Boxningssäck guide: Vi har hittat 4 av de bästa boxningssäckarna

Enligt vår research och analys Vi har gjort ett urval av produkter som fått höga poäng på de parametrar vi bedömt dem på, vilket betyder att vi inte tillhandahåller en uttömmande lista över alla produkter på marknaden.

Artikeln är en annons

Boxningsträning är en riktigt tuff träningstyp som tränar i stort sett det mesta. När du slår på en boxningssäck tränar du din uthållighet, koordination, balans och muskelstyrka. Få andra träningstyper kan ge dig lika mycket på samma gång. Med den bästa boxningssäcken du kan hitta kan du få en bred och effektiv träning och på så vis även en mycket bättre hälsa.

Om du själv vill komma i gång med en av de mest effektiva träningsformerna ska du se till att investera i en bra boxsäck. Det är med hjälp av rätt boxningssäck som du får den perfekta träningen. Vi på Konsumentmagasinet är som alltid redo att hjälpa dig på vägen i ditt val. 

Vi har tagit fram detta boxningssäck test till dig som gärna vill prova på boxningsträning eller dig som bara vill hitta en bättre boxningssäck än den du redan har. 

Du måste tänka på detta innan du köper en boxningssäck:

green-elmVilken storlek? Boxningssäckar kan väljas i en lång rad olika storlekar. Större modeller rekommenderas till erfarna boxningsutövare medan nybörjare kan gynnas av lite mindre boxningssäckar.
green-elmPriset? Du får sannerligen vad du betalar för när det kommer till boxningssäckar. Om du vill ha utrustning som kommer att hålla under en lång tid framöver är det väl värt att lägga lite extra pengar på en högkvalitativ modell.
green-elmVilket extra tillbehör? Inte räcker det alltid att enbart ha en robust boxningssäck för att börja träna. Det krävs också ytterligare tillbehör såsom hållbara boxningshandskar med bra passform. Med detta i åtanke är det dags att kika på de olika boxningssäckarna.

UFC Heavy Bag 20 kg Mylna, Wood Beam Boxningssäck – 20 kg säck med starka remmar

 

 

Introduktion

Först ut i vårt boxningssäck test har vi UFC Heavy Bag 20 kg Mylna, Wood Beam. Som namnet antyder är det tal om en heavy bag. Detta är en otroligt slitstark och tuff boxningssäck som kan klara av många slag och sparkar under riktigt lång tid. Om du vill fokusera på att träna upp din precision och snabbhet kan vi varmt rekommendera en av dessa säckar.

Om UFC Heavy Bag 20 kg Mylna, Wood Beam Boxningssäck

Säcken monteras i taket i till exempel en UFC Wood Beam Hanger som går att köpa separat om du skulle vilja det. Vi på Konsumentmagasinet älskar denna boxningssäck på grund av dess höga kvalitet och på grund av hur slitstark den är. Därför har vi valt denna säck som vår personliga favorit i detta boxningssäck test. 

Denna boxsäck är perfekt för dig som vill komma i gång med boxning för allra första gången. Då priset för denna boxningssäck är relativt lågt jämfört med många andra säckar skulle du kunna ha råd med flera träningsredskap. Du skulle till exempel kunna få pengar över till en crosstrainer. Om du kombinerar en UFC Heavy Bag 20 kg Mylna, Wood Beam med en crosstrainer kan du maximera träningen och bli ännu starkare och uthålligare. 

Fördelar

 • Tålig och slitstark
 • Solid
 • Starka nylonremmar
Nackdelar

 • Lätt för att vara en heavy bag 

Specifikationer

Från märket UFC
Diameter: ca. 30 cm
Längd: ca. 90 cm
Vikt: 20 kg
Tillverkad av PVC-material
Fyllning: Textil och sand


Odin Fit Boxing Boxningssäck 18 kg – monterbar på både vägg och tak + medföljande kedjor

Introduktion

Vi vet att inte alla har råd att köpa en boxningssäck för flera tusen kronor. Därför har vi självklart hittat en riktigt bra och billig boxningssäck till dig som vill kunna träna, men som inte har speciellt mycket pengar över till just träningsartiklar.

Om Odin Fit Boxing Boxningssäck 18kg

Odin Fit Boxing Boxningssäck 18kg är både plånboksvänlig och perfekt för nybörjaren. Detta är även en fantastisk boxsäck för dig som har ont om plats i ditt hemmagym. Det är en relativt liten och lätt boxningssäck, så den passar bäst till precisionsövningar. Det är dock möjligt att använda den till andra typer av övningar. Ytmaterialet består av ett tåligt konstläder som ger ungefär samma effekt som riktigt läder.

Fördelar

 • Perfekt nybörjarsäck
 • Lågt pris
 • Passar små träningsutrymmen

Nackdelar

 • Lite lägre kvalitet när det kommer till material

Specifikationer

Från märket Odin
Vikt: 18 kg
Längd: 80 cm
Bredd: 30 cm
Material: Syntetläder
Monteras på taket eller väggen


Reebok Combat Grappling Boxningssäck 20 kg – utformad för att efterlikna en äkta motståndare

 

 

Introduktion

Säcken kan antingen hängas upp i taket eller på väggen – eller bara användas utan upphängning. Det här är den perfekta säcken för dig som vill träna lite mer på kroppsslag och grepp då den efterliknar kroppen på en riktig motståndare.

Om Reebok Combat Grappling Boxningssäck 20 kg

Om du vill kunna tävla i boxning kan den här säcken vara det du behöver för att börja vinna dina matcher. Vi tycker att det är smart att kombinera flera olika typer av boxningssäckar. Det ger helt enkelt en mer varierad träning. Ju mer varierad din träning är, desto bättre förberedd kommer du att vara när du ska tävla. Även om du inte vill tävla kan det fortfarande vara en bra idé att skaffa flera olika säckar. Då kan du träna flera delar av din kropp och på så vis komma i ännu bättre form.

Fördelar

 • Perfekt till kroppsslag och grepp
 • Slitstarkt läder
 • Smart utformad 

Nackdelar

 • Ingen upphängning ingår

Specifikationer

Från märket Reebok
Vikt: 20 kg
Längd: 120 cm
Bredd: 30 cm
Upphängning: Vägg, tak eller fristående
Material: Läder


HAMMER BOXING Home Fit Sparring Pro Boxningssäck – med måltavlor för att öva slagkombinationer

 

Introduktion

Saknar du någon att träna tillsammans med? Bara lugn. Vi har hittat en perfekt träningspartner åt dig. Med en HAMMER BOXING Home Fit Sparring Pro kan du få en mer realistisk boxningsträning. Du behöver alltså inte ha en riktig motståndare för att kunna få till en verklighetstrogen träning. Det allra bästa med denna boxningssäck är att den har ett riktigt lågt pris jämfört med många andra säckar på marknaden. Det är alltså en sparringpartner som de allra flesta har råd med.

Om HAMMER BOXING Home Fit Sparring Pro

Boxningssäcken är tillverkad av nylon och har ett tryck som ska föreställa en motståndare. Trycket består av en mänsklig siluett samt fyra olika måltavlor som symboliserar svaga punkter. Med hjälp av dessa måltavlor kan du enkelt och effektivt träna på vart du ska slå när du boxar. 

Den här säcken är liten och lätt, vilket passar nybörjaren eller lättviktaren riktigt bra. Vi tycker att denna säck skulle passa riktigt bra i kombination med ett bra löpband. Varva din träning med pass på ett löpband och övningar med en HAMMER BOXING Home Fit Sparring Pro för att få till en effektiv träningsrutin. 

Fördelar

 • Smarta måltavlor
 • Lågt pris
 • Tåligt nylon

Nackdelar

 • Ganska lätt jämfört med andra säckar

Specifikationer

Från märket Hammer Boxing
Vikt: 14 kg
Längd: 80 cm
Material: Nylon
Design med siffror
Följer överkroppens rörelser


Köpguide: Vad du bör hålla utkik efter när du ska köpa boxningssäck

När du ska välja ut en boxningssäck kommer du säkert att mötas av allt för många val. Ibland kan de vara så många att valet kan kännas helt omöjligt. Vi på Konsumentmagasinet vill gärna hjälpa dig på vägen så att du slipper att sitta fast i djungeln av boxningssäckar. Vi har letat upp och samlat information som kan hjälpa dig att hitta precis den boxningssäcken som du söker. 

Boxningssäck
En boxningssäck är ett utmärkt sätt att förbättra styrka, smidighet och koordination. Det är också ett säkert och effektivt sätt att minska stress och släppa spänningar. Att slå på säcken är ett utmärkt sätt att öka konditionen och bygga upp muskeltonus.

Olika former på säckar
Det finns många olika typer och former när det kommer till just boxningssäckar. Alla har sitt eget syfte och användningsområde inom träningen. Den vanligaste typen av boxningssäck är heavy bag. Denna typ passar bra till de allra flesta övningarna. En annan, lite längre typ av bag kallas för banana bag. Det är en lite längre och smalare variant av säck som ofta används av thaiboxare då formen är perfekt för låga sparkar och slag med knäna. 

Om du vill träna snabba slag är en speed bag ett av de bästa alternativen. Speed bags är små och runda eller droppformade säckar som kan röra sig riktigt snabbt. Uppercut bags är som namnet antyder gjorda för att träna uppercuts. 

Det finns även en stående boxningssäck för dig som inte vill eller kan hänga upp den i taket eller på väggen. Boxningssäck stående passar utmärkt till träning av låga sparkar. En fördel med en fristående boxningssäck är att du inte behöver spendera pengar på att köpa en boxningssäck ställning, eftersom den inte behöver hängas upp i något. En ordentlig boxningssäck upphängning kan ju tyvärr kosta en hel del.

Viktigt med rätt längd och vikt
Längden och vikten på din boxningssäck är värd att tänka lite extra på, eftersom dessa två saker påverkar din träning riktigt mycket. Proffsen och tränarna brukar säga att boxsäcken ska väga ungefär hälften av vad användaren väger för att träningen ska bli optimal. Om säcken är för lätt kommer den med största sannolikhet att fara omkring för mycket, vilket inte är speciellt bra. Det är bara irriterande. När du ska välja ut en boxningssäck ska du alltså se till att välja en som passar bra med din egen kroppsvikt. 

När det kommer till längd beror det lite på vad du vill träna. Vill du träna thaiboxning eller kanske till och med MMA? Då ska du välja en ganska avlång säck för att du ska kunna träna sparkar på ett bra sätt. Är du ute efter en lite bredare träning med både styrka och smidighet? Då kan en lite kortare heavy bag passa bra.

Ytmaterial
Materialet är viktigt när det kommer till boxningssäckar. Om ytan är av lägre kvalitet kommer säcken att slitas ut riktigt fort. Därför ska du alltid se till att köpa en säck som är tillverkad av slitstarka och kraftiga material. Läder är det ultimata materialet och används under tillverkningen av de flesta proffssäckarna. Läder är dock ett riktigt dyrt material. Därför är boxningssäckar som är tillverkade av riktigt läder ofta mycket dyrare än andra typer av säckar. 

Du kommer säkert att snubbla över split leather-säckar under ditt sökande. Dessa säckar är tillverkade av flera tunnare lager av läder. Fördelen med dessa säckar är att de är billigare än säckar med tjockt läder, men de är ofta lite mindre tåliga. 

En del säckar är tillverkade av nylon, konstläder eller andra syntetiska material. Fördelen med många syntetiska material är att de är mer resistenta när det kommer till fukt. Med en sådan säck behöver du alltså inte vara lika rädd för mögel eller andra fuktrelaterade problem. 

Vissa ytmaterial är av hög kvalitet medan andra är av lite lägre kvalitet. Priset på boxningssäcken är ofta ett tecken på vilken kvalitet den är av, men i vissa fall kan en säck av lägre kvalitet vara dyr på grund av sitt märke. När du letar efter en boxningssäck ska du gå efter en som har en lång garantiperiod. Ju längre garanti, desto längre kommer din säck att hålla.

Fyllning
Boxningssäckar är oftast fyllda med ett av två olika material. Sand eller textil. Ibland är de fyllda med en blandning av båda materialen. Det finns även säckar som är fyllda med vatten eller luft. Fyllningen avgör hur bra säcken är på att absorbera sparkar och slag. Sandsäckar är tyngre och hårdare än andra säckar, vilket är bra för träning av styrka. Textilfyllda säckar är lite lättare och mer skonsamma, så de passar bra för dig som behöver vara lite mer försiktig i träningen.

Det finns tomma boxningssäckar att köpa om du hellre vill fylla din säck på egen hand. Då kan du lättare anpassa säcken efter dina behov. Det krävs dock en hel del material för att fylla en säck, så ha med det i beräkningarna när du ska räkna ut den totala kostnaden för din boxningssäck. Du vill ju inte bli negativt överraskad, eller hur? 

Källor: ringsport.com.au och blog.ringside.com

Hälsofördelar med boxningsträning
Det finns riktigt många hälsofördelar med boxning och träning med boxningssäckar. Du kan träna allt från styrka till smidighet. Du ökar samtidigt din uthållighet och får ditt hjärta att pumpa på ett härligt sätt som få andra träningsformer kan. Boxningsträning kan också hjälpa dig att tappa kroppsfett, vilket är något som riktigt många strävar efter. Känner du att du själv skulle kunna tappa ett par kilon? Då tycker vi att du ska ge dig på boxningsträning. Det kommer att få dig att känna dig både starkare och friskare i längden.

Kom i form snabbt
En av de största fördelarna med att träna boxning är att du kan komma i form riktigt snabbt och enkelt. Boxning tränar i stort sett hela din kropp. Det är en träningsform som kan hjälpa dig att träna upp din styrka, smidighet, snabbhet, uthållighet och din rörelseteknik. Det kan även göra dig mer medveten om dina kroppsrörelser. Det är inte svårt att förstå varför så många människor världen över älskar denna typ av träning. Det enda som krävs är en boxningssäck och ett par handskar, sen kan du komma i gång direkt.

Du kan till exempel hänga upp en liten boxningssäck mellan vardagsrummet och köket. Slå ett par slag varje gång du går förbi din säck, så får du konstant massor av små träningspass. Detta är ett bra tips för dig som kanske har svårt att ta dig samman för att träna lite längre pass. Med hjälp av detta tips kan du få effektiv träning utan att ens behöva tänka på det. 

Om du vill komma i form ännu snabbare tycker vi att du ska komplettera din boxningsträning med en nedgrävbar studsmatta. Med en nedgrävbar studsmatta kan du träna den nedre delen av kroppen lite extra för att bli ännu stadigare och stabilare.

Du mår bättre psykiskt
Vi lever i en ständigt stressig vardag. Det är inte bara våra arbeten och måsten som stressar oss, utan även pressen från sociala medier. Med så mycket stress i livet kan det vara skönt att få släppa ut den lite då och då. Att slå på en boxningssäck är det perfekta botemedlet mot stress. När du stressar mindre kommer hela du att må mycket bättre. Att vara fysiskt aktiv har en bevisad effekt på den psykiska hälsan. Det släpper lös hormoner i kroppen som får oss att känna oss gladare och friskare.

Att träna boxning är även ett bra sätt att hantera sin vrede på. Du har säkert blivit så arg på någon att du har haft lust att klappa till dem. När detta händer kan du alltid gå hem och slå lite på boxsäcken i stället. Om du känner dig stressad, arg eller lite nere är det bara att ta fram handskarna och börja boxas lite på din boxningssäck. Du kommer genast att känna dig bättre mentalt. 

Bli bättre på självförsvar
Alla kan ha nytta av att lära sig självförsvar. Du vet ju aldrig när du kan komma att behöva det. Om något händer och du måste försvara dig själv mot till exempel en rånare eller någon annan typ av brottsling är det bra att vara väl förberedd. Genom att träna boxning med en boxningssäck kan du träna upp ditt eget självförsvar. Slipa på dina tekniker och din balans för att lättare kunna försvara dig själv i nödfall. 

Att träna självförsvar är extra viktigt för kvinnor, men alla typer av människor kan ha nytta av denna typ av träning. Oavsett vem du är ska du helt klart träna upp ditt eget självförsvar för att ge dig själv de bästa förutsättningarna om något skulle hända. 

Källor: menshealth.com/uk och criticalcactus.com

Så tränar du med en boxningssäck
Vi vill såklart att du ska få en så bra start på ditt boxande som bara möjligt. Vi har samlat de bästa tipsen åt dig så att du enkelt kan komma i gång med ditt tränande. När du ska träna med boxningssäck finns det vissa saker som kan vara bra att veta innan du sätter i gång. 

Värm upp ordentligt innan träning
Precis som med alla annan typ av träning är det ytterst viktigt att värma upp ordentligt innan du börjar träna boxning. Om du inte värmer upp innan du börjar träna finns det en risk att du skadar dig under träningen. Mjuka och värm alltid upp musklerna med hjälp av några enkla uppvärmningsövningar så kommer din träning att bli både mer behaglig och effektiv.

Några exempel på bra uppvärmningsövningar är jumping jacks, jogga på plats, shadowboxing, air squats eller liknande. Utför dessa i ett par minuter, så kommer du att känna dig varm och pumpad. Det är då du kan börja med ditt träningspass på riktigt.

Exempel på boxningsövningar
Jab, cross, squat: Börja med att ställa dig framför din boxningssäck med benen i skulderbredd från varandra. Sätt en fot framför den andra. Tårna på din främre fot ska vara i nivå med hälen på den bakre foten. De ska peka mot säcken med en 45 graders vinkel. Slå två snabba slag, först ett med vänster arm och sedan ett korsande slag med höger arm. Följ slagen med en squat. Repetera övningen i 45 sekunder och vila sedan i 15. Upprepa sedan övningen eller påbörja en ny övning. 

Sidospark- och slagkombo: Stå med en benslängd från din boxningssäck och med din högra sida mot säcken. Ställ dig i boxningsposition med ditt höger ben bakåt och armarna uppe. Din vänstra arm ska skydda ansiktet och den högra ska vara framför din haka. Svaja med höfterna och lägg vikten på din vänstra fot innan du svänger och lyfter ditt högra ben från marken med knät böjt.

Sparka kraftfullt ut din högra fot och sträck ut benet och höften så att hälen träffar säcken. Återgå sedan snabbt till samma position som innan sparken. Sparka 10 gånger, och följ sedan sparkarna med 30 raka slag mot säcken med din högra arm. Utför sedan samma övning med vänster sida. Upprepa så många gånger du kan under 90 sekunder och vila sedan i 30 sekunder innan du går vidare till nästa övning. 

Källor: flo.health och verywellfit.com


Beskrivning av källor och tester

Vi hoppas att du är medveten om att det ligger ett stort arbete bakom denne artikel. Vi önskar att ge dig en objektiv värdering av samtliga produkter, och därför förlitar vi oss på både officiella konsumentråd, externa experter samt konsumenternas egna omdömen hos både svenska och internationella webbutiker. Vårt research-team har granskat marknaden och undersökt alla relevanta källor. Under vårt arbete har vi använt följande expertkällor och tester:
Google Shopping

Tjänsten Google Shopping är en ypperlig lösning för dig som alltid garanterat vill få produkter till de billigaste och bästa priserna. Sök efter varorna som intresserar dig och få sedan en klar överblick av en lång rad återförsäljare så att du smidigt kan jämföra priserna.

Du kan se HAMMER BOXING Home Fit Sparring Pro kundomdömena genom att klicka här

RingSport

RingSport är en australiensk butik med ett sortiment som består av bland annat boxningsutrustning. Du kan få tag på boxningshandskar, skor, skydd, boxningsshorts och mycket mer därtill. Shoppa den rätta utrustningen för dig från en lång rad olika kända märken.

Artikeln uppdaterades senast: Oktober 2021
Läs hela artikeln här

RingSide

Om du eftersöker högkvalitativ boxningsutrustning kan RingSide hjälpa dig på traven. Den här webbutiken har ett brett urval av boxningshandskar, skydd, boxningssäckar, kläder, tillbehör och mer därtill. Både nybörjare och de mer erfarna kan hitta passande utrustning.

Artikeln uppdaterades senast: 28 augusti 2018
Läs hela artikeln här

Men’s Health

Men’s Health är en sajt som lägger fokus på precis det som namnet antyder: hälsa hos män. Läs artiklar och guider som har att göra med både fysisk och mental hälsa, fitness, kost, viktminskning och mycket mer.

Artikeln uppdaterades senast: 27 september 2019
Läs hela artikeln här

Critical Cactus

Critical Cactus är en okonventionell livsstilstidning för mer hälsa, pengar, frihet och lycka med mindre utrymme, saker och energi. I ett nötskal handlar Critical Cactus om ”essential living”. Om kärninsikter och viktiga punkter för att leva ett hälsosamt och lyckligt liv.

Artikeln uppdaterades senast: 5 februari 2016
Läs hela artikeln här

Flo

Flo har som mål att hjälpa kvinnor och alla som har mens att prioritera sin hälsa. Genom att skapa ett utrymme med enkel tillgång till expertinformation, kunskap och stöd uppmuntrar de dessa personer att bättre förstå hur fysiologi påverkar deras välbefinnande.

Artikeln uppdaterades senast: 2 maj 2019
Läs hela artikeln här

VeryWellFit

VeryWellFit är en prisbelönt resurs för trovärdig och aktuell information om alla kost- och träningsämnen. De har som mål att ge dig de bästa svaren på dina mest angelägna frågor, från hälsosam kost till träning och allt däremellan. Deras uppdrag är att ge dig möjligheten att nå dina kost- och fitnessmål.

Artikeln uppdaterades senast: 25 juli 2020
Läs hela artikeln här

Frågor och svar

Fråga: Vilken boxningssäck är bäst?
Svar: Den säcken som passar din vikt och träning bäst är den perfekta boxningssäcken för dig.
Fråga: Vad ska jag titta efter när jag köper en boxningssäck?
Svar: Leta alltid efter en boxningssäck av bra material och med en lång garanti.
Fråga: Är boxningsträning bra för viktminskning?
Svar: Ja, boxningsträning är absolut bra för viktminskning.

Sidotitel

Boxningssäckstest 2021 | Det här årets sex bästa boxningssäckar enligt experterna


Tidigare recenserade produkter som har utgått

Här nedanför hittar du produkter som vi har lyft fram tidigare, men som vi inte har lyckats hitta några återförsäljare av. Dessa modeller är kvar i artikeln i hopp om att informationen fortfarande kan vara till hjälp för dig som läsare.


Reebok Combat Thai Boxningssäck 32 kg

Introduktion

Vi på Konsumentmagasinet vill inkludera en lite längre och smalare säck, en så kallad banana bag, då vissa föredrar denna typ när de tränar. När vi hittade Reebok Combat Thai Boxningssäck 32 kg under vårt sökande blev vi förälskade direkt.

Om Reebok Combat Thai Boxningssäck 32 kg

När du tränar med denna säck kommer du snabbt att märka av den höga kvaliteten och hur härlig den är att slå på. Den här boxningssäcken är extra lång och smal, vilket gör att den passar utmärkt till thaiboxning eller liknande kampsporter. Om du letar efter den ultimata boxningssäcken till låga sparkar och knäsparkar anser vi att just denna säck är ett solklart val.

Fördelar

 • Perfekt för thaiboxning och MMA
 • Kedjor ingår i priset
 • Hög kvalitet

Nackdelar

 • Inte så bra för bredare boxningsträning

Specifikationer

Från märket Reebok
Vikt: 32 kg
Längd: 183 cm
Bredd: 30 cm
Upphängning: Vägg eller tak
Kedjor ingår


Reebok Combat 4ft Sandpåse 40 kg

Introduktion

Reebok Combat 4ft Sandpåse 40kg är en riktig värstingsäck på hela 40 kg. Det här är en säck som älskas av många proffs världen över. Anledningen till att denna boxsäck är så älskad är på grund av dess höga vikt och den lika höga kvaliteten.

Om Reebok Combat 4ft Sandpåse 40 kg

Det här är den ultimata boxningssäcken för dig som vill träna mycket sparkar och slag, men även olika kampsportsövningar. På grund av sin längd och sin höga vikt är denna boxningssäck xxl en riktig tuffing.

Om du redan har erfarenhet av boxningsträning och kampsportsövningar kan denna säck vara det perfekta verktyget för dig. Har du en lite mindre och lättare säck tycker vi att du ska uppgradera till den här modellen.

Fördelar

 • Tåligt och tjockt läder
 • Mjuk fyllning 
 • Säkra remmar

Nackdelar

 • Inte så bra för fart och precision

Specifikationer

Från märket Reebok
Vikt: 40 kg
Längd: 122 cm
Upphängning: Vägg eller tak
Läderyta
Kedjor ingår


 

 

Betygsätt den här artikeln

Klicka på en stjärna för att betygsätta