mer än några få egenskaper att älska. När laptoppen väl har laddats upp kan du också förvänta dig ett imponerande batteriliv på hela sju timmar.

Fördelar

 • Core i7-10870H
 • 32 GB RAM
 • Upp till 7 timmars batteriliv
Nackdelar

 • Ganska tung

Specifikationer:

 • Från märket GIGABYTE
 • 32 GB RAM
 • Core i7-10870H
 • Windows 10 ingår
 • Upp till 7 timmars batteriliv
 • En av de mest lättviktiga laptopparna med mekaniskt tangentbord på marknaden

 

Läs även: Mekaniska tangentbord (Bäst i test) och De bästa gaming borden


Acer Triton 300 Gaming Laptop

ACER TRITON 300

Introduktion

Den nästsista gaming laptoppen som vi ska ta en närmare titt på är Acer Triton 300 Gaming Laptop, en dator som har fått många komplimanger inom PC Magazines produktrecension. Med ett långt batteriliv tillsammans med ett lämpligt pris och en slimmad samt lättviktig design är det svårt att inte älska Acer Triton 300 Gaming Laptop.

Om Acer Triton 300 Gaming Laptop

Acer Triton 300 Gaming Laptop använder sig av en Intel Core i7-11370H processor och bjuder på ett 16 GB RAM-minne. Du kan förvänta dig att få ta del av grafikprocessorn NVIDIA GeForce RTX 3060, och med en Full HD-skärm kan du njuta av dina spelsessioner i fantastisk stil.

En av de många lockande punkterna med en gaming laptop såsom Acer Triton 300 Gaming Laptop är faktumet att den inte är tjockare än 17,9 mm och inte heller väger mer än 1,8 kg, så den blir utomordentligt enkel att både förvara och att transportera. Detta är en av de stora anledningarna till att vissa gamers vänder sig till bärbara datorer istället för stationära modeller. Värt att nämna är också att operativsystemet som ingår är Windows 10 Home, och visst finns det dessutom en HD-kamera i laptoppen.

Fördelar

 • Slimmad och lättviktig design
 • Mycket lämpligt pris
 • Långt batteriliv
Nackdelar

 • Skärmen må vara aningen liten för vissa

Specifikationer:

 • Från märket Acer
 • Intel Core i7-11370H processor
 • 16 GB RAM
 • Grafikprocessor NVIDIA GeForce RTX 3060
 • Vikt på 1,8 kg
 • Kommer med operativsystemet Windows 10 Home

HP OMEN by HP 15-en0010no Gaming Laptop

HP OMEN

 

Introduktion

HP är utan tvekan ett märke som många känner igen, och det är inte för intet. De tar fram en lång rad datorer, skrivare och andra händiga produkter som förbättrar vardagen avsevärt, och HP OMEN by HP 15-en0010no Gaming Laptop är ett tydligt exempel på en av deras kvalitetsprodukter. PC Magazines expertrecension har gett den här bärbara datorn ett bra omdöme, och det har också Google Shopping kunderna gjort i form av betyget på 4,5 av 5.

Om HP OMEN by HP 15-en0010no Gaming Laptop

Om du inte vill tömma ut hela plånboken men ändå få en helt okej välfungerande gaming laptop som gör sitt jobb väl är det HP OMEN by HP 15-en0010no Gaming Laptop som gör susen för dig. Laptoppen kommer utrustad med en AMD Ryzen™ 7 4800H processor, NVIDIA® GeForce RTX™ 2060 – 6 GB tillsammans med ett 16 GB RAM-minne.

Du kommer säkerligen att tappa hakan tack vare den imponerande 11 timmars batteritiden, och med en Full HD-skärm ser du allting klart och tydligt. Likt tidigare nämnda bärbara datorer på topplistan kommer även den här varianten med operativsystemet Windows 10 Home, och med effektiva fläktar säkerställs det att HP OMEN by HP 15-en0010no Gaming Laptop förblir sval även när den får jobba lite.

Fördelar

 • AMD Ryzen™ 7 4800H processor
 • Fantastiskt batteriliv på 11 timmar
 • Förblir sval under spelsessionerna
Nackdelar

 • Enbart stöd för en Storage Drive

 

Specifikationer:

 • Från märket HP
 • AMD Ryzen™ 7 4800H processor
 • 16 GB RAM
 • 11 timmars batteriliv
 • NVIDIA® GeForce RTX™ 2060 – 6 GB
 • Windows 10 Home operativsystem

MSI Alpha 15 A4DEK-017NE Gaming Laptop – imponerande batteriliv och högtalare

Bästa gaming-laptop med smarta funktioner

 

MSI ALPHA 15

Introduktion

Med sitt kundbetyg på 4/5 hos Google Shopping samt många komplimanger inom en kundrecension hos PC Magazine är nästa gaming laptop från märket MSI en fantastisk modell att satsa på. Utan att behöva betala en premiumkostnad får du en laptop som uppfyller alla dina krav och förväntningar.

Om MSI Alpha 15 A4DEK-017NE Gaming Laptop

MSI Alpha 15 A4DEK-017NE Gaming Laptop blir en riktig höjdare att ha nära tillhands när det är dags för ännu en spelsession. Till skillnad från en stationär dator är det lätt som en plätt att ta med en laptop vart du än ska hän, och detta görs ännu enklare då MSI Alpha 15 A4DEK-017NE Gaming Laptop inte väger mer än 2,4 kg.

Operativsystemet som datorn kommer med är Windows 10, och dess CPU är AMD Ryzen 7 4800H / 2.9 GHz. Samtidigt är laptoppen utrustad med ett RAM-minne på 16 GB, och du kan förvänta dig andra händiga designval såsom ett bländskydd och en tunn infattningsdesign.

 

Fördelar

 • Utmärkt batteriliv och högtalare
 • 16 GB RAM
 • 120Hz display
Nackdelar

 • CPU kan bli ganska varm

Specifikationer:

 • Från märket MSI
 • CPU: AMD Ryzen 7 4800H / 2.9 GHz
 • 16 GB RAM
 • Kommer med LED-bakgrundsbelysning
 • Utrustad med grafikprocessorn AMD Radeon RX 5600M
 • Vikt på 2,4 kg

 

Betygsätt den här artikeln

Klicka på en stjärna för att betygsätta