Babyvakt Test 2020 – De bästa babyvakter – Bäst i Test guide

0

Som småbarnsförälder finns det alltid något att bekymra sig för. Om barnet sover är en återkommande fråga. Här är babyvakter en genial lösning: placera ena enheten i barnets rum intill sängen och ha den andra enheten hos dig. På så sätt kan du alltid på ett enkelt sätt veta om barnet är vaket.

Det är inte alltid enkelt att veta vilken babyvakt man ska välja. I denna artikel har vi gjort en summering av babyvakt-tester från olika konsument- och testmagasin från hela Skandinavien. Vårt mål är att samla de bästa produkterna på en och samma plats.

Härunder presenterar vi de olika testvinnarna och rekommenderade modellerna. Längst ner i artikeln hittar du en presentation av varje test med källhänvisningar till respektive magasin och hemsida.

Observera vänligast att Konsumentmagasinet ej själva testar produkter, utan vi samlar resultaten från opartiska tester, så att du lätt kan få en överblick över de bästa produkterna på marknaden.


Philips Avent SCD570

 Testvinnare hos Klikk.no

Philips Avent SCD570

Butik Pris Frakt Totalpris Läs mer
2 535,00 Kr. 0,00 Kr. 2 535,00 Kr. Läs mer
2 545,00 Kr. 0,00 Kr. 2 545,00 Kr. Läs mer

 

Det norska onlinemagasinet Klikk.no har gjort ett grundligt test av babyvakter. Philips Avent SCD535 vinner testet med ett genomsnittsbetyg på 5,2 utav 6. En av parametrarna där den får ett riktigt bra betyg är räckvidden och ljudnivån. Under granskningen presterade denna modell helt upp till 700 meter i öppet landskap. Den fungerar oklanderligt också på mindre avstånd och mellan byggnader. Ljudkvalitén når också toppbetyg hos det norska magasinet och vakten gör bra ifrån sig vid interferens-testet, där den är bra på att filtrera bort oljud.

Batteriet har också lång livslängd som låter dig slippa att behöva tänka på laddningen hela tiden, och kablarna för laddning är härligt långa. Därutöver hyllas denna modell för att erbjuda konstant övervakning så att du också kan höra så det inte sker något i den andra ändan.

Vi presenterar här Philips Avent SCD570 som är en vidareutveckling med förbättrade funktioner. Detta är en bra babyvakt som garanterar hög ljudkvalitet och täckning.

Därför rekommenderas denna modell:
🔵 Bra räckvidd
🔵 Användarvänlig
🔵 Suverän ljud
🔵 Konstant uppkoppling
🔵 Lång batteritid
🔵 Talk-back-funktion
🔵 Temperaturvisning
🔵 Uppladdningsbar


Neonate BC6500D

6 utav 6 stjärnor hos voresbørn.dk
Testvinnare hos søndagsavisen.dk

Betyget 5 utav 6 hos klikk.no

Neonate BC6500D

Butik Pris Frakt Totalpris Läs mer
1 435,00 Kr. 0,00 Kr. 1 435,00 Kr. Läs mer
1 549,00 Kr. 0,00 Kr. 1 549,00 Kr. Läs mer

 

Neonate är en kvalitetsvakt som har fått toppbetyg, hos både danska tidningen Søndagsavisen och Voresbørn.dk. I det grundliga norska testet från magasinet Klikk.no finns den också bland favoriterna. Det är en enkel och liten babyvakt som hyllas för att få plats i fickan. Voresbørn.dk lyfter fram den bra signalen Neonate BC6500D har. I sitt test kunde de klart och tydligt höra barngråt nere från gården upp till fjärde våning. Søndagavisen ger den också betyget 5 utav 5 på radiosignal och ljud, som den enda av testade produkter.

I Søndagavisens test mättes mikrofonens känslighet på 45dB. Inte den lägsta i testen, men bra nog för att registrera de flesta småbarn. En smart feature är att man kan koppla flera babyenheter till föräldrarenheten och därmed lyssna på flera barn samtidigt.

Därutöver har Neonate BC6400D också standby-funktion, så den bara skickar signal när det kommer ljud från barnet. En solid, smart och praktisk babyvakt man kan lita på.

Därför rekommenderas denna modell:
🔵 Suverän radiotäckning
🔵 100 meters räckvidd
🔵 Användarvänlighet
🔵 Uppladdningsbar
🔵 Bra kvalitet
🔵 Liten och bra design
🔵 Möjlighet för att koppla till flera babyenheter
🔵 Standby funktion


Nabby Babyvakt

 Rekommenderad hos livingsmarttv.dk

nabby babyalarm

Butik Pris Frakt Totalpris Läs mer

 

Alla älskar smarta mobila lösningar och appar som gör livet enklare. Nabby Babyvakt är en sådan modern lösning som passar fint för stressade föräldrar, som kan njuta av att ha allt samlat i mobilen. Livingsmarttv.dk rekommenderar Nabby eftersom den är enkel, intuitiv och praktisk. Det finns en liten del som ligger hos barnet, samtidigt som föräldrarenheten är en app du laddar ned till din smartphone. Babyenheten kommunicerar med mobilen via bluetooth.

I appen kan du ställa in ljudkänsligheten och anpassa den så att den säger ditt barns namn när något händer. Nabby hyllas också för att fungera i bakgrunden vid användningen av mobilen, så att om du ringer, spelar eller surfar samtidigt kommer babyvakten alltid att lyssna och ge dig besked.

Babyenheten har lång batterilivslängd och fungerar i hela 70 timmar utan laddning. När den behöver laddas kan du enkelt göra det med en USB-sticka till din dator eller genom micro-USB till mobilen.

Därför rekommenderas denna modell:
🔵 Används i din mobil
🔵 Användarvänlighet
🔵 Liten och enkel
🔵 Tillåter multitasking på mobilen
🔵 Bra för inomhus användning
🔵 Elvänlig
🔵 Kopplas via bluetooth
🔵 Snabb laddning


Neonate BC-5800D 

✅ Bäst för priset hos Kiddly
✅ Konsumentsfavorit

 

neonate-bc-5800d

Butik Pris Frakt Totalpris Läs mer
973,00 Kr. 0,00 Kr. 973,00 Kr. Läs mer
1 399,00 Kr. 0,00 Kr. 1 399,00 Kr. Läs mer

 

Kiddly har testat sju olika babyvakter och modellen BC-5800D från Neonate tilldelades titeln ”bäst för priset”. Modellen beskrevs av Kiddly som liten, tjusig och pålitlig, och enligt deras test så får man riktigt mycket kvalitet för priset. Babyvakten utmärker sig huvudsakligen på signal- och räckvidd, och testfamiljerna som fick testa modellen tyckte att de kände sig trygga med alarmen. Modellen har en räckvidd på 800 meter och upp till 80 timmar batteritid, och när batteriet är på väg att dö behövs det allt som allt  bara 3-4 timmar för att laddas upp. Enligt producenten har babyvakten också en mycket låg strålningsnivå, på max 20 mW.

Trots att babyvakten ligger i den billiga halvan prismässigt, så har den alla de nödvändiga funktionerna såsom temperaturmätning och temperaturalarm, batterialarm, vibration i föräldrarenheten samt nattljus. Babyvakten har också en digital signal, vilket betyder att du får en 100% ljudlös överföring utan brus. Mikrofonkänsligheten i alarmen är också av riktigt hög kvalitet. Faktiskt är den så pass bra att Kiddly, i deras test, pekar på att det är viktigt att få ljudet korrekt inställt, så att alarmen inte blir överkänsliga och startar vid minsta ljud. På onlinebutiken Pixizoo är modellen också ytterst populär och har fått långt över 100 positiva konsumentrecensioner- och rekommendationer, där det speciellt är kvalitén och användarvänligheten som uppskattas.

Därför rekommenderas denna modell:
🔵 Användarvänlig
🔵 Liten och enkel
🔵 Pålitlig signal
🔵 Låg strålningnivå på max 20mW
🔵 800 meters räckvidd
🔵 Temperaturmätare
🔵 Uppladdningsbara batterier


Philips Avent SCD501

Testvinnare hos tyska Stiftung Warentest

philips-avent-scd501

Butik Pris Frakt Totalpris Läs mer
469,00 Kr. 0,00 Kr. 469,00 Kr. Läs mer

 

Denna babyvakt från Philips blev testvinnare bland 14 andra modeller, då tyska Stiftung Warentest genomförde ett test. Babyvakten utmärkte sig speciellt för sin höga ljudkvalitet och låga brus, men även modellens robusta konstruktion, pålitliga signal och användarvänligheten lyftes fram i testet. Modellen har bara de mest basala funktionerna, men i gengäld så är dessa av riktigt hög kvalitet. Är du därför ute efter en babyvakt med massa extrafunktioner, så är denna modell nog inte den rätta för dig. Trots avsaknandet av extrafunktioner, så är den helt suverän för de grundläggande funktionerna, vilket betyder att du får kristallklart ljud med en pålitlig förbindelse.

Babyalarmen har en funktion som Phillips kallar för ECO-tillstånd. Det är en funktion som automatiskt minskar på sändningstrycket när du är nära ditt barn. På så sätt förlängs batteriets livslängd. Skulle du flytta dig långt ifrån ditt barn och därmed utanför sändarens räckvidd, ser ett alarm till att meddela dig om detta. Detsamma gäller vid låg batterinivå.

Babyalarmen har en utomhus-räckvidd på upp till 330 meter. Inomhus är räckvidden upp till 50 meter. Batterierna i modellen är inte uppladdningsbara men i gengäld finns det möjlighet att koppla föräldrarenheten i eluttaget, så att du inte behöver ta slut på batterierna. Denna modell använder sig av DECT-teknologi, vilket betyder att Philips garanterar noll interferens från andra transmitterande produkter som andra babyalarm eller mobiltelefoner. Det finns även datakryptering i modellen, vilket skapar en privat förbindelse som ser till att det enda du kan höra är ditt barn. Det finns en inbyggd liten nattlampa i babyvakten, så att du alltid har en ljuskälla om du ska se till ditt barn.

Därför rekommenderas denna modell:
🔵 Inbyggd nattlampa
🔵 ECO-tillstånd
🔵 Påligtligt signal
🔵 Hårdför modell
🔵 Möjlighet för att koppla föräldrarenheten till eluttaget
🔵 100% privat förbindelse via DECT-teknologi
🔵 Alarm vid låg batterinivå
🔵 Alarm vid låg signal


Neonate BC-8000 DV 

✅ Testvinnare hos danska Kiddly.dk

neonate-bc-8000-dv babyalarm

Butik Pris Frakt Totalpris Läs mer
2 399,00 Kr. 0,00 Kr. 2 399,00 Kr. Läs mer

 

Kiddly kallar denna babyvakt för Rolls-Royce bland andra modeller i deras test. Med denna modell får du nämligen en av de mest avancerade babyvakter på marknaden, där video- och ljud kombineras i en enhet. Med Neonate BC-8000 DV har du alltså inte bara möjligheten att höra om ditt barn är vaket, utan även att se det.

Babyvakten har enligt producenten upp till 800 meters räckvidd på audioförbindelsen, och 300 meter på videoförbindelsen. Både barn- och föräldrarenheten är trådlösa, och Kiddly lyfter fram kvaliteten av video- och ljudet som riktigt hög. Signalen är 100% digital, vilket betyder att man undviker interferens från andra transmitterande produkter, som t.ex. andra babyvakter i området.

Babyvakten har också flera olika inställningar så att du själv bestämmer om du vill ha både ljud- och video, bara ljud eller t.ex. vill aktivera videon när ditt barn säger något. Babyvakten har åtta infraröda lampor som gör det möjligt att se ditt barn i mörkret.

Väljer man att ha videofunktionen avstängd, så kan man spara en hel del på batteriet, då kameran använder en hel del mer ström än mikrofonen. Även strålningen minskar om videofunktionen är av. De uppladdningsbara batterierna ger upp till 25 timmars batteritid i standby och enligt Kiddlys test håller batteriet i aktiv användning upp till 6 timmar.

Babyvakten är också utrustad med en så kallad talk-back funktion, som gör det möjligt att prata med ditt barn. Det är också möjligt att ansluta upp till fyra barnenheter till denna modell, så att man har möjlighet att hålla ett öga på flera barn samtidigt. Önskar man att utnyttja videofunktionen i babyvakten, så säger det sig självt att man bör placera kameran någonstans där man ser barnet. Det medföljer ett monteringskit med babyvakten, som ger flera olika möjligheter. Det finns både clips till sänggaveln, velcro-montering och en sugpropp.

Därför rekommenderas denna modell:
🔵 Möjlighet för anslutning av upp till 4 externa barnenheter
🔵 Trådlös föräldrar- och barnenhet
🔵 300 meters räckvidd på videoförbindelsen
🔵 800 meters räckvidd på audioförbindelsen
🔵 Talk-back funktion
🔵 Röststyrd aktivering av enheten
🔵 Temperaturalarm
🔵 Olika val av flexibilitet vid användning av video och ljud


Philips SCD506/01

✅ Benämnd ”bra köp” hos det danska konsumentrådet Tænk
✅ ”Ett bra val” hos danska Sundhedsplejersken.dk

Philips Avent SCD506-01

Butik Pris Frakt Totalpris Läs mer
749,00 Kr. 0,00 Kr. 749,00 Kr. Läs mer
1 765,00 Kr. 0,00 Kr. 1 765,00 Kr. Läs mer
1 765,00 Kr. 0,00 Kr. 1 765,00 Kr. Läs mer

 

Denna babyvakt har utnämnts till ett “bra köp” hos det danska konsumentrådet Tænk. Om man ser till babyvaktens funktioner, användarvänlighet och pris får man helt enkelt väldigt mycket för pengarna.

Vakten är utrustad med Philips DECT-teknik som säkerställer att man inte får några störningar och har 100 % sekretess. Detta innebär med andra ord att det inte finns någon risk för att signaler från andra babyvakter eller mobiltelefoner kommer åt din babyvakt, och datakryptering garanterar att du har en säker och privat anslutning som gör att bara du kan höra ditt barn. DECT-tekniken gör även att ljudet på babyvakten är kristallklart och håller en hög kvalitet, vilket innebär att du kan vara säker på att alltid kunna höra ditt barn.

Babyvakten har en räckvidd på upp till 50 meter inomhus och upp till 330 meter utomhus. Den exakta räckvidden beror alltid på omgivningen och kan därför variera något. Särskilt betong kan till exempel dämpa signalen.

Babyvakten har en inbyggd Eco-inställning som alltid är igång och automatiskt minskar mängden ström och radiosignaler som krävs mellan två enheter. Ju närmare föräldraenheten står babyenheten, desto mer kommer Eco-inställningen att spara på energin och minska radiosignalerna.

Babyvakten har dessutom en samtalsfunktion, eller en så kallad talk back-funktion, där man med ett enda tryck på en knapp kan prata med barnet genom föräldraenheten. Du kan alltså lugna ditt barn på distans om det skulle behövas.

Föräldraenheten har en batteritid på upp till 24 timmar. Efter detta måste du antingen byta batterier eller ansluta enheten till ett eluttag. Enheten har även ett inbyggt larm som meddelar dig om strömnivån eller radiosignalen är låg.

På babyenheten kan man tända en lugnande nattlampa så att det inte behöver vara helt mörkt i rummet, och den kan även spela vaggvisor. Observera att babyenheten inte tillhör de minsta på marknaden och att den därför kräver lite mer utrymme i huvudändan än vad många andra modeller gör.

Om det förekommer ljud i rummet där barnet är har föräldraenheten en indikator för ljudnivå. Om ljudnivån stiger tänds indikatorn och du kan på så vis lätt se om det händer något i barnets rum, även om föräldraenheten är på ljudlöst läge.

Därför rekommenderas denna modell:
🔵 Talk back-funktion
🔵 100% privat förbindelse via DECT-teknik
🔵 Eco-inställning
🔵 Inbyggd nattlampa
🔵 Kan spela vaggvisor
🔵 Larm vid låg batterinivå
🔵 Larm vid låg signal
🔵 Räckvidd på upp till 330 meter


Netgear Arlo Baby

✅ Rekommenderas av den brittiska tidningen The Independent
✅ Rekommenderas av Business Insider
✅ Rekommenderas av det brittiska teknikmagasinet Pcmag.com 
✅ ”Redaktörens val” hos amerikanska Techhive.com
✅ 9 av 10 stjärnor hos amerikanska Tomsguide.com

Billedresultat for Netgear Arlo Baby

Butik Pris Frakt Totalpris Läs mer

 

Arlo Baby är en övervakningskamera från varumärket Netgear. Kameran har en mysig design och ger dig bland annat övervakning i full HD med tillhörande mikrofon, mörkerseende och högtalare. De extra funktionerna hos den här kameran gör att den inte bara är en bra kamera för övervakning av huset, den är även en perfekt babyvakt.

Med Arlo Baby kan man nämligen alltid hålla ett öga på sitt barn när han eller hon till exempel sover i sitt sovrum. Netgear Arlo Baby rekommenderas och får bra recensioner av många olika magasin, tidningar och hemsidor, trots att den produkten hör till de dyrare på marknaden. Detta beror helt enkelt på att produkten håller toppklass i allt som en övervakningskamera eller babyvakt ska kunna göra.

Barnvänlig design

Netgear Arlo Baby är en perfekt babyvakt som kan passa in i alla barnkammare, för med de små kaninöronen och fötterna finns det ingen bättre placering för den än i barnets sovrum. Även om den ser ut som en leksak ska man dock inte låta sig luras. Den här övervakningskameran eller babyvakten har nämligen så många funktioner att den kan göra nästan allt man behöver. Den kan till och med spela vaggvisor eller berätta för barnet att man är på väg för att titta till honom eller henne.

Användning och installation

Man kan använda sin smartphone – både Android och iPhone – för att se vad kameran ser precis för tillfället. Det går även att ställa in kameran så att man blir meddelad om något rör sig eller låter i barnrummet. Man har alltså alltid möjligheten att ha med sig kameran i sin telefon. Anslutningen mellan kameran och telefonen tar bara ett par minuter, och man kan därmed ordna det på en gång när man har fått hem sin Netgear Arlo Baby. Det enda man behöver göra är att ansluta USB-kabeln till Arlo Baby och koppla in den i en laddare. När lampan blinkar kan man sedan sätta igång med installationen på telefonen.

Arlo Babys funktioner

När kameran har gjort flera inspelningar sparas de, och för att få tillgång till dessa behöver man bara skapa ett konto hos Netgear, vilket är helt gratis. Kamerans bildkvalitet är utmärkt med en upplösning på upp till 1920  x 1080, så det kan inte bli mycket bättre. Den har även ett nattläge, som gör att den kan filma i mörker, samt en mikrofon som gör att man kan höra allt som händer.

Därför rekommenderas den här modellen:
🔵 Bra upplösning ifull HD
🔵 Barnvänlig design
🔵 Nattläge
🔵 Användarvänlig
🔵 Kan följas från telefonen
🔵 Hög kvalitet
🔵 Mikrofon


Nokia Home Video

✅ Rekommenderas avden brittiska tidningenThe Independent

Billedresultat for Nokia Home Video

Butik Pris Frakt Totalpris Läs mer
1 939,00 Kr. 0,00 Kr. 1 939,00 Kr. Läs mer

 

Det finns många anledningar till att ha en kamera som kan strömma video direkt från ditt hem, allt från övervakning av huset till övervakning av barnet i barnkammaren. Nokia Home Video kan utan problem användas som babyvakt, och den fungerar faktiskt riktigt bra som det. Designen är, till att börja med, perfekt eftersom man knappt kan se att det är en kamera. Den är nämligen tillverkad av fint trä och passar därför perfekt på en hylla i barnkammaren. Genom att använda en gratisapp kan man med den här kameran hålla ett öga på sitt barn hela dagen.

Många smarta funktioner

Nokia Home Video har en mängd smarta funktioner som gör att den fungerar bra som babyvakt. Förutom att kunna strömma live-video har kameran även en inbyggd mikrofon och högtalare, och man kan därmed både prata och lyssna med hjälp av kameran. Den har dessutom en vidvinkellins på hela 135 grader, automatiskt nattläge, luftkvalitetssensor och en rörelsesensor, och kameran filmar givetvis i HD-kvalitet. Den här kameran/babyvakten har alltså hela paketet, allt för att man ska ha alla smarta funktioner samlade i en enda övervakningskamera – eller babyvakt.

Babyvakt och timelapse-inspelning

Med Nokia Home Video får du en produkt som fungerar perfekt som babyvakt. Den gör att man alltid kan hålla koll på sitt barn, även efter att man lagt honom eller henne i barnkammaren. Kameran fångar utan problem upp gråt, och man kan även prata lugnt med sitt barn med funktionen “push-to-talk” för att få henne eller honom att somna igen.

Produkten har dessutom en timelapse-funktion som låter en titta på det senaste dygnet för att se om det har hänt något intressant. Alla inspelningar sparas sedan i 30 dagar, och man har därmed alltid den senaste månadens händelser sparade i telefonen.

Installation av kameran

Vissa produkter är otroligt besvärliga att installera, men så är inte fallet med Nokia Video Home. Det enda man behöver göra här är att ansluta kameran till wifi och gratisappen Nokia Home. Installationen tar därför inte mer än fem minuter, och när man har laddat ner appen kan man få en överblick över upp till 20 olika kameror samtidigt. När man köper Nokia Video Home får man givetvis även med en bruksanvisning, som gör att man enkelt och snabbt kommer igång med det nya övervakningssystemet eller den nya babyvakten.

Därför rekommenderas den här modellen:
🔵 Kan både användas som övervakningskamera och som babyvakt
🔵 Strömmar video till din smartphone
🔵 Inbyggd högtalare och mikrofon
🔵 Mäter luftkvaliteten
🔵 Snygg design
🔵 Användarvänlig
🔵 Massor av funktioner
🔵 Vidvinkelkamera


Nest Cam IQ

✅ 4,5 av 5 stjärnorhos Trustedreviews.com 
✅ 7.4 av 10 poänghos amerikanskaCnet.com
✅ ”Excellent” hos brittiskaPcmag.com
✅ Rekommenderas avbrittiskatechradar.com
Billedresultat for Nest Cam IQ
Butik Pris Frakt Totalpris Läs mer
3 689,00 Kr. 0,00 Kr. 3 689,00 Kr. Läs mer
3 689,00 Kr. 0,00 Kr. 3 689,00 Kr. Läs mer
En av de senaste produkterna från Nest är Nest Cam IQ, som både kan användas som övervakningskamera och som babyvakt. Kameran har en 4K-sensor med HDR, och därmed kan man nästan inte få högre kvalitet. Den stora sensorn används dock inte till den vanliga övervakningen, utan kameran filmar i 1080p, vilket också är utmärkt. 4K-sensorn används istället till zoom-funktionen, som Nest kallar för “Supersight”, vilken gör att man kan zooma in och fortfarande se bilden i perfekt kvalitet och upplösning. Kameran har givetvis även en inbyggd högtalare, som sitter på baksidan, och med den kan man prata med sitt barn för att lugna eller helt enkelt prata med honom eller henne.

HD-talk och Listen

Nest Cam IQ har både HD-talk och Listen, vilket gör att man kan föra ett samtal genom kameran. Tack vare avancerade algoritmer kan kameran dessutom skilja mellan saker och människor, samt zooma in automatiskt för att följa något i hög upplösning. Kameran kan till och med varna om något speciellt händer, och det här är därför den perfekta lösningen för konsumenten som vill kunna hålla ett öga på sitt barn i barnkammaren.

Abonnemang med många smarta funktioner

Den här övervakningskameran har en uppsjö av smarta funktioner som man enkelt kan få tillgång till. Man måste dock köpa ett abonnemang för dessa, men om man vill ha alla extra funktioner är det värt pengarna. Man kan till exempel köpa en funktion som gör att kameran kan känna igen och registrera ansikten eller spara alla inspelningar. Detta är fördelaktigt även om man bara har användning för det ibland, eftersom att man kan avsluta och återuppta abonnemanget när man vill. De funktioner som finns i kameran och som man inte behöver betala för räcker dock om man ska använda den som babyvakt. Kameran strömmar nämligen allt som händer i barnkammaren live, och man kan därför enkelt hålla koll på sitt barn.

Titta på alla mobila enheter

Med Nest Cam IQ kan man titta på videon på alla mobila enheter. Kvalitetskameran gör att man kan se även de minsta detaljer, och den fungerar därför perfekt som babyvakt. Man kan logga in via Nest-appen från alla sina mobila enheter, oavsett om det är en smartphone eller en surfplatta. Både mamma och pappa kan göra detta, men ännu fler kan titta samtidigt om det behövs.

Därför rekommenderas den här modellen:
🔵 Kan skilja på saker och människor
🔵 Inbyggd sensor
🔵 HD-talk och Listen
🔵 SuperSight
🔵 Live-strömning
🔵 Titta på alla mobila enheter
🔵 Varningsfunktion

När du ska köpa babyvakt

Det finns några saker man måste fråga sig själv när man går igenom de många babyvakter som finns ute på marknaden. Vilka är de viktigaste parametrar som kan förenkla din vardag? Nedanför har vi samlad en rad punkter som är viktiga att få klarhet i innan du ska köpa det ena eller det andra.

🍼 Pris
Som med så många andra produkter, så finns det en viss relation mellan pris och kvalitet. De billigaste produkterna i de test vi har gått igenom får också sämre betyg. För de flesta testvinnare och rekommenderade produkter gäller det att man ska upp till kring 1,000 kr för att få en babyvakt som fungerar som den skall. Enda modellen bland de presenterade babyvakterna i denna artikel som ligger under 1,000 kr är Philips Avent Babyvakt SCD505 som också hyllas för kvalitet och lågt pris. Kompromissa därför inte med priset när du köper babyvakt – det slutar med bortkastade pengar.

🍼 Täckning
Det viktigaste elementet i en babyvakt är att den kan skicka radiosignaler från en enhet till en annan. Om en babyvakt får dåligt betyg på täckning kommer den knappast kunna göra det den ska, nämligen att meddela dig när ditt barn gråter. Råd & Rön varnar specifikt för en babyvakt från Topcom – Babytalker 1020 – som inte klarar målet när du lämnar barnet.

När du köper babyvakt är det därför viktigt att du tänker på hur den kommer att användas. Ska du ställa barnvagnen på gården, flera våningar ner, så är det viktigt att välja en babyvakt som får högt betyg på täckning och signalräckvidd. Den smartphone-baserade babyvakten Nabby får kritik från konsumenterna för dålig räckvidd på större avstånd men fungerar riktigt bra inne i hemmet. Nabby kommer därför att passa bra för dig som ska använda babyvakten inomhus, medan du gör något annat.

🍼 Strålning
Några av de bekymrade föräldrarna kommer nog att vara skeptiska till att lägga en radioenhet i närheten av sina älskade barn, med det finns ingen anledning till oro.

I testet från Råd & Rön blev strålningen från varje produkt också mätt och resultatet blev att denna ligger långt under gränsvärden som rekommenderas med mindre strålning än från en genomsnittlig mobil. Därför kan ni tryggt använda babyvakter utan att frukta för strålningspåverkan.

🍼 Video eller ljud
Råd & Rön har testat babyvakter, med- och utan bild. En babyvakt med video visar en liten bild på föräldrarenheten, så man också kan hålla ögat på barnet medan det sover. Den generella bedömningen är dock att de testade modellerna med video presterar sämre.

Videobilden försvinner så snart man lägger ifrån sig enheten, samt att videoöverföringen kompromissar ljudkvalitet- och räckvidden. Vår rekommendation är därför att hålla det enkelt och välja en babyvakt med endast ljud.


Babyvakt Tests – dessa tests har vi genomgått

gifVoresbørn.dk 🇩🇰
Det danska nätforumet voresbørn.dk (”våra barn”) har genomfört ett test av babyvakter, där de går igenom 6 olika modeller och bedömer dessa utifrån kriterierna förstahandsintryck, användarvänlighet, signal och ljud, samt om produkterna är värda pengarna. Neonate 6500D är den modell som får högst betyg som testvinnare hos voresbørn, där de är imponerade med denna babyvakt som levererar på alla parametrarna. Du kan läsa hela testet på deras hemsida genom att klicka här. Var dock uppmärksam på att du behöver bläddra för att komma till nästa testprodukt.

Klikk.no 🇳🇴
Det norska onlinemagasinet Klikk.no genomförde 2013 ett grundligt test av 8 babyvakter. Dessa testades utifrån parametrarna räckvidd, batterilivslängd, interferens, ljudkvalitet, design och användarvänlighet samt särskilda egenskaper. De betygsatte varje parameter från 1-6 med en fördjupande förklaring och motivering för varje egenskap. Därutöver har de gjort en överordnad värdering och en översikt över för- och nackdelarna vid varje babyvakt. Både vakten från Neonate och de två kandidater från Philips Avent gjorde bra ifrån sig på alla parametrarna hos Klikk.no Hela testet är gratis och tillgängligt på deras hemsida. Klicka här för att läsa den.

Råd & Rön 🇸🇪
Det svenska konsumentmagasinet Råd & Rön har genomfört ett grundligt test av babyvakter, där 13 modeller testades. Testkandidaterna värderades på bl.a. användarvänlighet, täckning, signalkvalitet, batteri och om man kan lita på dessa. Philips Avent Babyvakt SCD505 fick den högsta samlade värderingen med höga betyg på varje parameter och extra plus för att vara relativt billigt. Råd & Rön avråder också mot två modeller som presterar dåligt. Du kan läsa testet här, men var uppmärksam på att det krävs betalt abonnemang för att se hela testet.

Søndagsavisen.dk 🇩🇰
Det danska nätmagasinet Søndagsavisen.dk gjorde 2012 ett test av 6 babyvakter. De olika modellerna testades för parametrarna funktioner, användarvänlighet, räckvidd och radiotäckning, motstånd mot radiostörningar och mikrofonens känslighet och de gav poäng utifrån varje modells prestation. Testet är objektivt uppbyggt och presenterar också de faktiska mätningar av täckning (50 m i samma byggnad och 100 m i annan byggnad), lägsta barnskrik och högsta oväsen som blockeras. Detta test genomfördes på laboratoriet Sveriges Tekniska Forskningsinstitut. Du kan se hela översikten här.

Livingsmarttv.dk 🇩🇰
På danska sajten Livingsmarttv.dk, som är en nyhetsblogg som delar teknologinyheter, gadgetsrecensioner och erfarenheter, värderades Nabby Babyvakt i en grundlig artikel. Detta är inte ett test mellan olika produkter, utan en mer subjektiv rekommendation av Nabby. Den går igenom de många bra elementen hos babyvakten och får ökad kredibilitet genom att också besvara en del av kritiken som har riktats mot Nabby. Hela artikeln är grattis tillgänglig och kan läsas här.

Kiddly.dk 🇩🇰
Kiddly testade sju olika babyvakter och tre videobabyvakter, och tilldelade därefter titlarna ”testvinnare 2016” och ”bäst för priset 2016”. De olika babyvakterna blev inte bara testade utav redaktionen på Kiddly, utan även av en rad testfamiljer som under en vecka skulle värdera användarvänligheten, funktionaliteten, batteriets livslängd och räckvidden – allt i relation till priset. Hela test kan läsas gratis på Kiddly.dk

Stiftung Warentest 🇩🇪 
Stiftung Warentest, motsvarigheten till svenska Råd & Rön, genomförde ett test av 15 olika babyvakter. Babyvakterna bedömdes på 4 olika kriterier: överföring, användarvänlighet, batteri samt miljö och hållbarhet. Slutsatsen i testet blev att den ideala babyvakten bör vara pålitlig, hårdför, enkel att styra, bör ha en bra räckvidd och utsätta barnet för minimal strålning. De kom även fram till slutsatsen det inte finns en enda perfekt babyvakt. Tänker man investera i en sådan, så bör man tänka noga på vilka funktioner man har mest användning av som föräldrar.

Du kan läsa hela testet här. Var dock uppmärksam på att det krävs betalt abonnemang för att få tillgång till hela innehållet.

Sundhedsplejersken.dk 🇩🇰
I ett samarbete med Coop.dk använder den danska sajten Sundhedsplejersken.dk sin mångåriga expertis och erfarenhet när de går igenom och bedömer alla produkter som kan köpas på Coop Baby. Baserat på åtta kriterier väljer Sundhedsplejersken.dk ut de produkter som man kan kalla för “ett bra val”:

– Det är en säker produkt
– Produkten uppfyller sin roll samtidigt som den passar bra till barnets utveckling
– Produkten lever upp till myndigheternas krav
– Produkten kan skydda barnet mot farliga situationer
– Produkten är anpassad för användningen
– Produkten klarar sig bra i test från till exempel det danska konsumentrådet Tænk
– Produkten är miljömärkt
– Produkten begränsar inte barnets utveckling

Du kan läsa mer om samarbetet här.

Forbrugerrådet Tænk 🇩🇰
Det danska konsumentrådet Tænk har genomfört ett test av sju olika babyvakter där de bland annat undersökte räckvidd, användning och funktioner. Du kan läsa hela testet här. Observera dock att du måste betala för att få tillgång till hela artikeln.

Business Insider 🇺🇸
Business Insider är en amerikansk finans- och nyhetssajt som finns på många platser i världen. Hemsidan lanserades 2009 och har sitt huvudkontor i New York i USA. De tillhandahåller affärsnyheter, nyhetsskildringar och andra artiklar internationellt, och de testar även produkter och skriver recensioner. Business Insider har även provat babyvakter och övervakningskameror, och de har bland annat skrivit en recension av babyvakten Netgear Baby Arlo. Klicka på den här länken för att läsa mer.

Cnet.com 🇺🇸
Cnet.com är ett amerikanskt teknikmagasin med artiklar, bloggar, nyheter och recensioner av diverse elektronik och konsumentelektronik. Där finns även möjlighet att titta på filmer eller lyssna på podcasts om samma ämnen. Cnet.com har bland annat recenseratiBaby monitor M6 ochNest Cam IQ.Mer information hittar du här och här.

Madeformums.com 🇺🇸
Amerikanska Madeformums.com är en hemsida som skriver om allt som rör barn, födslar, spädbarn och graviditet. Här hittar man goda råd och tips och tricks från både experter och föräldrar. Man kan även läsa om nyheter inom babyvärlden, de bästa köpen samt recensioner av olika produkter. Madeformums.com har bland annat recenserat Philips Avent uGrow Smart Baby monitor. Klicka här för att läsa mer.

Pcmag.com 🇬🇧
PC Magazine (PCmag) är ett brittiskt teknikmagasin som skriver om allt som rör teknik, datorer, externa enheter, uppgraderingar och elektronik. De skriver även recensioner av en mängd olika produkter, även övervakningskameror och babylarm. De har till exempel recenserat dessa tre övervakningskameror och babylarm: Netgear Arlo Baby, iBaby monitor M6 och Nest Cam IQ. Mer information hittar du här, här och här.

Techhive.com 🇺🇸
På den amerikanska hemsidan Techhive.com kan man hitta de senaste nyheterna, recensionerna och analyserna av hemteknik, vilket bland annat innefattar övervakning, hemmaunderhållning och belysning. Techhive.com har till exempel recenserat babyvakten Netgear Arlo Baby. Klicka på den här länken för att läsa mer.

Techradar.com 🇬🇧
Brittiska Techradar.com är en hemsida som huvudsakligen fokuserar på teknik. De publicerades första gången 2008 och skriver idag både nyheter och recensioner av teknikprodukter. Techradar.com har bland annat recenserat Philips Avent uGrow Smart Baby monitor och Nest Cam IQ. Mer information hittar du här och här.

The Independent 🇬🇧
Den brittiska nättidningen The Independent lanserades 1986 som en oberoende morgontidning, och tidningen behandlar aktuella nyheter, sport, finans, väder och kultur samt tester och recensioner av en mängd olika produkter. De har bland annat provat och recenserat Netgear Arlo Baby och Nokia Home Video. Mer information hittar du här och här.

Tomsguide.com 🇺🇸
Tomsguide.com är en amerikansk hemsida som innehåller opartiska recensioner av teknikprodukter och elektronik, och här finns allt från guider och goda råd till nyhetsartiklar om teknik och elektronik. Tomsguide.com har bland annat provat och recenserat de två babyvakterna Netgear Arlo Baby och iBaby monitor M6. Mer information hittar du här och här.

Trustedreviews.com 🇺🇸
Hos Trustedreviews.com finns expertrecensioner av den senaste konsumentelektroniken på marknaden. De skriver även artiklar om IT och datorprodukter, nyheter från teknikindustrin samt analyser, produktlanseringar och mycket annat. Trustedreviews.com har bland annat recenserat Nest Cam IQ. Klicka på den här länken för att läsa mer.

{{ reviewsOverall }} / 5   (1 Vurdering)
Vurdering
Anmeldelser Indsend anmeldelse
Order by:

Be the first to leave a review.

Show more
{{ pageNumber+1 }}
Indsend anmeldelse