Letar du efter en ny Babyskydd?: Välj rätt babyskydd för ditt barn

Enligt vår research och analys Vi har valt ut produkter som har fått höga betyg i de parametrar som vi utvärderat dem på, och tillhandahåller alltså inte en komplett lista bestående av alla produkter på marknaden.

SENAST ÄNDRAD: augusti 4, 2023.
Annons
Anonns

Artikeln är baserad på undersökningar, men innehåller sponsrade element, inklusive annonslänkar, och bör därför betraktas som en annons.

Letar du efter en ny Babyskydd?: Välj rätt babyskydd för ditt barn

Urvalet av produkter i artikeln baseras på analys och undersökning..., men innehåller endast produkter som våra samarbetspartners tillhandahåller. Artikeln är därför en annons. Läs här hur sponsrade partnerskap påverkar ordningsföljden av våra produkter. I regel innehåller våra artiklar externa tester och recensioner, snarare än tester utförda av oss själva. Läs mer

Som förälder kommer våra barns säkerhet alltid i första rummet. En bra barnbilstol är A och O för att säkerställa barnets trygghet i bilen och för att det ska känna sig bekvämt under resans gång. Det finns olika typer av babyskydd på marknaden som alla är utformade för att tillgodose olika behov och som är anpassade efter olika storlek och åldrar.

I den här artikeln undersöker vi olika babyskydd, vilket inkluderar babyskydd för spädbarn (även kända som grupp 0+) och även hybridbilbarnstolar 0+/1. Vi kommer att titta på funktioner, fördelar och begränsningar för var och en av dessa babyskydd för att hjälpa dig att fatta ett välgrundat beslut om den bästa bilbarnstolen för just dig.

test-guiden

En test-guide är en artikel likt den här, där vi analyserar produkter genom att undersöka t.ex. recensioner och tester.

De 6 bästa babyskydd i test-guiden 2023:

Så bedömer vi och väljer ut produkter

Vi jämför en rad erkända produkter och varumärken. Vi har partnerskap med många stora återförsäljare, och även om detta kan påverka urvalet av produkter till våra artiklar bygger våra rekommendationer på redaktionens professionella bedömning av vilka produkter som presterar bäst.

Vårt research-team bedömer produkterna utifrån parametrar som exempelvis:

  1
 • Produkttester från olika expertkällor och konsumentmagasin
 • 2
 • Kundrecensioner av produkten
 • 3
 • Produktens funktioner och specifikationer
 • 4
 • Återförsäljarens garantier, kundservice och omdömen
 • 5
 • Kunskap och data kring våra läsares preferenser

Ovanstående parametrar jämförs sedan med produktens pris och kvalitet. Det är viktigt att nämna att ordningen inte representerar en rangordning av produkter, utan snarare en genomgång av några av de bästa produkterna för olika behov.

Våra beteckningar som "Bästa budgetval", "Bästa trådlösa alternativ", "Prisvärd" etc. är framtagna enligt individuella, oberoende bedömningar utförda av forskningsledare, och är baserade på samma metod som nämnts ovan.

Översikt: Stor jämförelse av de utvalda babyskydd

Se hela tabellen

5 saker att tänka på innan du köper

 • Installation

  Korrekt installation av en babyskydd är avgörande för att garantera ditt barns säkerhet i bilen. Det finns flera sätt att installera en babyskydd, bland annat med hjälp av säkerhetsbältet, Isofix-fästen och så kallade top tethers. Vissa babyskydd fästs med en kombination av Isofix-fästen och säkerhetsbältet.
  Montering med säkerhetsbälte: För att installera en babyskydd med hjälp av säkerhetsbältet drar du säkerhetsbältet genom babyskydden och spänner åt det för att försäkra dig om en god passform. Det är viktigt att se till att säkerhetsbältet är ordentligt fastspänt och att babyskydden sitter som den ska. Babyskydden ska inte röra sig mer än en till två centimeter när du ruckar på stolens bas.
  Isofix-installation: Isofix är en internationell standard för installation av babyskydd, och innebär att babyskydden ansluts till fasta fästpunkter i fordonet. För att installera en Isofix-bilstol lokaliserar du fästena i fordonet och använder de för att fästa bilstolen. Om du inte vet hur du hittar fästena kan du läsa i bruksanvisningen för din bil eller rådfråga en återförsäljare.
  Kombination av Isofix och säkerhetsbälte: För att installera en babyskydd med en kombination av Isofix och säkerhetsbälte fäster du Isofix-fästena i bilens förankringspunkter och drar säkerhetsbältet genom babyskydden för ytterligare stabilitet och stöd.

  Det kan vara bra att notera att vissa fordon har möjlighet att fästa babyskydden till en top tether, eller ett övre anslutningsfäste. Top tether är en extra säkerhetsfunktion som innebär att du ansluter en rem från babyskydden till ett fäste i bilen. Top tether används tillsammans med ett säkerhetsbälte eller Isofix för att ge babyskydden extra stabilitet. I likhet med Isofix kan du läsa bilens bruksanvisning om du är osäker på hur du ska placera den övre fästanordningen. Vissa tillverkare av babyskydd erbjuder mobilappar som ger stegvisa instruktioner för hur du installerar deras babyskydd och babyskydd.

  Tips för korrekt installation:
  Läs alltid tillverkarens anvisningar noggrant innan du installerar en babyskydd.
  Välj en installationsmetod som är lämplig för ditt fordon och din bilstol.
  Se till att din babyskydd installeras i korrekt position, till exempel bakåtvänd eller framåtvänd, beroende på barnets ålder och vikt.
  Dra åt alla remmar och säkerhetsbälten för att säkerställa korrekt passform.
  Kontrollera babyskydden regelbundet för att se till att den fortfarande är ordentligt fastsatt.

 • Storlek

  Att välja rätt storlek på babyskydd är inte bara viktigt för att se till att den passar ditt barn, utan också för att se till att den är kompatibel med din bil. Babyskyddfinns i olika storlekar, där vissa stolar är mer skrymmande än andra. Detta kan påverka hur svårt det är att säkra och installera babyskydden ordentligt. Om du dessutom har mer än ett barn och behöver få plats med flera babyskydd i ditt fordon är det ännu viktigare att fundera över hur stolarna kommer att passa i fordonet. Vissa babyskydd kan vara utformade för att lättare passa med andra babyskydd, medan andra kan ta mer plats.

 • Funktioner

  Babyskydd kan erbjuda en mängd olika funktioner för att ge ökad säkerhet och komfort. Några av dessa funktioner är:

  Skydd vid sidokollisioner: Den här funktionen är utformad för att ge extra säkerhet i händelse av en sidokollision och innebär vanligtvis en konstruktion med energiabsorberande skum eller vadderade vingar för att skydda barnets huvud och kropp.
  180 eller 360 graders rotation: Vissa babyskydd har en rotationsfunktion som gör att stolen kan svängas runt helt och hållet. Den här funktionen kan göra det enklare att placera och säkra barnet i babyskydden och att byta mellan bakåtvänd och framåtvänd position utan att behöva installera om stolen. Dessutom kan funktionen vara användbar för att flytta ett sovande barn från bil till barnvagn eller till annan plats utan att störa barnet.
  Kompatibilitet med resesystem: Vissa babyskydd kan enkelt klickas in i en kompatibel barnvagn, vilket ger ökad bekvämlighet.
  Indikator för korrekt installation: Vissa babyskydd har visuella eller auditiva indikatorer som bekräftar när stolen är korrekt installerad, vilket minskar risken för felaktig installation.
  Fempunktssele: Ett säkerhetssele-system med fem fästpunkter (två vid axlarna, två vid höfterna och en vid ljumskarna) som hjälper till att fördela kraften vid en kollison över hela barnets kropp och hålla dem säkert på plats.
  Justerbart huvudstöd: Gör att du kan justera huvudstödets höjd när barnet växer för att säkerställa rätt stöd och komfort.
  Möjlighet att luta: Flera lutningslägen ger komfort och tillgodoser behoven hos olika åldersgrupper, särskilt för spädbarn som kräver ett mer bakåtlutat läge.
  Isofix-system: Ett installationssystem för babyskydd som använder lägre förankringar och fästanordningar eller Isofix-anslutningar för att fästa babyskydden direkt till bilens ram, vilket förenklar användande och minskar risken för felaktig installation.
  Avtagbart och tvättbart överdrag: Ett bilstolsöverdrag som kan tas av och tvättas hjälper till att upprätthålla god hygien.

 • Användar- och expertrecensioner

  Användarrecensioner är ett bra sätt att få en uppfattning om hur en viss babyskydd fungerar i verkligheten. Google Shopping och Amazon är två populära plattformar där användare kan lämna recensioner och betyg för produkter som de har köpt. Att läsa användarrecensioner kan ge värdefulla insikter om olika babyskydd prestanda, hållbarhet och övergripande kvalitet, liksom eventuella problem eller bekymmer.

  Expertrecensioner är en annan värdefull informationskälla när det kommer till att välja babyskydd. Förtroendevalda organisationer och experter, som till exempel tyska bilklubben (ADAC) och danska Motorists’ Association (FDM), utför grundliga tester och utvärderingar av babyskydd utifrån en rad olika faktorer, bland annat säkerhet, användarvänlighet och komfort. Dessa organisationer tillhandahåller pålitlig och tillförlitlig information och kan hjälpa dig att fatta ett välgrundat beslut när du väljer babyskydd.

 • Pris

  Priset på en babyskydd kan variera kraftigt beroende på en rad faktorer, bland annat babyskyddens märke, storlek och funktioner. Generellt sett ligger babyskydd mellan cirka 500 kronor och 5000 kronor. I den nedre delen av prisintervallet kan du hitta enkla babyskydd som ger viktiga säkerhetsfunktioner men kanske inte har så många extrafunktioner.

  Dessa stolar kan vara lämpliga för föräldrar med en mindre budget eller som bara behöver en babyskydd för tillfällig användning. I mellanklassen kan du hitta babyskydd med extrafunktioner som justerbara nackstöd och lutningsfunktion, extra stoppning och stöd samt kompatibilitet för olika installationsmetoder. Dessa stolar kan vara lämpliga för föräldrar som vill ha en babyskydd av hög kvalitet som ger bra valuta för pengarna.

  I den högre prisklassen kan hittar du babyskydd med avancerade säkerhetsfunktioner, som extra skydd för sidokollisioner och avancerade material som absorberar stötar. Dessa stolar kan också ha andra funktioner, som justerbara sidovingar och lyxiga material.

arrow-more

Cybex Anoris T i-Size - babyskydd med innovativ teknik

 • check 1,5 poäng i ADAC-testet
 • check Testvinnare i en oberoende dansk testpanel
 • check Platinautmärkelse på T3.com
 • check 5 stjärnor på Google Shopping

Dagens bästa priser och erbjudanden på Cybex Anoris T i-Size:

 • Helkroppsairbag-teknik
 • Långvarig användning
 • L.S.P.-system

Konsumentmagasinets omdöme

Cybex Anoris T i-Size babyskydd är konstruerad med ett innovativt inbyggt krockkuddesystem som garanterar hög säkerhetsnivå bland framåtriktade babyskydd. Som förälder kan du med den här babyskyddden slappna av lite extra fram tills dess att dina barn växer ur stolen, tack vare dess långa användningstid på cirka fem år. Även om den har vissa nackdelar, som att stolen kan vara lite otymplig att ta in och ut ur bilen på grund av att den inte går att rotera, överskuggas denna mindre nackdel av stolens många fördelar, och den rekommenderas till föräldrar som söker en säker babyskydd som kommer att hålla i många år. Med tanke på att den kan användas i nästan fem år, jämfört med billigare babyskydd som bara kan användas under en kortare tid, är den en riktigt bra investering. 

Fördelar

 • Cybex innovativa säkerhetsteknik
 • Tre lutningslägen
 • Extra tilltaget benutrymme
 • Finns i sju färger

Nackdelar

 • Eftersom stolen saknar rotation kan den vara svår att få in och ur

Cybex Anoris T i-Size är ett bra alternativ för föräldrar som letar efter en babyskydd som kan användas under en längre tid. Stolen är anpassad för barn upp till 21 kg eller cirka 4 år, och är särskilt fördelaktig för dig som vill ha en produkt som kan växa med ditt barn och som besparar dig från att behöva köpa flera babyskydd under årens gång.

En detaljerad recension av Cybex Anoris T i-Size

Specifikationer

 • Typ: Hybrid/i-Size
 • Grupp: 0+/1
 • Användarens ålder: 0-4 år
 • Användarens vikt: 0-21 kg
 • Sätesriktning: Bakåtvänd och framåtvänd
 • Monteringssätt: Isofix
 • Mått: 61,5 x 66,5 x 44 cm
 • Vikt: 12 kg

Airbagteknik
En av Anoris T i-Sizes mest anmärkningsvärda funktioner är dess helkroppsairbag integrerad med krockskyddet. Den här innovativa tekniken skiljer Anoris från andra babyskydd på marknaden, eftersom den ger ett extra skyddslager för ditt barn. I händelse av en kollision aktiveras Anoris krockkuddeteknik inom millisekunder. Airbagen är integrerad i stolens egna krockskydd, vilket innebär att den skyddar ditt barns huvud och nacke från att tryckas framåt, vilket minskar risken för skador vid en kollision. Cybex är ett företag som är känt för sitt engagemang för säkerhet och innovation, och babyskydden Anoris T i-Size är ett bevis på detta. Med sin innovativa airbag-teknik har Cybex tagit säkerheten i babyskydd till nästa nivå jämfört med traditionella babyskydd.

Linjärt skydd vid sidokollision
Cybex Anoris T i-Size ger utöver airbags även anpassat skydd vid sidokollisioner. Linear Side-impact Protection (L.S.P. System) använder huvud- och axelskydd för att skapa en linjär seriereaktion som absorberar kraften vid en sidokollision. Detta bidrar till att minska kraften i kollisionen och till att minimera risken för skador. Förutom LSP-systemet erbjuder Cybex Anoris T i-Size också tre liggpositioner och extra benutrymme, vilket gör att ditt barn kan vara bekvämt under långa bilresor. Babyskyddden finns i sju olika färger, vilket gör det enkelt att hitta en stol som passar just din familj.

Vad säger användare och experter om Cybex Anoris T i-Size?

Cybex Anoris T i-Size har fått mycket bra resultat i ADAC-testet. Tyska experter gav stolen höga poäng i tester för både säkerhet och föroreningsnivåer. På T3.com fick Cybex Anoris T i-Size det högsta möjliga betyget med fem stjärnor och ett särskilt Platinum Award. Deras experter konstaterade följande: “Denna innovativa babyskydd sätter nya branschstandarder när det kommer till säkerhet”. Cybex Anoris T i-Size fick också 5/5 i Googles samlade användarrecensioner. En av recensenterna uppgav att han valde produkten eftersom den var testvinnare i olika tester och eftersom den är säker även framåtvänd.

Mer om Cybex Anoris T i-Size

Specifikationer

 • Typ: Hybrid/i-Size
 • Grupp: 0+/1
 • Användarens ålder: 0-4 år
 • Användarens vikt: 0-21 kg
 • Sätesriktning: Bakåtvänd och framåtvänd
 • Monteringssätt: Isofix
 • Mått: 61,5 x 66,5 x 44 cm
 • Vikt: 12 kg

Maxi-Cosi Pebble Pro i-Size - babyskydd - bäst i test

 • check 1,7 poäng i ADAC-testet
 • check Bäst i test på Pricerunner.se
 • check 4,8 stjärnor på Google Shopping
 • check 4,3 stjärnor på Amazon

Dagens bästa priser och erbjudanden på Maxi-Cosi Pebble Pro i-Size:

 • i-Size standardiserad
 • Click & Go-installation
 • Smart system med sele

Konsumentmagasinets omdöme

Viktiga funktioner i Maxi-Cosi Pebble Pro i-Size är Baby-Hug fodret som ger extra stöd och en skön passform för nyfödda barn, komplett med en separat huvudkudde. Babyskyddden är i-Size-kompatibel, vilket säkerställer att stolen uppfyller de senaste säkerhetsbestämmelserna. Maxi-Cosi Pebble Pro i-Size är dessutom konstruerad med ett bekvämt “click-and-go”-system som gör det enkelt för dig som förälder att både installera och ta ur babyskydden från bilen. En potentiell nackdel med Maxi-Cosi Pebble Pro i-Size är dess brist på solskydd mot direkt solljus. Detta kan dock enkelt åtgärdas genom att använda ett extra solskydd på bilens fönster.

Fördelar

 • Kompatibel med olika resesystem
 • Baby-hug foder
 • TUV-certifierad
 • Överdrag som kan tvättas i maskin

Nackdelar

 • Otillräckligt solskydd

Maxi-Cosi Pebble Pro i-Size, med sitt smarta system med sele och automatiskt stående axelremmar, erbjuder ett bra alternativ för föräldrar som söker en praktisk babyskydd till sina barn. Den här babyskydden är skräddarsydd för dig som uppskattar användarvänliga designelement som underlättar in- och uttagning av barn utan kompromiss med säkerheten. 

En detaljerad recension av Maxi-Cosi Pebble Pro i-Size

Specifikationer

 • Typ: i-Size
 • Grupp: 0+
 • Användarens ålder: 0-12 månader
 • Användarens vikt: 0-13 kg
 • Sittriktning: Bakåtvänd
 • Installationssätt: Isofix
 • Mått: 44 x 56 x 67 cm
 • Vikt: 4,55 kg

Uppdaterade standarder
Maxi-Cosi Pebble Pro i-Size är en babyskydd som följer de senaste i-Size-bestämmelserna, vilket garanterar högsta möjliga säkerhet och komfort för ditt barn. Till skillnad från äldre standarder som förlitar sig på barnets vikt för att avgöra vilken babyskydd som är lämplig, använder i-Size barnets längd som främsta kriterium. Denna förändring hjälper dig som förälder att lättare välja rätt bilbarnstol. Dessutom säkerställer denna standard bättre skydd vid sidokollisioner. Pebble Pro är också TUV-certifierad, vilket garanterar att produkten uppfyller stränga europeiska säkerhetsstandarder och att den är godkänd för användning i flygplan.

Snabb och enkel installation
Med sitt Click & Go-installationssystem är stolen utformad för att enkelt sättas fast och lossas, vilket ger en bekymmersfri upplevelse. i-Size-standarden säkerställer Isofix-kompatibilitet, vilket minskar risken för felaktig installation. Dessutom är Maxi-Cosi Pebble Pro i-Size kompatibel med ett stort antal resesystem. Detta gör den till ett bra val för dig som vill ha en babyskydd som kan integreras med exempelvis din barnvag. En annan fördel med Pebble Pro i-Size är att dess överdrag går att maskintvätta, vilket gör stolen enkel att underhålla för att se till att stolen förblir ren och hygienisk. Babyskydd är även utrustad med ett foder som heter Baby-Hug som har utformats för att ge ökat stöd och en bra passform, specifikt för nyfödda barn. Baby-Hug foder kommer dessutom med en separat huvudkudde som ger ännu större komfort för ditt barn och garanterar att det sitter bekvämt.

Vad säger användare och experter om Maxi-Cosi Pebble Pro i-Size?

Maxi-Cosi Pebble Pro i-Size är bäst i test på Pricerunner.se och deras experter beskrev den som ett “lättinstallerat babyskydd med hög komfort och alla funktioner du kan önska dig”. De uppskattar särskilt babyskyddens enkla installation vid basen och dess flexibla sele. I ADACs test får Pebble Pro ett högt betyg på 1,7. Tyska experter gav även babyskydd höga poäng för säkerhet och underhåll. I Googles sammanfattning av användarrecensioner har Maxi-Cosi babyskydd fått ett betyg på 4,8/5 stjärnor. Användarna gillar i allmänhet dess hållbarhet, komfort och bärbarhet, och på Amazon får stolen ett genomsnittligt betyg på 4,3/5 där en användare beskrev babyskydden som “säker och bekväm”.

Mer om Maxi-Cosi Pebble Pro i-Size

Specifikationer

 • Typ: i-Size
 • Grupp: 0+
 • Användarens ålder: 0-12 månader
 • Användarens vikt: 0-13 kg
 • Sittriktning: Bakåtvänd
 • Installationssätt: Isofix
 • Mått: 44 x 56 x 67 cm
 • Vikt: 4,55 kg

Cybex Cloud Z i-Size - babyskydd med 180° rotation

 • check Bästa premiumval av babyskydd på Pricerunner.se
 • check 1,8 poäng på ADAC
 • check 4,8 stjärnor på Google Shopping

Dagens bästa priser och erbjudanden på Cybex Cloud Z i-Size :

 • 180° rotation för enkel installation
 • Ergonomiskt liggläge
 • LSP-system

Konsumentmagasinets omdöme

Babyskydden Cybex Cloud Z i-Size med 180° rotationsfunktion säkerställer enkel installation och den rundade formen ger imponerande manövrerbarhet. Stolens ergonomiska liggläge ger en bekväm position i bilen, vilket gör att ditt barn kan sova lugnt under långa bilresor. Dessutom garanterar stolens rymliga design en trygg och bekväm miljö för ditt barn. Det stora soltaket med SPF50+ ger ett utmärkt skydd mot direkt solljus, och med Cybex breda utbud av färger kan du välja en design som matchar din personliga stil. Värt att notera att Cybex Cloud Z i-Size kan vara något dyrare än andra alternativ eftersom Z-basen säljs separat, men dess premiumfunktioner och kompatibilitet med både Cloud Z2 i-Size och nästa babyskydd, Sirona Z2 i-Size, gör den till en bra investering i det långa loppet.

Fördelar

 • Liggposition för bekväm sömn
 • Rymlig
 • Stort soltak med SPF50+
 • Stort utbud av tillgängliga färger
 • Tygöverdragen kan tvättas i maskin vid 30 °C

Nackdelar

 • Bas Z säljs separat

Cybex Cloud Z i-Size är en babyskydd som använder sig av en Isofix-bas, vilket också gör det möjligt att rotera stolen. Dess 180°-rotationsfunktion sparar på ryggen vid installation och är också mer praktisk för mindre fordon med begränsat utrymme, vilket gör den till ett utmärkt val för föräldrar med rörelsenedsättningar eller som söker ett enklare sätt att säkra sitt barn i en babyskydd.

En detaljerad recension av Cybex Cloud Z i-Size

Specifikationer

 • Typ: i-Size
 • Grupp: 0+
 • Användarens ålder: 0-18 månader
 • Användarens vikt: 0-13 kg
 • Sittriktning: Bakåtvänd
 • Installationssätt: Isofix-bas med stödben eller säkerhetsbälte
 • Mått: 44 x 38 x 67 cm
 • Vikt: 4,8 kg

Ergonomisk och bekväm design
Cybex Cloud Z i-Size är utformad med ditt barns komfort i fokus, både i och utanför bilen. När babyskydden används utanför bilen tillsammans med ett kompatibelt barnvagnssystem kan ryggstödet enkelt justeras till ett helt liggande läge, vilket gör att ditt barn kan ligga i en mer ergonomisk och bekväm position. Den här funktionen är särskilt fördelaktig under långa promenader, utflykter med barnvagn eller när du helt enkelt behöver en bekväm plats för ditt barn att vila. Justerbarheten i ryggstödet säkerställer att ditt barn är bekvämt och väl stöttat, och det är tydligt att Cybex Cloud Z i-Size är en anpassningsbar och praktisk babyskydd. Den fullständiga lutningsfunktionen i bilen gör att ditt barn kan sova bekvämt under bilresor, medan den rymliga designen och det stora soltaket med SPF50+ ger gott om plats och skydd mot sol och vind. När solskyddet inte används kan det enkelt fällas ihop så att det är ur vägen. 

LSP-system
En annan viktig funktion i Cybex Cloud Z i-Size är dess LSP-system (Linear Side-impact Protection). Denna avancerade säkerhetsfunktion är utformad för att absorbera och fördela kraften vid en sidokollision, vilket avsevärt minskar risken skador. LSP-systemet fungerar tillsammans med babyskyddens energiabsorberande skal, vilket ger extra skydd och samtidigt skänker sinnesro till dig som förälder. Dessutom kan tygöverdraget på Cybex Cloud Z i-Size tvättas i maskin vid 30 °C, vilket gör det enkelt att hålla babyskydden ren. Med ett brett utbud av tillgängliga färger, såsom höstguld, djupsvart och marinblått, är den här babyskydden inte bara praktisk utan också snygg.

Vad säger användare och experter om Cybex Cloud Z i-Size?

I ADACs test har Cybex Cloud Z i-Size ett högt betyg på 1,8. Tyska bilexperter är mycket nöjda med babyskyddens säkerhet och låga nivåer av toxiner. Dessutom har barnbilstolen korats till bästa premiumval av Pricerunner.se. Svenska Pricerunner-experter framhöll stolens liggposition och rymliga storlek som utmärkande positiva funktioner, tillsammans med andra smarta lösningar som babyskyddens solskydd. I Googles sammanställning av användarrecensioner har babyskydden Cloud Z ett högt betyg på 4,8/5 stjärnor. Användare är generellt sett nöjda med dess hållbarhet, design och komfort. En av kunderna lämnade kommentaren att de “räknar med att resa mycket så liggplatsalternativet var verkligen viktigt”.

Mer om Cybex Cloud Z i-Size

Specifikationer

 • Typ: i-Size
 • Grupp: 0+
 • Användarens ålder: 0-18 månader
 • Användarens vikt: 0-13 kg
 • Sittriktning: Bakåtvänd
 • Installationssätt: Isofix-bas med stödben eller säkerhetsbälte
 • Mått: 44 x 38 x 67 cm
 • Vikt: 4,8 kg

Bugaboo Turtle Air från Nuna - babyskydd i lätt vikt

 • check Testvinnare i oberoende dansk testpanel
 • check Bästa babyskydden i lätt vikt för spädbarn på Forbes.com
 • check 4,6 stjärnor på Google Shopping

Dagens bästa priser och erbjudanden på Bugaboo Turtle Air från Nuna:

 • Ultralätt
 • Foder i merinoull
 • Installeras utan bas

Konsumentmagasinets omdöme

Bugaboo Turtle Air från Nuna är en babyskydd som erbjuder många användbara funktioner, bland annat ett extra långt skärmtak med UPF 50+-skydd, vilket garanterar att ditt barn kan känna sig svalt och tryggt även under de varma sommardagar. Fodret av merinoull är erkänt för sina värmereglerande egenskaper och ger extra komfort åt ditt barn. Tack vare babyskyddens låga vikt på endast tre kilo är stolen enkel att bära runt på, och även för att fästa på en barnvagn för enklare transport. Några användare har rapporterat att babyskydden är ganska skrymmande, men vi anser att det är en liten kompromiss för den höga säkerhets- och komfortnivå som stolen ger. Trots sin storlek är den babyskydden fortfarande lätt och bärbar.

Fördelar

 • Extra långt solskydd med UPF 50+-skydd.
 • TUV-certifierad
 • Enkel installation med Isofix-bas
 • All klädsel kan tvättas i maskin

Nackdelar

 • Ganska skrymmande

Bugaboo Turtle Air från Nuna är en toppmodell bland babyskydd som har en mycket eftertraktad egenskap: den väger väldigt lite. Detta gör den till ett utmärkt val för dig som ofta är på språng och som värdesätter bekvämlighet och bärbarhet, utan att offra säkerhet och komfort för dina barn.

En detaljerad recension av Bugaboo Turtle Air by Nuna

Specifikationer

 • Typ: Babyskydd för spädbarn
 • Grupp: 0+
 • Användarens ålder: 0-15 månader
 • Användarens vikt: 0-13 kg
 • Sittriktning: Bakåtvänd
 • Installationssätt: Isofix eller säkerhetsbälte
 • Mått: 59,8 x 44 x 69 cm
 • Vikt: 3 kg

Enkel installation
Bugaboo Turtle Air babyskydd erbjuder två installationsalternativ, antingen med Isofix-bas eller med säkerhetsbälte. Det är viktigt att nämna att den här babyskydden följer i-Size-standarden (ECE R129), vilket garanterar ett högre skydd vid sidokollisioner och förmågan att hålla barn bakåtvända under en längre tid. Att babyskydden Bugaboo Turtle Air går att installera endast med säkerhetsbälte ger dig som ofta byter bil eller som reser mycket ett bra alternativ till en tyngre babyskydd, och ger denna stolen ökad flexibilitet och användarvänlighet. 

Kvalitetsmaterial för ditt barns komfort
Babyskyddens textilfoder är inte bara otroligt mjukt, utan är även konstruerat med Oeko-Tex-certifierat skum. Fodret som är tillverkat i naturligt merinoull ser till att ditt barn håller sig svalt i olika väderförhållanden. Dessutom är Nuna’s Snooze Shade konstruerad med en UPF 50+ skyddsduk som erbjuder fullständigt solskydd, samtidigt som nättyget ger optimal ventilation. Snooze Shade fästs diskret med magneter, så att ditt barn kan sova lugnt och stilla. Bugaboo Turtle Air Nuna är dessutom utrustad med ett stort nätfönster med tyst magnetisk stängning, vilket gör det enkelt att titta till ditt barn och samtidigt ge extra ventilation under varma sommardagar. Bugaboo Turtle Air från Nuna är dessutom TUV-certifierad, vilket innebär att den har genomgått omfattande säkerhetstester och uppfyller alla nationella, regionala och internationella säkerhetskrav, vilket ger dig som förälder ytterligare sinnesro.

Vad säger användare och experter om Bugaboo Turtle Air by Nuna?

Experter från Forbes.com gav den utmärkelsen Best Lightweight Infant Car Seat och noterade att “du kanske knappt känner den i ryggen eller på armen”. Google Shoppings samlade användarrecensioner gav ett betyg på 4,6/5 till Bugaboo Turtle Air by Nuna. Användarna berömmer i allmänhet babyskyddens högkvalitativa material och lätthet. 

Mer om Bugaboo Turtle Air från Nuna

Specifikationer

 • Typ: Babyskydd för spädbarn
 • Grupp: 0+
 • Användarens ålder: 0-15 månader
 • Användarens vikt: 0-13 kg
 • Sittriktning: Bakåtvänd
 • Installationssätt: Isofix eller säkerhetsbälte
 • Mått: 59,8 x 44 x 69 cm
 • Vikt: 3 kg

Silver Cross Dream i-Size - Babyskydd med tillhörande app

 • check Testvinnare i oberoende dansk testpanel
 • check 4,8 stjärnor på Google Shopping
 • check 4,5 stjärnor på Amazon

Dagens bästa priser och erbjudanden på Silver Cross Dream i-Size:

 • Går att anpassa i takt med att ditt barn växer
 • Kompatibel med appen Car Safety Made Simple
 • Bambutyg med antibakteriella egenskaper

Konsumentmagasinets omdöme

Silver Cross Dream i-Sizes justerbara konstruktion gör att stolen kan växa med ditt barn, vilket även gör den till en kostnadseffektiv investering för dig som förälder. Dessutom ger appen Car Safety Made Simple ett extra lager av trygghet, så att du kan se till att ditt barn är ordentligt säkrat före varje resa. Dessutom har bambutyget som används i stolen antibakteriella egenskaper, vilket är särskilt fördelaktigt för dig som vill säkerställa en ren och hygienisk miljö för ditt barn. Stolens ergonomiska och bekväma design ser till att barnet har det bekvämt under hela resan, och stolen är enkel att rengöra. Vissa användare har rapporterat att babyskydden Silver Cross Dream i-Size är tyngre än andra babyskydd på marknaden. Stolens vikt bör dock inte vara ett stort bekymmer eftersom den inte är avsedd att flyttas ofta från ett fordon till ett annat.

Fördelar

 • Lätt att installera och spänna fast barnet
 • Ergonomisk och bekväm sits
 • Lätt att rengöra

Nackdelar

 • Tung jämfört med andra babyskydd

Silver Cross Dream i-Size är ett bra alternativ för dig som vill ha en babyskydd som kan växa med ditt barn. Med en serie av fästen som kan bytas ut i takt med att ditt barn växer är den här babyskydden perfekt för dig som vill ha en säker och pålitlig babyskydd som håller under en längre tid.

En detaljerad recension av Silver Cross Dream i-Size

Specifikationer

 • Typ: Babyskydd
 • Grupp: 0+
 • Användarens ålder: 0-15 månader
 • Användarens vikt: 0-13 kg
 • Sittriktning: Bakåtvänd
 • Installationssätt: Isofix
 • Mått: 58,6 x 44 x 55,1 cm
 • Vikt: 5,45 kg

Mobilapp för enklare installation
Babyskydden Dream i-Size är kompatibel med Smartphone-appen Car Safety Made Simple som ger videoinstruktioner för att du ska kunna se till att din babyskydd installeras korrekt. I appen ingår även ett instruktionshäfte med produktinformation och installationsinstruktioner i fem steg. Du kan också använda appen för att kontrollera att bilbarnstolen passar till ditt fordon genom att skanna stolens QR-kod. Appen Silver Cross Car Safety Made Simple gör installationen av babyskydd enklare för dig som förälder så att du kan känna dig trygg med att stolen är korrekt installerad. 

Bambutyg
En av de intressantaste funktionerna med den här babyskydden är att den är konstruerad i bambutyg, vilket har naturliga antibakteriella egenskaper som hjälper till att hålla ditt barn inte bara bekvämt utan också friskt. Bambutyg är naturligt resistent mot fläckar och lukt, vilket gör den enkel att underhålla.

Dessutom säkerställer stolens ergonomiska och bekväma sits att ditt barn får ordentligt stöd under hela bilresan. Från den serien av fästen som kan bytas ut i takt med att ditt barn växe, till det justerbara nackstödet och selen, är den här babyskydden utformad för att ge ditt barn perfekt passformen i varje utvecklingsstadium.

Vad säger användare och experter om Silver Cross Dream i-Size?

Silver Cross Dream i-Size har 4,8/5 stjärnor i Googles sammanställning av användarrecensioner. En av användarna som gav den 5/5 i betyg kommenterade att “Silver Cross-appen som du kan ladda ned för att få en guide steg för steg är fantastisk”. Användare på Amazon gav den i snitt 4,5/5 i betyg, där en av kunderna beskrev stolen som “riktigt enkel att installera och använda”.

Mer om Silver Cross Dream i-Size

Specifikationer

 • Typ: Babyskydd
 • Grupp: 0+
 • Användarens ålder: 0-15 månader
 • Användarens vikt: 0-13 kg
 • Sittriktning: Bakåtvänd
 • Installationssätt: Isofix
 • Mått: 58,6 x 44 x 55,1 cm
 • Vikt: 5,45 kg

BeSafe iZi Go Modular X1 i-Size - Babyskydd med extra skydd vid sidokollisioner

 • check 5 stjärnor på Pricerunner.se
 • check Bäst i test enligt norska bilförbundet
 • check 4,8 stjärnor på Google Shopping

Dagens bästa priser och erbjudanden på BeSafe iZi Go Modular X1 i-Size:

 • Det modulära konceptet iZi
 • Dynamisk kraftdämpare™
 • Extra skydd mot sidokollisioner (SIP+)

Konsumentmagasinets omdöme

BeSafe iZi Go Modular X1 i-Size babyskyddens innovativa säkerhetsfunktioner, såsom Dynamic Force Absorber™ och Extra Side Impact Protection (SIP+), ger ett avancerat skydd för huvud och kropp i händelse av en kollision. Magnetic Belt Assistants™, breda innerbälten och axelkuddar, Ergo-Move Shoulder Pads™, Newborn Hugger™ och stor sufflett med UPF 50+ bidrar alla till ökad komfort och bekvämlighet för både föräldrar och barn.

Det finns många fördelar med denna babyskydd, med den mindre nackdelen att manuelen inte förklarar hur man rengör babyskyddens tyg. Vi rekommenderar att du kontaktar BeSafes kundtjänst för att få vägledning om hur du rengör klädseln på rätt sätt.

Fördelar

 • Magnetiska bältesassistenter™
 • Ergo-Move axelkuddar™
 • Newborn Hugger™
 • Stor sufflett med UPF 50+

Nackdelar

 • Otydlig manual för rengöring av tyg

BeSafe iZi Go Modular X1 i-Size är en babyskydd som innehåller det innovativa modulära konceptet iZi, vilket gör det möjligt för dig som föräkder att använda samma bas för både spädbarns- och småbarnsbilstolar. Denna funktion gör stolen till ett utmärkt alternativ för dig som prioriterar bekvämlighet, eftersom den hjälper dig att spara pengar och att minska avfall genom att undvika att köpa separata baser till olika babyskydd.

En detaljerad recension av BeSafe iZi Go Modular X1 i-Size

Specifikationer

 • Typ: Babyskydd för spädbarn
 • Grupp: 0+
 • Användarens ålder: 0-12 månader
 • Användarens vikt: 0-13 kg
 • Sittriktning: Bakåtvänd
 • Installationssätt: Isofix, säkerhetsbälte
 • Mått: 66 x 59 x 44 cm
 • Vikt: 4,2 kg

Avancerat skydd
En av de viktigaste funktionerna i BeSafe iZi Go Modular X1 i-Size är Dynamic Force Absorber™, som ger ett avancerat skydd för huvudet. Denna funktion hjälper till att minska kollisionskraften på barnets huvud genom att absorbera energin från krocken och fördela den bort från huvudet. Detta är särskilt viktigt eftersom huvudskador är en av de vanligaste typerna av skador vid bilolyckor där barn är inblandade. Babyskydden levereras också med en Newborn Hugger™, som ger extra stöd för nyfödda och mindre barn, och en stor sufflett med UPF 50+ som skyddar ditt barn från direkt solljus. 

SIP+
BeSafe iZi Go Modular X1 i-Size är utrustad med Extra Side Impact Protection (SIP+), vilket ökar absorptionen av krafterna vid en sidokollison med upp till 20 %, och ger ytterligare säkerhet åt ditt barn. Förutom säkerhetsfunktionen har BeSafe iZi Go Modular X1 i-Size också flera andra fördelar som gör den till ett bra val. De magnetiska bältesassistenterna™ hjälper till att hålla 5-punktsbältet stabilt vid en sidokollision, medan de breda innerbältena och axelkuddarna fördelar krafterna över ett större område för ökad säkerhet. De nya ergonomiska axelkuddarna, Ergo-Move Shoulder Pads™, ger barnet utrymme att röra armarna fritt, vilket ger en bekvämare resa.

Vad säger användare och experter om BeSafe iZi Go Modular X1 i-Size?

I Pricerunner.se:s test av de bästa bilbarnstolarna har BeSafe iZi Go Modular X1 i-Size fått fem stjärnor. Experterna beskrev den som “ett flexibelt babyskydd som kombinerar en skön känsla med praktiska funktioner”. Dessutom är BeSafes babyskydd testvinnare i norska bilförbundets (NAF) test, där den fick 8,7/10 poäng. Den fick höga poäng i tester både av frontalkollisioner och av sidokollisioner. I Googles sammanställning av användarrecensioner har den ett betyg på 4,8/5. Användarna gillar babyskyddens enkla installation, och en av dem kommenterade att den håller: “fantastisk kvalitet, är mycket bekväm, är estetiskt tilltalande, och ger en bra sovposition”.

Mer om BeSafe iZi Go Modular X1 i-Size

Specifikationer

 • Typ: Babyskydd för spädbarn
 • Grupp: 0+
 • Användarens ålder: 0-12 månader
 • Användarens vikt: 0-13 kg
 • Sittriktning: Bakåtvänd
 • Installationssätt: Isofix, säkerhetsbälte
 • Mått: 66 x 59 x 44 cm
 • Vikt: 4,2 kg

Tester och recensioner av babyskydd som används i artikeln

Expert- och testkällor

Pricerunner.se

Pricerunner.se är en populär prisjämförelsesajt i Sverige som hjälper konsumenter att hitta de bästa erbjudandena på ett stort antal produkter. Webbplatsen lanserades 1999 och har sedan dess blivit en av de största prisjämförelsesajterna i Sverige.

Pricerunner.se tillhandahåller en omfattande sökmotor som gör det möjligt för användare att jämföra priser på ett stort antal produkter, inklusive elektronik, vitvaror, mode och skönhetsprodukter. Webbplatsen erbjuder också detaljerad produktinformation, kundrecensioner och betyg för att hjälpa konsumenterna att fatta välgrundade köpbeslut.

Du kan läsa en recension av Maxi-Cosi Pebble Pro i-Size här.
Du kan läsa en recension av Cybex Cloud Z i-Size här.
Du kan läsa en recension av BeSafe iZi Go Modular X1 i-Size här.
Du kan läsa en recension av Britax Primo här.

ADAC

ADAC, Allgemeiner Deutscher Automobil-Club, är Tysklands största bilklubb och grundades 1903. Den erbjuder olika tjänster till bilister, bland annat vägassistans, juridiskt stöd, reseinformation och fordonstestning. ADAC är allmänt respekterad för sina grundliga och oberoende tester av fordon och babyskydd, vilket hjälper konsumenterna att fatta välgrundade beslut när de köper produkter som rör deras bilar. ADAC:s testmetodik för babyskydd är omfattande och fokuserar på viktiga aspekter som säkerhet, användarvänlighet, ergonomi och föroreningsinnehåll. Testerna genomförs i samarbete med andra europeiska bilklubbar och resultaten delas för att se till att konsumenter i hela Europa har tillgång till tillförlitlig och korrekt information.

Du kan läsa en recension av Maxi-Cosi Pebble Pro i-Size här.
Du kan läsa en recension av Cybex Cloud Z i-Size här.
Du kan läsa en recension om Cybex Anoris T i-Size här.

Norska bilförbundet (NAF)

Norska bilförbundet (NAF) är en ideell organisation som grundades 1924. Det är en organisation som syftar till att främja bilägares och bilförares intressen i Norge. Ett av de områden där NAF är särskilt aktivt är testning av babyskydd för barn. NAF har testat babyskydd sedan 1973, och de har utvecklat ett omfattande testprotokoll som utvärderar babyskydd utifrån en rad faktorer som säkerhet, användarvänlighet och komfort. Deras testprogram är ett av de mest respekterade i världen och är högt ansett av både konsumenter och branschexperter. Testprocessen innefattar ett team av experter som utvärderar varje babyskydd utifrån en uppsättning standardiserade kriterier. Experterna granskar babyskyddens design, konstruktion och säkerhetsfunktioner för att säkerställa att den uppfyller de högsta standarderna för säkerhet och prestanda.

Du kan läsa en recension av BeSafe iZi Go Modular X1 i-Size här.

T3.com

T3.com är en populär teknik- och livsstilswebbplats som ger djupgående recensioner av olika produkter, inklusive babyskydd för barn. När det gäller recensioner av babyskydd tar T3.com ett helhetsgrepp och utvärderar varje produkts säkerhetsfunktioner, användarvänlighet, komfort och prisvärdhet. T3.coms recensioner tar också hänsyn till babyskyddens komfortnivå för både barn och förälder. De bedömer faktorer som materialkvalitet, stoppning och justerbarhet för babyskydden, och ser till att den ger en bekväm resa för barnet och enkel hantering för föräldern.

Du kan läsa en recension om Cybex Anoris T i-Size här.

Forbes.com

Forbes.com är en välrespekterad och allmänt erkänd nyhetswebbplats om affärer och finanser som också tillhandahåller djupgående artiklar och expertrecensioner om olika produkter och tjänster inom olika branscher. Deras omfattande recensioner är kända för sin noggrannhet och trovärdighet, vilket hjälper konsumenter att fatta välgrundade beslut när de överväger att köpa produkter eller tjänster. Forbes expertgranskningar täcker ett brett spektrum av ämnen, bland annat teknik, bilar, resor, mode, livsstil, privatekonomi och mycket mer. Dessa recensioner utförs av ett team av kunniga och erfarna skribenter, redaktörer och branschexperter som minutiöst analyserar, testar och utvärderar produkter och tjänster utifrån olika kriterier som prestanda, design, prisvärdhet och övergripande kvalitet.

Du kan hitta en recension av Bugaboo Turtle Air från Nuna här.

Kundrecensioner

Google Shopping

Google Shopping är en kraftfull sökmotor som erbjuds av Google och som gör det möjligt för användare att söka efter produkter, jämföra priser och köpa varor direkt från sökresultatsidan. Det är en marknadsplats på nätet som samlar produktlistor från olika återförsäljare, vilket gör det möjligt för användare att hitta och jämföra priser i flera butiker.

Du kan hitta användarrecensioner för Cybex Anoris T i-size här.
Du kan hitta användarrecensioner för Bugaboo Turtle Air här .
Du kan hitta användarrecensioner för Silver Cross Dream i-Size här.
Du kan hitta användarrecensioner för Maxi-Cosi Pebble Pro i-Size här.
Du kan hitta användarrecensioner för Cybex Cloud Z i-Size här.
Du kan hitta användarrecensioner för BeSafe iZi Go Modular X1 i-Size här.

Amazon

Amazon är en ledande e-handelsplattform som erbjuder ett brett utbud av produkter, bland annat böcker, elektronik, mode, hem och kök och många fler. Amazon grundades 1994 och har blivit en av världens största detaljhandlare på nätet, med ett stort utbud av produkter från både egna varumärken och tredjepartsförsäljare. När användarna besöker Amazons webbplats eller mobilapp kan de söka efter produkter med hjälp av nyckelord eller bläddra bland olika kategorier. Amazon erbjuder också personliga produktrekommendationer utifrån användarnas surf- och köphistorik. Plattformen tillhandahåller detaljerade produktbeskrivningar, bilder, kundrecensioner och betyg för att hjälpa användarna att fatta välgrundade köpbeslut.

Du kan hitta användarrecensioner för Silver Cross Dream i-Size här.
Du kan hitta användarrecensioner för Maxi-Cosi Pebble Pro i-Size här.

 

FAQ

Som regel bör du undvika att ha barnet i sittandes i sin barnstol i mer än två timmar åt gången. För nyfödda och yngre spädbarn rekommenderas att begränsa tiden till 30 minuter upp till en timme. När du använder en babyskydd för att åka längre sträckor bör du överväga att ta regelbundna pauser för att låta barnet sträcka ut sig och byta position.
Hur ska en bebis sitta i en babyskydd?
I en babyskydd bör bebisar sitta upprätt med böjda knän och utbredda höfter. Ryggen ska ha gott stöd med huvudet upprätt. Bärselen ska sitta bra och justeras efter barnets storlek och vikt. Följ alltid tillverkarens anvisningar och se till att bärstolen är ordentligt fastsatt.
Vilken babyskydd bör jag välja till mitt barn?
När du väljer babyskydd till ditt barn är det viktigt att ta hänsyn till barnets ålder, vikt och längd samt till vilken typ av fordon du har och din budget. För nyfödda barn upp till 1 år eller tills de når stolens vikt- och längdgräns är en babyskydd för spädbarn vanligtvis det bästa valet. Dessa säten är bakåtvända och ger en bra och säker passform för ditt barn. När ditt barn växer kan du överväga en hybrid babyskydd som kan användas både bakåtvänd och framåtvänd och som vanligtvis har högre vikt- och längdgränser än babyskydd för spädbarn, vilket gör att ditt barn kan använda dem under en längre tid.

Vad bör du tänka på när man ska köpa en babyskydd?

När du köper en babyskydd bör du läsa vår köpguide noggrant och ta hänsyn till följande faktorer för att fatta ett välgrundat beslut:

 • Installation: Välj en installationsmetod som är lämplig för din bil och din babyskydd. Vissa babyskydd erbjuder en kombination av Isofix- och bältesinstallation. Kontrollera tillverkarens anvisningar och se till att babyskydden är ordentligt fastsatt.
 • Storlek: Välj en babyskydd som passar ditt barn och din bil. Tänk på babyskyddens storlek och kompatibilitet med din barnvagn, om detta är relevant.
 • Funktioner: Titta efter säkerhets-, komfort- och bekvämlighetsfunktioner som skydd vid sidokollisioner, 180- eller 360-graders rotation, kompatibilitet med resesystem, justerbart nackstöd, lutningsalternativ, Isofix-system samt avtagbart och tvättbart överdrag.
 • Recensioner från användare och experter: Kontrollera användarrecensioner för insikter om prestanda i verkligheten och expertrecensioner för pålitlig information och utvärderingar.
 • Pris: Babyskydd kan variera i pris från grundläggande till avancerade säkerhetsfunktioner. Välj en babyskydd som ger bra valuta för pengarna och som uppfyller dina behov.

Kom ihåg att alltid läsa tillverkarens anvisningar noggrant och se till att babyskydden är korrekt installerad och inställd för ditt barns säkerhet och komfort.

Hur länge bör ett barn använda en babyskydd?

Babyskydd har ett utgångsdatum eftersom deras material försämras med tiden och eftersom säkerhetsstandarder och teknik kan förändras. De flesta babyskydd har en livslängd på sex till tio år från tillverkningsdatumet, men detta kan variera beroende på märke och modell. Utgångsdatumet på en babyskydd kan du vanligtvis hitta på en etikett eller ett klistermärke fäst på stolen.

Denna etikett innehåller ofta annan viktig information, till exempel modellnummer och tillverkningsdatum. I vissa fall kan utgångsdatumet vara tryckt direkt på bilstolens plastskal. Om du inte kan hitta utgångsdatumet kan du se i babyskyddens bruksanvisning eller kontakta tillverkaren för att få vägledning. Följ alltid utgångsdatumet och byt ut babyskydden vid behov för att se till att ditt barn har korrekt skydd.

Hur vet jag att det är dags att byta babyskydd?

Tidpunkten för att byta från en babyskydd till en normal babyskydd beror på barnets vikt, längd och ålder samt på tillverkarens specifika krav och riktlinjer och på lagarna i ditt land. I allmänhet rekommenderas att spädbarn använder bakåtvända babyskydd tills de är minst ett år gamla och väger minst 13 kg. När ditt barn växer ur den bakåtvända babyskydden kan du byta till en framåtvänd babyskydd med sele. Det rekommenderas att du använder en framåtriktad babyskydd tills ditt barn når den högsta vikt eller längd som bilstolstillverkaren tillåter.

När ditt barn har vuxit ur den framåtvända babyskydden kan du byta till en babyskydd med sele tills barnet är tillräckligt stort för att kunna använda säkerhetsbältet utan hjälp. En babyskydd ser till att ditt barn sitter högre upp, så att säkerhetsbältet passar ordentligt över bröstet och över höfterna. Det är viktigt att du läser manualen till ditt barns babyskydd och att du följer riktlinjerna för att se till att ditt barn sitter säkert fast i bilen. Det är också en bra idé att regelbundet kontrollera att ditt barns babyskydd sitter rätt och att byta ut den om den är skadad eller om den har gått ut.

Betygsätt denna artikel

Klicka på en stjärna för att betygsätta