Assault bike test-guide: De bästa airbikes enligt experterna

Enligt vår research och analys Vi har gjort ett urval av produkter som fått höga poäng på de parametrar vi bedömt dem på, vilket betyder att vi inte tillhandahåller en uttömmande lista över alla produkter på marknaden.

Artikeln är en annons

En motionscykel med luftmotstånd tack vare dess fläkt, även kallad Airbike, är en träningscykel som med sin fläkt ger ett motstånd utan att du själv behöver ställa in det.

Denna typ av motionscykel är perfekt för dig som vill träna kondition oavsett tidigare erfarenhet av just konditionsträning då den automatiskt ger dig mer motstånd desto hårdare du trampar.

Dessa typer av motionscyklar är populära träningsredskap på gym och andra träningsanläggningar just för dess breda användningsområde.

Hur vet du då vilket typ av Airbike du ska köpa? Här nedan har vi listat sex av de motionscyklar med luftmotstånd som toppar marknaden. Det finns allt från premium-modeller, budget-modeller, för dig som vill ha extra utmaning eller som föredrar en som håller längre.

Att tänka på innan du köper en airbike:

green-elmPris: Som skrivet innan så finns det många olika motionscyklar på marknaden, och du behöver bestämma dig för vilken prisklass du vill gå efter och vilka funktioner du känner att det är värt att betala extra för och vilka du klarar dig utan.
green-elmViktkapacitet: Alla motionscyklar har olika typer av maxvikt hos användaren.För vissa spelar detta inte någon stor roll, men för andra så är det något att hålla ett extra öga på innan man väljer vilket modell man väljer.
green-elmÖvriga funktioner: Vissa motionscyklar är tystlåtna medan andra har pulsbälte, och den tredje har förvalda träningsprogram. Det finns många olika funktioner som är bra och du behöver ställa dig frågan vilka du vill ha på din motionscykel och vilka som du inte känner något behov av.
green-elmRecensioner från experter och användare: Att höra och läsa vad experter har att säga eller vad tidigare användare har för erfarenheter av den motionscykel du tittar på kan hjälpa dig att se om den är för dig och de mål eller förväntningar du har på den.

arrow-more


Assault bike Classic – för dig som gillar högintensiv träning

Mest prisvärda

 • 4,8 av 5 stjärnor på amazon.com
 • 4 av 5 stjärnor på toptenreviews.com

Assault bike Classic är en välbyggd träningscykeln som är för perfekt för dig som är ute efter högintensiv intervallträning.
Med Assault bike Classic så har du obegränsat motstånd, vilket gör att du kan använda cykeln oavsett om du är ny till cykling eller är en van utövare.

 • Obegränsat motstånd.
 • Justerbart säte.
 • Pulsbälte och inbyggda HCR-program.

Redaktionens bedömning

Assault bike Classic har fått priset som vår favorit då den, enligt redaktionens bedömning, är en Airbike som fungerar för alla och som, förutom de obegränsade motståndet, även erbjuder utövarna stabilitet tack vare dess starka men också funktionella design.
Att Assault bike Classic också har tre inbyggda träningsprogram, och att du som använder den kan väga upp till 160 kg har även det en stor inverkan på dess priset den fick.

Fördelar

 • Display med HIIT-knapp
 • Stark och funktionell
 • Obegränsat motstånd med dess 25” fläkt
 • Stålram
Nackdelar

 • Går inte att vika eller komprimera

Att veta innan du köper Assault Airbike Classic

Pulsmätare, träningsprogram och obegränsat motstånd

När du tränar med Assault Airbike Classic så behöver du aldrig oroa dig att den inte går att anpassa för din utveckling. Tack vare dess 25” fläkt så har du ett obegränsat motstånd under ditt träningspass. Förutom detta så har Assault Airbike Classic också pulsmätare och tre olika träningsprogram så att du alltid har koll på puls, och alltid har ett alternativ för din träning.

Upp till 160 kg vikt och en stabil modell

Med Assault Airbike Classic kan man väga upp till 160 kg för användning, detta betyder att den fungerar som träningscyklar för många olika människor vilket såklart är viktigt vid köp av en motionscykel.

Vad säger experter och användare om Assault Airbike Classic?

Både användare och experter har i sina utvärderingar gett Assault bike Classic ett högt medelbetyg.
Experterna på toptenreviews.com ger Assault bike Classic 4 av 5 stjärnor tack vare den välbyggda funktion och då den har allt-i-ett.
Även användare visar att de är nöjda med sina medelbetyg på 4,8 av 5 stjärnor på amazon.com och 4,7 av 5 stjärnor på google shopping.

Specifikationer

Antal träningsprogram: tre stycken
Maxvikt hos användare: 160 kg
Vikt på cykel: 40 kg
Display: tid, distans, hastighet, kaloriförbrukning, intervaller, tramp per minut, hjärtslag och watts.
Motstånd: obegränsat


Air Beast, inSPORTline – assault bike för dig som vill ha en professionell träningscykel

Premium-valet

Air Beast, inSPORTline är enligt redaktionen motionscykeln för dig som vill kunna träna hela kroppen och få ut det mesta av det. Med sina sju träningsprogram behöver du inte alltid tänka hur du vill lägga upp din träning utan det sköter Air Beast, inSPORTline åt dig.

 • Justerbart säte med skön och ergonomisk vaddering.
 • Flera olika träningsprogram.
 • Möjlighet till helkroppsträning.

Redaktionens bedömning

Redaktionens bedömning är att Air Beast, inSPORTline träningscykel har det du behöver för att få ut det lilla extra under din träning. Med denna professionella cykel så kan du välja om du vill träna under- eller överkropp, eller båda samtidigt.
Du sitter alltid skönt tack vare Air Best, inSPORTline´s vadderade och ergonomiska säte som är justerbart så det passar dig.
Denna cykel är i en högre prisklass än resterande, vilket är varför den fått priset som Premium-valet, men du får mycket för pengarna.

Fördelar

 • Helkroppsträning möjligt
 • LCD-display
 • Signalmottagning för bröstbälte
 • Rörliga handtag som även kan låsas i stationärt läge
Nackdelar

 • Högre prisklass

Att veta innan du köper Air Beast, inSPORTline

Stabil med en vikt på 72 kg och användarvikt på upp till 150 kg

Air Beast, inSPORTline har en vikt på 72 kg, vilket gör den stabil och säker under träningspassen.
För dig som motionerar på Air Beast, inSPORTline så kan du väga upp till 150 kg.

Sju olika träningsprogram och helkroppsträning

Med Air Beast, inSPORTline så har du sju olika träningsprogram som alltid finns där till din träning, vilket gör att du kan starta din träning endast med ett knapptryck. Du kan också välja om du vill träna hela kroppen, underkropp eller överkropp tack vare dess rörliga handtag.

Specifikationer

Träningsprogram: sju stycken
Maxvikt hos användare: 150 kg
Vikt på cykel: 72 kg
Display: distans, hastighet, kalorier, tid, hjärtslag och watts.
Motstånd: obegränsat


AirBike Airdyne AD6

AirBike Airdyne AD6 är en träningscykel för dig som letar efter en cykel som är prisvärd och som gör det den ska.
Med appen Spirit Fit som du kan koppla till din AirBike Airdyne AD6 så kan du alltid hålla koll på din träning.

 • Kompakt design.
 • Obegränsat luftmotstånd.
 • Tillhörande app.

Redaktionens bedömning

Redaktionens bedömning är att AirBike Airdyne AD6 är den mest prisvärda träningscykel, detta då den har alla de egenskaper en träningscykel behöver utan för mycket överflöd vilket kan vara perfekt för dig som precis startar med denna typen av träning.
AirBike Airdyne AD6 har inte bara en kompakt design så att den lätt får plats i hemmet, den har också hjul så att du kan flytta på det blir för mycket omständigheter.
Den må vara lite mer högljudd än andra träningscyklar, men tack vare AirBike Airdyne AD6´s pris så är det inte allt för mycket besvär.

Fördelar

 • Obegränsat motstånd
 • LCD-display
 • Kraftig design
 • Hjul så du lätt kan flytta på den
 • Prisvärd
Nackdelar

 • Lite högljudd

Att veta innan du köper AirBike Airdyne AD6

En vikt på 51 kg och upp till 135 kg på cykeln

AirBike Airdyne AD6´s vikt ligger på 51 kg, vilket gör den till en stabil och tålig i sin helhet, något som är viktigt då de minimerar skador.
Du som användare kan väga upp till 135 kg när du tränar på AirBike Airdyne AD6, vilket gör det en tillgänglig träningscykel för många.

Kompakt modell och hjul för lätt förflyttning

Med AirBike Airdyne AD6´s kompakta modell så kan du lätt hitta en plats där den kan stå i hemmet utan att den tar upp för mycket yta. Och tack vare att det ingår hjul så kan du även förflytta din träningscykel utan för mycket besvär.

Specifikationer

Maxvikt hos användare: 135 kg
Vikt på cykel: 51 kg
Display: distans, hastighet, kalorier, RPM, tid, hjärtslag och watts.
Motstånd: obegränsat


Airbike Pro, JTC Sport – för dig som vill utmana dig själv

För utmaning

Airbike Pro, JTC Sport är en motionscykel för dig som vill ha mer utmaning i din träning tack vare sina sju olika träningsprogram.
Airbike Pro, JTC Sport är designad för att kunna passa en stor variation av användare, vilket är varför att den har flera olika program som håller dig motiverad under hela ditt träningspass.

 • Passar många olika användare
 • Stabil design
 • LCD-skärm som är enkel att läsa

Redaktionens bedömning

Redaktionens bedömning har gett Airbike Pro, JTC Sport priset som bästa val för dig som letar efter en motionscykel som ska ge dig utmaning, detta då den har sju olika träningsprogram som passar alla användare och som gör att du kan utmana dig själv varje gång du hoppar på cykeln.
Airbike Pro, JTC Sport är stabilt byggd för att vara hålla länge, det gör den lite tyngre men med den starka cykeln man får kan det vara värt det.

Fördelar

 • Justerbar sadel
 • Kraftiga fotstöd med bra grepp
 • LCD-skärm som är lätt att läsa av
 • Stabil ram
Nackdelar

 • Ingen ergometer

Att veta innan du köper Airbike Pro, inSPORTline

Upp till 160 kg vikt och en stabil modell

Snabbstarts-funktion och flera träningsprogram
Airbike Pro, inSPORTline har en snabbstarts-funktion som gör det lätt för dig att starta igång din träning. Om du tappar motivation så har du även sju olika träningsprogram som hjälper dig under ditt träningspass, så du alltid får ut det mesta av din tid på cykeln.

Träna armar eller ben, eller båda

Airbike Pro, inSPORTline har både handtagen och pedalerna kopplade till fläkten vilket gör att du ka välja om du vill träna både under- och överkropp samtidigt eller var för sig. Dessa funktioner plus dess luftmotstånd gör att du får snabba resultat med din träning.

Specifikationer

Antal träningsprogram: sju stycken
Maxvikt hos användare: 150 kg
Vikt på cykel: 48,1 kg
Display: tid, distans, hastighet, kaloriförbrukning, varv per minut, hjärtslag och watts.
Motstånd: obegränsat


Assault bike Pro, inSPORTline – för dig som vill träna full cardio

För intensiv träning

Airbike Pro, inSPORTline är för dig som letar efter en motionscykel som kan ge dig en intensiv träning.
Med dess sju träningsprogram och snabbstart-funktion så kan du alltid komma igång med träningen snabbt och smidigt.

 • Flera olika träningsprogram
 • Fullt justerbart säte
 • Vattenflaskhållare

Redaktionens bedömning

Airbike Pro, inSPORTline har fått priset som bästa motionscykel för dig som vill ha en intensiv träning. Tack vare luftmotståndet så ställer du inte själv in motståndet du vill ha utan desto mer du trampar, desto tuffare blir det.
Dess stabila ram säkerställer att cykeln är stilla under hela ditt träningspass och du som användare kan ha en vikt upp till 160 kg.

Fördelar

 • En fullt justerbar sadel
 • Snabba resultat
 • Luftmotstånd för intensiv träning
 • Vattenflaskhållare
Nackdelar

 • Ingen ergometer

Att veta innan du köper Airbike Pro, inSPORTline

Snabbstarts-funktion och flera träningsprogram

Airbike Pro, inSPORTline har en snabbstarts-funktion som gör det lätt för dig att starta igång din träning. Om du tappar motivation så har du även sju olika träningsprogram som hjälper dig under ditt träningspass, så du alltid får ut det mesta av din tid på cykeln.

Träna armar eller ben, eller båda

Airbike Pro, inSPORTline har både handtagen och pedalerna kopplade till fläkten vilket gör att du ka välja om du vill träna både under- och överkropp samtidigt eller var för sig. Dessa funktioner plus dess luftmotstånd gör att du får snabba resultat med din träning.

Specifikationer

Antal träningsprogram: sju stycken
Maxvikt hos användare: 160 kg
Vikt på cykel: 64 kg
Display: tid, distans, hastighet, kaloriförbrukning, varv per minut, hjärtslag och watts
Motstånd: obegränsat


Assault bike XB500, Master – för dig som vill ha en en tyst airbike

Lång hållbarhet

Airbike XB500, Master är en motionscykel för dig som vill ha en tystare modell av träningscykel som ändå har alla de funktioner man önskar. Den är designad för att tåla långvarig och tuff användning, så du som tränar aldrig behöver tänka på dess tålighet.

 • Flexibel för att anpassas efter användaren
 • Helkroppsträning möjligt
 • Tysta och smidiga rörelser

Redaktionens bedömning

Airbike XB500, Master har fått priset som den motionscykel för dig som vill ha lång hållbarhet trots tuff användning, men det är även den cykel som är tystast av de listade tack vare sin 22 stängda kullager.
Airbike XB500, Master är designad för intensiv cardio-träning såsom X-fit, och med dess sju olika träningsprogram så hittar du något som passar för varje träningspass.

Fördelar

 • Kan användas både i hemmet och för kommersiellt bruk
 • Tystare än andra modeller
 • Stabil och oförstörbar motionscykel
 • Justerbar sadel
Nackdelar

 • Kan vara knepig att montera

Att veta innan du köper Airbike XB500, Master

En tyst motionscykel med lätta och smidiga rörelser

Airbike XB500, Master är med sina 22 stängda kullager en träningscykel som är tyst och är även designad för att ha smidiga och tysta rörelser för träningspasset. Det gör att du får en komplett träningscykel utan allt onödigt ljud.

Oförstörbar och lång hållbarhet

Airbike XB500, Master har en stark design som gör att den fungerar för en bred grupp människor, du som användare kan ha en vikt på 160 kg och cykeln själv väger trots sin tåliga ram endast 60 kg.

Specifikationer

Antal träningsprogram: sju stycken
Maxvikt hos användare: 160 kg
Vikt på cykel: 60 kg
LCD-display
Motstånd: obegränsat


Beskrivning av källor och tester

Vi hoppas att du kan se att det ligger mycket arbete bakom den här artikeln. Vi vill ge dig en objektiv bedömning av alla produkter och därför förlitar vi oss på både officiella konsumentråd, externa experter och konsumenternas egna recensioner över båda svenska och internationella webbshoppar. Vårt forskarteam har undersökt marknaden och undersökt alla relevanta källor.
I vårt arbete har vi använt följande expertkällor och tester:
Google shopping

Google shopping är en prisjämförelsetjänst som låter användare jämföra och recensera produkter från olika butiker och försäljare.

Recensionerna för AirBike Classic tittades igenom 15 februari 2022.
Du kan hitta de här

Amazon

Amazon är en e-shop som finns världen över med miljontals kunder.

Recensionerna för AirBike Classic tittades igenom 15 februari 2022.
Du kan hitta de här

Top Ten Reviews

Top Ten Reviews har skrivit om populära produkter på marknaden de senaste 16 åren.

Recensionerna för AirBike Classic tittades igenom 15 februari 2022.
Du kan hitta de här


FAQ

Vilken AirBike är bäst?
Vilken AirBike som är bäst är beroende på vad du som användare är ute efter. Är det till exempel en som har inbyggda träningsprogram och som kan mäta din puls så kan Assault AirBike Classic vara något för dig. Men om du istället prioriterar en AirBike som är tystare så är det kanske en Airbike XB500, Master som du ska kika extra på.
Vad ska jag tänka på innan jag köper en AirBike?
Något som är viktigt att tänka på är vilka egenskaper på din AirBike du är beredd att betala extra för och vilka egenskaper som du faktiskt klarar dig utan. För vissa är en vattenflaskhållare något som ska finnas med och för andra är olika träningsprogram det viktigaste för att hålla uppe sin träning.
Hur bra träning är det att träna med en AirBike?
En AirBike är en blandning mellan en traditionell motionscykel och en crosstrainer, vilket ger dig en ordentlig helkroppsträning och du kan öka din puls snabbt. Också tack vare att luftmotståndet är nästintill obegränsat så kan den anpassas för alla.
Så kort och gott: det är en bra träning som passar alla!

Tidligere anmeldte produkter – nu udgået 

Nedenfor finder du produkter, som vi tidligere har belyst. Det har ikke været muligt for os at identificere forhandlere af disse modeller, men vi har beholdt dem i artiklen, såfremt informationen skulle være til gavn for dig som læser.

Betygsätt den här artikeln

Klicka på en stjärna för att betygsätta