Badmintonnät Bäst i Test: De bästa badmintonnäten enligt konsumenterna

Enligt vår research och analys Vi har gjort ett urval av produkter som fått höga poäng på de parametrar vi bedömt dem på, vilket betyder att vi inte tillhandahåller en uttömmande lista över alla produkter på marknaden.

Artikeln är en annons

Badminton kan du inte njuta av utan ett hållbart och händigt badmintonnät, och som ett extra plus finns det ett antal nättyper som lika gärna kan dras nytta av vid tennis. Det är därför sannerligen mångsidighet på hög nivå som gäller, men för trevliga badmintonspel är det viktigt att du hittar ett nät som lever upp till dina förväntningar.

Du slipper att leta över berg och dalar, för nedan finner du en smidig översikt av sex ypperliga badmintonnät som inte har snålat med kvaliteten. Topplistan har sammanställts med hjälp av bland annat kundrecensioner och experttester, så kika gärna på listan och se om du får syn på ett badmintonnät som verkar intressant för dina kommande badmintonspel.

 

Du måste tänka på detta innan du köper ett badmintonnät:

 • Justerbar höjd: Ett badmintonnät med justerbar höjd ser till så att nätet blir mer mångsidigt. Du kan då nämligen justera nätet så att det antingen passar till badminton eller tennis.
 • Robusta material: Du vill självfallet kunna njuta av ditt badmintonnät under en lång tid framöver, och då kommer du att tacka dig själv om du lägger lite extra pengar på ett nät som verkligen är tillverkat av robusta material.
 • Lättviktigt: Hållbara material är ett måste, men en lätt vikt kan också göra susen och förenkla både transport samt förvaring avsevärt.
 • Enkel montering: När det kommer till badminton är den tråkigaste aspekten att montera ihop utrustningen, så se gärna till så att du köper ett badmintonnät som mycket snabbt och smidigt kan monteras.

arrow-more


Babolat Badmintonnät – brett badmintonnät på nästan sex meter

Bästa badmintonnät till priset

Introduktion

Då går vi vidare till ett badmintonnät som har fått ett perfekt betyg på 5 av 5 från kunderna på Google Shopping. Babolat Badmintonnät är ett nät som du enkelt kan montera i din trädgård eller på någon helt annan plats, och de högkvalitativa materialen som nätet är tillverkat av garanterad att du kan få stor nytta av det under en lång tid framöver.

Om Babolat Badmintonnät

Tillbringa alla dina lediga sommardagar ute i den friska luften efter att du har satt upp det lättmonterade Babolat Badmintonnätet. En stor fördel med den här produkten är dess justerbara egenskap, så det är upp till dig hur högt du vill att nätet ska vara. Ställningen är dessutom lättviktig för att du ska kunna flytta på nätet och se till så att det alltid står precis där du vill ha det. Sist men inte minst är det väl värt att nämna hur nätet har en bredd på hela 5,8 meter, så du slipper att känna dig begränsad.

Fördelar

 • Enkelt att montera
 • Justerbar höjd
 • Valuta för pengarna
Nackdelar

 • Kan vara lite brett för vissa trädgårdar

Specifikationer

Från märket Babolat
Justerbar höjd
Bredd på 5,8 meter
Tillverkat i lättviktiga material
Kan användas till badminton eller tennis
Snabbmonterad konstruktion


Carlton Badminton Net Set 600cm – sex meters badmintonnät och höjd med tre fjäderbollar

Bästa mångsidig badmintonnät

 

Introduktion

Carlton Badminton Net Set 600cm är ett badmintonnät med ett betyg på 4,4 av 5 hos Google Shopping. Som dess namn antyder är det här ett nät med en bredd på sex meter, och det är fullt möjligt att justera det på höjden så att du själv kan välja om du föredrar att spela badminton eller tennis. Som kronan på verket ingår tre fjäderbollar så att du ska slippa att beställa dessa separat.

Om Carlton Badminton Net Set 600cm

Carlton Badminton Net Set 600cm kan beställas till ett förvånansvärt billigt pris med tanke på det högkvalitativa nätet och fjäderbollarna som ingår. Nätet är tillverkat i polyeten medan ramen är framställd i lackade metallrör. Det ingår en händig bärväska så att du ska kunna ta med dig nätet varsomhelst utan svårigheter. Om du har planer på att spela bollsporter såsom badminton, tennis eller volleyboll utan att behöva betala skjortan för ett bra nät kan detta sex meters badmintonnät med fjäderbollar leva upp till dina förväntningar.

Fördelar

 • Justerbar höjd
 • Tillverkat i hållbara material
 • Fjäderbollar ingår
Nackdelar

 • Inga för närvarande

Specifikationer

Från märket Carlton
Justerbar höjd
Fjäderbollar ingår
Tillverkat i polyeten
Bärväska ingår
Lämpar sig för bollsporter såsom badminton, tennis och volleyboll


Exit Multi-sport Net 3000 – justerbart och hållbart badmintonnät

Det bästa multifunktionella badmintonnät

Introduktion

Det multifunktionella Exit Multi-sport Net 3000 badmintonnätet ser till så att du kan få många roliga stunder när du spelar antingen tennis, volleyboll, badminton eller någon helt annan sport. Du väljer nämligen själv hur högt nätet ska sitta, så du kan få en passande höjd för flera olika sporter. Glöm inte heller att tidigare kunder har gett nätet ett betyg på imponerande 4,6 av 5 stjärnor hos Google Shopping.

Om Exit Multi-sport Net 3000

Exit Multi-sport Net 3000 har en vikt på allt som allt 12 kg, vilket betyder att det kommer att stå stadigt i ur och skur. Det har en stilren svart färg och kan beställas till ett mycket rimligt pris. Bredden på tre meter betyder att detta nät inte är särskilt långt, men detta kan vara perfekt om du har begränsat med utrymme i trädgården. Höjden ligger på 1,5 meter, men det är upp till dig att justera nätet så att det sitter så högt som du föredrar. Välj detta nät och njut av underbara badmintonmatcher med familj eller vänner!

Fördelar

 • Justerbar höjd
 • Hållbara material
 • Robust nät
Nackdelar

 • En aning tungt

Specifikationer

Från märket Exit
Justerbar höjd
Vikt på 12 kg
Tillverkat i plast och galvaniserad metall
Bredd på 300 cm
Höjd på 155 cm


ZERV Badmintonnät – mångsidig design för både badminton och tennis

Redaktörens val

 

Introduktion

Nöj dig inte med att bara ha ett nät som används till badminton, utan när du väljer ZERV Badmintonnät får du en produkt som kan dras nytta av till både tennis och badminton. Så länge vädret är på din sida går detta nät att ha stående under alla månaderna på året, och den justerbara höjden säkerställer att du alltid får just den upplevelsen som du är ute efter.

Om ZERV Badmintonnät

Ta del av äkta skräddarsydda badminton- eller tennismatcher med hjälp av ZERV Badmintonnät med justerbar höjd. Det är snabbt och enkelt att montera nätet varhelst du behöver det, och materialet i lättviktigt stål förenklar transport av produkten. Allt som allt uppmäter ZERV Badmintonnät tre meter på bredden och du får nätet levererat i en förvaringspåse. När allt kommer till kritan finns det mycket att älska hos ZERV Badmintonnät, så om du har planer på att testa på antingen badminton eller tennis är detta ett prisvärt val.

Fördelar

 • Enkelt att montera
 • Justerbar höjd
 • Användbart för både tennis och badminton
Nackdelar

 • Bara för rekreationsbruk som tennisnät 

Specifikationer

Från märket ZERV
Justerbar höjd
Bredd på 3 meter
Tillverkat i lättviktsstål
Kan användas till antingen badminton eller tennis
Snabb montering


ZERV Badminton Sommarhus-paketet – både nät, bollar och racketar i ett paket

Bästa premium badmintonnät

Introduktion

Varför nöja dig med enbart ett badmintonnät när du kan få ett helt paket med allt du behöver för aktiviteterna utomhus. I ZERV Badminton Sommarhus-paketet får du tillgång till ett stort badmintonnät, två badmintonracketar samt tre bollar. Du slipper därför att köpa allting separat och kan istället omedelbart börja njuta av spännande badmintonmatcher ute i trädgården.

Om ZERV Badminton Sommarhus-paketet

När det kommer till själva nätet kan du förvänta dig en bredd på tre meter. Höjden är dock inte ristad i sten, utan du justerar själv nätet så att du får just den höjden som passar dig. Om vi sedan tar en titt på de två badmintonracketarna som ingår i ZERV Badminton Sommarhus-paketet har dessa en Even Balance, vilket betyder att kontroll och styrka balanseras på ett ypperligt vis. Varje racket väger 83 gram, är tillverkat i stål och riktar sig till nybörjare. Tre bollar ingår som sagt också, så det är bara att sätta upp nätet och börja spela!

Fördelar

 • Bra pris för ett helt paket
 • Enkel montering
 • Hållbara material
Nackdelar

 • Kanske inte det bästa valet för erfarna spelare

Specifikationer

Från märket ZERV
Badmintonnät, två racketar och tre bollar ingår
Racketarna har en Even Balance
Racketarna har en vikt på 83 gram
Nätet har en bredd på tre meter
Justerbar höjd på nätet


Hur du köper rätt badmintonnät

Nyblivna badmintonutövare lägger ofta större delen av sitt fokus på att hitta en perfekt badminton racket, men vad de då ofta glömmer är att ett högkvalitativt badminton nät är lika viktigt för att få den bästa möjliga upplevelsen. Om du vill hitta ditt bästa badmintonnät kan du kika på en mer utförlig badmintonnät guide, men vi ska bara lite snabbt kika på vad de viktigaste punkterna är.

Som hobbyspelare i trädgården utan några större krav kanske du i slutändan satsar på ett billigt badminton set där du både får ett badmintonnät, en racket och bollar – men här har du inte något större säg när det kommer till kvalitet. För att helt säkert få en utomordentlig produkt är det en god idé att i stället lägga en eller två extra hundralappar på nätet för att få material som verkligen är högkvalitativa.

Ett nät med ett justerbart badminton nät höjd är alltid att föredra, och du ska gärna kontrollera att det är snabbt och enkelt att montera ihop. En tyngre vikt ser också till så att nätet står stadigt medan en lättare vikt gör det enklare att transportera, så välj nät efter hur just din situation ser ut. Lyckligtvis nog är alla de olika näten som vi har nämnt i topplistan av hög kvalitet, så om du satsar på en av dessa modeller kan du förvänta dig ett badmintonnät med stolpar som verkligen håller. 

Hur badmintonreglerna går till
Oavsett om du placerar ditt badmintonnät utomhus eller inomhus kan du inte börja spela förrän du känner till hur reglerna fungerar, och vi ska därför snabbt berätta hur du räknar poäng inom badminton. Om din motståndare av misstag skulle slå bollen i nätet, utanför de tillåtna linjerna eller om hen rör vid nätet är det du som får poäng. Ditt mål är att få 21 poäng, och när du väl har nått dit har du vunnit ett set.

Allt som allt spelar ni tre set, så om du vinner de första två har du automatiskt kammat hem vinsten. Om båda skulle lyckas att få 20 poäng samtidigt vinner du inte förrän du är två poäng över din motståndare, och detta fortsätter upp till 30 där du enbart behöver ligga på ett poäng över din motståndare för att vinna.

Nu är du förhoppningsvis mer bekant med hur poängräkningen går till. Glöm inte att också enkelt hålla reda på hur väl träningen går genom att bära en riktigt underbar Garmin pulsklocka eller mer specifikt en Garmin Vivoactive HR

Vanliga badmintonmisstag att se upp för
Om du inte har någon större erfarenhet av badminton kan det lätt hända att du gör misstag, och repeterade misstag kan självfallet kosta dig hela matchen. Med detta i åtanke, vilka är några av misstagen som oerfarna spelare ofta råkar ut för?

När du tränar inför en match bör du lägga ett ganska stort fokus på att bli bättre på att just serva. En dålig serve kan omedelbart se till så att din motståndare får ett poäng utan att ens börja spela, och om du har flera dåliga servar i rad förlorar du snabbt matchen. Som nybörjare är det därför en god idé att öva, öva och öva på servar.

Därtill bör du säkerställa att du inte står still under en för lång tid. Som nybörjare blir det lätt så att man inte rör på sig tillräckligt och i stället väntar på en plats till dess att det plötsligt är för sent. Byta med andra ord ofta position och säkerställ att du är i rörelse så att du alltid är redo för bollen när den är på ingång.

Med misstagen ovan i åtanke kan du snabbt se till så att du blir bättre än någonsin på att spela badminton. Är du också kanske intresserad av att ta del av fler aktiviteter och träningstyper som kan förgylla din dag och ge dig en hälsosam livsstil? Titta då gärna igenom vår topplista över imponerande SUP-brädor och motionscyklar. Hitta ditt perfekta badmintonnät tillsammans med en racket och bollar, så kan du börja spela med vänner och familj redan idag!

Överväg att köpa en ordentlig badmintonracket samtidigt

Att ha en korrekt badmintonracket när man spelar badminton är avgörande för att kunna prestera väl och njuta av spelet. Här är några anledningar till varför det är viktigt att välja en racket som passar dina behov och spelstil:

 • Förbättrad teknik: En lämplig racket hjälper dig att utveckla och förbättra din teknik genom att ge dig bättre kontroll över dina slag. En korrekt badmintonracket kan göra det lättare att utföra korrekta svingar, rörelser och fotarbete.
 • Skadeförebyggande: En racket som är lämplig för din spelstil och fysik kan minska risken för skador. En för tung eller obalanserad racket kan leda till överbelastning och ökad risk för armbågs-, axel- eller handledsskador.
 • Ökad prestation: En racket som passar dina behov kan hjälpa dig att prestera bättre i badminton. Den rätta racketen kan erbjuda optimal kraft, hastighet och kontroll som passar din spelstil, vilket i sin tur kan öka din förmåga att vinna poäng och matcher.
 • Komfort: En racket som är bekväm att hålla och använda gör att du kan fokusera på att spela ditt bästa istället för att kämpa med obehag eller smärta. Rätt greppstorlek och racketvikt är avgörande för att undvika onödig ansträngning och för att maximera komforten under spelet.
 • Anpassning till spelstil: Olika spelare har olika styrkor och svagheter, och en korrekt racket kan hjälpa dig att utnyttja dina styrkor och kompensera för svagheter. Till exempel kan en huvudtung racket hjälpa offensiva spelare att generera mer kraft, medan en huvudlätt racket kan vara bättre för defensiva spelare som föredrar snabbhet och kontroll.
 • Längre livslängd: En högkvalitativ badmintonracket kan vara mer hållbar och motståndskraftig mot slitage och skador. Att investera i en bra racket kan spara dig pengar och besvär i det långa loppet genom att minska behovet av att köpa nya racketer ofta.

Sammanfattningsvis är det viktigt att ha en korrekt badmintonracket för att förbättra din teknik, förebygga skador, öka prestationen, maximera komforten, anpassa dig till din spelstil och förlänga racketens livslängd. Att investera tid och ansträngning i att välja rätt racket för dina behov kommer att ge dig fördelar både på och utanför badmintonbanan.


Beskrivning av källor och tester

Vi hoppas att du är medveten om att det ligger ett stort arbete bakom denne artikel. Vi önskar att ge dig en objektiv värdering av samtliga produkter, och därför förlitar vi oss på både officiella konsumentråd, externa experter samt konsumenternas egna omdömen hos både svenska och internationella webbutiker. Vårt research-team har granskat marknaden och undersökt alla relevanta källor. Under vårt arbete har vi använt följande expertkällor och tester:
Google Shopping

Google Shopping är tjänsten för dig som vill hitta högkvalitativa varor utan att behöva betala överpris. Via Google Shopping kan du nämligen få en översikt av dina favoritprodukter från flera olika försäljare så att du kan jämföra priserna och hitta ett äkta fynd.

Du kan se Babolat Badmintonnät kundomdömena genom att klicka här
Du kan se Carlton Badminton Net Set 600cm kundomdömena genom att klicka här
Du kan se Exit Multi-sport Net 3000 kundomdömena genom att klicka här

Amazon

Amazon är webbutiken där du kan finna det mesta. I den här shoppen kan du kika på varor inom bland annat kategorierna kläder, teknik, kontorsprylar, köksutrustning, möbler, leksaker, skönhetsprodukter – och detta är bara ett litet urval av alla deras många produktkategorier.

Du kan se Yonex Badmintonnät AC334 kundomdömena genom att klicka här

Badminton Master

Vill du bli en tvättäkta badmintonexpert? Hos Badminton Master hittar du all den informationen som du kan tänkas behöva för att få ytterligare kunskap om sporten. Några av ämnena som du kan kika på är bland annat skador, kända spelare, råd för bättre spelande och produktrecensioner med fokus på racketar.

Artikeln uppdaterades senast: 4 januari 2020
Läs hela artikeln här

Badminton.nu

För dig som vill komma i gång med att spela badminton och inte är säker på var du ska börja kan det vara en god idé att vända dig till Badminton.nu. Här får du en smidig överblick av badmintonföreningar som du definitivt inte vill gå miste om, och som om detta inte vore nog får du info kring utbildningar och tävlingar.

Artikeln uppdaterades senast: Juni 2019
Läs hela artikeln här

Fyrisfjädern

Fyrisfjädern är badmintonklubben som du inte vill missa om du är bosatt i Uppsala. Ta reda på mer om hur verksamheten bedrivs genom att besöka deras webbsida, och lär dig samtidigt mer om själva sporten med hjälp av deras olika informativa artiklar samt guider.

Artikeln uppdaterades senast: 20 oktober 2017
Läs hela artikeln här

FVBMK

Organisationen FVBMK är en förkortning av ”Friska Viljor Badmintonklubb”, och deras mål är att se till så att fler svenskar får upp intresset för sporten. Om du vill testa på att spela badminton kan du ta en tur över till FVBMK för att få händiga fakta gällande poängräkning, spelregler överlag och dylikt.

Artikeln uppdaterades senast: 8 oktober 2016
Läs hela artikeln här

Badminton Doubles

För praktiska badmintonfakta som lär dig att bli en bättre spelare kan det vara väl värt att ta en tur över till Badminton Doubles. På den här sajten får du reda på allt som du kan tänkas vilja veta om bland annat badminton doubles, spelregler, strategier och badmintonnyheter.

Artikeln uppdaterades senast: 13 oktober 2009
Läs hela artikeln här

Playo

Om du har en förkärlek till antingen tennis, cricket, badminton eller fotboll kan Playo bli den rätta nyhetssidan för dig. Läs artiklar som håller dig informerad kring vad som händer inom världen av sport, lär dig vilka strategier som är smarta att tillämpa och få en översikt av robust sportutrustning som gör susen.

Artikeln uppdaterades senast: 25 september 2018
Läs hela artikeln här

Badminton Fanatiker

Anushree Burad är en badmintonentusiast från Indien som tog beslutet att starta sajten Badminton Fanatiker. Hennes mål är att informera läsarna om hur sporten badminton fungerar, hur du räknar poäng under matcherna, vilken sportutrustning som imponerar, hur du undviker badmintonskador och dylikt.

Artikeln uppdaterades senast: November 2021
Läs hela artikeln här


Tidigare recenserade produkter som har utgått

Här nedanför hittar du produkter som vi har lyft fram tidigare, men som vi inte har lyckats hitta några återförsäljare av. Dessa modeller är kvar i artikeln i hopp om att informationen fortfarande kan vara till hjälp för dig som läsare.


Yonex Badmintonnät AC334 – kompakt design och lätt vikt 

Mest kompakt nät

 

Introduktion

Vill du ha ett smidigt badmintonnät som du kan ta med dig överallt? Då är det en god idé att titta närmare på en produkt såsom Yonex Badmintonnät AC334. Detta nät har ett helt okej sammanlagt kundbetyg på 3,7 av 5 hos Amazon, det är enkelt att montera och det väger inte mer än 4,3 kg. Detta säkerställer att du kan flytta runt på nätet utan problem.

Om Yonex Badmintonnät AC334

För dig som har planer på att ha ditt badmintonnät ståendes i trädgården permanent kanske inte Yonex Badmintonnät AC334 blir det bästa valet för dig, men om du ofta förvarar och transportera ditt nät kommer du att älska den här produkten. Med sin kompakta storlek, lätta vikt och snabba monteringstid kan du vara redo att börja spela på nolltid. Nätet är tillverkat i polyester och håller under en lång tid framöver, så varför inte testa på detta praktiska nät för att fullända badmintonmatcherna redan idag.

Fördelar

 • Enkelt att montera
 • Hållbart
 • Smidigt att transportera

Nackdelar

 • Ganska litet

Specifikationer

Från märket Yonex
Vikt på 4,3 kg
Justerbar höjd
Bredd på fyra meter
Tillverkat i polyester
Förvaringsväska ingår


 

Frågor och svar

Hur högt är ette badmintonnät?
Ett badmintonnät är 1,55 meter högt. Här kan du läsa mer om olika typer av badmintonnät och vad de bör bestå av.
Vilket badmintonnät är bäst?
Badmintonnätet som blir som mest gynnsamt är en variant som kan justeras på höjden. Lägg gärna några extra hundralappar för att säkerställa att du verkligen får ett nät av hög kvalitet.
Vad ska man ha för badmintonnät?
Det finns nät som endast är tre meter breda medan andra är dubbelt så stora, så välj badmintonnät utefter bland annat hur stor yta du har att jobba med.
Hur mycket kostar ett badmintonnät?
Ett badmintonnät kan kosta ett antal hundra kronor om du köper en billig variant, men om du vill ha extra lyxkvalitet får du förvänta dig att betala 1 000 – 2 000 kronor.

 

Betygsätt den här artikeln

Klicka på en stjärna för att betygsätta