AEG dammsugare: Guide till bästa dammsugarna från AEG

Enligt vår research och analys Vi har gjort ett urval av produkter som fått höga poäng på de parametrar vi bedömt dem på, vilket betyder att vi inte tillhandahåller en uttömmande lista över alla produkter på marknaden.

Artikeln är en annons

Den här artikeln handlar om dammsugare från märket AEG. Alla dammsugarmodeller i artikeln har testats i olika granskningar och fått mycket beröm av experterna.

Vi börjar med att gå igenom fem vanliga dammsugare som ska anslutas till eluttaget. Efter dessa presenterar vi även två sladdlösa modeller från AEG.

För att få fram information till den här artikeln har vi tittat närmare på experttester från både Råd & Rön. Dessa konsumentorganisationer har nämligen genomfört stora granskningar av flera olika dammsugare.

Vi har även använt oss av information från den brittiska elektroniksajten Kagoo.co.uk samt läst igenom användarrecensioner för olika modeller.

Om du vill läsa mer om testerna och källorna hittar du länkar till alla undersökningar som vi hänvisar till längst ner i artikeln.

Den här artikeln innehåller: 
Genomgång av fem traditionella dammsugare från AEG
Genomgång av två sladdlösa dammsugare från AEG
Information om vad du bör tänka på när du ska köpa en ny dammsugare
Information om AEG
Genomgång av alla tester som vi har undersökt samt länkar för vidare läsning

Observera att Konsumentmagasinet inte testar några produkter själva. Vi samlar däremot resultaten från oberoende tester för att du lätt ska kunna få en överblick över de bästa produkterna på marknaden.

AEG Dammsugare Test 2023 – Experternas favoritmodeller

Här nedanför hittar du en genomgång av de dammsugarmodeller från AEG som har klarat sig bäst i olika tester. Vi på Konsumentmagasinet har läst och analyserat flera framstående granskningar och sedan samlat experternas favoritmodeller här.

I genomgången av varje modell hittar du även en prisjämförelse som visar vilken återförsäljare som är billigast.


Sladdlösa AEG-dammsugare

I avsnittet här ovanför har vi nu gått igenom fem traditionella dammsugare från AEG som ska kopplas in i ett eluttag. Vi har berättat vad de kan göra, vilka funktioner de har samt vad experterna tycker om de olika modellerna.

Här nedanför kommer vi istället att presentera två sladdlösa dammsugare från AEG. För att skapa en så bra överblick som möjligt går vi igenom dessa modeller på samma sätt som de traditionella. Detta gör det enklare att jämföra alla dammsugarmodeller i artikeln.


Guide: Tänk på detta innan du köper en ny dammsugare

Guide: Tänk på detta innan du köper en ny dammsugare

Eftersom att det finns så många olika modeller och typer av dammsugare på marknaden kan det vara svårt att hitta en modell som passar bra till just dina behov.

Baserat på expertinformation från Sparenergi.dkTretti.se och ABCNyheter.no berättar vi här vad du bör tänka på när du letar efter en ny dammsugare.

Energimärkning
Energimärkning Enligt danska Sparenergi.dk ska man först och främst titta på energimärkningen som är föreskriven av EU. Det finns dessutom förutbestämda restriktioner inom EU som anger hur hög effekt dammsugare får ha. Strömförbrukningen blir nämligen högre ju fler watt en dammsugare har.

Experterna berättar även att dammsugarens effektivitet inte bara beror på hur många watt modellen har. De rekommenderar därför att man istället utgår från energiklassen och dammupptagningsklassen som anges på energimärkningen. Energiklassen anges med en bokstav och en tillhörande färgskala. Dammupptagningsklassen visas med en bokstav och finns angiven för både hårda golv och mattor.

På energimärkningen finns det även information om dammsugarens årliga energiförbrukning, ljudnivå och partikelutsläpp. Det sistnämnda värdet anger hur bra dammsugaren är på att hålla kvar dammet som har samlats upp.

Energimärkningen ändras löpande med kraven från EU. Från september 2017 går energiskalan från A+++ i toppen till D i botten. Det finns alltså sju energiklasser: A+++, A++, A+, A, B, C och D. Experterna rekommenderar att du väljer en modell i klass A+ eller bättre.

Mattor eller hårda golv?
Experterna förklarar även att man bör välja en dammsugarmodell som har en bra dammupptagning på den typ av golv som man har mest av hemma. Om energimärkningen bara anger dammupptagningsklass för en golvtyp innebär detta att dammsugaren bara fungerar bra på den typen av golv.

Om du har mycket golvmattor hemma är det alltså bäst att välja en dammsugare med en bra dammupptagning på mattor. Det kan nämligen samlas mycket damm och smuts i mattans fibrer.

OväsenOväsen
En dammsugare kommer alltid att leva om lite grann, och de flesta modeller har en ljudnivå mellan 65 och 85 dB. Om ljudnivån går över 75 dB blir det dock svårt att föra ett normalt samtal. Om du stör dig på oväsen när du dammsuger kan det därför vara bra att välja en mer tystgående modell. Marknadens allra tystaste dammsugare ligger ungefär på 60 dB.

Partikelutsläpp
När en dammsugare suger upp damm och smuts är det även viktigt att den inte släpper ut dammet i luften igen. Hur bra dammsugaren är på detta anges också med en bokstav på energimärkningen, och denna klassificering kallas för partikelutsläpp. Experterna rekommenderar att du väljer en modell i klass A eller B. Om det finns allergiker i ditt hushåll är det dock nödvändigt med en dammsugare i klass A.

HEPA Filter
Tretti.se skriver att det är bra att skaffa en dammsugare med ett bra filter oavsett om du är allergisk eller inte.

Marknadens bästa filter kallas för HEPA-filter, vilket står för High Efficiency Particulate Air. Dessa filter kan fånga upp mikroskopiska partiklar och finns i några olika filtreringsklasser. HEPA 14 är bäst och kan fånga upp de allra minsta partiklarna från till exempel tobaksrök och avföring från kvalster.

Praktiska detaljer
Utöver punkterna här ovanför skriver experterna även att man bör fundera över de mer praktiska sakerna. Fundera till exempel på följande frågor:

Är det lätt att ta isär dammsugaren?
Är det lätt att byta filter?
Hur stor är dammsugarpåsen? Är den lätt att byta? En full påse försämrar ofta sugeffekten.
Vilka munstycken ingår?
Har du husdjur? I så fall bör du välja en modell som fungerar bra på djurhår. Vissa modeller har även specialmunstycken för just djurhår.
Kan dammsugaren justeras utifrån användarens längd?
Kan sugstyrkan regleras manuellt?
Är sladden tillräckligt lång?
Rörlighet – glider dammsugaren lätt över golv, mattor och trösklar?
Får dammsugaren plats i skåpet?
Behöver du en sladdlös dammsugare som går på batteri? Dessa är oftast lite dyrare.


Om AEG

AEG logo
AEG grundades 1883 av Emil Rathenau och kallades först för Deutsche Edison Gesellschaft für Elektricität. Namnet AEG uppkom först senare, närmare bestämt efter två sammanslagningar där företaget först köptes upp av Daimler AG och sedan av Electrolux. Dessa sammanslagningar formade AEG till det innovativa och teknikfokuserade företag som det är idag.

AEG är numera mest kända för sin tillverkning av dammsugare och hårda vitvaror.

AEG har som mål att skapa innovativa produkter som ger konsumenterna full kontroll över vardagen, oavsett om det rör sig om matlagning, hushåll eller tvätt. Visionen hos AEG går ut på att känna till konsumenternas behov och ge dem både vad de vill ha och vad de behöver för att underlätta vardagen.

AEG fokuserar på framtiden och lägger därför stor vikt vid både dagens och morgondagens teknik. De vill nämligen använda teknologiska lösningar för att skapa en bättre levnadsstandard.

En av AEG:s mest kända figurer var arkitekten Peter Behrens, en person som redan 1907 var i spetsen för denna vision. Han arbetade som konstnärlig konsult hos AEG och skapade sloganen “Perfekt i form och funktion”. Detta är en filosofi som företaget än idag utgår från i sitt arbete.


FAQ – Vanliga frågor

Vilka AEG dammsugare har fått bäst omdömen?

AEG VX4-1-GM-T, AEG VX4-1-EB och AEG CX7-2-45AN

Hur testas AEG dammsugarna?

Man bedömer dammsugare baserat på deras förmåga att suga upp damm, skräp och djurhår på olika typer av underlag och längs paneler. Sugeffekten granskas dessutom med både full, halvfull och tom dammbehållare. Man undersöker även hur bra dammsugarnas inbyggda filter är på att hålla kvar dammpartiklar. Slutligen bedöms både hållbarheten och användarvänligheten hos maskinerna.

Vad ska jag tänka på när jag väljer en ny dammsugare?

Vi på Konsumentmagasinet rekommenderar att du funderar på hur stor yta du ska dammsuga, om du har hårda golv eller mattor samt om du har husdjur hemma. Du bör dessutom alltid välja en modell som tillhör energiklass A eller bättre.


Tidigare recenserade produkter som har utgått

Här nedanför hittar du produkter som vi har lyft fram tidigare, men som vi inte har lyckats hitta några återförsäljare av. Dessa modeller är kvar i artikeln i hopp om att informationen fortfarande kan vara till hjälp för dig som läsare.


AEG VX4-1-EB

✅ Bra betyg hos Råd & Rön

AEG VX4-1-EB

.
Råd & Rön har genomfört stora dammsugartest där experterna bland annat provade modellen AEG VX4-1-EB.

Alla modeller granskades utifrån specifika testpunkter som sedan låg till grund för det samlade betyget.

AEG VX4-1-EB klarar sig riktigt bra på alla punkter och får därför två fina recensioner.

Enkel men kraftfull modell

AEG VX4-1-EB är en enkel och traditionell dammsugare som ska kopplas in i eluttaget. Modellen har en effektiv motor på 750 watt samt ett luftflöde och munstycke som också bidrar till en noggrann rengöring.

Den här dammsugaren har nämligen ett Dust Pro-kombimunstycke. Detta munstycke är utformat för att fungera på både mjuka golvmattor och trägolv, parkettgolv, klinker och andra hårda golvtyper.

Bra dammupptagning

Eftersom att den här modellen är gjord för att fungera på flera olika ytor hamnar den i marknadens bästa klass för dammupptagning på hårda golv, nämligen klass A. På mattor hamnar den istället i klass C, men då bör man även ta hänsyn till att det överlag är svårare för dammsugare att komma åt ordentligt i mattornas fibrer.

Dust Pro-munstycket ser dessutom till att dammsugaren fungerar effektivt mot djurhår.

Allergivänligt alternativ

Djurhår och andra dammpartiklar kan skapa stora problem för allergiker. AEG VX4-1-EB är därför försedd med ett tvättbart HEPA-filter som fångar upp mer än 99 % av alla skadliga partiklar. Detta filter gör därmed att man får en renare luft och ett bättre inomhusklimat.

Den här dammsugarmodellen har en bra räckvidd på 7,5 meter och tydliga knappar för att justera sugstyrkan. Dammsugaren rullar dessutom på mjuka gummihjul som både skyddar mot repor och verkar stötdämpande.

Specifikationer – AEG VX4-1-EB
Typ: Dammsugare
Märke: AEG
Motoreffekt: 750 watt
Dammupptagning på hårt golv: Klass A
Dammupptagning på mattor: Klass C
Ljudnivå: 80 dB
Energiklass: A
Sladd: Ja
Påse: Ja
Räckvidd: 7,5 meter
Vikt: 4,9 kg

Fördelar med AEG VX4-1-EB
Enkel dammsugare för mattor och hårda golv
Kombimunstycke för alla uppgifter
Allergivänlig dammsugare med HEPA-filter
Enkel justering av sugstyrkan
Mjuka gummihjul


AEG VX3-1-EB-P

AEG VX3-1-EB-P

.Enkel dammsugare för alla golvtyper

AEG VX3-1-EB-P har en simpel utformning och är gjord för att vara enkel att använda. Modellen är dock ändå utrustad med modern teknik som gör att den suger effektivt och städar ordentligt på både hårda golv och mattor.

Den här produkten är därmed framtagen för hem med både mattor och hårda golv. Dammsugaren briljerar på hårda underlag med en dammupptagning i klass A. På mattor får den en lite lägre placering i klass C, men detta är fortfarande rätt bra.

AEG VX3-1-EB-P har en motoreffekt på 700 watt.

Flera munstycken

AEG VX3-1-EB-P levereras med flera olika munstycken som är gjorda för olika uppgifter och underlag.

Man får nämligen ett Parketto Pro-munstycke som fungerar bra på hårda golv samt ett Dust Pro-kombimunstycke som fungerar på alla typer av underlag. Dust Pro-munstycket fungerar därmed även på mattor.

Munstyckena är dessutom utformade med djurägare i åtanke. De är därför gjorda för att kunna avlägsna djurhår både noggrant och effektivt.

Utöver dessa munstycken ingår det även ett fogmunstycke. Detta är till exempel effektivt när man dammsuger möbler, hyllor och runt föremål.

Enkel användning

AEG VX3-1-EB-P är gjord för att vara lätt att använda och har därför ett smart och justerbart teleskoprör. Man kan även justera sugstyrkan manuellt för att anpassa dammsugningen till underlaget och behovet.

Den här modellen har dessutom en lång räckvidd på 10 meter. Den har även en indikator som visar när dammsugarpåsen är full samt ett välfungerande mikrofilter som håller kvar alla partiklar i påsen.

Specifikationer – AEG VX3-1-EB-P
Typ: Dammsugare
Märke: AEG
Motoreffekt: 700 watt
Dammupptagning på hårt golv: Klass A
Dammupptagning på mattor: Klass C
Ljudnivå: 80 dB
Energiklass: A
Sladd: Ja
Påse: Ja
Räckvidd: 10 meter
Vikt: 4,7 kg

Fördelar med AEG VX3-1-EB-P
Enkel modell
Extra bra på hårda golv
Kombimunstycke för flera olika underlag
Parketto Pro-munstycke för hårda ytor
Enkel hantering med teleskoprör och manuell justering av sugstyrkan


AEG VX4-1-GM-T

✅ Bra betyg hos Råd & Rön

AEG VX4-1-GM-T

.
Dammsugarmodellen AEG VX4-1-GM-T har varit med i två stora granskningar av dammsugare: en hos Råd & Rön.

I dessa undersökningar granskade experterna till exempel sugeffekten, funktionerna och användarvänligheten hos flera olika dammsugare. Alla dammsugarmodeller fick sedan ett totalbetyg.

AEG VX4-1-GM-T imponerar på både de svenska och de danska experterna och får därför ett bra betyg i båda undersökningarna.

Effektiv dammsugare

AEG VX4-1-GM-T är en noggrann dammsugare som är försedd med en sladd och har en motoreffekt på 750 watt. Dammsugaren har en bra sugeffekt och ett modernt luftflöde som gör att den städar ännu mer effektivt.

Den här modellen fungerar dessutom bra på både mattor och hårda golv. Produkten har nämligen en dammupptagning i klass A på hårda golv och klass C på mattor.

Lägg märke till att det är svårare att dammsuga upp smuts från mattfibrer än från hårda golv. En dammupptagning i klass C är därmed rätt bra på mattor.

Flera munstycken

För att man ska kunna städa effektivt och anpassa städningen till olika områden i hemmet ingår det flera olika munstycken när man köper AEG VX4-1-GM-T.

Den här dammsugarmodellen har bland annat ett specialmunstycke för hårda golv och ett turbomunstycke. Turbomunstycket är utrustat med en djupgående roterande borste och fungerar därför bra på mattor och till djurhår. Utöver dessa ingår det även ett kombimunstycke som fungerar på både mattor och hårda golv.

Den här modellen har dessutom en bra räckvidd på 7,5 meter.

HEPA-filter

AEG VX4-1-GM-T har flera olika filter och är därför ett bra alternativ för allergiker. Det finns nämligen både ett utblåsfilter och ett hygienfilter. Hygienfiltret är dessutom ett så kallat HEPA-filter och tillhör därmed en av marknadens mest effektiva filtertyper.

Dessa filter fångar tillsammans upp mer än 99 % av alla partiklar.

Specifikationer – AEG VX4-1-GM-T
Typ: Dammsugare
Märke: AEG
Motoreffekt: 750 watt
Dammupptagning på hårt golv: Klass A
Dammupptagning på mattor: Klass C
Ljudnivå: 80 dB
Energiklass: A
Sladd: Ja
Påse: Ja
Räckvidd: 7,5 meter
Vikt: 5,3 kg

Fördelar med AEG VX4-1-GM-T
Bra sugeffekt
Fungerar bra på både mattor och hårda golv
Levereras med flera munstycken
HEPA-filter
Bra räckvidd


AEG CX7-2-35TM

✅ Bra användarrecensioner

AEG CX7-2-35TM

.
AEG CX7-2-35TM har inte varit med i några officiella expertundersökningar. Vi har dock valt att ändå presentera den här modellen eftersom att den är en klar konsumentfavorit. Efter att ha läst flera användarrecensioner har vi nämligen sett att användarna är väldigt positivt inställda till den här dammsugaren.

Utan påse och sladd

AEG CX7-2-35TM är en av marknadens mer moderna dammsugare som varken har en sladd eller en dammsugarpåse. Den här dammsugaren har istället en dammbehållare på 0,5 liter som ska tömmas när den är full. En annan fördel med dammbehållaren är att den inte försämrar dammsugarens effektivitet på samma sätt som en dammpåse hade gjort när den blir full.

Den här modellen är som sagt även sladdlös och behöver därmed inte kopplas in i något eluttag. Den går istället på batteri och drivs av ett modernt litiumbatteri med en lång livslängd. Dammsugaren har dessutom en batteritid på 35 minuter och kan därmed arbeta ganska länge på en laddning. Beroende på hur stort du bor kan en laddning därför vara tillräckligt för att dammsuga hela hemmet. När batteriet är slut tar det ungefär fyra timmar för dammsugaren att bli fulladdad igen.

Turbo- och fogmunstycke

För att dammsugaren ska städa effektivt är AEG CX7-2-35TM utrustad med en modern cyklonteknik. Luftflödet arbetar därmed tillsammans med munstyckena för att få bort så mycket smuts som möjligt. Det ingår dessutom olika typer av munstycken för olika uppgifter.

När man köper den här modellen får man nämligen både ett turbomunstycke och ett fogmunstycke. Turbomunstycket fungerar bra när man vill dammsuga mattor och avlägsna djurhår medan fogmunstycket är praktiskt när man rengör möbler, hyllor, fönsterbrädor och runt olika föremål.

När man dammsuger kan man även välja om man vill köra på normal hastighet eller en högre hastighet som är anpassad till extra smutsiga områden. Tänk dock på att den högre hastigheten förkortar batteritiden.

4,5 av 5 stjärnor från användarna

När man köper AEG CX7-2-35TM får man en rörlig dammsugare som är lätt att styra och manövrera. Den väger dessutom bara 3,15 kg och är därmed inte särskilt tung.

Munstyckena har en utformning som kallas för 180 graders EasySteer. Detta innebär att det är enkelt att komma runt diverse hinder med den här dammsugaren. Den har dessutom kraftiga hjul som också bidrar till en bättre flexibilitet.

AEG CX7-2-35TM har som sagt inte granskats av några experter. Den här modellen är däremot en konsumentfavorit som har fått fina betyg av användarna. Om man tittar på användarnas omdömen på AEG:s egna hemsida har dammsugaren nämligen fått ett genomsnittligt betyg på 4,5 av 5 stjärnor.

Specifikationer – AEG CX7-2-35TM
Typ: Sladdlös dammsugare
Märke: AEG
Ljudnivå: 79 dB
Sladd: Nej, batteridriven
Påse: Nej, dammbehållare
Batteritid: 35 minuter
Laddningstid: 4 timmar
Vikt: 3,15 kg

Fördelar med AEG CX7-2-35TM
Sladdlös dammsugare
Batteridriven modell med 35 minuters drifttid per laddning
Levereras med olika munstycken
Lätt dammsugare
Fokus på rörlighet och flexibilitet


AEG CX7-2-45AN

✅ Bra betyg hos Råd & Rön

AEG CX7-2-45AN

.
Konsumentorganisationen Råd & Rön har granskat dammsugarmodellen AEG CX7-2-45AN i ett stort test av dammsugare från olika märken. Experterna undersökte alla modeller utifrån specifika testpunkter och delade sedan ut ett totalbetyg till varje dammsugare.

AEG CX7-2-45AN imponerar mycket på experterna och får därför ett bra betyg hos Råd & Rön.

Lång drifttid

AEG CX7-2-45AN är ett bra alternativ om du är ute efter en sladdlös dammsugare som kan användas länge på en laddning. Eftersom att den här modellen drivs av ett modernt litiumbatteri har dammsugaren nämligen en ganska lång drifttid på 45 minuter. Det tar sedan ungefär fyra timmar för batteriet att laddas fullt igen.

Batteritiden blir dock kortare än 45 minuter om man väljer det snabbare av dammsugarens två hastighetslägen. Den snabbare inställningen gör å andra sidan att dammsugaren får en mer effektiv sugstyrka.

Det finns även en smart belysning på munstycket som gör det enklare att se om dammsugaren har sugit upp allt damm.

2-i-1-modell som fungerar bra till djurhår

AEG CX7-2-45AN är en mångsidig dammsugare med en smart 2-i-1-utformning. Detta innebär att man med några enkla steg kan göra om modellen från en vanlig dammsugare till en handdammsugare. Handdammsugaren är till exempel praktisk när man rengör möbler eller städar i bilen.

När man gör om modellen till en handhållen dammsugare är den även riktigt bra på att avlägsna djurhår. Det finns nämligen ett tillbehör till handdammsugaren som är speciellt utformat för att ta sig an både hund- och katthår.

Lätt dammsugare

Med AEG CX7-2-45AN har tillverkaren fokuserat på rörlighet och flexibilitet. Den här modellen väger därför inte mer än 2,48 kg och är därmed lätt att flytta runt. Tack vare den låga vikten är det dessutom inga problem att dammsuga väggar och tak.

Den här dammsugaren är påslös och har istället en dammbehållare på 0,5 liter. Det är dessutom betydligt enklare att tömma dammbehållaren än det är att byta dammsugarpåse.

Specifikationer – AEG CX7-2-45AN
Typ: Sladdlös dammsugare
Märke: AEG
Ljudnivå: 79 dB
Sladd: Nej, batteridriven
Påse: Nej, dammbehållare
Batteritid: 45 minuter
Laddningstid: 4 timmar
Vikt: 2,48 kg

Fördelar med AEG CX7-2-45AN
Lång batteritid på 45 minuter
Två hastighetsinställningar
2-i-1-modell
Utformad för att avlägsna djurhår
Låg vikt på 2,48 kg


AEG Dammsugare – källor och länkar

Kagoo.co.uk
Kagoo.co.uk är en brittisk hemsida som fokuserar på tester av olika elektroniska produkter. Experterna från Kagoo.co.uk har bland annat provat olika dammsugare och undersökt deras sugeffekt, funktioner, design och användarvänlighet. De har till exempel provat följande dammsugarmodeller från AEG: AEG VX7-2-DB, AEG VX4-1-WR-A och AEG CX7-2-45BM. Du kan klicka på produktnamnen för att läsa mer om de olika testerna.

Råd & Rön
Konsumentorganisationen Råd & Rön arbetar med flera aspekter av det svenska konsumentlivet. Detta inkluderar bland annat tester av olika konsumentprodukter. Råd & Rön har till exempel genomfört två olika undersökningar av dammsugare.

Om du vill läsa mer hittar du testerna här och här. För att få full tillgång till testresultaten måste du dock antingen ha en prenumeration eller köpa tillgång till den specifika undersökningen.

Användarrecensioner ⭐⭐⭐⭐⭐
Eftersom att alla dammsugare inte var varit med i experternas tester har vi även läst igenom användarrecensioner av vissa modeller.

Om du vill veta vad konsumenterna tycker om AEG VX7-2-DB kan du läsa mer hos Amazon.de.

Om du vill veta vad konsumenterna tycker om AEG CX7-2-35TM kan du läsa mer hos Aeg.co.uk.


Andra relevanta tester och artiklar

Om du inte är säker på att en dammsugare från AEG är rätt val för dig har vi på Konsumentmagasinet även ett flertal andra artiklar som kanske kan vara av intresse.

I våra mer allmänna artiklar Dammsugare test och Påslös dammsugare test kan du till exempel få en bredare överblick över utbudet på marknaden. I dessa artiklar hittar du nämligen en mängd dammsugare från flera olika tillverkare. Gemensamt för alla modeller är att de har klarat sig bra i experternas granskningar.

Om du är intresserad av ett annat märke än AEG har vi även flera andra artiklar som fokuserar på specifika tillverkare. Du kan kan till exempel läsa följande artiklar: Bosch dammsugare test, Nilfisk dammsugare test, Miele dammsugare test, Electrolux dammsugare test och Dyson dammsugare test. Dammsugarmodellerna i dessa artiklar har valts ut baserat på resultaten i olika expertundersökningar. Det finns även en prisjämförelse för varje modell som visar var du kan köpa din nya dammsugare till bästa pris.

Ett annat populärt alternativ är sladdlösa dammsugare. Dessa är lättare att manövrera och kräver mindre förvaringsutrymme, vilket till exempel är praktiskt om du bor trångt. Om du är intresserad av den här typen av dammsugare kan du bland annat läsa våra Handdammsugare test.

Företaget Dyson ligger i framkant när det gäller sladdlösa dammsugare. Vi har därför ett flertal artiklar där vi fokuserar på specifika dammsugarmodeller från Dyson. Du kan till exempel läsa artiklarna Dyson V10 test och Dyson V8 test.

Om du är allergisk mot damm, tycker om gadgets eller helt enkelt vill slippa undan från dammsugningen kanske en robotdammsugare kan vara något för dig. I vår allmänna artikel Robotdammsugare test hittar du en genomgång av marknadens bästa robotdammsugare.

Vi har även några märkesspecifika artiklar om robotdammsugare: iRobot Roomba Robotdammsugare test. Dessa artiklar innehåller testvinnande robotdammsugare.

Betygsätt den här artikeln

Klicka på en stjärna för att betygsätta