Babyvakt Test – De bästa babyvakter – Bäst i Test guide

0

Som småbarnsförälder finns det alltid något att bekymra sig för. Om barnet sover är en återkommande fråga. Här är babyvakter en genial lösning: placera ena enheten i barnets rum intill sängen och ha den andra enheten hos dig. På så sätt kan du alltid på ett enkelt sätt veta om barnet är vaket.

Det är inte alltid enkelt att veta vilken babyvakt man ska välja. I denna artikel har vi gjort en summering av babyvakt-tester från olika konsument- och testmagasin från hela Skandinavien. Vårt mål är att samla de bästa produkterna på en och samma plats.

Härunder presenterar vi de olika testvinnarna och rekommenderade modellerna. Längst ner i artikeln hittar du en presentation av varje test med källhänvisningar till respektive magasin och hemsida.

Observera vänligast att Konsumentmagasinet ej själva testar produkter, utan vi samlar resultaten från opartiska tester, så att du lätt kan få en överblick över de bästa produkterna på marknaden.


Philips Avent Babyvakt SCD505/00

Testvinnare hos Råd & Rön
5 utav 6 stärnor hos voresbørn.dk

Betyget 5 av 6 hos klikk.no

Philips Avent Babyalarm SCD50500

Butik Pris Frakt Totalpris Läs mer

 

Philips Avent Babyvakt SCD505/00 är ett riktigt bra alternativ för en enkel babyvakt, där man får mycket för pengarna. Den är enkel att använda, ser bra ut och teknologin håller hög kvalité. Babyvakten från Philips har tack vare räckvidd, kvalitet och design fått bra betyg både hos det danska online-forumet voresbørn.dk, hos det norska onlinemagasinet Klikk och avslutade med att vinna hela testet hos svenska konsumentmagasinet Råd & Rön.

Föräldrarenheten är liten och kan enkelt hängas kring halsen och knapparna är mycket enkla.

Denna babyvakt från Philips har också talk-back-funktion, vilket betyder att du som föräldrar kan prata med din bebis för att lugna ner den – också på avstånd. Detta kan några gånger spara dig turen ut till vagnen eller upp till rummet om barnet bara behöver din lugna röst. Babyenheten har också en funktion för inspelning av vaggvisor för ditt barn – och den kan också fungera som smart nattlampa. Räckvidden håller upp till 330 meter precis som Philips lovar, signalen är helt klar och förbindelsen är strålande genom väggar och andra hinder.

Detta är en utmärkt babyvakt till en riktigt bra pris, där tekniken och signalen lever upp till alla förväntningar.

Därför rekommenderas denna modell:

🔵 Användarvänlighet
🔵 Talk-back-funktion
🔵 330-meters räckvidd
🔵 Klar signal
🔵 Melodier
🔵 Inbyggd nattlampa
🔵 Liten och transportabel föräldrarenhet
🔵 Rimligt pris


Philips Avent SCD570

 Testvinnare hos Klikk.no

Philips Avent SCD570

Butik Pris Frakt Totalpris Läs mer
1 541,00 Kr. 0,00 Kr. 1 541,00 Kr. Läs mer
1 541,00 Kr. 0,00 Kr. 1 541,00 Kr. Läs mer

 

Det norska onlinemagasinet Klikk.no har gjort ett grundligt test av babyvakter. Philips Avent SCD535 vinner testet med ett genomsnittsbetyg på 5,2 utav 6. En av parametrarna där den får ett riktigt bra betyg är räckvidden och ljudnivån. Under granskningen presterade denna modell helt upp till 700 meter i öppet landskap. Den fungerar oklanderligt också på mindre avstånd och mellan byggnader. Ljudkvalitén når också toppbetyg hos det norska magasinet och vakten gör bra ifrån sig vid interferens-testet, där den är bra på att filtrera bort oljud.

Batteriet har också lång livslängd som låter dig slippa att behöva tänka på laddningen hela tiden, och kablarna för laddning är härligt långa. Därutöver hyllas denna modell för att erbjuda konstant övervakning så att du också kan höra så det inte sker något i den andra ändan.

Vi presenterar här Philips Avent SCD570 som är en vidareutveckling med förbättrade funktioner. Detta är en bra babyvakt som garanterar hög ljudkvalitet och täckning.

Därför rekommenderas denna modell:

🔵 Bra räckvidd
🔵 Användarvänlig
🔵 Suverän ljud
🔵 Konstant uppkoppling
🔵 Lång batteritid
🔵 Talk-back-funktion
🔵 Temperaturvisning
🔵 Uppladdningsbar


Neonate BC6500D

6 utav 6 stjärnor hos voresbørn.dk
Testvinnare hos søndagsavisen.dk

Betyget 5 utav 6 hos klikk.no

Neonate BC6500D

Butik Pris Frakt Totalpris Läs mer
1 435,00 Kr. 0,00 Kr. 1 435,00 Kr. Läs mer

 

Neonate är en kvalitetsvakt som har fått toppbetyg, hos både danska tidningen Søndagsavisen och Voresbørn.dk. I det grundliga norska testet från magasinet Klikk.no finns den också bland favoriterna. Det är en enkel och liten babyvakt som hyllas för att få plats i fickan. Voresbørn.dk lyfter fram den bra signalen Neonate BC6500D har. I sitt test kunde de klart och tydligt höra barngråt nere från gården upp till fjärde våning. Søndagavisen ger den också betyget 5 utav 5 på radiosignal och ljud, som den enda av testade produkter.

I Søndagavisens test mättes mikrofonens känslighet på 45dB. Inte den lägsta i testen, men bra nog för att registrera de flesta småbarn. En smart feature är att man kan koppla flera babyenheter till föräldrarenheten och därmed lyssna på flera barn samtidigt.

Därutöver har Neonate BC6400D också standby-funktion, så den bara skickar signal när det kommer ljud från barnet. En solid, smart och praktisk babyvakt man kan lita på.

Därför rekommenderas denna modell:

🔵 Suverän radiotäckning
🔵 100 meters räckvidd
🔵 Användarvänlighet
🔵 Uppladdningsbar
🔵 Bra kvalitet
🔵 Liten och bra design
🔵 Möjlighet för att koppla till flera babyenheter
🔵 Standby funktion


Nabby Babyvakt

 Rekommenderad hos livingsmarttv.dk

nabby babyalarm

Butik Pris Frakt Totalpris Läs mer
958,00 Kr. 0,00 Kr. 958,00 Kr. Läs mer
958,00 Kr. 0,00 Kr. 958,00 Kr. Läs mer
1 199,00 Kr. 0,00 Kr. 1 199,00 Kr. Läs mer

 

Alla älskar smarta mobila lösningar och appar som gör livet enklare. Nabby Babyvakt är en sådan modern lösning som passar fint för stressade föräldrar, som kan njuta av att ha allt samlat i mobilen. Livingsmarttv.dk rekommenderar Nabby eftersom den är enkel, intuitiv och praktisk. Det finns en liten del som ligger hos barnet, samtidigt som föräldrarenheten är en app du laddar ned till din smartphone. Babyenheten kommunicerar med mobilen via bluetooth.

I appen kan du ställa in ljudkänsligheten och anpassa den så att den säger ditt barns namn när något händer. Nabby hyllas också för att fungera i bakgrunden vid användningen av mobilen, så att om du ringer, spelar eller surfar samtidigt kommer babyvakten alltid att lyssna och ge dig besked.

Babyenheten har lång batterilivslängd och fungerar i hela 70 timmar utan laddning. När den behöver laddas kan du enkelt göra det med en USB-sticka till din dator eller genom micro-USB till mobilen.

Därför rekommenderas denna modell:

🔵 Används i din mobil
🔵 Användarvänlighet
🔵 Liten och enkel
🔵 Tillåter multitasking på mobilen
🔵 Bra för inomhus användning
🔵 Elvänlig
🔵 Kopplas via bluetooth
🔵 Snabb laddning


Neonate BC-5800D 

✅ Bäst för priset hos Kiddly
✅ Konsumentsfavorit

 

neonate-bc-5800d

Butik Pris Frakt Totalpris Läs mer
973,00 Kr. 0,00 Kr. 973,00 Kr. Läs mer
1 095,00 Kr. 0,00 Kr. 1 095,00 Kr. Läs mer

 

Kiddly har testat sju olika babyvakter och modellen BC-5800D från Neonate tilldelades titeln ”bäst för priset”. Modellen beskrevs av Kiddly som liten, tjusig och pålitlig, och enligt deras test så får man riktigt mycket kvalitet för priset. Babyvakten utmärker sig huvudsakligen på signal- och räckvidd, och testfamiljerna som fick testa modellen tyckte att de kände sig trygga med alarmen. Modellen har en räckvidd på 800 meter och upp till 80 timmar batteritid, och när batteriet är på väg att dö behövs det allt som allt  bara 3-4 timmar för att laddas upp. Enligt producenten har babyvakten också en mycket låg strålningsnivå, på max 20 mW.

Trots att babyvakten ligger i den billiga halvan prismässigt, så har den alla de nödvändiga funktionerna såsom temperaturmätning och temperaturalarm, batterialarm, vibration i föräldrarenheten samt nattljus. Babyvakten har också en digital signal, vilket betyder att du får en 100% ljudlös överföring utan brus. Mikrofonkänsligheten i alarmen är också av riktigt hög kvalitet. Faktiskt är den så pass bra att Kiddly, i deras test, pekar på att det är viktigt att få ljudet korrekt inställt, så att alarmen inte blir överkänsliga och startar vid minsta ljud. På onlinebutiken Pixizoo är modellen också ytterst populär och har fått långt över 100 positiva konsumentrecensioner- och rekommendationer, där det speciellt är kvalitén och användarvänligheten som uppskattas.

Därför rekommenderas denna modell:

🔵 Användarvänlig
🔵 Liten och enkel
🔵 Pålitlig signal
🔵 Låg strålningnivå på max 20mW
🔵 800 meters räckvidd
🔵 Temperaturmätare
🔵 Uppladdningsbara batterier


Philips Avent SCD501

Testvinnare hos tyska Stiftung Warentest

philips-avent-scd501

Butik Pris Frakt Totalpris Läs mer
469,00 Kr. 0,00 Kr. 469,00 Kr. Läs mer
699,00 Kr. 0,00 Kr. 699,00 Kr. Läs mer
749,00 Kr. 0,00 Kr. 749,00 Kr. Läs mer
749,00 Kr. 0,00 Kr. 749,00 Kr. Läs mer

 

Denna babyvakt från Philips blev testvinnare bland 14 andra modeller, då tyska Stiftung Warentest genomförde ett test. Babyvakten utmärkte sig speciellt för sin höga ljudkvalitet och låga brus, men även modellens robusta konstruktion, pålitliga signal och användarvänligheten lyftes fram i testet. Modellen har bara de mest basala funktionerna, men i gengäld så är dessa av riktigt hög kvalitet. Är du därför ute efter en babyvakt med massa extrafunktioner, så är denna modell nog inte den rätta för dig. Trots avsaknandet av extrafunktioner, så är den helt suverän för de grundläggande funktionerna, vilket betyder att du får kristallklart ljud med en pålitlig förbindelse.

Babyalarmen har en funktion som Phillips kallar för ECO-tillstånd. Det är en funktion som automatiskt minskar på sändningstrycket när du är nära ditt barn. På så sätt förlängs batteriets livslängd. Skulle du flytta dig långt ifrån ditt barn och därmed utanför sändarens räckvidd, ser ett alarm till att meddela dig om detta. Detsamma gäller vid låg batterinivå.

Babyalarmen har en utomhus-räckvidd på upp till 330 meter. Inomhus är räckvidden upp till 50 meter. Batterierna i modellen är inte uppladdningsbara men i gengäld finns det möjlighet att koppla föräldrarenheten i eluttaget, så att du inte behöver ta slut på batterierna. Denna modell använder sig av DECT-teknologi, vilket betyder att Philips garanterar noll interferens från andra transmitterande produkter som andra babyalarm eller mobiltelefoner. Det finns även datakryptering i modellen, vilket skapar en privat förbindelse som ser till att det enda du kan höra är ditt barn. Det finns en inbyggd liten nattlampa i babyvakten, så att du alltid har en ljuskälla om du ska se till ditt barn.

Därför rekommenderas denna modell:

🔵 Inbyggd nattlampa
🔵 ECO-tillstånd
🔵 Påligtligt signal
🔵 Hårdför modell
🔵 Möjlighet för att koppla föräldrarenheten till eluttaget
🔵 100% privat förbindelse via DECT-teknologi
🔵 Alarm vid låg batterinivå
🔵 Alarm vid låg signal


Neonate BC-8000 DV 

✅ Testvinnare hos danska Kiddly.dk

neonate-bc-8000-dv babyalarm

Butik Pris Frakt Totalpris Läs mer
2 399,00 Kr. 0,00 Kr. 2 399,00 Kr. Läs mer

 

Kiddly kallar denna babyvakt för Rolls-Royce bland andra modeller i deras test. Med denna modell får du nämligen en av de mest avancerade babyvakter på marknaden, där video- och ljud kombineras i en enhet. Med Neonate BC-8000 DV har du alltså inte bara möjligheten att höra om ditt barn är vaket, utan även att se det.

Babyvakten har enligt producenten upp till 800 meters räckvidd på audioförbindelsen, och 300 meter på videoförbindelsen. Både barn- och föräldrarenheten är trådlösa, och Kiddly lyfter fram kvaliteten av video- och ljudet som riktigt hög. Signalen är 100% digital, vilket betyder att man undviker interferens från andra transmitterande produkter, som t.ex. andra babyvakter i området.

Babyvakten har också flera olika inställningar så att du själv bestämmer om du vill ha både ljud- och video, bara ljud eller t.ex. vill aktivera videon när ditt barn säger något. Babyvakten har åtta infraröda lampor som gör det möjligt att se ditt barn i mörkret.

Väljer man att ha videofunktionen avstängd, så kan man spara en hel del på batteriet, då kameran använder en hel del mer ström än mikrofonen. Även strålningen minskar om videofunktionen är av. De uppladdningsbara batterierna ger upp till 25 timmars batteritid i standby och enligt Kiddlys test håller batteriet i aktiv användning upp till 6 timmar.

Babyvakten är också utrustad med en så kallad talk-back funktion, som gör det möjligt att prata med ditt barn. Det är också möjligt att ansluta upp till fyra barnenheter till denna modell, så att man har möjlighet att hålla ett öga på flera barn samtidigt. Önskar man att utnyttja videofunktionen i babyvakten, så säger det sig självt att man bör placera kameran någonstans där man ser barnet. Det medföljer ett monteringskit med babyvakten, som ger flera olika möjligheter. Det finns både clips till sänggaveln, velcro-montering och en sugpropp.

Därför rekommenderas denna modell:

🔵 Möjlighet för anslutning av upp till 4 externa barnenheter
🔵 Trådlös föräldrar- och barnenhet
🔵 300 meters räckvidd på videoförbindelsen
🔵 800 meters räckvidd på audioförbindelsen
🔵 Talk-back funktion
🔵 Röststyrd aktivering av enheten
🔵 Temperaturalarm
🔵 Olika val av flexibilitet vid användning av video och ljud


Philips SCD506/01

✅ Benämnd ”bra köp” hos det danska konsumentrådet Tænk
✅ ”Ett bra val” hos danska Sundhedsplejersken.dk

Philips Avent SCD506-01

Butik Pris Frakt Totalpris Läs mer
629,00 Kr. 0,00 Kr. 629,00 Kr. Läs mer
948,00 Kr. 0,00 Kr. 948,00 Kr. Läs mer
999,00 Kr. 0,00 Kr. 999,00 Kr. Läs mer
999,00 Kr. 0,00 Kr. 999,00 Kr. Läs mer

 

Denna babyvakt har utnämnts till ett “bra köp” hos det danska konsumentrådet Tænk. Om man ser till babyvaktens funktioner, användarvänlighet och pris får man helt enkelt väldigt mycket för pengarna.

Vakten är utrustad med Philips DECT-teknik som säkerställer att man inte får några störningar och har 100 % sekretess. Detta innebär med andra ord att det inte finns någon risk för att signaler från andra babyvakter eller mobiltelefoner kommer åt din babyvakt, och datakryptering garanterar att du har en säker och privat anslutning som gör att bara du kan höra ditt barn. DECT-tekniken gör även att ljudet på babyvakten är kristallklart och håller en hög kvalitet, vilket innebär att du kan vara säker på att alltid kunna höra ditt barn.

Babyvakten har en räckvidd på upp till 50 meter inomhus och upp till 330 meter utomhus. Den exakta räckvidden beror alltid på omgivningen och kan därför variera något. Särskilt betong kan till exempel dämpa signalen.

Babyvakten har en inbyggd Eco-inställning som alltid är igång och automatiskt minskar mängden ström och radiosignaler som krävs mellan två enheter. Ju närmare föräldraenheten står babyenheten, desto mer kommer Eco-inställningen att spara på energin och minska radiosignalerna.

Babyvakten har dessutom en samtalsfunktion, eller en så kallad talk back-funktion, där man med ett enda tryck på en knapp kan prata med barnet genom föräldraenheten. Du kan alltså lugna ditt barn på distans om det skulle behövas.

Föräldraenheten har en batteritid på upp till 24 timmar. Efter detta måste du antingen byta batterier eller ansluta enheten till ett eluttag. Enheten har även ett inbyggt larm som meddelar dig om strömnivån eller radiosignalen är låg.

På babyenheten kan man tända en lugnande nattlampa så att det inte behöver vara helt mörkt i rummet, och den kan även spela vaggvisor. Observera att babyenheten inte tillhör de minsta på marknaden och att den därför kräver lite mer utrymme i huvudändan än vad många andra modeller gör.

Om det förekommer ljud i rummet där barnet är har föräldraenheten en indikator för ljudnivå. Om ljudnivån stiger tänds indikatorn och du kan på så vis lätt se om det händer något i barnets rum, även om föräldraenheten är på ljudlöst läge.

Därför rekommenderas denna modell:

🔵 Talk back-funktion
🔵 100% privat förbindelse via DECT-teknik
🔵 Eco-inställning
🔵 Inbyggd nattlampa
🔵 Kan spela vaggvisor
🔵 Larm vid låg batterinivå
🔵 Larm vid låg signal
🔵 Räckvidd på upp till 330 meter


Philips Avent Babyvakt SCD505/00

✅ Testvinnare hos Råd & Rön
✅ 5 utav 6 stärnor hos voresbørn.dk

✅ Betyget 5 av 6 hos klikk.no

Philips Avent Babyalarm SCD50500

Philips Avent Babyvakt SCD505/00 är ett riktigt bra alternativ för en enkel babyvakt, där man får mycket för pengarna. Den är enkel att använda, ser bra ut och teknologin håller hög kvalité. Babyvakten från Philips har tack vare räckvidd, kvalitet och design fått bra betyg både hos det danska online-forumet voresbørn.dk, hos det norska onlinemagasinet Klikk och avslutade med att vinna hela testet hos svenska konsumentmagasinet Råd & Rön.

Föräldrarenheten är liten och kan enkelt hängas kring halsen och knapparna är mycket enkla.

Denna babyvakt från Philips har också talk-back-funktion, vilket betyder att du som föräldrar kan prata med din bebis för att lugna ner den – också på avstånd. Detta kan några gånger spara dig turen ut till vagnen eller upp till rummet om barnet bara behöver din lugna röst. Babyenheten har också en funktion för inspelning av vaggvisor för ditt barn – och den kan också fungera som smart nattlampa. Räckvidden håller upp till 330 meter precis som Philips lovar, signalen är helt klar och förbindelsen är strålande genom väggar och andra hinder.

Detta är en utmärkt babyvakt till en riktigt bra pris, där tekniken och signalen lever upp till alla förväntningar.

Därför rekommenderas denna modell:

🔵 Användarvänlighet
🔵 Talk-back-funktion
🔵 330-meters räckvidd
🔵 Klar signal
🔵 Melodier
🔵 Inbyggd nattlampa
🔵 Liten och transportabel föräldrarenhet
🔵 Rimligt pris


När du ska köpa babyvakt

Det finns några saker man måste fråga sig själv när man går igenom de många babyvakter som finns ute på marknaden. Vilka är de viktigaste parametrar som kan förenkla din vardag? Nedanför har vi samlad en rad punkter som är viktiga att få klarhet i innan du ska köpa det ena eller det andra.

🍼 Pris
Som med så många andra produkter, så finns det en viss relation mellan pris och kvalitet. De billigaste produkterna i de test vi har gått igenom får också sämre betyg. För de flesta testvinnare och rekommenderade produkter gäller det att man ska upp till kring 1,000 kr för att få en babyvakt som fungerar som den skall. Enda modellen bland de presenterade babyvakterna i denna artikel som ligger under 1,000 kr är Philips Avent Babyvakt SCD505 som också hyllas för kvalitet och lågt pris. Kompromissa därför inte med priset när du köper babyvakt – det slutar med bortkastade pengar.

🍼 Täckning
Det viktigaste elementet i en babyvakt är att den kan skicka radiosignaler från en enhet till en annan. Om en babyvakt får dåligt betyg på täckning kommer den knappast kunna göra det den ska, nämligen att meddela dig när ditt barn gråter. Råd & Rön varnar specifikt för en babyvakt från Topcom – Babytalker 1020 – som inte klarar målet när du lämnar barnet.

När du köper babyvakt är det därför viktigt att du tänker på hur den kommer att användas. Ska du ställa barnvagnen på gården, flera våningar ner, så är det viktigt att välja en babyvakt som får högt betyg på täckning och signalräckvidd. Den smartphone-baserade babyvakten Nabby får kritik från konsumenterna för dålig räckvidd på större avstånd men fungerar riktigt bra inne i hemmet. Nabby kommer därför att passa bra för dig som ska använda babyvakten inomhus, medan du gör något annat.

🍼 Strålning
Några av de bekymrade föräldrarna kommer nog att vara skeptiska till att lägga en radioenhet i närheten av sina älskade barn, med det finns ingen anledning till oro.

I testet från Råd & Rön blev strålningen från varje produkt också mätt och resultatet blev att denna ligger långt under gränsvärden som rekommenderas med mindre strålning än från en genomsnittlig mobil. Därför kan ni tryggt använda babyvakter utan att frukta för strålningspåverkan.

🍼 Video eller ljud
Råd & Rön har testat babyvakter, med- och utan bild. En babyvakt med video visar en liten bild på föräldrarenheten, så man också kan hålla ögat på barnet medan det sover. Den generella bedömningen är dock att de testade modellerna med video presterar sämre.

Videobilden försvinner så snart man lägger ifrån sig enheten, samt att videoöverföringen kompromissar ljudkvalitet- och räckvidden. Vår rekommendation är därför att hålla det enkelt och välja en babyvakt med endast ljud.


Babyvakt Tests – dessa tests har vi genomgått

Voresbørn.dk 🇩🇰
Det danska nätforumet voresbørn.dk (”våra barn”) har genomfört ett test av babyvakter, där de går igenom 6 olika modeller och bedömer dessa utifrån kriterierna förstahandsintryck, användarvänlighet, signal och ljud, samt om produkterna är värda pengarna. Neonate 6500D är den modell som får högst betyg som testvinnare hos voresbørn, där de är imponerade med denna babyvakt som levererar på alla parametrarna. Du kan läsa hela testet på deras hemsida genom att klicka här. Var dock uppmärksam på att du behöver bläddra för att komma till nästa testprodukt.

Klikk.no 🇳🇴
Det norska onlinemagasinet Klikk.no genomförde 2013 ett grundligt test av 8 babyvakter. Dessa testades utifrån parametrarna räckvidd, batterilivslängd, interferens, ljudkvalitet, design och användarvänlighet samt särskilda egenskaper. De betygsatte varje parameter från 1-6 med en fördjupande förklaring och motivering för varje egenskap. Därutöver har de gjort en överordnad värdering och en översikt över för- och nackdelarna vid varje babyvakt. Både vakten från Neonate och de två kandidater från Philips Avent gjorde bra ifrån sig på alla parametrarna hos Klikk.no Hela testet är gratis och tillgängligt på deras hemsida. Klicka här för att läsa den.

Råd & Rön 🇸🇪
Det svenska konsumentmagasinet Råd & Rön har genomfört ett grundligt test av babyvakter, där 13 modeller testades. Testkandidaterna värderades på bl.a. användarvänlighet, täckning, signalkvalitet, batteri och om man kan lita på dessa. Philips Avent Babyvakt SCD505 fick den högsta samlade värderingen med höga betyg på varje parameter och extra plus för att vara relativt billigt. Råd & Rön avråder också mot två modeller som presterar dåligt. Du kan läsa testet här, men var uppmärksam på att det krävs betalt abonnemang för att se hela testet.

Søndagsavisen.dk 🇩🇰
Det danska nätmagasinet Søndagsavisen.dk gjorde 2012 ett test av 6 babyvakter. De olika modellerna testades för parametrarna funktioner, användarvänlighet, räckvidd och radiotäckning, motstånd mot radiostörningar och mikrofonens känslighet och de gav poäng utifrån varje modells prestation. Testet är objektivt uppbyggt och presenterar också de faktiska mätningar av täckning (50 m i samma byggnad och 100 m i annan byggnad), lägsta barnskrik och högsta oväsen som blockeras. Detta test genomfördes på laboratoriet Sveriges Tekniska Forskningsinstitut. Du kan se hela översikten här.

Livingsmarttv.dk 🇩🇰
På danska sajten Livingsmarttv.dk, som är en nyhetsblogg som delar teknologinyheter, gadgetsrecensioner och erfarenheter, värderades Nabby Babyvakt i en grundlig artikel. Detta är inte ett test mellan olika produkter, utan en mer subjektiv rekommendation av Nabby. Den går igenom de många bra elementen hos babyvakten och får ökad kredibilitet genom att också besvara en del av kritiken som har riktats mot Nabby. Hela artikeln är grattis tillgänglig och kan läsas här.

Kiddly.dk 🇩🇰
Kiddly testade sju olika babyvakter och tre videobabyvakter, och tilldelade därefter titlarna ”testvinnare 2016” och ”bäst för priset 2016”. De olika babyvakterna blev inte bara testade utav redaktionen på Kiddly, utan även av en rad testfamiljer som under en vecka skulle värdera användarvänligheten, funktionaliteten, batteriets livslängd och räckvidden – allt i relation till priset. Hela test kan läsas gratis på Kiddly.dk

Stiftung Warentest 🇩🇪 
Stiftung Warentest, motsvarigheten till svenska Råd & Rön, genomförde ett test av 15 olika babyvakter. Babyvakterna bedömdes på 4 olika kriterier: överföring, användarvänlighet, batteri samt miljö och hållbarhet. Slutsatsen i testet blev att den ideala babyvakten bör vara pålitlig, hårdför, enkel att styra, bör ha en bra räckvidd och utsätta barnet för minimal strålning. De kom även fram till slutsatsen det inte finns en enda perfekt babyvakt. Tänker man investera i en sådan, så bör man tänka noga på vilka funktioner man har mest användning av som föräldrar.

Du kan läsa hela testet här. Var dock uppmärksam på att det krävs betalt abonnemang för att få tillgång till hela innehållet.

Sundhedsplejersken.dk 🇩🇰
I ett samarbete med Coop.dk använder den danska sajten Sundhedsplejersken.dk sin mångåriga expertis och erfarenhet när de går igenom och bedömer alla produkter som kan köpas på Coop Baby. Baserat på åtta kriterier väljer Sundhedsplejersken.dk ut de produkter som man kan kalla för “ett bra val”:

– Det är en säker produkt
– Produkten uppfyller sin roll samtidigt som den passar bra till barnets utveckling
– Produkten lever upp till myndigheternas krav
– Produkten kan skydda barnet mot farliga situationer
– Produkten är anpassad för användningen
– Produkten klarar sig bra i test från till exempel det danska konsumentrådet Tænk
– Produkten är miljömärkt
– Produkten begränsar inte barnets utveckling

Du kan läsa mer om samarbetet här.

Forbrugerrådet Tænk 🇩🇰
Det danska konsumentrådet Tænk har genomfört ett test av sju olika babyvakter där de bland annat undersökte räckvidd, användning och funktioner. Du kan läsa hela testet här. Observera dock att du måste betala för att få tillgång till hela artikeln.