Guide: De bästa badmintonnäten för utomhusbruk

Senast uppdaterad Artikeln är en annons 0

Det är riktigt roligt och spännande att spela badminton utomhus med familj eller vänner, och det är dessutom ett ypperligt sätt att bränna kalorier på. 

För en hälsosam vardag samt en ursäkt att tillbringa tid med nära och kära kommer badminton att göra susen, men innan du kan ta del av de roliga upplevelserna behöver du passande utrustning.

Många är upptagna med att välja den där perfekta badmintonracketen och de rätta bollarna, men glöm inte att nätet är minst lika viktigt. Ett badmintonnät utomhus av låg kvalitet kan försämra upplevelsen avsevärt, så undvik detta genom att kika på vår händiga topplista nedan. Där har vi samlat några av de bästa badmintonnäten för utomhusbruk!

Du måste tänka på detta innan du köper ett badmintonnät utomhus:

green-elmHöjden på nätet. För att ditt badmintonnät utomhus ska ha en bra höjd för både badminton, tennis, volleyboll och andra sporter är det bäst om du väljer ett nät vars höjd kan justeras.
green-elmBredden på nätet. Hur stort ett badmintonnät är kan variera ganska enormt. De lite mindre näten ligger på en tre meters bredd medan de större varianterna kan vara minst dubbelt så stora. Se över hur mycket utrymme du har i trädgården eller på den platsen där du ska placera nätet för att säkerställa att du väljer rätt bredd.
green-elmMonteringstiden. Vissa badmintonnät utomhus kan monteras ihop på nolltid medan andra är lite mer kluriga, så ta gärna reda på hur lång monteringstiden är innan du trycker på ”beställ”.
green-elmVikten. Tyngre badmintonnät utomhus är i många fall mer robusta och kommer att stå stadigt, men de är inte lika smidiga att transportera. Om du har planer på att ofta demontera och flytta nätet kan det därför vara gynnsamt att välja en mer lättviktig variant.

ZERV Badmintonnät Utomhus – med justerbar design

Redaktörens val

Introduktion

Först av allt är det dags för redaktörens val, och det kommer i form av ZERV Badmintonnät, ett ypperligt nät för utomhusbruk som är förvånansvärt billigt. Det har en ganska kompakt bredd på tre meter, men detta uppskattas avsevärt om du har en liten trädgård eller bara har en mindre yta att jobba med.

Om ZERV Badmintonnät

ZERV Badmintonnät är ett starkt nät som kommer att finnas där för dig under en lång tid framöver. Då det är framställt i stål som är lättviktigt blir det inga svårigheter att flytta runt på nätet när det behövs, och den enkla monteringen resulterar i lika smidig demontering. Du får nätet i en bärväska så att du har någonstans att lägga det när det inte används, och för att ditt badmintonnät utomhus ska ha den rätta höjden för den sporten som du vill utöva kan du justera näthöjden utan problem.

Fördelar

 • Mycket billigt
 • Ställ in höjden som du vill ha den
 • Använd till tennis, volleyboll, badminton med mera
Nackdelar

 • Inga för närvarande

Specifikationer

Från märket ZERV
Möjligheten att själv ställa in höjden
Tre meter på bredden
Gjord i stål med lätt vikt
Smidigt portabel
Förvaringsväska följer med


ZERV Badminton Sommarhus-paketet – komplett paket från märket ZERV

Bäst till priset

Introduktion

Vill du få riktigt generös valuta för pengarna? Utan att behöva tömma ur plånboken får du här ett helt badmintonset som både innehåller själva badmintonnätet, två racketar och tre stycken bollar. Du får därför allt som krävs för att direkt börja spela, så paketet blir en smart lösning om du exempelvis ska ge dig av till sommarstugan och vill ha ett komplett badmintonpaket med dig.

Om ZERV Badminton Sommarhus-paketet

Badmintonnätet som ingår i ZERV Badminton Sommarhus-paketet är tre meter brett och kan ställas in på höjden. När det kommer till racketen som ingår i paketet har dessa 76 hål vardera, agerar som allround-racketar och väger 83 gram. De har en medium flexibilitet, är tillverkade i stål och lämpar sig för nybörjare.

Fördelar

 • Nät, racketar och bollar i ett komplett paket
 • Justerbar höjd på nätet
 • Robusta stålracketar
Nackdelar

 • Lämpar sig främst till de som inte är erfarna

Specifikationer

Från märket ZERV
Nätet kan ställas in på höjden
Nätet har en bredd på tre meter
Racketarna är tillverkade i stål
Racketarna har medium flexibilitet
Tre bollar ingår 


Babolat Badmintonnät Utomhus – brett utomhusnät som kan justeras på höjden

Bästa premiumval

Introduktion

Är du villig att betala lite mer för att få ett badmintonnät utomhus som är av äkta premiumkvalitet? Babolat Badmintonnät Utomhus kan då bli ett fantastiskt tillskott till din trädgård. Inte nog med att kvaliteten är hög, utan bredden ligger också på imponerande 5,8 meter. Du får alltså gott om plats när du vill spela badminton, tennis eller volleyboll.

Om Babolat Badmintonnät Utomhus

Babolat Badmintonnät för utomhusbruk är inte ett premiumval för intet. Med ett perfekt betyg på 5 av 5 stjärnor hos Google Shopping kan du lita på att det är kvalitet som väntar på dig. Sätt upp det breda nätet på 5,8 meter i din trädgård och justera höjden så att det blir helt perfekt för dig. Det är sedan upp till dig om nätet ska användas till badminton, tennis, volleyboll eller någon annan spännande bollsport.

Fördelar

 • Höjden kan ställas in
 • Monteras på nolltid
 • Imponerande bredd
Nackdelar

 • På den dyrare sidan

Specifikationer

Från märket Babolat
Bredd på 5,8 meter
Kan ställas in på höjden
Robust konstruktion
Passande till flera olika bollsporter
Kan användas utomhus i bland annat trädgården


Perfly Badmintonset Easy Discover gul Badmintonnät – monteras på bara två minuter

Utvald av Konsumentmagasinet.se

 

Introduktion

Med 4,9 av 5 stjärnor hos Google Shopping är nästa nät på listan värt att kika lite närmare på. Perfly Badmintonset Easy Discover gul Badmintonnät är ett mycket lättviktigt badmintonnät utomhus som inte tar mer än två minuter att montera och som dessutom är mycket lättviktigt.

Om Perfly Badmintonset Easy Discover gul Badmintonnät

Perfly Badmintonset Easy Discover gul Badmintonnät har en bas som är formad likt en triangel, och detta bjuder på extra stabilitet. Det är dessutom väl värt att veta hur både nätet, två racketar och två fjäderbollar ingår i paketet – och som kronan på verket får du även en transportväska. Perfly Badmintonset Easy Discover gul Badmintonnät gör susen i de flesta trädgårdar och blir perfekt för dig som är ute efter ett billigt alternativ.

Fördelar

 • Lätt att montera
 • Mycket prisvärt
 • Enkelt att bära
Nackdelar

 • Nätet kan välta om det blåser för mycket

Specifikationer

Från märket Perfly
Nät, racketar och bollar ingår
Triangelform för stabilitet
Montering på två minuter
Transportväska ingår
För montering i trädgården


Perfly Easy SET 3 M Peacock Blue bärbar Badmintonnät – enkel montering och barnvänlig höjd

Det bästa valet för barn

Introduktion

Vi avslutar vår topplista med ett snyggt och billigt bäst i test badmintonnät som blir en ypperlig bärbar lösning. Med en höjd på badmintonnät som lämpar sig för barn eller hobbyspelarna kan du lita på att Perfly Easy SET 3 M Peacock Blue Badmintonnät blir budgetvalet för dig.

Om Perfly Easy SET 3 M Peacock Blue Badmintonnät

Det tar inte ens 45 sekunder att montera Perfly Easy SET 3 M Peacock Blue Badmintonnät, och det är sedan lika lätt att återigen demontera det. Med fyra kontaktpunkter och en stabiliseringsstång står nätet där det ska, och utöver själva nätet ingår också två racketar och två bollar i paketet. Om du vill börja ta del av spännande badmintonmatcher ute i trädgården får du många roliga stunder med Perfly Easy SET 3 M Peacock Blue Badmintonnät.

Fördelar

 • Enkel montering
 • Billigt
 • Racketar och bollar ingår
Nackdelar

 • Välter lätt när vinden ligger på

Specifikationer

Från märket Perfly
Två racketar ingår
Två bollar ingår
Kan monteras på mindre än en minut
Fyra kontaktpunkter
Stabiliseringsstång


Vad du ska tänka på innan du köper ett badmintonnät

När du ska köpa ett högkvalitativt badmintonnät med stolpar är det av yttersta vikt att du ser till så att du får rätt badmintonnät höjd. Bäst av allt är om du vänder dig till ett badmintonnät utomhus som har en justerbar höjd så att du själv kan välja vilken höjd som blir rätt för dig. Se samtidigt till så att bredden lämpar sig i just din trädgård. För säkerhetens skull är det en god idé att mäta din trädgård innan du beställer ett badmintonnät utomhus.

Om du spelar badminton för att bränna kalorier och för att överlag leva ett mer hälsosamt liv kan du också vilja ta hjälp av en Garmin pulsklocka eller löparklocka för att svart på vitt kunna se vad du har åstadkommit.

Badmintonregler som är bra att känna till

Oavsett om du beställer ett badmintonnät från Rusta eller någon helt annan webbutik är det först läge att du lär dig hur det fungerar att räkna poäng inom badmintonmatcherna. Kort och gått vill du ta dig till 21 poäng innan din motståndare, och därefter har du vunnit ett set. Vinn två av tre set för att kamma hem vinsten. Kom dock ihåg att du måste vinna med två poäng om ni ligger 20 – 20 lika.

Se också till så att du varierar din träning då och då. Kanske vill du ibland ge dig ut på vattnet på en fräck SUP-bräda eller så vill du testa på hur det känns att använda en motionscykel. Prova dig fram och hitta din favoritsport.


Beskrivning av källor och tester

Vi hoppas att du är medveten om att det ligger ett stort arbete bakom denne artikel. Vi önskar att ge dig en objektiv värdering av samtliga produkter, och därför förlitar vi oss på både officiella konsumentråd, externa experter samt konsumenternas egna omdömen hos både svenska och internationella webbutiker. Vårt research-team har granskat marknaden och undersökt alla relevanta källor. Under vårt arbete har vi använt följande expertkällor och tester:
Google Shopping

Hitta dina favoritprodukter till ett bra pris genom att använda Google Shopping. Den här tjänsten låter dig jämföra produkter från olika försäljare så att du ska kunna få tag på varor som lever upp till dina krav och önskemål.

Du kan se Babolat Badmintonnät Utomhus kundomdömena genom att klicka här
Du kan se Perfly Badmintonset Easy Discover gul Badmintonnät kundomdömena genom att klicka här
Du kan se Perfly Easy SET 3 M Peacock Blue Badmintonnät kundomdömena genom att klicka här

Badminton Master

Badmintonentusiasten Michael Williams är mannen bakom Badminton Master, och målet med att starta sajten var att kunna informera sina läsare om sporten. Genom att besöka Badminton Master kan du kika på artiklar som fokuserar på ämnet badminton, och du kan dessutom ta reda på mer om badmintonspelare eller läsa racketrecensioner.

Artikeln uppdaterades senast: 4 januari 2020
Läs hela artikeln här

Badminton.nu

Här är sidan för dig som verkligen tycker om badminton och därför är intresserad av att ta reda på mer om sporten eller att kanske själv börja spela. Dra nytta av Badminton.nu för att läsa om tävlingsspel, utbildningar eller för att få tag på en passande badmintonförening.

Artikeln uppdaterades senast: Juni 2019
Läs hela artikeln här

Fyrisfjädern

Fyrisfjädern är en organisation i Uppsala. Deras badmintonklubb har sin egen webbsida, och där kan du lära dig mer om hur deras verksamhet drivs. Detta är dock inte allt, utan du kan också hålla koll på vilka banor och kurser som du kan ta del av, och varför inte lära dig mer om hur poängsystemet fungerar inom sporten badminton.

Artikeln uppdaterades senast: 20 oktober 2017
Läs hela artikeln här

FVBMK

I Arnäsvall finner du föreningen ”Friska Viljor Badmintonklubb”, och som namnet antyder är de en klubb med fokus på badminton. Deras sajt är en ypperlig resurs om du är intresserad av att ta reda på mer om badmintonregler, utrustning eller så bor du i närheten och vill själv börja spela.

Artikeln uppdaterades senast: 8 oktober 2016
Läs hela artikeln här

 

Frågor och svar

Vilket utomhus badmintonnät är bäst?
Alla badmintonnäten på vår topplista är högkvalitativa och väl värda att satsa på, men nätet som du väljer ska gärna vara tillverkat i robusta material, ha en justerbar höjd, kunna monteras på nolltid och ha en bredd som blir passande i just din trädgård.
Vad är en bra höjd på badmintonnätet?
Det är bäst om du satsar på ett badmintonnät där du själv kan ställa in höjden och justera det efter behov.
Hur mycket kostar ett badmintonnät för utomhusbruk?
Ett lite billigare nät kan kosta omkring 500 kronor, men om du vill garantera riktigt hög kvalitet i alla lägen kan du vilja lägga i alla fall 1 000 kronor på ditt badmintonnät utomhus.

 

 

Betygsätt den här artikeln

Klicka på en stjärna för att betygsätta